Almanya Aile Birleşimi

Almanya Aile Birleşimi
Almanya Konsolosluğu Aile Birleşimi için gerekli olan şartlar ve belgeler bulunmaktadır.Başvurların ne kadar önce yapılırsa o kadar işlem sürecinde vakit kazanılmış olmaktadır.

  Almanya Çalışma İzni ve Vizesi

Almanya Aile birleşimi vize süreci gerek randevu gerek randevudan sonraki işlemlerin incelenmesi 2-5 ay gibi bir süreyi kapsayabilmektedir.Almanya Aile Bileşimi için gerekli olan zorunlu başlıca belgeler aşağıdaki gibi olup daha detaylı bilgi için İdata veya Almanya Konsolosluğu tarafından bilgi alınılmalıdır.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Gerekli Evraklar

Resmi olarak Türkiye’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Almanya’da ikamet eden eş ve çocuklarının yanına yerleşmek için Almanya aile birleşimi vizesi almalıdır. Bu vize Türkiye’de yaşamakta olan fakat reşit olmayan çocukların Almanya’ya kabul edilmesi için de talep edilir. Bu kapsamda alınacak vize (D) tipi vize kategorisinde yani uzun süreli kategoride bulunur.

Aile birleşim vizesinin alınması için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Almanya konsoloslukları tarafından istenilen evrakları hazırlaması ve prosedürleri yerine getirmesi gereklidir. Başvurular gerçekleştirdikten sonra alınan randevu ile birlikte randevu sürecinin geçilmesi ve inceleme işlemlerinin yapılması 2 ay ile başlamak üzere 5 ay gibi bir süreye ulaşabilir.

İşlemlerin gerçekleştirilmesi için iData kurumu veya Almanya konsolosluğu üzerinden bilgi almak gereklidir. Öncelikli olarak Almanya konsolosluğu tarafından talep edilen evraklar gözden geçirilerek eksiksiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Başvuru vize talep eden kişi tarafından şahsen gerçekleştirilmelidir. Bu nokta dışında talep edilen belgeler arasında;

  • Almanya konsolosluğu tarafından verilen, Almanca dilinde ve büyük harflerle eksiksiz olarak hazırlanmış vize başvuru formu,
  • En fazla 1 ay öncesine kadar çekilmiş kafa ile çene arasında boyutlarda, 3,5×4,5 santimetre ebatlarında, 4 adet biyometrik fotoğraf, (fotoğrafların daha önce başka bir vize başvurusunda kullanılmamış olması gerekir.)
  • En az 1 yıl süre ile daha geçerli pasaport,
  • Türkiye’de yaşadığınız kentin il nüfus müdürlüğünden alınmış, uluslararası geçerlilik sağlayacak şekilde evlilik belgesinin aslı ve fotokopisi,
  • Başvuru gerçekleştiren kişinin evlilik öncesine ve evlilik sonrasına ait tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ve 2 adet fotokopisi,
  • Ön ve arka yüzü net bir şekilde çekilmiş yeni sistem çipli kimlik belgesi fotokopisi,
  • Türkiye’de yerleşik olan vatandaşların ikametlerini ibraz etmesi amacıyla ikametgah belgesi istenmektedir.

Almanya’da yaşayan kişilerden ise eşinin yanına gelebilmesi için

  • İkametgah belgesi,
  • Kimlik fotokopisi,
  • Maaş bordrosu,
  • Sağlık sigortası,
  • Çocuklar hakkındaki belgeler,
  • Daha önceki evliliklere dahil belgeler ve Almanya ya da Türkiye’den alınmış tanıma tenfiz kararı belgesi,
  • Almanca bilgisini kanıtlayan belge gerekmektedir.

Evraklar hazırlandıktan sonra şahsen başvuru yapılır, randevu işlemi alındıktan sonra randevu gününde birebir olarak randevuya uygun konsoloslukta bulunulması gerekmektedir. Ayrıca Almanya Konsolosluğu tarafından Euro bazlı olarak talep edilen ücretin peşinen ödenmelidir.

Almanya vize işlemleri için en güncel bilgilere visacenter.com.tr/almanya-vize-basvurusu/ sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Almanya Aile Birleşimi Vize İşlemleri

Almanya aile birleşimi, ulusal vize kategorisi içerisinde yer almasından dolayı uzun süreli (D tipi) vize olarak geçmektedir. Başvuruda bulunacak olan kişilerin aileleri ya da eşleri bakımında Almanya sınırları içerisinde daha uzun konaklama hakkına sahip olacaktır. Bu nedenle, aile birleşimi nedeni ile uzun süreli bir vize başvurusunda bulunması gerekmektedir. Ancak aile birleşimi vizesi Schengen vizesine göre prosedür olarak değişkenlikler göstermektedir.

Ancak, başvuruda bulunacak olan kişi 90 günlük bir süreç zarfı içerisinde Almanya sınırları içerisinde konaklama yapacak ise, ya da 90 günden daha az bir seyahat planı gerçekleştirecek ise, sadece C tipi (kısa süreli) Schengen başvurusunda bulunması yeterli olacaktır.

Almanya  Aile Birleşimi

Almanya Aile Birleşimi

Almanya Aile Birleşimi Dil Şartı Kalktı Mı?

Almanya aile birleşimi vize kategorisinde başvuruda bulunacak olan kişiler, başvurularını direkt olarak yetkili resmi makam olan konsolosluklara ya da büyükelçiliklere yapması gerekmektedir. D tipi (uzun süreli, ulusal vize) kategorisi içerisinde yer alan aile birleşimi vize başvurusu sadece başvuru yapacak olan kişi tarafından konsolosluğa ya da büyükelçiliğe yapılması gerekmektedir.

Bu nedenle, aracı bir konumda yetki sahibi olan vize başvuru merkezleri ya da vize başvuru firmaları, yapılacak olan uzun süreli seyahatler nedeni ile vize başvurularını kabul etmemektedir. Aile birleşimi vizesi için müracaat edecek olan şahıslar, birebir konsolosluk ya da büyükelçiliğe gitmesi gerekmektedir. Almanya aile birleşimi dil şartı ise 2025 yılında da talep edilmektedir.

Bu nedenle aile birleşimi vize türünde başvuruda bulunacak olan kişilerin muhakkak A1 seviyesinde Almanca bildiğine dair 6 aydan eski olmamak koşulu ile sertifika beyan etmesi gerekmektedir.

Almanya Aile Birleşimi Yeni Yasa

Almanya aile birleşimi yeni yasa gereğince, aile birleşimi vizesi için müracaat edecek olan kişilerin başvuruları direkt olarak konsolosluğa yapılması gerekmektedir. Başvuruda bulunacak olan kişilerin en yakın olduğu bölgede ve bağlı olduğu bölgeye göre konsolosluk ya da büyükelçiliğe giderek bizzat başvuru yapması gerekmektedir. Bunun yanı sıra 18 yaşın altında başvuruda bulunacak bir birey mevcut ise ve çocuk Alman vatandaşı ise, başvurular anne ve babası tarafından yapılması gerekmektedir.

Almanya Aile Birleşimi Yeni Yasa 2025

Almanya aile birleşimi yeni yasa 2025 yılından itibaren, 18 yaşın üzerinde olan başvuru sahibinin aile ile beraber aile birleşimi vizesinde başvuru gerçekleştirmesi mümkün değildir. Ayrıca bunun yanı sıra Almanya aile birleşimi vize kategorisi 2020 yılında oluşan mevcut şartları doğrultusunda 18 yaş sınırı bu yıl itibari ile de şartlarını devam ettirmektedir.

Belirtilmesi gereken diğer bir konu ise;

  • Başvuruda bulunacak olan şahıs, yetkili resmi makam olan konsolosluktaki mülakat aşamasında belirli bir düzey kapsamı içerisinde Almanca dilini konuşabilir ise, A1 Almanca dil sertifikası evrakının beyan edilmesinden muaf bir şekilde tutulacaktır.
  • Ayrıca ruhsal, bedensel ve zihinsel bir engele sahip olan doktor raporu bulunan başvuru sahipleri de Almanca dilinin A1 sertifikasından muaf tutulacaklardır. Bunun yanı sıra Almanca A1 dil sertifikası eğitimine engeli bulunan, yani kişisel sebepler doğrultusunda sertifika alamayacak olan başvuru sahiplerinin yapacak olduğu Almanya aile birleşimi vizesi olumsuz bir değerlendirme süreci kapsamında ret kararı ile sonlanacaktır.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Bekleyenler

Almanya aile birleşimi vizesi bekleyenler ve bunun beraberinde de Almanya aile birleşimi vize başvurusu askıya alınmış olan vize başvuru sahipleri, Almanya’nın yetkili resmi makamları sayesinde ailelerine ulaşabilmesi adına vizeleri onaylanmaya başlamıştır.

Dünya kapsamı içerisinde yaşanan olağanüstü pandemi (COVID-19) salgını nedeni ile pek çok ülke sınırları içerisinde yaşanılan durum gibi, Türkiye sınırları içerisinde de konsolosluk yetkili makamları tarafından kişilerin yapmış olduğu tüm vize başvuruları durdurulmuştur. Ancak bunun yanı sıra, Almanya ülkesi bir süre önce işlemlerinin yapmaya başlamıştı ve bu nedenle ticari seyahat nedenleri doğrultusunda yapılan vize başvurularını kabul etmeye başlamıştı.

Ancak Türkiye ülkesinin sınırları içerisinde Almanya ülkesinin sınırları içerisine seyahat edilmesini istemeyen Alman hükümeti, geçen dönemde alınan yeni bir karar doğrultusunda Almanya aile birleşimi vizesi bekleyenler için yeni bir düzenleme ile, yapılan başvurular için başvuru sahiplerine bir bilgi aktarımında bulunmuştur. Geçen dönemlerde vize başvurusunda bulunanların ve akabinde de işlemleri son bulan kişilerin onaylı vizelerinin pasaport içerisinde basılarak taraflarına teslim edilme aşamasında bulunduğunu belirtmiştir.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar 2025

Almanya aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar 2025 başlıklı sorunun cevabı, başvuruda bulunacak olan kişilerin evrak beyanını eksiksiz ve evrak içerisindeki bilgilerin kendi kimlik bilgileri ile tutarlı olması akabinde 3 ay gibi ön görülen bir süre zarfı içerisinde sonuç almaktadır. Bu nedenle, Almanya aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunacak olan şahısların konsolosluğa ya da büyükelçiliğe eksiksiz ve tam bilgi doğruluğu içeren evrak beyanlarının akabinde 3 ayda sonuç alır.

Ancak, başvuruda bulunacak olan kişi eksik evrak, hatalı ve tutarsız bilgiler doğrultusunda başvuru yapacak ise, konsolosluk ya da büyükelçilik tarafından ret kararı ile sonuç alacaktır. Ancak inisiyatif içerisinde ek evrak talebi gelir ise, bu süre 6 aya kadar çıkabilmektedir.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Almanya için aile birleşimi vizesi, Türkiye ülkesinin sınırları içerisinde Almanya ülkesinin sınırları içerisine eş ya da aile durumlardan kaynaklı D tipi (uzun süreli) vize müracaatında bulunulan bir vize kategorisi içerisinde yer almaktadır. Aynı zamanda bu vize kategorisi, Almanya Ulusal Vize türü olarak da kayıtlarda geçmektedir. Almanya aile birleşimi vizesi adına başvuruda bulunacak olan kişilerin Almanya aile birleşimi vizesi, sadece konsolosluk ve büyükelçilikler tarafından kabul edilmektedir.

Aracı konumunda yetki sahibi olan ve kişiler adına doğru bir politika izleyerek başvuru yapan vize başvuru merkezleri veyahut vize başvuru firmaları, uzun süreli olan (D tipi) vize başvurularını kabul etme yükümlülüğüne sahip değildir. Sadece kısa sureli olan ve C tipi Schengen vizesi olarak yer alan vize türleri için kişilerin vize başvurularını kabul etmek ile yükümlülerdir.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Ret Nedenleri

Almanya aile birleşimi vizesi ret nedenleri içerisinde en çok etki eden unsur, başvuru sahibinin eksik evrak ya da hatalı bilgiler beyan etmesi sonucunda olmaktadır. Kişinin finansal geliri ikamet edecek olduğu ev için yeterli değil ise, A1 seviyesinde Almanca bilgisine sahip değil ise, yani ilgili kurumlar tarafından yapılan sınav sonucunda başarı sağlayamamış ve adli sicil kaydı da temiz değil ise direkt olarak ret kararı ile sonuçlanacaktır.

Almanya Aile Birleşimi Dil Şartı

Almanya aile birleşimi dil şartı, Almanya sınırları içerisinde eş durumunda ya da aile durumunda yerleşmek isteyen kişilerin kesinlikle dil şartına uyarak A1 düzeyde Almanca dil sertifikası beyan etmesi gerekmektedir. A1 Almanca dil seviyesinin sertifikası yetkili konsolosluk ya da büyükelçiliğe beyan edilmesinin akabinde, kişinin vize başvurusu olumlu bir şekilde sonuç alabilecektir.

Ayrıca Almanca A1 dil belgesine sahip olmayan kişilerin başvuruları, evrakların ya da bilgilerin ne kadar tutarlı ve akabinde doğru olursa olsun başvuruları ret kararı ile sonuç bulacaktır.

Almanya Aile Birleşimi Sık Sorulan Sorular

Bize ulaşmanız halinde sorularınızı cevaplamaktan mutluluk duyarız.

Almanya Aile Birlesimi

Almanya aile birleşimi vizesi almak için öncelikle uzun süreli vize türü olan D tipi vizeye başvur yapmak gerekir. Aile birleşimi Almanya 2025 yılı için evrakların güncel ve doğru şekilde hazırlanmış olmasına dikkat edilmelidir.

Almanya vizeleri ne zaman açılacak? Almanya Covid 19 önlemleri sebebi ile bir dönem vize işlemlerini durdurmuştu fakat şu an herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Bordo pasaport sahipleri için vize uygulaması yapılırken yeşil, gri ve siyah pasaport sahipleri için ise vize muafiyeti vardır. Yeşil, gri ve siyah pasaportlu Türk vatandaşları 180 gün içinde 90 günle sınırlı olmak üzere Almanya seyahatinde bulunabilirler.

 Almanya aile birleşimi vize bekleyenler 2020 yılı başvurularından itibaren 4 ay ile 8 ay arası bir süre zarfında vizeleri onaylanmıştır. Aile birleşimi vizesi almak için Almanya’ya gitmek isteyen kişi tarafından bizzat İstanbul ya da Ankara’daki büyükelçiliğe başvuru yapılmalıdır.

Almanya aile birleşimi vize bekleyenler için verilen randevu saatinde mutlaka hazır bulunulmalıdır. Konsolosluk tarafından belirtilen evraklar tam ve eksiksiz olarak hazırlanmalı, seyahate çıkmadan önce de tüm evrakların fotokopisi de başvuru sahibinin yanında olmalıdır.

Almanya aile birleşimi için gerekli evraklar 2020 arasında pasaport, başvuru formu, kimlik, 2 adet biyometrik fotoğraf ve uluslar arası evlendirme kayıt belgesi gereklidir. Almanya tarafından evlilik cüzdanı kabul edilmez. Türkiye’de evlendirme kayıt belgesi nüfus müdürlükleri tarafından verilebilmektedir.

[/toggle]
ALMANYA VİZE DİLEKÇE VE BAŞVURU FORMLARI
Vize Dilekçe Örnekleri Aşağıdaki Gibidir. Tabloda listelenen formları indirerek lütfen bizimle 0850 307 96 81 numaradan ücretsiz iletişime geçiniz.
ALMANYA TİCARİ BELGELER ALMANYA TURİSTİK BELGELER
Almanya Aile Birleşimi 1 – wordicon Ticari Vize Genel Başvuru Evrakları Almanya Aile Birleşimi 1 – wordicon Turistik Vize Genel Başvuru Evrakları
Almanya Aile Birleşimi 1 – wordicon Ticari Vize Başvuru Dilekçesi Almanya Aile Birleşimi 4 – jpg Resmi Başvuru Formu Örneği
Almanya Aile Birleşimi 1 – wordicon İngilizce Başvuru Dilekçesi Almanya Aile Birleşimi 4 – jpg Vize İçin Gerekli Evraklar
Vize almak istediğiniz ülke için Vize Rejim Tablosuna bakınız. Duyuru! Pasaportunuzu kullanabilmeniz için geçerlilik süreniz, seyahat süreniz artı 6 ay olmalıdır. E-Pasaport sitesinden de bilgi alabilirsiniz.
Almanya Aile Birleşimi 2025
Almanya’da ailenizle birleşmek için yapacağınız başvurular, Almanya Büyükelçiliği veya Konsolosluğu aracılığıyla incelenecektir. Almanya Aile Birleşimine yönelik işlemler, yetkili kuruluşlar tarafından yapılan çalışmaların ardından 3 aya kadar sürmektedir.
Almanya Aile Birleşimi Son Dakika Haberleri
Almanya’da yaşayan ailenizin yanına gitmek veya sizin yanınıza gelmelerini sağlamak için vize başvuru merkezlerinden yardım alabilirsiniz. Bu süreçte tüm evrakların hazırlanması ve resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamaların denetlenmesi sağlanacaktır.
Almanya Aile Birleşimi
Almanya’da aile birleşimiyle ilgili ücretler değişiklik göstermektedir. Konsolosluk, hangi gerekçelerle ne kadar ücret talep ettiği hakkında detaylı açıklamalarda bulunacaktır.
Almanya Aile Birleşimi Vize Bekleyenler 2020
Adli sicili temiz olmayan kişiler ve maddi durumu yeterli olmayan kişiler uzun süre bekletiliyor. Çok uzun bekletmelerin ardından genellikle olumsuz yanıt verilmektedir.
Almanya Aile Birleşimi Dil Şartı Kalktı
Almanya’da aile birleşimiyle ilgili şartlar arasında dille ilgili şart da yer almaktadır. Evliliğin sahte olup olmadığının kanıtlanması, dilin bilindiğinin kanıtlanması ve adli sicilin temiz olması gerekmektedir.
Almanya Aile Birleşimi Vize Bekleyenler 2025
Vizeyle ilgili başvuru sürecinin olumsuz sonuçlanma ihtimalini düşürmek için başvuru merkezlerinden yardım almanız önerilmektedir. Tüm evraklar denetlenecek ve hangi durumlara dikkat etmeniz gerektiği hakkında bilgi verilecektir.
Almanya Aile Birleşim Süreleri Neden Uzadı
Almanya’da ailesiyle birlikte yaşamak için vize başvurusunda bulunan kişilerin adli durumları inceleniyor. Gerçekten o dili bilip bilmediği ve maddi durumunun ne olduğuyla ilgili araştırmalarda bulunuluyor. Bu tarz gerekçelerle süre uzayabilmektedir.
Almanya’ya Seyahat Yasağı
Almanya’ya özellikle pandemi döneminde bir süreliğine seyahat yasağı getirilmiştir fakat günümüzde bu tarz bir yasak bulunmamaktadır. Vize başvurunuzu yapabilir ve seyahat edebilirsiniz.
Almanya Aile Birleşimi Yeni Yasa 2020
Almanya aile birleşimi için dil sınavına girilmesi, banka dekontlarının ve gayrimenkullerin durumuyla ilgili belgelerin ibraz edilmesi gerekmektedir.
Almanya, Aile Birleşimi Dil Şartı Kalktı
Almanya’ya gitmek ve ailesiyle birlikte yaşamaya başlamak isteyen kişiler için dil şartı kalmamıştır. A1 seviyesinde dil sınav sonucuna sahip olmak, Almanya’dan vize almak için şarttır.
Almanya Aile Birleşimi Son Dakika Haberleri
Türkiye’den ve diğer ülkelerden Almanya’ya gitmek isteyen kişiler, aileleriyle burada yaşamak için dil sınavına tabii tutuluyor. Aile birleşimi için gelecek yıllarda da sınav ve maddi durumla ilgili prosedürlere uyulması gerekmektedir.
Almanya Aile Birleşimi Yeni Yasa 2020
Almanya aile birleşimi için belirlenmiş olan başvuru ücretleri, başvuru merkezine göre değişiklik göstermektedir. Yeni yasaya göre minimum A1 seviyesinde dil şartına uyulması gerekmektedir.
Almanya Aile Birleşimi Dil Şartı 2020
Aile birleşimiyle ilgili politikalar, Almanya’ya göç edecek olan kişiler tarafından kısa süreli Almanca eğitiminin yeterli olmasını sağlıyor.
Almanya, Aile Birleşimi Dil Şartı Kalktı 2025
Aile birleşiminde Almanya ve Schengen ülkelerinin büyük bir bölümünde dil şartı kaldırılmamıştır.
Almanya A1 Sınavı Kalktı Mı 2020
2020 ve 2025 yıllarında Almanya’da aile birleşimine yönelik başvurularda dil şartı aranmaktadır.
Almanya Aile Birleşimi Dil Şartı
Ailenizle Almanya’da hayatınızı sürdürmek için uzun süreli vize almanın şartlarından biri, Almanca dil sınavına girmektir. Bu sınava girdikten sonra, belirlenen soruların büyük bir bölümünü çözmeli ve minimum A1 sertifikası almalısınız.
Almanca A1 Sınavı Ne Zaman Kalkacak?
Almanca dilinin A1 seviyesinde öğrenildiğinin kanıtlanması için mutlaka dille ilgili olan sınava girilmesi gerekmektedir. Sınava girilmediği takdirde, kalıcı bir vize almak ve aileyle yaşamaya devam etmek mümkün olmayacaktır.
Almanya Aile Birleşimi Vize Bekleyenler 2020
Almanya’da ailesinin yanında hayatını sürdürmek isteyen Türk vatandaşları ve diğer ülke vatandaşları, aylarca haber beklemektedir. Başvuru merkezleri tarafından bu sürecin kısaltılması için ekspres hizmetler veriliyor.
Aile Birleşimi Almanya 2025
Almanya aile birleşimi nasıl yapılır?
Aile birleşimi için vize başvurusu D tipi vize türüne girmektedir. Bu yüzden uzun süreli vize başvurusu yapması gerekmektedir. Aile birleşimi yapılabilmesi konusunda prosedür değişiklik gösterebilmektedir.
Almanya aile birleşimi vizesi ne zaman çıkar?
Aile birleşimi vizesi uzun süreli bir seyahat tipi olmasında kaynaklı olarak bu süre 3 aya kadar uzayabilmektedir.
Eşim Alman vatandaşı nasıl vize alınır?
Vize başvurusunda bulunurken aile birleşimi vize türüne başvurulmalıdır. Konsoloslukların belirlediği evrakları eksiksiz bir şekilde toplayarak başvuru yapılmaktadır.

Almanya Aile Birleşimi Videosu;

 

4/5 - (2 votes)