Almanya Vize İşlemleri

Almanya Vize İşlemleri

Almanya vize işlemleri – visa center ile sorunsuzca halledebilirsiniz. Almanya’ya gitme planınız varsa vize işlemlerine dair tüm detayları sizler için hazırladığımız bu sayfadan öğrenebilirsiniz.

Almanya Vize Merkezi Adana

Almanya’ya seyahat için alabileceğiniz birden fazla vize vardır. Bu vizeler turistik, erasmus, ticari, öğrenci, transit, aile birleşimi ve aile ziyareti vizeleridir. Bu vizeleri alabilmeniz için neler yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Ayrıca Almanya’da uzun süreli kalmayı planlıyorsanız oturum izni ve aile birleşimi izni için neler yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Vize işlemlerini onaylayan kurum Almanya Konsolosluklarıdır. Bu sayfadan konsoloslukların iletişim adreslerine ulaşarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Almanya’nın nasıl bir yer olduğuna dair merak ettiklerinize de doğru cevaplar bulabilirsiniz.

Ankara –Gaziantep––İzmir-İstanbul ve diğer illerdeki  Almanya Vize Başvuru Merkezlerinden, yapacağınız Kısa  süreli ( 90 Güne Kadar )  turistik vize, ticari vize, aile ve arkadaş ziyareti vizesi, eğitim vb. yada uzun süreli ( çalışma vizesi,öğrenci vizesi,aile birleşimi vb.Ulusal D Vizesi amaç ile yapacağınız vize başvurularınız için gerekli olan belgeler ve formlar meslek gruplarına göre aşağıda belirtilmiştir.

Almanya :Vize İşlemleri

  • Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
  • Hususi – Hizmet – Diplomatik Pasaport var ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Almanya Turistik Vize İşlemleri

Almanya turistik vizesi almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Türkiye’de bulunan Almanya Konsoloslukları’ndan randevu alarak gerekli evrakları teslim etmelidir.

Teslim edilen evraklar incelendikten sonra yetkililer şahısların vize başvurularını onaylamak ya da reddetmek ile yükümlüdür. Onaylanan vizeler ile şahıslar Almanya’ya belirtilen tarihler aralığında seyahatlerini yapabilirler. Ancak onaylanmayan vize başvuruları için şahıslar konsolosluk yetkilerine yeniden başvuru yapmak zorundadır.

Evraklar teslim edilirken Almanya turistik vizesi istendiğine dair bilgi net olarak belirtilmelidir. Seyahatin amacı ve seyahat tarihi gidiş dönüş uçak biletleri evraklar arasında bulunması gereken evraklardandır.

Almanya schengen sözleşmesine tabi tutulan ülkelerden olduğu için schengen vizesine sahip kişiler 180 günlük dilimde 90 gün konaklama şartını doldurmadı ise sahip oldukları schengen vizesi ile Almanya seyahatlerini yapabilirler. Schengen vizesi sadece 180 günlük zaman diliminde 90 günlük konaklamaya izin vermektedir. Şahıslar bu hususlara dikkat etmelidir.

Almanya turistik vizesi C tipi vize olarak bilinmektedir. Schengen vizesi bulunmayan şahıslar kısa süreli Almanya turistik vize işlemleri sonucunda C tipi vizelerini konsolosluk yetkililerinden alacaklardır.

Son beş yıl içerisinde parmak izi uygulamasına katılmayan şahıslar biyometri bilgilerini vermek üzere konsolosluğa çağırılır. Parmak izi uygulaması ile şahısların biyometri verileri sisteme kaydedilir. Bazı özel durumlarda parmak izin alınmayan şahıslardan özel durum belgesi istenebilir.

Almanya Turistik Vize İşlemleri İçin Gerekli Belgeler

 

  1. Pasaport
  2. Fotoğraf
  3. Vize başvuru formu
  4. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  5. Finansal Durumu Gösterir Belgeler
  6. Almanya Vize talebini belirten dilekçe
  7. Almanya Konsolosluğu/Büyükelçiliğine hitaben yazılacak vize talep dilekçesi
  8. Kişinin varsa diğer Schengen ülkelerine olan seyahatinin detaylarını açıklayan dilekçe
  9. Bağlı bulunulan kuruma ait belgeler – Vergi levhası
  10. Seyahat amacını destekleyen bilgi belgeleri
  11. Meslek Grubunuza göre evrak listesi için https://www.visacenter.com.tr/almanya-vizesi-icin-gerekli-evrak-listesi/ tıklayabilirsiniz. En doğru bilgilere ulaşabilirsiniz.
Almanya Vize İşlemleri

Almanya Vize İşlemleri

Almanya Ticari Vize İşlemleri

Almanya’ya iş seyahati ya da fuar ziyareti sebebiyle giriş yapacak olan şahısların alması gereken vize ticari vizedir.

Almanya ticari vize işlemleri sonucunda alınan vize C tipi vize olarak bilinmektedir. Umuma mahsus pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ticari vize almak üzere Türkiye’de bulunan Almanya Konsolosluğu’na gerekli evrakları teslim ederek işlemlerini tamamlayabilirler.

Almanya Konsolosluğu bu belgelerin içeriğini belirler ve yer alan bilgilerin güncel olmasına dikkat eder. Şahıslar ticari vizelerini sorunsuz şekilde almak istiyor ise belgelerde yer alan bilgilerin güncel olmasına ve şahısların hakkında doğru bilgiler içerdiğine dikkat etmelidir. Konsolosluk bazı belgeleri orijinal olarak istemektedir. Yani belgelerin aslını konsolosluk yetkililerine sunmak esastır. Bu belgelerin neler olduğunu öğrenmek ve bu hususa dikkat ederek belgeleri hazırlamak vizenin sonuçlanması açısından önemlidir.

Almanya ticari vizesi almak için seyahat tarihinden en az 4 hafta önce işlemlere başlanmalıdır. Aksi halde seyahat planında değişiklikler olabilir.  Başvuru sahibi Almanya Ticari Vize başvurularını görev bölgesi fark etmeksizin kendisine en yakın olan vize başvuru merkezine gerçekleştirebilir.

Almanya ticari vizesi için hazırlanacak belgelerde yer alan bilgiler başvuru sahiplerine ait olmalıdır. Doğru bilgiler açık şekilde belirtilmelidir ve başvuru formunda yer alan imza bölümünde yer alan şahsın imzası pasaportta yer alan imza ile birebir aynı olmalıdır.

Almanya Ticari Vize İçin Gerekli Belgeler

  1. Vize başvuru formu
  2. Pasaport
  3. Kişinin varsa diğer Schengen ülkelerine olan seyahatinin fotokopileri
  4. Fotoğraf
  5. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  6. Seyahat sağlık sigortası
  7. Vize harcı
  8. Planlanan seyahat süresi için masrafları karşılayabilecek yeterli maddi imkana sahip olunduğuna dair belge
  9. Uçuş veya seyahat rezervasyonu veya diğer ulaşım aracına ilişkin belge
  10. Meslek Grubunuza göre evrak listesi için https://www.visacenter.com.tr/almanya-vizesi-icin-gerekli-evrak-listesi/ tıklayabilirsiniz. En doğru bilgilere ulaşabilirsiniz.

Almanya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vize İşlemleri

Almanya’da oturan ailesini ve arkadaşını ziyaret amaçlı seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları seyahat amaçlarına yönelik belirtilen belgeleri belirlenen randevu saatinde Almanya Konsolosluk yetkililerine teslim etmek durumundadır.

Evraklarda eksik ve yanlış bilgiler kesinlikle bulunmamalıdır. Yalan beyanda bulunulması ve bunun konsolosluk yetkililerince tespiti halinde şahısların vize başvurusu reddedilir ve ileriki denemelerde alacakları vizeler de sorun olabilir.

Bu sebeple evraklarda yer alan bilgiler büyük titizlik ile incelenerek şahıslara Almanya aile ve arkadaş ziyareti vizesi verilebilmektedir.

Schengen vizesi sahibi ve hususi pasaport sahibi şahısların aile ve arkadaş ziyareti vizesi alma zorunluluğu bulunmaktadır. Ancak schengen vizesi sahibi olan şahısların 180 günlük zaman diliminde 90 günlük konaklama süresini aşmamış olması gerekmektedir.

Bu sınırı aşmayan ve 180 günlük süreyi doldurmamış olan şahıslar istedikleri schengen ülkelerine seyahat edebilirler. Almanya’da schengen ülkelerinden olduğu için burada bulunan aile ve arkadaş ziyaretleri için schengen vizesi kullanılabilinir.

Bu sayede şahıslar Almanya aile ve arkadaş vize işlemleri için gerekli evrakları teslim etmek durumunda kalmayacaktır. Ancak aile ve arkadaş vizesi almak üzere başvuru yapacak olan şahıslar aşağıda yer alan belgeleri hazırlamalıdır.

Belgelerde güncellik önemlidir. Şahıslar bu hususa dikkat etmelidir.

Almanya Aile ve arkadaş Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  1. Pasaport
  2. Biometrik Fotoğraf
  3. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  4. Almanya Vize Başvuru Formu ve İkamet Kanunu´nun 54. maddesine göre gerekli ek belge
  5. Almanya Vize Davetiyesi – İstek Mektubu
  6. Finansal Durumu Gösterir Belgeler
  7. Almanya vize talebini belirten dilekçe
  8. Kişinin varsa diğer Schengen ülkelerine olan seyahatinin fotokopileri
  9. Seyahat sağlık sigortası
  10. Vize harcı
  11. Uçuş rezervasyonu veya diğer ulaşım aracına ilişkin belge
  12. Almanya´da kalınacak süredeki masrafların ne şekilde karşılanacağına dair belge
  13. Almanya´ daki davet edenin yabancılar dairesince hazırlattığı davetiye veya kendi maddi imkânlarınıza dair belge
  14. Seyahat amacına dair belge
  15. Gelir belgeleri

Almanya Transit Vize İşlemleri

Almanya transit vizesi genel olarak bir ülkeye yapılan seyahatte Almanya havaalanı aktarma alanı olarak kullanılacak ise bu durumda alınması gereken vize türüdür. Almanya’dan transit geçiş hakkı verilir. Tır şoförleri de gidecekleri lojistik ülkelerinden birine geçişte Almanya kara yolunu kullanacaklar ise bu durumda Almanya transit vizesi almak durumundadır. Transit vizesi hangi ülkeye alınırsa alınsın o ülkede dolaşım hakkı vermez. Sadece o ülkeden aktarma yaparak ya da geçiş sağlayarak diğer ülkelere geçiş hakkını vermektedir.

Gemi yolcuları ve gemide çalışan şahıslar için de geminin yanaşacağı liman ülkelerine transit vizesi alınmaktadır. Almanya transit vizesi de bu hususları kapsamaktadır. Şahıslar transit vize almak için gereken evrakları konsolosluk yetkilerine teslim etmek durumundadır.

Verilen seyahat tarihinde şahıslar evraklarını teslim ederek konsolosluk yetkililerinin vize başvurusunu incelemesini beklemek durumundadır. Kısa sürede transit vizesi sonuçlanacaktır.

Bazı duruma sahip olan şahısların transit vizesi almasına gerek yoktur. Bu hususta şahıslar transit vizesi almadan da Almanya üzerinden istedikleri ülkeye geçiş yapabilirler.

Kimlerin Almanya Transit Vizesi Almasına Gerek Yoktur?

Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi pasaportu olan hususi ve diplomatik pasaportuna sahip kişiler

Schengen vizesi yahut Schengen ülkesine ait oturma izni olanlar

Andorra, Kanada, Japonya, Monaco, San Marino ve ABD oturum iznine sahip olanlar

Avrupa Birliği vatandaşı olarak serbest dolaşım hakkında sahip akrabası olan kişiler Almanya transit vize işlemlerinden muaftırlar.

Almanya Vatandaşlık İşlemleri

Almanya’da yaşayan ve Almanya vatandaşlığına geçmek isteyen yabancı şahıslar için birden fazla yasa bulunmaktadır. Almanya’ya geliş nedeni, oturma süresi ve oturma izni statüsü gibi durumlar yabancı uyruklu vatandaşların Almanya vatandaşlığına geçişinde belirleyici unsurlardır.

Şahıslardan annesinin ya da babasının Almanya vatandaşı olması durumunda şahıs da Almanya vatandaşı sayılmaktadır. Yabancı anne ve babaların Almanya’da doğan çocukları, ebeveynlerden biri çocuk doğduğundan en az sekiz yıldan beri, yasal şekilde Almanya’da ikamet etmesi ya da en az üç yıldan beri süresiz oturma iznine sahip olması halinde re’sen Alman vatandaşı olarak kabul edilir. Söz konusu koşulları sağlamış kişinin çocuğu da doğumuyla birlikte tüm haklarıyla Alman vatandaşı olur.

Alman vatandaşı olarak dünyaya gelmiş olan çocuklar yabancı uyruklu anne ya da babasının birinin bağlı olduğu ülkenin vatandaşlığına da sahip ise 18 yaşından 23 yaşına kadar olan süre içerisinde Federal Almanya vatandaşlık ilkeleri çerçevesince bu vatandaşlıklarından birini tercih etmesi gerekmektedir.  Diğer ülke vatandaşlığında kalmak istediğini bildirenler veya 23 yaşını doldurdukları tarihe kadar herhangi bir tercih bildirmeyenler Almanya vatandaşlığını kaybederler. Alman vatandaşlığını tercih edenlerin ise 23 yaşına kadar, yabancı ülke vatandaşlığından çıktıklarını belgelemeleri gerekmektedir.

Vatandaşlık talebinde bulunan kişinin, Almanya’da en az 8 yıl yasal olarak yaşamış olması (müsamaha (daldung) statüsünde geçirilmiş süre yasal oturum olarak sayılmamaktadır) ve vatandaşlık için başvuru yapıldığı anda “oturum izni” ne (süresiz veya sınırlı) veya “yerleşim izni”ne sahip olması gerekmektedir. Yabancılar Yasasının vatandaşlık hükümlerine göre başvuru sahibi gerekli koşulları yerine getirdiği takdirde vatandaşlık yasasının 8. Maddesine göre Alman vatandaşlığına geçebilir.

Almanya aile birleşimi için tüm merak ettikleriniz https://www.visacenter.com.tr/almanya-aile-birlesimi/ sayfasından kontrol edebilirsiniz.

Almanya Erasmus Vizesi

Almanya erasmus vizesi almak isteyen şahısların gerekli evrakları Almanya Konsolosluğu’na teslim etmesi gerekmektedir. İncelenen evraklar kısa sürede konsolosluk yetkilileri tarafından vizenin sonuçlanması için önemlidir. Evraklarda yer alan bilgilerin doğru ve güncel olması da bu hususta önemlidir. Bazı evraklar orijinal olmalı ve Almanca tercümesi bulunmalıdır.

Erasmus, üniversite ve yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelten bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birlikte ortak projeler üretip hayata geçirmelerine imkân veren Erasmus programı, üniversitelerin kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

Almanya Erasmus programının amacı Avrupa’da üniversite ve yüksek öğretimin kalitesini yükselterek, farklı ülkelerdeki üniversitelerin bilimsel ve kültürel çalışmalarda iş birliğinde bulunmalarını sağlamaktır.

Almanya Erasmus Başvurusu Nasıl Yapılır?

Üniversiteler, öğrencileri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programı merkezinin kriterlerine göre belirlemektedir. Öğrencilerin toplam not ortalaması önemli bir değerlendirme ölçüsüdür. Başvurular öğrencinin Erasmus kapsamında bulunan yüksek öğrenim kurumuna yapılır.

Ancak üniversitenin Erasmus üniversite beyannamesine sahip olması gerekir. Öğrencinin okumakta olduğu üniversitenin ve gideceği üniversitenin Erasmus kapsamında olması şarttır. Her üniversite Erasmus başvuru, seçim ve sınav tarihlerini kendi takvimine göre düzenler. Türkiye’deki yüksek öğrenim kurumu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının kriterlerine göre öğrenci seçmesini yapar ve başvuruları kabul eder.

Almanya Öğrenci Vizesi

Almanya’da yer alan okullarda öğrenim görmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gerekli belgeleri Türkiye’de yer alan Almanya Konsoloslukları’na teslim etmesi gerekmektedir. Lise ve üniversite eğitimi için tercih edilen Almanya eğitimce öncü kurumlara sahip bir ülkedir. Bilindiği üzere Almanya özellikle sanayi olmakla birlikte birçok alanda ve sektörde gelişmiş ülkeler arasında yer almaktadır. Almanya’da göreceğiniz lisans eğitimi öğrencilere kariyerleriyle alakalı birçok ayrıcalık sağlayıp, yol gösterecektir.

Bu başvuruyu gerçekleştirmeden önce Türk vatandaşlarının Türkiye’de üniversite eğitimi görebilmeleri için gereken, ÖSYM tarafından uygulanan üniversiteye giriş sınavlarından (AYT/TYT) başarı elde etmeleri gerekmektedir.

Lise öğrenimi için ise yine Türkiye’de yapılan LGS sınavından geçer not almak gerekmektedir. Bu şartı sağlayabilen öğrenciler öğrenim görmek amaçlı Almanya’ya gidebilirler.

Almanya öğrenci vizesi kabul edildiği takdirde Türkiye’de kazanılan üniversite bölümüne Almanya’da denk olan bir üniversiteye başvuru yapılabilinir.

Başvuruyu şahıslar en geç bir sene içerisinde yapmalıdır. Eğitim için kabul edildikten sonra şahıslar Almanca dil yeterlilik belgesini yetkililere sunmalıdır. TestDAF sınavından en az 5 üzerinden 3 alınmalıdır.

Almanya öğrenci vizesi için şahıslar bu hususlara dikkat etmelidir.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Almanya aile birleşimi vizesi almak isteyen şahıslar konsolosluk yetkilerine müracaat etmek durumundadır. Aile birleşimi taraflardan birinin Almanya’da ikamet ediyor olması durumunda başvurulan vize türüdür. Yetkililer aile birleşimi için Almanya’da ikamet eden tarafın durumunu da göz önüne almaktadır. Sadece Türkiye’de Almanya’ya gelmek isteyen taraf değil Almanya’da ikamet eden aile ferdi de başvurusunu konsolosluk yetkililerine yapmalıdır.

Almanya aile birleşimi vizesi uzun süreli yani D tipi vize türüne girmektedir. Kısa süreli vizelerin aksine şahıslara Almanya’da oturum hakkı verilmektedir. Almanya Aile Birleşimi vizesi müracaatları Almanya Federal Cumhuriyeti yetkilileri tarafından görevlendirilmiş Konsolosluklara veya büyükelçiliğe yapılmalıdır. Almanya Federal Cumhuriyetinin Türkiye’de iki tane Başkonsolosluğu (İstanbul ve İzmir) bir tanede büyükelçiliği (Ankara) bulunmaktadır.

Uzun dönem vize başvuruları bu üç kurumdan birine ikamet adresinize bağlı olarak yapılmaktadır.

Şahılar gerekli olan evrakları bulundukları duruma göre hazırlamalı ve güncel bilgiler içeren evraklarını konsolosluk yetkililerine randevu saatinde teslim etmelidir.

Almanya Aile Birleşimi için Gerekli olan evraklar şöyledir

  1. Vize Başvuru Formu
  2. Pasaport
  3. 2 Adet Vesikalık Fotoğraf
  4. Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği
  5. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  6. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  7. İkametgâh belgesi
  8. Almanya’da Yaşayanlara Ait Evraklar
  9. Almanya’da Yaşayan Eşin İkametgâh Belgesi
  10. Almanya’da Yaşayanlara Ait Kimlik Bilgileri
  11. Maaş bordrosu
  12. Sağlık Sigortası
  13. Eşlerin önceki evliliklerine dair belgeler
  14. Eşlerin çocukları hakkındaki belgeler
  15. Almanca Bilgisini Kanıtlayan Belge
  16. Almanya aile birleşimi için tüm merak ettikleriniz https://www.visacenter.com.tr/almanya-aile-birlesimi/ sayfasından kontrol edebilirsiniz.

[vc_column][/vc_column][vc_row][vc_column][vc_message message_box_color=”blue”] Bu konuyla alakalı hazırlamış olduğumuz kapsamlı içeriği mutlaka incelemelisiniz. İçeriğe  https://www.visacenter.com.tr/almanya-aile-birlesimi/  bağlantısından ulaşabilirsiniz.[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

Almanya Oturum ve Çalışma İzni

Almanya oturum ve çalışma izni almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Türkiye’de bulunan Almanya Konsolosluğu’na başvuruda bulunabilirler. Şahıslar ülkeye girmeden çalışma iznini almalıdır. Ancak oturum iznini daha sonra edinebilirler.

Uzun süreli çalışma izni alan kişiler oturum izni de alabilirler. Çalışma izni almak için Almanya’dan iş teklifi almak ya da Almanya’da bulunan bir iş yeri ile anlaşmış olmak şarttır. Eğer Türk vatandaşı olarak Almanya’da üniversite okuduysanız mezuniyetinizden itibaren 18 ay içinde niteliklerinize göre bir iş bulduğunuz takdirde bu sürenin sonunda Almanya size oturum ve çalışma izni verir. 

Eğer üniversite öğreniminizi tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönüş sağladıysanız, Almanya’da iş bulabilmek için 6 aylık bir vize almaya hak kazanırsınız. Bu 6 aylık süre içinde eğer yine niteliklerinize uygun bir iş bulursanız ve bu süre içinde geçiminizi sağlayabilecek bir maddi birikiminiz varsa Almanya’da ki Yabancılar Şubesine (Ausländerbehörder) çalışmaya bağlı oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Almanya çalışma ve oturum izni alınması durumunda almanca yeterlilik belgesinin teslimini zorunlu tutmaktadır. Almanya’da çalışacak olan şahısc90 günden az kalacaksa schengen vizesi ile Almanya’ya gidebilir.

Almanya Oturma İzni talebi değerlendirilirken başvuru sahibinin Almanya kamu güvenliğine ve düzenine karşı olan hassasiyeti, Federal Almanya’ya olan bağları ve Almanya’daki ikamet süresi dikkate alınır. Ayrıca kişinin iş durumu, çalışıyorsa gerekli izinlere sahip olması, Almanca bilgisi, Federal Almanya’nın hukuk ve toplumsal düzenine olan uyumu dikkate alınmaktadır.

[vc_column][/vc_column][vc_row][vc_column][vc_message message_box_color=”blue”] Almanya çalışma vizesinı hızlı ve kolay bir eşkilde almak için hemen  https://www.visacenter.com.tr/almanya-calisma-izni-calisma-vizesi/ bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

Almanya Vize Reddi

Almanya seyahatine ilişkin belgeleri hazırlayan ve konsolosluk görevlilerine sunan şahıslar bazı durumlarda vize reddi alabilirler. Vizenin ret ile sonuçlanması genel olarak şahısların seyahat amacını net belirtmemesi durumunda olabilir.

Bu durumda konsolosluk yetkilileri şahısların seyahatini onaylamazlar. Seyahat amacı turistik, ticari ya da eğitim amaçlı olabilir. Bu amaçlardan hangisi için vize başvurusu yapılıyor ise şahıslar bunu evraklarda belirtmeli ve buna göre evraklarını hazırlamalıdır. Vize başvuru formunda yer alan seyahat amacı kısmını buna uygun olarak doldurmalıdır. Seyahat amacına uygun belgeler bulunmaması halinde şahısların seyahat amacı şüpheli bulunacak ve Almanya Konsolosluk yetkilileri vize işlemlerini ret ile sonuçlandıracaktır.

Almanya vize reddi sebeplerinden birisi de evraklarda güncel olmayan bilgilerin ve yalan beyanın bulunmasıdır. Bu durumlarda şahısların vize başvuruları konsolosluk tarafından direkt olarak reddedilir. Evraklarda doğru olmayan bilgilerin tespit edildiği takdirde cezai işlem de uygulanabilir. Bu sebeple şahıslar başvurularında kendileri ile ilgili bilgileri yazarken net ifadeler ile doğru beyanlarda bulunmalıdır.

Belgelerin güncel olması da bu hususta önemli olan noktalar arasında yer almaktadır. Fotoğraf güncel olmalı, pasaport yıpranmamış olmalıdır. Bu hususlar vize türlerinin açıklamasında net belirtilmiştir. Şahıslar bu hususlara dikkat etmelidir.

Almanya Vize Ücretleri

Almanya vize başvurusun yapan her şahıs vize ücretini ödemeli ve ödediğine dair dekontu da konsolosluk görevlilerine teslim ettiği evrakların arasında bulundurmalıdır. Bu dekontta yer alan ücret seyahatin amacına göre değişmektedir. Bu nedenle şahısların vize ücretlerine dair net bilgilendirme buradan yapılamamaktadır.

Turistik vizesi, ticari vize, eğitim vizesi, erasmus vizesi, aile birleşimi vizesi, yatırımcı vizesi ya da çalışma oturum vizesi almak isteyen her şahıs için ayrı ücret ödenmelidir.

Vize başvurusu ret ile sonuçlandığı takdirde bu ücret şahıslara geri ödenmez. Her vize başvurusu için şahıslar ayrı ücret ödemelidir.

Almanya Konsolosluk yetkilileri bu hususları zorunlu kılmaktadır.

Almanya vize ücretleri yukarıda belirtildiği gibi her vize türüne ve seyahatin macına göre değişiklik göstermektedir. Yetkililer harç bedelini Euro olarak ödenmesini zorunlu kılmıştır. Nakit ve Euro olarak ödemesi yapılan vize harçları kabul edilmektedir. Vize başvurusu yapacak olan şahıslar bu noktalara dikkat etmelidir.

[vc_column][/vc_column][vc_row][vc_column][vc_message message_box_color=”blue”]Vize ücretleri ile daha fazla bilgiye ulaşmak için  https://www.visacenter.com.tr/almanya-vizesi-icin-gerekli-evrak-listesi/ bağlantısını ziyaret edebilirsiniz. [/vc_message][/vc_column][/vc_row]

Almanya Konsoloslukları

Almanya Başkonsolosluğu İstanbul’da bulunmaktadır. İzmir, Antalya, Kayseri, Bursa, Trabzon, Edirne, Bodrum, Gaziantep Almanya Fahri Konsolosluk binalarının bulunduğu diğer illerdir. Ankara’da Büyükelçilik binası bulunmakta ve İstanbul’da bulunan Başkonsolosluk binası merkez konumundadır. Konsolosluk işlemlerine ilişkin en son karar verme yetki İstanbul Almanya Başkonsolosluk yetkilisine aittir. Almanya İstanbul Başkonsolosluk binası Taksim’de bulunmaktadır. Başkonsolosluk çalışma saatleri ise ;Pazartesi – Perşembe :  07.30 – 16.00 / Cuma:  07.30 – 13.00

Almanya Başkonsolosluğu İstanbul Schengen Vize Bölümü

Pazartesi – Perşembe :  07.15 – 16.00 / Cuma:  07.15 – 13.00

Almanya Başkonsolosluğu İstanbul Almanya Ulusal Vize Bölümü Çalışma Saatleri

Pazartesi – Cuma: 08.00 – 12.00 saatleri arası

Alman Başkonsolosluğu İstanbul Pasaport Bölümü

Pzt – Per 13.00 – 15.00 saatleri arası

Almanya Başkonsolosluk görev yetki alanı ise Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Sakarya, Yalova illerini kapsamaktadır. Bu illerde ikamet eden şahıslar Almanya İstanbul Başkonsolosluk binasından işlemlerini yapabilirler. Diğer iller Ankara Büyükelçiliği bölgesi sorumluluğundadır.

Türkiye’de yaşayan Almanya vatandaşları noterlik (fotokopi tasdiki, imza tasdiki) gibi işlemleri için Almanya Konsolosluğu, Almanya Büyükelçiliği ve Almanya Fahri Konsolosluğu temsilciliklerine destek almak amacı ile başvuruda bulunabilirler.

Diğer fahri konsolosluk birimlerinde işlem yapmak isteyen şahıslar birimlere ait adrese ulaşabilirler. Almanya’ya vize başvurusu yapmak isteyen şahıslar kısa süreli vize başvurularını fahri konsolosluklardan yapabilirler.

Almanya Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Almanya Nasıl Bir Ülke

Bir Orta Avrupa ülkesi olan Almanya, ülkemiz için karşılıklı olarak önemli bir yurtdışı giriş-çıkış noktasıdır. Ülkenin seksen bini geçen bir nüfus potansiyeli bulunmaktadır. Almanya Federal Cumhuriyeti her yıl çalışma, turizm, akraba ya da aile ziyareti, dil ya da üniversite eğitimi gibi nedenlerle önemli bir turizm hareketliliği yaşamaktadır.

Almanya’ ya Vizesiz Girilir mi?

Almanya’ ya seyahat etmek isteyen bordo pasaport hamilleri, ülkeye ancak giriş çıkış izni yani vize ile seyahat edebilirler. Yeşil, gri ve siyah pasaporta sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 6 ay içinde 90 günü geçmeyecek Almanya ziyaretleri için vizeden muaftır.

Almanya, Schengen vizesi yani Almanya C tipi vize kurallarına tabiidir.  Dolayısıyla 180 günlük zaman dilimi içinde 90 günü aşmayacak Almanya seyahatleriniz için Schengen vizesi almanız gerekir. Daha uzun süreli konaklamalar ve Almanya’ da oturum hakkı almak için Almanya Ulusal Vize başvurusunda bulunulur.

Almanya Vizesi Türleri Nelerdir?

Almanya vizesi kendi içinde Schengen vizesi ve Ulusal Vize olmak üzere iki ana kategoriye ayrılır.

Almanya Scgengen Vizesi türleri

Almanya turistik vize: Almanya’ yı gezmek isteyenlerin başvuracağı vize türüdür.

Almanya aile arkadaş ziyareti vizesi: Almanya’ da bulunan yakınlarını ziyaret etmek isteyenler bu vizeye başvuru yapabilirler.

Almanya ticari vizesi: Almanya’ da fuar ziyaretleri yapacak olanlar ya da ticari faaliyette bulunacak ziyaretçiler ticari vize alabilirler.

Almanya Eğitim Vizesi: Almanya’ da kültürel faaliyetlere katılmak  ya da dil, mesleki eğitim kapsamında öğrenim hakkından faydalanmak isteyenler, eğitim vizesi başvurusu yapabilirler.

Almanya D tipi ya da Ulusal Vize: Almanya’ da 6 aydan daha uzun süreli konaklamalar için alınacak vize türü olup dil kursu, staj, çalışma, evlilik  hatta sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü hizmet gibi nedenlere bağlı olarak alınabilir.  Almanya ulusal vizenin aile birleşimi , çalışma, Erasmus, eğitim gibi türleri vardır.

Almanya Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Çalışma İzin Belgesi Örneği
Eğer çalışan kişi vize başvurusunda bulunuyorsa, çalışma izin belgesi almalıdır. Bunun için, başvuru sahibinin çalıştığı yerden bu belgeyi alması gerekir. Çalışma izin belgesi; firmanın antetli kağıdına, ıslak imzalı ve kaşeli olarak alınması gerekir.
Çalışma İzni İçin Hazırlanması Gereken Evraklar Nelerdir?
Türk vatandaşları yabancı ülkede çalışma izni için; yeminli tercüman tarafından çevrilmiş pasaport kopyası, yeminli tercüman tarafından çevrilmiş diploma örneği, yeminli tercüman tarafından çevrilmiş referans mektubu, en az 6 ay geçerliliği olan ikamet izni kopyası gereklidir.
Çalışma İzin Kartı Ne Kadar Sürede Çıkar?
Belgelerin eksiksiz ve doğru şekilde hazırlanmış olması doğrultusunda, çalışma izin kartları, en geç 30 gün içinde çıkarılır.
Uzun Dönem İkamet İzni ile Çalışma İzni Aynı mı?
Uzun dönem ikamet izni, başvuru sahibine sadece sınırsız olarak o ülkede kalma izni verir. Uzun süreli ikamet iznine sahip olan kişi, çalışmak istiyorsa, çalışma izni başvurusunda bulunur.
Süresiz Çalışma İzni Nasıl Alınır?
Süresiz çalışma izni alınabilmesi için, başvuru yapılan ülkenin belirlediği sürelerde aralıksız olarak çalışma izni alınmış olması gerekir. Bu süre ülkelere göre değişir ve çoğunlukla 6 ila 8 yıl kesintisiz olarak çalışmayı gerektirir.
Çalışma İzni Ücreti Var mıdır?
Ülkelere göre değişkenlik gösteren çalışma izni ücreti; Türkiye’de yabancı uyruklu çalışanlar için 932.90 TL ile 110 TL ikamet kartı ücreti olarak belirlenmiştir.
Turistik Vize Sahibi Yabancı Uyruklu Biri Türkiye’de Çalışma İzni Başvurusu Yapabilir mi?
Ülkemizde turistik vize ile bulunan yabancı uyruklu kişiler, çalışma izni alamazlar. Bunun yerinen ön lisans ve lisans eğitimi amacıyla verilen izinler hariç, en az 6 ay süreli ikamet iznine sahip yabancılar, çalışma izni başvurusunda bulunur.
Türkiye’de Yabancılara Verilen Çalışma İzni Türleri Hangileridir?
Türkiye’deki yabancılara süreli çalışma izni, süresiz çalışma izni ve bağımsız çalışma izni olmak üzere 3 farklı çalışma türü sunulur. Bağımsız çalışma izni; yabancı uyruklu kişinin Türkiye’de kendi adı ve hesabına çalışma hakkıdır.
Almanya vizesi almak için ne yapmalıyım?
Almanya vizesi almak isteyen kişilerin gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde konsolosluğu yollanması gerekmektedir.
Almanya vizesi için hangi evraklar gerekli?
Pasaport ve pasaportun fotokopisi, kişinin eski vizelerinin fotokopisi, vize başvuru formu, taahhütnameler, seyahat amacını gösteren dilekçe, kimlik kartı fotokopisi, biyometrik fotoğraf, vukuatlı nüfus kayıt örneği, uçak bileti, konaklama bilgileri, masraflara dair belge, sağlık sigortası poliçeleri, kişinin mesleğini kanıtlayan belgeler.
Almanya vize işlemleri ne zaman başlıyor?
Almanya vizeleri kısa süreli seyahatler inin 180 gün evvelinden, uzun süreli seyahatler için 90 gün evvelinden başlamaktadır.

Almanya Vize İşlemleri Videosu;

 

Oyla! post