Almanya Vizesi Schengen Mi?
Almanya Vizesi Schengen mi: Almanya vizesi Schengen olarak tanımlanır. İlk defa 1985 senesinde yapılmış olan bir anlaşmanın ardından 25 ülke Schengen bölgesi içinde yer almıştır. Bunun alımını sağlayabilmek adına hem belli evrakların toplanması hem de vize ücretinin yatırılması gerekiyor.
Almanya Turistik Vize Veriyor mu?
Almanya turistik vize veren bir ülkedir. Bunu Türkiye’deki konsolosluklar üzerinden ya da resmi olarak yetkilendirilmiş firmamız sayesinde çok kısa bir zaman dilimi içerisinde edinebilirsiniz. Turistik vizenin süresi en fazla 90 gün olarak tanımlanmıştır. Bundan dolayı kısa süreli Schengen olarak da bilinir.
Kısa bir zaman dilimini kapsayacak şekilde sunulan vizelerin içerisinde şu kategoriler yer almaktadır;
- Turistik amaçla alınan vize
- Ticari olarak tanımlanmış vize
- Arkadaş, akraba, aile ziyareti vizesi
- Transit vize
- Kültürel ve sportif her türlü faaliyet için sunulan vize
- Kısa süreli staj ya da öğrenim vizesi
Bunların tümünde 90 günü geçmeyecek şekilde Almanya’da kalabilirsiniz. Aynı zamanda uzun süreli olarak tanımlanmış olan şu vizeler de söz konusudur;
- Evlilik dolayısıyla alınan aile birleşimi vizesi
- Erasmus vizesi
- İş kurma vizesi
- Sözleşmeli işçi vizesi
- Çalışma vizesi
- Bilim insanları ve araştırmacılar için verilen vize
- Staj yapma vizesi
- Au pair vizesi
- Gönüllü sosyal hizmetler faaliyetleri için sunulan vize
İlgili evrakların hiçbir eksik, hata ya da çelişki olmadan sunulması önem arz eder. Ancak bu şekilde gerekli olan vizenin alınması mümkündür.
Almanya Vizesi Nereden Alınır?
Almanya vize işlemleri her ne kadar konsolosluk üzerinden yapılsa da, özellikle sürecin daha hızlı ve basit olabilmesi için artık yetkiye sahip olan aracı kurumların tercih edilmesi de mümkündür. Bunun sağlamış olduğu en büyük fayda ise olası bir ret durumunun önüne geçmektir.
Bunun yanı sıra konsolosluğun bulunduğu kentte ikamet etmenize gerek kalmaz. Aracı kurum tüm bu işlemleri gerçekleştirirken sizden birtakım belgeleri ister. Bunların sorunsuz bir şekilde sunulması önemlidir. Aynı zamanda belli bir vize ücreti de ödenmek zorundadır. Kısa sürede süreç tamamlanır.
Almanya Vizesi İşlemleri Nasıl Olur?
Almanya vizesi almak adına hazırlanması gereken evraklar ve süreç şöyledir;
- Randevu alabilmek adına iki farklı yolu tercih etmeniz mümkündür. Özellikle zamanı olmayan ve bizzat konsolosluğa gidemeyecek durumdakilerin bu süreci aracı kuruma bırakmaları son derece mantıklıdır.
- Resmi web alanında yer alan başvuru formunun doldurulması sürecin ilk adımı olarak dikkat çeker.
- Ardından tüm bilgilerin detaylı bir biçimde yer aldığı ve aynı zamanda neden Almanya’ya gitmek istediğinizi açıklayan bir dilekçeyi, konsolosluğa hitan yazmanız lazım.
- 6 aylık en az olması kaydıyla pasaport, varsa eski pasaport, daha önceden alınmış olan vize örnekleri başvuru sırasında sunulmalıdır.
- Taahhütname de Almanya tarafından istenen evrakların içinde yer alır.
- Mesleğinizi hem açık hem de resmi bir biçimde gösteren belgeleri hiçbir şekilde unutmamanız lazım.
- Seyahat sağlık sigortası poliçesi, sunulması gereken bir diğer evrak olarak dikkat çeker. Bunun nasıl alınacağı konusunda bir bilginiz yoksa yapılacak olan şey bu işlemi aracı kuruma bırakmaktır.
- Seyahat süresinde masraflarınızın nasıl karşılanacağını gösterebilmek için belgeleri hazırlamalı ve bunları aracı kuruma sunmalısınız.
- Hem gidiş hem de dönüş süresini kapsayacak şekilde uçak rezervasyonu hazır olmalıdır.
- Aynı şekilde sizden otel rezervasyonu da istenir.
- Vukuatlı, yeni tarihe sahip, hem anne hem de babanın bilgilerinin yer aldığı örnek istenmektedir.
- 2 tane yeni çekilmiş olan biyometrik fotoğraf olmalıdır.
- Nüfus cüzdanı fotokopisini de hiçbir şekilde unutmayın.
Almanya Schgen Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Almanya Vizesi Schengen mi: Almanya vizesi Schengen kapsamına girmektedir. Çıkış süresi ise çok uzun olmamasıyla dikkat çeker. Genellikle maksimum 7 gün içerisinde bunu yapabilirsiniz. Olası sorunlarla karşı karşıya kalmamak adına hemen firmamızla, Türkiye’nin neresinde olursanız olun iletişime geçebilirsiniz. Toplanması gereken evrakların sunulması sonrasında bir haftalık zaman dilimi içerisinde bu iznin sahibi olmanız mümkündür.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!