Amerika Vize Başvurusu

Amerika Vize Başvurusu
Amerika’ya turistik seyahat amacıyla seyahat etmek isteyen şahısların turistik vize işlemleri için Türkiye’de bulunan Amerikan Konsolosluğu’na müracaat etmesi esastır.

Amerika B2 vizesi almak isteyen şahısların hazırlaması gereken bir dizi evrak bulunmaktadır. Bu evrak bulunmaktadır. Bu evraklar diğer vize çeşitlerinde olduğu gibi pasaport, biyometrik fotoğraf, DS 160 vize başvuru formu gibi evraklardan oluşmaktadır.

Amerika Vize Dilekçe Örneği

Evraklarda yer alan bilgilerin doğruluğu önemlidir. Diğer sistemlerde yer alan bilgiler ile tutarlılık gösteren bilgiler bu evraklarda yer almalıdır. Doğru olmayan bilgiler dışında yer alan beyanların tespitinde şahıslar ceza işlemine tabi tutulur. İleriki dönemlerde alacağı vizeler için de bir sorun teşkil edebilir.

Amerika Turistik  Ziyaretçi Vize Randevu Alımı
Amerika turistik vizesi B2 vizesi olarak geçmektedir. Şahıslar vize randevu alımı öncesinde mutlaka Amerika Konsolosluğu internet sitesinde bulunan DS-160 Göçmen Olmayan Vize Başvuru Formu doldurulmalıdır.

Ardından şahıslar Amerika ziyaretçi vize randevusu almalıdır. Şahısların internet erişimi yok ise bu durumda hafta içi Pazartesi-Cuma arası Saat:07.00-19.00 arası, Vize Bilgi Servisi’ni arayarak, telefonla randevu alabilirler.

Pasaport numarası, doğum tarihi ve şahısın uyruk bilgileri ile kendisine özel hesabının olması esastır. B2 ziyaretçi vizesi için yukarıda belirtilen bilgiler girildikten sonra diğer bilgiler de doğru olarak girilir ve ödeme şeklinin nasıl olacağı seçilir. Randevu saati ve tarihi de seçildikten sonra işlem tamamlanmış olacaktır. Şahıslar bu yolları izleyerek Amerika turistik ziyaretçi vizesi için randevu alımını internet üzerinden sağlamış olacaktır.

Amerika B2 Ziyateçi Vizesi ve Çıkış Süreci

Amerika turistik ziyaretçi vizesi ücreti kredi kartı ile online olarak ödenebilir. Türk Ekonomi Bankası merkezleri de ödemeyi elden alabilmektedir. Bankadan alınan dekontun evraklar ile birlikte yetkililere verilmesi esastır.

Amerika turistik vizesinin çıkış süresi ise 3 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bazı durumlarda bu süre uzayabilir. Şahıslar seyahat tarihinden önce vize işlemleri için konsolosluğa müracaat etmelidir.

Amerika Ticari Vize İşlemleri

Amerika ticari vizesi B1 vizesi olarak da geçmektedir. Şahıslar ticari vize başvurularını online olarak yapabilirler. Online olarak doldurulan DS 160 vize başvuru formunda yer alan bilgiler diğer sistemlerde yer alan bilgileri desteklemelidir.

Şahıslar kendisine ait olmayan bilgileri başvuru formuna yazmamalıdır. Başvuru formu ayrıca İngilizce olarak doldurulmalıdır.

Alınan randevudan en geç 3 gün önce online DS 160 formu online olarak doldurulmalıdır. Elektronik imzalama yöntemi ile de imzalanarak gönderilmelidir. Gönderilen belgelerde bilgi değişikliği yapılamaz. Şahıslar bu hususlara dikkat etmelidir. Ticari vize almak için doldurulan online form büyük önem taşımaktadır.

Amerika Ticari Vize İşlemleri için Gerekli Evraklar

Şahıslar yukarıda belirtilen başvuru formunu eksiksiz doldurmalı ve randevu saatine kadar bu evrakları hazırlamalıdır. Bu evraklarda herhangi bir eksiklik olması durumunda konsolosluk yetkilileri ek evrak talebinde bulunacaktır. Amerika ticari vize işlemleri için gerekli evraklar şu şekildedir;

Pasaport, Biyometrik Fotoğraf, Nüfus Cüzdanı ve Evlilik Cüzdanı veya Boşanma İlamı, Amerika Ticari Vize Davetiyesi, Amerika Ticari Vize Talep Dilekçesi, İş/Mesleki Durumuna İlişkin Belgeler, Başvuru sahibinin veya sponsorun şirkete ait belgeler, Finansal Durumu İlişkin Belgeler, Seyahat Planını Destekleyici Belgeler

Amerika ticari vizesi gerekli evraklar ile daha fazla bilgiye ulaşmak için  visacenter.com.tr/amerika-vizesi-icin-gerekli-evrak-listesi/  bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

Amerika B1 Ziyaretçi Vizesi Çıkış Süresi Ve Ücreti

Amerika B1 ticari vizesi çıkış süresi diğer vize türlerinde olduğu gibi 3 iş günüdür. Bu süre resmi tatil günlerinin araya girmesi durumunda ya da konsolosluk yetkililerinin gerekli gördüğü durumlarda uzayabilir.

Amerika B1 ticari vizesi ücreti online olarak ödenebilir. Her duruma göre farklılık gösterdiğinden net ücret bilinmektedir. Bu nedenle başvuru sahipleri ticari vize ücretlerini 160 Usd olarak online olarak öğrenebilir ya da bankaya yatırabilirler.

Amerika Aile ve Arkadaş Ziyareti Vize İşlemleri

Amerika aile ve arkadaş ziyareti vize işlemleri için şahıslar Türkiye’de bulunan Amerika Konsoloslukları’na ve vize merkezlerine müracaat ederek başvurularını yapabilirler. Başvurularını yapan şahıslar DS 160 denilen vize başvuru formunu İngilizce olarak doldurduktan sonra diğer evraklarını hazırlayabilirler.

Diğer evraklarda yer alan bilgiler birbirini destekler nitelikte olmalı ve şâhısa ait doğru bilgiler içermelidir. Online başvuru formu doldurulmadan başvurular kabul edilmemektedir. Amerika DS-160 formu üzerinde herhangi bir değişiklik, yalnızca formun elektronik olarak imzalanmadan ve Konsolosluğa gönderilmesinden önce yapılmaktadır. “imzala” ve “gönder” seçeneğine tıklanmadan önce girilen tüm bilgilerin doğru olduğundan emin olunmalıdır.

Amerika aile ve arkadaş ziyareti vize işlemler için gerekli online form doldurulduktan sonra yukarıda belirtildiği gibi diğer evraklar hazırlanmalıdır. Ardından başvuru için verilen randevu saatinde ve tarihinde şahıslar evraklarını teslim edebilirler.

Amerika aile ve arkadaş ziyareti vizesi B2 vizesi olarak geçmektedir. B2 vizesi için randevusu almak isteyen şahıslar için izlenecek yol şöyledir;

Başvuru sahibinin pasaport numarası, doğum tarihi ve uyruğu bilgileri ile kişiye ait özel hesap oluşturması istenir.

Amerika seyahat amacına uygun vize türü seçilerek, kimlik bilgileri bölümüne başvuru sahibinin nüfus cüzdan bilgileri girilir. Pasaportun teslim edilmesinin istendiği PTT şubesi seçilir. Vize başvuru ücretini ödeme şekli işaretlenerek, randevu için tarih ve saat seçeneklerine ulaşılır. Başvuru sahibinin uygun bir randevu tarihini onaylanması ile işlem tamamlanmış olur.

Amerika Transit Vize İşlemleri

Amerika transit vizesi almak isteyen şahısların başvurularını Amerika Konsoloslukları’na yapması esastır. Amerika üzerinden başka bir ülkeye seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının transit vize alma zorunluluğu bulunmaktadır.

Amerika dışında bir ülkeye gemi gidecekse mürettebatta yer alan çalışanların geminin Amerika’ya yanaşması durumunda transit vize ya da diğer göçmen olmayan vize alması gerekmektedir.

Şahıslar bu durumlarda Amerika’dan ayrılacağını gösteren seyahat planını konsolosluk yetkililerine sunmalıdır. Ayrıca şahıslar Amerika’da kaldığı süre boyunca maddi ihtiyaçlarını karşılayacak banka hesap bilgilerini konsolosluk yetkilileri ile paylaşmalıdır.

Bu bilgiler olmadan yetkilerin Amerika transit vizesini onaylaması güçtür. Bu nedenle şahıslar transit vize işlemleri için başvuru yaparken bu durumları göz önünde bulundurmalıdır.

Amerika Vize Başvurusu

Amerika Vize Başvurusu

Amerika Transit Vizesi için Gerekli Evraklar

Amerika’ya transit vize almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Türkiye’de bulunan Amerika Konsolosluğu’na teslim etmek üzere hazırlanması gereken bir dizi evrak bulunmaktadır. Sadece aktarmalarda kullanılacak olan transit vizesi C vizesi olarak da bilinmektedir. Aşağıda yer alan evrakların konsolosluk yetkililerine sunulması C transit vizesi almak isteyen şahıslar için zorunludur.

Bu evraklar şöyledir;

  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Şahsi Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını, Amerika’da kalma süresini belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Amerika üzerinden gidilecek ülkeye giriş bileti
  • Amerika üzerinden gidilecek ülkenin vizesi veya ülkeye giriş iznini gösteren belge

Amerika Vatandaşlık İşlemleri

Amerika vatandaşlık işlemleri diğer işlemlerde olduğu gibi bir dizi evraktan oluşmaktadır. Bu evrakları konsolosluk yetkilerine teslim eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları konsolosluk yetkilerinin gerek gördüğü takdirde Amerikan vatandaşı olarak Amerika’da yaşayabilirler.

Evraklarda yer alan bilgiler yine belirtildiği gibi diğer evraklarda bulunan bilgileri destekler nitelikte olmalıdır. Birbirinden farklı bilgiler bulunması halinde konsolosluk yetkilileri şahısları şahsen mülakat için görüşmeye çağırabilir. Bunun dışında da şahıslar mülakat için konsolosluk binasına çağırabilinir.

Vatandaşlık hakkı alan şahıslar göçmen sayılmaz ve süresiz olarak Amerika’da ikamet edebilirler. Seyahatlerde Amerika vatandaşlarının yararlandığı haklardan yararlanabilirler. Amerika vatandaşlık işlemleri için gereken evraklar şöyledir;

  • 18 yaşından büyük olmak
  • Green Card sahibi olmak (Green Card statüsünde Amerikan Vatandaşıyla evliyse 3 yıl, evli değilse 5 yıllık sürenin en az yarısını kapsayan sürede bizzat Amerika Birleşik Devletlerinde yaşamış olmak)
  • Green card sahibi olarak belli bir süre ABD’de yaşamak ( Başvuru sahibinin greencard alışından sonra en az 30 ay fiilen Amerika’da yaşamış olması gerekmektedir; Bu süre greencard’ı evlilik üzerinden alıp halen evliliği devam ettiren greencardlılar için 18 aydır.)
  • Vatandaşlık sınavını geçmek ( Amerikan yurttaşlık bilgisi testi ve İngilizce testi)
  • Amerika Birleşik Devletlerine bağlılık yemini etmek
  • İyi ahlaklı ve erdemli karaktere sahip olmak
  • Başvuru yapılan eyalette en az 3 ay oturma zorunluluğu
Amerika green card almak ve hızlı başvuru için visacenter.com.tr/green-card-en-kolay-nasil-alinir/ adresini hemen ziyaret edebilirsiniz.

Amerika Erasmus Vizesi

Amerika erasmus vizesi almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gerekli evrakları hazırlayıp Amerika Konsoloslukları’na teslim etmek durumundadır. Bu evraklarda yer alan bilgiler diğer sistemlerde yer alan bilgiler ile paralellik göstermelidir.

Amerika’ya öğrenci olarak gitmek isteyen şahısların alabileceği iki türlü vize bulunmaktadır bunlar F1 öğrenci vizesi ve M1 Mesleki eğitim vizesidir. Kısa süreli kurslara katılacak şahıslar ziyaretçi vizesi ile Amerika’ya giriş yapabilirler. Ancak katılan kurstan sertifika alınacak ise şahısların öğrenci vizesi alması gerekir. Şahıslar erasmus programı dâhilinde Amerika erasmus vizesi almak istiyorlar ise aşağıda yer alan gerekli evrakları hazırlayarak Amerika F1 öğrenci vizesi başvurusu yapabilirler.

Amerika Erasmus Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  1. I-20 Formu: Amerika F1/ M1 öğrenci vizesi alacak öğrencilerin, başvuru öncesi mutlaka temin etmesi gereken belge I-20 Formudur.
  2. DS-160 Vize Başvuru Formu: Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinde yer alan bu formu online ve İngilizce olarak doldurulmalıdır.
  3. Pasaport: Seyahatten sonra en az6 ay daha geçerli olması gerekmektedir. Ayrıca eski ve yıpranış pasaportlar kabul edilemez.
  4. Biyometrik Fotoğraf: 2 adet biyometrik fotoğraf evraklar arasında bulunmalıdır.
  5. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Başvuru sahibine ait olmalıdır.
  6. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Adres aile bilgilerini detaylı gösteren belgedir.
  7. Vize Talep Dilekçesi: Amerika Konsolosluğu’na hitaben İngilizce olarak yazılmalıdır.

Amerika Öğrenci Vizesi

Amerika öğrenci vizesi almak isteyen şahıslar gerekli belgeleri Amerika Konsolosluk yetkililerine teslim etmelidir. Verilen randevu saatine kadar hazırlanacak belgeler şahısların öğrenci vizesi alacağına dair bir takım evrakları içermektedir.

Bu evraklarda yer alan bilgiler şahısların bilgilerini taşımalıdır ve diğer sistemlerdeki bilgiler için benzer olmalıdır. Benzer bilgiler yer almadığı takdirde şahıslar Amerika öğrenci vizesini alamazlar ve diğer vize başvurularında da sorun yaşayabilirler.

Amerika öğrenci vizesi F1 vizesi olarak bilinmektedir. Amerika2da öğrenim görmek isteyen şahısların F1 vizesini alması zorunludur. F1 vizesine ek olarak bir de M1 vizesi bulunmaktadır.

Bu vize türlerinden hangisini alacağınızı katılacağınız kurs ya da gideceğiniz okulunuz belirlemektedir. Bu yüzden hangi eğitimi alacaksanız ona göre vize türüne başvuru yapmanız esastır.

Amerika öğrenci vizesi alırken F1 vizesi alan şahıslar üniversite ya da kolej, lise, özel ilkokul, ruhban okulu, konservatuar, bir dil eğitim programı da dâhil olmak üzere diğer akademik kurumlara öğrenim görmek için gidebilirler.

Amerika M1 öğrenci vizesi alan şahıslar ise bir dil eğitimi programı dışındaki mesleki eğitimler ya da diğer tanınmış akademik olmayan kurumlarda eğitim alabilirler. Kısa süreli eğitimler için ziyaretçi vizesi alınabilinir. Ancak kısa sürelide olsa sertifika alınacak kurslar ve seminerler için F1 vizesi alınmalıdır.

Amerika Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Amerika öğrenci vizesi mülakat yapıldıktan sonra 3 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süre resmi tatil günlerine göre uzayabilir.

Amerika Aile Birleşimi Vizesi

Amerika aile birleşimi vizesi almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gerekli evrakları belirlenen randevu tarihinde ve saatinde konsolosluk yetkililerine teslim etmek ile yükümlüdür. Bu evraklarda tutarlılık son derece mühimdir. Şahısların hakkında detaylı bilgi isteyen Amerikan Konsolosluk yetkilileri gerekli gördüğü durumlarda ek evrak isteme talebinde bulunabilir.

Ayrıca da konsolosluk yetkilileri şahısları mülakat için şahsen görüşmek üzere konsolosluk binasına davet edebilirler. Amerika’da ikamet eden şahısların aile birleşimi vizesi alması durumunda bu hususlara dikkat etmesi gerekmektedir.

Ailenin fertlerinden bir kişi Amerika’da ikamet ediyor diğerleri Türkiye’de ikamet ediyor ise bu durumda aile vizesi alması şart olmaktadır. Amerika evlilik vizesi olarak da bilinmektedir. Aile birleşimi vizesi D tipi uzun süreli vize kategorisine girmektedir. Şahıslar D tipi vize sahibi olduktan sonra uzun süre Amerika’da ikamet etme hakkına sahip olurlar.

Aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar

Amerika aile birleşimi vizesi için gereken evraklar arasında İngilizce başvuru formu, İkamet Yasası 55. Maddesi uyarınca talep edilen belge, pasaport, eşlerin nüfus bilgilerini içeren Uluslararası Evlenme Kaydı Örneği, başvuru sahibinin tam tekmil vukuatlı nüfus kaydı, Amerika’da yaşayan eşin ikamet belgesi, varsa ABD Doğum Sertifikası vb. belgeler yer alır.

Amerika aile birleşimi için gerekli güncel evraklar ve hızlı randevu için visacenter.com.tr/amerika-aile-birlesimi/  adresini hemen ziyaret edin.

Amerika Oturum ve Çalışma İzni

Amerika çalışma ve oturma iznine sahip olmak isteyen şahıslar gereken evrakları konsolosluk yetkilerine teslim etmekle yükümlüdür.

Bu evraklar incelendikten sonra Amerika Konsolosluğu görevlileri şahıslara çalışma ve oturma iznini verebilirler. Belirli bir süre incelenen evraklarda yalan beyana bulunması halinde şahısların başvuruları iptal olacaktır. Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışmak ve yaşamak isteyen şahısların çalışma oturum izni almak için bu evraklarda yalan beyan bulundurmaması önemlidir.

Şirket içi transfer, olağanüstü yetenek, atletler, sanatçılar, din görevlileri gibi kategorilerde geçici, mevsimlik ya da sürekli çalışma vizeleri mevcuttur.

Alınacak olan çalışma vize türü işin türüne göre değişmektedir. Alınana çalışma vizesi ile ABD’de oturma izni de alınabilinir. Çalışma izni verilen şahıslara bu süre dolana kadar oturum izni de verilmektedir. Aynı zamanda aile birleşimi de yapılabilinir.

Amerika oturum ve çalışma izni için alınması gereken vize türü E1 ve E2 vize türleridir. Bu vize türüne başvurulabilmesi için başvuran kişinin vatandaşı olduğu ülke ile Amerika Birleşik Devletleri arasında karşılıklı ticaret ve yatırım anlaşmaları olması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu vize türüne başvuru yapabilmektedirler.

Amerika H-1B Vizesi

Belirli bir iş kolu üzerinde uzman şahıslara verilen çalışma vizesidir. Seçkin manken ve fotomodeller ile devletlerarasındaki araştırma geliştirme ve üretim projelerinde görevli olan kişiler de Amerika H-1B vizesine başvurabilirler. Amerika H-1B vizesi ile 3 yıl boyunca şahıslar ABD’de çalışabilir ve yaşayabilirler. İstenildiği taktirde bu süre uzatılabilinir.

Amerika Vize Reddi

Amerika vize reddi alındığı taktirde konsolosluk yetkilileri vizenin reddedilme gerekçesini açıklayan bir yazıyı şahısa sunar. Şahıslar bu yazı ile işlemlerin neden olumsuz sonuçlandığını öğrenebilirler. Bazen eksik bir evrak ya da hatalı bir beyan da vize reddi alınmasına sebebiyet verebilir.

Şahıslar bu yazıda neden vize reddi aldığını açıkça öğrenerek bu eksikliği giderdiği taktirde yeniden vize başvurusunda bulunabilir. Evrakların yeniden hazırlanma sürecinde ret yazısında yer alan nedenler göz önüne alınmalıdır. Bu nedenlerden ötürü ikinci bir vize reddi alınması durumunda bir sonraki vize başvurusu da olumsuz sonuçlanabilir.

Vize başvurularında ne kadar çok vize reddi alınırsa şahısların vize alma şansları düşebilir. Ancak vize reddi almanın nedeni bunda etkilidir.

Eksik evrak bulunması halinde vize reddi çıkabilir ya da yalan beyan bulunması halinde vize reddi sonuçlanabilir. Bu iki durumda da şahıslar vize başvurusunu yaparken dikkat etmelidir. Yalan beyan bulunan evrakların varlığı ve bunun tespit edilmesi halinde ileriki dönemlerde vize alınması zorlaşabilir.

Amerika Vize Ücretleri

Amerika vize ücretleri alınacak uzun süreli ya da kısa süreli vizelerin türüne göre değişiklik göstermektedir. Turistik ve Ticari ücretler 160 Amerikan dolarıdır.

Şahıslar seyahat amacını net belirttikleri vize başvuru formunda yer alan kısımda istedikleri vize türünü de seçmelidir. Buna göre alınacak harç bedeli de değişecektir. Şahısların seyahat amacına göre, vizenin türüne göre ve kişilerin Amerika’da gerçekleştireceği faaliyete göre ödeyeceği vize harç bedeli değişecektir.

Amerika Vize Ücreti 2025

Amerika’ya yapacağınız seyahatlerde vize ücreti yapacağınız seyahatin türüne göre değişmektedir.

  • İş, turizm ya da sağlık alanına dair herhangi yapılacak seyahatte alınacak olan ziyaretçi vizesi ücreti 160 USD dolarıdır.
  • Transit geçiş vizesi ücreti 160 USD dolarıdır.
  • Herhangi bir sanat koluna mensup olan kişiler için spor yada sanat vizesi 190 USD dolarıdır.
  • Değişim programı vizesi ücreti 160 USD dolarıdır.
  • Basın statüsünde çalışan kişilerin vize ücreti 160 USD dolarıdır.
  • Akademik anlamda yapılacak olan öğrenci vizesinde ödenmesi gereken ücret 160 USD dolarıdır.

Amerika vize ücretini şahıslar başvuru formunu doldurdukları sayfada online olarak ödeyebilir ya da banka aracılığı ile ödemelerini yapabilirler. Her iki durumda da çıktısını aldıkları harç bedeli ödeme dekontunu diğer evraklar ile beraber Amerika Konsolosluğu yetkililerine sunmalıdır.

Başvuru evrakları arasında yer harç ödeme dekontu bulunmayan şahısların işlemleri yürütülmez. Vize başvurusu sonucu ret ile sonuçlanabilir. Bu durumda şahıslar yeniden konsolosluk yetkililerinden randevu alarak yeniden başvuru sürecini başlatmalıdır.

Seyahatin tarihi göz önüne alınırsa kısıtlı zamanda bu işlemleri tekrarlamak mümkün olmayabilir. Bu nedenle şahıslar başvuru formunu online doldurduktan sonra vize ücretini ödemelidir. Vize başvurusunun ret ile sonuçlanması halinde şahıslara harç ücretleri iade edilemez. Her vize başvurusu için de ayrı ücret ödemek esastır.

Amerika vize ücretleri, Amerika konsolosluk harcı ve aracı kurum hizmet bedellerine  visacenter.com.tr/amerika-vize-ucreti/ sayfasından detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Amerika Konsoloslukları

Amerika Başkonsolosluğu İstanbul’da bunmaktadır. Açık adresi şu şekildedir: İstinye Mahallesi, Kaplıcalar Mevki No:2 İstinye/İstanbul

Amerika Başkonsolosluğu İstanbul hafta içi her gün Saat: 08:00 – 16:30 arasında hizmet vermektedir. Amerika Konsolosluğu İstanbul Vize Bilgi Servisi’nin başvurular hakkında bilgi vermek, eksik evraklar hakkında yönlendirme yapmak ve vize başvuru randevuları için hafta içi her gün 14:30/15:30 saatleri arasında vize bilgi servisi bölümünden destek alabilirsiniz. Amerika Başkonsolosluk binası görev yetki alanı ise Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Yalova, Balıkesir, İzmit illerini kapsamaktadır.

Amerika Adana Konsolosluk binasında şahıslar işlemlerini gerçekleştirebilirler. Resmi tatiller dışında çalışma saatleri hafta içi her gün saat sabah 08.00 ile öğleden sonra 17.00 arasında hizmet vermektedir. Amerika Adana Konsolosluk binasına gitmek isteyen şahıslar için  açık adresi ise şöyledir; Girne Bulvarı, Güzelevler Mahallesi No: 212 Yüreğir / ADANA

Görev yetki alanı ise Adana, Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İçel, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van illerinde ikamet eden Amerikan vatandaşlarının resmi evrak tasdik işlemleri, doğum kayıt işlemleri, noterlik işlemleri, ölüm evrakları düzenleme işlemleri, pasaport başvuru ve yenileme işlemleri konusunda destek vermektedir.

Amerika İzmir Fahri Konsolosluk binasında işlem yapmak isteyen şahıslar için ulaşım adresi: Mustafa Bey Caddesi, 1387 Sokak, No: 1 / 8 Alsancak / İZMİR.

Çalışma saatleri ise Pazartesi ve Salı günleri randevu ile hizmet vermektedir. Görev yetki alanı ise İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Muğla, Uşak illerini kapsamak

Amerika konsolosluk iletişim adresleri için visacenter.com.tr/amerika-konsoloslugu/ bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

Amerika Vizesi Hakkında 2025

Başkenti Washington olan; oldukça geniş ve büyük bir alanda ve adından çokça söz ettiren, tarihi bir geçmişe sahip olan Amerika Birleşik Devletleri’ne yapılacak olan seyahatlerde vize istenmektedir.

Sahip olmuş olduğunuz pasaportun yanında Amerika’ya çıkış işlemlerinizde kullanacağınız vize, Amerikan Konsolosluğu’na yapılacak başvuruların ardından alınabilmektedir.

Amerika’ya yapılacak olan seyahat planınıza göre değişik zaman dilimlerini bulacak olan vize çıkış sürecini oluşturur. Yapacağınız vize başvurusu türüne göre de istenen evraklar da farklılaşma görülmektedir.

Bunun için vize alım süreçlerinde doğru bilgiler ile tüm belgelerin eksiksiz bir şekilde hazırlanmış olması gerekir. Hazırlanan tüm evraklar İstanbul ve Ankara’da bulunan Amerikan Konsolosluğu‘na teslim edilmelidir.

Amerika Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Amerika vizesi, birçok kişi tarafından alınmak üzere başvurulan vizelerden biridir. Vize işlemlerinin seyahat için zorunlu olması beraberinde insanların Amerika vizesi kaç günde çıkar? sorusunu sormalarına da neden olmaktadır. Amerika vizesi almak için uygulanması gereken birçok adım vardır. Bu işlemler gerçekleştirildikten sonra vizenin çıkması için beklenir. Peki,Amerika vizesi almak için ne kadar beklemek gerekir?

Amerika Vize Kaç Günde sonuçlanır? 2020

Amerika Dünya’nın en çok seyahat edilen ülkeleri arasında yer almaktadır. Amerika vizesi almak için ise gerekli şartları yerine getirdiğinizde işlem sonuçlandıktan sonra vizenizi 10 yıl boyunca kullanabilirsiniz. Vize başvurusu onaylandıktan sonra vizenizi almak için daha önce başvuru sürecinde talep ettiğiniz PTT şubesine gidebilirsiniz. Vize işlemi onaylandıktan 3 gün sonra vizenizi talep ettiğiniz PTT şubesinden almanız mümkün.

İşlemleri gerçekleştirilmiş bir vize başvurusu sonuçlandıktan sonra vizenizi almanız için 3 gün beklemeniz yeterlidir. Genel olarak başvuru süreci ile birlikte Amerika vizesi kaç günde çıkar 2020 araştırmalarına verilebilecek en net cevap yaklaşık 4 haftadır. Tüm işlemler 1 ay içerisinde tamamlanmaktadır.

Amerika B2 Vizesi

Amerika B2 vizesi olarak adlandırılan vize türü turist vizesidir. Amerika Birleşik Devletleri tarafından Türk vatandaşları için vize uygulaması yapılır. Bu sebeple başvuru yapılırken bazı evrakların düzenlenmesi gerekir.

Türkiye ile ittifak ilişkilerine dayalı olarak faaliyet gösteren konsolosluklardan kabul edilen vize işlemleri süresiz olarak durdurulmuştur. Şu an için Amerika vizesi verilmemektedir. Amerika vizeleri durdurdu şeklinde yapılan duyuru itibariyle durdurulmuş olan vize işlemleri bir diğer duyuruya kadar yapılmayacaktır.

Amerika turist vizesi açık mı, Covid 19 küresel salgını nedeni ile birçok ülke gibi Amerika Birleşik Devletleri de vize işlemlerini durdurma kararı almıştır. Belirsiz süreli olarak durdurulan vize işlemleri başladıktan sonra ABD seyahatlerinin önü tekrar açılacaktır.

Amerika turist vizesi ücreti vize başvurusu sırasında ödenir. 160 USD olan bu vize ücreti kredi kartı ile ödenebilir. Amerika B2 vizesi almak için gerekli evraklar arasında en önemlilerinden bir tanesi DS- 160 formu olarak adlandırılan başvuru formudur. Başvuru formu eksiksiz bir şekilde, İngilizce olarak ve elde doldurulmalıdır.

Pasaport seyahat bitiminden sonra en az 6 ay daha geçerli olmalı, okunaklı olmalı ve yıpranmış olmamalıdır. Güncel, beyaz fonlu biyometrik fotoğraf ve aile bilgilerini de içeren tam vukuatlı nüfus kayıt örneği de başvuru evraklarının arasına eklenmelidir. Konsolosluğa hitap ederek yazılmış vize talep dilekçesi ile birlikte Amerika ziyareti boyunca masrafların karşılanacağı miktar kadar içerisinde bakiye bulunan banka hesap dökümü gereklidir.

Amerika Turist Vizesi Uzatma

Amerika Türk vatandaşları için her türlü ziyarette vize uygulaması yapan ülkelerden birisidir. Amerika turist vizesi almak için İstanbul ABD Büyükelçiliği ya da Ankara ABD Başkonsolosluğuna başvuru yapmak gerekir. Amerika turist vizesi uzatma, vize alma gibi tüm işlemler için konsolosluğa başvuru yapılmalıdır.

Amerika turist vizesi almak için öncelikle başvuru şartlarını yerine getirmek gerekir. Başvuru şartları tamamlanıp gereken evraklar düzenlendiğinde başvuru alınacaktır.

Covid 19 önlemleri kapsamında Amerika tarafından Türkiye vatandaşları için vize uygulamasını durdurmuştur. Amerika vize başvuruları ne zaman başlayacak? Henüz Amerika Birleşik Devletleri tarafından vizelerin açılması ile ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştır.

Amerika vize ücreti 2020 yılı içerisinde turistik vize başvuruları için 160 USD ücret almaktadır. Başvuru yapılan vizenin türüne göre ücret değişebilir.

Amerika vize başvurusu yaparken DS- 160 formu doldurulur. Turistik vize başvurusu için doldurulan bu formda tüm alanlar eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmalıdır. Vize başvurusu için gerekli tü diğer evraklar ile birlikte teslim edilmelidir.

Amerika öğrenci vizesi almak için F1 tipi vize alınmalıdır. Üniversite, dil eğitimi gibi amaçla Amerika seyahati düşünen öğrenciler tarafından alınan ve en çok tercih edilen vize türlerinden birisidir. Uzun süreli bir vizedir ve Amerika’daki tüm öğretim programlarını kapsar. Öğrenci vizesi almak için Amerika’daki bir üniversiteden kabul edildiğine dair Türk vatandaşı öğrenciye bir davet gelmelidir. Bu kabul evrakı ile konsolosluğa başvuru yapılmalıdır.

Amerika Vatandaşlık Başvurusu Formu

Amerika içerisindeki sosyal ve kültürel çeşitliliğin yaygınlaştırılması adına farklı ülkelerden yabancıları vatandaş olarak kabul etmektedir. Her yıl tüm dünya üzerinden 55 bin kişiye Amerika’ya göçmen olarak yerleşme hakkı tanıyan Gren Card sistemi bulunur. Amerika vatandaşlık başvurusu formu doldurularak vatandaşlık başvurusu alınır.

Green Card nedir? Tüm dünyadan Amerika’da yaşamak isteyen kişiler için çekiliş ile verilen vatandaşlık hakkı kazananlara verilen belgeye Green Card denir. Green Card yeşil kart anlamındadır ve Daimi Oturum İzni Belgesi’dir. Green Card ABD hükümeti tarafından çekilişle verilir.

 Green Card nasıl alınır? İnternet üzerinden lise mezunu olan herkes tarafından Green Card’a başvuru yapılabilir. Toplanan tüm başvurular Kentucky Censular Center’da toplanır ve burada çekiliş yapılır.  Her yıl genellikle Ekim ve Kasım aylarında başvuru yapılır ve tüm başvurular 6 bölgeye bölünerek numaralandırıldıktan sonra çekiliş sonuçlandırılır.

Green Card başvuru işlemi yapabilmek için en az lise mezunu olma şartı vardır. 18 yaş üzerinde olmak ve uzmanlık gerektiren bir meslekte en az 2 yıl çalışmış olmak gerekir.

Green Card sonuçları Göçmenlik Bürosunun internet sitesinden açıklanır. Eğer çekiliş olumlu sonuçlanmışsa yine de Amerika konsolosluğunda ya da büyükelçiliklerde vize mülakatına girilmesi şarttır. Yani dolayısıyla Green Card çekilişinden olumlu sonuç almak demek mutlaka Green Card alınacak anlamı çıkmaz. Green Card alındıktan sonra 6 ay içerisinde mutlaka 1 kez de olsa Amerika’ya giriş yapılmadığında Green Card iptal olacaktır.

Amerika Vizesi

Amerika vizesi ile ilgili işlemler ABD konsolosluğu tarafından yapılmaktadır. Fakat konsolosluktan yapılan açıklamaya göre Covid 19 önlemleri kapsamında ABD konsolosluğu ve büyükelçiliğinde vize başvuruları ve tüm işlemler süresiz olarak durdurulmuştur.

Amerika turist vizesi açık mı, Covid 19 küresel salgını nedeni ile Amerika konsolosluklarından yapılacak vize başvuruları ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur. Şu an vize işlemleri yapılmamaktadır.

Amerika vizesi Türk vatandaşları için vize uygulayan ülkelerden birisidir. Yeşil, gri, siyah ya da bordo pasaport türü fark etmeksizin tüm seyahatlerde vize alınması zorunludur. Vize alındıktan sonra pasaporta işlenmelidir. Amerika vize işlemi yaparken kısa süreli ve uzun süreli vize olmak üzere ikiye ayrılır.  Amerika turist vizesi almak için kısa süreli vize tipine başvuru yapmak gereklidir.

Amerika vizesi nasıl alınır, kısa süreli seyahat, yani turistik amaçlı ya da aile ziyareti gibi kısa zamanlı seyahatler için DS 160 adı verilen başvuru formunun eksiksiz ve tam olarak doldurulması şarttır. Form İngilizce olarak doldurulmalıdır. Sonrasında en az 6 ay daha geçerli ve boş sayfaları olan bir pasaport gereklidir. Pasaportun sayfaları yıpranmış olmamalıdır.

Amerika vizesi ne kadar zaman içerisinde verilir? Şu an vize başvuruları durdurulduğu için verilen randevular ileriki tarihe ertelenmiştir. Vize onay süreci devam eden başvurular için ise 30 Mart 2025’ye kadar hak kaybının olmayacağı açıklanmıştır. Vize verilmeye başlandığı zaman ise ortalama 1 ay içerisinde vize sonucu çıkar.

Amerika vizesi nasıl alınır 2025?

Amerika vizesi, Amerika Konsolosluğu’na müracaatta bulunarak alınır. Burada tarafınıza başvuru formu verilir.

Amerika Türkiye’ye vize veriyor mu?

Amerika Türkiye’ye vize verir. Ancak Türk vatandaşlarından belirli pasaporta sahip olan kişiler vizeden muaf tutulabilir.

Amerika vize başvuruları başladı mı?

Amerika vize başvuruları, resmi tatil günleri dışında hizmet gösterir.

Amerika Vize Başvurusu Videosu;

 

5/5 - (1 vote)