Avusturya Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi (Güncel)
Avusturya’ya herhangi bir amaç için gidecek olanların konsolosluğa sunması gereken evraklar vardır. Gidiş amacına göre bu evraklar değişebilmektedir.
Evrakların içindeki bilgilerin birbiri ile uyum göstermesi önem arz etmektedir. Eğer evraklarınız uyum göstermez ise başvurunuz kuvvetle muhtemel reddedilir.
En iyi ihtimalle ekstra belge talep edilir ve vizeyi alma süreniz bir hayli uzar. Sizler için Avusturya vize evrakları hakkında bilgiler topladık.
- Pasaport ve eski pasaportlar.
- 2 adet yeni biyometrik fotoğraf.
- Kimlik fotokopisi.
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. Bu belgenin aile ve adres bilgilerini içermesi çok önemlidir.
- Şirket vize dilekçesi. Konsolosluk vize bölümüne hitaben ve şirketin antetli kağıdına yazılmalıdır. Dil olarak Almanca ya da İngilizce kullanılır. Üzerinde kaşe ve ıslak imza yer almalı ve başvuranın kişi hakkında ayrıntılı bilgiler verilmelidir.
- SGK işe giriş belgesi ve 4A detaylı hizmet dökümü.
- Maaş bordrosu. Son 3 aylık olmalı ve ıslak imza, kaşe gereklidir.
- Banka hesap bilgileri. En az 4000 TL bakiye bulunmalıdır.
- Avusturya Uçak bileti ve Avusturya otel rezervasyonları. Başvuranın adına olmalıdır.
- Seyahat sürenizi kapsayan seyahat sağlık sigortası. 30.000 Euro teminatlı olması şarttır.
Avusturya Turistik Vize Evrakları
Turistik olarak Avusturya’yı ziyaret etmek isteyenlerin toplaması gereken belgelerdir. Sizler için Avusturya turistik vize evrakları hakkında bilmeniz gerekenleri listeledik:
- Vize başvuru formu.
- Pasaport, eski pasaportlar varsa. En az 3 ay süresi olmalıdır.
- 2 adet Biyometrik fotoğraf. 3.5×4.5 ebatlarında ve arka fon beyaz olmalıdır. Başvuranın yüzü ve hatları net belirginse kabul edilmektedir.
- Kimlik fotokopisi.
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
- Şirket dilekçesi. Dış temsilcilik vize bölümüne hitaben ve şirketin antetli kağıdına yazılmalıdır. Dil olarak Almanca veya İngilizce kullanılabilir. Üstünde kaşe ve ıslak imza yer almalı ve başvuranın kişi hakkında ayrıntılı bilgiler verilmelidir.
- Uçak ve otel rezervasyonları. Başvuranın adına olmalıdır.
- Seyahat sürenizi kapsayan seyahat sağlık sigortası. 30.000 Euro teminatlı olması şarttır.
Avusturya Vizesi Çalışanlar İçin Evraklar
Eğer herhangi bir iş yerinde çalışansanız ve Avusturya’ya turistik amaçlı seyahat planınız varsa Avusturya vizesi çalışanlar için evraklar listemizi incelemeniz faydanıza olacaktır.
- Antetli kâğıda yazılmış çalışma belgesi. Bu belge Almanca ya da İngilizce olmalıdır. Belgenin içeriği geniştir. Ekstradan yalnızca bu belge gereklidir. Bu belgenin içinde bulunması gerekli bulunan bilgiler şunlardır:
- İş verenin açık adresi ve telefonu sabit veya cep fark etmez.
- Çalışanın göreve başladığı tarih.
- Çalışanın şirket içindeki görevi, pozisyonu.
- Çalışanın izinli olduğu günler.
- İmzalayan kişinin adı ve soy adı. Ayrıca görevini belirtmelidir.
- Son 3 ayın maaş bordroları.
- E-devletten alınabilen SGK iş girişi bildirgesi ve hizmet dökümü.
- Faaliyet belgesi.
- Ticaret sicil gazetesi.
- Vergi levhası.
- İmza sirküleri.
Avusturya Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2023
Şirket Sahiplerinin Avusturya Vizesi Alması İçin Gerekli Evraklar
Eğer herhangi bir şirkete ortaksanız veya o şirketin sahibiyseniz Avusturya vizesi için toplamanız gereken bazı farklı belgeler bulunmaktadır. Şirket sahiplerinin Avusturya vizesi alması için gerekli evraklar listesini incelemeniz sizin için bu konuda bilgilendirici olabilir.
- Faaliyet belgesi.
- Ticaret sicil gazetesi.
- Vergi levhası.
- İmza sirküleri.
Öğrencilerin Avusturya Vizesi Alması İçin Gerekli Evraklar
Eğer öğrenciyseniz ve bir Avusturya gezisi planınız bulunuyorsa öğrencilerin Avusturya vizesi alması için gerekli evraklar bölümünü okumalısınız. Sizin için faydalı olacaktır.
- Öğrencilerin ortak belgelerden başka tek bir belge sunmaya ihtiyaçları vardır. Öğrenci belgesi alınmalıdır. Bu belge QR kodlu olmalıdır. E- devletten alınabilir.
Emeklilerin Avusturya Vizesi Alması İçin Gerekli Evraklar
İşinizden emekli olmuş bir çalışansanız ve Avusturya’yı gezmek gibi bir hayaliniz varsa emeklilerin Avusturya vizesi alması için gerekli evraklar hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Bu bilgiyi bilmek başvurunuzda size yardımcı olacaktır.
- Emekli maaşı olduğunu gösteren belge. Banka hesap özeti yada PTT hesap özeti olabilir.
Çiftçilerin Avusturya Vizesi Alması İçin Gerekli Evraklar
Bir çiftçiyseniz ve Avusturya’ya gitmek istiyorsanız bu evrakları iyi bilmelisiniz. Çiftçilerin Avusturya vizesi alması için gerekli evraklar hakkında bilgiyi sizin için topladık.
- Ziraat odası tarafından verilen çiftçilik ve tarım evrakıdır.
Avusturya Ticari Vize Başvuru Evrakları
Avusturya’yı ticari amaçlarla ziyaret edecek olanların hakkında bilgi edinmesi gereken belgelerdir. Avusturya ticari vize başvuru evrakları hakkında bilgiyi sizler için liste halinde topladık. Ortak liste:
- Vize başvuru formu.
- Pasaport, eski pasaportlar varsa. En az 3 ay süresi olmalıdır.
- 2 tane Biyometrik fotoğraf. 3.5×4.5 cm ebatlarında ve arka fon beyaz olmalıdır. Başvuranın yüzü ve yüz hatları net belirginse kabul edilmektedir.
- Kimlik fotokopisi.
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
- Şirket dilekçesi. Konsolosluğa hitaben ve şirketin antetli kağıdına yazılmalıdır. Dil olarak Almanca veya İngilizce kullanılır. Üzerinde kaşe ve ıslak imza yer almalı ve başvuranın işi hakkında ayrıntılı bilgiler verilmelidir.
- Uçak ve otel rezervasyonları. Başvuranın adına olmalıdır.
- Seyahat sürenizi kapsayan seyahat sağlık sigortası. 30.000 Euro teminatlı olması şarttır.
- Avusturya’da bulunan firma veya kurumdan alınmış bir davet yazısı. Yazıya seyahat nedeni, tarihi, başvuran bilgileri, firma ve kurum bilgileri yazılmalıdır.
- Fuar veya sergiye katılacaksa eğer katılım belgeleri.
Ticari Vize Başvurusu Yapan Çalışansa Gerekli Belgeler
Bir şirkette çalışıyorsanız ve Avusturya’ya gitmek için ticari vize almak niyetindeyseniz Ticari Vize Başvurusu Yapan Çalışansa Gerekli Belgeler listesine göz atmanız faydalı olacaktır.
- Antetli kâğıda yazılmış olan çalışma belgesi. Bu belge Almanca veya İngilizce olmalıdır. Belgenin içeriği çok geniştir. Ekstradan sadece bu belge gereklidir. Bu belgenin içinde bulunması gerekli olan bilgiler şunlardır:
- İş verenin açık adresi ve telefonu sabit veya cep fark etmez.
- Çalışanın göreve başladığı tarih.
- Çalışanın şirket içindeki görevi, pozisyonu.
- Çalışanın izinli olduğu günler.
- İmzalayan kişinin adı ve soy adı. Ayrıca görevini belirtmelidir.
- Son 3 ayın maaş bordroları.
- E-devletten alınabilen SGK iş girişi bildirgesi ve hizmet dökümü.
- Faaliyet belgesi.
- Ticaret sicil gazetesi.
- Vergi levhası.
- İmza sirküleri.
Ticari Vize Başvurusunda Şirket Sahipleri İçin Gerekli Belgeler
Eğer bir şirket sahibiyseniz ve işinizi geliştirmek için Avusturya’ya gitmek isterseniz ticari vize başvurusunda şirket sahipleri için gerekli belgeler listesine bir göz atmanız da fayda vardır.
- Faaliyet belgesi.
- Ticaret sicil gazetesi.
- Vergi levhası.
- İmza sirküleri.
Başvuruda Dikkat Etmeniz Gerekenler
Avusturya vizesi için başvuru yaparken dikkat edin diye tüm her şeyi başvuruda dikkat etmeniz gerekenler listesinde derledik. Bu bilgiler doğrultusunda kolayca başvuru yapabilirsiniz.
- Bu belgelerin içinde yazılı olan başvuru formları ve dilekçelerin doldurulmuş örneklerini veya boş olanları internet sitemiz üzerinde bulmanız mümkündür. Öncelikle onlara göz atmanızı önerebiliriz.
- Vize başvurularında 18 yaşından her küçük birey için anne ve babasının tarafından rızası olduğunu gösteren Muvafakatname imzalanmalıdır. Çocuk anne ve babanın ikisi ile birden yola çıkarsa bu belgeye ihtiyaç duyulmamaktadır.
- Bu başvuru belgelerini ve yapmanız gerekenleri çok daha kolay halledebilmek ve başvurunuzun olumlu sonuçlanmasını garantilemek için bir vize merkezine başvurmanız da fayda vardır.
Avusturya Ticari Vize İşlemleri
Nedir? : Avusturya ticari vizesi, herhangi bir iş için ya da fuarda yer almak için Avusturya’ya seyahat edecek olanların alması zorunlu tutulan kısa süreli vize türüdür.
Kaç günlük alınabilir? : Schengen vizesi kapsamında değerlendirilen Avusturya ticari vizesi en fazla 90 gün geçerliliğe sahiptir.
Nereye başvurulur? : Avusturya ticari vize başvurusu için gerekli görülen evrakların, yetkili vize başvuru merkezine ibrazı gereklidir. Gerekli görülen durumlarda Konsolosluk ek belgeleri temin etmenizi talep edebilir.
Davetiye nasıl olmalıdır? : Ortak firma tarafından size gönderilecek olan davetiye;
- Firmanın tam adı ve adresi
- Vize başvurusu yapanın adı, bağlı olduğu firmanın adı ve bu firmadaki görevi
- İstenen vize geçerlilik süresi ve birden fazla seyahatin gerekli olup olmadığı
- Seyahatin süresi, amacı, gidilecek olan fuar ya da firma adı
- Gerekli olduğu takdirde kişinin masraflarının karşılanacağı
bilgilerini kapsamalıdır. Bu bilgileri gösteren belgelerin aslı ve fotokopisi sunulmalıdır.
Avusturya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vize İşlemleri
Nedir? : Avusturya aile ziyareti vizesi herhangi bir aile bireyi ya da arkadaşı Avusturya’da olanların, ziyaret için alması gereken C kategorisi bir vizedir.
Kaç günlük alınabilir? : Kısa süreli yani maksimum 90 gün alınan bu vizenin geçerlilik süresi başvuruların değerlendirilmesinden sonra kararlaştırılır.
Nereye Başvurulur? : Avusturya vizesi için gerekli evraklar yetkili vize başvuru merkezlerinden size yakın olan ve tercih ettiğiniz birine iletilmelidir.
Avusturya Aile Ziyareti Vize Gerekli Evraklar Nelerdir?
Açıklanan Avusturya vizesi için gerekli evraklar haricinde, bu vizeye başvuruda bulunacak kişilerin davetiye de( istek mektubu) sunmaları istenmektedir.
Ne zaman başvurmak gerekir? : Avusturya vize başvurusu sonucu Konsolosluk yoğunluğuna göre değişmektedir. Bu nedenle herhangi bir sorun oluşmaması amacıyla bir ay öncesinden gerekli işlemlerin başlatılması önerilmektedir.
Randevu nasıl alınır? : Başvuran kişi vize başvuru merkezine danışarak gerekli randevuyu alabilir.
Avusturya Transit Vize İşlemleri
Nedir? : Schengen Bölgesine giriş yapacak yolcuların, 3. bir ülkeye de uğraması ya da aktarmalı yolculuk yapması halinde alması gereken vizedir.
Kaç günlük alınabilir? : Kısa süreli bir vize olarak en fazla 90 gün geçerliliği olabilir.
Nereye Başvurulur? : Avusturya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezi ile Avusturya transit vize için başvuru sağlanabilir. Daha önce aldığınız herhangi bir Avusturya vizesi mevcut değilse, Konsolosluk şahsen başvuruya gelmenizi talep eder.
Avusturya Transit Vize Gerekli Evraklar Nelerdir?
Avusturya vizesi için gerekli belgeler haricinde, farklı ülkelere giriş çıkış nedenlerinizi beyan etmeniz ya da ek belgeleri ibraz etmeniz talep edilebilir. Konsolosluk belgeleri yeterli görmediği takdirde talep edeceği bilgiler hakkında bilgi verir.
Ne zaman başvurmak gerekir? : Herhangi bir problem yaşanmaması adına diğer kısa süreli vizelerde olduğu gibi 1 ay öncesinde belgelerin ibrazı önerilir.
Randevu nasıl alınır? : Avusturya transit vize başvurusu için vize başvuru merkezlerinden randevu alınabilir.
Avusturya Vatandaşlık İşlemleri
Nedir? : Farklı kriterlerin sağlanması ile birlikte yabancı uyruklu bir vatandaşın Avusturya vatandaşlığı kazanmasıdır.
Kaç günlük alınabilir? : Kararın kesinleşmesiyle birlikte nihai süreç ortadan kalkar.
Nereye başvurulur? : Avusturya vatandaşlığı başvurusu direkt olarak Avusturya Konsoloslukları ya da Başkonsolosluğa yapılmaktadır.
Avusturya Vatandaşlık Vizesi Gerekli evraklar nelerdir?
Avusturya vize başvurusu için gerekli belgeler haricinde, vatandaşlık işlemlerine başlanması adına;
- Var olan oturum ya da çalışma izinleri
- Sabıka kaydı ve imzalı olarak Almanya anayasasına bağlılık belgesi
- Dil yeterlilik belgesi
- Vatandaşlık başvuru dilekçesi
- Varsa çocukların eğitim belgeleri
- Varsa evlilik cüzdanı
- Doğum belgesi
- İşsiz ise işsizlik yardımını gösteren belge
- Çalışıyorsa kazanç belgesi
- Boşanmışsa mahkeme kararının Almanca tercümesi
sunulmalıdır.
Ne zaman başvurmak gerekir? : Planlanan gidiş tarihinin 3 ay öncesinde işlemlerin gerçekleştirilmesi gereklidir.
Randevu nasıl alınır? : Konsolosluk ya da Büyükelçilik ile iletişime geçmeniz halinde uygun bir randevu tarih ve saati almak mümkün olmaktadır.
Avusturya Erasmus Vizesi
Nedir? : Erasmus Projesi kapsamında Avusturya’da eğitim alacak olanların alması zorunlu olan vize türüdür.
Kaç günlük alınabilir? :Erasmus Projesi kapsamında öğrencinin ne kadar süre boyunca Avusturya’da ikamet etmesi gerektiği göz önünde bulundurularak Avusturya Erasmus vizesigeçerlilik süresine karar verilecektir.
Nereye Başvurulur? : Vize başvuru merkezlerine istenen belgelerin sunulması gerekmektedir.
Avusturya Erasmus Vizesi Gerekli Evraklar Nelerdir?
Belirtilmiş olan standart kişisel bilgi ve seyahat belgelerine ek olarak Avusturya Erasmus vizesi için gerekli evraklar
- Kişi mezunsa diploma
- Kaşeli ve imzalı güncel öğrenci belgesi veya transkript
- Eğitim programı sertifikası
- Eğitim masraflarının karşılanabileceğine yönünde teminat belgeleri
şeklinde listelenmektedir. Tüm belgelerin orijinali haricinde 2 adet fotokopisi sunulmalı, orijinal belgeler Almancaya çevrilmiş olarak beyan edilmelidir. Ebeveynlerin imzasını taşıyan teminat belgesi Federal Eğitim Teşvik kanunu çerçevesinde uygunluk göstermelidir. Gelir gösteren evrakların tercümesine gerek olmamakla birlikte, taahhütnamenin noter tasdikli olması gereklidir.
Ne zaman başvurmak gerekir? : Üniversitelerin akademik takvimine bağlı olarak proje tarihi değişkenlik göstermekte, projeye katılımın kesinleşmesi ile birlikte 1 ay öncesinde işlemlerin başlatılması gerekmektedir.
Randevu nasıl alınır? : Vize başvuru merkezi ile irtibata geçerek randevu alınabilmektedir.
Avusturya Öğrenci Vizesi İşlemleri
Nedir? : Avusturya öğrenci vizesi Avusturya içerisinde herhangi bir üniversitede, dil kursunda ya da eğitim programında yer almak isteyenlerin alması zorunlu olan vize kategorisidir.
Kaç günlük alınabilir? : Almanya’da bulunan herhangi bir üniversiteden onay almadan, yurtdışında eğitim için gerekli araştırmayı yerinde yapacak kişilere, 9 aya kadar süre verilmektedir. Yeterlilik durumunuz, sunmuş olduğunuz belgelerle Konsolosluk tarafından değerlendirilir ve buna bağlı olarak üniversite kabulü olmaksızın 9 aya kadar kalmak mümkün olabilir.
Ancak üniversite kabulü ile Almanya öğrenci vizesi alacak kişilerin, talep ettiği ve kabul edildiği eğitim süresine bağlı olarak vize geçerlilik süresi de değerlendirilmektedir.
Nereye Başvurulur? : Avusturya öğrenci vizesi başvurusu doğrudan Avusturya Konsoloslukları veya Almanya Büyükelçiliğine yapılmaktadır.
Ne zaman başvurmak gerekir? : Başvuru yapanın planlanan gidiş tarihinden en az 2 ay öncesinde belgelerini sunması önerilmektedir.
Randevu nasıl alınır? : Konsolosluklar ya da Büyükelçiliğin kendilerine ait çalışma günleri ve saatlerinde içerisinde iletişim bilgileri ile ulaşılması ve randevu alınması mümkündür.
Avusturya Aile Birleşimi Vizesi
Nedir? : Eşi ya da çocukları Avusturya’da yaşayan TC vatandaşlarının alması gerekli olan vizedir. Avusturya aile birleşimi vizesi alınan karar doğrultusunda Avusturya’da yaşayan eşin Avusturya vatandaşı olmasını şart tutmaz.
Kaç günlük alınabilir? : Konsolosluk aile birleşimiyle oturum izni verirken, başvuran kişinin maddi gücü, kişisel bilgileri gibi göz önünde bulundurarak farklı sürelerde izin verebilmektedir.
Nereye Başvurulur? : Başvurular tamamen Almanca belgelerle, direkt olarak Avusturya Konsolosluğuna yapılır.
Avusturya Aile Birleşimi Gerekli Evraklar
Gerekli Evraklar Nelerdir? : Standart oturum izni belgelerine ek olarak Avusturya aile birleşimi izni için gerekli evraklar arasında en az A1 seviyesinde dil yeterliliğine sahip olunduğunu gösterir belge ve Avusturya’daki eşe dair kimlik, pasaport, ikamet ve maddi kaynak bilgileri de ibraz edilmelidir.
Ne zaman başvurmak gerekir? : Seyahat tarihinden 3 ay öncesinde başvuru işlemleri başlatılabilir.
Randevu nasıl alınır? : Konsolosluk yetkilileri ile iletişim kurarak şahsen randevu almak mümkündür.
Avusturya Oturum ve Çalışma İzni
Nedir? : Avusturya’da 6 aydan daha uzun süreli kalmayı planlayan TC vatandaşlarının alması gerekli olan D kategorisinde bir izindir.
- Oturma izni (Aufenthaltsbewilligung)
- Yerleşim izni (Niederlassungsbewilligung)
- Aile bireyleri izinleri (Familienangehöriger)
- Daimi ikamet izni (Daueraufenthalt)
olarak dört farklı izin tipi mevcuttur.
Avusturya çalışma izni ise sizlere oturumun yanında herhangi bir işte çalışma imkanı sunar.
Kaç günlük alınabilir? : Avusturya oturum izni maksimum 6 aya kadar alınabilirken, daha uzun süreli ikamet talepleri Yerleşme ve İkamet Yasası hükümleri kapsamına dahil edilir. Avusturya çalışma izni ise aynı iş yeri için 1 yıla kadar, aynı eyalet içinse 2 yıla kadar verilebilmektedir. Çalışma izninin süresi, çalışılmak istenen sektörün doluluğuna ve Avusturya içerisindeki yabancı eleman oranına göre değişkenlik göstermektedir. Süre, aynı eyalet içerisinde çalışıldığı takdirde izin geçerliliği bitmeden uzatılabilir.
Nereye Başvurulur? : Avusturya Konsoloslukları ya da Büyükelçiliği oturum izni veren Türk temsilcilikleri olurken, iznin geçerliliği için Avusturya’dan da müracaat sağlanması gerekmektedir.
Avusturya Oturum izni Gerekli Evraklar Nelerdir?
Avusturya oturum izni için gerekli evraklar standart vize başvuru evraklarına ek olarak aile birleşimi ile oturum izni alacakların eğer Avusturya’da ikamet eden eş Türk vatandaşıysa, Avusturya’daki eşin oturum iznini beyan etmesi gerekmektedir. Ayrıca A1 dil yeterlilik belgesi de istenen şartlardandır.
Ne zaman başvurmak gerekir? : Seyahat planının aksamaması adına 3 ay öncesinde Avusturya oturum izni başvurusu yapılması önerilir.
Randevu nasıl alınır? :Avusturya Konsoloslukları ya da Büyükelçiliği ile iletişime geçerek şahsen randevu alınabilir.
Avusturya Vizesi Sık Sorulan Sorular
Avusturya Vizesi Nedir?
Avusturya vizesi, Avusturya ülkesine pek çok sebepten gitmek amacı ile ülkeden çıkış için ve Avusturya ülkesine giriş amacı ile faaliyet gösterecek resmi bir belgedir. Bunun yanı sıra vize, sadece resmi makamlar tarafından başvuru sahibine verilmektedir.
Avusturya Vizesi Ekşi Yorumları Güncel mi?
Avusturya vizesi ekşi yorumlarına göre kolay bir şekilde online randevu oluşturulabilmektedir. Ardından gerekli evraklar hazırlanarak başvuru süreci adım adım ilerlemektedir.
Avusturya Vizesi 2023 Açıklaması?
Avusturya vizesi 2020 yılında son 4 yıla nazaran büyük değişiklikler yapılmıştır. Avusturya vizesi 2020 yılı itibari ile tamamen online bir şekilde yapılmaktadır. Başvuru formu online, ardında da yapılan başvuruyu destekleyici nitelik barındıran evraklar da online sistem içerisine yüklenmektedir. Daha sonraki adımda yine başvuru ücreti de online bir şekilde başvuru sahibinden tahsil edilmektedir. Daha sonra başvuru sahibinin yapmış olduğu müracaat bu şekilde tamamlanmaktadır.
Avusturya Vizesi Almak Zor Mu?
Avusturya vizesi Türk vatandaşlarının vize alması adına en çok zorluk çıkartan ülkelerin başında yer almaktadır. Bunun sebebi ise her iki ülkenin de tarihten dolayı yaşamış olduğu problemler ve yanı sıra son dönemlerde yaşanan siyasi krizlerdir. Başvuru sahipleri her başvuruda tam evrak ibraz etse dahi, sürekli ek evrak talebinde bulunabilmektedirler.
Ayrıca Avusturya en çok kısa süreli seyahat hakkı tanıyan ülkeler arasında yer almaktadır.
Uzman tavsiyeleri göz önünde bulundurularak, başvuru sahibi birden fazla Schengen ülkesini seyahat etmek istiyor ise, başvurusunu kesinlikle Avusturya ülkesinden yapmaması tavsiye edilmektedir. Vize vermek konusunda T.C. vatandaşlarına oldukça zorluk çıkartan bir ülkedir.
Avusturya Vizesi Başvuru Nasıl yapılır?
Avusturya vizesi başvuru süreci 2020 yılı itibari ile tamamen online bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Başvuru sahipleri online bir web site üzerinden randevu talep ederek, gerekli talep edilen evrakları yine online sistem içerisine yüklemesi gerekmektedir.
Avusturya Vizesi Nereden Alınır?
Avusturya vizesi, resmî web siteler üzerinden ya da yetkilendirilmiş aracı vize merkezlerinin web sitesi üzerinden online bir başvuru süreci ile alınabilmektedir. Kişiler online olarak tüm talimatlara uyarak, en sonunda da vize harç bedelini yine online bir şekilde ödeyerek başvuru işlemini tamamlamış olmaktadır.
Avusturya Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Avusturya vizesi, başvuru sahibinin yapmış olduğu vize kategorisine göre sonuçlanma süresi değişkenlikler göstermektedir. Ancak turistik vize başvuruları ortalama olarak 7 ila 15 iş günü içerisinde sonuç vermektedir. Bu aşamada ise başvuru sahiplerinin eksik evrak gibi olumsuz durumlarına nazaran bu belirtilen sürede uzamalar olabilmektedir.
Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?
Avusturya vizesi, 2020 yılı itibari ile tamamen online bir başvuru gerçekleştirilerek temin edilebilmektedir. Resmi bir web site ya da başvuru merkezlerinin siteleri üzerinden kişiler başvuru işlemlerinin online gerçekleştirebilmektedir.
Avusturya Vizesi Aile Birleşimi Kaç Günde Çıkar?
Avusturya vizesi aile birleşimi vizesinde bulunmak isteyen kişiler eş ya da aile üyelerinin yanında uzun dönem kalmak amacı ile talep edilen bir vize kategorisidir. Yanı sıra, Avusturya aile birleşimi vizesi sonuçlanma süresi yaklaşık olarak 3 ay gibi bir süreyi bulabilmektedir.
Avusturya için alınacak vize iki kategoriye ayrılmıştır. Bunlardan bir tanesi kısa süreli ziyaretleri yani turistik, aile ziyareti, ticari geziler gibi seyahatleri kapsayacak olan C tipi vizelerdir. Diğeri ise, oturum izni, çalışma izni, vatandaşlık başvurusu ve eğitim vizesi gibi uzun süreli D tipi vizelerdir. Avusturya D vizesi için gerekli evraklar düzenlendikten sonra konsolosluğa teslim edilmeli ve randevu aşamasına geçilmelidir.
Avusturya aile birleşimi 2023 yılı için düzenlenmesi gereken evraklar farklı vize türleri için gerekli evraklar farklıdır. Aile birleşimi vizesi için 10 yıldan daha eski olmayan pasaport, 3 adet biyometrik fotoğraf, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, uluslar arası evlenme kayıt belgesi, doğum belgesi gibi evraklar şarttır.
Avusturya aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar, aile birleşimi vizesi ortalama 6 ay içerisinde çıkar. Evraklar içerisine eklenen doğum belgesi Avusturya doğumlu eşe ait olmalı ve bazen tercümesi de istenebilmektedir. Uluslar arası evlenme kayıt belgesi ise Avusturya’da uzun zamandır yaşayan eşin bilgilerini içermelidir.
Avusturya D vizesi kaç günde çıkar, D vizesi için başvuru evraklarının tam olması ve hatalı ya da yanlış bilginin bulunmaması şartı vardır. Ayrıca oturum izni alabilmek için, eğer çalışma amaçlı izin alınacaksa çalışmak istendiğine dair belge ve Avusturya’daki bir işyerinden davet edildiğine dair kaşeli ve imzalı belge gereklidir. Oturma izni başvuruları diğer vize türlerine göre daha uzun sürede sonuçlanır.
Avusturya muaf tutmadığı vatandaşlar için vize şartı sunar.
Avusturya aile birleşimi vizesi, 7 ile 15 iş günü içerisinde çıkar.
Avusturya’ya misafir olarak gidilebilmesi için aile birleşimi vizesi alınmalıdır.