Avusturya Vizesi Schengen Mi?

Avusturya Vizesi Schengen Mi

Avusturya Vizesi Schengen mi: Avusturya vizesi Schengen olmasıyla dikkat çekiyor. Yani Avrupa’da 25 ülkenin oluşturduğu serbest dolaşım hakkını tanıya bir izin türüdür. Başta turistik gezi olmak üzere farklı kategoriler üzerinden alınabilir. Ülkemize vize uygulamasından dolayı gerekli başvurunun tamamlanması gerekmektedir.

Avusturya Schengen mi?

Avusturya Vizesi Schengen mi: Avusturya Schengen bölgesi içinde bir ülke olmasından dolayı, buna tabi olan diğer ülkelerin talep ettiği evrakları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından istemektedir. Bu yüzden sürecin çok profesyonel bir biçimde ve belge eksiği olmadan tamamlanması çok büyük önem arz eder.

Schengen bölgesi, AB vatandaşlarına sunulmuş olan bir haktır. AB üyesi ya da vatandaşı olmayan ülkeler ise ilgili yerler gidebilmek için vize almak zorundadırlar. Avusturya vizesi bu kategori içerisinde değerlendirilir ve işlemler ona göre yapılır. 25 ülkeyi kapsayan bir skala mevcuttur.

Bunun yanı sıra Avusturya vizesi almış olan bir kişi, seyahatini bu ülkeden başlattığı zaman diğer Schengen bölgelerine ve ülkelerine de gidebilmektedir. Bunun önünde bir sorun veya engel söz konusu değildir. Fakat dikkat edilecek olan şeyler vardır ve bunlar da şöyledir;

  • Bu ülke vizesinin kurallara tam uygun bir biçimde alınması lazım.
  • İkinci ülkeye girişi hemen yapmak söz konusu değildir.
  • İlk durak Avusturya olmalıdır.
  • Eğer verilmiş olan vizenin süresi yeterli ise ve bu konuda bir sorun yoksa Schengen olması kaydıyla diğer bir ülkeye giriş çıkış yapılabilir.
  • Bu noktada özellikle bir problemle karşı karşıya kalmamak için multi vizenin alınması gerektiğini de ifade etmek gerekiyor.

Avusturya Schengen Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Avusturya Schengen vizesi çıkma süresi, hem bunun kategorisine hem de olası yoğunluklara göre farklılık gösterebilmektedir. Minimum olarak 5 maksimum ise 10 günlük bir zaman dilimi içerisinde bunun sahibi olabilirsiniz. Önemli olan nokta, istenen tüm evrakların hiçbir hata ya da eksik olmadan tamamlanmasıdır. Özellikle aracı kurumun bu anlamda tercih edilmesi çok daha mantıklıdır.

Avusturya Schengen Vizesi Nereden Alınır?

Avusturya vizesi iki şekilde alınabilir. Bunlardan birisi artık klasik haline gelmiş olan konsolosluk üzerinden yapılan başvurudur. Diğer ise aracı kurum olarak karşımıza çıkar. Süreç ve istenen belgeler ise şöyledir;

  • Hem aracı kurum hem de konsolosluk üzerinden süreci hiç zaman kaybetmeden hemen başlatma şansınız vardır.
  • Bunun yanı sıra özellikle seyahat nedeni başta olmak üzere birçok farklı bilginin yazılacağı dilekçe ve form, anlaşılır bir biçimde doldurulmalıdır. Aracı kurum bu işlemi de sizin yerinize tamamlamaktadır.
  • Umuma mahsus olarak bilinen bordo renkli pasaport üzerinden süreç başlatılır. Yeni ve içinde vize kaşesinin vurulabilmesi adına 2 adet boş sayfa bulunmalıdır.
  • Kimlik bilgileri ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinini fotokopisi sunulmalıdır.

Tüm bunların yanı sıra dikkat çeken bir diğer evrak ise maddi durumu gösteren banka hesap dökümüdür. Belli bir meblağın üzerinde burada bulunması şarttır. Aksi halde vize verilmeyebilir.

Seyahat, sağlık sigortası, rezervasyon ve uçak belgesi gibi gerekli dokümanlara ek olarak aynı zamanda mesleki belgelerin de sunulması gerekiyor.

Avusturya Schengen Vizesi Ücretli mi?

Avusturya vizesi ücrete tabidir. Kendi şart ve politikaları üzerinden belirlenmiştir. Türk Lirası şeklinde ödemelerin yapılması gerekmektedir. Bankaya bunu yatırabilir ya da aracı kurum üzerinden başvuru gerçekleştiriliyorsa, ona paranın verilmesi sağlanabilir. Buna tam uyum sağlamak çok büyük bir önem arz eder.

Avusturya Vize Türleri Nelerdir?

Avusturya vize türleri arasında hem kısa hem de uzun süreli olarak tanımlanmış olan opsiyonlar söz konusudur. Kısa olanların içinde ilk sırada turistik vize gelir. Süre 90 gün ile sınırlandırılmıştır. Aynı zamanda ticari vize, aile ziyareti izni, kültürel ve her türlü sportif faaliyetiyle değişik konferanslara katılma izninin de olduğunu unutmamak lazım.

Daha uzun süreli olan vize türleri içerisinde oturum vardır. Yani bu ülkede temelli yaşamak için alınması gereken bir izindir. Evlilik nedeniyle aile birleşim vizesi de alınabilir. Bunların tümünde farklı belgeler ve prosedürler söz konusudur. Aracı kurum olarak yılların vermiş olduğu deneyim sayesinde başvurularınızı kısa süre içerisinde tamamlıyor ve vizeyi almanızı sağlıyoruz.

5/5 - (1 vote)
0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.