Bulgaristan Aile Birleşimi

Bulgaristan Aile Birleşimi

Bu vize evlenmiş olan eşlerin çocukları ve eşleri ile Bulgaristan’da yaşamak istemesi üzerine verilmektedir. Eğer sizde Bulgaristan’da aile birleşimi vizesi istiyorsanız Bulgaristan aile birleşimi için gerekli evraklar listesine göz atmanızda fayda vardır.

Bulgaristan Konsolosluğu

Aile birleşiminde ilk aşama Bulgaristan’da olan kişi Bulgaristan yabancılar şubesine başvurmalıdır. Burada gerekli evraklar:
  • Başvuru sahibinin tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Sabıka kaydı.
  • Oturum izninin fotokopisi.
  • Kira kontratı ve bu kontrat çok kısa olmamalı.
  • Bulgaristan banka hesaplarının özetleri. İçinde 6000 Leva veya 3000 Euro bakiye olmalıdır.
  • Eşine oturum izni almak için evlilik kayıt örneği, çocuğunuza oturum izni almak istiyorsanız eğer doğum kayıt örneği almalısınız.
  • Bu belgelerden Türkçe olanlar yeminli bir Bulgarca tercüman tarafından Bulgarca ’ya çevrilmelidir. Çevirmenin belgeleri incelenir.

Bu belgeler yabancı bürosuna teslim edildikten sonra Bulgaristan’da olmayanlar D vize (uzun süreli) başvurusu yapabilmektedir. Böylece aile birleşimi tamamlanmış olmaktadır.

D vize için gerekli evraklar:

Yabancılar şubesinden alınan bir aile birleşimi dosyası.

Bulgaristan’da yaşadıkları sürede tüm masrafların karşılanacağına dair taahhütname. Bulgaristan noterinden tasdik ettirilmelidir.

  • Oturum izni olan kişinin kaldığı evin kira kontratı.
  • Kira kontratını imzalayan ev sahibinin aileye oturma izni verdiğine dair belgeler.
  • Oturum sahibinin oturum kartı fotokopisi.
  • Başvurunun sahibine ait apostilli sabıka kaydı.
  • En az 2 yıl geçerlilik süresi bulunmalıdır ki D tipi vize almada sorun yaşamasın.
  • 2 Adet biyometrik fotoğraf. Arka fonu beyaz 3,5X4,5 boyutlarında, kişinin yüzü net gözükmelidir.
  • Bulgaristan’da oturum izni olan aile üyesi adına açılmış banka hesabı. İçinde 6000 Leva veya 3000 Euro bakiye bulunduğunu kanıtlayan bankadan alınmış belgeler.
Bulgaristan Aile Birleşimi

Bulgaristan Aile Birleşimi

Bulgaristan Aile Birleşimi Ücretleri

Bulgaristan Konsolosluğunun vize harcı ve işlem bedelini içinde tutan bir ücrettir. Evlilik birleşimi vizesini alırken D vize ücreti de ödemeniz gerekmektedir.

Bu yüzden ücrete D vize ücretini dahil edip bir yatırabilirsiniz. Bulgaristan aile birleşimi ücretleri eğer işlemlerinizi Ankara Bulgaristan Büyükelçiliği’nden yaparsanız 100 Euro. İşleminizi akredite edilen başvuru merkezlerinden birinden yaparsanız 115 – 120 Euro arasında bir ücret ödersiniz.

Bunların yanına maliyete ek olarak seyahat sağlık sigortası yaptırmanız gerekebilir. Belgeleri kendiniz doldurmak istemezseniz veya dolduramıyorsanız bu işlemleri de ücret ödeyerek vize merkezlerinden birine yaptırmanız mümkündür.

Bulgaristan Aile Birleşimi İçin Dil Şart mıdır?

Bulgaristan aile birleşimi yapmak isteyenler için cevaplanması gereken bir sorudur. Bulgaristan aile birleşimi için dil şart mıdır? Sizler için cevaplayalım.  Bu vizeyi almanız için herhangi bir Bulgarca bilgisine ihtiyacınız yoktur. Bulgaristan’da yaşayacağınız için dillerini az da olsa öğrenmeniz ve sevmeye çalışmanız sizin için faydalı olacaktır.

Bulgaristan Aile Birleşimi Randevusu Nasıl Alınır?

Randevular Bulgaristan Konsoloslukları ve Büyükelçiliklerden yapılmaktadır. Bulgaristan aile birleşimi randevusu nasıl alınır? Randevu alma işlemi çok uzun sürebilen bir işlemdir. Eğer bir vize merkezinden destek alırsanız sizi bu konuda çok daha fazla hızlandıracaktır.

Randevuya şahsen gitmeli ve bütün evrakları teslim etmelisiniz. Vize görevlisi gerek görürse ek belge talebinde bulunabilir. Ayrıca sizi tekrardan yüz yüze mülakata çağırabilir. Böyle durumlarda başvurunuzun süresi bir hayli uzamaktadır. Başvuru yaparken bunları hesaba katmanız faydalı olacaktır.  Randevuda ibraz ettiğiniz belgelerin birbirini destekler nitelikte olmasına dikkat etmelisiniz.

Bulgaristan Aile Birleşimi Mülakatı Soruları Neler Olabilir?

Sizin eşinizle gerçekten bir aile olup olmadığınızı tartmak için yapılan bir mülakattır. Çünkü bunu kullanarak birçok kişi sahte evlilikler yapıp konsolosluğu dolandırmaya çalışmaktadır. O yüzden dolandırıcı konumuna düşmemek için daha önceden hazırlanıp gidilmesi uygun olur. Bulgaristan aile birleşimi mülakatı soruları neler olabilir? Sorusunu sizler için cevaplandıracağız.

  • Eşiniz ile ilgili birçok soru soruyorlar. Onu tanıyıp tanımadığınız anlamak için örnek vermek gerekirse: Eşiniz nerede, kiminle yaşıyor, kaç kardeşi var, kardeşlerinin isimleri neler gibi sorular soruyorlar. Bu sorularla gerçek bir aile misiniz? Zaten ortaya çıkar. Eşinizle ilgili olarak yaptığı işi, hangi okuldan mezun olduğu gibi soruları sormaları mümkündür. Bu sorulardan daha birçok örnek çıkarılabilir.
  • Evliliğinizin gerçek olması. En önemli kısım konsolosluk için budur. Size ilişkiniz hakkında birçok soru sorarlar. Eşinizle ne zaman, nerede tanıştınız? Gibi. Eşinizle sürekli konuşuyor musunuz? Gibi sorularda gelebilir. Düğününüz olduysa onun hakkında birçok soru olabilir.
  • Bu sorulara evli çiftin ikisinin de doğru cevaplar vermesi şarttır. Eğer ki çift çelişkili ifadeler kullanıyorsa konsolosluk başvurunuzu onaylamayacaktır.

Bulgaristan Aile Birleşimi Vizesi Hakkında

Türkiye’ye en yakın Avrupa ülkelerinden biri olan Bulgaristan’da eşinizin ikamet etmesi gibi bir durumda siz de onun yanına yerleşmek istiyorsanız, Bulgaristan aile birleşimi vizesi talep etmeniz gerekmektedir. Bu sayede eşiniz ve çocuklarınız ile birlikte aynı ülkenin sınırları içerisinde yaşamanız mümkün olacaktır.

Bu işlemi gerçekleştirmek için öncelikle Bulgar vatandaşı eş ile evlilik gerçekleştirmek ya da herhangi bir nedenden dolayı Bulgaristan’da oturma izni olan bir Türk vatandaşı olmanız gerekmektedir.

Başvuru gerçekleştiren kişinin eşi Bulgar vatandaşı ise daha kolay bir şekilde vize talep edebilir. Eğer kişinin eşi Türk vatandaşı olmasına rağmen uzun yıllardır Bulgaristan’da ikamet ediyor ve çalışıyorsa, eşinin yanında ikamet için vize talep edebilir.

Vize başvurusu gerçekleştiren kişiden öncelikle Bulgaristan’da ekonomik refah içerisinde yaşayabileceğini gösterecek belgeler talep edilir.

Beraber yaşayacak eşlerin uygun ekonomik koşullarda kiralık bir evde veya sahip oldukları gayrimenkulde ikamet edeceklerini ispat etmeleri gerekir. Ayrıca eşlerin evlilikleri bir taahhütname ile belgelenmiş olmalı ve sahte olmadığı ispat edilmiş olmalıdır.

Bulgaristan aile birleşimi vizesi (D) sınıfında yani sürekli vize olduğu için gereken evraklar değişim gösterir. Bu kapsamda öncelikle Türkiye’de bulunan eşin hazırlaması gereken evraklar arasında;

  • İkametgah belgesi,
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • Sabıka kaydı,
  • Seyahat belgesi,
  • Biyometrik fotoğraf,
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Pasaport,
  • Uluslararası evlilik belgesi gerekir.

Bulgaristan’da yaşayan eşin hazırlaması gereken belgeler arasında;

  • Bulgaristan Bankası’ndan eşi için alınmış banka referans mektubu,
  • Türk eşinin bakımını karşılayacağına dair taahhütname,
  • Evliliğinin sahte olmadığını gösteren belge,
  • Bulgaristan’daki kira kontratı veya tapu belgesi
  • Bulgar vatandaşı pasaportu ve liçna kartı fotokopisi gerekmektedir.

Her iki taraf bu belgeleri hazırladıktan sonra Türkiye’de yer alan Bulgaristan Konsolosluğu üzerinden başvuru gerçekleştirilir. Vize başvuru işlemi sonucunda onay alınması ile birlikte elde edilen vize sayesinde Bulgaristan’a geçiş yapıldıktan sonra ülkede resmi makamlardan oturum kartı talebi gerçekleştirilir.

Tüm bu sistem, Avrupa Birliği standartları çerçevesinde ilerler ve başvuru işlemleri Türkiye’de şahsen yapılarak, belirli tüm koşullar eksiksiz yerine getirilir. İşlemler yaklaşık 2 ay gibi bir süre içerisinde tamamlanabilir.

Bulgaristan Aile Birleşimi Vizesi Açıklamaları

Bulgaristan’da yakını ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Bulgaristan aile birleşimi vizesi ile Bulgaristan’a yerleşebilirler.

Şahısların schengen vizesi bulunuyor ise aile birleşimi vizesi almasına gerek yoktur ancak 180 günlük zaman diliminde şahıslar 90 günlük konaklamaya şartını oldurduysa bu durumda yeniden schengen vizesi çıkartabilir ya da Bulgaristan aile birleşimi vizesi alabilirler.

Aynı zamanda şahıslar schengen vizesinin öngördüğü zaman diliminden daha uzun süre belirli sebepler ile Bulgaristan’da ikamet edecek ise bu durumda Bulgaristan aile birleşimi vizesi için başvuruda bulunmalıdır. Eşlerden birinin Bulgaristan’da bulunuyor olması aile birleşimi vizesi almak için yeterlidir. Diğer eş ve çocuklar, anne baba ya da diğer yakınlar aile birleşimi vizesi için vize merkezleri aracılığı ile Bulgaristan Konsolosluğu’ndan randevu alabilirler.

Gereken evraklar güncel olarak ve doğru bilgiler içerdiğinden emin olunarak belirlenen randevu saatinde konsolosluk yetkilerine teslim edilir. Yetkililer gerekli durumlarda Bulgaristan aile birleşimi vizesi alacak olan şahıslardan ek evrak isteyebilirler. Bu durumda şahıslar yine belirlenen günde istenilen ek evrağı yetkilere iletmelidir.

Evlilik sebebiyle aile birleşimi vizesi isteniyor ise şu evraklar hazırlanmalıdır;

Türkiye’de Hazırlanması Gereken Evraklar: Uluslararası Evlilik Belgesi, İkametgah Belgesi, Sabıka Kaydı, Nüfus Kayıt Örneği, Seyahat Belgesi, Fotoğraf başvuru için sunulmalıdır.

Bulgaristan’da Hazırlanması Gereken Evraklar: Türk eş adına Bulgaristan Bankasından alınan Banka Referans Mektubu, Türk eşin bakım ve masraflarının karşılanacağını gösteren taahhütname ile evliliğin sahte olmadığını gösteren taahhütname, Bulgaristan kira kontratı, Bulgar vatandaş eşin pasaport ve liçna kart fotokopisi  başvuru için gerekli olan diğer belgelerdendir.

Bulgaristan Oturum Ve Çalışma İzni

Bulgaristan oturum ve çalışma izni almak isteyen şahıslar D tipi vizesi almak durumundadır. Uzun süreli olarak ikamet edecek şahıslar D tipi vizesi olmadan çalışma yapamaz. Uzun süreli çalışma izni bulunan şahıslar oturum iznine de sahip olurlar.

Bulgaristan oturum ve çalışma izni gerekli belgelerini hazırlayıp Bulgaristan yetkilerine teslim edilen şahıslara gerekli şartları sağlayan kişilere verilmektedir. Bu nedenle şahıslar evraklarını doğru hazırlama ve hangi firmada çalışacaklar ise o firmadan çalışacağına dair davet dilekçesini de yazılmasını istemelidir.

Konsolosluk yetkileri şahısların Bulgaristan’da çalışacakları firmayı da araştırmak isteyecektir. Sahip olunan Bulgaristan oturum ve çalışma izni ile diğer Avrupa ülkelerine de giriş çıkış yapabilirsiniz.

Bulgaristan çalışma izninin verilmesi şahısların bir firmada çalışması ya da Bulgaristan’da iş kuracak olmasına bağlı olarak verilmektedir. Bulgaristan’da bir şirkette çalışmanın şartları daha kolay olacakken; yatırım yaparak kendi işinizi Bulgaristan’da kurmak isterseniz daha uzun bir prosedür şahısları bekleyecektir.

Diğer vize başvurularında olduğu gibi Bulgaristan oturum ve çalışma izninde de hazırlanması gereken evraklar bulunmaktadır bu evraklar; iki adet fotoğraf, başvuru belgesi, pasaportunuz ve fotokopisi, sabıka kaydınız, ıslak imzalı olarak tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, çalışma izni belgesi, çalışacağınız şirketle yaptığınız işçi sözleşmesi hazırlamanız gereken belgelerdir.

Bulgaristan’da herhangi bir şirkette iş aramış ve bulmuşsanız; çalışmak için gerekli D tipi vizenizin başvuru sürecini başlatabilirsiniz. Bazı şirketler vize başvuruları ve süreç ile kendileri ilgilenmektedir. Bu durumda siz sadece evrakları hazırlamalı ve sonucu beklemelisiniz.
Bulgaristan vizesi nasıl alınır? Tüm detayları incelemek için visacenter.com.tr/bulgaristan-vize-basvurusu/ bağlantısını inceleyebilirsiniz.
Bulgaristan Aile Birleşimi

Bulgaristan vatandaşı ile evli olan bir Türk vatandaşı Bulgaristan aile birleşimi vizesi alarak Bulgaristan’da oturum izni almış olur. Bunun için alınması gereken vize D tipi vizedir. Vizeyi alabilmek içi ise öncelikli şart, evliliğin ispatlanmasıdır.

Bulgaristan evlilik vizesi alındığı zaman bu izin 90 gün süre ile Bulgaristan’da kalma hakkı tanır. Sürenin uzatılması isteniyorsa bunun için vize uzatma işlemi yapılmalıdır. Bulgaristan Avrupa Birliği üyesidir ve bu sebeple süresiz oturma izni alındıktan sonra AB içerisinde 90 gün boyunca serbest dolaşım hakkı tanınır.

Bulgaristan evlilik vizesi için gerekli evraklar arasında en az 6 ay daha geçerli, en az 2 boş sayfası olan bir pasaport, 2 adet biyometrik fotoğraf, Bulgaristan aile birleşimi vizesi başvuru formu alınmalıdır. Ayrıca tam vukuatlı nüfus kayıt örneği alınmalı ve Türkiye’de apostil yaptırılarak onaylanmalı, noter onaylı olacak şekilde Bulgarca tercümesi yapılmalıdır. Noter onaylı ve Bulgarca tercümeli sabıka kaydı alınmalıdır.

Bulgaristan evlilik vizesi kaç günde çıkar? Tüm evrakların eksiksiz ve tam olması durumunda ortalama 15- 30 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Ayrıca başvuru evraklarının arasına Bulgaristan’daki eşin Türk eşe bakabileceğine dair taahhütname vermesi şarttır. Her iki eş de evliliğin sahte olmadığını beyan etmesi gerekir.

Bulgaristan vatandaşı ile evlilik yapıldığı zaman eğer Bulgar vatandaşı ile Türkiye’de evlilik yapıldı ise Bulgaristan evlilik tanıtma işlemi yapılmalıdır. Uluslar arası evlilik kaydı yaptırılmalı ve diğer eş oturum izni için sonrasında başvuru yapmalıdır.

Bulgaristan evlilik vizesi kaç günde çıkar?

Bulgaristan evlilik vizesi, herhangi bir problem olmadığı takdirde 2 hafta içerisinde çıkar.

Bulgaristan D vize kaç günde çıkar?

Bulgaristan D vize, uzun süreli vize tipidir. 7 ile 15 iş günü içerisinde çıkar.

Bulgaristan vatandaşı ile evli kişi nasıl oturma izni nasıl alır?

Bulgaristan vatandaşı ile evli kişi, göç idaresine müracaat gerçekleştirdiği takdirde oturma izni alabilir.

 

Oyla! post