Çekya Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi (Güncel)
Çek Vize Evrakları
Çek Cumhuriyeti’ne sizlerin girişini sağlayacak vizeyi nasıl alabileceğiniz hakkında sizlere detaylı bilgiler sunmak ile beraber, dilerseniz sizlere profesyonel destek de sunabiliriz. Çek vize evrak listesi 2023 yılına ait güncel maddeler halinde visacenter tarafından hazırlanmıştır.
Alacağınız vize türü fark etmeksizin Çek Cumhuriyeti vizesi için gereken evraklar, maddeler halinde;
- Çek vize ücreti ve evrakları ile ilgili detaylı bilgileri, visacenter iletişim sayfamızda yazan numaradan bizlere ulaşarak alabilirsiniz.
- Çek Cumhuriyeti’nde istenilen vize evraklarının başında pasaport yer almaktadır. Pasaportunuzun ise Çek Başkonsolosluğu tarafından işlem başlatılabilmesi adına, başvurduğunuz tarihten ileriye dönük olarak 6 aylık kadar daha kullanım hakkı olmalıdır. Aynı zamanda pasaportun veriliş süresinin on yılı geçmemesi de beklenenler arasındadır.
- Seyahat sigortası olarak oldukça pahalı olan, schengen vizesi gerektiren ülkeler arasında yer alan Çek Cumhuriyeti’ne gitmeden önce mutlaka sağlık sigortası yaptırmalısınız. Sağlık sigortası ve diğer maddi tutarlar ile ilgili detaylı bilgi almak istiyorsanız visacenter çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.
- 35 milimetreye, 45 milimetrelik vize başvurusu yapan kişiye ait 2 adet biyometrik fotoğraf da verilmesi gereken evraklar arasında yer almaktadır.
- Çek için vize başvurusunda bulunacağınız sırada, kimliğinizin hem ön, hem de arka yüzünün fotokopisini çektirmeniz gerekmektedir. Bu kişisel bilgilerinizin Çek Başkonsolosluğu’nca onaylanmasına yardımcı olacak bir özelliktir.
- Ailenizin bilgilerinin yanı sıra, sizlerin de adres bilgilerinin yer aldığı tam vukuatlı nüfus kâğıdı da verilmesi gereken evraklar arasında yer almaktadır. Çek vize ücreti ödemenizi eksiksiz yapar ve profesyonel yardım alırsanız, evrak eksiği olmadan başvuru yapabilirsiniz.
- Konaklama planlamasını önceden yapıp, kalacağınız yerin bilgilerini vize başvurusu esnasında bildirmeniz gerekmektedir. Sizlere tavsiyemiz otel veya kiralık ev rezervasyonlarınızın belgelerini evraklarınızın arasına koymanız olacaktır.
- Çek Cumhuriyeti vizesi almak için banka detaylı hesap özetlerinize ve banka dökümlerinize ihtiyaç vardır. Bankanızdan imzalı olarak alacağınız bu belgeler yardımıyla, Çek Cumhuriyeti’ne giderseniz, orada rahat bir biçimde yaşayabileceğinizi (en azından bulunduğunuz süre boyunca, maddi yönden) kanıtlamış olursunuz.
Çek Cumhuriyeti vizesi alırken almanız gereken evrakları, visacenter ayrıcalığıyla öğrenmiş oldunuz.
Çek vize ücreti ödedikten sonra meslek grupları ve öğrenciler için gereken ekstra belgeleri de sizler için sıralıyoruz.
Çekya Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2023
Çalışanlar İçin Gereken Ekstra Evraklar:
- SGK 4A olarak bilinen, e-devlet üzerinden alınabilen barkotlu belgenin çalışanlar için ekstra olarak başvuru süresince teslim edilmesi gerekmektedir.
- Kişinin (Çalışan) son 3 aylık maaş bordrosu, kesinlikle imzalı bir şekilde yanında getirmesi gereken evraklar arasında yer almaktadır.
- Çek vize ücreti işlemlerinden sonra, kişi şirket levhası ve orijinal faaliyet belgesini de danışmanlık alıyorsa, danışmanlık aldığı firmaya vermelidir. Vergi levhası ve de sicil gazetesinin bir fotokopisi de verilmesi gereken ekstra vize belgeleri arasında çalışanlar tarafından temin edilmelidir.
İşverenler İçin Gereken Ekstra Evraklar:
- İşveren kişi bir başvuru dilekçesi hazırlamalı, hazırlayacağı bu başvuru dilekçesini şirketin başlıklı kâğıdına yazmalı ve sonrasında ıslak imzalı ve kaşeli bir biçimde belgeyi teslim etmelidir.
- İşverenlerin alabildiği (e-devlet üzerinden alınabilmesine olanak sağlanan) SGK 4B hizmet dökümü de barkotlu olarak teslim edilmelidir.
- Şirketinden birkaç belge daha teslim etmesi gereken iş sahibinin teslim etmesi gereken diğer belgeler ise orijinal faaliyet belgesiyle, vergi levhası ve de sicil gazetesinin fotokopi kopyası ile miza sirküleri.
- Çek vize ücreti şirket sahipleri için de ödenmesi şartı vardır. Gideceğiniz şirket sizlerin masraflarına sponsorluk sağlayacağını bildirdiyse, onlardan bu ücreti de talep etmeniz mümkündür.
Öğrenciler İçin Gereken Ekstra Evraklar:
- Başvuruyu yapacak kişi aktif öğrenim hayatına devam ediyor ise Çek Cumhuriyeti vizesi almak için, okuduğu kurumdan aktif olarak öğrencilik yaptığına kanıt olacak, öğrenci belgesini alması gerekmektedir.
- Daha detaylı olarak, Çek Cumhuriyeti’ne gitmek isteyen öğrencilerimiz, bizlere ulaşarak kolaylık ile bilgi alabilirler.
Emekliler İçin Gereken Ekstra Evraklar:
- Emekli kimselerin, emeklilik maaşlarının yattığı banka, hangi banka ise o bankaya ait hesaplarının ve hesap işlemlerinin dökümünü alması ekstra olarak gerekmektedir.
Çiftçilik İle Uğraşan Meslek Grubu İçin Gereken Ekstra Evraklar:
- Çiftçiler bir ziraat odasına bağlı olmak durumunda olduğu için, bağlı oldukları ziraat odasından alabilecekleri çiftçilik belgeleri bulunmaktadır. Bu çiftçilik belgeleri de getirilmesi gereken ekstra belgeler arasında yer almaktadır
Çek Vize Ücreti
Çek Cumhuriyeti’nden vize almak istiyorsanız, Çek vizesi fiyatı, vize almak için gereken evraklar ve çek vizesi ne zaman çıkar? Gibi sorularınızın cevabını visacenter’ın sizler için hazırladığı bu eşsiz Çek vize ücreti başlığında bulabilirsiniz. Çek Cumhuriyeti’ne gitmek isteyen vatandaşlarımız için maddeler halinde ücretleri;
- 3 Şubat 2023, sonrası gelen zamlar ile birlikte, sıralayacağımız maddeler fiyat düzenlemesine göre hazırlanmıştır.
- Turistik vize, ticari vize, transit vize, ziyaret vizesi, kültürel vize, şoför vizesi fiyatları 100 Euro’dur. Çek vize ücreti içine danışmanlık hizmeti dahil değildir. (100 Euro sadece harç ücretidir.)
- 0 ila 6 yaşları arasında bulunan kimselerden alınan rakam yalnızca 20 Euro’dur.(Harç için 20 Euro, danışmanlık hizmetlerimiz dahil değildir.)
- 6 ila 12 yaşları arasında ki çocuklar için ise 60 Euro kadar bir harç ücreti talep edilmektedir.
- Erasmus vizesi veya aklınıza takılan başka Çek vize türleri hakkında bilgi almak için bizleri arayabilişiniz.
Çek Cumhuriyeti vize ücretleri diğer ülkelerinkine kıyasla da ortalama bir fiyat aralığına sahiptir. Çek Cumhuriyeti vizesi almak istiyor ama sizler için ne kadar masraf tutacağını bilmiyorsanız, çekinmeden iletişim sayfamıza girip bizleri arayabilirsiniz.
Visacenter olarak tüm ülkelerin vizelerini alırken sizlere yardımcı olabilmekteyiz. Kurumumuzdan vizeler konusunda yardım almanız, işlerin kolaylamasını sağlayabilir. Vize süreci sonunda iyi ki destek almışım diyebilirsiniz.
Vize işlemleri için, gitmek istediğiniz ülkelerde geçerli olacak bir sağlık sigortanız olması gerekmektedir. Çek vizesi almaya çalışırken, bir yandan da bu tarz detayları atlamamak, yanınızda uzman kimseler ile yola çıkmak için bizleri tercih etmeniz, sizler için faydalı olabilir.
Çek vize ücreti harcı, vize onayınızdan bağımsız olarak alınmakta, vizenizin reddi söz konusu olursa geri verilmemektedir. Harcın geri ödenmemesi konusu sadece Çek Cumhuriyeti’ne ait bir yapılandırma değil, hemen hemen diğer bütün ülkeler için de söz konusudur.
Ne yaptığını bilen, tecrübeli ve bilgili insanlardan destek almak, vize işlemlerinizi oldukça hızlandırmakta ve alacağınız sonucun olumlu olma yüzdesini artırmaktadır. Vize yanıtınızın olumlu yönde olma yüzdesini artırmak için bizlere telefondan ulaşabilirsiniz.
Çek vize ücreti ödenirken eksik belgeniz kalmaması ve yanlış herhangi bir yol izlememek için, visacenter daima sizlerin yanında. Sizlere daha iyi vize alma deneyimleri sunmak için burada bulunmaktayız. Hedefimiz, bizleri tercih eden tüm danışanlarımıza, olumlu vize sonucu çıkarmaktır. Danışan memnuniyeti bizler için oldukça önemli bir husus olmakla birlikte, sürekli kendimizi, sizlerin bizlerden daha çok memnun olmanız için geliştirmeye çalışmaktayız. Bizlerden hizmet almayı düşünüyorsanız lütfen sitemiz içerisinde ki iletişim kısmına giriniz.
Vize ücretinin yanı sıra aldığımız, danışmanlık ücreti bulunmakla beraber, Çek vize ücreti ve danışmanlık için toptan fiyat alabilirsiniz. Kişiye özel olarak hazırlanmış, Çek vize türünüze göre fiyatlandırma bilgisi için de bizleri arayarak kolaylık ile bilgi edinebilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gezileri 90 günü aşacaksa ödenmesi gereken ekstra harç ücretinden muaf tutulmuştur. Çek Cumhuriyeti’nin izlediği bu tutum sayesinde birçok Türk ekonomik olarak zorlanmaksızın, Çek Cumhuriyeti’ne seyahat edebilmektedir.
Resmi pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, son 6 ayda, 3 aydan fazla Çek Cumhuriyeti’nde bulunmadılarsa, vize muafiyetleri söz konusu olabilmektedir. (Çek vize ücreti ödemelerine gerek kalmayabilir.) Bu muafiyet türü, pasaport hamili kişiler için sadece turistik ziyaretlerde uygulanabilmektedir.
Covid-19 nedeniyle, Çek Konsoloslukları acil durum ilan edip, vize işlemlerini askıya almışlardı. 1 Haziran Tarihi’nden sonra Çek Başkonsolosluğu’nun onayı ile birlikte vize işlemleri yavaşta olsa başladı. Ekim ayına geldiğimiz de ise her şey hemen hemen normale döndü sayılır.
Çek Vize Formu
Çek vize formu birkaç sorudan oluşmaktadır. Bu sorular genellikle sizlerin, Çek Başkonsolosluğu ve Çek Cumhuriyeti tarafından tanınırlığınızı artırmak ve de verdiğiniz bilgilerin doğruluğunu kontrol etmek amacıyla oldukça önemlidir.
Formu hatasız bir şekilde, danışman yardımıyla da doldurabileceğinizi hatırlattıktan sonra, dilerseniz Çek vize danışmanlığı için visacenter iletişim sayfamızdan bizlere ulaşabilirsiniz.
Çek vize ücreti danışmanlık ücretinin haricinde alınan bir ücret olup, danışmanlık farklı ücret alınmaktadır. Vize formunda iş bilgileriniz ve kimlik bilgileriniz tamamen sorgulanmakta olup, Çek vizesi almanız için hepsinin tamamen verdiğiniz belgelerde ki bilgiler ile eşleşmesi gerekmektedir.
Çek Konsolosluğu’nca bazı vizelerin reddedilmesinin nedeni ise bu bilgilerin tamamen birbiriyle uyuşmaması olabilir. Danışmanlık ve profesyonel destek alırsanız, Çek Cumhuriyeti vizesi almanız için gerekli evrak, gerekli form ve gerekli dilekçelerin her birinde sizlerin yanında olacağız. Aldığınız hizmetten pişman olmamak için aklınıza takılan ne varsa, visacenter çağrı merkezimizde bizlere açıkça sorabilmeniz mümkündür.
Çek Vize Dilekçesi
Çek vize dilekçesi yazılırken neden Çek Cumhuriyeti’ne gitmek istediğinizden tutun da, nerede kalacağınıza kadar birçok bilgiyi Çek İstanbul Başkonsolosluğu’na bildirmeniz gerekmektedir. Bu bilgilerde herhangi bir çelişki veya hata konsolosluk tarafından belirlenirse Çek vizesinden ret alırsınız.
Çek vizesinden ret almamak için, kaliteli danışmanlık hizmetleri almanızı sizlere tavsiye etmekteyiz. Kaliteli danışmanlık hizmetleri için de bizler ile irtibata geçerek, Çek vizesi yolunda sizlere destek olmamızı, bizlerden gönül rahatlığıyla isteyebilirsiniz.
Dilekçe içerisinde otel rezervasyonlarınızın bilgisi doğru bir şekilde yer almalı, bu nedenle Çek vize talep dilekçesi yazmadan önce, mutlaka otel rezervasyonu yaptırmalısınız. Çek vize ücreti ve danışmanlık ücreti sizler için en ekonomik şekilde şirketimiz visacenter tarafından ayarlanabilir.
Vize ücretinde genelde bir değişiklik yapılmasa bile, sizler için danışmanlık ücretimizi sizlerin durumunun kolaylık ve zorluğuna göre ayarlayabilmekteyiz. Bizlere ulaştıktan sonra, Çek vizesi için danışmanlık almak istiyorum, ne yapmalıyım? Diye sorarsanız, telefonu açacak çalışanımız sizlere gereken bilgileri en ince detayına kadar verecektir.
Çek Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Kesin olarak Çek vizesinin çıkacağı günü işaret edememekle birlikte, işlem sürelerinin genelde 10 gün içerisinde olumlu veya olumsuz olarak sonlandırıldığını söyleyebiliriz. Çek Konsolosluğu, çek vize ücreti geri ödemesi kesinlikle yapmamaktadır.
Ödediğiniz harcı, vizenizin reddi elinize ulaşmış olsa bile talep edememekte, vizenin onay veya reddiyle ödenen para geri alınamamaktadır. Ancak bir sponsorluk anlaşmanız var ise anlaşmanızın bulunduğu kişi veya şirketten harç ücretini özel olarak talep edebilirsiniz.
Çek Cumhuriyeti vize işlemleri kişinin pasaportuna göre verilir.
Prag için vize ülkenin konsolosluğundan alınır.
Şoför vizesi ziyaret edilecek ülkenin konsolosluğuna göre değişir.