Cibuti Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi (Güncel)
Cibuti Vize Evrakları
Cibuti vizesi alabilmek için Cibuti Konsolosluğu’na bazı belgelerin ibraz edilmesi gereklidir. Gerekli Cibuti vize evrak listesi hakkında bilgi sahibi olmak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
Cibuti vizesi alması gerekenler umuma mahsus pasaport (bordo pasaport) sahipleridir. Cibuti’ye giderken bilmeniz gereken önemli bilgiler bulunmaktadır. Bu önemli bilgiler Cibuti’ye gitmeden önce tetanos, hepatit, sıtma ve sarıhummaya karşı önlem alınmasıdır. Bu önlemler Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı kontrolünde yapılmaktadır.
Cibuti başvuru işlemlerini hızlandırmak adına bir vize merkezinden danışmanlık almak işinize yarayabilir.
Cibuti Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Cibuti’ye gitmek için gibi bir planınız varsa Cibuti konsolosluğuna sunmanız gereken önemli belgeler bulunmaktadır. Cibuti vizesi için gerekli evraklar hakkında bilgi sahibi olmanız size fayda sağlayacaktır. Her türlü vize için gerekli olan temel belgeler:
- Pasaport: En son seyahatinizden sonra 1 yıl süresi bulunmalıdır.
- 2 adet fotoğraf: Fotoğraflar biyometrik olmalı ve kişinin yüzü net belli olmalıdır.
- Uçak ve otel rezervasyonu: Seyahat tarihlerinizle uyumlu olan uçak ve otel rezervasyonunun belgesi gereklidir.
Cibuti’ye Ticari Amaçlı Vize Almak İçin Gereken Belgeler
Cibuti sınırları içine ticari amaçla bir seyahat düzenlemeyi düşünüyorsanız Cibuti’ye ticari amaçlı vize almak için gereken belgeler hakkında bilgili olmalısınız. Gereken ekstra belgeler:
- Vize talep dilekçesi: Çalışan veya işin sahibi ticari vize için başvurduğu zaman yazmalıdır. Şirketin antetli kağıdına Büyükelçiliğe hitap edilerek yazılmalıdır. Dilekçe de seyahat masrafları nasıl karşılanacak? ve seyahat tarihleri ne zaman? gibi akla gelebilecek sorular cevaplanmalıdır. Şirket yetkilisi tarafından kaşe ve imzası bulunmalıdır.
- Davet Mektubu: Şirketten alınmış davet mektubu. İçinde davet mektubu barındırmayan ticari başvurular olumsuz sonuçlanmaktadır.>>> visacenter.com.tr/vize-basvurusu-davetiye-mektubu
- Firma iletişim bilgisi, adresi de belgeler arasında yer almalıdır.
- Cibuti’de irtibat kuracağınız kişinin bilgilerini de dosyaya eklemekte fayda vardır.
Cibuti Vizesi Başvuru Formu
Vize belgeleri içinde en önemlisi başvuru formudur. Toplam da bu belge 2 sayfadan oluşmaktadır. Cibuti vizesi başvuru formu Türkçe ve İngilizce olarak tükenmez kalem ve büyük harflerle doldurulmalıdır. Bu formun amacı vize yetkililerinin başvuru sahibi hakkında bilgi sahibi olmasıdır.
Bu yüzden eksik ya da yanlış bilgi verilmemesi çok önemlidir. Formda yanlış bilgiler vermeniz halinde başvuru olumsuz sonuçlanır. Konsolosluk çalışanlarının belirttiğiniz bilgilerle ilgili belge talep edebileceğini bilmeniz sizin için faydalı olacaktır.
Başvuru formunda kişisel bilgiler, seyahat amacı, seyahat tarihi gibi bilgiler bulunur. Vize başvuru formunda fotoğraf yapıştırmanız gerektiğini unutmayın. Başvuru formuna internet sitemiz üzerinden kolayca erişim sağlamanız mümkündür.
Reddedilen Cibuti Vizesine İtiraz Hakkı Var mıdır?
Cibuti vize başvuruları Cibuti Büyükelçiliği tarafından değerlendirilirler. Genelde evrakların eksik veya yanlış olmasından vizeler reddedilmektedir. Bunun sebebi vize memuruna vize tarihiniz bitişinden itibaren ülkeden çıkmayacak izlenimi vermenizdir.
Bunun üzerine akıllara şu soru gelir reddedilen Cibuti vizesine itiraz hakkı var mıdır? Cibuti vizeniz reddedilirse eksikleri tamamlayıp tekrar deneme şansınız bulunmaktadır. Dosya ve evrak işlerindeki basit hataları yapmamak için belgeleri sitemiz üzerinden teyit edebilirsiniz.
Yeşil Pasaport Sahipleri Cibuti Vizesi
Yeşil pasaport sahibiyseniz Cibuti’ye gitmek için herhangi bir vize başvurusu yapmanıza gerek bulunmamaktadır. Yeşil pasaport sahipleri Cibuti vizesi almaktan muaf tutulurlar. Yeşil pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün süren bir dönemde 90 günü aşan Cibuti seyahatlerinde vize almaları zorunludur.
Cibuti’ye Gitmek İçin En Uygun Zaman
Turistik amaçlı olarak bir Cibuti tatili planlıyorsanız öncelikle Cibuti’yi iklim olarak tanımalısınız. Bir Doğu Afrika ülkesi olan Cibuti’ye gitmek için en iyi dönemler kasım ve nisan aylarının arasındaki dönemdir. Bu dönem de sıcaklıklar ortalama 25-30 derece olacaktır.
Cibuti Vize Ücretleri 2025
Vize ücretleri başvuran kişinin tercihine göre değişebilmektedir. Vizeyi 3 aylık tek girişli veya 6 aylık çok girişli olarak seçme şansınız bulunmaktadır. Aşağıda yer alan ufak listede Cibuti vize ücretleri 2025 hakkında bilgiler bulabilmeniz mümkündür. Ücretler hesaplanırken konsolosluk harç ücretinin yanında vize merkezi danışmanlık hizmet bedeli de hesaba katılmıştır.
- 90 gün ve daha az tek giriş. 150 Dolar.
- 180 gün ve daha fazla çok giriş. 240 Dolar.
Cibuti Vize Ücreti
Cibuti vize ücretleri alacağınız vize türüne göre farklılık göstermektedir. Cibuti vizesine başvuracak kişilerin vize formunu kendileri doldurmalıdır. Vize formunda eksik ya da yanlış bilgiler verilmesi sonucunuzu olumsuz etkileyebilmektedir.
Kişiler formda ve belgelerde bulunan tüm bilgilerin doğruluğunu kontrol etmekle yükümlüdürler. Cibuti vize ücreti eksiksiz olarak yatırılmalıdır ve dekont kesinlikle alınmalıdır. Talep edilen tüm evraklar tamamlanmış olsa da şüpheli durumlarda Cibuti Büyük elçiliği bazı ekstra belgeleri talep edebilmektedir.
Cibuti Vize Ücreti Nereye Yatırılmaktadır?
Cevaplanması gereken en önemli sorulardan bir tanesidir. Başvuru işleminin alınması için ücretin yatırıldığına dair dekontun alınmış olması gereklidir. Cibuti vize ücreti nereye yatırılmaktadır? Sorusunun cevabını Cibuti’ye gitmek isteyenler bilmelidirler.
Cibuti vize ücretini Cibuti Büyükelçiliğinin banka hesaplarından herhangi bir tanesine göndererek ücreti yatırmış olursunuz. Banka hesap bilgilerini internet sitemiz üzerinden veya Cibuti Büyükelçiliği internet adresinden öğrenmeniz mümkün olacaktır. İşlemin sonunda bankadan dekont almayı unutmayın. İçinde dekont bulunmayan dosyalar için tekrar ödeme yapmanız istenebilir veya başvurunuz işleme alınmaz.
Bu aşama da vize merkezlerinden destek alanlar herhangi bir sorun yaşamazlar. Vize merkezlerinin uzman ekipleri tarafından ücret yatırılır, müşteri vize merkezine topluca ödeme yapmaktadır. Tüm işlemlerde başvuran kişi adına sorumlu olan vize merkezi ücreti onun adına ödeyerek dekontu belgelerin arasına ekleme hakkına sahiptir.
Cibuti Vize Formu
Cibuti seyahatini gerçekleştirebilmek için bu formu doldurmalısınız. Form da Cibuti Büyükelçiliği’nin size sorduğu sorulara eksiksiz ve yanlış olmadan cevap vermelisiniz. Cibuti vize formu Büyükelçiliğin elinde bulunan bir referansınızdır.
Cibuti vize formlarını 18 yaşından küçük kişiler doldururken yanlarında ebeveynleri bulunmalıdır. Başvuru evraklarında yer alan bilgilerle bu formdaki bilgilerin çelişmemesi gerekmektedir. Çelişmesi halinde olumsuz sonuçlar kaçınılmaz olmaktadır.
Cibuti vize başvuru formu resmi ve uluslararası bir belgedir. Bu nedenle bu belge amacına uygun kullanılmalıdır. Belgenin amacının dışına çıkılmasının sonucunda Cibuti Büyükelçiliği yasal işlem başlatma hakkına sahiptir.
Cibuti vize başvuru formunun doldurulması veya vizenin alınması direk Cibuti’ye gireceğiniz anlamına gelmez. Cibuti’ye giriş işlemleriniz tamamen Cibuti sınır görevlilerinin sorumluluğundadır. İstedikleri zaman girişleri engelleyebilirler.
Cibuti Vize Formunu Doldurmak
Öncelikle Cibuti vize formuna internet sitemiz üzerinden hızlıca ulaşmanız mümkündür. Doğru bir şekilde Cibuti vize formunu doldurmak için bilgilerinizi önceden hazırlamanız işlemi hızlandıracaktır. Cibuti vizesi formu nasıl doldurulmalıdır? Maddeler halinde inceleyelim.
- Cibuti vize formu isteğe göre Türkçe veya İngilizce olarak doldurulabilmektedir.
- Cibuti vize başvuru formu tükenmez kalemle doldurulmalıdır. Formun içinde hiç küçük harf kullanılmamalıdır.
- Cibuti vize formunun ön kısmında bulunan kare alana biyometrik fotoğraf boyutuna uygun şekilde 35×45 mm fotoğrafın yapıştırılması gereklidir.
- Form doldurulduktan sonra en son sayfanın altına imza atılmalıdır. Burada dikkat edilmesi önemli olan yer bütün belgelerdeki imzaların aynı olmasıdır.
Cibuti Vize Dilekçesi
Cibuti’ye gidebilmek için önemli belgeler arasında bulunmaktadır. 2 farklı Cibuti vize dilekçesi bulunmaktadır. İki dilekçede ki en önemli husus şudur. Dilekçe ve belgeler de verilen bilgilerin uyumlu olması. Birbiri ile çelişkili veya yanlış bilgiler barındıran vize dilekçesi sizi olumsuz sonuçlara sürükler. Vize talep dilekçelerine internet sitemizin üzerinden ulaşmanız mümkündür.
Cibuti Turistik Vize Dilekçesi
Cibuti için bir tatil planladıysanız dilekçenin nasıl yazıldığını bilmeniz faydanıza olacaktır. Cibuti turistik vize dilekçesi yazarken belirtmeniz gereken başlıca bilgiler:
- Tur ile gezilecekse, tur şirketi ile ilgili bilgiler.
- Ülkeye giriş çıkış tarihleri.
- Aynı zamanda hangi ülkeye gideceklerinin bilgisi.
- Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı anlatılmalı.
Cibuti Ticari Vize Dilekçesi
Herhangi bir sebepler ticari için Cibuti Büyükelçiliği’ne başvuracaksanız Cibuti ticari vize dilekçesi yazarken dikkat etmeniz gereken püf noktalar şunlardır:
- Ticari vize talep dilekçesi, Şirketin antetli kağıdına yazılmalı üzerinde yöneticinin kaşesi ve imzası bulunmalıdır.
- Seyahatin amacı çok açıkça yazılmalıdır. Örneğin: kişi Cibuti’de bir toplantıya katılacaksa toplantı saati ve toplantıya katılacağı şirket hakkında bilgileri paylaşmalıdır.
- Seyahat edecek kişinin pozisyonu belirtilmelidir.
- Seyahatin masraflarının nasıl karşılanacağından bahsedilmelidir.
- Dosyaya konan evraklarla, dilekçe birbirini destekler nitelikte olmalıdır.
Cibuti Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Cibuti vize başvuruları internet ortamından yapılabildiği için vizeler de e-posta yolu ile sizlere ulaştırılmaktadır. Başvuru yapıldıktan sonra akıllara hemen Cibuti vizesi kaç günde çıkar? Sorusu gelmektedir.
Cibuti vize işlemler internet üzerinden hızlıca yapılmaya başlandığından ötürü artık sonuçlar 1-3 gün arasında belli olmaktadır. Bu süre yoğunluğa göre uzayıp kısalabilir. Cibuti Büyükelçilik şüphelendiği ve yanlış bilgi verilen durumlarda ekstra belge isteme hakkına sahiptir. Süre bu sebeplerden ötürü birkaç gün daha uzayabilir. Yapılacak en mantıklı hareket 1 hafta önceden işlemlere başlamak olacaktır.
Vize işleminiz sonuçlanmadan kesinlikle bir uçak veya otel rezervasyonu yaptırmamanızı önerebiliriz. Vizenizin kabul edilip edilmeyeceği kesin olmadığı gibi ne kadar süre içinde de cevap verileceği her zaman kesinleşememektedir.
Cibuti Vizesi Süresi
Cibuti vizesi almasına gerek olan kişiler yani Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (bordo) pasaporta sahip Türk vatandaşları maksimum 90 günlük vize alabilmektedir. Alınan vizeler tek girişlidir. Çok girişli vize Cibuti konsolosluğu tarafından verilmemektedir. Her seyahat için bir daha vize başvurusu yapılmalıdır.
Cibuti Vizesi Sık Sorulan Sorular
Adını başkenti Cibuti’ den alan Cibuti Cumhuriyeti, bir Doğu Afrika ülkesidir. Kültürel turizmi sevenler için önemli bir merkezdir.
Vizesiz Girilir Mi?
Cibuti ziyaretleri siyah, gri ve yeşil pasaport hamilleri tarafından vizesiz olarak gerçekleştirilebilir. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken seyahat zamanının 90 günü aşmayacak biçimde planlanmış olmasıdır. Cibuti seyahatleri için bordo pasaportu bulunan T.C. vatandaşları ise vize almalıdır.
2018 yılında Cibuti kapı vizesi uygulamasının kaldırılmış olduğu da unutulmamalıdır.
Vizesi Türleri Nelerdir?
Cibuti vizesi genel olarak 3 türe ayrıır:
- Cibuti turistik vizeCibuti;’ ye yalnız gezi amacıyla gidecek olanların alması gereken vizedir.
- Cibuti ticari vizeCibuti’ de ticari faaliyet gerçekleştirecek olanalr, bu vize türüne başvuruda bulunacaktır.
- Cibuti ziyaret vizesiCibuti’ de aile, arkadaş ziyareti gerçekleştirebilmek için gerekli olan vize türüdür.
Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Cibuti vizesi vermek yetkisi ülkemizde yalnızca Cibuti Ankara Büyükelçiliği’ ne aittir. Dolayısıyla başvurular Cibuti Ankara Büyükelçiliği‘ ne şahsen yan da elçiliğin tam yetkili kıldığı başvuru merkezleri ve acentalar aracılığı ile gerçekleştirilebilir. Cibuti seyahat planına ve kişinin durumuna uygun vize türü seçildikten sonra istenen evraklar eksiksiz hazırlanmalıdır.
Cibuti vizesi başvuru sonuçları hızlı biçimde alınabilmekte ve genellikle 2 gün içinde sonuçlar gelebilmektedir ancak cibuti vizesi başvurusunun seyahat tarihinden en az 15 gün önce başlatılmış olması önemlidir.
Hangi Ülke Vatandaşları Vizesiz Girebilir?
Cibuti’ ye tüm ülke vatandaşları ancak vize ile giriş yapabilmektedir.
Vize Ücreti Ne Kadardır?
3 aylık ve tek girişli Cibuti turistik vize 165 Euro’ dur. Expres vize iç.in ise ödenmesi gereken tutar 210 Eoru’ dur.
6 aylık ve çok girişli Cibuti turistik vize 210 Euro
3 aylık ve tek girişli Cibuti ticari vize 165 Euro
6 aylık çok girişli Cibuti ticari vize 210 Euro