Çin Vize Başvuru İşlemleri

Çin Vize Başvuru İşlemleri
  • Çin Vize Başvurularında Yeni Dönem Başladı!
  • Online Vize Formuna geçildi.
  • Biyometri parmak izi sistemine geçildi.

Aşağıda tüm Çin vize kategorilerine ait vize başvuruları hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Çin Vize Dilekçe Örneği

Çin Turistik Vize İşlemleri

Çin Halk Cumhuriyeti turistik vizesi için yapılan açıklamaya göre 2016 yılından itibaren şahısların turizm amaçlı olarak Çin’e seyahat edecek kişilerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Turistik amaçlı seyahatlerde Çin Halk Cumhuriyeti Konsolosluğu grup şeklinde yapılan başvuruları kabul etmektedir.

Çin Halk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirilecek olan kısa süreli seyahatlerde F tipi kısa süreli vize türü alınmaktadır. Kısa süreli seyahatler, ziyaretler, iş gezisi ve araştırma gerekçesi ile gidenler Çin turist vizesi için başvuru yapmalıdır.

Çin turist vizesi başvuruları Çin Konsolosluğuna şahsen başvuru yapılarak veya Çin Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş Çin vize işlemleri yetkili acenteler aracılığıyla yapılabilecektir. Çin turist vizesi ile Çin’de ticari faaliyetler bulunulması Çin mevzuatınca suç sayılacaktır.

Yukarıda belirtildiği üzere Çin turistik vizesi işlemleri kaldırılmış olup turistik amaçlı ziyaretlerde grup ile vize başvurusu yapılması esası bulunmaktadır. Çin’e seyahat edecek kişilerin turist vizesi yerine, grup vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Çin grup vizesine başvuru yapabilmek için en az 5 kişi gerekmektedir.

Nedir? : Çin turistik vizesi 15.02.2016 tarihine kadar Çin Halk Cumhuriyeti’ne kısa süreli seyahat edeceklerin alması gereken vize olurken, bu tarih itibariyle İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Çin Halk Cumhuriyeti’ne turistik amaçlı seyahat edecek kişilerin alma zorunluluğu kaldırılan vizedir.

Çin Vize Başvuru İşlemleri

Çin Vize Başvuru İşlemleri

Çin F vizesi kategorisinde yer alan bu vizenin yerine, ülkeye turistik seyahat amacıyla gidenlerin Çin grup vizesi alması şartı getirilmiştir. Bu kapsamda Çin turistik vize başvurusu şahsi olarak yapılamamakta olup bu amacı güden seyahatler için başvuruların en az 5 kişilik yapılmasına karar verilmiştir.

Kaç günlük alınabilir? : Kısa süreli seyahatler için alınan Çin vizesi sizlere 90 güne kadar ikamet hakkı tanır.

Nereye başvurulur? : Çin vizesi başvurusu için yetkili vize başvuru merkezine ve Konsolosluğa belgeler sunulur.

Çin Turistik Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

  • Vize başvuru formu: Başvuru formunun dikkatli ve eksiksiz doldurulması ve formda beyan edilen bilgilerin seyahatin amacını kanıtlayan belgelerle desteklenmesine özen gösterilmelidir.
  • Pasaport: En az 6 ay süresi olan ve iki boş sayfasının olması gerekmektedir.
  • Fotoğraf: 2 adet 33×48 mm ölçülerinde arka fonu beyaz, önden çekilmiş ve gözlük kullanılmayan Biyometrik fotoğraf: Fotoğraf bu standartlara uygun olarak hazırlanmalıdır.
  • İkametgah belgesi: Şahısın oturduğu adresi gösterir olmalıdır.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi:
  • Adliyeden alınan sabıka sicil kaydı yoktur yazısı ibraz edilmelidir.
  • Son 6 ay içerisinde Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf Odası’ndan alınan faaliyet belgesinin aslı, şahıs şirketi ise vergi dairesinden alınan ıslak imzalı vergi mükellefiyet yazısı.
  • Limitet şirket veya anonim şirket ise ayrıca ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Şirket antetli kağıdı üzerine basılmış kaşe ve imzalı dilekçenin aslı.
  • Firma sahibi ise e-devletten alınan 4B SGK hizmet dökümü, çalışan ise 4A SGK hizmet dökümü.
  • Vergi Levhası fotokopisi (2016 yılı olmalıdır)
  • Banka Hesap Cüzdanı: Banka hesabında en az 5.000 USD bakiye olması gereklidir. Kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle hesap dökümü alınmalıdır.
  • Otel ve Uçak Bileti Rezervasyonu: Çin seyahati için hazırlanan belgelerde yer alan gidiş ve dönüş tarihlerini kapsamalıdır.
  • Çin vizesi başvuru formu (Eksiksiz ve doğru şekilde tamamlanmış, ıslak imzalı, başvuran kişi reşit değilse ebeveyn imzası taşıyacak şekilde)
  • Tam doldurulmuş, ıslak imzalıvize talebi dilekçesi
  • Yeni pasaport
  • Biometrik Fotoğraf ( 33×48 mm boyutlarında, 2 adet, en geç 3 ay içerisinde çekilen, beyaz fonlu ve daha önce kabul edilen başka bir vize başvurunda kullanılmamış)
  • Kimliğin her iki yüzünün fotokopisi
  • Noter tasdikli muvafakatname
  • Son üç yıl içinde alınan vizelerin(Schengen, AB, Birleşik Krallık, ABD, Kanada) birer fotokopisi
  • Adres ve evli kadınlar için bekarlık soyad bilgilerini içeren Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Finansal Durumu Gösterir Belgeler (Kaşeli ve imzalı olmak üzere son 3 aya dair maaş bordroları, içerisinde en az 3.000 TL mevduat bulunan aktif banka hesabının 3 aylık hesap özetleri, varsa araç ruhsat, ev tapusu, kredi kartı ekstresi gibi ek gelir belgeleri)
  • Geçerliliği seyahatin gerçekleşeceği tarihten bir gün önce başlayıp bitiş tarihinden bir gün sonra da tamamlanan, minimum 5.000 USD teminatlı uluslar arası bir seyahat sağlık sigortası poliçesi
  • İkametgah belgesi
  • Sabıka sicil kaydı şeklinde listelenmektedir.
  • Vize ücreti >>  visacenter.com.tr/#Cin-Vize-Ucretleri

Biometrik veri gerekli midir? : Çin turistik vizesi başvuru işlemleri parmak izinin alınmasıyla son bulurken, bu uygulamanın her 5 senede bir tekrarlanması gerekmektedir. Engelliler ve 14*70 yaş aralığında olmayanlar uygulamadan muaftır.

Ne zaman başvurmak gerekmektedir? : Önerilen Çin vizesi başvuru zamanı, seyahat gününden 30 ila 90 gün öncesi olmaktadır.

Ne kadar sürede çıkar? : Başvurunuz normal şartlar 7 ila 10 gün içerisinde sonuçlanmakta ancak olası bir sorunun yaşanmaması adına bir ay öncesinden randevuya şahsi katılımınız önerilmektedir.

Randevu nasıl alınır? : Çin Halk Cumhuriyeti’nin temsilcilikleri tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri, iletişime geçmeniz halinde randevu almanızı sağlamaktadır.

Çin vizesi güncel evrak listesi için  visacenter.com.tr/cin-halk-cumhuriyeti-vizesi-icin-gerekli-evrak-listesi/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Çin Ticari Vize İşlemleri

Çin Halk Cumhuriyeti’ne ticari amaçlı seyahat edecek olan şahısların Çin ticari vizesi alması zorunludur.  Kongre, fuar, eğitim ve seminer gibi gerekçelerle gidilmesi halinde de alınması gerekirken, Çin ticari vize (F) alabilmek için Çin ‘de ziyaret edilecek olan firmadan davetiye yazısı alınmalıdır. 

Davetiye yazısı diğer evraklar ile beraber konsolosluk yetkilerine sunulmalıdır. Çin Konsolosluğu vize işlemleri için başvuruları şahsen bireysel olarak kabul etmemektedir. Vize merkezleri aracılığı ile başvuru yapmak mümkündür. İlk defa için vizesi alacak şahıslar için Çin Konsolosluğu yetkilileri tek girişli vize verecektir.

Tek ve çift girişli olarak verilen çin vizesi süresi 3 aydır. 3 ay geçerli olan vize ile sadece 30 gün konaklama sağlanabilinir. Çin vize ihlali yapmamaya özen gösterilmeli aksi takdirde Çin mevzuatına göre para, hapis cezası alabilir, Çin’e yeni bir giriş yapma olasılığınızı azaltabilirsiniz. 6 ay veya 1 yıl süreli alınacak olan Çin vize işlemleri için ekspres vize uygulaması ise bulunmaz.

2018’den itibaren Çin Halk Cumhuriyeti Konsolosluğu yaptığı duyuruda Çin ticari vizesi işlemleri için yapılacak başvuruların online olacağını duyurmuştur. Çin ticari vizesi almak isteyen şahıslar Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

 Nedir? :  Çin ticari vizesi, herhangi bir iş ya da proje amacıyla Çin Halk Cumhuriyeti’ne seyahat edecek vatandaşların alması gereken vizedir.

Kaç günlük alınabilir? : Çin ticari vizesi başvurusu ilk defa başvuranlar için tek girişli vize ile sonuçlanabilmektedir. Ancak hem tek hem çift girişli vizeler için maksimum geçerlilik süresi 3 ay olmakta ve verilen maksimum kalış izni 30 günü kapsamaktadır. Vize kapsamı dışında yapılan tüm işlemler, Çin’e ikinci giriş şansını azaltmakta, bu konuda geçerlilik süresi ve kapsamına dikkat edilmesi önerilmektedir.

Nereye başvurulur? : Çin Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru acenteleri başvuruları kabul etmektedir.

Çin Vize Başvuru İşlemleri 1 – cin ticari vize

Davetiye nasıl olmalıdır? : Çin firmasının gönderecek  olduğu davetiye;

  1. Firmanın tam adı ve adresi
  2. Vize başvurusu yapanın adı, bağlı olduğu firmanın adı ve bu firmadaki görevi
  3. İstenen vize geçerlilik süresi ve birden fazla seyahatin gerekli olup olmadığı
  4. Seyahatin süresi, amacı, gidilecek olan fuar ya da firma adı
  5. Gerekli olduğu takdirde kişinin masraflarının karşılanacağı
  6. bilgilerini içermelidir. Bu bilgileri gösteren belgelerin aslı ve fotokopisi sunulmalıdır.

Çin Konsolosluğu, Çin Ticari Vize İçin Davetiye Yazınız Yoksa?

Çin ticari vizesi almak isteyen şahısların evrakları arasında kesinlikle bulundurması gereken evrak davet yazısıdır. Konsolosluk yetkileri bu evrağın eksik olması halinde başvuru sahiplerinden davet yazsını talep edecektir. Bu sebeple de şahısların başvurularını yaparken bu evrağı hazır bulundurmaları zorunludur.

Çin ticari vizesi talebinde bulunan şahıslar Çin’de ticari işlemler yapılacak şirketten aldığı davetiye yazısını konsolosluk yetkilerine sunmalıdır.

Çin Ticari Vize Gerekli evraklar nelerdir?

Çin ticari vize başvurusu için gerekli evraklar, standart vize başvuru belgelerine ek olarak ticari davetiyeyi de kapsamaktadır. Küçük ölçekli işletmeler barkodlu belediye davetiyesi temin etmeli, aksi halde başvuru sonuçlanması tarihi belirsiz bir şekilde tamamlanmakta, 2 ila 6 ay arası gibi bir sürece kadar uzayabilmektedir. Firmanın Türk kökenli ve büyük ölçekli olması halinde Çin’den gelen davetiye yeterli olmaktadır.

  • Başvuru yapanın firmadaki unvanı ve görevi
  • Türkiye´deki işveren firmanın yazısının aslı
  • Faaliyet belgesinin aslı
  • Talep edilen vize süresi
  • Seyahatin amacı kapsamındaki fuar ya da organizasyon
  • Çin’deki giderlerin ilgili firma tarafından karşılanacağına dair teminat belgesi
  • SGK Giriş ve Hizmet Dökümü belgesi
  • gibi firma ve çalışana yönelik bilgilerin davetiye yer alması gerekmektedir.
  • Vize ücreti >>  visacenter.com.tr/#Cin-Vize-Ucretleri

Ne zaman başvurmak gerekir? : Çin ticari vize başvurusu yapmak için planlanan gidiş tarihinden 1 ay öncesi uygundur.

Randevu nasıl alınır? : Vize başvuru merkezleri iletişime geçmeniz halinde randevu sağlamaktadır.

Çin Aile Ve Arkadaş Ziyareti Vize İşlemleri

Nedir? : S1 ve S2 olmak üzere iki farklı türü bulunan bir vizedir. Çin’de bulunan aile ya da arkadaş ziyareti için seyahat edecek olan Türkiye vatandaşlarının alması şarttır.

Kaç günlük alınabilir? : Çin’de bulunan yakının davetiyesi ile alınan Çin ziyaret vizesi S1 türünde alınırsa en az 180, S2 türünde alınırsa en fazla 180 gün ikamet hakkı tanımaktadır.

Nereye Başvurulur? : Çin ziyaret vizesi başvurusu için en yakın vize başvuru merkezine ve Konsolosluğa gidilebilir.

Çin aile ve arkadaş ziyareti vizesi almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gerekli evrakları hazırlayarak konsolosluk yetkilerine teslim edebilirler. Şahıslar Çin’de bulunan aile ve arkadaşlarını ziyaret etmek amaçlı olarak bu vizeyi alabilirler. Ancak belirli prosedürler vardır ve Çin aile ve arkadaş ziyareti vizesi almak isteyen şahıslar bu prosedürleri yerine getirmek mecburiyetindedir.

Şahıslar Çin’de yanına gidecekleri aile ya da arkadaşlarından aldıkları davet mektubunu konsolosluk yetkilerine diğer evraklar ile beraber sunmalıdır. Davet mektubu bulunmayan şahısların aile ve arkadaş ziyareti vizesi onaylanmayacaktır. Akrabalık ilişkisinin noter tasdiki, Çin’de çalışan yahut öğrenim görmekte olan veya iş arkadaşlarının ziyaret edilebilmesi için ev sahibi tarafından imzalanmış davet mektubu ve ev sahibinin Çin’de ki şirketinden yahut kurumundan istihdam veya öğrenim belgesinin alınması zorunludur.

Çin’e böyle bir amaçla gidiyorsanız bu bilgileri göz önünde bulundurabilir, alacak olduğunuz davetiye ile Çin ziyaretçi vizesi işlemlerinize başlayabilirsiniz.

Uzun süreli Çin ziyaret vizesi S1 kısa süreli Çin ziyaret vizesi ise S2 olarak adlandırılmaktadır. Çin’de ikamet eden aile, akraba, arkadaş ziyareti bu vizeler ile yapılabilmektedir.

S1 vizesi olan uzun süreli Çin ziyaret vizesinde 180 günden fazla ikamet eden şahısların anneleri, babaları, eşleri, on sekiz yaşın altındaki çocukları ya da özel bir durum için Çin’e gitmesi gereken kişilerin başvurduğu bir vize türüdür. Çin’e giriş yapıldıktan sonra 30 gün içinde ikamet için başvuru yapılması gereklidir.

Kısa süreli S2 vizesi ziyaret amaçlı 180 günden az kalmak koşuluyla Çin’de çalışan, eğitim alan, ikameti bulunan yabancı uyruklu kişilerin, eşleri, çocukları, çocuklarının eşleri, anne babaları, kardeşleri ya da özel bir iş için Çin’e gitmesi gereken kişilerin başvurduğu bir vize türüdür.

S2 ziyaret vizesi sahibi olabilmek için Çin’de bulunan ve ziyaret edilecek kişiden davet mektubu gerekmektedir. Davet mektubunun temin edilmemesi durumunda vize alınma ihtimali bulunmamaktadır. Uzun süreli ve kısa süreli ziyaret vizesi için Çin’de bulunan akrabalardan davet mektubu ve akrabalık ilişkilerini gösteren noterden tasdik onaylı evrak zorunludur.

Çin Aile Ziyareti Gerekli Evraklar Nelerdir?

Çin aile ziyareti vizesi için gerekli belgeler standart vize başvurusu belgelerine ek olarak ziyaret edilecek kişinin davetiyesini ve yakınlık durumunu gösterir belgeleri sunmak gerekmektedir.

Davetiye nasıl olmalıdır? : Eğer S1 için başvuru yapılacaksa, davetiye;

Çin’e davet eden kişinin ad ve soyadını, telefonunu, adresini, imzasını, davet edilen kişinin seyahat amacını, tarihlerini, yakınlık durumunu, gider kaynağını kapsamalıdır. Davet edenin nüfus cüzdan veya pasaport fotokopisi ve ikamet tezkere fotokopisi de ibraz edilmelidir.

Eğer S2 için başvuru yapılacaksa, davetiye;

Davet edilenin adı, soyad, cinsiyet, doğum tarihi bilgilerini, seyahat detaylarını, seyahat amacı ve tarihlerini, ziyaret edilecek olan yeri, ziyaret edilecek kişinin yakınlığını, masrafların nasıl karşılanacağı bilgilerini içermelidir. Ayrıca davetiyede davet eden kişinin de kimlik ve iletişim bilgileri yer almalıdır.

Ne zaman başvurmak gerekir? : Yetkililerin yoğunluğuna bağlı olarak sorun yaşanmaması adına planlanan seyahat tarihinden 1 ay öncesinde belgelerin ibrazı önerilir.

Randevu nasıl alınır? : Çin vize başvuru merkezleri iletişime geçenler için uygun bir randevu tarihi oluşturmaktadır.

Çin Vize Başvuru İşlemleri 2 – cin vize islemleri 1

Çin Transit Vize İşlemleri

Çin transit vize işlemleri için şahıslar Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan Çin Konsolosluğu’na şahsen müracaat edebilirler. Müracaattan sonra Çin Halk Cumhuriyet’ini transit geçiş hakkı verilen transit vizesi alınabilir. Ancak bazı izlenmesi gereken prosedürler bulunmaktadır. Çin transit vizesi almak isteyen şahısların bu prosedürleri eksiksiz olarak izlemesi esastır.

Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahibi şahıslar 30 güne kadar yapacakları Çin seyahatlerinde vizesiz olarak ülkeye giriş yapabilirler. Ancak 30 günden fazla olacak seyahatler için şahısların vize başvuru yapması zorunludur.

Çin transit vizesi G vizesi olarak bilinmektedir. Çin Halk Cumhuriyeti üzerinden bir başka ülkeye geçiş yapacak olan şahıslara transit vizesi verilmektedir. Şahısların Çin üzerinden geçiş yapacakları ülkelere giderken saten az bir süre ile havaalanı içerisinde bulunması halinde transit vizesi almasına gerek yoktur ancak  saatten uzun bir müddet için geçiş sağlanacak ise bu durumda şahıslar konaklama yapacaktır ve geçici olarak transit vizesi alması gerekmektedir.

Arjantin, Avusturya, Avustralya, Belçika, Brezilya, Brunei, Bulgaristan, Kanada, Şili, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Japonya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg , Malta, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Polonya, Portekiz, Katar, Romanya, Rusya, Singapur, Slovakya, Slovenya, Güney Kore, İspanya, İsveç, İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri, Ukrayna, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri. Bu ülkelerin vatandaşları için Beijing Capital International, Shanghai Pudong International ve Shanghai Hongqiao International Havalimanlarında transit geçiş yapacak olan yolcular, mevcut geçerli olan pasaportları, gidecekleri ülkelerin geçerli vizeleri, uçak biletlerini yanlarında bulundurmak şartıyla 72 saatten az kalmak şartıyla Pekin ve Şanghay’da vizesiz olarak kalabilirler.

Nedir? : Çin vizesi türleri arasında yer alan Çin transit vize uygulaması, Çin üzerinden transit yolculuk yapacakların alması gereken vize türüdür. Çin aktarması için 24 saatten daha az süre havalimanı içerisinde kalması gereken kişilerin bu vizeyi almasına gerek yoktur. 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle Beijing ve Shanghai’de vize muafiyeti için verilen süre 72 saate çıkmıştır.

Kaç günlük alınabilir? : Transit yolculuk için kullanılan havalimanına bağlı olarak maksimum 72 saatlik alınabilen Çin transit vizesi izin süresi, iznin alınmasıyla başlar. Bu nedenle uçağın iniş saati dikkate alınmamalıdır.

Nereye Başvurulur? : Yetkili vize başvuru merkezleri belgelerin sunulması için yardımcı olmaktadır.

Gerekli Evraklar Nelerdir? : Kısa süreli vize başvurusunda sunulan standart belgelere ek olarak yapılacak olan 3. ülke seyahatine dair detayların beyanı gerekmektedir.

Ne zaman başvurmak gerekir? : Çin transit vize başvurusu için 1 ay öncesinden işlemlere başlanması önerilir.

Randevu nasıl alınır? : İstenen evraklar, vize başvuru merkezi ile iletişime geçildiği takdirde alınan randevularla iletilir.

Çin Vatandaşlık İşlemleri

Diğer yabancı ülkeler gibi Çin Halk Cumhuriyeti de vatandaşlık işlemleri konusunda belirli şartlar koymaktadır. Bu şartları sağlayabilen diğer ülke vatandaşları olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da Çin vatandaşlığı için başvuru yapabilirler. Çin kalabalık bir nüfusa sahip ülkedir.

Bu nedenle de diğer ülkelere göre vatandaşlık işlemleri daha zordur. Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı olma isteğinde bulunan şahıslar kendi ülkesinin vatandaşlığını kaybederler. Çifte vatandaşlık konusu Çin için geçerli olmamaktadır.

Kan Bağı İle Vatandaşlık

Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı olmak için izlenecek en kolay yol kan bağıdır. Eğer anne ya da babanız Çin vatandaşı ise bu durumda şahıslar da Çin vatandaşı olarak kabul edilmektedir. Şahısların doğduğu yer önemli değildir.

İkamet Yolu İle Vatandaşlık

Çin’de ikamet ediyor olmak da vatandaşlık almanın bir diğer yoludur. Ülkede, kalıcı olmanız için belli bir iş üzerinde yetkiniz bulunmalıdır. İş hayatındaki yatırım gücünüz vatandaşlığınızı destekliyor.

Tüm şartlar sağlandığı taktirde Çin Halk Cumhuriyeti yetkilileri vatandaşlık işlemleri için onay verecektir. Bu süreçten sonra oturma ve çalışma iznine dair bir sorun da kalmayacaktır. Çin Halk Cumhuriyeti çifte vatandaşlık hakkı vermektedir. Hangi ülke vatandaşı olunursa olunsun eğer şahısların Çin vatandaşlık işlemleri kabul edilirse diğer ülkenin vatandaşlığından çıkması zorunludur.

Vatandaşlık İşlemleri

Nedir? : Yabancı uyruklu kişinin, kalıcı olarak Çin vatandaşlığı haklarına sahip olmak adına yapması gereken işlemlerdir. Kişinin Çin’den annesi yoluyla  çifte vatandaşlık alması mümkün olduğu gibi yalnızca Çin vatandaşlığı başvurusu ile tek ülke vatandaşı olabilmesi de mümkündür.

Kaç günlük alınabilir? : Vatandaşlık hakları, başvurunun onayı halinde kalıcıdır ve bitiş tarihi söz konusu değildir.

Nereye Başvurulur? : Çin vatandaşlık başvurusu için ilgili Konsolosluklara belgelerin sunulması gerekir.

Çin Vatandaşlık için Gerekli Evraklar Nelerdir? :

Çin vatandaşlığı almak için hangi kriteri sağladığınıza bağlı olarak sunulması gereken belgeler de değişmektedir. Anne ya da babanın Çin vatandaşı olması nedeniyle vatandaşlık alacakların akrabalık bağlarını gösterir belgeleri sunması, yatırım yoluyla vatandaşlık alacakların firma bilgilerini ve yatırım bütçesini, alanını göstermesi gerekmektedir.

Bunun haricinde sunulan belgeler Çin oturum izni ile aynı olmakta, çünkü Çin vatandaşlığı almak için öncesinde belli süre oturum iznine sahip olunması gerekmektedir.

Ne zaman başvurmak gerekir? : Normal durumlarda 10 ila 12 gün arasında sonuçlanan Çin vatandaşlık başvurusu için öncesinde oturum izni alınması gerekmektedir. İstenen oturum süresinin doldurulmasının ardından kişi oturum izninin bitmesine 30 gün kala başvuru yapabilir.

Randevu nasıl alınır? : İlgili ülkelerin Konsoloslukları ile iletişim kurularak randevu alınabilir.

Çin Öğrenci Vizesi

Öğrenci Vizesi

Nedir? : Çin’de eğitim görmek isteyenlerin alması gereken, geçerlilik süresine göre X1 (180 günden fazla kalacaklar için) ve X2 (180 günden az kalacaklar için) olarak iki farklı türü olan vize çeşididir.

Kaç günlük alınabilir? : Çin’de görülecek olan eğitimin kapsamına bağlı olarak alınan Çin öğrenci vizesi;

*X1 türünde uzun süreli kalışları kapsar ve en az 180 günlük verilir.

*X2 türünde kısa süreli kalışları kapsar ve en fazla 180 günlük verilir.

Nereye Başvurulur? : Çin öğrenci vizesi başvurusu için yetkili vize başvuru merkezine belgelerin sunulması gereklidir.

Çin Öğrenci Vize Gerekli evraklar nelerdir? :

X1 türündeki vize için standart kimlik bilgileri ve dilekçeye ek olarak eski pasaportun, kabul alınan okulun kayıt mektubunun, sabıka kaydının ve sağlık raporunun sunulması gerekmektedir.

X2 vizesi için başvuranın standart kimlik belgelerine ek olarak ikametgah belgesini, okul davetiyesini, sabıka kaydını ve içerisinde 2500 USD ( ya da karşılığındaki Türk lirasını) barındıran banka hesap cüzdanının orijinalini sunması gerekmektedir.

Ne zaman başvurmak gerekir? : Genel olarak bir hafta içerisinde Çin öğrenci vizesi başvurusu sonuçlanmakta olup herhangi bir sorun yaşamamak adına istenen tüm belgeleri ve uygun görülen başvuru tarihini öğrenmek adına yetkili başvuru merkezi ile iletişime geçilmesi önerilir.

Randevu nasıl alınır? : Vize başvuru merkezleri, başvuracak kişinin iletişime geçmesi halinde uygun tarihe randevu sağlamaktadır.

Çin öğrenci vizesi X1 vizesi olarak bilinmektedir. Çin’de uzun süreli eğitim alacak şahıslar X1 vizesi almak için başvuruda bulunabilirler. Çin öğrenci vizesi için uzun süreli X1 vizesi almak isteyen şahıslar Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan Çin Başkonsolosluğu ve Çin Büyükelçiliği’nde şahsen müracaat edebilirler.

Şahıslar başvuru sırasında bütün evrakları eksiksiz olarak hazırlamalı ve konsolosluk yetkilerine teslim etmelidir. Konsolosluk yetkileri gerekli durumlarda şahıslardan ek evrak talep edebilirler. Diğer uzun süreli Çin vizelerinde olduğu gibi Çin X1 vizesi için de konsolosluk başvurunuz sonrasında sizi mülakata çağırmaktadır. Mülakat için size belirtilen tarihinde konsoloslukta olmanız gerekmektedir.

Şahısların uzun süre Çin’de ikamet etmesi için sadece X1 vizesi alması yetmeyecek Çin’e seyahat ettikten sonra Çin kamet tezkeresinin de alınması zorunludur. İkamet tezkeresi alınabilmesi için Çin’de ikamet ettiğiniz yerin ilçe düzeyinin üzerinde olan Yerel Halk Hükümet Emniyet Müdürlüğü’ne gitmeniz gerekmektedir.

Yasal oturum hakkı için müdürlüğün hudut giriş ve çıkış idari şubesine başvuruda bulunmalısınız. Başvuru tarihiniz Çin’e giriş tarihinden sonraki ilk 30 gün içinde olmalıdır.

Kısa Süreli Çin Öğrenci Vizesi

Çin öğrenci vizesinde uzun süreli olan vize türü X1 kısa süreli olan Çin öğrenci vizesi ise X2 olarak adlandırılmaktadır. Şahıslar kısa süreli öğrenci vizesi alacaklar ise bunu başvuru formunda belirtmelidir. Kısa süreli X2 Çin öğrenci vizesi için de bazı prosedürler işlenmektedir.

180 günlük zaman dilimini aşmadan görülecek olan eğitim süresini kapsayan X2 vizesinin başvurusu  vize merkezleri aracılığı ile alınmaktadır. Konsolosluk yetkileri gerekli durumlarda ek evrak talebinde bulunabilir ve şahısları mülakat için konsolosluk binasına çağırabilirler. Kısa süreli Çin öğrenci vizesi ile Çin’de kalış süresi 180 gün ile sınırlıdır.

Şahıslar bu süreyi aşmadan Çin’den ayrılmalıdır. Şahıslar eğer Çin’de daha uzun süre kalacaklar ise Çin’deki yerel emniyet müdürlüklerine başvuruda bulunmalıdır. Başvuruda bulunulan yerel emniyet güçleri olumlu ya da olumsuz olarak şahıslara dönüş yapabilirler. Çin’de daha uzun süreli kalışlar için yapılacak başvurularda tek sorumluluk başvuru sahibine aittir.

Çin Aile Birleşimi Vizesi

Çin aile birleşimi vizesi almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Çin Konsolosluğu’na başvuruda bulunabilirler. Gerekeli evraklar eksiksiz olarak hazırlanmalı ve konsolosluk yetkilerine teslim edilmelidir. Çin aile birleşimi vizesinde uzun süreli Q1 vizesi şahsen yapılmakta olup kısa süreli olan Q2 vizesi vize merkezleri aracılığı ile yapılmaktadır.

Çin’de ikamet eden aile bireyi ya da bireylerinin yanına git ek isteyen birey ya da bireyler için Çin Halk Cumhuriyeti aile bütünlüğünü korumak amacı ile bu vizeyi vermektedir.

Çin aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar uzun ve kısa süreli vizelerde olduğu gibi aileler arasında da değişiklik göstermektedir. Çin uzun süreli Q1 vizesi aile birleşimi vizesi aynı zamanda Çin’de oturma amacıyla verilen bir vize türüdür.

Çin’de süresiz oturma izni olan yabancı kökenlilerin aile fertleri, örneğin; eş, anne baba, çocukların eşleri, kardeşleri, anneanne babaanne, dede, torun gibi. Çin Halk Cumhuriyeti’ne girişinden ardından 30 gün içinde ikamet için başvurusu yapılması gereklidir. Evlatlık olarak alınan kişinin vize başvuru işlemi Çin’e girişin yapılmasının ardından 30 gün içerisinde yapılmalıdır.

Nedir? : Çin aile birleşimi vizesi aile bütünlüğünü korumak amacıyla Çin’de yaşamakta olan aile bireylerinin yanına seyahat edecek olanların alması gereken vizedir. Geçerlilik süresine bağlı olarak Q1 ve Q2 olarak iki farklı kategoride verilmektedir.

Kaç günlük alınabilir? : Q1 kategorisi başvuranın oturum iznine sahip olmasını da kapsamakla birlikte, Q2 kategorisi maksimum 180 günlük ikamet hakkı sunar.

Nereye başvurulur? : Konsolosluk direkt başvuruları kabul etmemekte, Çin aile birleşimi vizesi için başvurular en yakınınızda bulunan vize başvuru merkezine yapılabilmektedir.

Çin Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport: Geçerlilik süresi en az altı ay ve boş vize sayfası bulunan pasaportun aslı ve pasaportun fotoğrafının bulunduğu sayfanın fotokopisi.
  • Fotoğraf: 2 adet güncel olmak koşuluyla arka fonu beyaz biometrik fotoğraf.
  • Çin’de yaşamakta olan Çin vatandaşı veya Çin’de oturma hakkına sahip olan yabancı uyruklu vatandaşın göndermiş olduğu davetiye: Ayrıca davetiyenin üzerinde şunların belirtilmesi gereklidir.
  • Davet edilen kişinin bilgileri: Ad, soyad, cinsiyet, doğum tarihi.
  • Davet edilen kişinin seyahatine ilişkin bilgiler: Çin’e gidiş nedeni, ülkeye giriş tarihi, Çin’deki adresi, kalma süresi, davet eden kişiyle yakınlık derecesi.
  • Davet eden kişinin bilgileri: Davet eden kişinin, adı, soyadı, telefonu, adresi, imzası.
  • Davet eden kişinin Çin nüfus cüzdanının fotokopisi ya da yabancı uyruklu vatandaşın pasaport, ikamet belgesinin fotokopisi.
  • Başvuru sahibi ile davet eden kişinin akrabalık ilişkisini gösteren belgenin (evlilik cüzdanı, doğum belgesi, emniyet kurumundan alınan akrabalığı gösteren belge ya da noterden tasdikli evrak) aslı ve fotokopisi.
  • Vize başvuru sahibinin savcılıktan alacağı sabıka kaydının aslı.
  • Başvuru sahibinin en az 5.000 USD lirası olmak üzere banka hesap defteri ya da banka mevduatı.

Ne zaman başvurmak gerekir? : Çin oturum izni kapsamında yer alan Q1 kategorisi için kişinin 3 ay öncesinden başvuru yapması önerilmekte, onay halinde Çin’e girilen ilk 30 gün içerisinde ülkeye belgelerin sunulması gerekmektedir. Ancak kısa süreli ziyareti kapsayan Q2 kategorisi için seyahat tarihinden 1 ay öncesinde belgelerin sunulması önerilir.

Randevu nasıl alınır? : İlgili kurumlar iletişim bilgileri aracılığıyla ulaşmanız halinde Çin aile birleşimi vizesi başvuru randevusu vermektedir.

Çin  aile birleşimi için gerekli güncel evraklar ve hızlı randevu için  visacenter.com.tr/cin-aile-birlesimi/ adresini hemen ziyaret edin.

Çin Oturum Ve Çalışma İzni

Çin Halk Cumhuriyeti’nde oturum izni almak isteyen şahısların belirli sebepler ile Çin’e seyahat edişinin ardından en geç 30 gün içerisinde ikamet ettiği yerde bulunan ilçe düzeyindeki Yerel Halk Hükümet Emniyet Müdürlüğü Hudut Giriş ve Çıkış İdare Şubesi’ne ikamet belgelerini almak üzere başvuruda bulunmaları gereklidir.

Çin oturum izni Z vizesi olarak bilinmektedir. Kategori olarak Z vizesi kategorisinde bulunmaktadır. İnsan kaynakları ve sosyal güvenlik kurumları tarafından verilmekte olan izin belgesi ve yetkilendirilen kurumdan davet mektubu, teyit mektubu gereklidir.

Çalışma izni verilen şahıslara oturum izni için de başvuru imkânı tanınmaktadır. Çin’de çalışma, oturum talep eden kişilerin alacağı davet mektubu, fotokopi veya bilgisayar çıktısı olabilir. Ancak Çin Konsolosluğu davetiyenin aslının da sunulmasını isteyebilir.

Çin İstanbul Konsolosluğu gerekli görmesi durumunda başvuru sahibinden ek evrak sağlamasını ya da yüz yüze görüşme talep edebilmektedir. Çin Konsolosluğu, vize işlemlerinin değerlendirilmesinde ve onaylanmasında tek yetkili makamdır. Vizenin geçerliliği ve kalış süresi, kaç girişli olması gerektiğine karar verecek olan tek yetkili kurumdur.

Çin Çalışma İzni (Z) için Gerekli Evraklar

  • Çin vize başvuru formu
  • Davetiye
  • 2 adet arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf
  • Pasaportun aslı ve kişinin fotoğrafı ve bilgilerinin yer aldığı sayfanın fotokopisi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İkametgah
  • Sabıka kaydı
  • Türkiye ve Çin Devlet hastanelerinden son 6 ay içinde alınmış kan testi de içeren sağlık, heyet raporunun aslı.
  • Çin’deki firmaya ait bilgi. Vergi levhasının fotokopisi.
  • Çin Çalışma Bakanlığı’ndan onaylanmış iş durumunu bildiren izin belgesi.
  • Başvuru yapan kişinin Türkiye’de çalıştığı ya da Çin’de çalışacağı işyeri kanıt belgesi.

Nedir? : Çin oturum izni Çin’de çalışmak ya da uzun süreli ikamet etmek isteyenlerin alması gereken Z kategorisindeki izin türüdür.

Kaç günlük alınabilir? : Çin’e yapılan seyahatin amacı ve sunulan belgelerin geçerliliği değerlendirildikten sonra izin süresi de değişkenlik göstermektedir.

Nereye Başvurulur? : Çin’in yetkili Türkiye temsilcilikleri (Konsolosluklar) aracılığıyla başvuru yapılabilir.

Çin Oturum izni Gerekli Evraklar Nelerdir? :

Çin oturum izni için gerekli evraklar seyahat amacına göre değişkenlik gösterir. Standart vize başvuru bilgileri beyanı haricinde;

  • İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Kurumlarınca temin edilmesi gereken izin belgesi ve yetkili kurumdan davet mektubu
  • Çin Yabancı Uzmanlar Dairesi tarafından verilen yabancı uzmanlar için Çin’de çalışma izini belgesi ve firmadan gönderilen davet mektubu
  • İkametgah
  • Sabıka kaydı
  • Hem Türk hem Çin devletlerinin hastanelerinden alınan sağlık raporu
  • Çin Çalışma Bakanlığı’ndan onay almış, iş durumunu gösteren izin belgesi
  • Başvuru yapanın Türkiye’deki ya da Çin’deki işyeri belgesi
  • sunulmalıdır.
  • Uzun süreli oturum izni için Çin’e giriş yapılmasından itibaren 30 gün içerisinde ikamet edilecek ilçedeki Yerel Halk Hükümet Emniyet Müdürlüğü Hudut Giriş ve Çıkış İdare Şubesi’ne kayıt yapılması gerekmektedir.

Ne zaman başvurmak gerekir? : Konsolosluk yoğunluğu ya da tatil günlerine denk gelinmesinin yaratacağı sorunları önlemek amacıyla 30 ila 60 gün öncesinden belgelerin sunulması önerilmektedir.

Randevu nasıl alınır? : Çin oturum izni için Konsolosluk ile iletişime geçilerek randevu alınabilir.

Çin Vize Reddi

Çin vize reddi şahısların başvuru sırasında yaptıkları bazı hatalardan ötürü ortaya çıkmaktadır. Bu hatalar genel olarak evraklarda eksiklik olması durumunda konsolosluk yetkileri tarafından tespit edilmektedir. Şahısların evraklarda verdiği bilgiler başvuru sahibine ait olmalı ve bilgiler güncel olarak bulunmalıdır. Güncel bilgiler içermeyen evraklar konsolosluk yetkilerince geçerli sayılmaz.

Bazı evraklarda konsolosluk yetkileri evrağın aslını istemektedir. Bu durumda fotokopisi verilen evraklar geçerli sayılmaz. Bu hatalar Çin vize reddi oluşmasına sebep olabilir. Bu durumda şahısların vize reddi sebebini öğrenip yeniden ücret ödeyerek vize için başvuru yapması önerilir.

Vize reddi sadece bu hususlarda değil aynı zamanda seyahat amacının net belirtilmemesi halinde de ortaya çıkabilir. Seyahat amacının net belirtilmediği ve bu seyahat amacını destekleyen belgelerin bulunmaması halinde Çin vize başvurusu ret ile sonuçlanabilir. Şahıslar seyahat amaçlarını destekleyen belgeleri evraklar ile beraber konsolosluk yetkilerine sunmalı ve ardından da seyahat amacını net olarak başvuru formunda belirtmelidir.

Çin Vize Red Nedenleri Nedir?

Çin vize reddi ile sonuçlanan başvuruların, reddedilmesinin farklı nedenleri olabilir.

  • İbraz edilen belgelerin eksik ya da yanlış olması
  • Kişisel bilgilerin güncel olmaması
  • Ülkeye girişin kamu düzeni açısından risk teşkil ettiğine karar verilmesi
  • Dönemsel olarak ülkeye giriş ve çıkışlarda ekstra durumlar söz konusu olması
  • Dönüş seyahati bilgilerinin ülkeye geri dönüşü ispatlar nitelikte olmaması
  • en genel Çin vize reddinedenleri arasındadır.

İtiraz Hakkı

Sunulan belgelerdeki hata ya da eksiklerin giderilmesi halinde vize başvurusunun reddine itiraz hakkınız mevcuttur.

İtiraz Şekli

İtiraz dilekçeleri belgelerin geri düzenlenmesi ile birlikte ilgili başvuru merkezine yapılabilir.

Ücret İadesi var mı?

Vize başvurularının reddedilmesi halinde ödenen maddi bedellerin iadesi yoktur.

Çin Vize Başvuru İşlemleri 3 – cin vize ucreti

Çin Vize Ücretleri

Çin vize ücreti seyahatinizin ne kadar süreceğine, yapmakta olduğunuz işe ya da yaşınıza bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Çin vize başvuru ücreti seyahatinizin kapsadığı tarih aralıklarına göre de belirlenmektedir.

  • 3 aylık tek girişli Çin vize ücreti – 150 USD
  • 3 aylık çift girişli Çin vize ücreti – 200 USD
  • Belediye onaylı olup standart davetiyeler dışında kalan vize türüne değişen vizeler için;
  • 6 aylık çok girişli Çin vize ücreti – 220 USD
  • 1 yıl çok girişli Çin vize ücreti – 300 USD

Çin vize işlemlerinde alınan ücretler her vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Uzun süreli ve kısa süreli vize başvurularında alınacak vize ücreti değişkenlik gösterir. Şahıslar vize ücretlerini ilgili banka hesaplarına yatırmalı ve bu ücreti yatırdığına dair dekontu da evraklar ile beraber konsolosluk yetkilerine vermelidir. Ücreti yatırılmayan vize başvuruları işleme alınmaz.

Çin vize ücretleri Çin ile Türkiye arasında belirlenen kriterlere göre değişmektedir. Çin Konsolosluğu vize departmanı Çin vizesi ücretini Çin’e yapılacak ziyaretin amacı, süresi, ülkeye giriş sayısı ve vize kategorisine göre belirler ve ücretler bu kriterler doğrultusunda farklılık gösterebilmektedir. Ziyaret amacına göre vize kategorisi de belirlenmektedir. Çin’e tek, çift veya çok girişli vize talepleri seyahat amacının turistik veya ticari olmasına göre değişebilmektedir.

Kısa süreli Çin vizesi başvuruları vize merkezleri aracılığı ile yapılmaktadır. Bu nedenle de şahıslar vize ücretini ayrı vize merkezlerinin ücretini ayrı olarak yatırmak durumundadır. Vize merkezleri şahıslara kısa süreli vize başvurularında rehberlik hizmeti vermektedir. Koordinasyon bedellerini oluşturan unsurlar Çin vizesi başvuru sahibinin seyahatinin içeriğine göre evrakların hazırlanacak olması göz önünde bulundurularak belirlenebilmektedir.

Yetkili seyahat acentelerinin koordinasyon işlemleri, seyahat ve sağlık sigortası hazırlanması, otel ve konaklamaya dair rezervasyonların yapılması, uçak rezervasyonlarının ayarlanması, form ve dilekçelerin Çin Konsolosluğunun belirlediği kriterlere göre hazırlanması, bazı durumlarda noter tasdik işlemleri ve evrak takibi gibi karışık vize prosedürlerinin düzenlemesini içermektedir.

 

Çin Vizesi Hakkında Merak Edilenler

Çin Vizesi Ekşi Yorumları
Çin vizesi ekşi yorumlarına göre, yetkili makamlar tarafından Çin sınırları içerisine giriş, Çin sınırları içerisinden çıkış ya da Çin ülkesinden transit bir geçiş gerçekleştirmek amacı ile verilen bir resmi izin belgesidir.
Çin Vizesi 2025
Çin vizesi 2025 yılı itibari ile konsolosluklardan ve yetkilendirilmiş aracı konumdaki vize merkezlerinden hala başvuru işlemeleri gerçekleştirilmektedir. Çin vizesi ve 2020 yılı adına Çin Fuar Takvimi ve resmi adı ile Çin Halk Cumhuriyeti, her sene birbirinden tamamen farklı pek çok çeşitte fuar düzenlemektedir.
Çin Vizesi Fotoğraf Ölçüsü
Çin vizesi fotoğraf ölçüsü 2020 yılı itibari ile 48 mm x 33mm ölçülerini barındırması talep edilmektedir. Yüzün yerleştirilen bölgesi ise; 3,5 mm beyaz bir arka fon boşluğundan başlaması gerekmektedir. Yüzün yan kısımları ise; 3,5 – 5mm ölçü türlerinde ortalanmış bir vaziyette olması yetkili makamlar tarafından kabul görmektedir.
Çin Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Çin vizesi için gerekli evraklar şu şekilde talep edilmektedir;

Pasaport: Başvuruda bulunan kişinin seyahat tarihi bitiminde itibaren en az 6 daha geçerli olan bir pasaporta sahip olması gerekmektedir.

Kimlik Kartı: Kimlik kartının her iki adet yüzünün çekilmiş fotokopisi.

Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi Rezervasyon Bilgileri Maaş Bordrosu Tapu ya da Araç Ruhsatı Vize Başvuru Formu Ticaret Sicil Gazetesi Aile Toplum Kâğıdı Çin vizesi güncel evrak listesi için visacenter.com.tr/cin-halk-cumhuriyeti-vizesi-icin-gerekli-evrak-listesi/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Çin Vizesi Nasıl Alınır?
Çin vizesi, seyahat gerçekleştirmek isteyen kişilerin yetkili mercilere başvuru yaparak randevu almasının akabinde işlem süresi başlatılmaktadır. Çin Konsolosluğu’nun aracılık konumunda yetkilendirmiş olduğu merkezlerden ya da firmalar tarafından kolaylık ile başvuru işlemi gerçekleştirilerek konsolosluk tarafından kişiye verilmektedir.
Çin Vizesi Almak
Çin vizesi almak, Çin ülkesine seyahat etmek isteyen kişilerin başvuruda bulunarak talep etmesi gereken bir resmî belge niteliği taşımaktadır. Sadece konsolosluk tarafından verilmektedir.
Çin Vizesi Ankara
Çin vize işlemleri adına yetkilendirilmiş ve yılların birikimli deneyi ile kişilere başvuru hizmeti sağlayan bir merkezdir. Çin vize işlemleri adına konsolosluğa gidilmesine gerek kalmadan Ankara ilindeki şube aranarak işlemler kolayca yürütülmektedir. Sonrasında randevu günü Çin konsolosluğuna parmak izi için gidilmelidir.
Çin Vizesi

Çin’e vize alacak iseniz Çin Konsolosluğu ile irtibatta olmanız gerekmektedir. Çin Konsolosluğu internet sitesi üzerinden başvuru tarihi alıp ardından size verilen gün ve tarihte gerekli konsoloslukta olmanız gerekmektedir. Aynı zamanda Çin’e vize alırken tek kişi olmak mümkün değildir ve bir grupta en az 5 kişi olarak gidilmelidir.

Çin’in vize istemediği ülkeler de vardır ancak Türkiye bunlardan biri değildir. Sadece bordo pasaportlular haricindeki pasaportlara sahip olanlar 30 gün kadar Çin’e vizesiz gidebilmektedir.

Çin’e seyahat etmek isteyen pek çok insan vardır ve vizeden önce sorulan soru ise Çin’e seyahat serbest mi sorusudur. Çin’e seyahat edebilmek mümkündür. Bu konuda herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır.

Çin vizesi kolaylaştı demek de mümkündür ancak bu 1984 öncesi doğumlular içindir. Kolaylaşan şey evrak sayısıdır. Evrak sayısının azlığı bu senede ve öncesinde doğanlar için söz konusu iken yine de istenen şartlar sağlanmalıdır.

Ancak Çin’e gidildiğinde karantina da önemli bir faktördür. Bu nedenle Çin’e girişte karantina var mı sorusu sorulur ki vardır. 14 günlük bir karantina uygulanmaktadır.

Çin vizesi alabilmek için öncelikle vize tipi belirlenmelidir ve buna göre vize başvurusu evrakları hazırlanmalıdır. Ardından başvuru gerekmektedir. Ancak yukarıda da belirtildiği gibi grup halinde seyahat şarttır.

Çin’in Türkiye büyükelçisi de Liu Shaobin olmakla birlikte güncellemeler ve yeni duyurular buradan kontrol edilebilmektedir.

Çin Vize Başvuru İşlemleri

Çin vize başvuru işlemlerinde izlenmesi gereken adımlar büyükelçilik ve konsolosluk tarafından açıkça belirtilmiştir.

Çin vize veriyor mu?

Çin Halk Cumhuriyeti vize vermektedir, vize işlemleri konsolosluk ile birlikte büyükelçilik tarafından da gerçekleştirimektedir.

Çin vize başvurusu nereye yapılır?

Çin için vize başvuruları Ankara Büyükelçiliği ya da İstanbul başkonsolosluğuna yaptırılmaktadır. Başvurularda bölge ayrımına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Çin vize işlemleri ne kadar sürer?

Çin tarafından sağlanacak olan firma davet mektubu ile birlikte gerekli olan tüm evrakların eksiksiz şekilde hazırlanmasının ardından vize sonuçlanma süresi 7 iş günüdür.

Oyla! post