Dubai Aile Birleşimi
Dubai, Birleşik Arap emirlikleri bünyesinde bulunan 7 emirlikten biri olarak bütün dünyada tanınan turistik ve çok zengin ülkelerden birisidir. Ülkemizde özellikle mühendislik eğitimi almış veya işçi olarak çalışmak isteyen birçok kişi Dubai’deki iş imkanlarından faydalanmak için ülkede uzun süreli oturma izni talep etmektedir.
Dubai Konsolosluğu Vize İşlemleri
Bunun dışında Dubai’de, Dubai Emirliği’nde ikamet eden veya Dubai Emirliği vatandaşı olan biri ile evlenmeyi tercih eden birçok Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da bulunmaktadır.
Aynı zamanda bu çiftin çocukları da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, Dubai’de aileleri ile birlikte ikamet etmek için anne ve babaları tarafından başvuru yapılarak vize alabilir.
Dubai’de sürekli oturma izni sağlayan aile birleşimi vizesi almak için gerekli evrakların düzenli bir şekilde hazırlanması ve sonrasında şahsen başvuru yapılması gerekir. Bu konuda Dubai konsolosluğu tarafından talep edilen evrakları arasında;
- Son 3 ay içerisinde geçerli olan ve güncel konumda bulunan pasaport,
- Türkiye Cumhuriyeti nüfus müdürlüklerinden alınmış tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak başvuran kişinin Dubai’de ikamet eden veya vatandaş olan eşinin doğum belgesi ve uluslararası doğum kayıt örneği,
- Kişilerin aralarında gerçekleştirdikleri evliliklerine bağlı olarak uluslararası evlenme kayıt örneği,
- Başvuran kişinin yeterli düzeyde Arapça dil bilgisine sahip olduğunu gösteren sertifika veya dil belgesi,
- Ayrıca gereken durumlarda konsolosluk ek belgeler de talep edebilir.
Dubai Aile Birleşimi Vizesi Hakkında
Nedir? : Dubai aile birleşimi vizesi Dubai’de bulunan aile üyeleriyle birleşmek ve birlikte Dubai’de ikamet etmek için alması gereken vizedir.
Kaç günlük alınabilir? : Sunulan belgelerin sonrasında kişiye özel bir değerlendirme ile vize geçerlilik süresi belirlenir.
Nereye başvurulur? : Dubai aile birleşimi vizesi başvurusu için aracı kurumla iletişime geçilebilir ya da temsilciliklere şahsen başvuruda bulunabilirsiniz.
Gerekli Evraklar Nelerdir? : Standart verilere ek olarak kişinin evlilikten önceki ve sonraki nüfus kayıtlarını, evlilik cüzdanının aslını ve fotokopisini, tercüme edilmiş olarak sunması gerekir.
Ne zaman başvurmak gerekir? : 2 ila 5 ay gibi bir sonuçlanma süresi olan bu vize için dönem kısıtlaması bulunmamaktadır.
Randevu nasıl alınır? : Temsilcilik ya da aracı kurum ile iletişime geçerek uygun randevu tarihleri öğrenilebilmektedir.
Dubai Oturum ve Çalışma İzni
Nedir? : Dubai’de yaşamak isteyen ve bu esnada çalışmak, eğitim almak gibi faaliyetlerde bulunacak kişilerin alacağı, uzun dönem ikameti kapsayan izindir.
Kaç günlük alınabilir? : Seyahat amacına bağlı olarak değişen bu geçerlilik süresi en az 180 gündür.
Nereye Başvurulur? : Seyahat amacını destekler vize ile ülkeye giriş yaptıktan sonra Birleşik Arap Emirlikleri Göçmenlik Ofisi ile iletişime geçilerek Dubai oturum izni için başvuru yapılır.
Gerekli Evraklar Nelerdir? : Yerleşme talebinin nedenlerini gösterir belgeler, yapacağınız işe, yatırıma, alacağınız eğitime gibi nedenlerden dolayı değişkenlik gösterir.
Ne zaman başvurmak gerekir? : Oturum izni almak için sizden istenen belgeleri ve kriterleri temin ettikten sonrasında başvuru yapılabilir.
Randevu nasıl alınır? : Göçmenlik Ofisi ile iletişime geçenler için randevu sağlanabilir. Bunun için vize aracı kurumlarından da destek istenebilir.
Dubai aile birleşimi vizesi için Türkiye’deki konsolosluktan güncel evrak listesi talep edilir. İşlemlerin gerçekleştirilebilmesi için 90 gün tek girişli vize ile ülkeye seyahat yapmak gerekir.
İnternetten alınacak randevu tarihi ile birlikte Dubai vizesi için Birleşik Arap Emirliklerine bağlı göçmenlik ofisi tarafından görevlendirilen vize başvuru merkezlerinden işlemler başlatılır.
Dubai e- vize işlemleri büyükelçilik ve konsolosluk tarafından yetkilendirilen kurumlardan yapılmaktadır. E vize başvuru formu yasal dil üzerinden büyük harfler ile doldurulmaktadır.