Eritre Aile Birleşimi
İslam ülkeleri arasında bulunan ve Doğu Afrika’nın kuzeyinde yer alan Eritre’de yaşamanız mümkündür. Bunun için oturum izni almanız gerekir.
Eritre Konsolosluğu İletişim Bilgileri
Ancak bu izni almanız için uzun süren prosedürleri yerine getirmeniz gerekir fakat eşiniz ya da anne babanız Eritre’de yaşıyorsa prosedürlere gerek kalmadan aile birleşimi yapabilirsiniz. Aile birleşimi ülke tarafından verilen bir çeşit vizedir ve yakınları Eritre’de yaşayan veya ülke vatandaşı olanların vizeyi alma hakkı vardır. Bu sayede uzun süreli olarak ailelerinin yanında yaşama şansı bulabilirler.
Eritre Aile Birleşimi Vizesi
Eritre’de yaşamak istiyorsanız ve aile üyelerinizden birisi zaten Eritre’de bulunuyorsa bunu yapmanın en iyi yolu aile birleşimi vizesi almaktır. Sizlere Eritre aile birleşimi vizesi hakkında tüm bilgileri vermeye çalışacağız.
Başvuru ne kadar erken yapılırsa o kadar iyi olur. İşlemler en başından sonuna iki, iki buçuk ay civarında sürmektedir. Eritre aile vizesine başvurmadan önce bilmelisiniz ki Eritre’nin Türkiye’de konsolosluğu bulunmamaktadır. Eritre vizesi işlemlerinizin tamamını Doha Büyükelçiliği aracılığıyla halledilmektedir. Direk Doha Büyükelçiliği’ne Eritre vizesi için başvurmanız mümkün değildir. Bu işlem için akredite edilmiş herhangi bir vize merkezine müracaat etmelisiniz. Bu vize merkezleri bu işlemler için sizden ekstra ücret alacaklardır.
Eritre vizesi işlemleri tamamen online olarak yapılabilmektedir. Yapılan online başvuruları şahsen yapma zorunluluğunuz yoktur. Hem de vizenizin süreci hakkında 7 gün 24 saat bilgi alabilirsiniz.
Yılın belli dönemlerinde Doha Büyükelçiliği çok yoğun olduğu sıralarda genel olarak işlemlerin sonuçlanması daha da uzun bir süre alabilmektedir. En iyi ihtimalle gidiş tarihinizden 6 ay önce başvurmanız sizin için faydalı olacaktır
Eritre Aile Birleşimi İçin Gerekli Evraklar
Eritre aile birleşim vizesine başvuran herkes konsolosluğun istediği belgeleri bulmakla yükümlüdür. Eritre aile birleşimi için gerekli evraklar kişinin meslek, statü, durum gibi faktörlerine bağlı olarak sürekli değişmektedir. Genel olarak istenen evrakları sizin için listeleyelim.
- Biyometrik fotoğraf. 3,5×4,5 ebatlarında, 4 adet, kişinin güncel halini temsil eden fotoğraflar olmalıdır. Daha önce bir vize başvurusunda kullandıysanız fotoğrafı değiştirmenizi öneririz.
- Geçerli olmalı ve daha en az 1 yıl süresi bulunmalıdır.
- Erite aile birleşimi başvuru formu eksiksiz ve hatasız, büyük harflerle doldurulmalıdır. Başvuru formunun dili Almancadır. Form Almanca olarak doldurulmalıdır.
- Uluslararası geçerli olan evlilik belgesi ve bu belgenin iki tane fotokopisi.
- Başvuran kişinin evlenmeden önceki ve sonraki vukuatlı nüfus kayıt örnekleri. Orijinali ve yanında 2 adet fotokopileri
Bu belgeler istenen genel belgelerin listesidir. Durumunuza göre daha fazla ve ayrıntılı belge istenebilmektedir. Belge hazırlarken ve form doldururken dikkat etmeniz gereken en önemli ayrıntı verdiğiniz bilgilerin çelişmemesidir. Çelişen bilgiler verirseniz direk konsolosluk tarafından başvurunuz reddedilir.
Doğu Afrika’nın kuzeyinde yer alan Müslüman ülke Eritre’ye gidebilmek için aile birleşimi vizesi Doha Büyükelçiliği ile yapılmaktadır. Çünkü Eritre’nin Türkiye’de herhangi bir Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği bulunmaz.
Pasaport ayrımı yapmadan Eritre’ye seyahat edecek tüm Türk vatandaşları vizeye tabidir. Türkiye’de diplomatik temsilciliği olmadığından dolayı bize başvuruları Doha Büyükelçiliğine yapılmaktadır.
Eritre vizesi alabilmek için öncelikle doğru vize kategorisine başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Doha Büyükelçiliği tarafından gerçekleştirilen işlemlerde tüm aşamalar profesyonel şekilde yürütülmelidir.