Estonya Schengen Ülkesi Mi?
Estonya Schengen ülkesi mi; Avrupa birliği ülkeler arası geçiş vizesi olarak Schengen vize prosedürü Estonya’da da uygulanmaktadır. Türkiye vatandaşlarının gri, bordo, siyaj ve yeşil pasaport ile alabilecekleri vize uygulamasında, Estonya konsolosluğuna başvuru yapılması gerekmektedir. Estonya’da D tipi vize başvurusu ve C tipi vize işlemleri kabul edilmektedir.
Estonya Schengen Mi?
Estonya, schengen ülkeleri arasında yer alan, resmi adıyla Estonya Cumhuriyeti olarak bilinen Kuzey Avrupa ülkesidir. Letonya cumhuriyetine sınırları olan ülkenin başkenti Tallinn’dir. Avrupa’nın batı devletleri arasına yer alan ülke, Finlandiya körfeziyle birlikte Rusya’nın da yakınında bulunan ülkeler arasında bulunmaktadır. Gelişmiş kültürel turistik alanlarıyla, C tipi ve D tipi Schengen vizesine açıktır.
Estonya schengen ülkesi mi; Avrupa birliğinde Schengen bölgesi olarak, ülkelerin kendi aralarında yaptığı vize anlaşmasıdır. Schengen ülkesi olarak, Estonya’ya giden turistlerin ve göçmenler için belirli sürelerle başka ülkelere de pasaportsuz seyahat hakkı verilmiştir.
Ülkeler arası yolculuk için Türkiye’de Estonya konsolosluğuna hangi ülkelere seyahat edileceğine dair bilgi verilmesi, randevu ve rezervasyon işlemlerinin tamamlanması gerekir.
Schengen’e Dahil Olmayan Avrupa Ülkeleri Hangileridir?
Schengen ülke politikası, ülkelerin birbirine kapılarını açarak, EFTA Avrupa serbest tciari birliği üyesi ülkelerini kapsar. Avrupa schengen bölgesine üye olan ancak AB üyeliği olmayan ülkeler de bulunmaktadır. İzlanda, Norveç ve İsviçre AB üyesi olmamasına rağmen, Schengen sözleşmesinde yer almaktadır. Avrupa kıtası üzerinden işlemekte olan bu politikada, Azorlar, Madeira ve Kanarya adaları da bulunur. Schengen sözleşmesinde yer almayan ülkeler ise;
- 24 ülkeden beşinin ayrı olduğu ülke sayısıyla bilinir.
- İrlanda schengen ülkesi değildir.
- Hırvatistan ve Romanya’da schengen ülkesi olmadan dış sınırda kalmıştır.
- Bulgaristan Ve Kıbrıs da Schengen bölgesi ve sözleşmesinde yer almamaktadır.
Schengen ülkelerinin bölgesinde olmasına rağmen, ticari ve turistik amaçlı ülke politikasında yerini almamış olan toplamda beş ülke bulunmaktadır. Avrupa sınırlarında istenilen ülkeye pasaportsuz giriş yapmak için kullanılan bu uygulamalarda, yakında İrlanda’nın da schengen ülkeleri arasında katılması beklenmektedir. AB üyesi olarak henüz sözleşmede yer almayan ülkeler için vize merkezine başvuru yaparak, prosedürün nasıl işlediğini öğrenebilirsiniz.
Schengen Ülkeleri 2020
Schengen ülkeleri 2020 yılında yapılan düzenlemelerle toplamda 25 ülkeyi kapsamaktadır. Ülke sınırlarında pasaportsuz gezme hakkı veren Schengen sözleşmesinde Almanya, Estonya, İtalya, Fransa, Litvanya, Macaristan, Polonya, Portekiz, Slovenya, İsviçre, İsveç ve Yunanistan ülkeleri yer alıyor. Toplamda 25 ülkenin olduğu bilinen Schengen anlaşmalı ülkeleri kendi aralarında giriş ve çıkışları vize prosedürüyle sınırlamaktadır.
- Üye ülkeler arasında polis işbirliği bulunmaktadır.
- SIS olarak bilinen üye ülke sistemi bulunur.
- Ülkelerin dış sınırlarına dair paylaşımlar standart olarak düzenlenmiştir.
- Dünya ülkelerinden insanların iç sınırlarda sınır kontrolleri olmadan Avrupa’da gezme hakkı bulunmaktadır.
- Schengen iç sınırlar tüzüğüne uygunluğun görülmesi durumunda, yönetmeliğe göre iç güvenlik diğer ülkeleri de kapsamaktadır.
Estonya Vizesi Tipleri Nelerdir?
Estonya vizesi için yapılması gereken uygulamalar, konsolosluk üzerinden başvuru tüzüğünün yerine getirilmesidir. Ülkeler arasında Schengen prosedürüne göre gezilmesi için Estonya konsolosluğuna vize başvuru işlemlerinin AB prosedürüne göre gerçekleşmesi gerekecektir. Anlaşmalı ülkelerde rezervasyon işlemlerinin yapılması ve vize tipine göre uygulanması şartının konsolosluğa bildirilmesi gerekir.
Estonya D tipi vize; D tipi vize işlemlerinde 180 günlük Schengen ülkesi vizesi alınması gerekir. Öğrenci, iş, ticaret, aile birleşimi, turistik gezi ve ziyaret amaçlı D tipi vize başvurusu direkt olarak konsolosluk üzerinden yapılır.
Estonya C tipi Vize; C tipi vize başvurusu işlemlerinde kültürel gezi ve turistik amaçlı geziler için 90 günlük Schengen ülkesi prosedürü uygulanmaktadır. Ülke politikası gereğince vize başvurusuna göre evrakların düzenlenmesi gerekir.
Schengen Vizesi Nedir?
Schengen vizesi işlemleri için gidilecek ülkenin konsolosluğu üzerinden ülke başvurusu yapılması gerekmektedir. İşlemleri vize prosedürüne göre uygulayarak, 3 adet biypmetrik fotoğraf, 3 aylık aktif hesap kartı dökümü, sağlık sigortası, vize harcı ödemesi ve gidilecek schengen ülkesine gidiş amacının belirtilmesi gereken dilekçe örneğinin verilmesi gerekir.
Schengen vizesi Estonya başvuru işlemleri için uçak rezervasyonu, otel rezervasyonu işlemlerini vize merkezi ve acentesi üzerinden yapabilirsiniz. Ülke sınırlarının sağladığı avantajları ve dezavantajları öğrenebileceğiniz seçenekler sizlerle paylaşılacak, düzenlemeler hakkında güncel bilgileri almanız için profesyonel temsilciler yönlendirilecektir.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!