Estonya Vize Başvurusu

Estonya Vize Başvurusu
Estonya Vizesi Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri ise vizeye tabidir.

Estonya Vizesi  180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Resmi Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

Estonya Vize Dilekçe Örneği

Estonya’ya yapılacak olan seyahatlerde vize başvurusu için öncelikle pasaport sahibi olunması gerekir. Bordo pasaporta sahip olan kişilerin Estonya seyahatleri için vize almaları şarttır. Yeşil, gri ve siyah pasaporta sahip olanların 90 gün ve aşağısı bir süreçte yapacakları Estonya ziyaretlerinde vize almaları gerekmez.

Estonya Vizesi Gerekli Evraklar

  • Vize alımı öncesinde kişinin pasaporta sahip olması gerekir. Alınacak olan bu pasaport geçerliliği 3 ayı kapsayacak şekilde olmalıdır. Alınan pasaportun vize seyahatinin bitiminden sonraki süreci de kapsaması gerekir. Pasaportun 10 yıldan daha eski bir süre bulunuyor olması, geçerliliğinin yitirmesine sebep olur. Alınan pasaportun 2 sayfası boş bir şekilde bırakılmalıdır.
  • Size ait olan ve en az altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Seyahat sürecinizi kapsayan seyahat sağlık sigortası
  • TC kimlik numaranızı içeren kişisel nüfus cüzdanı örneği
  • Estonya ziyareti sırasında kullanacağınız uçuş seyahat bilgileri ve konaklayacağınız otel bilgilerinin barındırıldığı belgeler eklenmelidir.
  • Çalışan olarak yapacağımız Estonya seyahatinde çalıştığınız yere ait olan, son 3 ay boyunca yatırılmış maaşınızın bordrosu eklenmelidir.
  • Sizin adınıza açılmış olan banka hesabınızın içindeki son 3 aya ait olan hesap döküm belgesi, imzalı bir şekilde eklenmelidir.
Estonya vizesi güncel evrak listesi için  visacenter.com.tr/estonya-vizesi-icin-gerekli-evrak-listesi/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Estonya Vize Ücretleri

Kişilerin başvuru yapmak için, aracı vize danışma merkezine hizmet ücretini, posta şirketine kargo bedelini ve elbette Estonya vize başvuru ücreti ödemesi gerekmektedir.

Ancak bu bedellerin tamamı sıklıkla güncellenen ve kur farkından etkilenen ücretler olduğundan en güncel rakamları öğrenmek adına başvuru yapılacak kurumla iletişime geçilmesi gerekir.

Estonya Vize Başvuru Ücreti 2023

  • Estonya’ya yapılacak olan vize başvuru ücreti konsolosluk ve konsolosluk dışı oluşturulan evraklar ile beraber fiyatları değişiklik gösterir. Eğer vize danışma merkezlerinden almış olduğunuz bir hizmet bulunuyorsa yine vize ücretiniz üzerine belli bir miktar ödemeniz gerekmektedir.
  • Estonya Turistik VizeÜcreti 100 Euro
  • Estonya Ziyaret Vizesi Ücreti 100 Euro
  • Estonya Kültürel Vize Ücreti 100 Euro
  • Estonya Ticari Vize Ücreti 100 Euro
  • Estonya Erasmus gibi eğitim ücretleri için vize ücreti rakamı değişiklik göstermektedir.
  • Estonya’ya yapılacak seyahatlerde vize başvuru ücreti 0-6 yaş arası çocuklarda 20 Euro iken, 6-12 yaş arası çocuklarda 60 euro olarak verilmektedir.

Estonya Turistik Vize İşlemleri

Nedir? : Estonya turistik vizesi ülkeyi yalnızca gezi amacıyla ve kısa süreli olarak ziyaret etmek isteyenlerin aldığı vizedir.

Kaç günlük alınabilir? : Estonya turistik vizesi normalde kısa süreli klasmanda yer almasıyla 90 güne kadar verilebilir. Ancak ilk kez alınan vize için maksimum 30 günlük hak tanınır.

 Nereye başvurulur? : Estonya vize başvurusu için belgelerin alınmasından yetkili bir vize danışma merkezi sorumlu olmaktadır.

Biometrik veri gerekli midir? : Kişilerin vize başvurusunda parmak izini vermesine biometrik veri kaydı denir ve bu işlem her 5 senede bir yenilenmelidir. 12  yaşından küçük olanlar için böyle bir uygulama şart değildir.

Ne zaman başvurmak gerekmektedir? : Estonya temsilcisi kurumların yetkililerin tatil ya da yoğunluk döneminde olmasından ileri gelen gecikmelerden korunmak adına, 30 gün önceden başvuruların tamamlanmış olmasını öneriyoruz.

Ne kadar sürede çıkar? : Estonya turistik vize başvurusu genel olarak 7 ila 10 gün, ancak bazı durumlarda nadiren 28 gün içerisinde sonuçlanır.

Randevu nasıl alınır? : Başvuru için birlikte çalışmayı tercih ettiğiniz kuruma danışarak randevu alabilirsiniz.

Estonya Ticari Vize İşlemleri

Nedir? :  Estonya ticari vizesi, ülkede yatırım, proje, iş görüşmesi, fuara katılım gibi çalışmaya dayalı amaçlarla seyahat edeceklerin alacağı vizedir.

Kaç günlük alınabilir? : Yine kısa süreli ikamet hakkı veren vize, maksimum 90 gün geçerliliğe sahip olabilir.

Nereye başvurulur? : Belgelerle birlikte yetkili vize danışma merkezlerinden herhangi birine başvuru yapılır.

Davetiye nasıl olmalıdır? : Estonya’da yer alan firmanın göndermesi gerekli tutulan davetiye;

Firmanın tam adı ve adresi

Vize başvurusu yapanın adı, bağlı olduğu firmanın adı ve bu firmadaki görevi

İstenen vize geçerlilik süresi ve birden fazla seyahatin gerekli olup olmadığı

Seyahatin süresi, amacı, gidilecek olan fuar ya da firma adı

Gerekli olduğu takdirde kişinin masraflarının karşılanacağı

bilgilerini kapsamalıdır. Bu belgelerinin aslının yanı sıra fotokopisi de eklenmelidir.

Ne zaman başvurmak gerekir? : Planlı gidiş yolculuğundan 30 gün öncesinde belgelerin ibrazının tamamlanmış olması beklenir.

Randevu nasıl alınır? : Belgelerin ibraz edileceği kurumun yetkilileri, sizlere randevu tarihi vermektedirler.

Estonya Vize Başvurusu

Estonya Vize Başvurusu

Estonya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vize İşlemleri

Nedir? :  Kendisi Türkiye’de olup Estonya’daki herhangi bir yakınını ziyaret etmek isteyenlerin Estonya aile ziyareti vizesi alması gerekmektedir.

Kaç günlük alınabilir? : Ziyaretin amacı, sunulan belgelerin ve maddi kaynakların yeterliliği, vize süresi belirlenmesinde rol oynar ve süreler bu şekilde değişir.

Nereye Başvurulur? : Estonya vize başvurusu için gerekli belgeler aracı kurumlara verildiği takdirde başvuru sağlanır.

Gerekli Evraklar Nelerdir? : Estonya’da yer alan yakına ait davetiyenin, standart kişisel veri gösterir evraklara eklenmesi gerekir.

Davetiye nasıl olmalıdır? Estonya aile ziyareti vizesi için davetiye sunulması zorunlu olmakla birlikte, Estonya’daki arkadaş ya da akrabanın yakınlık unvanı, kişisel bilgileri, iletişim ve adres bilgileri de bu davetiye de yer almalıdır. Yakına dair pasaport ve kimlik fotokopileri de davetiyeye dahil edilmelidir.

Estonya Transit Vize İşlemleri

Nedir? : Estonya transit vize alması gerekenler, herhangi başka bir ülkeye seyahat etmek için aktarma uçuşunu Estonya üzerinden yapacak olanlardır.

Kaç günlük alınabilir? : Estonya transit vize alan kişilere yalnızca havalimanı içerisinde ve ikinci uçuşu bekleme süresince ülkede kalma izni sağlanır.

Nereye Başvurulur? : İlgili belgelerin vize danışma acentesine sunulmasıyla başvuru yapılır.

Gerekli Evraklar Nelerdir? : Estonya transit vize için gerekli evraklar kişisel prosedür belgelerinin haricinde, söz konusu olan aktarma uçuşuna ait rezervasyon bilgileri ya da biletlerdir.

Ne zaman başvurmak gerekir? : Bahsedilen uçuşun gerçekleşeceği tarihin bir ay öncesinde başvuru yapılması uygun görülür.

Randevu nasıl alınır? : Tercih etmiş olduğunuz yetkili kurum, kendisi ile temasa geçenlere randevu tarihi belirtmektedir.

Estonya Aile Birleşimi Vizesi

Nedir? : Bakımını üstlenmek ya da bir araya gelmek için Estonya’daki birinci ve ikinci derece akrabaları ile birlikte ikamet edeceklerin aldığı vizedir.

Kaç günlük alınabilir? : Maddi kaynaklar, mesleki unvanlar, kişilerin yakınlığı gibi nedenler incelenerek vizenin geçerliliği belirlenir.

Nereye başvurulur? : Estonya aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar, bölgenizdeki Konsolosluklar ya da Büyükelçilik yetkililerine sunulmalıdır.

Gerekli Evraklar Nelerdir? : Estonya aile birleşimi vizesi almak için kendi şahsi bilgilerinizin beyanı haricinde Estonya’daki aile bireyine ait bilgiler de resmi olarak ibraz edilmelidir. Bu amaçla ek olarak sunulan belgeler, diğer aile üyesinin kişisel bilgilerini, pasaport ve kimlik fotokopisini, iletişim bilgilerini, birleşim halinde kalınacak evin ikamet adresini, kişiler arasındaki yakınlığı gösterir belgelerdir.

Ne zaman başvurmak gerekir? : Planlanan gidiş günü öncesindeki 30-60 gün içerisinde başvuru yapabilirsiniz.

Randevu nasıl alınır? : Kişinin bölgesindeki temsilcilikle iletişime geçerek randevu tarihini öğrenmesi söz konusudur.

Estonya aile birleşimi için gerekli güncel evraklar ve hızlı randevu için  visacenter.com.tr/estonya-aile-birlesimi/ adresini hemen ziyaret edin.

 Estonya Oturum ve Çalışma İzni

Nedir? : Eğitim alma, ülkeye yatırım yapma gibi nedenlerle ya da yalnızca Estonya’da yaşamak talebiyle, kişilerin alması gerekli görülen uzun vadeli ve ulusal kapsamdaki izindir.

Kaç günlük alınabilir? : En az 90 gün süreyle verilen bu izin, sunduğunuz belgelerin desteklediği bilgilerin incelenmesine göre uzunluğuna karar verilen bir izin türüdür.

Nereye Başvurulur? : Estonya oturum izni başvurusu için Konsolosluklar ya da Büyükelçilik gerekli hizmeti vermektedir.

Gerekli Evraklar Nelerdir? : Gidiş amacı sunulması gereken belge listesini belirlemektedir. Kendi vize başvurusu esnasında verdiğiniz standart verilerin haricinde eğitim amaçlı izin alanların okula, iş amaçlı seyahat edenlerin şirketine ait belgeler gibi, amaca yönelik belgelerin ibrazı gerekli görülmektedir.

Ne zaman başvurmak gerekir? : Kişinin ortalama olarak seyahatinden 90 gün öncesinde başvurusunu tamamlaması uygun görülür.

Randevu nasıl alınır? : Kişinin bölgesindeki temsilcilikle iletişime geçmesi, randevu alması için

Estonya  Vatandaşlık İşlemleri

Nedir? : Yabancı ülke vatandaşı olup yaşam boyu Estonya Devleti’nin sunduğu haklardan yararlanmak adına Estonya vatandaşlığı almak isteyenlerin takip ettiği işlem adımlarıdır.

Kaç günlük alınabilir? : Olumlu sonuç alınması halinde elde edilen haklar, yaşam boyu geçerliliğini korur.

Nereye Başvurulur? : Ülkenin Konsolosluk veya Büyükelçiliği, vatandaşlık başvurularını almakla yetkili tek kurumlardır.

Gerekli Evraklar Nelerdir? : Estonya vizesi başvurusu esnasında sunulan standart kişisel bilgi belgeleri haricinde Estonya vatandaşlığı için gerekli belgeler;

  • Var olan oturum ya da çalışma izinleri
  • Sabıka kaydı ve imzalı olarak ülke anayasasına bağlılık belgesi
  • Dil yeterlilik belgesi
  • Vatandaşlık başvuru dilekçesi
  • Varsa çocukların eğitim belgeleri
  • Varsa evlilik cüzdanı
  • Doğum belgesi
  • İşsiz ise işsizlik yardımını gösteren belge
  • Çalışıyorsa kazanç belgesi
  • Boşanmışsa mahkeme kararı şeklindedir.

Ne zaman başvurmak gerekir? : Estonya vatandaşlık başvurusu için kişilerden öncesinde belli bir süre ülkede ikamet etmesi ya da yatırım yapması, gayrimenkul satın alması gibi maddi ispatlar istenir. Bu şartlara bağlı olarak talep edilen oturum süresinin tamamlanmasıyla birlikte kişiler vatandaşlığa geçiş talep edebilir.

Randevu nasıl alınır? : Yetkililerle başvuru için iletişime geçenlere randevu tarihi belirtilmektedir

Estonya Vize Reddi

Nedenleri Nedir?

Kişilerin Estonya vize başvurusu reddi almasının farklı nedenlerden kaynaklandığını söylemek mümkün. Ancak tecrübeler üzerine söylenebilir ki; en sık görülen nedenler belgelerden, ülkeye girişlerin kısıtlandırılmasından ya da kişinin yarattığı güvenlik tehditlerinden ileri gelmektedir.

İtiraz Hakkı

Evraklardan kaynaklı ret alınması halinde evrakların düzenlenmesi ve istenen formatta hazırlanmasıyla itiraz hakkına sahip olunmaktadır.

İtiraz Şekli

Pasaport gibi aslı verilmiş olan belgelerin geri alınmasından sonraki 28 gün içinde ıslak imzalı dilekçenizi başvuru  yaptığınız kuruma mail ya da faks yoluyla iletebilirsiniz.

Ücret İadesi var mı?

Kişilerin vize reddi alması halinde ödemiş olduğu ücretler geri ödenmemektedir.

 

Estonya Konsolosluklar

Estonya Devleti’nin, Ankara Büyükelçiliği haricinde gerekli hizmetleri veren diğer temsilci kurumları:

  • İstanbul Fahri Konsolosluğu
  • Trabzon Fahri Konsolosluğu
  • Bursa Fahri Konsolosluğu
  • Antalya Fahri Konsolosluğu
  • İzmir Fahri Konsolosluğu

şeklindedir.

Estonya konsolosluk iletişim adresleri için https://www.visacenter.com.tr/estonya-konsoloslugu/ bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

Estonya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Estonya’ ya kısa süreli seyahat edilebileceği gibi aile birleşimi, uzun süreli öğrenim, uzun süreli ticari ilişki gibi nedenlerle 90 günü aşan seyahatler de yapılabilmektedir. Estonya’ ya yapılacak kısa süreli ziyaretler, Schengen vizesine tabiidir. 

Estonya’ da oturma izni almak ve daha uzun süreli konaklamak isteyenler Estonya D tipi vize kategorisine Estonya Büyükelçiliği’ ne şahsen müracaat ederek başvurabilirler.

Estonya Schengen vizesi başvuruları büyükelçiliğin resmi olarak yetkilendirdiği başvuru merkezi ya da resmi partner aracılığı ile gerçekleştirilir. Estonya vize başvuru formu seyahat planına uygun biçimde eksiksiz olarak doldurularak, gereken evraklarla başvuru dosyası hazırlanır ve resmi başvuru merkezinden randevu alınır. Randevu gün ve saatinde başvuru dosyası teslim edilerek biyometrik işlemler tamamlanır.

Estonya Vize Başvuru Evrakları 2023

Estonya yapılacak olan seyahatlerde öncelikle online olarak başvuru formunu doldurmak gerekir.

Vize başvuru formunu doğru bilgilerle doldurduktan sonra girmiş olduğunuz iletişim bilgisi adreslerinize yönlendirilen belgeleri temin etmeniz gerekir. Vize başvuru sürecinin olumlu geçebilmesi için belirli belgelerin toplanması ve doğru bilgilerin verilmesi gerekir. Toplanan bu evraklar Türkiye’de bulunan Estonya Konsolosluğuna teslim edilir.

Evrakların temin edilme, belirli makamlarca imzalanma, damgalanma ve konsolosluğa teslim edilme süreçlerini sizin adınıza belirli firma ya da acentalar, vize danışma merkezleri yapabilmektedir. Bu süreci daha kolay ve hızlı bir şekilde geçirmek isteyen kişiler online olarak belirli vize danışmanlık firmalarına başvuruda bulunabilirler.

Estonya Vizesi Hakkında Önemli Noktalar 2023

Estonya Vizesi Nasıl Alınır: 2023 Vize Ücreti Ne Kadar?
Baltık Devletlerinden Estonya, kuzey Avrupa ülkesidir. Baltık Denizi’ nin doğu kıyılarında kurulmuş bir devlet olarak doğa turizmi açısından zengin bir potansiyele sahiptir.
Estonya’ ya Vizesiz Girilir Mi?
Siyah, gri ve yeşil pasaport hamilleri 180 günlük zaman diliminde 90 günü aşmayan Esyonya ziyaretlerini vizesiz gerçekleştirebililerken bordo pasaport sahipleri vize almak zorundadır.
Estonya Vizesi Türleri Nelerdir?
Estonya vizesi Schengen ve ulusal ya da D tipi olarak ikiye ayrılır ve Schengen vizesi C tipi vize olarak da bilinir. Estonya vize türlerinde seyahat nedeni belirleyici faktördür. Estonya seyahatleri için vize kategorileri şu şekildedir: Turistik Estonya vizesi 2. Aile ve arkadaş ziyareti için Estonya vizesi 3. Ticari amaçlı Estonya vizesi 4. Diplomatik ya da resmi görüşmeler için Estonya vizesi 5. Transit Estonya vizesi
Estonya’ ya Hangi Ülke Vatandaşları Vizesiz Girebilir?
Tüm Schengen ülkelerinde olduğu gibi bir Schengen üyesi olarak Estonya’ yı da Schengen ülke vatandaşları vizesiz ziyaret edebilirler.
Estonya Vizesi Nedir?
Estonya vize, Estonya ülkesi sınırları içerisine seyahat gerçekleştirmek isteyen kişilere yetkili makamlar tarafından verilen ülkeye giriş için faal gösterecek olan resmi bir belge niteliği taşımaktadır.
Estonya Vizesi Açıklaması:
Estonya, pek çok Schengen kapsamı içerisinde bulunan ülkelerde olduğu gibi başvuruda bulunacak olan başvuru sahiplerinden Schengen vizesi talep etmektedir. Diplomatik pasaport hamilleri dışında ise diğer pasaportlar ile yapılacak olan başvurular için vize 180 günlük bir süre kapsamında bulunan mevcut 90 günlük konaklama hakkını aşmayacak şekilde kısa süreli bir Schengen vizesi talep etmektedir. Ancak diplomatik pasaporta sahip olan kişiler ise, 90 günlük seyahat süresi kapsamını aşmamak koşulu ile Estonya Schengen vizesinden muaf tutulmaktadırlar.
Estonya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Estonya vize başvurusu yapmak için, başvuru sahipleri yetkili makamların talep ettiği evrak listesine ulaşarak en güncel hali ile talep edilen evrakları hazırlaması gerekmektedir. Ardından vize merkezinin deneyimli kadrosu olan müşteri temsilcileri ile iletişime geçerek kendisine en uygun randevu tarihini alması gerekmektedir. Ardından da 110 Euro olan vize harç bedelini ödeyerek dekontunu da başvuru dosyasının içerisine koyarak ibraz etmesi gerekmektedir. Konsolosluklar ve büyükelçilikler bizzat başvuru kabul etmediğinden dolayı, kişiler vize başvuru merkezlerine ya da vize başvuru firmalarına Estonya vizesi müracaatında bulunabilme hakkına sahiptir.
Estonya Vizesi Ekşi Yorumları Güvenilir mi?
Estonya vizesi ekşi yorumlarına göre Estonya vizesi alabilmek için talep edilen tüm evrakları eksiksiz bir şekilde teslim ederek kolay bir şekilde başvuru sahipleri Estonya Schengen vizesine sahip olabilmektedir. Ancak, daha önceden Schengen vizesine sahip değil ise, parmak izi beyanında bulunması için vize merkezine şahsen gitmesi gerekmektedir.
Estonya Vizesi Ankara Bölge Ayrımı
Estonya vizesi Ankara ili çevresinde ikamet eden kişilerin karar verme yetkisi büyükelçiliğe aittir.
Estonya Vize Başvurusu

Estonya vizesi ülkeye yapılacak olan seyahatin amacına ve ülkede kalış süresine göre farklı kategorilere ayrılmaktadır. Başvurular buna göre belirlenerek doğru kategori için yapılmalıdır.

Estonya turistik vize veriyor mu?

Estonya Schengen vizesi olarak tek seferde 90 günü geçmemek şartı ile kısa süreli seyahatler için düzenlenmektedir.

Estonyaya gitmek için ne gerekli?

Estonya’ya seyahat gerçekleştirmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gitmek için yapması gerekli olan vize işlemlerini başlatmaktır.

Estonya vizesi nasıl alınır?

Estonya vizesi gerekli olan evrakların hazırlanmasının ardından akredite edilmiş ve yetkilendirilmiş kurumlar aracılığı ile başvuru yaparak alınır.

 

5/5 - (1 vote)