Estonya, schengen ülkeleri arasında yer alan, resmi adıyla Estonya Cumhuriyeti olarak bilinen Kuzey Avrupa ülkesidir. Letonya cumhuriyetine sınırları olan ülkenin başkenti Tallinn’dir. Avrupa’nın batı devletleri arasına yer alan ülke, Finlandiya körfeziyle birlikte Rusya’nın da yakınında bulunan ülkeler arasında bulunmaktadır. Gelişmiş kültürel turistik alanlarıyla, C tipi ve D tipi Schengen vizesine açıktır.
Estonya schengen ülkesi mi; Avrupa birliğinde Schengen bölgesi olarak, ülkelerin kendi aralarında yaptığı vize anlaşmasıdır. Schengen ülkesi olarak, Estonya’ya giden turistlerin ve göçmenler için belirli sürelerle başka ülkelere de pasaportsuz seyahat hakkı verilmiştir.
Ülkeler arası yolculuk için Türkiye’de Estonya konsolosluğuna hangi ülkelere seyahat edileceğine dair bilgi verilmesi, randevu ve rezervasyon işlemlerinin tamamlanması gerekir.
Schengen ülke politikası, ülkelerin birbirine kapılarını açarak, EFTA Avrupa serbest tciari birliği üyesi ülkelerini kapsar. Avrupa schengen bölgesine üye olan ancak AB üyeliği olmayan ülkeler de bulunmaktadır. İzlanda, Norveç ve İsviçre AB üyesi olmamasına rağmen, Schengen sözleşmesinde yer almaktadır. Avrupa kıtası üzerinden işlemekte olan bu politikada, Azorlar, Madeira ve Kanarya adaları da bulunur. Schengen sözleşmesinde yer almayan ülkeler ise;
Schengen ülkelerinin bölgesinde olmasına rağmen, ticari ve turistik amaçlı ülke politikasında yerini almamış olan toplamda beş ülke bulunmaktadır. Avrupa sınırlarında istenilen ülkeye pasaportsuz giriş yapmak için kullanılan bu uygulamalarda, yakında İrlanda’nın da schengen ülkeleri arasında katılması beklenmektedir. AB üyesi olarak henüz sözleşmede yer almayan ülkeler için vize merkezine başvuru yaparak, prosedürün nasıl işlediğini öğrenebilirsiniz.
Schengen ülkeleri 2020 yılında yapılan düzenlemelerle toplamda 25 ülkeyi kapsamaktadır. Ülke sınırlarında pasaportsuz gezme hakkı veren Schengen sözleşmesinde Almanya, Estonya, İtalya, Fransa, Litvanya, Macaristan, Polonya, Portekiz, Slovenya, İsviçre, İsveç ve Yunanistan ülkeleri yer alıyor. Toplamda 25 ülkenin olduğu bilinen Schengen anlaşmalı ülkeleri kendi aralarında giriş ve çıkışları vize prosedürüyle sınırlamaktadır.
Estonya vizesi için yapılması gereken uygulamalar, konsolosluk üzerinden başvuru tüzüğünün yerine getirilmesidir. Ülkeler arasında Schengen prosedürüne göre gezilmesi için Estonya konsolosluğuna vize başvuru işlemlerinin AB prosedürüne göre gerçekleşmesi gerekecektir. Anlaşmalı ülkelerde rezervasyon işlemlerinin yapılması ve vize tipine göre uygulanması şartının konsolosluğa bildirilmesi gerekir.
Estonya D tipi vize; D tipi vize işlemlerinde 180 günlük Schengen ülkesi vizesi alınması gerekir. Öğrenci, iş, ticaret, aile birleşimi, turistik gezi ve ziyaret amaçlı D tipi vize başvurusu direkt olarak konsolosluk üzerinden yapılır.
Estonya C tipi Vize; C tipi vize başvurusu işlemlerinde kültürel gezi ve turistik amaçlı geziler için 90 günlük Schengen ülkesi prosedürü uygulanmaktadır. Ülke politikası gereğince vize başvurusuna göre evrakların düzenlenmesi gerekir.
Schengen vizesi işlemleri için gidilecek ülkenin konsolosluğu üzerinden ülke başvurusu yapılması gerekmektedir. İşlemleri vize prosedürüne göre uygulayarak, 3 adet biypmetrik fotoğraf, 3 aylık aktif hesap kartı dökümü, sağlık sigortası, vize harcı ödemesi ve gidilecek schengen ülkesine gidiş amacının belirtilmesi gereken dilekçe örneğinin verilmesi gerekir.
Schengen vizesi Estonya başvuru işlemleri için uçak rezervasyonu, otel rezervasyonu işlemlerini vize merkezi ve acentesi üzerinden yapabilirsiniz. Ülke sınırlarının sağladığı avantajları ve dezavantajları öğrenebileceğiniz seçenekler sizlerle paylaşılacak, düzenlemeler hakkında güncel bilgileri almanız için profesyonel temsilciler yönlendirilecektir.
]]>Estonya’ya vize başvurusunda bulunmanız için ilk olarak geçerlilik tarihini yitirmemiş bir pasaporta ihtiyacınız vardır.
Estonya sınırları içersine yapacağınız seyahatin süresi ve durumuna bağlı olarak sizden talep edilen ücrette değişiklikler olacaktır. Ödenen vize harç bedellerinin dekontlarının ibraz edilmesi vize işleminizin onaylanması için konsolosluklar tarafından talep edilebilir.
Estonya Vize Başvuru Formu Macaristan Devleti tarafından hazırlanmış ve 4 sayfa şeklinde size sunulacak bir belgedir.
Tükenmez kalem ile Büyük harfler kullanılarak Türkçe karakter kullanılmadan doldurulan evrak vizenizin onaylanması için gerekli olan en önemli belge niteliğindedir.
Bu form doldurulduktan sonra hiç bir şekilde fotoğraf yapıştırılmamalıdır.
Başvuruda bulunurken şahsınızdan 3 ay içerisinde çekilmiş biyometrik özelliğe sahip fotoğraf istenilecektir.
Her hangi bir tatil gününde bu ülke sınırları içerisinde olmak isterseniz başvurularınızı 15 gün önceden yapmanız sonucunu zamanında almanızı sağlayacaktır.
Formu doldururken dikkat edilmesi gerekli bir başka detay daha vardır. AB sınırları içerisinde yaşayan ya da İsviçre vatandaşlığına dâhil bir akrabanız varsa beyan etmeniz dikkate alınacaktır.
Yaptığınız beyan sonrasında bu kişilerin tespiti yapılırsa vize başvurunuz olumsuz sonuçlanması muhtemeldir.
Formu doldururken bütün bilgilerin doğru olmasına titizlik ile özen gösteriniz.
Vize başvuru evrakları içerisinde yer alan Estonya vize başvuru formu İngilizce, Rusça ve Estonca olarak eksiksiz ve doğru beyan bilgiler ile doldurulmalıdır.
Vize başvuru evrakları içerisinde yer alan Estonya vize başvuru formu İngilizce, Rusça ve Estonca olarak eksiksiz ve doğru beyan bilgiler ile doldurulmalıdır.
Uzun süreli ulusal vize olarak bilinen D tipi vize 90 günden fazla süren seyahatler için gerekli olan vize türüdür. Schengen D tipi vize ile tüm Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamak şartıyla seyahat imkanı bulunur.
D kategorisinde yer alan uzun süreli ulusal vize Schengen ülkelerinden birinde çalışacak, eğitim görecek ya da kalıcı olarak ikamet edecek olan kişilere verilmektedir.
]]>
Estonya Vizesi 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Resmi Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
Estonya’ya yapılacak olan seyahatlerde vize başvurusu için öncelikle pasaport sahibi olunması gerekir. Bordo pasaporta sahip olan kişilerin Estonya seyahatleri için vize almaları şarttır. Yeşil, gri ve siyah pasaporta sahip olanların 90 gün ve aşağısı bir süreçte yapacakları Estonya ziyaretlerinde vize almaları gerekmez.
Kişilerin başvuru yapmak için, aracı vize danışma merkezine hizmet ücretini, posta şirketine kargo bedelini ve elbette Estonya vize başvuru ücreti ödemesi gerekmektedir.
Ancak bu bedellerin tamamı sıklıkla güncellenen ve kur farkından etkilenen ücretler olduğundan en güncel rakamları öğrenmek adına başvuru yapılacak kurumla iletişime geçilmesi gerekir.
Estonya Vize Başvuru Ücreti 2025
Nedir? : Estonya turistik vizesi ülkeyi yalnızca gezi amacıyla ve kısa süreli olarak ziyaret etmek isteyenlerin aldığı vizedir.
Kaç günlük alınabilir? : Estonya turistik vizesi normalde kısa süreli klasmanda yer almasıyla 90 güne kadar verilebilir. Ancak ilk kez alınan vize için maksimum 30 günlük hak tanınır.
Nereye başvurulur? : Estonya vize başvurusu için belgelerin alınmasından yetkili bir vize danışma merkezi sorumlu olmaktadır.
Biometrik veri gerekli midir? : Kişilerin vize başvurusunda parmak izini vermesine biometrik veri kaydı denir ve bu işlem her 5 senede bir yenilenmelidir. 12 yaşından küçük olanlar için böyle bir uygulama şart değildir.
Ne zaman başvurmak gerekmektedir? : Estonya temsilcisi kurumların yetkililerin tatil ya da yoğunluk döneminde olmasından ileri gelen gecikmelerden korunmak adına, 30 gün önceden başvuruların tamamlanmış olmasını öneriyoruz.
Ne kadar sürede çıkar? : Estonya turistik vize başvurusu genel olarak 7 ila 10 gün, ancak bazı durumlarda nadiren 28 gün içerisinde sonuçlanır.
Randevu nasıl alınır? : Başvuru için birlikte çalışmayı tercih ettiğiniz kuruma danışarak randevu alabilirsiniz.
Nedir? : Estonya ticari vizesi, ülkede yatırım, proje, iş görüşmesi, fuara katılım gibi çalışmaya dayalı amaçlarla seyahat edeceklerin alacağı vizedir.
Kaç günlük alınabilir? : Yine kısa süreli ikamet hakkı veren vize, maksimum 90 gün geçerliliğe sahip olabilir.
Nereye başvurulur? : Belgelerle birlikte yetkili vize danışma merkezlerinden herhangi birine başvuru yapılır.
Davetiye nasıl olmalıdır? : Estonya’da yer alan firmanın göndermesi gerekli tutulan davetiye;
Firmanın tam adı ve adresi
Vize başvurusu yapanın adı, bağlı olduğu firmanın adı ve bu firmadaki görevi
İstenen vize geçerlilik süresi ve birden fazla seyahatin gerekli olup olmadığı
Seyahatin süresi, amacı, gidilecek olan fuar ya da firma adı
Gerekli olduğu takdirde kişinin masraflarının karşılanacağı
bilgilerini kapsamalıdır. Bu belgelerinin aslının yanı sıra fotokopisi de eklenmelidir.
Ne zaman başvurmak gerekir? : Planlı gidiş yolculuğundan 30 gün öncesinde belgelerin ibrazının tamamlanmış olması beklenir.
Randevu nasıl alınır? : Belgelerin ibraz edileceği kurumun yetkilileri, sizlere randevu tarihi vermektedirler.
Nedir? : Kendisi Türkiye’de olup Estonya’daki herhangi bir yakınını ziyaret etmek isteyenlerin Estonya aile ziyareti vizesi alması gerekmektedir.
Kaç günlük alınabilir? : Ziyaretin amacı, sunulan belgelerin ve maddi kaynakların yeterliliği, vize süresi belirlenmesinde rol oynar ve süreler bu şekilde değişir.
Nereye Başvurulur? : Estonya vize başvurusu için gerekli belgeler aracı kurumlara verildiği takdirde başvuru sağlanır.
Gerekli Evraklar Nelerdir? : Estonya’da yer alan yakına ait davetiyenin, standart kişisel veri gösterir evraklara eklenmesi gerekir.
Davetiye nasıl olmalıdır? Estonya aile ziyareti vizesi için davetiye sunulması zorunlu olmakla birlikte, Estonya’daki arkadaş ya da akrabanın yakınlık unvanı, kişisel bilgileri, iletişim ve adres bilgileri de bu davetiye de yer almalıdır. Yakına dair pasaport ve kimlik fotokopileri de davetiyeye dahil edilmelidir.
Nedir? : Estonya transit vize alması gerekenler, herhangi başka bir ülkeye seyahat etmek için aktarma uçuşunu Estonya üzerinden yapacak olanlardır.
Kaç günlük alınabilir? : Estonya transit vize alan kişilere yalnızca havalimanı içerisinde ve ikinci uçuşu bekleme süresince ülkede kalma izni sağlanır.
Nereye Başvurulur? : İlgili belgelerin vize danışma acentesine sunulmasıyla başvuru yapılır.
Gerekli Evraklar Nelerdir? : Estonya transit vize için gerekli evraklar kişisel prosedür belgelerinin haricinde, söz konusu olan aktarma uçuşuna ait rezervasyon bilgileri ya da biletlerdir.
Ne zaman başvurmak gerekir? : Bahsedilen uçuşun gerçekleşeceği tarihin bir ay öncesinde başvuru yapılması uygun görülür.
Randevu nasıl alınır? : Tercih etmiş olduğunuz yetkili kurum, kendisi ile temasa geçenlere randevu tarihi belirtmektedir.
Nedir? : Bakımını üstlenmek ya da bir araya gelmek için Estonya’daki birinci ve ikinci derece akrabaları ile birlikte ikamet edeceklerin aldığı vizedir.
Kaç günlük alınabilir? : Maddi kaynaklar, mesleki unvanlar, kişilerin yakınlığı gibi nedenler incelenerek vizenin geçerliliği belirlenir.
Nereye başvurulur? : Estonya aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar, bölgenizdeki Konsolosluklar ya da Büyükelçilik yetkililerine sunulmalıdır.
Gerekli Evraklar Nelerdir? : Estonya aile birleşimi vizesi almak için kendi şahsi bilgilerinizin beyanı haricinde Estonya’daki aile bireyine ait bilgiler de resmi olarak ibraz edilmelidir. Bu amaçla ek olarak sunulan belgeler, diğer aile üyesinin kişisel bilgilerini, pasaport ve kimlik fotokopisini, iletişim bilgilerini, birleşim halinde kalınacak evin ikamet adresini, kişiler arasındaki yakınlığı gösterir belgelerdir.
Ne zaman başvurmak gerekir? : Planlanan gidiş günü öncesindeki 30-60 gün içerisinde başvuru yapabilirsiniz.
Randevu nasıl alınır? : Kişinin bölgesindeki temsilcilikle iletişime geçerek randevu tarihini öğrenmesi söz konusudur.
Nedir? : Eğitim alma, ülkeye yatırım yapma gibi nedenlerle ya da yalnızca Estonya’da yaşamak talebiyle, kişilerin alması gerekli görülen uzun vadeli ve ulusal kapsamdaki izindir.
Kaç günlük alınabilir? : En az 90 gün süreyle verilen bu izin, sunduğunuz belgelerin desteklediği bilgilerin incelenmesine göre uzunluğuna karar verilen bir izin türüdür.
Nereye Başvurulur? : Estonya oturum izni başvurusu için Konsolosluklar ya da Büyükelçilik gerekli hizmeti vermektedir.
Gerekli Evraklar Nelerdir? : Gidiş amacı sunulması gereken belge listesini belirlemektedir. Kendi vize başvurusu esnasında verdiğiniz standart verilerin haricinde eğitim amaçlı izin alanların okula, iş amaçlı seyahat edenlerin şirketine ait belgeler gibi, amaca yönelik belgelerin ibrazı gerekli görülmektedir.
Ne zaman başvurmak gerekir? : Kişinin ortalama olarak seyahatinden 90 gün öncesinde başvurusunu tamamlaması uygun görülür.
Randevu nasıl alınır? : Kişinin bölgesindeki temsilcilikle iletişime geçmesi, randevu alması için
Nedir? : Yabancı ülke vatandaşı olup yaşam boyu Estonya Devleti’nin sunduğu haklardan yararlanmak adına Estonya vatandaşlığı almak isteyenlerin takip ettiği işlem adımlarıdır.
Kaç günlük alınabilir? : Olumlu sonuç alınması halinde elde edilen haklar, yaşam boyu geçerliliğini korur.
Nereye Başvurulur? : Ülkenin Konsolosluk veya Büyükelçiliği, vatandaşlık başvurularını almakla yetkili tek kurumlardır.
Gerekli Evraklar Nelerdir? : Estonya vizesi başvurusu esnasında sunulan standart kişisel bilgi belgeleri haricinde Estonya vatandaşlığı için gerekli belgeler;
Ne zaman başvurmak gerekir? : Estonya vatandaşlık başvurusu için kişilerden öncesinde belli bir süre ülkede ikamet etmesi ya da yatırım yapması, gayrimenkul satın alması gibi maddi ispatlar istenir. Bu şartlara bağlı olarak talep edilen oturum süresinin tamamlanmasıyla birlikte kişiler vatandaşlığa geçiş talep edebilir.
Randevu nasıl alınır? : Yetkililerle başvuru için iletişime geçenlere randevu tarihi belirtilmektedir
Nedenleri Nedir?
Kişilerin Estonya vize başvurusu reddi almasının farklı nedenlerden kaynaklandığını söylemek mümkün. Ancak tecrübeler üzerine söylenebilir ki; en sık görülen nedenler belgelerden, ülkeye girişlerin kısıtlandırılmasından ya da kişinin yarattığı güvenlik tehditlerinden ileri gelmektedir.
İtiraz Hakkı
Evraklardan kaynaklı ret alınması halinde evrakların düzenlenmesi ve istenen formatta hazırlanmasıyla itiraz hakkına sahip olunmaktadır.
İtiraz Şekli
Pasaport gibi aslı verilmiş olan belgelerin geri alınmasından sonraki 28 gün içinde ıslak imzalı dilekçenizi başvuru yaptığınız kuruma mail ya da faks yoluyla iletebilirsiniz.
Ücret İadesi var mı?
Kişilerin vize reddi alması halinde ödemiş olduğu ücretler geri ödenmemektedir.
Estonya Devleti’nin, Ankara Büyükelçiliği haricinde gerekli hizmetleri veren diğer temsilci kurumları:
şeklindedir.
Estonya’ ya kısa süreli seyahat edilebileceği gibi aile birleşimi, uzun süreli öğrenim, uzun süreli ticari ilişki gibi nedenlerle 90 günü aşan seyahatler de yapılabilmektedir. Estonya’ ya yapılacak kısa süreli ziyaretler, Schengen vizesine tabiidir.
Estonya’ da oturma izni almak ve daha uzun süreli konaklamak isteyenler Estonya D tipi vize kategorisine Estonya Büyükelçiliği’ ne şahsen müracaat ederek başvurabilirler.
Estonya Schengen vizesi başvuruları büyükelçiliğin resmi olarak yetkilendirdiği başvuru merkezi ya da resmi partner aracılığı ile gerçekleştirilir. Estonya vize başvuru formu seyahat planına uygun biçimde eksiksiz olarak doldurularak, gereken evraklarla başvuru dosyası hazırlanır ve resmi başvuru merkezinden randevu alınır. Randevu gün ve saatinde başvuru dosyası teslim edilerek biyometrik işlemler tamamlanır.
Estonya yapılacak olan seyahatlerde öncelikle online olarak başvuru formunu doldurmak gerekir.
Evrakların temin edilme, belirli makamlarca imzalanma, damgalanma ve konsolosluğa teslim edilme süreçlerini sizin adınıza belirli firma ya da acentalar, vize danışma merkezleri yapabilmektedir. Bu süreci daha kolay ve hızlı bir şekilde geçirmek isteyen kişiler online olarak belirli vize danışmanlık firmalarına başvuruda bulunabilirler.
Estonya vizesi ülkeye yapılacak olan seyahatin amacına ve ülkede kalış süresine göre farklı kategorilere ayrılmaktadır. Başvurular buna göre belirlenerek doğru kategori için yapılmalıdır.
Estonya Schengen vizesi olarak tek seferde 90 günü geçmemek şartı ile kısa süreli seyahatler için düzenlenmektedir.
Estonya’ya seyahat gerçekleştirmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gitmek için yapması gerekli olan vize işlemlerini başlatmaktır.
Estonya vizesi gerekli olan evrakların hazırlanmasının ardından akredite edilmiş ve yetkilendirilmiş kurumlar aracılığı ile başvuru yaparak alınır.
]]>
Estonya’ya vize başvurusu gerçekleştirmek isteyen kişilerin mutlaka doldurması ve belgeler arasında göstermesi gereken belgeler arasında Estonya vize dilekçesi belgesi de yer almaktadır. Eksiksiz ve doğru biçimde bilgilerin yer alması gereken dilekçe ilgili başvuru merkezine de verildikten sonra süreç sağlıklı biçimde devam ettirilir.
Estonya Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2025
Estonya vizesi için istenen evraklar arasında dilekçe ve form talepleri, Estonya seyahatini gerçekleştirmek isteyen kişilerin Estonya’ya hangi şartlarda ve neden gitmeyi planladığını öğrenme amacıyla gerçekleştirilir.
Estonya ziyareti gerçekleştirmek isteyen kişilerin gerekli olan Estonya vize dilekçesi kapsamında kişisel ziyaret sebebini en net ve tam biçimde eksiksiz olarak anlatması gerekmektedir. Ziyaret sebebini tam olarak belirtmeyen vize başvurularının sonuçları olumsuz olarak da çıkabilir.
Tüm bu sebeplerden kaynaklı olarak vize başvuru sırasında dilekçenin tam ve eksiksiz biçimde doldurularak başvuru merkezlerine gönderilmesi ve akabinde de değerlendirilmeye alınması beklenmektedir. Belirttiğimiz üzere vize dilekçesinde ülkeye neden ve hangi şartlarda gidilmek istendiğini tam olarak anlatmayan, anlatamayan kişilerin vize sonuçları da olumsuz olabilir.
Estonya turistik vize ihtiyaçlarınız için Estonya turistik vize talep dilekçesi, Estonya ticari vize ihtiyaçlarınız için ise Estonya ticari vize talep dilekçesi doldurmalısınız.
Vize dilekçe örneklerine yazı sonunda ulaşabilirsiniz.
Kuzey Avrupa’da bulunan Estonya, bağımsızlık mücadelesini uzun yıllar boyunca veren ve Sovyetler Birliği’nin dağılması sırasında bağımsızlığını alan ilk ülke olarak biliniyor. Baltık ülkelerinden biri olan Estonya, küçük bir coğrafyası bulunmasına rağmen eşsiz güzellikler ve muhteşem tarihi eserler barındırıyor.
Yılda 6 milyondan fazla turist çeken Estonya, nüfusunun 4 misli turist çekebilen özel bir ülke. Bu güzel ülkeye turist olarak gitmek istiyorsanız ve Türk vatandaşıysanız, bu durumda Estonya turistik vize almanız gerekiyor. Estonya turistik vize talep dilekçesi doldurmak ve bu dilekçeyi Estonya Fahri Konsolosluklarına iletmek sureti ile başvurunuzu başlatabilirsiniz. Dilekçede yer alması gereken bilgiler ise şöyle:
Estonya turistik vize başvuru belgeleri ile dilekçenizi destekleyin.
Son yıllarda elektronik ortamdan başlattığı benzersiz girişim ile Estonya, E-Oturum adı altında AB üzerinden şirket açmanıza ve Avrupa’da sanal şirket kurmanıza olanak sağlıyor.
Estonya ticari vize talep dilekçesi hazırlayarak ülkeye seyahat etmek için dilekçede şu konulara yer vermeniz gerek:
Estonya vize başvurusu için gerekli olan formun ülkeyi gerçekleştirilecek olan ziyaretin sebebini net şekilde eksiksiz olarak anlatması gerekir.
Estonya bordo pasaporta sahip Türk vatandaşlarından vize talep ederken gri, yeşil ve siyah pasaporta sahip Türk vatandaşlarını 6 ay içerisinde 90 günü geçmemek şartı ile vizeden muaf tutmaktır.
Seyahat amacı anlaşılır olan ve vize şartlarını yerine getiren her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Estonya Konsolosluğu tarafından kolaylıkla vize almaktadır.
Estonya vizesi için başvurular yetki konsolosluğa ait olsa da direkt olarak büyükelçilik ya da konsolosluğa yapılmaz. Yetkilendirilen kurumlar aracılığı ile vize başvuruları gerçekleştirilir.
]]>
Estonya vize evrakları 2025 yine bu anlamda önem taşıyan en birincil evraklar olup Estonya’ya ister iş ister eğitim isterse de turist amacıyla gitmek isteyen binlerce kişinin de yine edinmesi gereken evraklardır.
Estonya’ya gitmek isteyen kişilerin vize başvurusunda bulunarak gerekli vize evraklarını da edinmesi gerekmekte olup tüm başvuru formlarını da eksiksiz biçimde doldurmaları gerekir. Bu yazımızda size Estonya’ya gitmek için gerekli Estonya vize evraklarının hangileri olduğuna ve bu evrakların nasıl alınması gerektiğine değineceğiz.
Belirttiğimiz üzere Estonya ziyaretinde bulunmak, şirket profiliyle Estonya’ya giderek ticari faaliyetlere katılım göstermek ya da öğrencilerin eğitim için Estonya’yı tercih edip orada bulunabilmeleri açısından Estonya vize evraklarının edinilmesi gerekmektedir. Estonya vize için gerekli evraklar ise şunlardan oluşmaktadır:
Bu gibi belgeler edinilerek Estonya ziyareti için gerekli ilk adım da atılmış olur. Estonya vizesi evrakları bunlardan oluşmaktadır. Öğrenci, işçi, ticaret amacı olanlar ya da sadece turist olarak gezmek amacıyla gitmek isteyen kişilerin bu belgeleri çıkararak Estonya vizesi için başvuru yapması gerekmektedir.
Estonya Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2025
Ülkemizden yurtdışına binlerce beyin göçü bulunmaktadır. Beyin göçlerini iş, kariyer ya da eğitim olarak da değerlendirebiliriz.
Bu anlamda Estonya’da eğitim kariyerine devam etmek isteyen kişilerin ya da Estonya’ya öğrenci olarak ziyaretlerini gerçekleştirmek isteyen kişilerin de yine Estonya öğrenci vizesi edinmesi gerekmektedir. Estonya öğrenci vizesi başvurusu için de mutlaka bulundurulması gereken belgeler vardır. Bunlar sırasıyla;
Bu gibi belgeler ile birlikte öğrenciler de Estonya vizesi için başvurularını gerçekleştirebilecektir. Estonya’da eğitimlerine devam etmek isteyen kişilerin mutlaka sahip olması gereken bu belgeler ile birlikte vize başvurusunda bulunabileceklerini de unutmamaları gerekiyor.
Estonya’ya ticaret amacıyla gitmek isteyen kişiler de mevcuttur. Estonya ticari vize olarak adlandırılan bu vize türü kongreler, iş toplantıları ya da fuar gezisi için gerekli olan bir vize türüdür.
Estonya ülkesine gitmek isteyen binlerce kişi yer almaktadır. Estonya’ya gidiş için gerekli olan vizenin alınması için de yine bazı evrakların tamamlanarak başvuru yapılması da gerekmektedir.
Bu anlamda gerekli evraklara sahip olmayan kişiler Estonya’ya gidemeyeceği gibi işleri ya da planları da ertelenmek zorunda kalabilir. Estonya vizesi nasıl alınır soruları da yine Estonya’ya gitmek isteyen kişilerin en çok sorduğu sorular arasında yer almaktadır.
Estonya vizesine başvurmak isteyen kişiler ilk olarak ilgili kişinin seyahat dönüş tarihinin sonrasından itibaren minimum 3 ay geçerliliği olan aynı zamanda 2 boş sayfaya da sahip olan pasaport ile birlikte vize başvurusu yapabilir.
Estonya’ya gitmek isteyenler vize başvurusunu Estonya konsolosluğunda yapabilir. Aynı zamanda vize başvuru merkezleri tarafından da yine kişiler Estonya vizesine başvuru yapma şansına sahiptir.
Estonya’ya gitmek isteyen kişilerin sahip olması gereken Estonya vizesi için kişiler nasıl alınması gerektiğiyle ilgili olarak araştırmanın yanı sıra ücret araştırması da yapmaktadır. Estonya vize ücreti çeşitli kriterlere göre değişiklikler de göstermektedir. Buna göre Estonya vize ücretleri:
Bununla birlikte ek ücretler de mevcuttur. Her başvuru üzerinden 16 Euro karşılığında hizmet bedeli alınmaktadır. Vize başvuru merkezi ek nominal ücretlere tabi hizmetleri ise şunlardır:
Tüm bu ücretlendirmelerin de farkında olarak kişilerin hazırlıklı olmasında yarar vardır. Bu ücretlere tabi hizmetlerden yararlanarak vize başvurusu yapılacağı da bir gerçektir.
Estonya’ya gitmek isteyen kişilerin mutlaka doldurması gereken Estonya vize başvuru formu ilgili konsolosluklarda ya da vize merkezi gibi yerlerde mevcuttur. Bütün Schengen ülkeleri evrakların kabulünde vize başvuru formunu da zorunlu hale getirmiştir.
Vize başvuru formu üzerinde yapılacak hatalar, yanlışlar vizenin alınması noktasında kişilere sıkıntı çıkarabilir. Estonya’ya gitmek isteyen kişilerin ilgili başvuru merkezlerinde vize talebinde bulunduğu sırada formları eksiksiz ve doğru biçimde doldurarak teslim etmesi gerekir.
Avrupa ülkeleri arasında yer alan ve her yıl binlerce ziyaretçi kabul ederek değerini her zaman için artıran Estonya’ya ülkemizden de yine her yıl binlerce kişi gitmekte ya da gitmek istemektedir. Estonya’ya gerek eğitim kariyeri gerek ticari faaliyetleri gerek seyahat etmek, gezmek gerekse de kendince başka sebepler için gitmek isteyen kişilerin mutlaka vize işlemlerini de eksiksiz yapmaları gerekmektedir.
Başvuru formu ve başvuru dilekçeleri ile birlikte gerekli tüm evrakları eksiksiz ve tam doğru biçimde doldurması gereken kişiler Estonya vizesi kaç günde çıkar gibi soruları da sürekli olarak sormaktadır.
Estonya seyahati gerçekleştirmek isteyen Türk vatandaşlarının seyahatleri başlamadan yaklaşık 1-2 ay öncesinde vize işlemlerine de başlamaları gerekmektedir. Estonya Schengen vizelerinin sonuçları ise ilgili kurumlar tarafından 7 ile 10 gün arasında onaylanmaktadır.
Resmi tatiller, konsolosluğu yoğunluğu ya da eksik, yanlış evrak tesliminden kaynaklı olarak ise bu süre biraz daha uzayabilir. Ortalama bir hafta ile 10 gün içerisinde vizeler onaylanmakta ve ardından kişi Estonya ziyaretini de gerçekleştirmektedir.
Estonya vizesi için gerekli olan evraklar 5 temel başlık altında toplanmaktadır, standart evrakların dışında finansal durumu gösteren belgelerde bulunmalıdır.
Şartlara ve uyum kurallarına uygun başvuru yapılması halinde Estonya için vize işlemleri oldukça kolay ilerlemektedir.
Estonya vizesi almak için öncelikle talep edilen belgelerin hazırlanması gerekir. Ardından başvuru forumu ile birlikte vize merkezlerine başvuru gerçekleşir.
Estonya vizesi için konsolosluk tarafından belirtilen süre 15 iş günüdür ancak ek evrak talebi ya da mülakat gibi durumlarda süre uzamaktadır.
Vize almak için Estonya Konsolosluğu hizmeti almanız gerekiyorsa Estonya konsolosluğu – visa center danışmanlarının hazırlamış olduğu hizmet detayları ve konsolosluk bilgileri yer alan bu sayfayı inceleyebilirsiniz. İnceleme sonrasında alacağınız iletişim numarası ve adres bilgileriyle vize için başvurunuzu aracısız olarak yapabilirsiniz. Ayrıca vize işlemleri bölümüne başvuru detayları hakkında sorular sorabilirsiniz. Estonya Konsolosluğu bilgilerini almak için aşağıdaki bilgileri kullanmalısınız.
ESTONYA CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİLİĞİ
Kançılarya: Gölgeli Sok. No:16 06700 G.O.P., Ankara
Telefon: 405 69 70
Faks: 405 69 76
E-Posta: [email protected]
URL: www.estemb.org.tr
Çalışma Saatleri: Pazartesi-Cuma 09:00-17:00
Türkiye’de üst düzey resmi temsilcilik olarak görev yapan, Estonya Büyükelçiliğidir. Bu kurum, kendi vatandaşlarına, vatandaşlık, vize, noter, pasaport gibi çeşitli konularda hizmet verir. Bunun yanı sıra Estonya’ya gitmek isteyen kişilerin vize işlemlerini değerlendirerek sonuca bağlar.
Estonya konsolosluğu İstanbul hizmetleri, Estonya’nın ve Türkiye’nin arasındaki bazı teamüllere uygun olarak önemli ticari şehirlerarasında gelişimleri düzenler ve takip eder. Aynı zamanda diplomatik vasıfla da işlemlerini gerçekleştirmektedir.
Estonya konsolosluğu iletişim numarası üzerinden yabancı vatandaşlar, her türlü konuda detaylı bilgi alabilmektedirler. İletişim numarası üzerinden, vize başvuru işlemleri, hususi meseleler, ailevi başvurular gibi çeşitli konular ile alakalı bilgiler alınabilmektedir. Ayrıca iletişim numarasına çalışma saatleri içinde ulaşım sağlanabilir.
İstanbul’da ikamet eden Estonyalı vatandaşlar, herhangi bir diplomatik mesele, konsolosluk işlemi vb. konular için konsolosluğu ziyaret edebilirler. Estonya konsolosluğu İstanbul adresi, Anadolu Grubu Fatih sultan Mehmet mah. Balkan cad. no:58 Buyaka E blok Ümraniye’dir.
Bu kurumun çalışma saatleri içinde yabancı vatandaşlara geniş kapsamlı hizmet verdiği söylenebilir. Fakat genellikle kurumun çalışma saatleri merak konusudur. Estonya konsolosluğu çalışma saatleri Pazartesi- Cuma günlerinde sabah 9.00-17.00 saat aralığındadır.
Konsolosluk hizmeti almak isteyen vatandaşlar, ikamet merkezlerine göre bu hizmeti almak istemektedirler. Yani yerleşim yerine yakın olan bölgelerden konsolosluk hizmeti alabilmek mümkündür. Vatandaşların ikamet yerine uygun ve yakın olan illeri araştırarak, her türlü işlem hakkında destek alabilmeleri mümkün olmaktadır.
Trabzon’da konsolosluk hizmeti veren Estonya Devleti temsilciliği burada sürdürülmektedir. Trabzon ve çevresinde ikamet eden kişiler için vatandaşlık menfaatlerini gözetici birçok hizmet sunulmaktadır. Aynı zamanda seyahat hizmetleri de konsolosluk işlemleri arasında yer almaktadır.
Estonya vatandaşlarına ya da Estonya’ya seyahat gerçekleştirmek isteyen Türk vatandaşlarına hizmet veren Estonya Fahri Konsolosluğu İstanbul’da bulunmaktadır.
Schengen Ülkesi olmasından dolayı kısa süreli Estonya turistik vize başvurusu yapacak olan Türk vatandaşları Schengen vizesi başvurusu gerçekleştirmelidir.
Estonya vizesi almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları konsolosluğa şahsi başvuru yaparak ya da yetkilendirilmiş firmalar aracılığı ile başvuru yapabilir.
90 günü aşan seyahatler için verilen ulusal uzun süreli vize kategorisinde yer alan D tipi vize, Schengen ülkelerinden herhangi birine eğitim, çalışma ya da sürekli olarak ikamet için başvuranlara verilir.
Bugün ülkemizden Avrupa’ya yerleşmeyi düşünen ve yurtdışına çıkan birçok kişi Estonya’da sürekli oturma izni almayı tercih etmektedir. Ayrıca Estonya’da çalışma koşullarını sağlayan birçok kişi, bu bölgede evlenmeyi de tercih etmektedir.
Ayrıca Türkiye’de yerleşik olarak yaşayan fakat 18 yaşın altında olan çocuklar için de bu vize talep edilebilir. Vize uzun süreli olmakla birlikte ulusal vize kapsamında değerlendirilir. 90 gün süreden daha uzun olmak kaydı ile verilir. Vize başvuruları Estonya konsolosluğu üzerinden gerçekleştirilir.
Belirtilen koşullarda yer alan bir kişinin Estonya aile birleşimi vizesi gerçekleştirmesi için gereken evraklar bulunmaktadır. Bu evraklar arasında;
Bazen Estonya Konsolosluğu tarafından daha önce eşlerin yapmış olduğu evliliklerle ilgili boşanma kararları veya ölüm kayıtları talep edilebilir. 12 yaş üzerindeki her birey biyometrik olarak parmak izi verisi vermelidir. Tahminen işlemler birkaç ay sürdüğü için seyahat tarihinden 3 ay öncesinde başvuru yapılabilir.
Estonya özellikle son yıllarda popüler olan ülkelerden biridir ve bu nedenle Estonya’ya yerleşmek pek çok insanın dikkatini çekmektedir. Estonya birçok olumlu özelliği nedeni ile tercih edilen bir ülke olsa da en çok diğer ülkeler ile seyahat süreci açısından tercih edilmektedir.
Bunun için bir sebebiniz olmalıdır. Yani Estonya’ya yerleşmek için ve orada oturum izni alabilmek için çalışmak veya aile birleşimi gibi fırsatlardan faydalanmanız gerekmektedir. Estonya’da çalışmak buna en iyi örnek olacaktır.
Estonya çalışma izni alarak Estonya’da çalışmak mümkündür. Burada pek çok alternatif bulunmaktadır. Özellikle bilimsel bir çalışma için olabileceği gibi burada bulduğunuz bir iş için de buraya gelebilirsiniz.
Estonya göçmenlik süreci değişken bir süreç değildir. Yani koşullar aynı şekildedir. Pek çok biçimde Estonya’da göçmen olarak yaşayabilmek mümkündür. Çalışarak, evlenerek ya da eğitim gibi seçeneklerden faydalanarak bu vizeyi alabilirsiniz. Sizler de Estonya’da yaşamak istiyorum diyorsanız bu durumda yapmanız gereken Estonya’ya yerleşmek için bir sebep bulmaktır. Bu yukarıda belirtilen sebeplerden herhangi biri olabilmektedir. Ardından ise Estonya vatandaşlığı nasıl alınır diye düşünebilirsiniz. Estonya vatandaşlığı için en az 5 yıl burada yaşamış olmanın dışında en az bir buçuk sene çalışma ve 3 dilden birini bilme şartı vardır.
Ulusal vize kapsamında değerlendirilen aile birleşimi vizesi için Estonya Konsolosluğu’na başvuru yapmak gerekmektedir.
Umumi pasaporta sahip olan Türk vatandaşlarının Estonya ziyaretinde vize alması gerekirken diğer pasaport sahibi vatandaşlar 90 günü geçmemek şartıyla vizeden muaf tutulmaktadır.
Vize şartlarını yerine getiren ve seyahatin nedeni anlaşılan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Estonya vizesi alması oldukça kolaydır.
İstisnai durumlar dışında Estonya Büyükelçiliği ya da Fahri Konsolosluğu direkt olarak başvuru almaz vize başvuruları akredite edilen kurumlar aracılığı ile yapılmaktadır.
]]>