Fil Dişi Vize Başvurusu
Fildişi Sahili vizesi başvurularında kişiniğn durumuna ve seyahat nedenine, oturum izni isteyip istemediğine ve seyahat süresinin uzun ya da kısa oluşuna göre evraklar çeşitlenmektedir. Genel olarak şu evraklar, Fildişi Sahili vizesi başvuru belgeleri arasındadır.
Fildişi Sahilleri Vize Dilekçe Örneği
Evraksız Fildişi için gerekenler
- En az 6 ay daha geçerliliği bulunan bir pasaport (Son iki sayfasının vize işlemi için boş olmasına dikkat edilmelidir)
- Fildişi Sahili vize başvuru formu tarafımızdan hazırlanacaktır.
- Nüfus cüzdanı örneği
- Biyometrik fotoğraf
- Konaklama ve uçuş rezervasyon bilgileri tarafımızdan hazırlanacaktır.
- Vize ücreti için ödendi dekontu
Fildişi Sahili Vize Başvuru Evrakları 2025
Fildişi sahili’nde yapılacak olan vize başvurularında öncelikli olarak internet üzerinden erişebileceğiniz vize başvuru belgesi doldurulmalıdır. Fildişi Sahili vize başvuru formu doğru beyanlar ile doldurulup, ıslak imza ile mühürlendikten sonra belirlenen gün ve saatte başvuru konsolosluklarına gitmek gerekmektedir.
Fildişi sahili vize başvuru evraklarını şu şekilde sıralayabiliriz:
- Fildişi sahili vize başvuru formu örneği elle doldurulmuş bir şekilde, Konsolosluğu yanıltmayan doğru bilgileri içermelidir.
- 6 ay geçerliliği bulunan, 2 sayfası boş bir şekilde hazırlanmış, seyahatinizin dönüşünden altı ayı daha kapsayacak şekilde geçerliliği bulunacak olan pasaport. Eğer eski pasaportlarınız da bulunuyorsa ek belgelere bunu eklemelisiniz.
- Üzerinde TC numaranızın yazdığı nüfus cüzdanı fotokopisi
- İstenen boyutları içeren 6 ay içerisinde güncel olarak çekilmiş bulunan 2 adet arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf
- Seyahatiniz sırasında kapsayan seyahat sağlık sigortası
- Vize harcının ödendiğini gösteren dekont
- Fildişi sahili’nde konaklayacağınız otelin rezervasyon bilgileri, uçak seyahat bilgileri
- Uluslararası aşı kartı
- Fildişi sahili seyahatinizin masraflarını karşılayacağınızın ispatı niteliğinde bankadaki hesabınızın içerisinde belirli bir miktar para olduğunu gösteren hesap dökümü belgeleri
- Çalışan konumunda iseniz eğer 3 aylık maaş bordrosu örneği
- SGK iş giriş bildirgesi
- Emekliler için emeklilik kartı
- Öğrenci olarak yapılacak seyahatlerde öğrenci transkribi veya diploması
Fildişi Vize Ücreti Ne Kadardır?
Fildişi Sahili’ ne yapılacak ziyaretlerde vize ücreti vize türüne göre değişiklikler gösterebilir.
Fildişi Sahili Vizesi Nasıl Alınır
Batı Afrika ülkesi olan Fildişi Sahili Cumhuriyeti, özellikle kültürel turizm ve kültürel araştırmalar için yıl içinde giriş-çıkış yaşamaktadır. Ayrıca Fildişi Sahili Cumhuriyeti, ERASMUS kapsamında da öğrenci hareketliliğine sahne olan ülkeler arasındadır.
Fildişi Sahili’ne Vizesiz Girilir Mi?
Umumi yani bordo pasaporta sahip olanlar Fildişi Sahili Cumhuriyeti seyahatlerini yalnızca vize ile gerçekleştirebilirler. Siyah, gri ve yeşil pasaport sahipleri için vizesiz ülkeyi ziyaret ayrıcalığı, 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek seyahatler için geçerlidir.
Fildişi Sahili Vizesi Türleri Nelerdir?
Fildişi Sahili Cumhuriyeti, eğitim görmek, ERASMUS öğrenci değişim programından yararlanmak gibi nedenlerin yanında aile ziyareti, turizm, ticari faaliyet gibi gerekçelerle de yapılabilmektedir. Fildişi sahili vize türleri, başvuru sahibinin ülkede konaklamasını gerektirecek nedenlere göre türlere ayrılır:
- Fildişi Sahili turistik vize
- Fildişi Sahili aile ve arkadaş ziyareti vizesi
- Fildişi Sahili ERASMUS vizesi
- Fildişi Sahili eğitim vizesi
- Fildişi sahibi aile birleşimi vizesi
Fildişi Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Fildişi Sahili vizesi alabilmek için diplomatik bir temsilci ya da yasal yetkili bir başvuru merkezi aracılığı ile vize başvurusunda bulunmak gerekmektedir.
Başvuru sahibi detaylı seyahat planını çıakrttıktan sonra vize başvuru sürecinde zaman kontrolünü sağlayacak biçimde, evrakları eksiksiz olarak hazırlamalı ve Fildişi Sahili vizesi başvuru formunu gerçek beyanla, evraklarına uygun biçimde eksiksiz doldurarak diplomatik temsilcilik ya da başvuru merkezinden randevu almalıdır.
Fildişi Hangi Ülke Vatandaşları Vizesiz Girebilir?
Tunus, Orta Afrika Cumhuriyeti, Senagal, Gine, Kongo gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu bazı ülke vatandaşlarından Fildişi vizesi istenmemektedir.
Fil Dişi Vizesi Hakkında Önemli Notlar
24 milyonluk nüfusu bulunan Fildişi sahili Afrika Kıtası’nın Batı kesiminde yer alır.
Fildişi Sahili’ne yapılacak olan seyahatlerde; bordo, gri, siyah ve yeşil pasaporta sahip olan Türk vatandaşları 90 günü aşmayacak şekilde yapacakları ziyaretçiler için vize almaları gerekmektedir.
Fildişi Sahili Vize Türleri
- Fildişi Sahili Eğitim Vize
- Fildişi Sahili Aile Birleşimi Vizesi
- Fildişi Sahili Ticari Vizesi
- Fildişi Sahili Transit Vize
- Fildişi Sahili Turistik Vizesi
Fildişi Sahili vize başvurularında önemli olan evrakların eksiksiz ve gerçeğe uygun şekilde hazırlanmasıdır. Ülkeye yapılacak olan seyahate göre farklı vize türleri vardır.
Fildişi sahili tarafından bordo pasaportlu vatandaşlar için vize uygulaması bulunmaktadır. Havalimanında vize uygulaması olmadığından dolayı ülkeden ayrılmadan işlemler gerçekleştirilmelidir.
Fildişi Sahili Afrika’da bulunan bir ülkedir, Afrika kıtasının batısında yer alan ülkenin Atlas Okyanusunda kıyısı bulunmaktadır.
İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan direkt uçuş gerçekleştirilen Fildişi Sahili 7 saat 11 dakika mesafededir. İki ülke arasında uçuş mesafesi 5039 km’dir.