Finlandiya Schengen ülkeleri politikasına uygun taşımaktadır. Ülke yetki alanı gereğince, ülkeler arasında geçiş izni pasaportsuz bir düzenlemeyle verilmiştir. Finlandiya’dan birçok Avrupa ülkesine sadece schengen vizesi alınarak geçiş yasallaştırılmıştır. Ülke politikası, iç ve dış işler bakanlığına dayalı olarak olağanüstü bir durum söz konusu olmadığı takdirde, Finlandiya üzerinden 23 farklı ülkeye yolculuk edebilirsiniz.
Finlandiya schengen ülkesi mi ve vize ücreti nedir; Finlandiya ülkesine geçiş yapmak için schengen vize ücretinin konsolosluğa takdim edilmesi gerekmektedir. Vize başvurusu işlemleri sırasında vize harcı olarak ödenecek bedel 60 Euro ile 80 Euro vize tipine göre değişiklik gösterir. Her yıl vize ücretlerinde belirli nedenlerden kaynaklı ortak alınmış kararla artış gözlemlenmektedir.
Finlandiya schengen vizesi ücretleriyle birlikte kalma süresinin de belirli eksende düzenlenmesi sağlanmıştır. Ülke politikası ve döviz kurlarına göre ücretlerde farklılık olabilmektedir. Ancak D tipi vizelerde 180 güne kadar ülkede kalma hakkı verilmiş, ticari, iş, öğrenci ve staj nedenlerine dayalı kalma nedenleri belirtilerek sürecin artırılması sağlanabilmiştir.
Finlandiya vize kalma süresi için D tipi vize ile 180 gün ülke içinde kalma ve diğer ülkelere gitme hakkı verilmiştir. Aynı şekilde C tipi vize için de 90 gün yurt dışı seyahat hakkınız bulunmaktadır. İş, öğrencilik ve turistik amaçlı gezilere yönelik işlemler için konsolosluk üzerinden başvuru yapılması ve ülkeye gidiş nedenlerinin belirtilmesi gerekmektedir.
Finlandiya ülkesinin iç ve dış politikaları gereğince 2001 yılında dahil olduğu Schengen ülkelerinde, gezme hakkını turistlere verme nedenleri AB üyeliğinin sağladığı avantajları içerir. Ülke politikası gereğince, Estonya, Almanya, Polonya, Slovakya, İspanya, Hollanda, İzlanda, Letonya ve İtalya ülkelerine giriş hakkı schengen vizesi alan turistler kullanabilmektedir.
Norveç, Yunanistan, Çek cumhuriyeti, Avusturya, Malta, Lüksemburg ve Danimarka ile Belçika ülkelerinin de Schengen vize haklarıyla ülkelerine Finlandiya’dan gelen turistleri kabul etme hakkı bulunmaktadır. Ülkeler arası seyahatlerde, pasaport prosedürü uygulamadan sadece schengen vizesi ile geçiş hakkı verilmektedir. Schengen vizesi olan ülkeler 2025 yılında 24 üyeye sahip olarak, AB üyeliği ve schengen bölgesi olarak ayrılmıştır.
Schengen haritası olarak ülkelerin Avrupa birliği kıtasında yer alması ve yolculuk prosedürüne uygunluk taşıması gerekir. Kuzey Avrupa ülkesi olan Finlandiya cumhuriyeti, İskandinav yarım adasında bulunmaktadır. Ülkenin doğusunda yer alan Rusya ile batısında bulunan İsveç ülkelerine yakınlığıyla bilinir. Rusya’dan Finlandiya’ya vizesiz ve pasaportsuz geçiş bulunmamaktadır. Finlandiya’dan Rusya’ya geçiş için yeniden vize başvurusu işlemlerinin yapılması gerekmektedir.
Finlandiya ülkesinden Norveç, İsveç, İsviçre, İtalya, Almanya, Çek cumhuriyeti ve Malta ülkelerine geçiş seçenekleri sunulurken, geriye kalan 24 ülkeden de yolculuk yapma hakkı D tipi vize ve C tipi vize ile mümkündür. Finlandiya schengen vize başvuru işlemleri için konsolosluğa başvuru yapılması gerekmektedir.
Finlandiya schengen anlaşmalı ülkeler, 24 farklı ülkedir. Ülkeler arası yolculuk yapılması için Finlandiya konsolosluğu üzerinden D tipi ve C tipi vize prosedürüne uygun evrak kaydının oluşturulması gerekmektedir. İş seyahati, Ticari amaçlı çıkış, Öğrencilik ve staj, mesleki gezi veya kültürel gezi nedenlerine dayalı olarak vize başvuru işlemlerinizi yapabilirsiniz.
Finlandiya vize merkezi üzerinden sunulacak profesyonel destekle, Schengen ülkesi avantajlarını kullanarak başka ülkelere de yolculuk yapmanız sağlanır. Ülkeler arası yolculuk için rezervasyon oluşturma, uçak bileti ve evrak düzenlemeleri için vize acenteleri sizlere yardımcı olacaktır. Profesyonel temsilcilerle birlikte, schengen anlaşmalı ülkeler için haritanızı oluşturmanız ve konsolosluk üzerinden başvuru prosedürünü yapmanız sağlanacaktır.
]]>Finlandiya’ya giriş yapmak için Schengen Bölgesi ülkelerden birinden geçiş yapmıyorsanız vize edinme mecburiyetiniz bulunuyor.
Schengen vizesi talep ederken gezi amacınızı muhakkak belirtmeniz gerekmektedir. Schengen vize şu şekilde kategorize edilebilir: Aile ve arkadaş görüşmesi, turist vizesi, ticari gezisi, eğitici kültürel ve sportif etkinlikler.
Finlandiya Vizesi Başvuru Formu elektronik ortamda online temin edilebilmektedir. Evrakı cihazınıza indirebileceğiniz gibi internet üzerinden doldurduktan sonra çıktınızı alabilirsiniz.
Hatalı form doldurulması sonucunda başvurunuz iptal edileceğinden yeni bir başvuru dosyası hazırlamanız gerekmektedir. Bu nedenden dolayı formun doldurulması esnasında son derece dikkatli olunması önemlidir.
Finlandiya vize başvuru formu, Konsolosluk tarafından hazırlanan hususi bir evraktır.
Giriş yaptığınız bilgilerin bir biri ile uyumlu olması, pasaport ve kimlik bilgileriniz de ki sayıların tutarlı olması dikkat edilmesi gerekli olan diğer hususlardır.
Formda ki bilgilerin eksiksiz olarak doldurulmuş olması vize başvurunuzun onaylanmasında etkili bir rol oynayacağından dikkatli olunması gerekmektedir.
Finlandiya vize başvurusunda doldurulması zorunlu olan belge konsolosluğun başvuru sahibi hakkında bilgi edinmesini sağlar. Eksiksiz ve gerçeğe uygun olarak doldurulması zorunludur.
Kısa süreli seyahat ve uzun süreli seyahat olmak üzere vize işlemlerini ikiye ayıran Finlandiya tarafından başvurular diplomatik temsilcilikler tarafından yetkilendirilen başvuru merkezleri aracılığı ile yapılır.
Finlandiya tarafından Türkiye ile yapılan vize muafiyeti anlaşmasına göre gri, siyah ve yeşil pasaport için kısa süreli seyahatlerde vize talep edilmez.
Finlandiya 26 Schengen Ülkesi arasında yer almaktadır, vize işlemleri Schengen anlaşmasına göre sürdürülmektedir.
]]>
Finlandiya’ya yapılacak seyahatleriniz için vize alım aşaması gerekir. Vize alım aşamasını sizin adınıza yönlendirecek daha profesyonel firmalar bulunur. İsterseniz bu firmalar aracılığı ile de vize alım aşamasında gerçekleştirebilirsiniz. Finlandiya, Schengen ülkeleri arasında yer alan bir ülkedir. Bundan dolayı Schengen bölgesi ülkelere geçerken Schengen vizesi almanız gerekmektedir.
Finlandiya’ya yapacak olduğunuz seyahatler 180 gün içinde en fazla 90 gün olacak şekilde düzenlenmiş, tek giriş ve çok girişli şekilde alınması gerekiyorsa, Schengen vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.
Finlandiya’ya yapılacak olan seyahatinizin türü vize türünü belirlemektedir. Finlandiya vize türleri:
Evlilik nedeni ile Finlandiya’ da oturma izni alacak olanlar ise Finlandiya aile birleşimi vizesine başvuruda bulunacaklardır.
Finlandiya vize başvurusu yapmak için, ülkenin dış temsilcilikleri tarafından yetki verilen danışma merkezleri aracılığı ile işlemler başlatılmalıdır.
Vize başvurularında karar verme yetkisi Finlandiya büyükelçiliğine aittir ancak başvurular akredite edilmiş ve yetkilendirilmiş kurumlar aracılığı ile yapılır.
Finlandiya dış temsilcilikleri tarafından belirlenen harç ücreti vize türüne göre farklıdır. Harç ücretinin yanı sıra aynı zamanda lise başvuru işlemlerini gerçekleştiren firmalar için ek hizmet bedeli de talep edilmektedir.
Finlandiya tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulanmaktadır, Siyah, yeşil ve gri pasaportlarda vize muafiyeti söz konusudur.
]]>
FİNLANDİYA Vize Dilekçe Örneği,Finlandiya turistik vize ihtiyaçlarınız için Finlandiya turistik vize talep dilekçesi, Finlandiya ticari vize ihtiyaçlarınız için ise Finlandiya ticari vize talep dilekçesi olarak doldurmalısınız.
Vize dilekçe örneklerine yazı sonunda ulaşabilirsiniz.
Avrupa’nın kuzeyinde, İskandinav Yarımadası’nın doğu kısmında yer edinen Finlandiya, son yıllarda turistik açıdan ve yaşanmak istenen ülkelerin başında gelmeye başladı. Avrupa’nın en huzurlu ülkelerinden biri olan ve işgücü açısından da haftalık 4 günlük çalışan Finler, bütün bu bilgilerin yayılmasından sonra daha merak edilir hale geldiler. Ülkede yaşanan iklimin, İskandinav kültürünün ve derin tarihin gözlemlenebilmesi, turistik turlar ile bu muhteşem doğa ile buluşulması ile adeta rüyaları süslüyor. Finlandiya’ya turist olarak gitmek için ise yerine getirmeniz gereken şartlar var. Bunlardan ilki, Finlandiya turist vizesi almak ve bunu yerine getirmek için Finlandiya turistik vize talep dilekçesi yazmak. İşte dilekçede bulunması gerekenler:
Son olarak, Finlandiya turistik vize başvurusu yaparken belgelerinizin dilekçe ile uyuşmasına özen gösterin ve dilekçede gerçek dışı bilgi bulundurmayın.
Finlandiya yalnızca turistik bir ülke ve merak edilen unsurlar barındırmıyor. Ülke, İskandinav ülkelerinin kalkınma ve ekonomi anlamında gösterdiği başarı hikâyelerinden biri. Finlandiya ekonomisi gelişmiş olması ile birlikte, dünyaya da açılmakta geç kalmayan bir ekonomi.
Ülkede yüksek teknolojili elektronik ürünler üretilmekte ve ihraç edilmektedir. Bu anlamda bir dünya lideri olan Finlandiya, orman, endüstri, maden, metal ve mühendislik sektöründe de önemli ihracatlar gerçekleştirmekte, Avrupa’ya kaynak sağlamaktadır.
Finlandiya ile önemli iş birliği kurmak adına ülkeye kongre, fuar, seminer, iş toplantısı gibi organizasyonlara katılmak için Finlandiya ticari vizesi ihtiyacınız vardır. Bu vize için Finlandiya ticari vize talep dilekçesi gereklidir.
Finlandiya ticari vizesine sahip olmak için doldurmanız gereken dilekçede şirket bilgileriniz antetli kâğıtta yer almalı, şirket yetkilisi imzası taşımalı, kaşesi bulunmalıdır. Ayrıca seyahat amacınız, seyahat tarihiniz, bu vize ile Schengen bölgesine giriş yapıp yapmayacağınız da dilekçede açıkça belirtilmelidir. Sunacağınız vize evrakları ile dilekçenizi desteklemeniz gerektiğini de unutmamalısınız.
Finlandiye vizesi için doldurulması zorunlu olan başvuru formunda yer alan bilgiler gerçeğe uygun olmalı ve başvuru evrakları ile uyumlu olmalıdır.
Finlandiya Türk vatandaşlarından vize isteyen Schengen ülkesidir, vatandaşlar kıs üreli ziyaretlerinde vizeden muaf olsa da bordo pasaport için vize zorunludur.
Finlandiya vize ücretlerinde farklılıklar bulunmaktadır, başvuruları aracı kurumlar tarafından sağlanan Finlandiya vize ücretlerie harç bedeli dışında hizmet bedeli de eklenir.
Finlandiya vizesinin sonuçlanma süresi ortalama olarak 7 ila 15 gündür ancak bazı durumlarda 55 iş gününe kadar süreç uzamaktadır.
Firmamız Hakkında Vize Merkezi
Finlandiya’dan vize alma işlemleri sırasında, teslim etmeniz gereken evrakların listesini bu alt başlığımızda sizlere en ince detayına kadar anlatmayı, visacenter olarak kendimize görev bildik.
Finlandiya vize evrakları için bizleri arayıp, işleminiz için gereken en doğru evrak listesini, bizler yardımıyla öğrenmeniz mümkündür.
Dilerseniz visacenter olarak hazırladığımız, Finlandiya’nın tüm vize türleri için ortak evrakları hep birlikte inceleyelim.
Visacenter olarak, Finlandiya vizesi için ortak gerekli evrakların listesini yukarıda sizlere bildirdik.
Şimdi de mesleki şartlara göre, gerekebilecek ekstra evrakları sizler için maddeler halinde yazıyoruz. Finlandiya vizesi almak için mesleki olan, verilmesi zorunlu olan ekstra evraklar.
Finlandiya Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2025
Finlandiya’ya gitmek için ödemeniz gereken vize harç bedelleri, 3 Şubat 2020 tarihinde 20 Euro kadar bir zam almıştır. Fiyat listemizde değişiklik olup, olmadığını öğrenmek için bizler ile iletişime geçebilirsiniz. Finlandiya vize ücreti listesi 2025 yılı için aşağıdaki gibidir.
Finlandiya vize ücreti kur bazında yaşanan dalgalanmalar nedeni ile vize ücretinde de değişmeler olabilmektedir. Finlandiya vize parası değişip, değişmediğini visacenter merkezimizi arayarak kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
Diğer ülkelere vize alırken olduğu gibi Finlandiya’ya vize alırken de danışmanlık hizmetlerinden yararlanmak sizlerin yararına olabilir. Sizler için tam ücret belirlendikten sonra (sağlık sigortası, harç ücreti vb.) başvuru işlemlerine profesyonel bir biçimde başlamaktayız. İşlemlerimiz de vize başvurularınızı yaparken oluşma ihtimali olan sorunların önceden tespitini yapıp, sonrasında o sorunlar oluşmadan onlara önlem almaya çalışmaktayız.
Finlandiya’ya hangi amaç ile gitmek istiyorsanız fark etmeden, profesyonel danışmanlık hizmeti almanız daha sorunsuz vize süreçleri yaşamanıza olanak sağlayacaktır.
Vize için ne kadar para ödemeniz gerektiğini detaylı bir biçimde öğrenmek için bizleri aradıktan sonra, Finlandiya’ya gidiş amacınızı belirttikten sonra, sizler için gereken ücretin ne olduğunu öğrenmeniz mümkün.
Visacenter olarak sizlere, Finlandiya vize formu doldururken titizlik göstermeniz ve vize formunuzu nasıl doldurabileceğiniz ile ilgili bilgiler vereceğiz. Finlandiya vize formunu doldururken titizlik ile neden davranmalısınız?
Sorusuna cevap olarak sizlere, eğer yanlış bir bilgilendirme veya hatalı bir bilgi beyan etmeniz halinde, Finlandiya Başkonsolosluğu’nca vizenize ret verileceğini bildirmemiz gerekmektedir. Bu tarz kötü olasılıkları Finlandiya vize başvurunuz esansında azaltmak için bizler ile iletişime geçebilirsiniz.
Schengen vizeleri arasında yer alan Finlandiya vizesine başvuru yaparken de diğer schengen vizelerinde olduğu gibi, başvuru talep formu doldurmanız gerekmektedir. Finlandiya vize başvuru formunun ilk 10 maddesinde, genelde sizler ile ilgili olan kimlik bilgileri gibi bilgiler istenilmektedir.
12, 13, 14, 15 ve 16. maddelerde ise başvuru yapacak kişinin pasaportu ile ilgili bilgiler doldurulmalıdır. Finlandiya vize ücreti ödemesi ve form doldurma konusunda uzman destek almak istiyorsanız bizler iletişime geçmeniz mümkündür.
Tarafınızdan, Finlandiya Başkonsolosluğu’na vize talebinizi bildirmek için yazılması gereken dilekçedir. Visacenter olarak sizlere bu dilekçenin nasıl doğru yazılımını yapıldığını gösterebiliriz. Doğru işlem sırası ve kaliteli hizmet ile birlikte, Finlandiya vize onayınızın pozitif yönde olan oranını artırmak isterseniz, bizler ile doğrudan iletişime geçebilirsiniz.
Finlandiya vize ücreti ödemelerinizi yapacağınız sırada, bu dilekçeyi de eş zamanlı olarak doldurmanız mümkündür. Dilekçeyi doldururken, Finlandiya Başkonsolosluğu’na seyahatinizin amacı ve nedeni ile ilgili detaylı bilgileri vermeniz gerekmektedir.
Dilekçe içerisine yazmanız gereken ekstra bilgiler olup, olmadığını bizler yardımıyla öğrenebilmeniz mümkün. Visacenter olarak, Finlandiya vize ücreti ve Finlandiya vize dilekçesi gibi konularda sizlere destek olmak için buradayız.
Finlandiya vizenizin ret veya onay sonucunun çıkma tarihi, başvuru tarihiniz ile doğru orantılı olacaktır. Finlandiya Konsolosluklarında işler yoğun ise vizenizin çıkma süresi 2 haftayı biraz geçebilirken, Finlandiya Başkonsolosluğu’nda işler yoğun değil ise vizeniz başvuru tarihinizden 7 gün sonra bile çıkabilmektedir.
Finlandiya vize ücreti olarak harç, danışmanlık ve sigorta ücretlerinin ödenmesi gerekmektedir. Bu ücretler ödenirken yapmanız gerekenler hakkında detaylı bilgi almak için, sitemiz iletişim bölümünü ziyaret edebilirsiniz.
Finlandiya vize, dilekçe, başvuru formu örnek nüshalarını metnimizin sonunda sizler için toparladık. Toparladığımız bu örnekler sayesinde başvuru sürecinizi daha titiz ve daha dikkatli bir biçimde gerçekleştirmeniz mümkündür.
Finlandiya vize ücreti ile ilgili değişiklik yapmanız gereken durumlar var ise (örneğin turistik amaç yerine, ticari amaçlar ile gitmeye karar verdiyseniz) bizleri arayarak bizleri bilgilendirebilir ve gerekli değişiklikleri sorun çıkmadan yapabilme imkânı bulabilirsiniz. Visacenter olarak, Finlandiya vizesi ile ilgili her konuda sizlere yardımcı olabileceğimize inanmaktayız.
Finlandiya vizelerinde her kategori için farklı evraklar talep edilmektedir, güncel evrak listesine dış temsilciliklerde ulaşmak söz konusudur.
Finlandiya vize konsolosluk harç ücretleri her yıl güncellenmektedir, ücretler vize çişidine göre farklılık gösterir.
Finlandiya bordo pasaportlu Türk vatandaşlarına vize vermektedir bunun dışında diğer vatandaşlar 6 ayda 3 ayı geçmemek koşulu ile vizeden muaf tutulur.
Finlandiya’nın başkenti Helsinki ye gitmek isteyen Türk vatandaşları vizeye tabidir, umuma mahsus pasaport a sahip olan vatandaşların seyahat amacına göre başvuru yapması gerekmektedir.
]]>
Finlandiya konsolosluğu – visa center, vize işlemlerinizi doğru adrese yapabilmeniz adına aşağıda konsolosluğun adresini, telefon numarasını, e-posta adresini ve fax numarasını paylaşmıştır. Bu bilgileri kullanarak vizeyi doğru adresten alabilirsiniz. Aşağıdaki bilgiler arasında ayrıca konsolosluğun hangi günlerde ve saatlerde çalıştığını öğrenerek mesai saatleri içerisinde başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Türkiye’nin farklı şehirlerinde hizmet sunun Finlandiya Konsolosluklarının görev bölgelerinin hangi şehirler olduğunu öğrenebilirsiniz.
FİNLANDİYA CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİLİĞİ
Kançılarya: Kader Sok. No. 44, 06700, G.O.P., Ankara
Telefon: 457 44 00
Faks: 468 00 72
E-Posta: [email protected]
Çalışma Saatleri: Pazartesi-Perşembe: 08:30-16:30 Cuma: 08:30-15:15
Türkiye’de tek resmi temsilcilik olarak Türk ve Fin vatandaşlara hizmet vermektedir. Ayrıca iki ülke arasındaki birçok ilişkinin de yürütülmesinde büyük rol oynamaktadır. Bu işbirlikleriyle birçok gelişimin de kapısı aralanmaktadır.
Konsolosluk işlemleri için bilgi almak isteyen vatandaşlar, konsolosluk binasına gitmeden irtibat numaraları üzerinden bilgi alabilirler. Finlandiya konsolosluğu iletişim bilgileri ikamet edilen yere uygun il aranarak edinilebilir.
Kurumun çalışma günleri Pazartesi ve Cuma günleridir. Çalışma saatleri ise sabah 8.30’dan başlayarak 12’ye kadar sürmektedir. İki çalışma saati bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de 13.00-15.00 saatleri arasındadır. Ayrıca kurum resmi tatillerde çalışmamaktadır.
Ankara ve çevre illerde ikamet eden Fin vatandaşlar, konsolosluk ile iletişime geçerek her konuda bilgi sahibi olabilirler. Finlandiya konsolosluğu Ankara iletişim numarası; 0312 457 44 00’dır.
İstanbul’un yanı sıra Bursa, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova ve Balıkesir gibi illerde oturan gurbetçi vatandaşlar İstanbul’da yer alan konsolosluk binasından yardım alabilirler.
Konsolosluğa gidemeyen kişiler ise telefon üzerinden çeşitli konularda bilgi alabilirler. Finlandiya konsolosluğu İstanbul iletişim numarası; 0212 296 95 49’dur.
İzmir’de yer alan konsolosluğa vize başvuru işlemleri yapılabilmektedir. Hatta İzmir çevresi de buraya başvuru işlemi yapabilmektedir. Vize konusunda her türlü sorun giderilerek, sorulara da yanıt verilerek çözüm aranmaktadır.
Burdur, Isparta ve Antalya’da oturan vatandaşlar, konsolosluk işlemleriyle alakalı Finlandiya konsolosluğu Antalya üzerinden destek alabilirler. Fakat burada vize başvurusu kabul edilmemektedir.
Finlandiya Fahri başkonsolosluğu olarak hizmet alınacak irtibat numarası 0212 296 95 49’dur. Ayrıca konsolosluğun bulunduğu yer Beşiktaş’tadır. Çalışma saatleri içerisinde her türlü soru, istek, öneri sunulabilir.
Türkiye’de bulunan Finlandiya İstanbul Fahri Konsolosluğu’nda vize işlemleri yapılmaz, işlemler yetkilendirilmiş seyahat acentaları tarafından gerçekleştirilir.
Finlandiya İstanbul Başkonsolosluğu hafta içi her gün çalışma saatleri içerisinde hizmet vermeye devam etmektedir.
Finlandiya’nın Ankara Büyükelçiliği görevini yürüten Nina Vaskunlahti halen görev süresi devam eden isimdir.
İki ülke arasındaki vize rejimine göre bordo pasaporta sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeye tabidir. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaporta sahip olan vatandaşlar ise 180 gün içinde 90 gün geçmemek şartı ile vizeden muaftır.
]]>
Aksi takdirde geçici süreyle en fazla 90 güne kadar alabildiğiniz Finlandiya vizesi sayesinde onları ziyaret edebilirsiniz. Ancak özellikle eşiniz Finlandiya’da ikamet ediyorsa, aile birleşimi vizesi talep etme hakkınız bulunmaktadır.
Avrupa’da birçok ülkede olduğu gibi Finlandiya’da yaşayan yakınınız olan aile üyesi, sizin için sponsor anlamına gelmektedir.
Sponsor olan kişi sizin için vize başvurusu veya oturma izni talep edemese dahi size davet mektubu gönderebilir ve aile birleşimi vizesi almanız için sizin için önemli bir avantaj oluşturabilir. Özellikle aile bağları bu konuda çok önemli olduğu için sponsorunuzun eşiniz veya çocuğunuz olduğu durumlar daha avantajlıdır.
Finlandiya aile birleşimi için Konsolosluk ya da Büyükelçilik tarafından kişiye söylenen evrakların hazırlanması gerekmektedir. Finlandiya aile birleşimi gerekli evraklar genel anlamda şu şekildedir:
Yukarıda belirtilmiş olan evraklara ilişkin detaylı açıklamalar yapmak gerekmektedir.
Finlandiya aile birleşimi başvurusunda bulunacak kişinin hazırlaması gereken evraklar arasında bulunan fotoğraflar, Konsolosluğun aradığı niteliklerde olmalıdır. Bu anlamda fotoğraflar, biyometrik özellikli olmalıdır. Kişinin güncel halini yansıtmalı, 3 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
Uluslar arası anlamda kişinin kimliği niteliğindeki pasaport, Finlandiya aile birleşimi gerekli evraklar arasında da bulunmaktadır. Pasaportun son 10 yıl içerisinde çıkartılmış olması gerekmektedir. Başvuru yapılan vizenin pasaporta işlenebilmesi adına en az 2 sayfalık boş alanın bulunması da aranan şartlardandır. Yıpranmış, sayfaları yırtılmış pasaportlar da uluslar arası yolculuklarda sorun oluşturabilmektedir. Dolayısıyla bu gibi konularda sorun çıkarabilecek nitelikteki pasaportların yenilenmesi gerekmektedir.
Nüfus kayıt örneğinin tam vukuatlı nitelikte olmasına dikkat edilmelidir. Kimliğin ise hem arka hem ön tarafının fotokopisinin çekilmiş olması ve TC kimlik numarasının bulunması gerekmektedir.
Başvuru sahibi kişinin 18 yaşından küçük olması durumunda, anne – baba ya da yasal temsilci tarafından imzalanmış orijinal mufakatnamenin evraklar arasında yer alması gerekmektedir.
Finlandiya doğum belgesi, eşlerden birinin Finlandiya vatandaşı olması durumunda istenmektedir. Dolayısıyla Finlandiya aile birleşimi gerekli evraklar arasına doğum belgesinin de eklenmesi gerekmektedir.
Finlandiya aile birleşimi gerekli evraklar arasında başvuru sahibinin dil bilgisi olduğuna dair belgelerin de bulunması gerekmektedir. Dolayısıyla Finlandiya’nın aile birleşimi uygulamalarında, dil bilgisini aradığı görülmektedir. Dolayısıyla başvuru sahibinin dil sertifikası, diploma gibi dil bilgisine dair belgelerinin de aile birleşimi evrakları arasında yer alması gerekmektedir.
Finlandiya aile birleşimi gerekli evraklar arasında son sırada belirtilen bu evraklar, Finlandiya’da bulunan eşe aittir. Finlandiya’da bulunan eşe ait pasaportun, oturma izninin ve kimlik kartının da dosyaya eklenmesi gerekmektedir.
Finlandiya aile birleşimi uygulamasından yararlanabilmek adına Finlandiya’da bulunan eşin düzenli bir çalışma hayatının olması, belirli bir aylık gelire sahip olması gerekmektedir. İki kişilik bir aile için Finlandiya’da bulunan eşin sahip olması gereken aylık maaş en az 1700 Euro’dur. Ailede çocukların da bulunması durumunda her çocuk için sahip olunması gereken gelir miktarı şöyledir:
Yukarıda görüldüğü üzere Finlandiya aile birleşimi vizesi almak isteyen aileden, Finlandiya’da bulunan eşin sahip olması gereken gelir miktarı, çocuk sayısının artışıyla doğru orantılı olarak artmaktadır. Örnek üzerinden anlatmak gerekirse, Finlandiya’da bulunan ve Türkiye’deki eşi ve üç çocuğunu Finlandiya aile birleşimi ile yanına almak isteyen bir kişinin 1700 + 500 + 400 + 300 olmak üzere toplamda 2900 Euro gelirinin olması gerekmektedir.
Bununla birlikte Finlandiya vize ücreti miktarları, talep edilen vizenin türün göre farklılık arz etmektedir. Konsolosluk harcı ve dış sağlayıcı ücreti ile birlikte Finlandiya vize ücreti miktarları şöyledir:
Finlandiya vize ücreti, başta başvurulacak vizenin türü olmak üzere kişiye özgü niteliklere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ayrıca Finlandiya Büyükelçilik veya Konsolosluğu tarafından zaman zaman ücretlere güncelleme getirilmektedir. Bu anlamda gerek Finlandiya aile birleşimi vize ücreti gerekse diğer vize türlerine ait ücretler konusunda, başvuru sırasında yetkili kurumlardan güncel bilginin alınmasında yarar bulunmaktadır.
Finlandiya aile birleşimi başvurusu, ailenin hâlihazırdaki durumuna bağlı olarak yapılmaktadır. Ancak nadiren başvuru sürecinde;
Dolayısıyla başvuru sürecinde, aile bağlarına ilişkin bir değişiklik olması halinde, durumun Konsolosluğa ya da Finlandiya Göçmenlik Servisi’ne bildirilmesi gerekmektedir.
Finlandiya’dan aile birleşimi vizesi almak mümkündür. Ancak bunu için birtakım şartlar gerekmektedir. Finlandiya aile birleşimi vizesi sadece 1.dereceden akrabalar için geçerlidir. Yani eş olabilir veya anne, baba ya da çocuk olmalıdır.
Finlandiya evlilik sitesi üzerinden veya başka bir şekilde tanışan çiftler de evlenebilmektedir. Bu konuda herhangi bir koşul vb. durum bulunmamaktadır. Ancak evlilik gerçek bir evlilik olup belgelenmelidir.
Finlandiya aile birleşimi vizesi aynı zamanda Finlandiya oturma izni olarak da geçmektedir. Yani Finlandiya aile birleşimi vizesi alarak uzun yıllar orada oturum hakkı elde edebilirsiniz.
Finlandiya aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar sorusu da sıklıkla sorulmaktadır. Finlandiya aile birleşimi vizesi en geç birkaç ay içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu biraz daha uzun süren bir vizedir çünkü süreç uzundur. Eşler arasında belgelenmesi gereken şeyler olması nedeni ile süreç oldukça uzayabilmektedir. Finlandiya aile birleşimi kaç ayda gelir sorusu da aslında benzer bir soru olmakla birlikte temel olarak aile birleşimi vizesi diğer vizelere göre daha uzun süren bir ize olabilmektedir. Bunun sonrasında Finlandiya vatandaşlık işlemleri de mümkündür ancak bu süreçte gelir durumunuz önem arz etmektedir.
Finlandiya aile birleşimi vizesi anne, baba, kardeş dışında, evli olan çiftlerin bir arada yaşaması için verilen vize türüdür. Türkiye’de uzun süreli vize alabilmek için mali gelirin çok iyi olması gerekmektedir.
Finlandiya seyahati için yapılacak olan vize başvuruları ikiye ayrılır 90 günü aşmayan kısa süreli seyahatlerde Schengen vizesi alınırken 90 günü açacak ziyaretler için uzun süreli ulusal vize talep edilmektedir.
Finlandiya vizesi kaç günde çıkacağı tamamı ile konsolosluğun yetkisinde olan bir durumu. Ortalama vize işlemlerinin sonuçlanma süresi 7 ile 55 iş günü aralığıdır.
Finlandiya’dan oturma izni almak için başvuruların şahsen yapılması gerekmektedir, ülkede kesintisiz 5 yıl yaşandığını P_EU ikamet izni alınmaktadır.
]]>