Gabon Aile Birleşimi
Türkiye’de ikamet eden bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yabancı bir ülkede yaşayan ailesi ile beraber yaşamak istemesi gibi bir durumda öncelikle o ülkeye başvurarak, aile birleşimi vizesi talep etmesi gerekir. Bu konuda her ülke belirli bir süreci takip ederek, belirli evraklar talep etme vasıtasıyla aile birleşimi vizesi sağlamaktadır. Gabon, yani resmi adı ile Gabon Cumhuriyeti de bu konuda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından belirli bir vize talebinde bulunmaktadır.
Aile birleşimi vizesi talep edilirken öncelikle Gabon Konsolosluğu’na başvuru yapılması ve şahıs olarak ya da Türkiye’de ikameti bulunan çocuklar için Gabon’da ikamet elde etmesi için vize talep edilir. Bu vize uzun süreli oturma izni olarak da alınacağı için turistik veya ticari vize işlemlerine göre farklı bir süreç ve farklı bir evrak gerekliliği gösterir. Şahsen gerçekleştirecek başvurularda eksiksiz evrakların hazırlanması, randevu tarihine riayet edilmesi ve yine başvurunun ve görüşmenin şahsen yapılması gereklidir.
Temel olarak Gabon aile birleşimi vizesi talep edilmesi için hazırlanması gereken evraklar arasında;
- Bir aydan eski olmamak kaydı ile kafa ile çene arasındaki görüntüyü içeren şekilde 3,5×4,5 santimetre ebatlarında 4 adet biometrik fotoğraf, (fotoğraflar daha önce başka vize başvurusunda kullanılmamış olmalıdır)
- Son bir yıl içerisinde halen geçerliliğini koruyan ve en az 2 vize sayfası boş olan bir pasaport belgesi,
- Ülkenin resmi dili kapsamında hazırlanmış aile birleşimi vize başvuru formu, (form şahıs tarafından el ile eksiksiz ve tamamen doğru bir şekilde hazırlanmalıdır)
- Türkiye’de yaşayan vatandaşların veya çocuklarının bulundukları şehirdeki nüfus il müdürlüğünden alınmış uluslararası geçerliliğe sahip olan nüfus kayıt örnekleri, uluslararası geçerliliğe sahip evlilik belgesi ve yerleşim belgelerinin aslı ile birlikte fotokopisi
- Başvuru gerçekleştiren kişinin evlenmeden önceki ve evlendikten sonraki tam tekmil yani eksiksiz nüfus kayıt örneği ile birlikte 2 adet fotokopisi bulunmaktadır.
Ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sürekli ikamet elde edebilmesi için bu başvuruyu gerçekleştirmesi gerekecektir. Başvuru işlemleri sağlandıktan sonra yaklaşık 5 ay gibi bir süreye kadar uzayan süreçte başvurular değerlendirilir ve Gabon Konsolosluğu üzerinden sonuçlar elde edilir.
Oturma izni olarak da alınan Gabon aile birleşimi vizesi için başvuruların şahsen yapılması gerekmektedir.
Oldukça uzun süre Fransa egemenliği altında kalan ve Fransa sömürgesi olan Gabon’da en çok konuşulan dil Fransızcadır. Fransızcanın yanı sıra aynı zamanda ulusal olarak kabul edilen diller İngilizce ve Fang’tır.
Orta Afrika’da yer alan resmi adıyla Gabon Cumhuriyeti herhangi bir ülkeye bağımlı olmayan bağımsız bir devlettir.
Zengin yeraltı kaynaklarına sahip olan Gabon, Orta Afrika’nın batı kıyısında yer alan küçük bir ülkedir. Petrol kaynakları sayesinde Afrika kıtasının en zengin ülkeleri arasında yer alır.