Gana Aile Birleşimi
Afrika kıtasının Batı bölümünde bulunan Gana ve resmi adıyla Gana Cumhuriyeti, Türk vatandaşlarının da bulunduğu bir ülke olarak tanınmaktadır. Bugün Gana Cumhuriyeti’nde yerleşik olarak ikamet eden eşi veya ailesi bulunan Türk vatandaşlarının aileleri ile birlikte ikamet edebilmesi için Gana aile birleşimi vizesi talep etmesi gerekmektedir. Özellikle son yıllarda Gana ile geliştirilen ilişkiler nedeniyle ülkeler arasında birçok kişi aile kurma vasıtasıyla birleşim elde etmiştir.
Gana Konsolosluğu İletişim Bilgileri
Bugün Türkiye’den giderek Gana’ya yerleşmiş vatandaşlar bulunduğu gibi eşi Gana vatandaşı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da bulunmaktadır. Bazen eşi Gana Cumhuriyeti’nde bulunan bazen ise çocukları ile birlikte kendisi Türkiye Cumhuriyeti’nde yer alan vatandaşlar bulunmaktadır. Bu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Gana’da oturma hakkı bulunan eş veya akrabası bulunması durumunda belirli kuralları yerine getirerek, Gana aile birleşimi vizesi alma hakkı bulunmaktadır.
Gana aile birleşimi vizesi alınması için öncelikle Gana Cumhuriyeti’nde yerleşik durumda bulunan yani oturum hakkı yer alan eş veya akrabalarının, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını konuk veya davet etmesi gerekecektir. Bu durumda davet eden kişi açık adres ve telefon bilgisi beyanı belirtilmiş şekilde bir davet mektubu ile sponsorluk gerçekleştirebilir. Bu kapsamda davetiye ile birlikte bazı evraklar hazırlanarak, Gana konsolosluğu üzerinden vize başvurusu gerçekleştirilebilir. Bu evraklar arasında;
- Evlilik belgenizin ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunuzu gösteren belgenin Aslı ve fotokopisi,
- Son bir yıl içerisinde geçerli pasaportunuzun fotokopisi,
- Fotokopisi ile birlikte aslı da yer almak üzere 2 adet Gana vize başvuru formu,
- Son 3 ay içerisinde çekilmiş biometrik fotoğraf,
- Gidiş ve dönüş tarihlerini belirten ulaşım biletleri,
- Kimlik fotokopisi,
- Eksiksiz vize formu,
- Davetiye gönderen kişinin yeterli sponsorluğu sağlayacağını veya davetiye alan kişinin yeterli maddi desteği sunacağına dair belge,
- Bankadan alınan vize harç dekontu bulunmaktadır.
Ayrıca rezervasyon bilgileri, ulaşım rezervasyonu ve seyahat sağlık sigortası gibi ek belgeler ile birlikte tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, 18 yaşın altındaki çocuklar için muvafakatname ve evlilik cüzdanı talep edilebilir. Belgelerin sunulması ile birlikte konsolosluk tarafından inceleme yapılarak vize işlemleri tamamlanacaktır.
1821 yılında Britanya hükümeti tarafından altın sahil kolonisi olarak Londra’ya bağlanan Gana, 1957 yılında bağımsızlığını kazanmıştır.
Gana’da asgari olarak uygulanan maaş 66 Euro’dur, stopaj ve vergilerin uygulanmasının ardından ülkedeki asgari ücret 356 Euro olarak belirlenmektedir.
Gana ekonomisi tarım ve madencilik sektörüne dayalıdır, ülke altın, elmas, boksit, kakao, petrol, demir, doğalgaz ve kerestecilik gibi doğal kaynaklar açısından zengindir.