Gana Cumhuriyeti, Gambiya ve Gine gibi Afrika’nın batısında yer alan bir ülkedir. Bu ülkede diğerleri gibi vize istemekte olup, siyah pasaporta sahip Türk vatandaşlarının 90 güne kadar vize muafiyetine tutulduğu bilinmektedir.
Seyahat amacına göre 4 farklı kategoriye ayrılmaktadır. Bu kategoriler:
Vize türü belirlenip karar verildikten sonra kişilerin bizzat kendileri veya yetkilendirilmiş seyahat acenteleri aracılığıyla başvurularını yapmaları gerekmektedir.
Başvurular Gana Büyükelçiliği ya da Gana Konsolosluğuna müracaat ile tamamlanmaktadır. Başvurunuzu yaparken evrakların tam olmasından emin olmanız gerekmektedir. Gana Vize başvurularında bazı ülkelerde istenen parmak izi uygulaması gerekli olmamaktadır.
İstenen evraklar Gambiya ve Gine’de olduğu gibidir. Gana vizesi başvurusunun yanıtlanma süresi yaklaşık 5 iş günü içerisindedir.
Gana vizesi onaylanan kişiler seyahate çıkmadan önce mutlaka aşılarını yaptırmalıdır. Gambiya ve Gine’ye gitmeden önce vurulması gerekli olan Sarıhumma aşısı bu ülkeye gitmeden öncede vurulmalıdır.
Sarıhumma, Aedas Aegypti adlı sivrisinekler tarafından bulaşan bir enfeksiyondur. Daha önceden aşıyı vurdurmuş olan kişiler zamanına dikkat etmelidirler.
Gana’ya vizesiz gitmek sadece siyah pasaport için 90 gün şartı ile mümkündür, yeşil, gri ve bordo pasaport ile vizesiz giriş söz konusu değildir.
Gana’ya vize vardır, iki ülke arasında vize maufiyet anlaşması olmadığı için vize istenmektedir ancak yapılan anlaşmaya göre siyah pasaport için 90 günlük vize muafiyeti uygulanır.
Gana’ya seyahat planlayan Türk vatandaşlarının direk uçuş imkanı yoktur sadece Dubai ve Kahire’den aktarmalı uçuşlar vardır.
Gana Turistik Vize Kaç günlük alınabilir? :Gana turistik vizesi ile ülke içinde bulunma ve seyahat etme hakkınız maksimum 90 gündür.
Gana Turistik Vize Nereye başvurulur? : Gana vize başvurusu için yetkili vize merkezleri aracılığıyla belge teslimi yapabilirsiniz.
Gana Turistik Vize Biometrik veri gerekli midir? : Yetkililer başvuru esnasında biometrik veri tabanına işlemek üzere parmak izi alma işlemini gerçekleştirmektedir.
Gana Turistik Vize Ne zaman başvurmak gerekmektedir? : Başvuru için seyahat etmeyi planladığınız günün 2 hafta öncesi uygundur.
Gana Turistik Vize Ne kadar sürede çıkar? : Başvurular genel olarak 1 hafta gibi bir sürede sonuçlanmakta ve açıklanmaktadır.
Gana Turistik Vize Randevu nasıl alınır? : Kendi adresinize yakın ve birlikte çalışmak istediğiniz yetkili vize merkezi ile irtibata geçerek görüşme saatlerini öğrenebilir, randevu oluşturabilirsiniz.
Gana Ticari Vize Nedir? : Herhangi bir ticari ya da işle alakalı faaliyette bulunmak için seyahat gerçekleştirecek vatandaşlarımızın Gana ticari vize alması zorunludur.
Gana Ticari Vize Kaç günlük alınabilir? :Kısa süreli Gana vizesi ile ticari faaliyetlerinizi tamamlamak için 90 gün süre tanınır.
Gana Ticari Vize Nereye başvurulur? : Gana ticari vize işlemleri için yetkili vize acentelerine başvuru yapılmaktadır.
Gana Ticari Vize Gerekli evraklar nelerdir? : Gana ticari vizesi için başvuru esnasında şirketin hesap dökümü, çalışana sağladığı izin, imza sirküleri ve en önemlisi Gana’daki şirketten alınan davetiyenin evraklara eklenmesi gerekir.
Gana Ticari Vize Ne zaman başvurmak gerekir? : Gidiş seyahatinin gerçekleşmesi planlanan tarihten önceki 15 gün içerisinde başvurunuzu oluşturmanızı öneririz.
Gana Ticari Vize Randevu nasıl alınır? : Yetkili vize acenteleri, iletişime geçen başvuru sahiplerine randevu hizmeti vermektedir.
Gana için yapacak olduğunuz seyahatinizde belirli evrakların konsolosluğa teslim edilmesi gerekir. Türkiye’de bulunan Gana Konsolosluğuna teslim edeceğiniz vize sürecinizde tamamlama noktasına gidecek aşamaya geçeceğiniz bu süreci doğru bilgiler ile ve eksiksiz evrak ile tamamlamanız gerekir.
Gana’ya yapacak olduğunuz seyahatler sonucunda vize ücreti seyahatinizin türüne göre farklılıklar gösterir. Bunun dışında bir vize danışma merkezi ile iletişimdeyseniz bura için de ayrı bir ücret ödemeniz gerekir.
Seyahatin türüne göre değişmekle beraber yaklaşık olarak şu şekildedir:
1 Aylık Tek Girişli Turistik Vize = 150 EURO
1 Aylık Tek Girişli Ticari Vize = 150 EURO
3 Aylık Çok Girişli Turistik Vize = 180 EURO
3 Aylık Çok Girişli Ticari Vize = 180 EURO
6 Aylık Çok Girişli Turistik Vize = 230 EURO
6 Aylık Çok Girişli Ticari Vize = 230 EURO
1 Yıllık Çok Girişli Turistik Vize = 250 EURO
1 Yıllık Çok Girişli Ticari Vize = 250 EURO
Bu doğrultuda olan ücretler, farklı durum ve koşullara göre değişebilmektedir.
Gana Ziyaret Vizesi Nedir? : Yabancı uyruklu kişilerin Gana vatandaşı yakınlarını ziyaret etmek için Gana ziyaret vizesi için başvuruda bulunması gerekmektedir.
Gana Ziyaret Vizesi Kaç günlük alınabilir? : Bu vize ile yapacağınız seyahat maksimum 90 güne kadar olabilir.
Gana Ziyaret Vizesi Nereye Başvurulur? : Vize acenteleri üzerinden başvuru sağlanabilir.
Gana Ziyaret Vizesi Gerekli Evraklar Nelerdir? : Standart evraklarınıza Gana’daki yakınınızdan gelen davetiyeyi eklemeniz zorunludur.
Gana Ziyaret Vizesi Davetiye nasıl olmalıdır? : Gana ziyaret vizesi almak için başvuru yapan kişiden istenen davetiye, davet eden kişinin pasaport, kimlik, ikamet, kişiye olan yakınlık derecesi bilgilerini ve masraflar için finansal bilgileri göstermelidir.
Gana Ziyaret Vizesi Ne zaman başvurmak gerekir? : Planlı gidiş gününden önceki 15 gün içerisinde işlemlerinizin sonuçlanmış olması gerekmektedir. Bu çerçeve başvuru yapılması önerilir.
Gana Ziyaret Vizesi Randevu nasıl alınır? : Randevu almak isteyen başvuru adayları, vize acentelerine erişim sağlayabilirler.
Nedir? :Ülkenin vatandaşlarına sunduğu haklardan faydalanmak adına Gana vatandaşlığı almak için dahil olunan süreçtir.
Kaç günlük alınabilir? : Gana vatandaşlığı alan kişiler için sahip olduğu haklar yaşam boyu geçerlilik gösterir.
Nereye Başvurulur? : Gana vatandaşlık başvurusu için ülkede bulunan dış temsilcilikler ile şahsen görüşme sağlanmalıdır.
Gerekli Evraklar Nelerdir? : Evlilik, doğum belgesi, yatırım, çalışma gibi vatandaşlık isteme nedenlerinize bağlı olarak sizden ispatlamanız gereken bilgiler ve haliyle sunmanız istenen belgeler değişecektir.
Ne zaman başvurmak gerekir? : Talep edilen oturum ya da evlilik süresinin tamamlanması sonrasında kişiler dilediği zaman başvuruda bulunabilir.
Randevu nasıl alınır? : Konsolosluk yetkililerine erişim sağlayarak görüşme yapılan çalışma saatleri hakkında bilgi alabilirsiniz.
Nedir? : Çalışma, eğitim alma, aile üyeleriyle bir araya gelme gibi nedenlerden dolayı uzun süre Gana’da ikame etmek isteyen yabancı uyruklu vatandaşların Gana oturum izni alması gerekmektedir.
Kaç günlük alınabilir? : Gana oturum izni minimum 90 gün süreyle verilen bir izindir.
Nereye Başvurulur? : Gana oturum izni başvurusu için dış temsilciliklere belge ibrazı yapılmalı ve şahsi görüşme sağlanmalıdır.
Gerekli Evraklar Nelerdir? : Oturum iznini talep etme amacınıza göre istenen evraklar değişeceğinden, başvuru döneminde yetkililerden bilgi edinmeniz doğru olacaktır.
Ne zaman başvurmak gerekir? : Başvurunuzu izin kapsamında yapacağınız seyahatin 1 ay öncesinde gerçekleştirebilirsiniz.
Randevu nasıl alınır? : Temsilciliğin vize bölümü yetkilileri, erişim sağlayan başvuru adaylarını randevu tarihleri hakkında bilgilendirmektedir.
Nedenleri Nedir?
Eksik ya da hatalı evrak sunumu halinde Gana vize reddi ile karşılaşabilirsiniz.
İtiraz Hakkı
Evrakların doğruluğundan emin olup karara itiraz etmek isteyenler düzenlenen evraklar ve dilekçe ile birlikte yetkililere ulaşabilirler.
Ücret İadesi var mı?
Ödenen hiçbir ücretin ret almanız halinde geri ödenmesi söz konusu değildir.
Aracı acentelere hizmeti için ödemeniz gereken ücret ve vize için ödenen harç bedeli dönemin kur değerine ve başvuru yaptığınız vizenin kategorisine göre düzenlenmektedir. Bu fiyatlar hakkında en doğru bilgileri almak için başvuru yaptığınız dönem içerisinde yetkililere danışmanızı tavsiye ederiz.
Konsolosluklar
Gana’nın Türkiye’deki dış temsilcilikleri Ankara Büyükelçiliği ve Kayseri Fahri Konsolosluğudur.
Gana Afrika kıtasında bulunan ve zengin maden yataklarına sahip bir ülkedir. Fildişi Sahili, Togo, Burkina Faso ve Gine körfezine komşu bir noktada bulunur.
Gana’ya yapacak olduğunuz seyahatler için vize almanız gerekir.
Gana seyahatleriniz için vize alınması gerekmektedir. Vize ile seyahat edecek olan kişilerin pasaportuna sahip olması gerekir. Eğitim, ticari ve turizm amacıyla yapacak olduğunuz seyahat türleri için vize almanız gerekir.
Sahip olunan tüm pasaport türleri için vize alınması gerekirken sadece resmi pasaporta sahip olan kişiler Gana’ya yapacakları seyahatlerinin 90 günü aşmaması kaidesiyle vize işlemlerinden muaf tutulmaktadır.
Gana’ya yapacak olduğunuz seyahat’in türüne göre vize türünde farklılıklar görülebilmektedir.
Türiye ile Gana arasında vize muafiyet anlaşması olmadığından dolayı her iki ülke vatandaşlarının girişlerinde vize uygulanır.
Gana Türk vatandaşlarının ülkeye girişinde vize alması şartını aramaktadır, ama diplomatik pasaport sahibi olanların 90 günlük ikametlerinde vize almalarına gerek yoktur.
Gana’ya nasıl gidileceğini araştıran vatandaşlar açısından tek alternatif Kahire ya da Dubai üzerinden aktarmalı uçuştur çünkü ülkeye direk uçuş bulunmaz.
Gana turistik vize ihtiyaçlarınız için Gana turistik vize talep dilekçesi, Gana ticari vize ihtiyaçlarınız için ise Gana ticari vize talep dilekçesi doldurmalısınız.
Gana Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2025
Vize dilekçe örneklerine yazı sonunda ulaşabilirsiniz.
Yılın her zamanı ayrı güzellikler barındıran Gana coğrafyası ve ormanlarını görmek, tarihi kalelerine göz atmak ve Gana’nın sürekli olarak aktif bulunan etnik şölenlerine katılmak mümkün. Bu gibi aktiviteler ve turistik faaliyetler namına Gana turistik vizesi alabilirsiniz. Gana turistik vize talep dilekçesi doldurmak ile başlayacağınız başvuru sürecinde, dilekçede şu konular yer almalıdır:
Dilekçenizi ya da çift dilekçeyi hazırladıktan sonra, vize başvuru evraklarının bu dilekçelerde yer alan bilgileri desteklemesine özen gösterin.
Gana dünya ülkeleri arasında ekonomik anlamda gelişme süreci geride kalmış ülkelerden biridir. Dış yatırımlar, tropik iklim nedeni ile elde edilen meyve ve sebzeler, kısacası tarım ve Avrupa desteği Gana ekonomisi için olabildiğine önemlidir.
Dilekçede şu konulara değinmelisiniz:
Tüm bu bilgilere yer verdiğiniz dilekçeniz, vize başvuru belgeleri eşliğinde desteklenmelidir.
Gana’dan Türkiye’ye vize uygulaması vardır, Türk vatandaşları umuma mahsus ya da hizmet ve hususi pasaport için vize almalıdır.
Gana Türkiye’den direk uçuşların olmadığı ülkelerdendir. Gidebilmek için aktarmalı uçak tarifelerinden yararlanmak mümkündür.
]]>
Gana vize evrakları arasında ortak olanlar olduğu gibi, gidiş amacınıza uygun olacak biçimde vermeniz gereken ekstra evraklarda bulunmaktadır. Ortak veya ekstra evrakları sizler için, visacenter olarak derlemiş bulunmaktayız.
Gana Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2025
Batı Afrika’da yer alan Gana’ya vize almak istiyorsanız, makalemizi okuyarak Gana vizesi hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Gana vize ücreti visacenter ayrıcalığıyla, listeli bir biçimde sizlerle aşağıda yer almaktadır.
Gana vize formu, doldurulacağı sırada özen ve titizlik ile birlikte doldurulmalıdır ki formun içerisinde herhangi bir yanlış bilgi yer almasın. Ancak ve ancak doğru bilgiler yer alan formlar işlem sonrası olumlu sonuç alırken, yanlış bilgi içeren formlar daima ret almaktadır.
Gana vize ücreti ve Gana vize formu ile ilgili tüm bilgileri bulmanız için visacenter olarak yanınızda olmaktan keyif duyuyor ve sizleri bizi aramaya davet ediyoruz.
Gana için vize dilekçesi oluştururken, dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, vize dilekçesinin gerçekleri tamamen yansıtması gerektiğidir. Gana vize ücreti ödemesinden sonra, ekstra olarak Gana vize dilekçesi yazmalısınız ki vize başvurunuz resmi olarak kayıtlara girebilsin.
Vize dilekçesi sayesinde, Gana’ya hangi amaçlar için gideceğiniz ve sizlerin niyeti ile ilgili doğrudan bilgiyi, Gana Büyükelçiliği veya Gana Başkonsolosluğu’na vermiş olursunuz.
Gana vize ücreti ödendikten sonra, Gana vizesi 15 gün içerisinde sonuçlanır. Bu süre işlem doluluk oranlarına göre (Gana Konsolosluklarında ve Büyükelçiliklerde ki) artar veya azalır. Bu artma ve azalma durumu gibi durumlarda tedirgin olamamak için yanınızda uzman desteğine ihtiyaç duyuyorsanız, bizleri arayınız.
Gana vizesi, Gana sınırları içerisine girmek isteyen vatandaşların her iki ülkeden de rahat bir şekilde giriş ve çıkış yapabilmesi adına resmi makamlardan aldığı bir onay belgesidir.
Gana vizesi, konsolosluk ya da büyükelçilik tarafından aracılık konumunda yetkilendirilmiş olan vize başvuru merkezlerinden alınmaktadır. Ayrıca Gana ülkesine seyahat gerçekleştirmek isteyen T.C. vatandaşları, seyahat kategorisini belirleyerek vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.
Gana’ya kapı vize uygulaması bulunmamaktadır. Kişiler, Gana vize başvurusunda bulunmak için ya şahsi olarak ya da yetki sahibi olan başvuru merkezlerinin aracılığı ile büyükelçiliğe ya da konsolosluğa başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
Gana vizesi ekşi yorumlarına bakarsak, eksik evrak ve hatalı evraklar ile yapılacak olan başvuruların, kişinin başvuru sürecini olumsuz bir şekilde etkilemesinden dolayı kişiler daha dikkatli ve talep edilen nitelikte başvuru yapmaları gerekmektedir.
Gana vizesi başvuru formu, müracaatta bulunacak olan başvuru sahiplerinin Gana sınırları içerisine neden seyahat edecekleri ve hangi tarih aralıklarından seyahat gerçekleştireceğine göre ayrıntılı bir vermesi nedeni ile resmi konsolosluk ve büyükelçilik makamı tarafından gönderilmektedir.
Bu nedenle, kişilerin bu başvuru formu içerisinde verecek olduğu bilgiler tüm vize başvuru süreç değerlendirme aşamasını doğrudan etkileyecektir. Ancak, bu başvuru formu içerisinde verilecek olan her yanlış ve eksik bilgi, kişinin Gana vize sonuçlanma süresinin uzatmak ile beraber genellikle ret kararı ile sonuç almaktadır.
Gana vizesi İstanbul, Gana sınırları içerisine seyahat gerçekleştirmek isteyen kişiler için danışmanlık ve başvuru hizmeti/desteği sağlamaktadır. İstanbul ve çevre illerinde ikamet eden başvuru sahipleri, kolay ce profesyonel bir süreç ile Gana vize işlemlerini İstanbul merkezi ile gerçekleştirebilmektedir.
Gana vizesi aşısı, olabilecek bulaşıcı hastalıkları önlemek ya da ülke içerisine herhangi bir hastalığın getirilmemesi için zorunlu talep edilen bir evraktır.
Gana ile Türkiye arasında vize vardır, her iki ülkede vatandaşların girişinde vize alma zorunluluğu uygular.
Gana’ya gitmek isteyenler için en akılcı yolculuk uçaktır ancak direk uçuş yoktur, aktarmalı uçak tarifesinde Kahire ya da Dubai kullanılmaktadır.
Türkiye ile Gana arasında karayolundan uzaklık 8090 km’dir ve yaklaşık yolculuk 5 gündür, uçak yolculuğunda ise 5000 km 7 saat sürmektedir.
Gana Vize Başvuru Formu
Böylelikle iletişim bilgilerinden yararlanılarak konsolosluğa ulaşılabilir ve vize başvurusu zamanında yapılabilir.
Türkiye’de Gana’nın temsilciliğini yapan birden fazla konsolosluk ve büyükelçilik bulunur. Bu konsoloslukların tamamına ait bilgiler sayfadan bulunabilir. Özellikle çalışma saatleri ve ulaşım bilgileri not alınarak birebir başvurular için konsolosluğa gidilebilir. Ayrıca başvuru sahiplerinin vize için ödeyecekleri ücrete dair detaylara da bu sayfadan ulaşılabilir. Vize işlemleri dışında konsoloslukların hangi alanlarda hizmet verdiklerinin bilgisine ulaşılabilir.
Türkiye’de yer alan en önemli temsilciliklerden bir tanesi Gana konsolosluğu Ankara koludur. Büyükelçilik olarak verilen hizmetlerde, Gana devletinin refahı, güvenliği, sosyo-ekonomik gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlanmaktadır.
İstanbul’da yer alan konsolosluğun, vize işlemleri için çeşitli konularda Ganalı vatandaşlara yardımcı olduğu söylenebilir. Gana konsolosluğu İstanbul hizmetlerini alacak vatandaşlar, yakın illerden de buraya gelerek, hizmet alabilirler.
Konsolosluğun yeri, Çankaya/ Ankara’da yer almaktadır. Büyükelçilik görevi olarak hizmet veren kurumun, her vatandaşın ihtiyacı olabilecek her konu hakkında işlem yapabilme yetkisine sahiptir. Noter tasdik işlemlerinden boşanma işlemlerine kadar her işlem yapılabilmektedir.
Ankara’da yer alan Büyükelçilikten bilgi almak isteyen kişiler, 0312 442 54 79 ve 0312 436 07 71 numaralarını aramalıdır. Ayrıca 0312 441 85 69 fax numarası üzerinden de işlem yapılabilir.
Vize ücretleri, vize başvurularından sonra yapılan bir işlemdir. Gana konsolosluğu vize ücretleri, vizenin türüne ve kişi sayısına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Ayrıca ücretlerin ne kadar olduğu dolara endeksli olarak farklılaşabilmektedir.
İstanbul’da konsolosluk işlemleriyle alakalı bilgi almak isteyen vatandaşlar, iki numara üzerinden irtibat sağlayabilirler. Bu numaralar, 0212 324 29 00- 0212 324 29 01’dir. İhtiyaç duyulan her konu hakkında bilgi alabilmek mümkündür.
Konsolosluğa giderek, vize işlemi ve diğer bütün işlemler için çalışma saatleri içinde başvuru yapmak mümkündür. Gana konsolosluğu çalışma saatleri, 09.00 ve 16.00 arasındadır.
Gana konsolosu olarak hizmet veren kişi; Alhaji Sadiq Abubakar Abdullai’dir. Gana konsolosluğu ise İstanbul Beşiktaş’ta yer alır. Ayrıca kuruma ulaşım sağlamak da oldukça kolaydır.
Gana Devletinin Türkiye’de birçok konsolosluğu bulunmaktadır. Ganalı vatandaşlar, kendi oturmuş oldukları ile en yakın konsolosluk üzerinden vize işlemleri ve diğer kişilik haklarıyla alakalı bütün uygulamaları yaptırabilirler. Ayrıca konsolosluğun bulunduğu ilin görev bölgelerinde olunursa, sorunsuz bir hizmet alınabilmesi de mümkündür. Bu sebeple ikamet edilen ile en yakın konsolosluğun görev bölgesinde olunup olunmadığının araştırılması gerekir.
Kayseri Gana Fahri Konsolosluğu Kayseri ve çevresinde yaşayan Gana vatandaşlarının vize, vatandaşlık ve konsolosluk işlemleriyle ilgili hizmet vermek üzere açılmış bir temsilciliktir. Ganalılar,pasaport çıkarma, pasaport yenileme, kimlik belgesi yenileme ve çıkarma, doğum, ölüm belgesi alma, evlilik cüzdanı ve boşanma işlemleriiçin Kayseri Gana Fahri Konsolosluğu’na başvuru yapabilirler. Kayseri Gana Fahri Konsolosluğu’nun Türk vatandaşlarının vize başvurularını değerlendirme ve karar verme yetkisi yoktur.
Kayseri Gana Fahri Konsolosluğu İletişim Bilgileri
Adres : İstikbal Mobilya A.Ş. O.S.B. 8. Cad. No:60 Melikgazi/Kayseri
Gana devletinin, Türkiye’deki en önemli resmi temsilciliği Ankara’da bulunan Gana Büyükelçiliği’dir. Bu temsilcilik Gana’nın güvenliği, refahı ve sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Ayrıca,ticaret, yatırım, turizm, göçmenlik ve konsolosluk görevlerinin tanıtımını da yapmak Gana Büyükelçiliği’ne aittir. Bu temsilcilik vatandaşlarının ve tüzel kişiliklerin hak ve menfaatlerini de korumakla yükümlüdür. Türkiye’de ikamet eden Gana vatandaşları, evlilik, boşanma, doğum, ölüm, kimlik yenileme, pasaport çıkarma ve yenileme, noter tasdiki gibi işlemlerini Gana Büyükelçiliğinden yaptırabilmektedirler.
Bunun yanı sıra Türkiye vatandaşları Gana’ya kısa süreli seyahat etmek istediklerinde Gana vizesi alabilmek için Gana Büyükelçiliği’ne başvuru yapabilirler. Gana Büyükelçiliği vize çıkıp çıkmayacağına karar verecek olan iki temsilcikten biridir. Diğer de Gana Başkonsolosluğu’dur.
Ankara Gana Büyükelçiliği İletişim Bilgileri
Adres : Gölgeli Sk. No:9 Gaziosmanpaşa / Ankara
Telefon: +90 (312) 442 54 79
+90 (312) 436 07 71
Faks: +90 (312) 441 8569
E-Mail: [email protected]
E-Mail: [email protected]
Gana devletinin Büyükelçilikten sonra Türkiye’deki en yetkili temsilciliği İstanbul Gana Konsolosluğu’dur.Bu temsilcilik Türkiye’de ikamet eden Gana vatandaşlarının vatandaşlık, vize ve konsolosluk işlemleriyle ilgili hizmet vermektedir.
Adres : Akatlar Mah. 6. Gazeteciler Sitesi, 1. Söltaş Evleri, Menekşe Sokak No: 16 Levent
Beşiktaş – İstanbul
Telefon: +90(212) 324 29 00
+90(212) 324 29 01
E-Mail: [email protected]
Gana’ya gitmek için umuma mahsus, hususi ve hizmet pasaportu bulunan Türk vatandaşları için vize gerekmektedir. Siyah pasaport için 90 günü geçmemek şartı ile vizeye gerek yoktur.
Gana Türkiye’ye vize uygulayan ülkedir, diplomatik pasaport için 90 gün vize muafiyeti varken diğer pasaportlar için vize almak zorunludur.
Gana’ya gitmek isteyenler için Türkiye’den direkt uçuş yoktur ancak Kahire ya da Dubai üzerinden aktarmalı uçmak söz konusudur.
Gana Konsolosluğu İletişim Bilgileri
Bugün Türkiye’den giderek Gana’ya yerleşmiş vatandaşlar bulunduğu gibi eşi Gana vatandaşı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da bulunmaktadır. Bazen eşi Gana Cumhuriyeti’nde bulunan bazen ise çocukları ile birlikte kendisi Türkiye Cumhuriyeti’nde yer alan vatandaşlar bulunmaktadır. Bu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Gana’da oturma hakkı bulunan eş veya akrabası bulunması durumunda belirli kuralları yerine getirerek, Gana aile birleşimi vizesi alma hakkı bulunmaktadır.
Gana aile birleşimi vizesi alınması için öncelikle Gana Cumhuriyeti’nde yerleşik durumda bulunan yani oturum hakkı yer alan eş veya akrabalarının, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını konuk veya davet etmesi gerekecektir. Bu durumda davet eden kişi açık adres ve telefon bilgisi beyanı belirtilmiş şekilde bir davet mektubu ile sponsorluk gerçekleştirebilir. Bu kapsamda davetiye ile birlikte bazı evraklar hazırlanarak, Gana konsolosluğu üzerinden vize başvurusu gerçekleştirilebilir. Bu evraklar arasında;
Ayrıca rezervasyon bilgileri, ulaşım rezervasyonu ve seyahat sağlık sigortası gibi ek belgeler ile birlikte tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, 18 yaşın altındaki çocuklar için muvafakatname ve evlilik cüzdanı talep edilebilir. Belgelerin sunulması ile birlikte konsolosluk tarafından inceleme yapılarak vize işlemleri tamamlanacaktır.
1821 yılında Britanya hükümeti tarafından altın sahil kolonisi olarak Londra’ya bağlanan Gana, 1957 yılında bağımsızlığını kazanmıştır.
Gana’da asgari olarak uygulanan maaş 66 Euro’dur, stopaj ve vergilerin uygulanmasının ardından ülkedeki asgari ücret 356 Euro olarak belirlenmektedir.
Gana ekonomisi tarım ve madencilik sektörüne dayalıdır, ülke altın, elmas, boksit, kakao, petrol, demir, doğalgaz ve kerestecilik gibi doğal kaynaklar açısından zengindir.