İspanya Aile Birleşimi

Günümüzde İspanya aile birleşimi gerçekleştirmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için İspanya Ankara Büyükelçiliği ve İspanya Dışişleri Bakanlığı kapsamında vize çalışmaları sağlanmaktadır.

İspanya Vize Başvuru Formu

Gerçekleştirilecek müracaatlar bu noktalara uygun şekilde ve istenilen tüm belge ve bilgileri sağlayacak şekilde gerçekleştirilir. Özellikle yapılacak tüm başvurularda İspanya konsolosluğu, başvuruların İspanyolca tercümesini mutlaka istemektedir.

İspanya Aile Birleşimi İçin Gerekli Evraklar

İspanya’da bir aile kurmak isteyenlerin başvurması gereken vize türüdür. Bu vizeye başvuranların toplaması gereken bazı evraklar vardır. Sizlere İspanya aile birleşimi için gerekli evraklar listesinden bahsedelim. Toplanması gereken evraklar bazı durumlara göre değişebilmektedir.

AB vatandaşı bir kişiyle evli olanların bulundurması gereken belgeler:

  • Vize takip belgesi. Dikkatlice doldurup imzalanmalıdır.
  • İspanya vize başvuru formu. İspanyolca veya İngilizce olmalı.
  • 2 tane biyometrik fotoğraf. (Beyaz fon üzerine, 3,5X4,5 boyutunda olmalı.)
  • İspanya’da aile birleşimi yapacak çiftin pasaportları ve fotokopileri.
  • Evlilik kaydı örneği ve fotokopisi. (Çok dilli la haye apostil tasdiği gereklidir.)
  • Talep dilekçesi. (Özellikle İspanya’da eşi ile yaşamak istediğini belirtmeli.)

İspanya’da yaşayan ve AB vatandaşı olan kişinin göndermesi gerekli olan belgeler:

  • İspanya’da oturum kartı.
  • İspanya’da yaşadığına kanıt olabilecek belgeler.
  • Valilikten alınan ikamet belgesi. (Subdelegacion del Gobierno)
  • Oturulan eve ait büyün faturalar. Son 4 aya ait olmalıdır.
  • Çiftin evliliğinin İspanya makamları tarafından tanındığına dair belge.

İspanya’da yaşayan fakat AB vatandaşı olan kişilerin bulması gereken belgeler:

  • Vize takip belgesi.
  • Son on yıl içinde alınmalıdır.
  • İspanyanca ve İngilizce iki adet vize başvuru formu.
  • 2 adet biyometrik fotoğraf. 3,5X4,5 boyutlarında, beyaz fon üzerinde güncel halinizi temsil etmeli.
  • Sağlık raporu aslı ve fotokopisi. (Çok dilli la haye apostil tasdiği gereklidir.)
  • Adli sicil belgesinin orijinali ve fotokopisi. (Çok dilli la haye apostil tasdiği gereklidir.)
  • İspanya’da oturma ve çalışma izni olan eşle aile birleşimi gerçekleştirecek kişi, İspanya’da ikametinin bulunduğu bölgenin yerel yönetimlerine başvurarak alınmış kabul belgesinin aslı gereklidir.

İspanya konsolosluğu isterse eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı belgeleri İspanyolca ’ya çevirmesi gerekebilir. İspanya aile birleşimi sırasında kullanılacak tüm belgelerin asılları ve fotokopileriyle birlikte sunulmalıdır.

İspanya Aile Birleşimi Ücretleri

İspanya aile birleşimine başvuracakların bilmesi gereken bir bilgidir. İspanya aile birleşimi ücretleri hakkında sizleri bilgilendirelim. Başvuru ücreti birçok etkene göre sürekli değiştiğinden ortalama bir fiyat vermek mümkün olmamaktadır. En iyisi tam bir ücrete ihtiyacınız varsa bir yetkili ile görüşmenizdir.

Vize harcını anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödemeniz mümkündür. Vizenin reddedilmesi veya vazgeçilmesi halinde yatırılan ücretler geri ödenmez işlem yaparken temkinli olmakta fayda vardır.

İspanya Aile Birleşimi İçin Dil Şart mıdır?

İspanya aile birleşim vizesi için başvuracaklar için çok kritik bir sorudur. İspanya aile birleşimi için dil şart mıdır? Sorusunu sizler için cevaplandıralım. İspanya aile birleşim vizesi için öncelikle konsolosluk tarafından akredite edilmiş vize merkezleri tarafından yapılan İspanyolca sınavlarına girmelisiniz.

Bu sınavlardan alınmış bir yeterlilik belgesine başvururken ihtiyaç duyacaksınız. Sınavlar vize merkezleri tarafından belli aralıklarla düzenlenmektedir. Birisine başvurarak katılabilmeniz mümkündür. Sınava düzenlendiği sürece dilediğiniz kadar girmeniz mümkündür.

İspanya Aile Birleşimi Randevusu Nasıl Alınır?

Randevular İspanya Başkonsolosluğu ve diğer konsolosluklar için alınabilmektedir. Sizler için İspanya aile birleşimi randevusu nasıl alınır? Sorusunu sizler için cevaplandıralım.

Randevu işlemlerine geçebilmek için öncelikle yapmanız gereken tüm belgeleri eksiksiz ve yanlışsız bir şekilde hazırlamaktır. Eğer belge hazırlama ve doldurmada sorunlar yaşıyorsanız bu işlemi vize merkezleri aracılığı ile yapmanız sizin için daha iyi olacaktır.

Aynı zamanda vize merkezleri sizi gitmeniz gereken yerlere yönlendirerek randevu almanızı sağlayabilmektedir. Randevu almak için İspanya konsolosluklarından bir tanesine mail ya da telefon yolu ile ulaşarak randevu almalısınız. Randevu almadan da normalde işlem yapılmaktadır fakat COVID-19 sebebi ile önce randevunuzu alıp öyle gitmeniz sizin için faydalı olacaktır.

İspanya Aile Birleşimi Mülakatı Soruları Neler Olabilir?

İspanya aile birleşimi vizesine başvuranların merak ettiği bir sorudur. İspanya aile birleşimi mülakatı sorular neler olabilir? Konusunu sizlere kısaca açıklamaya çalışalım.

  • Öncelikle mülakatın amacını anlamalısınız. Mülakatın amacı bir aile olup olmadığınızı ölçmektir.
  • Size eşiniz ile ilgili birçok soru sorulabilir. Örnek vermek gerekirse eşiniz nereli, nerede yaşıyor, eşinizle nasıl tanıştınız? Gibi sadece sizin bilebileceğiniz özel sorular sorulur.
  • Burada verdiğiniz cevapların ne olduğu çokta önemli değildir. Asıl önemli olan eşinize ve size sorulan aynı sorulara verdiğiniz cevabın çelişmemesidir. Örnek vermek gerekirse saat kaçta tanıştınız sorusunu bir eş öğlen saat bir derse diğer eş akşam saat 9 derse birbirini tutmayan bir bilgi vermiş olursunuz ve bir aile olduğuna mülakatta yer alan yetkililer inanmazlar.
  • Birbiri ile çelişkili cevaplar alınan mülakatlarda başvurular direk olarak reddedilmektedir.

İspanya Aile Birleşimi İşlemleri

Bir AB vatandaşı ile aile birleşimi talep edildiğinde, yasalara bağlı olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan başvuru sahiplerinin veya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İspanyolca tercüme evraklar sunması gerekmektedir. Başvuru bizzat vize talep eden kişi tarafından gerçekleştirilir ve bu kapsamda;

  • İngilizce ve İspanyolca başvuru formu,
  • Yeni çekilmiş biometrik fotoğraf,
  • Başvuran kişi ve eşinin pasaportlarının aslı ve fotokopisi,
  • Evli kişiler için evlilik kayıt örneği ve fotokopisi,
  • İspanya’da bulunan eşin özel olarak eşinin yerleşimi için hazırladığı davet dilekçesi,
  • Çocuklar için anne ve baba yakınlık derecesini gösteren doğum belgesi,
  • Çocuklar için doğum kayıt örneği,
  • Uçak bileti rezervasyonu talep edilmektedir.

İspanya’da yerleşik olan Avrupa Birliği ülkesi vatandaşları ayrıca İspanya oturma kartı ve İspanya’ya olan bağlantısını gösteren evraklar hazırlamalıdır. Bu evraklar arasında da valilikten alınan ikamet belgesi, ikameti belirleyen son 4 ayın telefon, su, enerji ve elektrik faturaları ve sürekli ikamet ettiğini gösteren belgeler bulunmaktadır. Ayrıca Avrupa Birliği ülkesi vatandaşı resmi makamlardan evliliğinin mutlak kabul edildiğini gösteren bir belgeyi almalıdır.

AB vatandaşı olmayan bir kişi ile aile birleşimi gerçekleştirecek ise yine İspanyolca tercüme ile birlikte belgeler sunulur. Diğer noktada sunulan belgelere ek olarak sağlık raporu, adli sicil kaydı, İspanya’da bulunan eşin almış olduğu resmi oturma belgesi, evlilik cüzdanı ve İspanya’da bulunan kişinin oturma kartının fotokopisi bulunmaktadır.

Kategorilere bağlı olarak hazırlanan bu belgeler dışında yaklaşık 2 hafta sonrasında onay verilmesi mümkündür. Başvuran kişi vize alma işleminden sonrasında İspanya’ya ulaştıktan sonra en geç 30 gün içerisinde yabancılar polisine başvurarak oturma kartı talep etmelidir. Ancak tüm belgeler tamamen hazırlanıp, ücret ödenmesi gerekmeden başvuru yapılsa dahi vize başvuruları mutlaka onaylanacak anlamına gelmeyecektir.
İspanya Vizesi hakkında gerekli tüm bilgilendirme için  visacenter.com.tr/iletisim/ adresini ziyaret ederek bize ulaşabilirsiniz.
İspanya Aile birleşimi vizesi nasıl alınır?

Uzun dönem vizeler arasında yer alan İspanya aile birleşimi vizesi için ulusal vize başvuru formu ile birlikte istenen belgelerin ibraz edilmesi gerekir.

İspanya Aile Birleşimi Vizesi Evrakları Nelerdir?

İspanya aile birleşimi vizesi için başvuru yapan kişi ikamet izin belgesi gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgesi ya da Türk vatandaşı olmayanların başvuruda uzun süreli Türk oturum kartı bulunması şartı aranır.

Oyla! post