İsveç Schengen Mi?
İsveç Schengen mi; İsveç Schenen kapsamında yer alan ülkeler arasındadır. İsveç vizesi üzerinden diğer Schengen ülkelerine sorunsuz şekilde giriş yapma fırsatını elde edebilirsiniz. Schengen vize sistemi genel olarak Avrupa temelli olsa da bunun istisnaları da vardır. Örneğin Kanarya Adaları Avrupa’da olmamasına rağmen bu ortak vize programının bir parçasıdır. Vize başvurularının yapılması sırasında sunulan evraklardan ve başvuru formundaki bilgilerin doğruluğundan siz sorumlusunuz. Vize adımlarına dair tüm süreçlerin kurallara uygun tamamlanması gerekir. Verilen bilgilerde bir yanlışlık fark edildiği anda vize başvuru adımının ret yanıtı ile sonuçlanacağının ayrıca bildirilmesi gerekmektedir.
Schengen Nedir?
İsveç Schengen mi; İsveç Schengen kapsamında yer alan ülkelerdendir. Bu vize ortaklık programı sayesinde her ülkeden ayrı ayrı onay almanıza gerek kalmadan en kısa süre içerisinde giriş çıkış adımlarını tamamlamanıza imkan verilecektir. İsveç giriş çıkış adımları ile alakalı olarak sorun meydana gelmemesi için özel bir alt yapı hazırlanmıştır. Bu noktada VIS adı verilen biri sistemden faydalanılır. Kişilerin Schengen ülkeleri dahilinde aldıkları vize ile olumsuz bir adım atmaları ya da vize prosedürlerini ihlal etmeleri durumunda bu işlem anında VIS sistemine kayıt edilecektir. VIS sistemine kayıt edilmesi ile beraber en kısa süre içerisinde vizenin iptali için gerekli olan başvurularda bulunulacaktır. Vize ve pasaportun yenileme süreçleri ile alakalı çok dikkatli olmalısınız. Bu geçerlilik tarihlerinde en ufak bir ihlal meydana geldiği anda durumunuzun illegal bir konuma düşeceğinin de ayrıca bildirilmesi gerekir.
İsveç Vizesi Schengen Bölgesinde Geçerli Mi?
İsveç vizesi Schengen bölgelerinde geçerliliğini korumaktadır. Vize alım adımları ile alakalı en merak edilen hususların başında ücret gelmektedir. Ücret 80 Euro olarak belirlenmiştir. Vize başvurusunun geçerli olması için bu başvuru ücretinin eksiksiz biçimde ödenmesi gerekmektedir. İsveç vize başvuru adımlarının sonrasında ödeme yapıp yapmadığınız online olarak da kayıt edilse de sizin genel manada makbuz saklama aşamasını eksiksiz gerçekleştirmeniz gerekir. Ödeme adımlarının akabinde başvurunuzun geçersiz kılınması ve ret yanıtı alması durumunda yatırdığınız tutarın tarafınıza ödenmesine imkan verilmeyecektir.
Ret yanıtı için atabileceğiniz tek adım, konsolosluğun belirtmiş olduğu zaman aralıklarında, itiraz için randevu almak ve itirazınızı iletmektir. Bu itiraz uygun görülürse vize başvurunuz yeniden değerlendirilecektir.
Schengen’e Dahil Olmayan Avrupa Ülkeleri
Bulgaristan, Romanya ve Hırvatistan Avrupa ülkeleri olmasına rağmen Schengen ortak vize program dahilinde değildir. İlerleyen noktalarda vize programına dahil olması beklenmektedir. Özellikle Hırvatistan’ın bu konuda gerekli olan görüşmelere başladığının da ayrıca bildirilmesi gerekir. Avrupa ülkeleri arasında geçişin daha rahat olması amacını taşıyan bu vize türünde sıkı güvenlik denetimleri henüz vize talep adımında kendini göstermektedir. Bu nedenle ilk vize başvurunuzda olumsuz yanıt almanız durumunda bir sonraki vize başvurunuzu kesinlikle alanın uzman isimleri ile iş birliği içerisinde tamamlamanız sizin için daha verimli olacaktır. Firmamızdan bu konuda yardım alabilirsiniz. Başvuru belgelerinin derlenme aşaması da dahil olmak üzere her aşamada firmamız size gerekli olan bilgilendirme adımlarının her birini sorunsuz şekilde sunacaktır.
Vize Alma Detayları Nelerdir?
Vize talep adımlarına dair süreçte sorun yaşamamak için takip etmenizi gereken unsurlardan bazıları şu biçimde sıralanmaktadır;
- Vize alma adımlarında kişilerin öncelikli olarak başvuru formunu eksiksiz doldurması gerekir. başvuru formunda yer alan bilgilerin doğru olmaması durumunda vize alım süreci de sorun ile karşılaşacaktır.
- Vize alım adımlarında kişilerin 2 adet biyometrik fotoğraf sunması gerekmektedir. Bu fotoğrafların formdan ayrı şekilde sunulması gerekir.
- Vize alım adımlarında kısa süre kalacak olan kişilerin ülkeye giriş ve çıkış tarihlerini belirler nitelikte olan uçak gidiş dönüş biletleri ile alakalı olarak da veri sahibi olmaları gerekmektedir. Ayrıca bu seyahat sürecini kapsayacak şekilde seyahat sigortasının mevcut olması lazımdır. Aktif sağlık sigortası konusunda da ayrıca dikkatli olmanız gerekmektedir.
Bu detayları takip ederek en kısa süre içerisinde vize alma imkanını yakalayabilirsiniz. Vize alma sürecinde başvuruda sunmuş olduğunuz pasaportunuzun kesinlikle en az 3 ay boyunca geçerli olması gerekir. Eğer pasaportunuzun geçerliliği ile alakalı sorun bulunuyorsa ya da pasaportunuz yıpranmış ise vize başvurunuzun hemen öncesinde pasaportunuzu yenilemeniz sizin için daha verimli olacaktır.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!