Küba Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2025
Küba’ya gitmek istiyorsanız ve T.C umuma mahsus pasaporta sahipseniz vize almanız birinci şarttır. Küba vize başvurularının onaylanma işlemini Küba Büyükelçiliği yapar. Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu kişilerin büyükelçiliğe ekstradan bir T.C oturum izni sunması gereklidir.
Küba Büyükelçiliği bilgilerinizi görmek için sadece pasaportu yeterli görmektedir. Zarar görmüş olan pasaportlarınız başvuruda bulunmadan önce yenilenmelidir.
Kötü durumda olan, zarar görmüş pasaportlar vizeyi alsalar bile ülkeye girişte sıkıntı yaşatma ihtimalleri vardır. Küba vizes için gerekli evraklar hakkında yazımızın devamında gerekli tüm bilgileri bulabilirsiniz.
Küba Turistik Vize İşlemleri
Küba’ya turist olarak gitme niyetindeyseniz Küba turistik vize işlemleri 2025 hakkında bilgi sahibi olmanız oldukça önemlidir.
- C Hususi pasaport
- Hizmet pasaportu
- Diplomatik pasaport
Eğer yukarıdaki listede bulunan 3 pasaporttan 1’ine sahipseniz 180 gün içinde 90 gün sınırını aşmadan Küba’ya vizesiz seyahat edebilirsiniz.
Küba turistik vizesi Türkiye’nin her köşesinden online başvuru yöntemi ile alınabilmektedir. Küba turistik vizesine şahsen yapabilirsiniz fakat şahsen bulunmanıza gerek yoktur. İşlemlerinizi daha hızlı ve güvenli halledecek bir vize merkezi ile anlaşıp arkanıza yaslanabilirsiniz.
Küba konsolosluğu gerekli görürse sizden talep ettiği belgelerin üstüne başka belgelerde talep edebilmektedir. Küba turist vizesinden başka Küba ticari vizesi, çalışma vizesi, öğrenci vizesi, aile ziyareti vizeleri olarak türleri vardır.
Küba Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2025
Küba Turistik vize işlemleri için gerekli belgeler:
- Pasaportun fotokopisi de evrakların içinde olmalı ve son seyahatten 6 ay süresi bulunmalıdır.
- Fotoğraf. Fotoğraf biyometrik olmalı ve 6 aydan eski olmaması gereklidir. Arka fonu kesinlikle beyaz olmalıdır.
- Nüfus cüzdanı fotokopisi.
- Uçak bileti ve otel rezervasyonları. Başvuran kişinin ismine düzenlenmiş olmalılardır.
Küba Ticari Vize İşlemleri
Küba’ya ticari bir amaçla seyahat etmek istiyorsanız Küba ticari vize işlemleri hakkında bilgi edinmeniz faydanıza olacaktır. Küba’ya turistik vize alıp ticari görüşme, anlaşma yapmak yasaklı bir durumdur. Vize formu ve diğer belgeler dikkatlice doldurulmalıdır. Belgelerde ki bilgiler birbiri ile çelişmemelidir.
Türkiye ve Küba’da bulunan firmaların tüm bilgileri eksiksiz belgelerin içinde yer almalıdır. Küba ticari vizesi 7 veya 14 olarak verilmektedir. Yerleşik olarak yaşamak için Küba vizesi en az 30 gündür.
Küba’da ticari faaliyette bulunmak isterseniz büyükelçiliğe ibraz etmeniz gereken belgeler şunlardır:
- Vize başvuru formu. Dikkatli ve eksiksiz doldurulmalıdır. Diğer evraklarla çelişen bilgilerin yer alması sakıncalı bir durumdur.
- Renkli olarak taranmış ve daha en az 6 ay geçerliliği bulunmalıdır.
- Fotoğraf. 6 aydan eski olmayacak, 45×60 mm ebatlarında, arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf olmalıdır.
- Nüfus cüzdanı fotokopisi.
- Otel ve uçak rezervasyonu. Başvuran kişinin adına düzenlenmiş olmalıdır.
- Seyahat sağlık sigortası.
- Şirket bilgileri. Güncel olan şirket evrakları faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri evrakları dosyada bulunmalıdır.
- Ticari amaçlı davetiye Küba şirketinin antetli kâğıdı üzerine yazılmış olmalıdır. Davetiyeyi gönderen kişi yanında Küba pasaportu ve kimlik kartı bilgilerini de göndermeli bu bilgiler başvuru dosyasında bulunmalıdır.
Küba Vizesi Formu
Küba vizesi almak için en önemli belgeler arasında bulunmaktadır. Kesinlikle eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulması şarttır. Küba vizesi formu doldururken dikkat etmeniz gerekenleri sizlere sunuyoruz.
Öncelikle Küba vizesi formu online olarak doldurulabilen bir formdur. Okul veya iş yerinizden izin veya belge almadan online bir şekilde hızlıca doldurabilirsiniz. Formu doldurmak son derece kolaydır. Formda seyahatinize ilişkin temel bilgiler sizden istenir. Forma yüklenmesi gereken iki tane belge vardır.
- Pasaportunuzun renkli taratılmış dosyası. İsim, soy isim gibi önemli bilgiler okunabilmelidir.
- Küba vizesi başvuru ücretini ödediğinize dair dekont.
Bu iki belge başvuru formunu doldurabilmeniz için yeterli gelmektedir. Bu formda verdiğiniz bilgilerle diğer belgelerdeki bilgilerin çelişmemesi önem arz etmektedir. Küba vizesi için çıkan ücreti başvuru formunda görebilirsiniz. Aynı zamanda parayı yatırmanız gereken hesabın bilgileri de bu formda size verilmektedir. Küba vizesi başvuruları için bu iki belge dışında başka bir belge ibrazına gerek yoktur. Konsolosluğun şüpheli yaklaşması durumu istisnaidir herhangi bir belge talebinde bulunabilirler.
Küba Vizeleri Kaç Günde Sonuçlanmaktadır?
Küba vizesine başvuru yaptıktan sonra akıllara gelen en önemli sorulardan birisidir. Yazımızın bu bölümünde Küba vizeleri kaç günde sonuçlanmaktadır? Konusunu sizlere aktaracağız.
Başvuruların sonuçlanması turistik vizeler için 1-2 gündür. Ticari vizelerin sonuçlanma süresi 1 ila 15 gün arasındadır. Bu verilen rakamlar tahmini rakamlardır. Bazı dönemler vize işlemlerinde yoğunluk olmakta ve bu süreler daha da uzamaktadır.
Bu süre yanlış veya eksik evrak ibrazı sonucunda veya Büyükelçiliğin şüpheli bir durum görmesinden dolayı ekstra belge talep etmesiyle uzayabilir. Vakit kaybı olmaması için belgeleri doğru ve eksiksiz doldurmak çok önemlidir. Konsolosluğa başvurular online değil de yüz yüze yapılırsa turistik vizelerde başvurunun sonuçlanması 5-7 gün arasına çıkmaktadır.
Küba Vizesi Ücretleri
Vize ücretleri belirli dönemlere göre, seyahat amacınıza göre sürekli olarak değişmektedir. Sabit bir Küba vizesi ücreti bulunmamaktadır. Ödeyeceğiniz ücret içinde konsolosluk harç ücreti ve vize servis ücreti hizmetini kapsarsa daha avantajlı durumda olabilirsiniz. Küba vize ücretleri Ankara Büyükelçiliği tarafından her yıl güncellenmektedir.
Turistik vize ücreti 60 Dolardır.
- Küba vize ücreti, vize başvurusu iptal veya ret ile sonuçlansa da geri iade edilmez.
- Vize ücreti devredilemez veya satılamaz kişi adına yatırılır.
- Küba vize ücreti ödenirken 2-3 başvuru aynı anda ödenemez.
- Ret sonucunda tekrardan ücret ödemeniz gereklidir.
Küba Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Küba vizesine başvuru yapmayı düşünüyorsanız bu bölüme göz atmanız faydalı olacaktır. Küba vizesi alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında size bir liste hazırladık.
- Türkiye’den aldığınız Küba vize kartını ve Amerika havalimanlarını kullanarak Küba’ya gidemezsiniz. Türkiye’den alınan Küba vizesi ile Meksika, Kanada ve diğer bölgelere iniş yapabilirsiniz. Bu bölgeler üzerinden geçerek Küba seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.
- Hiçbir belgedeki bilgiler birbiri ile çelişmemelidir.
- Eğer ki Küba vizesine başvuru yapan kişi 18 yaşından küçükse ve ebeveynleri ile yolculuk yapmıyorsa Muvafakatname belgesini dosyasına eklemelidir. Anne ve babasının bu seyahate rızası olduğunu göstermektedir. Eğer ebeveynlerinin ikisi ile yolculuk yaparsa bu belgenin ibrazına lüzum yoktur.
- Küba turistik bir ülke olması açısından genelde Türkiye’den gelenlere ret vermemektedir. Eğer bir kez ret alırsanız tekrar başvuru yapmanız engellenmemektedir.
- Vizenizi aldıktan sonra isim, soy isim gibi temel bilgilerinizi kontrol edin. Bunların yanlış yazılmış olması sorun çıkartabilir. Küba’ya seyahat edeceğiniz gün vize kartınız ile birlikte dönüş uçak biletinizi de ibraz etmek zorundasınız. Belgeler içinde uçak bileti rezervasyonu zorunlu olmasa da gidişte kontrol sağlanmaktadır.
- Küba için uzun süreli turistik vize alınamamaktadır. Vize kartınızı aldıktan sonra kart 6 ay geçerli olmaktadır. Küba’ya girişinizden itibaren 30 gün süre ile geçerlidir. Eğer Küba’da daha fazla turistik amaçla kalmak isterseniz vizenizin uzatılması için Küba Göçmen Bürosu’na başvurmanız mümkündür.