Baltık Devletleri’ nden Litvanya, kuzey Avrupa’ da konuşlanmış, 2,5 milyondan fazla nüfusa sahip bir Cumhuriyet ülkesidir. Ormanlık alanların yaygın olduğu, doğa ve kültür turizmi için tercih edilen bölgelerdendir. Litvanya Schengen Antlaşması’ nı imzalamış bir ülkedir.
Litvanya’ ya bordo pasaport sahipleri vize ile girebilirler. Kısa süreli seyahatleri için Litvanya Schengen vizesi almalıdırlar. Ancak siyah, gri ve yeşil pasaport hamilleri, 3 aylık (180 gün) zaman içinde Litvanya’ ya gerçekleştirecekleri 90 günü geçmeyecek ziyaretlerini vizesiz yapabilmektedirler. Litvanya’ ya 3 aydan daha fazla süreli olarak aile birleşimi, uzun süreli eğitim, çalışma izni, öğrenci değişim programı kapsamında eğitim görme gibi nedenlerle uzun süreli olarak yerleşmek isteyen tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ülkeye ancak vize ile girebilirler.
Litvanya vizesi Litvanya C tipi yani Litvanya Schengen ve Litvanya D tipi yani Litvanya ulusal vize olarak iki ana gruba ayrılır. Litvanya Schengen vizesi başvuru sahibinin ülkeyi seyahat nedenine göre şöyle ayrılmaktadır:
Litvanya D tipi vize türleri şunlardır:
Litvanya’ da uzun süre kalacak olanlar başvurularını direk olarak yani şahsen Litvanya Konsolosluğu’ na yapmalıdırlar. Litvanya’ da 90 günden daha az konaklamak isteyen ve kısa süreli vize talep eden başvuru sahipleri, Litvanya Schengen vize başvuruları için konsolosluğun resmi olarak yetkilendirdiği bir başvuru merkezini aracı yapmalıdırlar.
Litvanya ziyareti öncesinde, seyahat planına ve kişisel bilgilere uygun olarak doldurulan Litvanya başvuru formu ile birlikte başvuru merkezinden randevu alınmalıdır. Randevu tarihine kadar Litvanya vizesi başvuru evrakları konsolosluğun taleplerine, seyahat nedenine ve kişisel duruma uygun hazırlanmalı ve randevuda teslim edilerek biyometrik işlemler tamamlanmalıdır. Litvanya vizesi başvuru sonuçları, pasaportun başvuru merkezine gelmesiyle birlikte öğrenilebilir.
Litvanya vizesi başvuru sonucunun olumlu yanıtlanması, vize başvurularında evrak dosyasının eksiksiz teslimine bağlıdır. Litvanya vizesi başvuru evrakları:
Litvanya Hangi Ülke Vatandaşları Vizesiz Girebilir?
Schengen vize politikaları gereği, Litvanya’ yı Schengen ülke vatandaşları vizesiz ziyaret edebilmektedir.
Litvanya Schengen vizesi elçilik ve başvuru ücreti 110 Euro, Litvanya Schengen vizesi danışmanlık ücreti ise 30 Euro’ dur. Bu ücretler Schengen vize fiyatlarında Şubat 2020’ de yapılan zamla oluşmuştur. Litvanya vizesi için 0-6 yaş grubundan vize ücreti alınmamaktadır.
]]>
Litvanya Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2025
Litvanya’ya yapılacak olan seyahatlerde vize başvurusu gerekir. Bunun için istisnai olarak; bordo, siyah, gri pasaporta sahip olan kişiler her yıl 90 günü aşmayacak şekilde, Litvanya ülkesini seyahat etmeleri dahilinde vizesiz bulunabilirler.
Vize başvuru işlemlerinizin tüm basamaklarını sizin adınıza yönetecek olan vize danışma merkezleri bulunmaktadır. Merkezler aracılığı ile vize başvuru işlemlerinizi kısa sürede yapabilirsiniz.
Litvanya’ya yapacağınız seyahatiniz, vize türünün oluşumunu da etkilemektedir. Yapacağınız seyahat’in türüne göre vizeniz verilir.
Litvanya’ya seyahatleriniz sırasında öncelikle vize alabilmek için bir Litvanya vizesi başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Bu form üzerinde istenen kişisel bilgilerinizi doğru doldurmanız ve geçerli olacak olan bilgileri buraya yazmanız gerekmektedir.
Litvanya’ya yapacak olduğunuz seyahatler için 90 günü aşmayacak olan ve pasaporta sahip olan vatandaşlar ücretsiz olarak vizesiz seyahat edebilmektelerdir.
Litvanya Vize Başvuru İşlemleri
Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport sahibi Türkiye sınırları içerisinde olan vatandaşlarına 60 ay içinde 90 gün koşulu ile vizesiz giriş hakkı tanınmaktadır. Öte yandan Umumi pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise her koşuldaki Litvanya seyahatleri için Litvanya vizesi başvurusunda bulunması gerekmektedir.
Litvanya vizesi almak zor değil. Ancak, Schengen Birliği’ne dahil olan Litvanya’ya gerçekleştirilen 90 gün ve daha altındaki konaklamalı seyahatler, Schengen Vizesi dahilinde değerlendirilmektedir. Kişiler, başvurularını şahsi olarak merkezlere ya da vize firmalarına yapmaları gerekmektedir. Kısa süreli (C Tipi) başvuruları konsolosluk ve büyükelçilik kabul etmemektedir.
Litvanya Vizesi başvurusunda bulunan şahısların tüm evrak ve belgelerini Litvanya Büyükelçiliği’ne gönderilmesinin sonrasında, vize başvuru sürecinin neticelenmesi ortalama olarak 7 – 10 gün sürmektedir. Bu süreç bazı özel koşullar altında 60 güne kadar uzayabilir. Bu nedenle Litvanya Vizesi başvurularının yapılması düşünülen seyahat tarihinden en az 15 gün öncesinden yapılması önem arz etmektedir.
Litvanya vizesi ekşi yorumlarına göre, gerekli evraklar teslim edildiğinde alınması pek de zor olmayan bir vizedir. Ancak 3 aydan uzun olan vizelerin sadece Ankara Büyükelçiliği’nden alınabildiği belirtilmektedir.
Litvanya vizesi başvuru işlemleri Konsolosluk ve Litvanya Büyükelçiliği birimi tarafından yetki verilmiş, akredite vize başvurun merkezleri tarafından yürütülmektedir. Başvurular şahsi olarak Büyükelçilik tarafınca randevu alarak ya da VFS Global vize merkezleri üzerinden randevu gerekmeksizin yapılabilir.
Erasmus programı ile Litvanya’da eğitim görecek öğrenciler gerekli evrakları hazırlamakla yükümlüdür. Gereken evraklardan ilki ulusal vize başvuru formudur. Formları tükenmez kalemle ve eksiksiz olarak doldurmak önemlidir. Litvanya Vizesi Erasmus programında konaklama ile ilgili bilgilerin eksiksiz bir şekilde yer alması önem arz etmektedir. Diğer bir önemli husus ise seyahat sağlık sigortasıdır. Litvanya Erasmus eğitimi başvurusunda bulunmak için seyahat sigortası tarihinin Litvanya’ya yapılacak olan seyahat süresinin dahilinde olmasına dikkat edilmelidir. Litvanya’da eğitim görecek öğrencilerden vize başvuru ücreti alınmamaktadır.
Litvanya vizesi Litvanya Büyükelçiliği ve Konsolosluk birimi tarafından görevlendirilmiş, akredite vize başvuru merkezleri üzerinden sağlanmaktadır.
Litvanya vizesi almak için kişinin pasaportunun, Litvanya’dan çıkış tarihi itibari ile minimum 3 ay daha geçerlilik süresine sahip olmalı ve pasaport 10 yıldan daha fazla eskimiş olmamalıdır.
Gerekli evraklar sağlanıp istenilen belgeler eksiksiz bir şekilde beyan edildiği takdirde Litvanya vizesi almak kolaydır.
Litvanya için vize muaf tutulmadığı takdirde gereklidir.
Litvanya vize işlemleri resmi tatil günleri dışında açıktır.
Litvanya’ya gidebilmek için Litvanya konsolosluğundan alınan vize gereklidir.
Litvanya vize başvurusu hakkında merak ettiklerinizi bulabileceğiniz aşağıdaki paylaşım size izleyeceğiniz yolu en ince ayrıntısına kadar gösteriyor. Aşağıda belirtilen evrakları tam ve doğru bir şekilde hazırlayıp Litvanya Konsolosluğu’na bizzat başvuru yapabilirsiniz. Eğer başvuru için profesyonel destek almak isterseniz merkez olarak tecrübeli ve güler yüzlü ekibimizle danışmanlık hizmeti veriyoruz.
Litvanya Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2025Litvanya’ya yolculuk yapmayı düşünen kişilerin hazırlaması gereken bir takım evraklar vardır. Litvanya vize evrakları şu şekildedir:
Litvanya Schengen bölgesi ülkelerindedir. Dolayısıyla Litvanya’ya giriş yapmak için Schengen vize türlerinden birisi alınmalıdır. Schengen vizesi almak üzere hazırlanan Litvanya vize evrakları arasında başvuru formu önemli bir konumdadır. Vize başvuru formu, içerdiği sorular ile birlikte kişinin Litvanya’ya gidiş amacı öğrenilmektedir.
Ayrıca hangi vize türünün ve ne kadar sürelik almak istendiği de vize başvuru formunda cevaplanmaktadır. Başvuru sürecinin istenildiği şekliyle sonuçlanması adına vize başvuru formu önemlidir.
Bu anlamda, vize başvuru formunun tamamen doğru bilgilerle ve eksiksiz doldurulması gerekmektedir. Schengen vize başvuru formunda boş bölüm, cevap verilmeyen soru bırakılmamalıdır. Formun doldurulmasının ardından belirtilen alanların imzalanması gerekmektedir.
Kişinin pasaportunun 10 yıl içinde düzenlenmiş olması gerekmektedir. Geçerlilik süresi bakımından pasaportun, Litvanya vizesinin bitiminden itibaren en az 3 ay daha geçerliliğini koruması gerekmektedir. Dolayısıyla geçerlilik konusunda sorun çıkarabilecek pasaportların vize başvurusundan önce yenilenmesinde fayda bulunmaktadır. Ayrıca vizenin onaylanması halinde işlenebilmesi için pasaportta en az iki sayfalık boş alanın da bulunması gerekmektedir. Pasaportta fotokopisi çekilecek olan yerler ise kişinin bilgilerinin bulunduğu sayfa ve son üç yılda alınmış olan Schengen vizelerinin bulunduğu yerdir.
Litvanya vize evrakları arasında 2 adet istenen fotoğrafın güncel nitelikte yani son 6 ay içinde çekilmiş olması gerekmektedir. Fotoğraf, biyometrik özellikte olmalıdır.
Vize başvurusu için hazırlanması gereken Litvanya vize evrakları arasında seyahat sağlık sigortası poliçesi de yer almak zorundadır. Söz konusu seyahat sağlık sigortası; Litvanya’da oluşabilecek herhangi bir acil durum, hastane, tedavi masrafı, ölüm gibi hususlara ilişkin masrafları kapsayıcı nitelikte olmalıdır. Seyahat sağlık sigortasının Scgenhen bölgesi ülkelerinin hepsinde geçerli olması ve alınmış olan tüm vize süresini kapsaması gerekmektedir. Ayrıca ilgili seyahat sigortasının teminat miktarı en az 30 bin Euro olmalıdır.
Litvanya vize evrakları içerisinde gidiş – geliş rezervasyonlarına ilişkin belgelere de yer vermek gerekmektedir. Alınmak istenen vizenin türüne ve süresine uygun şekilde alınmış olan gidiş ve dönüş biletleri dosyaya eklenmelidir. Yapılmış olan uçak rezervasyonlarında PNR rezervasyon kodunun bulunması gerekmektedir. Vizenin onaylanması durumunda, vizenin süresi içerisinde başka Schengen bölgesi ülkesine geçilecek ise ilgili geçiş bilgileri de belirtilmelidir. ,
Litvanya vize ücretinin başvuru sırasında Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nde sadece kredi kartları / çipli debit kartlarıyla yapılması mümkündür. Söz konusu vize ücretinin vize başvurusundan önce Büyükelçiliğin banka hesabına yatırılmış olması durumunda, ilgili banka dekontunun da Litvanya vize evrakları arasında dosyaya eklenmesi gerekmektedir.
Yukarıda ayrıntılı şekilde belirtilmiş olan Litvanya vize evrakları standart evraklardan olup her vize türü için geçerli evraklardır. Ancak Litvanya vize evrakları; gidilme amacı, alınmak istenen vize, talep eden kişinin mesleği ve benzeri etmenlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Turizm maksatlı vize talebinde bulunan kişilerin Litvanya vize evraklarının standart evrakları arasına şu belgeleri de eklemesi gerekmektedir:
Turizm maksatlı Litvanya seyahatleri için konaklamaya ilişkin rezervasyon bilgilerine de evraklar arasında yer vermek gerekmektedir. Otel rezervasyonu bilgileri; Litvanya seyahatini ve vize süresini kapsamak zorundadır. Otel bilgileri, rezervasyon kodu ve konaklayacak kişiye dair bilgiler de verilmelidir. Bu süre zarfında diğer Schengen bölgesi ülkelerine de seyahat edilecek ise ilgili bölgelere ilişkin konaklama rezervasyon bilgileri de verilmelidir.
Kişiye ait banka hesap cüzdanı veya özetinin aslı, vize başvurusunu yapan kişinin masraflarını kendisinin karşılayacak olması durumunda istenmektedir. Banka hesap cüzdanının son 3 aylık hesap hareketlerini gösterir nitelikte olması gerekmektedir. Hesap cüzdanında yeteri kadar bakiyenin yer alması aranmaktadır. Söz konusu yeteri kadar bakiye, Litvanya’da kalmanın planlandığı gün başına 40 Euro’dur. Banka hesap cüzdanı veya özetinin aslının, imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir.
Vize başvurusu yapan kişinin Litvanya seyahati masraflarını kendisinin karşılayacak olmaması durumunda sponsor uygulaması devreye girmektedir. Sponsor taahhütnamesinin noter onaylı olması gerekmektedir. Banka hesap cüzdanına ilişkin bilgiler sponsor uygulaması bakımından da geçerlidir. İşsiz olan başvuru sahibinin masraflarının eşi tarafından karşılanacak olması durumunda Litvanya vize evrakları arasına evlilik cüzdanının da eklenmesi gerekmektedir.
Bu evraklar, vize başvurusu yapan kişinin çalışan olması durumunda istenmektedir. SGK işe giriş bildirgesinin imzalı ve kaşeli olmasının dışında barkodlu olması gerekmektedir. Maaş bordrosu da işveren tarafından imzalı ve kaşeli olmalıdır.
Litvanya vize ücreti, talep edilen vize türü, süresi ve kişisel diğer bilgilere bağlı olarak değişiklik arz etmektedir. Genel anlamda konsolosluk harcı ve dış sağlayıcı ücreti bakımından Litvanya vize ücreti miktarları şöyledir:
Litvanya vize ücreti, istenen vizenin türüne, süresine, talep eden kişinin yaşına ve benzeri etmenlere bağlı olarak farklılık arz etmektedir. Ek olarak Litvanya vize ücreti, dönem dönem Büyükelçilik ya da Konsolosluk gibi yetkili kurumlar tarafından güncellenmektedir.
Dolayısıyla zaman içerisinde vize ücretinin değiştiği görülmektedir. En net Litvanya vize ücretini öğrenmek adına vize başvurusu öncesinde ya da başvuru sırasında yetkili kurumlardan bilgi alınması faydalı olmaktadır. Döviz kurundaki değişiklikler de Litvanya vize ücreti üzerinde etkili etmenlerdendir.
Litvanya Schengen vizesi bağlamında turistik, ticari ya da aile ziyareti gibi kısa süreli vize türlerinin ücreti, uzun süreli D tipi Schengen vize türlerinden farklıdır.
Litvanya vize kaç günde çıkar sorusu vize başvuru sahipleri tarafından sıklıkla merak konusu olmaktadır. Litvanya vize başvurusunun sonuçlanma süresini esas itibariyle belirleyen unsur seyahatin amacıdır. Litvanya vize ücretinin de esasen seyahat amacına bağlı olarak değiştiği görülmektedir.
Turizm amaçlı Litvanya seyahati için vize başvurusu yapan kişinin başvurusu 7 ila 10 iş günü arasında sonuçlanmaktadır. Söz konusu vize başvuru sonuçlanma süresi genel olarak diğer Scgenhen bölgesi ülkelerinde de aynıdır. Konsolosluğun yoğunluğu, istisnai haller ve tatil günleri de vize başvurusunun sonuçlanma süresi üzerinde etkilidir.
Bu anlamda, çeşitli nedenlerle oluşabilecek gecikmeler bakımından Litvanya seyahatinden en az bir ay öncesinden vize başvurusu yapılmasında fayda vardır.
Litvanya Avrupa Birliği’ne üye ülkeler arasındadır. Dolayısıyla tarafı olduğu Schengen anlaşması kurallarına bağlı olarak yabancı ülke vatandaşlarına vize politikası uygulamaktadır. Uygulanan vize politikası gereği anlaşma dışındaki ülke vatandaşlarının Litvanya’ya seyahat etmesi için vize başvurusu yapması gerekmektedir.
Vize başvurusunun olumlu değerlendirilmesi halinde başvuru sahibi, Litvanya Schengen vizesi sahibi olmaktadır. Litvanya’ya giriş hakkı tanınan kişinin, aldığı vize türüne ve belirttiği bilgilere bağlı olarak diğer Schengen ülkelerine geçiş yapması da mümkün olmaktadır.
Bilinmesi gerekir ki hususi pasaport ( yeşil ), hizmet pasaportu ( gri ) ve diplomatik pasaport ( siyah ) sahipleri, kısa süreli Litvanya seyahatlerinde vize uygulamasından muaf tutulmaktadır. Dolayısıyla umuma mahsus pasaport ( bordo ) sahiplerinin kısa süreli de olsa planladıkları Litvanya seyahatlerinde vize alması gerekmektedir.
Litvanya Schengen vize türleri, kişinin gidiş amacına ve süresine göre farklılık göstermektedir. Süreleri bağlamında vize türleri C tipi ( kısa ) ve D tipi ( uzun ) şeklindedir. Kısa süreli olan C tipi vize, sahiplerine 6 aylık bir sürede 90 günden az konaklama imkanı sunmaktadır.
Uzun süreli olan D tipi vize ise sahiplerine 90 günü aşan konaklama imkanı tanımaktadır. C tipi kısa süreli Litvanya Schengen vize türleri; ticari, turistik, aile ve arkadaş ziyareti, araştırma ve eğitim, transit gibi türlerdir. D tipi uzun süreli Litvanya Schengen vize türleri ise; çalışma, eğitim, aile birleşimi, yerleşim gibi maksatlarla yapılan seyahatler içindir.
Genel olarak uzun süreli vize türleri için vize başvuru, Litvanya vize evraklarının tamamlanmasının ardından doğrudan Konsolosluğa yapılmaktadır.
Litvanya vize evraklarının en doğru şekilde hazırlanması adına ilk olarak seyahat amacının ve süresinin net bir şekilde belirlenmesi gerekmektedir. Litvanya seyahati amacının ve süresinin tam olarak belirlenmemesi, hazırlanacak evraklarda eksikliğe sebep olabilecektir.
Litvanya Schengen vizesi başvurusu bakımından akılda tutulması gereken bir işlem, parmak izi verme işlemidir. Schengen bölgesine ilk kez seyahat edecek olan kişilerden parmak izi alınmaktadır. Aynı şekilde son 5 yıl içinde parmak izi vermemiş olanların da parmak izi vermeleri gerekmektedir.
Parmak izi verme işlemi, yetkili olan başvuru merkezlerinden randevu almak suretiyle gerçekleştirilmektedir.
Litvanya Konsolosluğu Litvanya da bulunma amacına göre vize verir.
Litvanya vize ücreti her yıl güncellik gösterir. Aynı zamanda bu ücreti çocuklarda farklılık sağlar.
Litvanya Büyükelçiliği ne müracaatta bulunan olduğu takdirde gerekli olan her türlü evrak tarafınıza iletilir.
Litvanya Vize Başvuru Formu
Litvanya’ya seyahat edilebilmesi için gerekli belgelerin ilgili konsolosluğa teslim edilmesi gerekir. Başta pasaport olmak üzere, biyometrik fotoğraf, vize başvuru formu, kimlik fotokopisi gibi evraklar istenmektedir. Bu evraklar eksik olmayacak şekilde, güncel bilgiler ile doldurulmalıdır. Aksi bir durumda vize reddi oluşacaktır. Bu sebeple bu adım, önemli bir süreçtir. Gerekli olan ücretler de ödendikten sonra vize başvuru sonucu bir süre sonra açıklanacaktır. Açıklandıktan sonra ilgili kişiye iletilir.
LİTVANYA CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİLİĞİ
Kançılarya: Mahatma Gandi Cad. No: 17/8-9, 06700 GOP
Telefon: 447 07 66
Faks: 447 06 63
E-Posta: [email protected]
Çalışma Saatleri: Pazartesi-Perşembe 08:00-17:00 Cuma 08:00-15:30
Litvanya Konsolosluğu
İstanbul da bulunan Litvanya İstanbul Fahri Konsolosluğu ve diğer şehirlerdeki Litvanya Konsoloslukları faaliyet alanlarına yakın yerlerde ikamet eden insanların Litvanya vizesi ve Litvanya Konsolosluk işlemlerini yerine getirmekle sorumludur. İstanbul ve çevresinde bulunan şehirler konsolosluk işlemleri için İstanbul Fahri Konsolosluğuna başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu şehirler; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya ve Yalova ilçelerinde ikamet edenler başvuracaklardır.
Erasmus, öğrencilerin yurt dışına çıkıp orada eğitim görmelerini sağlayan, eğitimlerinin yanında kişisel gelişimlerini artırıp bununla beraber farklı kültürler tanımalarına olanak sağlayan ve alanlarında da farklı ortamlar görme şansını değerlendirmek için uygulanan bir eğitim programıdır.
Erasmus programı ile Litvanya’ya gitmek isteyen kişilerin veya öğrencilerin başvurmaları gerek vize türü Litvanya Erasmus vizedir.
İzmir de bulunan Litvanya İzmir Fahri Konsolosluğu, İzmir ve çevre şehirlerde yaşayan Litvanya vatandaşlarının ve Türk vatandaşlarının ihtiyaç duydukları konsolosluk işlemlerini halletmeleri için Litvanya İzmir Fahri Konsolosluğuna başvurmaları gereklidir. İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Kütahya, Manisa, Uşak ve Afyon illeri ve bu illere bağlı ilçeler konsolosluk işlemleri için İzmir Fahri Konsolosluğuna başvurmaları gereklidir.
Litvanya başkonsolosluk hizmeti amacıyla irtibata geçilecek telefon numarası (0312) 447 07 66’ tır. Bu irtibat numarası Ankara da bulunan Litvanya Başkonsolosluğuna aittir. Litvanya konsolosluğu telefon numarası üzerinden çeşitli bilgiler ve işlemlerinizi halletmek mümkündür.
Antalya ve çevre şehirlerinde yaşayan Litvanya ve Türk vatandaşlarının ihtiyaç duydukları konsolosluk işlemleri için Litvanya Antalya Fahri Konsolosluğundan hizmet almalıdırlar.
Litvanya için vize şartı belirli ülkelere kesinlikle sunulur.
Litvanya vize işlemleri belirli gün ve saat dilimleri içerisinde açık olarak hizmet gösterir.
Litvanya pasaport alabilmek için Litvanya konsolosluğunu ya da göç idaresine başvuruda bulunmalı.
Litvanya’ya gitme planı yapan Türk vatandaşları, bordo umuma mahsus pasaport ile Schengen vizesi alarak, Litvanya’yı ziyaret edebilir. Bunun yanında gri hizmet pasaportu, yeşil hususi pasaport ve siyah diplomatik pasaport sahibi olan kişiler, Litvanya’ya vizesiz girebilir.
Litvanya Schengen vizesi için, vize randevusu alınır. Başvurular; seyahatten en az 1 ay ya da 3 ay öncesinde yapılmalıdır. Randevular sadece kişiye özeldir. Verilen randevu saati ve tarihine uyulmalıdır.
Schengen Anlaşması dahilinde AB üyesi ülkelere seyahat etmek için, vize türüne uygun şekilde belirlenmiş belgelerin hazırlanması gerekir.
Litvanya’ya seyahat planı yapan kişi işveren ise; şirketin kayıtlı olduğu ticaret odası kaydı, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, faaliyet belgesi gibi evraklar getirmelidir. Eğer öğrenci vizesi alınacaksa, eğitim alınan okuldan öğrenci belgesi alınmalıdır.
Litvanya’ya gidecek kişiler 18 yaş altında bulunan kişiler ise; her iki ebeveynin de izninin bulunduğu, noter tasdiki yapılmış muvafakatname almak zorundadır.
Litvanya vize başvurusu süresi; belgelerin hazırlanması, randevunun alınması, ilgili konsolosluk ya da büyükelçiliğin onay süresine bağlıdır. Tüm bu işlemlerin yapılması ve konsoloslukta yapılacak mülakat sonrasında, vize süreci yaklaşık 7 ila 10 gün içinde sonuçlandırılır. Ancak bu süre konsolosluğun yoğunluğuna, ek belge istenmesine ve bu belgelerin hazırlanması göre değişkenlik gösterir.
Litvanya Erasmus vizesiyle Türk öğrencilerine okuma imkânı sunar. Erasmus eğitimi için Litvanya’ya gitmek isteyen öğrenciler, gerekli tüm belgeleri hazırlamalıdır. Ulusal vize ya da D tipi uzun süreli vize kapsamında vizeye başvuran öğrencilerin pasaportların, 10 yıldan eski olmamalı ve Litvanya’dan dönüş tarihinden itibaren, en az 3 ay içinde olduğuna dikkat edilmelidir.
Litvanya’ya eğitim amaçlı giderek Erasmus vizesine başvuran kişilerden, vize başvuru ücreti alınmaz. Başvurular şahsen, Litvanya Ankara Büyükelçiliği tarafından kabul edilir.
Litvanya Schengen mi; evet. Schengen Bölgesine 26 ülke üyedir. Bu ülkelerden Almanya vizelerin kendi ülkelerinden alınması konusunda sorun çıkartırken; İtalya, İspanya ve Fransa’da sorun yaşanmıyor.
Bunun yanında birçok kereler yurtdışına çıkış yapan kişiler, Almanya’ya giderken fazla sorun yaşamıyor. Bunun yanında tek tip Schengen vizesi alınarak; 6 ay içinde, 90 günlük vize alınabilir.
Litvanya Schengen vizesi ile diğer Schengen ülkeleri olan; Avusturya, Belçika, Danimarka, Çekya, Finlandiya, Estonya, Almanya, Fransa, Macaristan, Yunanistan, İzlanda, Letonya, İtalya, Malta, Lüksemburg, Norveç, Hollanda, Polonya, Slovakya, Portekiz, İspanya, Slovenya, İsveç ve İsviçre’ye giriş yapılabilir.
Bunun yanında Litvanya turistik vizeleri için gerekli evraklar; kişisel kriterler içerir. Vize ofisimizi arayarak, konusunda uzman danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. Yetkililerimiz, en uygun vize türü konusunda başvurularınızı nasıl gerçekleştirmeniz gerektiğini söylerken; aynı zamanda gerekli tüm evrakları hazırlamanızda size yol göstererek, başvuru sürecinizi başlatır.
]]> Litvanya Vize Başvuru İşlemleri
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bordo (umuma mahsus) pasapor sahibi ise Litvanya seyahati için Schengen vizesi almaları gerekmektedir. İstenilen evrakları tamamladığınız taktirde sizde Litvanya’ya seyahat edebilirsiniz. Litvanya vize başvuru formu – visa center noksansız olarak doldurulmalıdır.
Bilgilerin yanlış olması durumunda vize başvurunuz iptal olabilir. Litvanya konsolosluğu ile kontrol edilen bilgiler doğru olduğu taktirde yaklaşık 10-20 gün içerisinde Litvanya vize başvuru formu – visa center onayı size iletilecektir.
Türkiye vatandaşları Litvanya’ya iş, okul, aile ziyaret veya diplomatik sebeplerden gidebilmektedir. Schengen ülkelerinden biri olan Litvanya’ya seyahat etmek için Schengen Vizesi alınmalıdır. Özel, diplomatik veya hizmet pasaportlarına sahip Türk vatandaşları Schengen Vizesi almadan Litvanya’yı ziyaret edebilmektedir.
Bordo (Umuma Mahsus) pasaport sahipleri Litvanya ziyaretlerini gerçekleştirmek için Schengen vize başvuru formunu doldurmalıdır. Schengen vizesi alan Türk vatandaşları Litvanya’ya ve diğer Schengen ülkelerine istenen evraklar dâhilinde seyahat edebilecekler.
Litvanya vize başvuru sırasında verdiğiniz bilgiler başvurunun kabulü için önemlidir. Formda istenilen bilgiler eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Verilen bilgiler ile vize başvurusu için istenen belgeler arasında uyum olmalıdır.
Litvanya Vize Başvuru Formu
Birbirini desteklemeyen bilgiler ile başvurunun kabul edilmemesi çok olağandır. Litvanya Konsolosluğu tarafından kontrol edilen bilgilerin ve evrakların olduğu başvuru dosyasının verilmesiyle birlikte başvurunun sonuçlanması 15-20 gün sürebilmektedir.
Bazı koşullarda bu süre 45 güne kadar uzayabilmektedir. Schengen vizesi başvurusunda bulunurken seyahat amacı belirtilmelidir. Belirlenen vize türlerinden uygun olan seçilerek başvuru yapılmalıdır. Ticari ziyaret vizesi, Litvanya turistik vizesi, Litvanya aile ve arkadaş ziyareti vizesi, Litvanya kültürel-bilimsel ve sportif faaliyet vizesi, Litvanya Erasmus vizesi gibi vize türlerinden biri seçilmelidir.
Seçilen vize türüne bağlı olarak istenen belgelerde ufak farklılıklar olabilmektedir. Vize ücreti de buna dâhildir. Talep edilen vize ücreti Litvanya Konsolosluğunun belirlediği banka hesaplarına yatırılmalıdır. Yatırılan tutarın banka hesap belgesi başvuru dosyanızın içinde yer almalıdır.
Litvanya’ya gidebilmek için öncelikle online olarak başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Başvuru formunu doldurduktan sonra Schengen vizesi için talep edilen başka belgelerde bulunmaktadır.
Litvanya vize işlemlerinde vize verir.
Litvanya vizesi Litvanya Konsolosluğu ya da Litvanya büyükelçiliğinden alınır.
Litvanya’ya gitmek için Litvanya konsolosluğundan tarafınıza verilen belirli evraklar gereklidir.
Litvanya Vize Başvuru İşlemleri
Litvanya vize dilekçe örneği – visa center, vize dilekçe örneklerini sunar. Bu örneklerden yararlanılarak ticari veya turistik amaca uygun olarak başvuru sahibi dilekçeyi doldurabilir. Doldurulan dilekçe vize başvurusunun yapıldığı birime evrakların tamamıyla birlikte teslim edilebilir. Bu sayede dilekçede yanlışlık olması gibi durumlar ortadan kalkar. Litvanya vizesi için dilekçe örneğine ihtiyaç duyan kişiler aşağıdan örnekleri indirerek yararlanabilirler.
Litvanya turistik vize ihtiyaçlarınız için Litvanya turistik vize talep dilekçesi, Litvanya ticari vize ihtiyaçlarınız için ise Litvanya ticari vize talep dilekçesi doldurmalısınız.
Vize dilekçe örneklerine yazı sonunda ulaşabilirsiniz.
Litvanya Vize Dilekçe Örneği
Avrupa’nın kuzey kesiminde bulunan ve Baltık ülkesi olarak tanımlanan üç ülkeden biri olan Litvanya, Beyaz Rusya, Rusya, Letonya ve deniz aşırı olarak da İsveç’in komşusudur. 2020 itibari ile 3,5 milyon dolaylarında nüfusu bulunan Litvanya, yüksek gelir elde eden milletler arasında yer almakta ve bu yıllık kişi başına düşen milli gelir baz alındığında bu şekilde sınıflandırılmaktadır.
Her Kuzey Avrupa ülkesi gibi önemli ölçüde iyi bir coğrafi yapısı ve yemyeşil bir doğası bulunan Litvanya, yılda 3,5 ilâ 4 milyon turist çekebilmektedir. Litvanya turist vizesi almak koşulu ile seyahat edebileceğiniz ülke için Litvanya turistik vize talep dilekçesi doldurarak, ilgili dilekçeyi Litvanya İstanbul Başkonsolosluğu binasına teslim edebilirsiniz. Dilekçede bulundurmanız gereken bilgiler:
Şeklindedir. Bu bilgilerin hazırlanması sonrası, Litvanya vize başvuru evraklarını hazırlayıp dilekçenin desteklenmesine olanak sağlayabilirsiniz.
Avrupa Birliği ve Kuzey Avrupa Baltık devletleri arasında birçok farklı nitelik barındıran Litvanya, gelişmişliğini özellikle de biyoteknoloji sektörüne bağlıyor.
Sanayi, endüstri, teknoloji, yazılım ve biyoteknoloji kalemleri ile yüksek getiri sağlayan ülke, son derece başarılı bir biçimde yatırım çekmeye devam ediyor. Türkiye’den de yatırım çekmekte ve Türk şirketleri ile de iş birliğine girmekte olan Litvanya şirketleri, bu adımlarını hızlandırıyor.
Dilekçe, şirket antetli kâğıdına aşağıdaki unsurlar ile hazırlanmak zorundadır:
Ek olarak, iş toplantısı, fuar, seminer vb. kavramlar için ülkede olacak iseniz, bu organizasyona dair bilgi paylaşımı.
Litvanya için vize belirli ülkelerde gereklidir belirli ülkeler ise muaf tutulur.
Litvanya vize işlemleri açıktır.
Litvanya’ya gidebilmek için evraklar hazırlanıp konsolosluğa teslim edilmelidir.
Litvanya Aile Birleşimi
Lihteynsayn vize başvuru formunu doldurarak geri kalan evraklarınızla beraber Türkiye’deki temsilciliğe başvurunuzu hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Lihteynsayn konsolosluğu Türkiye’deki resmi tatiller haricinde hafta içi belirli saatlerde hizmet vermektedir. Alacağınız randevu bu hizmet saatleri içerisinde belirlenir.
Lihteynşayn Konsolosluğu
Lihteynsayn’a gidecek olan Türk vatandaşlarının vize başvurusu yaparken vize talep dilekçesi de sunmaları konsolosluk tarafından istenir.
Yurt dışı bağlantılarımız ile gideceğiniz ülkelerde sizlere daha rahat bir seyahat geçirmeniz açısından da hizmet vermekteyiz. Lihteynsayn seyahatiniz için tüm bilgilere web sitemizden ulaşabilirsiniz.
Lihtenştayn vize ister.
Lihtenştayn vizesi Lihtenştayn Konsolosluğu bünyesinde alınır.
Lihtenştayn her kesimden işin yapılabileceği bir ülkedir.
Litvanya vatandaşı olan kişiler ile akrabalık bağı bulunan, evlilik bağı bulunan veya aile bağı bulunan kişiler Litvanya’da uzun dönem oturmak için bu vizeyi talep edebilir. Yani eşiniz, partneriniz, çocuklarınız veya anne babanız Litvanya vatandaşı ise bu vizeyi talep edebilirsiniz.
Litvanya konsolosluğu üzerinden talep edilecek bu belge için mutlak bir şekilde konsolosluk tarafından talep edilen belgelerin eksiksiz olarak hazırlanması önemlidir. Bu belgeler arasında;
Talep edilen bu belgeler ülkenin diline uygun bir şekilde hazırlanmalı, eksiksiz ve sorunsuz olarak bir dosya haline getirilerek Litvanya konsolosluğuna teslim edilmelidir. Başvuru sırasında Litvanya konsolosluğu 12 yaşın üzerindeki her kişiden mutlak bir şekilde biometrik veri kaydı yani parmak izi alacaktır.
Litvanya’ya gerçekleştirilecek seyahat için ulaşım rezervasyonlarının sağlanması ile birlikte yaklaşık 90 gün öncesinde vize başvurularını yapmanız doğru olacaktır. Çünkü vize başvuruları genellikle birkaç ay gibi bir süre alabilir.
Litvanya vize başvurusu gerçekleştiren kişiler hazırlanan vize evrakları ile birlikte belirtilen gün içerisinde mutlaka doğru saatte konsoloslukta bulunmalıdır. Litvanya konsolosluğu karşılıklı görüşme gerçekleştirdikten sonra sizden bazen ek evraklar talep edebilir.
Lihteynşayn Konsolosluğu
Örnek olarak son 3 aylık banka hesap dökümlerini, sahip olduğunuz gayrimenkuller veya gelir belgelerini, eğer çalışıyorsanız Türkiye’deki çalışma belgeleriniz gibi birçok nokta talep edilebilir. Ayrıca çocuklarınız bulunuyorsa ve çocuklarınızı aynı şekilde Litvanya’da yerleşik olarak yanınıza almak istiyorsanız, doğum belgeleri ve muvafakatname belgeleri talep edilebilir.
Litvanya kadınları ile evlenmek vatandaşlık almak için yeterli bir koşul değildir. Litvanya vatandaşı ile evlenmek sizin oturum aşamasında daha kolay onay almanızı mümkün kılmaktadır.
Litvanya vatandaşı ile evlenmek isteyen kişilerin tenfiz onayı almalarının sonrasında, vatandaşlık için 5 sene kadar oturum sürecini devam ettirmeleri gerekir. Bu 5 senenin sorunsuz devam etmesinin akabinde vatandaşlık için talepte bulunulabilir.
Litvanya vatandaşı olma şartları arasında ülkeye entegrasyonun sorunsuz tamamlanacağının yansıtılması ve ülkeye dair temel bilgilere hakim olmanız gerekmektedir.
Litvanya evlilik sitesi aracılığı ile sadece oturum izni almak için evlilik yapmanız durumunda resmi kurumların yapılan denetimler ile bu durumu kontrol edeceğinin de belirtilmesi gerekir. Litvanya’da iş imkanları araştırması yapmadan, direkt olarak bir firmadan onay almış şekilde vize başvuru adımının tamamlanması sizin vizenizin onay alması için daha uygun bir zemin yaratacaktır. Litvanya’da çalışmak için firmanızdan davetiye alırsanız çalışma izni çıkması olasıdır. Bu davetiyenin kurumsal bir firmadan alınması ve kurumsal firmanın hem geçerlilik tarihi bağlamında hem de kime ait olduğuna dair tüm bilgilerin yerini bulması gerekir. Letonya vatandaşlık şartları arasında kişilerin geliş talepleri ile sundukları belgelerin birebiri uyum içerisinde olması da bulunur. Bu unsurlarda bir sorun fark edilirse oturum izninin iptal hakkı saklı tutulur.
Litvanya Türk vatandaşlarından bordo pasaport sahiplerine vize şartı sunar.
Litvanya vize işlemleri resmi tatil günleri dışında açıktır.
Litvanya’ya gitmek için Litvanya konsolosluğundan tarafınıza iletilen belirli evraklar gereklidir.