Meksika Vize Başvuru İşlemleri
Bazı yabancı vatandaşlar Meksika vize başvuru işlemleri – Visa Center yaptırmadan ülkede gezi yapabilmektedirler. Belirlenmiş olan şartları yerine getiren kişiler 180 gün boyunca ülkede kalabilmektedirler. Bazı muaf ülkelerin vatandaşlarının vize belge işlemi yaptırmasına gerek yoktur. Vize başvurusu yapmak isteyen kişiler Meksika büyükelçiliğine giderek başvurularını yapabilirler.
Meksika vizesi alabilmeniz için tamamlamanız gereken evraklar şunlardır:
- Belgelerinizi hazırlamanız gerekmektedir.
- Vize başvurusu formu
- 2 tane sayfası boş ve en az 6 ay süresi olan bir pasaport
- Yakın zamanlarda çekilmiş olan biyometrik fotoğraf
- Gelir kaynağınızı kanıtlayacak olan bir belge
- Oturma izninize dair yasal ikametin-izi kanıtlayan bir evrak
Meksika Vizesi Başvurusu
En temelde Meksika vizesi evraklarını tamamlayanlar ve başvuru koşullarını yerine getiren seyahat severler turistik mekanları olan bu ülkede çok sayıda güzelliği görebiliyor.
Meksika Vizesini Kimler Almak İster?
Güneşli havası, doğal güzellikleri olan Meksika’da antik dönem kalıntıları hissedeceğiniz önemli çok sayıda eser bulabilirsiniz. Kültürel festivalleri ile dikkat çeken ülkede aklınızdan çıkmayacak hatıralar oluşturabilirsiniz.
Meksika’yı ziyaret amacında olanlar öncelikle bir vize başvurusu yaparak bu yönde adım atmış olur. Bazı yabancı ülke vatandaşları vize başvurusu yapmadan ülkede gezi yapabiliyor. Belirli şartları yerine getirenler 180 güne kadar ülkede kalabiliyor.
Meksika vizesi almadan muaf ülke konumundaki bazı yerlerde ek vize belge işlemi yapmanıza gerek kalmaz. Avrupa Birliği üyesi ülkeler, EFTA, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avustralya bunlardan bazılarıdır. Meksika vizeleri almaktan muaf olan ülkeler bir turist kartı alarak yalnızca pasaportlarıyla Meksika’ya gelebilir.
Meksika Vize Çeşitleri Neler?
Meksika vizesi çeşitleri temelde ne kadar kaldığınıza göre değişen bir özelliktedir. Buna göre 3 tane vize türü vardır.
- Meksika turist vizeleri, vize gerektiren yabancı ülke vatandaşlarına 3 aya kadar verilen bir vize türüdür. Kısa süreliğine Meksika’ya turizm, geçici bir iş, birini ziyaret gibi nedenlerle girişlerde verilir.
- Meksika geçici oturma vizesi, en az 6 ay ve en çok 4 sene kalmak üzere Meksika’ya taşınmak isteyenlere verilen vize türüdür. Bu vizelerin kendi içinde türleri vardır:
- Meksika çalışma vizesi
- Meksika aile vizesi
- Meksika öğrenci vizesi
- Meksika daimi oturma izni vizesi kalıcı şekilde bu ülkeye gelen yabancı kişilere verilir. Bu vize türü genellikle emeklilere yönelik verilmektedir. Meksika emeklilik vizesi ismiyle de anılması bundan dolayıdır. Meksika’da kalıcı ikamet hakkı için yakın aile bağları burada olan kişilerin gereken koşulları yerine getirmiş olması gerekir.
Meksika Havalimanı Transit Vizesi Alınır mı?
Meksika havalimanı transit vizesi birçok ülke aksine burada verilmeyen bir vize türüdür. Havalimanında bir başka uçağa geçecek olanlar bir gün içinde bunu yapacağında, havaalanı transit salonuna kadar size eşlik eden bir görevli olacaktır. Göçmenlik görevlisi tarafından yönlendirme yapılır.
Sadece transit geçiş amacı da olsa Meksika’ya girmek için Meksika turist vizesi ve turist kartı gerekiyor.
Meksika Vizesi için Başvuru Yeri Neresi?
Yakınlardaki Meksika büyükelçiliği Meksika vizesi için başvuru yeri olacaktır. Bazı ülkelerden Meksika’ya gelenler için SAE ile vize alabilme şansınız vardır. Türkiye ve Rusya’dan gelenler “Elektronik Seyahat Yetkisi” kapsamında turist vizesi alabiliyor.
Meksika Vizesine Başvurusu Ne Zaman İşleme Konur?
Meksika vizesine başvuru elçilikle görüşmelerinize göre değişen biçimde işleme konabilir. Vize işlemlerinde iki günden bir aya kadar süreç olabilmektedir.
Meksika vizesi için öncelikle kurumdan randevu alarak ilerleme sağlanır. Bu randevuyu da seyahat edeceğiniz dönemden bir ay öncesi almalısınız.
Meksika Vizesine Başvuru Nasıl Yapılır?
Meksika vizesine başvuru nasıl yapılır sorusu için en yakın Meksika büyükelçiliğine gitmeniz ama öncelikle evraklarınızı tamamlamanız önemlidir.
- Meksika büyükelçiliği ile telefon görüşmesi yapın, randevu alın.
- Çıktısını almadan detaylıca doldurduğunuz Meksika vize başvuru formunu alın.
- Vize için gerekli belgeleri hızlı şekilde toparlayın.
- Gönderilen başvuru evrakları öncesi vize ücret ödemelerinizi de yaptığınızı kanıtlar belge hazırlayın.
Elçiliğe evrakları teslim ederken Meksika vizesi başvuru süreci talep açısından değişkenlik gösterebiliyor.
- Vize ücreti ödeme yöntemi
- Meksika büyükelçiliği açılış saatleri
- Randevular konusunda detay bilgi almaya özen gösterin.
Meksika elçiliklerinin tam listesini inceleyerek ülkenizdeki olana göre sürece devam edebilirsiniz.
Meksika Vize Başvuru Formunu Doldurmak
İndirdiğiniz Meksika vize başvuru formu ayrıntılı şekilde doldurulmalıdır. Meksika büyükelçiliği web sitesi üzerinde form alınabilir. Formu doldururken tek seferde hepsini bitiremediyseniz aralığı uzun tutmadan tamamlamaya özen gösteriniz.
Formdaki veya elçilikteki talimatları dikkatlice takip ederek bilgileri doldurmalısınız. Okunaklı harflerle yazarak işlemler yapılabilir. Formda cevaplamanız gereken detaylar şu şekilde sıralanmaktadır:
- Temel kişisel bilgiler; isim doğum gününü, doğum yeri cinsiyet ve
- Pasaportla alakalı bilgiler
- Ülke ve adres detayları; hangi ülkede ikamet ediliyorsa
- Medeni durum bilgileri
- Meslek konusunda detayları bilgiler
- Meksika’ya neden seyahat edildiğine yönelik bilgiler
Bilgileri doldurunca Meksika vize başvuru formunu imzalamalısınız. Reşit olmayanlar için sorumlu kişi formu imzalar.
Meksika Vizesi Gerekli Evraklar
- Belgelerinizi hazırlama aşaması tamamlanır.
- Destekleyici belgelere dikkat etmelisiniz.
- Vize başvuru formu
- Minimum 2 boş sayfası (vizeyi yapıştırmak için)olan altı ay daha geçerli seyahat belgesi veya pasaport
- Yakın dönemde çekilmiş doğru ebatlarda bir resim
- Gelir kaynakları kanıtı; Meksika’da kaldığınız sürede geçimi sağlayan maddi kaynak
- Geri döneceğinize dair, rezerve edilmiş dönüş uçak bileti
- Meksika’dan alınan bir davetiye; bir şirketten de alınabilir.
- Meksika’ya gelmek istediğiniz ülkede uyruğunuz yoksa oturma izni gibi yasal ikamet kanıtı bir evrak
- Amaca göre gerekli olan diğer tüm ek belgeler Meksika vize şartları olarak sıralanır.
- Yaptığınız başvuruda evrak gönderildiğinde vize ödemesi kanıtı da istenecektir.
- Tüm evraklar tamamlandığında Meksika büyükelçiliğine belirtilen randevu tarihinde başvuru yapılmış olur.
Meksika Vizesi Ne Kadar?
Değişme payı olmakla beraber Meksika vizesi ne kadar sorusunun yanıtı 36 dolar olarak yanıtlanabilir. Vize fiyatlarında ülkelere göre değişen şekilde bu miktar farklılık gösterebiliyor. Peşin ödeme ve diğer yöntemler de bu fiyat değişiminde etkilidir. Ödeme yöntemleriyle alakalı elçilikten bilgi alabilirsiniz.
Meksika turist kartı fiyatları ise 15-30 $ civarında alınabilmekledir. Aynı şekilde bu fiyatlarda da değişiklikler olabilir.
Meksika Vize İşlem Süresi Kontrolü
Meksika büyükelçiliği web sitesini kontrol ederek başvurunuzun işleme konup konmadığı hakkında bilgi öğrenebilirsiniz. İletişime geçtiğinizde süreçler size daha net şekilde aktarılacaktır. Genellikle başvuru ardından 10 gün içinde işleme konur. Elçilikler randevunuzu bir ay önceden ayarlamanızı öneriyor.
Meksika Vizesinin Süresi Ne Kadar Geçerli?
Vize türüne bağlı şekilde Meksika vizesi geçerlilik süresi değişiyor.
- Meksika turist vizesi en çok 3 ay (180 gün)
- Meksika’ya giriş alanında yetkililer 30-90 gün arası turistlere özel kartlardan verebiliyor.
Meksika geçici ikamet vizesinden alacaklar için yenilenme süresi ile yıla kadar uzatma mümkündür. Daimi ikamet yapmak için bu süre beklenir. Normalde bir senelik süresi vardır.
Meksika Vizesini Uzatmak mümkün mü?
Vize türüne göre değişmekle beraber Meksika vizesini uzatmak mümkün olabiliyor. Şu detaylar bu anlamda önem kazanmaktadır:
Yapılan seyahatte toplam gün sayısı 180’den az ise ve bir turist kartınız varsa bunu180 güne tamamlayan şekilde alım yapabilirsiniz. 30 günlük alanlar, 60-90 günlük alanlar bu süreye uzatabilir. Meksikada turist vizesi uzatmak 180 günle sınırlıdır.
Turist kartı uzatma taleplerinizi Meksika göçmenlik merkezine yönelik yapabilirsiniz. Fakat her başvurunuz olumlu sonuçlanmayabilir. Bunu da bilmekte fayda var. Gerekçeler ve belgeler yine önem kazanıyor.
Meksika geçici oturma izni olanlar için uzatma süresinde değişiklikler görülebilir. Vizeyi en çok dört yıla kadar uzatabiliyorsunuz. Kalıcı oturma izni almak için bu süreyi doldurmak gerekiyor ve yeni başvuru onayı almanız önemlidir.
Meksika Turist Kartı Gün Sayısı Geçilirse Ne Olur?
Meksika turist kartı gün sayısı geçilirse para cezası ödemeniz gerekiyor. Bunun ne kadar olduğu geciken gün sayısı ve o dönemdeki para cezalarına göre değişilmektedir. Göçmenlik bürosu veya havalimanında bulunan göçmenlik merkezi bu konuda ilgili kurumdur. Çıkış vizesi açısından gerekenler yapılır.
Meksika Turist Kartı Kaybolursa Ne Yapmalı?
Seyahat ettiğiniz Meksika’da turist kartı kaybolursa göçmenlik bürosuna gidip yeni bir tane için başvuru yapabilirsiniz. Bu işlem yenileme işlemleri kapsamında yeni bir ücret talebi ile gerçekleşecektir.
Varışta Meksika Vizesi Var mı?
Varışta Meksika vizesi, Meksika Turist Kartı olarak bilinmektedir. Gittiğinizde bu kartıı kullanarak ülkede gezme hakkınız olur. Bu kart vize olsun ya da olmasın mutlaka alınmalıdır.
Meksika’ya gitmeden önce “Meksika Turist Kartı” alabilirsiniz.
Meksika Vizesine Başvurular Online Yapılır mı?
Belirli ülkelerde Meksika vizesine başvuru online yapılabilir. Şu ülkelerin vatandaşları içi online başvuru yapılabilir:
- Ukrayna
- Türkiye
- Rusya
Elektronik Seyahat Yetkisi -SAE online Meksika vizesi için başvuru yapma kanalı olarak bilinmektedir.
Bu vizeyi aldığınızda Meksika’da 180 güne kadar kalma hakkı elde edebiliyorsunuz. Havayolu bileti alacak olanlar için online vize alınabilmektedir.
Denizden veya karadan yolculuklarda online vize başvurusu kabul edilmemektedir.
Meksika Vizesinin ABD Schengen Vizeleri ile Bağlantısı
Muaf tutulan ülkeler kapsamında Meksika vizesine başvuracağınızda geçerli bir Schengen vizesi olanlar yeni vize almadan giriş yapabilir.
- Japonya
- Kanada
- Birleşik Krallık
- Amerika Birleşik Devletleri
Ayrıca, özellikle bazı ülkelerde verilmiş olan oturma izniniz varsa, Meksika turist vizesi almadan ülkeye giriş yaparak seyahatinizi tamamlayabilirsiniz.
- Kanada
- Şili
- Peru
- Avrupa Birliği ülkeleri
- Amerika Birleşik Devletleri
- Japonya
- Birleşik Krallık
- Kolombiya
Bu ülkelerden birinde oturma izni olanlar, Meksika’ya vizesiz giriş yapabilecektir. Ülkeye girişte bu muafiyet durumunu kanıtlayan belgeleri gösterebilirsiniz.
Meksika’da Çalışmak İçin Ne Yapmalı?
Meksika’da çalışmak için öncelikle ülkeden elde edeceğiniz çalışma izni gereksinimi vardır. Yasal bir geçerliliği olan kurum üzerinden iş teklifi açıklaması almalısınız. Ayrıca;
INM, Ulusal Göçmenlik Enstitüsü’nden çalışma izni alınması gerekir. İşveren bunu kendi sizin başvurunuz için alacaktır.
Alınan belge ile Meksika’ya girişlerde geçici ikamet başvurusu yapılır. Duruma göre uzatma detayları için yeniden başvuru gerekebilir.
Meksika’da Uzun Kalmak için Ne Yapmak Gerekiyor?
Altı aydan fazla süre Meksika’da kalmak isteyen yabancı uyruklu kişiler bir seneden 4 seneye kadar geçerli olan Meksika geçici oturma izni almak için başvuru yapmalıdır.
Meksika’da çalışma hayatına girecek olanların ayrıca çalışma izni belgesi alması da gerekmektedir. Turist kartı ile ülkeye giriş yapanlar bunu en çok altı aya kadar uzatabilmektedir.
Meksika Vizesi Sık Sorulan Sorular
Meksika vizesi, Meksika sınırları içerisinde seyahat nedenleri doğrultusunda seyahat edecek olan kişilerin her iki ülke adına giriş ve çıkış yapabilmesi için yetkili resmi makamlardan alacak olduğu bir vize onay belgesi niteliği taşımaktadır.
Meksika Vizesi Fiyatı
Meksika vizesi fiyatı, Meksika işlem sırası esnasında başvuruda bulunan kişiden 150TRY ve artı KDV miktarı şeklinde tahsil edilmektedir. Ancak başvuruda bulunacak olan başvuru sahibinin seyahat nedeni kapsamı içerisinde fiyatlarda değişkenlikler yaşanabilmektedir.
Meksika Vizesi Ekşi
Meksika vizesi ekşi yorumlarına göre Meksika vizesi adı altında başvuruda bulunan kişinin vize ücretleri yapacak olduğu seyahate göre değişkenlikler göstermektedir. Bu nedenle başvuruda bulunacak olan kişi seyahat nedeni kapsamı içerisinde araştırma yapması konusunda tavsiye edilmektedir. Ayrıca Meksika vize online bir şekilde e-vize olarak da yapılabilmektedir.
Meksika Vizesi Almak
Meksika vizesi almak için, Meksika sınırları içerisine seyahat edecek kişinin ilk önce vize talebinde bulunarak gerekli talep edilen evrak ve belgeleri yetkili makama sunması gerekmektedir. Evrakların eksiksiz ve tutarlı beyan edilmesi sonucunda kişi yüksek ihtimal doğrultusunda vize onayını alabilmektedir.
Meksika Vizesi Nasıl Alınır?
Meksika vizesi nasıl alınır sorusunun en net yanıtı, kişinin seyahat edecek kategori içerisinde bulunan vizeye gerekli evrakları hazırladıktan ve vize ücretini de ödedikten daha sonra müracaat etmesi yeterli olacaktır.
Meksika Vizesi Ne Kadar?
Meksika vize ücreti 2020 yılı itibari ile KDV dahil olmak üzere başvuruda bulunacak olan kişi tarafınca 150TRY tutarlı tahsil edilmektedir. Ancak, başvuru yapan kişinin seyahat nedenine göre bu fiyat üzerinde değişiklikler de yaşanabilmektedir.
Meksika Vizesi Yeşil Pasaport
Meksika vizesi yeşil pasaport sahibi olan kişiler de seyahat gerçekleştirebilmeleri adına vize işlemlerine tabi tutulmaktadırlar. Ancak, başvuruda bulunan kişi Diplomatik bir pasaporta sahip ise vize işlemlerinden muaf tutulmaktadırlar.
Meksika Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Meksika vizesi için gerekli evraklar içerisinde en önemli evrak pasaporttur. Ardından 4 adet biyometrik fotoğraf, başvuru formu, vize talep dilekçesi, seyahat sağlık sigortası ve akabinde de finansal dokumanlar yer almaktadır.
Meksika Vizesi Almak Zor Mu?
Meksika vizesi almak zor değildir. Talep edilen evraklar eksiksiz ve doğru bilgiler ile beyan edildiği takdirde herhangi bir zorluğu bulunmamaktadır.
Meksika Vizesi Almak Kolay Mı?
Meksika vizesi almak, başvuruda bulunacak kişinin eksiksiz evrak beyan etmesi ve bilgilerinin tutarlı olması akabinde zor değildir.
Meksika için vize ülkede bulunma amacına göre gereklidir.
Meksika Büyükelçiliği’ne başvuru talebinde bulunularak Meksika vizesi alınır.
Meksika turist vizesi herhangi bir problem olmazsa 2 hafta içerisinde tamamlanır.