Norveç Aile Birleşimi

Norveç Aile Birleşimi

Norveç’e giriş yapılabilmesi için illa oturma izni alınması gerekmemektedir. Oturum izni olmadan da Norveç’e giriş sağlanmaktadır. Norveç aile birleşimi – Visa Center yaptırmak isteyen kişilerin bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir. Öncelik olarak giriş vizesi almanız gerekmektedir, giriş vizesini aldıktan sonra aile birleşimi vizesi için başvuru yapabilirsiniz. Norveç de D tipi vize uygulaması vardır. D tipi vizenin alınabilmesi için özel ve gerekli bir durum olması gerekmektedir.

Norveç Konsolosluğu İletişim Bilgileri

Norveç aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar şu şekildedir:

  • Başvuru yapacak kişinin pasaportu
  • 3 tane biyometrik fotoğraf
  • Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olan başvuru formu
  • Başvuru yapacak kişinin sicil kaydı
  • Norveç’te yaşayan yakın akrabanın referansı

Norveç Aile Birleşimi Vizesi

Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Norveç aile birleşimi gerçekleştirmek istiyor ise bu konuda oturum izni yani vize talebi gerçekleştirdikten sonra Norveç’e giriş gerçekleştirmelidir. Aslında oturum izni alınmadan öncesinde de Norveç’e giriş yapmak mümkündür.

Bu konuda öncelikle Norveç giriş vizesi alınır ve daha sonrasında da aile birleşimi için vize başvurusu yapılır. Bu kapsamda gerçekleştirilecek D türü vize türü vize olmak ile birlikte uzun süreli oturma vizesi şeklinde adlandırılır.

Norveç Aile Birleşimi

Norveç Aile Birleşimi

D türü Norveç vizesi ancak özel bir durum olduğunda gerekliliğe bağlı şekilde onay alan bir vize türüdür. Bu kapsamda Norveç aile birleşimi sağlanabilmesi için tüm evraklar ve belgeler hazırlanmalı ve Türk vatandaşlarının en az 24 yaşında olması gereklidir.

Başvuru yapan kişi, Norveç polisi tarafından sorguya çekilir ve uzun süreli belgelendirme yapılarak vize onay işlemi sağlanır. Ayrıca Norveç aile birleşimi talep eden kişi önceki zamanlarda aile için göç izni talep etmemiş olmalıdır. Bu durumda başvuru reddedilir.

Norveç aile birleşimi vizesi yapmak için D-vizesi başvurusu yapılır ve aynı zamanda normal ziyaret başvurusunun yapılması da gereklidir. Başvuru Norveç büyükelçiliğine tebliğinden itibaren Norveç’e giriş yapılmak istenirse, Norveç aile birleşimi başvurusu için karar beklenir ve bu noktada da vize başvurusu yapılır. Ayrıca başvurudan sonra Norveç’e giriş yapıldığında, ilk 1 hafta içerisinde Norveç polisine yeni bir aile göçü başvurusu gerçekleştirilir.

Norveç aile vizesi başvurusu için talep edilen belgeler arasında;

  • Başvuran kişinin pasaportu,
  • 3 adet biometrik fotoğraf,
  • İnternet üzerinden hazırlanan başvuru formu,
  • Norveç’te yerleşim izni,
  • Norveç’te bulunan aile fertlerinden birisinin referansı,
  • Norveç’te yerleşim amacı ile hazırlanan ikamet izni,
  • Norveç vatandaşı olan kişinin maaş bordrosu ve pasaport fotokopisi,
  • Başvuran kişinin adli sicil kaydı,
  • Nüfus müdürlüğünden alınan Formül-A ve Formül-B belgesi ile birlikte tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • Emniyet müdürlüğü üzerinden alınmış yurtdışı giriş çıkışlar açısından gerekli protokol belgesi,
  • Başvuran kişinin evlilik cüzdanı bulunmaktadır.

Başvuru işlemlerinde genellikle bekleme süresi 2 ay olmak ile birlikte Norveç polisi başvuran kişilere mülakat yapabilir veya mülakat yapmadığı durumda itiraz talebi gerçekleştirilebilir. İtiraz hakkı gerçekleştirildiğinde ise yaklaşık 3 hafta daha bir süreç ile birlikte başvurunun sonuca bağlanması mümkün olacaktır. Başvuru işlemleri internet üzerinden takip edilebilir. Başvuru sonucu, büyükelçilik tarafından kişiye onay veya ret mektubu şeklinde gönderilecektir.

Norveç Vizesi hakkında gerekli tüm bilgilendirme için https://www.visacenter.com.tr/iletisim/ adresini ziyaret ederek bize ulaşabilirsiniz.
Norveç Aile Birleşimi

Norveç seyahatleri amaca uygun olan izinler ile gerçekleşir ve vize prosedürleri devreye girer. Söz konusu Norveç aile birleşimi olduğu zaman ise D tipi vizeye ilişkin kriterler sıralanır ve belgelerin ibrazına geçilmesi istenir.

Türk vatandaşlarının oturum iznine dair Norveç Göçmen Bürosu üzerinden faaliyet göstermeleri gerekir. Norveç Konsolosluğu yerine aile birleşimi söz konusu olduğu zaman Ankara Norveç Büyükelçiliği üzerinden müracaat edilmesi gerekir.

Norveç aile göçü ya da vatandaşlık işlemlerine dair önceliğiniz dilekçe hazırlamak olmalıdır. Söz konusu evlilik ise dilekçe ve evlilik ehliyetlerine karşı başvurular alınır. Referans mektuplarının hazırlanması ve bunun üzerine müracaat edilmesi istenir.

Norveç’te oturma ve çalışma izni nasıl alınır sorgulayanlara fotoğraf, pasaport ve kimlik belgeleri sıralanır. Her biri eksiksiz olan belgeler üzerinden başvurunuz alınır ve sonucun birkaç ay içerisinde sonuçlanması esas alınır.

Söz konusu birleşim için Norveç vatandaşıyla evlenmek isteyenlerin de ek belgeleri talep edilir. Hem orijinal hem de fotokopi olarak evlilik cüzdanını ibraz etmek gerekir. Varsa çocukların doğum kayıt örneklerinin de paylaşılması istenir.

Norveç vatandaşlık taleplerine dair doğum ya da ortaklık belgelerinin üzerinde durulur. Önceden Norveç’e giriş – gidiş yaptığınız tarihleri belgeler ile paylaşmanız istenir. Varsa işyeri üzerinden vergi iadesi de talep edilecektir. Bunların ardından polis sertifikaları gelir ve vatandaşların sicili değerlendirilir. Son olarak dil yeterliliği de dikkate alınır.

Norveç aile birleşimi vizesi kaç ayda çıkar?
Değerlendirme süreci yaklaşık 2 ay sürmektedir.
Norveç vatandaşı nasıl olunur?
En az 3 yıl süreyle ülkede ikamet ediyor olmak, yetkin bir şekilde yerel dili konuşmak, belirlenen dil sınavına ve sosyal bilgiler sınavına girip başarılı olmak gerekmektedir.
Norveçte çalışmak için ne gerekli?
Çalışma vizesi almak isteyen kişiler gerekli belgeleri konsolosluklara sunarak vize işlemlerine başlamalıdır.

 

Oyla! post