Pakistan Aile Birleşimi

Pakistan Aile Birleşimi

Türkiye ve Pakistan arasındaki ilişkiler uzun dönemlerden beri sağlıklı ve dostluk esasına göre yürütülür. Pakistan’da yaşayan, burada çalıştığı için uzun süreli oturum izni alan hatta vatandaşlık alan birçok Türk bulunur. Bu kişilerin eş ve çocuk gibi birinci dereceden yakınlarını Pakistan’a davet etme hakkı bulunur.

Pakistan Vize Başvuru Formu

Aile bütünlüğünün sağlanması uluslararası sözleşmelerle korunan bir hak olması nedeniyle aile birleşimi talepleri büyük oranda kabul edilir. Ancak bunun için hem Pakistan’da yaşayan aile ferdinin hem de Pakistan’a gidecek eş ve çocukların talepte bulunması şarttır. Pakistan Büyükelçiliği veya konsolosluklardan alınacak başvuru formunun doldurulup imzalanması ve istenen tüm ek belgelerin beraberinde teslim edilmesi de gerekecektir. Pakistan aile birleşimi – visa center hizmeti alındığı takdirde bu konuda profesyonel ve etkili destek sunulur.

Pakistan Aile Birleşimi

Pakistan Aile Birleşimi

Pakistan Aile Birleşimi Vizesi

Güney Asya bölgesinin en önemli ve en büyük ülkelerinden biri olan Pakistan; Hindistan ve Afganistan gibi ülkeler ile komşu olması sayesinde büyük bir kültüre ve önemli iş imkanlarına sahip ülkeler arasında yer alır. 200 milyon gibi bir nüfusa sahip olması ile birlikte bugün dünyada önemli ülkeler arasında görülen Pakistan’da birçok Türk vatandaşı oturma iznine sahip olmakla birlikte Pakistan vatandaşları ile evli olan Türk vatandaşları da bulunmaktadır.

Pakistan ile Türkiye arasındaki resmi ilişkiler gayet sağlıklı bir şekilde yürütülürken, özellikle uzun yıllardır Pakistan vatandaşları ile evlenerek Pakistan’da oturma izle elde eden Türk vatandaşları bulunmaktadır. Bu vatandaşların Pakistan’da eşleri ile aile birleşimi oluşturması, çocuklarını yanlarına alması gibi farklı konularda aile birleşimi vizesi talep etmesi gerekmektedir. Aile birleşimi vizesi oturum iznine benzer bir şekilde talep edilmek ile birlikte bu konu ile ilgili hazırlanması gereken özel evraklar bulunmaktadır. Hem asıl hem de fotokopi olarak teslim edilecek bu evraklar arasında;

Pakistan Aile Birleşimi Gerekli Evraklar

  • Başvuru sahibi tarafından Türkçe olarak doldurularak ıslak imza atılmış 2 adet başvuru formu,
  • 3 adet güncel biometrik fotoğraf,
  • Uluslararası evlenme kayıt örneği,
  • Uluslararası geçerliliğe sahip evlenme cüzdanı fotokopisi,
  • En az 1 yıl daha geçerliliği bulunan pasaport ve bulunuyorsa eski pasaport belgeleri,
  • 18 yaşını doldurduğunuza dair ispat oluşturacak kimlik fotokopisi,
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği ve evli vatandaşlar için de her iki eşin bilgilerini bulunduran örnekler,
  • Nüfus kayıt örneği içerisinde düşünceler bölümünü eksiksiz şekilde barındıran daha önceki evlilik, boşanma, eş vefatı gibi durumları belirten belge,
  • 16 yaşında evlilik yapmak isteyen kişilerin mahkeme kararı ile evlenmesine sakınca olmadığını belirten anne ve babasının imzası bulunan muvafakatname ve tercümesi,
  • Evlenilen kişi Pakistan vatandaşı ise Pakistan doğum belgesi,
  • Pakistan’da yerleşik olan eşin oturma izni fotokopisi veya yerleşim belgesi,
  • Vize ücretinin yatırıldığına dair dekont istenmektedir.

Ayrıca başvuru sahibi aile birleşim formunu doldurmalı, kendi nüfus cüzdanı fotokopisini ekleyerek, Türkiye’deki adres bilgisini ve ikamet evraklarını bu belgelere eklemelidir. Sağlık sigortası bilgilerini ve banka hesap dökümlerini de eklemek ile birlikte kendisine Pakistan’da sponsor olacak kişinin yeterli maddi imkana sahip olduğunu gösteren belgeyi eklemelidir.

Pakistan aile birleşimi vizesi başvurusu gerçekleştirilmek istenen formlar ve belgeler büyük harflerle tükenmez kalem ile doldurulmalıdır. Daha sonra bütün belgeler ile birlikte başvuru işlemleri Pakistan konsolosluğu üzerinden gerçekleştirilir ve konsolosluk bazı ek belgeler talep edebilir.

Pakistan Vizesi hakkında gerekli bütün bilgilendirme için https://www.visacenter.com.tr/iletisim/ sayfasını ziyaret ederek bize ulaşabilirsiniz.

Pakistanlı Biriyle Evlenmek

Pakistan’a yerleşmek isteyen kişilerin en çok tercih ettiği yöntemlerden birisi evliliktir. Bu noktada Pakistanlı biriyle evlenmek kişilere aynı zamanda vatandaşlık hakkı da kazandıracaktır. Ama vatandaşlık hakkı için evlenilen kişinin Pakistanlı olması şarttır.

Pakistan hakkında bilinmeyen ve merak edilen çok fazla konu bulunmaktadır. Ülke hakkında yanlış bilinen çok fazla şey vardır diyebiliriz. Örneğin; çoğu kimse internet üzerinden Pakistanlılar Arap mı sorusunun cevabını aratmaktadır. Oysaki ülke içerisinde ikamet eden halkın etnik kökeni Arabistan’a dayanmıyor. Ülkede yaşayan halkın %55’ini Pencaplılar, %20’sini Sindiler %10’unu Hindistan muhacirleri ve geri kalanını da Peştunlar ile Beluciler oluşturmaktadır. Ülkede nüfus konusundaki çeşitlilik nedeniyle yirminin üzerinde dil konuşulmaktadır.

Pakistan vatandaşı biri ile evlenmek yukarıda bahsettiğimiz gibi kişilere vatandaşlık hakkı tanımaktadır. Ancak bunun için sizlerden talep edilen şartları yerine getirmek durumundasınız.

Pakistan oturma izni alan ve ülkede uzun süre ikamet eden kişilere nazaran evlilik yolu ile alınan vatandaşlıktaki şartların daha kolay olduğunu söyleyebiliriz.

Pakistan oturma izni vizesi ne zaman çıkar sorusunun yanıtı ise 15 ila 30 gün içerisinde başvurunun yanıtlanacağı şeklinde cevaplanabilir. Ancak konsolosluk ve başvuru merkezlerindeki yoğunluk söz konusu olduğunda bu sürelerde değişiklik meydana gelebileceğini unutmamak gerekmektedir.

Vize almak için tüm evraklarınızı hazırladıktan sonra Pakistan vize başvuru merkezleri kurumlarına müracaat edebilir ve böylece başvurunuzu tamamlamış olabilirsiniz.

Pakistan için vize gerekli mi?
Bordo pasaporta sahip olan kişiler bu süreçten muaftır.
Pakistan vize kalktı mı?
Hayır Pakistan vizesi kalkmadı. Normal pasaporta sahip olan kişiler vize almakla yükümlüdür.
Türkiye Pakistan vize uyguluyor mu?
Evet, ülkeler arası geçiş yapılırken normal pasaportlu kişiler vize uygulamasına tabii tutulmaktadır.
Oyla! post