Polonya Aile Birleşimi

Polonya Aile Birleşimi

Polonya aile birleşimi akrabaları veya eşleri Polonya’da bulunan kişilerin alabilecekleri uzun vize çeşididir. Bu vize sayesinde 90 günden uzun süreli olarak yakınların yanında ülkede kalmak mümkündür. Akrabanız veya eşiniz Polonya’da bulunuyorsa aile birleşimine dair detayları öğrenmek için Polonya aile birleşimi – visa center sayfasını okuyabilirsiniz. Bu sayede kolay bir şekilde aile birleşimi için gerekli işlemleri başlatabilirsiniz.

Polonya Çalışma Vizesi ve İzni Şartları

Aile birleşiminden yararlanabilmeniz için hem sizin hem de ülkede bulunan yakınınızın belge hazırlaması gerekir. Bu belgelerin yetkili makamlarca incelenmesi ve aile birleşimine onay verilmesiyle dilediğiniz seyahati gerçekleştirebilirsiniz. Aile birleşimi belgeleri hakkında bilgi sahibi değilseniz aşağıdan belge bilgilerini de öğrenebilirsiniz. 

Polonya Aile Birleşimi Vizesi

Bugün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tümü tarafından talep edilebilecek şekilde aile birleşimi vizesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Polonya’da eş ve akrabaları ile bir araya gelmesini sağlar. Türkiye’de yaşayan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iseniz Polonya’da eşiniz veya çocuklarınız ya da anne babanızın gibi bir yakın akrabanız bulunuyorsa, aynı çatı altında toplanmak ve beraber yaşamak istediğiniz de aile birleşimi vizesi talep ederek oturma izni elde edebilirsiniz.

Polonya Aile Birleşimi İçin Gerekli Evraklar

Polonyalı bir eşe sahipseniz veya Polonya içerisinde ikamet etmekte olan akrabalarınızın yanına yerleşecekseniz, vize başvuru süresince sizlerden istenilen birkaç evrak mevcuttur. Polonya aile birleşimi için gerekli evraklar;

Polonya Aile Birleşimi

Polonya Aile Birleşimi

Bu kısmı iki ana bölümde inceleme imkânına sahibiz. Birinci ana bölümümüz Türkiye tarafında hazırlanması gereken evraklar iken, ikinci bölümümüzde Polonya tarafında hazırlanması gereken evrakları ele alacağız.

Türkiye içerisindeyken alınması ve Polonya konsolosluklarına veya danışman firmaya verilmesi gereken evraklar.

  • Asla fotokopisi olmayacak biçimde, kişilerin pasaportları. (orijinal olması istenilmektedir.)
  • Pasaportunuz da önceden ne kadar işlenmiş sayfa bulunuyorsa, bütün o sayfaların fotokopisi, pasaport aslına ek olarak gereklidir.
  • Formül- A adlı belgeyi nüfus müdürlüklerinden alıp, vermeniz gereken evrakların arasına koyabilirsiniz.
  • 1 ay öncesi tarihten, daha önce olmayacak biçimde sabıka kaydınızın da evraklarınız arasında yer alması gerekmektedir.
  • Emniyet Müdürlükleri’nden ulaşabileceğiniz, son 10 yıla ait ülke giriş çıkışlarınızın detaylı incelemesi olan Protokol Belgesi de gereklilik göstermektedir.
  • Evlilik cüzdanını da Türkiye Cumhuriyeti’nden almanız uygun görülmüştür.
  • Felemenkçe yazılması şartıyla, başvuru formunun da Türkiye’de doldurulması gerekmektedir.
  • Formül- A belgesinin yanında, yine Nüfus Müdürlükleri’nden alabileceğiniz, Formül- B belgesi de gereklilikler arasında yer almaktadır.

Türkiye’de hazırlanması gereken Polonya aile birleşimi için gerekli evraklar listesini sizlere sunduk.

Polonya’da hazırlanması gereken belgeler ise şu şekilde;

  • Polonya vatandaşlığına mensup olan eşten pasaportunun fotokopisi istenilmektedir.
  • Aynı zaman da Polonya vatandaşlık belgesi de istenilen bir diğer belgedir.
  • Ev sahibiyseniz bir adet tapunuzun belgesi yeterli olacaktır.
  • Kira da oturuyorsanız, kira kontratınızı Polonya’dan almak durumundasınız.
  • İkametgâh belgesini, Polonya’dan gerekli kurumlardan alabilirsiniz.
  • Polonya’da doğmuş ise, Polonya doğum belgesi orada bulunan eş için gereklidir.

Polonya Aile Birleşim Ücretleri

Polonya da oturmak ve ailenizi temelli olarak ikamet izni hakkına eriştirmek mi istiyorsunuz? O zaman belirli bir miktarda, harç ve danışmanlık ücreti ödemesi yaparak, hayallerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Polonya aile birleşim ücreti sizler için bireysel başvurularınızda sadece harç ücreti olarak alınmaktadır. Fakat sadece harcı ödeyerek yapacağınız işlemlerinizde hata yapmanız durumunda, uzun bir süre Polonya’ya vize başvurusu yapamayabilirsiniz.

Kötü bir sonuç almamak için, gerek Polonya gerek ise diğer ülkelerden vize alırken, bizlerden danışmanlık alabilirsiniz. Alacağınız danışmanlık sayesinde, Polonya aile birleşim vizesinde oluşabilecek hataları minimuma indirir ve vizenizin onay yüzdesini artırabilirsiniz. Detaylı bilgilendirmeler ve ücret önerilerimiz için bizlere iletişim bölümünde yer alan telefon numaramızdan ulaşabilirsiniz.

Polonya Aile Birleşimi İçin Dil Şart mıdır?

Yerleşmek istediğiniz ülkenin dili, aslında o ülkenin doğrudan kültürünü sizlere yansıtmaktadır. Uzun soluklu olarak Polonya’da yaşamak istiyor ve oraya alışmanızın kolay olmasını diliyorsanız, Felemenkçeyi öğrenmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Sorumuz olan Polonya aile birleşimi için dil şart mıdır? Sorusuna gelecek olursak, hayır dil birleşim vizesi için şart değildir.

Polonya Aile Birleşimi Randevusu Nasıl Alınır?

Randevu alma sürecini sizlere tam olarak anlatmadan önce şunu belirtmeliyiz ki, danışman yardımı ile randevu almak çok daha kolay ve profesyonel bir yaklaşım olacaktır. Dilerseniz sizler için, danışmanlık yaparak Polonya aile birleşimi randevusu nasıl alınır? Sorusunun cevabını bizlerden alabilirsiniz.

Polonya aile birleşim işlemleri için almanız gereken randevuyu, Polonya Başkonsolosluklarından almanız gerekmektedir. Bu işlem zaman zaman insanı yoran bir işlem olabilmekle birlikte, çoğu zaman başvuracak kişiler hata yapmakta ve sonucu vize reddine kadar uzanan bir süreç yaşanmaktadır.

Vizenizin reddedilmeden, kolay bir şekilde başvuru alarak işlem yapmanız için, bizlerden danışmanlık alabilirsiniz. Bir diğer merak edilen konu olan, Polonya aile birleşim vizesi reddedilirse ödememi geri alacak mıyım? Sorusunun cevabı ise, geri ödeme olanağının bulunmadığıdır.

Polonya Aile Birleşimi Mülakatı Soruları Neler Olabilir?

Polonya aile birleşimi için mülakat yapan ülkeler arasında yer almaktadır. Bu mülakatların temel nedenleri, başvuru yapacak olan kişilerin gerçekten evli olduğunu ispat edebilmektir. Eğer mülakatta başarısız olursanız vizeniz reddedilecektir. Sizlere tavsiyemiz, mülakatlar sırasında olabildiğiniz kadar soğukkanlı olmanız ve cevaplarınızdan emin şekilde soruları yanıtlamanız yönünde olacaktır.

Polonya aile birleşimi mülakatı soruları neler olabilir?

  • Mülakatlarda çoğunlukla taraflara, karşısındaki tarafın (eşinin) kimlik bilgileri sorulabilmektedir.
  • Eşinizin aile bireylerinin isimleri, eşinizden büyük mü küçük mü oldukları, aile bireylerinin sağlık durumları ve ilişkileri gibi sorular diğer sorular arasında yer alabilecekken, bu sorulara doğru cevap vermeniz beklenmektedir. Polonyalı yetkililer buradaki cevaplara oldukça dikkat ederek, evliliğinizin gerçek mi? Yoksa sahte mi olduğunu anlamaya çalışacaklardır.
  • Eşinizin doğum tarihi ve özellikle var ise sevdiği şeyler de sorulabilecek diğer sorular arasında yer almaktadır.
  • İki çiftin verdiği cevaplarında eş zamanlı olarak birbiriyle uyuşması gerekmekte, aksi takdirde vizenizin onay işlemleri sıkıntıya düşmektedir.

Polonya Aile Birleşimi Vizesi Hakkında

Normal koşullarda Polonya vizesi talep edilmesine göre aile birleşimi vizesi talep edildiğinde, işlemler daha zor ve uzun bir süre almaktadır. Yani Polonya hükümeti size sürekli oturma izin vereceği için çok hassas davranır ve yoğun bir inceleme gerçekleştirir.

Polonya aile birleşimi vizesi talep ettiğinizde, Polonya’da bulunan eşiniz veya anne babanız gibi akrabalarınızın ekonomik durumu gayet iyi olmalı ve birden fazla kişinin yaşayacağı boyutlarda bir gayrimenkule sahip olmaları gerekir. Ayrıca başvurucu olarak sizin Polonya’da kullanılan yabancı dile hakim olmanız gereklidir.

Polonya aile birleşimi talep etmek için öncelikle Polonya konsolosluğu üzerinden başvuru yapılır. Size sunulan form, Fransızca veya Flemenkçe doldurulmuş, ıslak imzalı, eksiksiz olmalıdır. Türkiye’de bu işlem Polonya İstanbul başkonsolosluğu veya Ankara büyükelçiliği üzerinden gerçekleştirilebilir.

Polonya ile birleşimi gerçekleştirmek için talep edilen evraklar arasında;

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Son 6 ay içerisinde çekilmiş, güncel 3 adet biometrik fotoğraf,
  • 8 yıldan eski olmamak üzere en az 2 yıl daha geçerli ve en az 2 sayfası boş olan deforme olmamış pasaport,
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • Eğer evli iseniz ve eşinizin yanına yerleşecek iseniz evlilik cüzdanınızın fotokopisi,
  • Polonya’da yerleşik olan eşiniz veya akrabanız için gelirini ispat eden belge, sahip olduğu tapular veya kiracı ise kira kontratı,
  • Hem sizin hem de Polonya’da yaşayan yakınınızın gelir belgesi ile maaş bordrosu,
  • Konsolosluk tarafından talep edilen Polonya aile birleşim vizesi harç ücreti dekontu,
  • Eğer daha önce evlilik gerçekleştirdiyseniz, bu evlilikle ilgili boşanma evrakları veya eşinizin vefat belgeleri bulunmaktadır.

Başvuru yapmak isteyen kişi mutlaka 18 yaşından büyük olmalı ve bizzat konsolosluğa kendisi başvurarak tüm belgeleri eksiksiz teslim etmelidir. Resmi tatiller dışındaki her gün randevu alınarak işlem yapılabilir. Eğer kişi Polonya’da bir Polonya vatandaşı veya sürekli oturma izni bulunan bir kişi ile evlenerek oraya yerleşmek istiyorsa, bu durumu konsolosluk üzerinde kanıtlamalıdır. Eğer 3. derece bir akrabasının yanında kalacak ise bunu da ispatlamalıdır.

Polonya Vizesi husunda gerekli tüm bilgilendirme için https://www.visacenter.com.tr/iletisim/ adresini ziyaret ederek bize ulaşabilirsiniz.
Polonya Vatandaşı İle Evlilik

Polonya vatandaşı ile evlilik durumu kısa yoldan Polonya vatandaşı olabilmek için neredeyse en yumuşak şartları içeren bir yöntemdir diyebiliriz. Ancak Polonya vatandaşı biriyle evlenmek de direkt olarak vatandaşlık hakkı vermemektedir. Bunun için öncelikle kişinin 5 yıl ülke sınırları içerisinde ikamet etmesi ve ülkede konuşulan üç dilden en az birine hakim olması gerekmektedir. Ayrıca ülkeye olan toplumsal uyumunu kanıtlaması da şartlar içerisinde yer almaktadır.

Polonya vatandaşı nasıl olunur sorusuna yanıt olarak evlilik durumundan bahsettikten sonra sırada daha uzun süreli bir yöntemin şartlarını sizlere anlatacağız.

Eğer ülke sınırları içerisinde en az 10 yıldır ikamet ediyorsanız o zaman sizlerden istenen diğer şartları da (çalışma, dile hakim olma vs.) sağladıktan sonra Polonya vatandaşlık başvuru işlemi için müracaat gerçekleştirebilirsiniz.

Polonya vatandaşlık şartları 2020 için belirtilen kuralların hemen hemen bunlar olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca vatandaşlık başvurusu yapabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak gerektiğini de unutmayın.

Polonya aile birleşimi vizesi ile vatandaşlık almak da aslında evlilik yolu ile vatandaşlık almakla aynıdır diyebiliriz. (Tabi evlilik yolu ile aile birleşimi durumu mevcut ise) Ancak aile birleşimi vizesi alabilmek için 21 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.

Polonya çifte vatandaşlık konusunda ise bu duruma imkan tanıyan yani çifte vatandaşlığa izin veren ülkeler arasında yer almaktadır. Bu konuda detaylı bilgi almak adına bizlerle irtibat haline geçebilirsiniz.

Polonya Aile Birleşimi Vizesi Nedir?
Polonya’da bir akrabası ya da eşi olan yabancı ülkede yaşayan kişilerin, Polonya’ya gelebilmesi için alınan vize türüdür.
Polonya Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nedir?
Eksiksiz başvuru formu, ülkede bulunan vatandaştan gelen resmi davetiye, uluslararası evlilik kaydı, her iki tarafın doğum kayıtları, pasaport, kimlik bilgileri ve çocukların doğum bilgileri gerekmektedir.

 

Oyla! post