Romanya Aile Birleşimi Vizesi

Romanya Aile Birleşimi Vizesi

Romanya aile birleşimi vizesi almak için yapılacak başvurularda diğer başvurularda istenen evraklara ek olarak bazı belgeler istenir. Bunun sebebi vize başvurusunun dayanağının Romanya’da yaşayan eş veya ebeveyn gibi birinci dereceden bir yakının olmasıdır. Bu durumun ispatı için vize başvuru formuyla birlikte evlilik belgesi ve doğum belgesi gibi evrakların sunulması gerekecektir.

Romanya Konsolosluğu

Türkiye’den yapılan aile birleşimi başvurusunun kabulü için Romanya’da yaşayan aile ferdinin de başvuru yapması ve davette bulunması gerekecektir. Ayrıca konaklanacak yer ve gelir durumu ile ilgili bilgi ve belgeler de hazırlanacaktır. Romanya Aile Birleşimi Vizesi – Visa Center hizmetleriyle belgelerin hazırlanmasında ve sürecin takibinde yardım alınabilir. Her iki taraftan yapılan başvurular birlikte değerlendirilerek kalıcı olarak Romanya’da kalma izni verilebilir.

Romanya Aile Birleşimi İçin Gerekli Evraklar

Romanya aile birleşim işlemleri için gerekli olan evrakların tamamını metnimizde sizlere sunacağız. Romanya aile birleşimi için gerekli evraklar hakkında bütün bilgiyi yazımızda bulabilirsiniz.

Romanya’dan aile birleşimi almanız için gerekli evraklar listesi;

  • Kişisel bilgilerinizi doldurup yollamanız gereken, vize takip belgesi, aile birleşim vizesi için ön şarttır.
  • Romanya için aile birleşim vizesine başvurduğunuz günden, sonraki ilk 6 ay aktif olacak bir pasaport sahibi olmalısınız.
  • 6 aydan yeni olan iki adet biyometrik fotoğraf da Romanya vizesi için gerekli evraklardan bir tanesidir.
  • Romanyalı yetkililer tarafından onaylanmış evlilik belgesi veya ortak yaşamı ispatlar nitelikte bir belge de Romanya aile birleşimi için gerekli evraklar arasında yer almaktadır.
  • Türkiye’de bulunan nüfus müdürlüklerinden alabileceğiniz, evlilik ile ilgili formül B belgesi, bir diğer gereklilik.
  • Romanya’da yaşayan eşin var ise evinin tapusu, yok ise kirada kaldığı veya konakladığını ispatlar nitelikte belgeler de Romanya vizesi sırasında istenilenler arasında yer almaktadır.
  • Adli sicil kaydınızı da almanız gerekiyor fakat, adli sicil kaydınızı alırken, adli sicil kaydınızın dili İngilizce olmak zorunda. İngilizce adli sicil kaydınızı da, sorunsuz bir şekilde e- devlet üzerinden temin edebilirsiniz.
  • Romanya’da geçiminizi sağlayabileceğinize dair baka dekontları da gereklilikler arasında yer almaktadır. Günlük geçim ücreti Romanya’da asgari olarak 50 Euro’ya tekabül ederken, göstereceğiniz banka dekontlarınızın en azından günlük 50 Euro ortalamasını yakalaması gerekmektedir.
  • Kişilerden çalışan var ise (başvuru yapan kişilerden) son 3 aylık işine ait, maaş bordrosunu kaşeli ve imzalı bir şekilde vermesi gerekmektedir. Aynı zaman da işveren tarafından, gidişinin onaylandığı belgeyi de Romanya aile birleşim vizesi için gerekli evraklar arasına kişinin koyması gerekmektedir.
  • Şirket sahiplerinin Romanya aile birleşim vizesi için vermesi gereken ekstra evraklar bulunuyor. Bu evraklar vergi levhası, imza sirküsü, faaliyet belgesi, sicil gazetesi gibi şirket ile ilgili evraklardır.
  • SGK hizmet dökümlerinizi, barkotlu bir şekilde e-devletten temin ettikten sonra, Romanya aile vizesi için gerekecek olan evraklar arasına koyabilirsiniz.
  • Kimliğinizi, Romanya vizesi için renkli bir şekilde fotokopi yaptırabilirsiniz.
  • Nüfus kayıt örneğinizin (tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinizin), adres bilgilerinizin detaylı olarak incelenmesi adına gerekli evraklar arasına koyabilirsiniz.
Romanya Aile Birleşimi Vizesi

Romanya Aile Birleşimi Vizesi

Romanya aile birleşimi için bu evrakları eksiksiz bir biçimde teslim etmeniz gerekmektedir. Teslim etme işlemleri sırasında, sorunsuz, hızlı, güvenilir ve işlem kolaylığı sağlamak adına bizlerden danışmanlık alabilirsiniz. Romanya aile birleşim vizesi için gerekli evraklar ile ek olarak birkaç belge daha istenilmekte.

  • Yabancı şubeden alınmak koşulu ile aile birleşim dosyasının evraklar arasında bulunması gerekmektedir.
  • Oturum sahibi olan eşin veya akrabanın, oturum belgesinin bir adet fotokopisi.
  • D tipi vize almak isteyenler için ise, 2 yıl geçerliliğini koruyacak pasaport

Romanya Aile Birleşim Ücretleri

Romanya’da yaşamak isteyen aileler için, belirli miktarlarda ödemeler söz konusu olmaktadır. Bu ödemeler harç ve vize tipine bağlı olarak ekstradan çıkabilecek ücretlendirmelerdir. Romanya aile birleşim ücreti harç ücreti içerisine danışmanlık hizmetlerimiz dâhil değildir. Danışmanlık hizmetlerimiz ile birlikte total ücret öğrenmesi yapmak için bizleri arayabilirsiniz.

Vize ücretleri Romanya içinde düzenli olarak değişmektedir. Bu değişimin en büyük nedeni ise, paraların sürekli değerlerinin artıp, azalmasıdır. 2020 yılında Romanya aile birleşimi için tahmini olarak 150 ila 200 Euro arası bir ücret ödemesi yapmanız gerekebilir.

Romanya Aile Birleşimi İçin Dil Şart Mı?

Hayır, Romanya’da ikamet etmeye başlamanız için dil şart değil. Fakat kültürel açıdan uzun süre sorunsuz bir biçimde yaşamak ve yaşadığınız ortama adapte olmak adına, dil öğrenmenizde fayda olacaktır.

Romanya aile birleşimi için dil şart mı? Sorusunun net cevabı, hayır değil.

Romanya Aile Birleşimi Randevusu Nasıl Alınır?

Romanya aile birleşimi vizenizi almak için öncelikle randevu almanız gerekmektedir. Randevu alma süresini minimuma indirmek için bizlerden danışmanlık alabilir ve profesyonel hizmetin tadını çıkartabilirsiniz. Romanya aile birleşim randevusu nasıl alınır? Sorusunun cevabı ise, Romanya başkonsolosluklarınca bu randevuyu alma imkanınız bulunmaktadır.

Romanya Aile Birleşimi Mülakatı Soruları Neler Olabilir?

Romanya aile birleşim mülakatının yapılmasında ki temel amaç, bireylerin gerçek mi, yoksa sahte evlilik içerisinde olup, olmadığını anlayabilmektir. Romanya aile birleşim mülakatı soruları neler olabilir?

  • Eşinizin kimliğinde yazan bilgiler ile ilgili sorular ile karşılaşabilirsiniz. Misal eşinizin doğum tarihi ve yeri tarzında sorulara yanıt vermeniz gerekebilir.
  • Eşiniz ile ilgili kişisel konuları bilip, bilmediğinizi tartmaya çalışacaklardır. Bu yüzden kişisel soru sorabilme ihtimalleri de oldukça yüksektir.
  • Evli çiftin cevaplarının birbiriyle uyuşup, uyuşmadığı kontrol edilecek, sonrasında vize ile ilgili net bilgi çifte verilecektir.

Bu işlemler sırasında pek çok kez uzman desteğe ihtiyaç duyacağınız zamanlar olabilir.

Romanya Vizesi hakkında gerekli tüm bilgilendirme için https://www.visacenter.com.tr/iletisim/ adresini ziyaret ederek bize ulaşabilirsiniz.
ROMANYAVİZE DİLEKÇE VE BAŞVURU FORMLARI
Vize Dilekçe Örnekleri Aşağıdaki Gibidir. Tabloda listelenen formları indirerek lütfen bizimle 0850 307 96 81 numaradan ücretsiz iletişime geçiniz.
ROMANYA TİCARİ BELGELER ROMANYA TURİSTİK BELGELER
Romanya Aile Birleşimi Vizesi 1 – wordicon Ticari Vize Genel Başvuru Evrakları Romanya Aile Birleşimi Vizesi 1 – wordicon Turistik Vize Genel Başvuru Evrakları
Romanya Aile Birleşimi Vizesi 1 – wordicon Ticari Vize Başvuru Dilekçesi Romanya Aile Birleşimi Vizesi 1 – wordiconTürkçe Dilekçe Listesi
Romanya Aile Birleşimi Vizesi 1 – wordicon İngilizce Başvuru Dilekçesi Romanya Aile Birleşimi Vizesi 6 – jpg Vize İçin Gerekli Evraklar
Vize almak istediğiniz ülke için Vize Rejim Tablosuna bakınız. Duyuru! Pasaportunuzu kullanabilmeniz için geçerlilik süreniz, seyahat süreniz artı 6 ay olmalıdır. E-Pasaport sitesinden de bilgi alabilirsiniz.
Romanya D tipi vize kaç günde çıkar?
Konsoloslukların yoğunluklarına bağlı olarak bu süreç 5 ile 15 iş günü arasında değişmektedir.
Romanya vatandaşlığı kaç para?
Romanya 50 bin Euro’luk yatırım yapan kişilere bu hakkı tanımaktadır.
Romanya D tipi vize nedir?
Romanya’da uzun bir süre kalacak olan kişilerin aldığı vize türüdür.
Oyla! post