Romanya Schengen Vizesine Dahil Mi?

,
Romanya Schengen Vizesine Dahil Mi

Romanya Schengen vizesine dahil mi; Romanya Schengen bölgesi kapsamında değerlendirilmemektedir. Avrupa’nın biri parçası olmasına rağmen Schengen kapsamında değerlendirilmeyen merkezler arasında yer almaktadır. İlerleyen senelerde ülkenin bölgeye dahil edilmesine dair çalışmalar devam etmektedir. Romanya vizesi ile farklı Schengen ülkelerine giriş yapılmasına imkan tanınmayacaktır.

Vize talep adımlarının daha kolay şekilde tamamlanması için kişilerin özellikle firmamız ile iletişime geçmesi yeterli olacaktır. Firmamız ile iletişim adımının hemen sonrasında hem başvuru hem de başvurunun takip adımlarına dair gerekli olan tüm bilgilendirme tarafınıza iletilecektir.

Romanya Schengen’e Ne Zaman Girecek?

Romanya Schengen bölgesine dahil olması ile alakalı çalışmalar devam ederken bu konuda net bir tarih vermek doğru olmayacaktır. İlerleyen senelerde ülkenin Schengen hattına dahil olmasına yönelik çalışmalar büyük bir hızla devam etmektedir. Schengen bir ortak vize programı olarak da tanımlanabilmektedir. Schengen vizesi alan kişilerin, bu ortak vize programına dahil olan ülkelere kolaylıkla giriş çıkış yapmasına izin verilir. Ayrıca kısa süreli bir vize programı olduğunun da belirtilmesi gerekir. 180 günlük sürenin sadece 90ında aktif olarak kullanılmasına imkan tanınmaktadır.

Schengen Vizesi

Schengen vizesi almak için başvuru formu kapsamında adınız, soyadınız, uyruğunuz, doğum tarihiniz gibi temel bilgilerin sunulması gerekir. Ayrıca başvuru aşamasında hali hazırda geçerliliği devam eden pasaportunuzun da sunulması gerekir. pasaportunuzun geçerlilik tarihi ile alakalı sorun bulunuyorsa vize başvurunuzun ret yanıtı ile karşılaşabileceğinin de ayrıca belirtilmesi gerekmektedir. Vize alma adımlarının öncesinde pasaport yenileme adımlarının tamamlanması sizin için daha verimli olacaktır. eğer ülkeler talep ederse geçmiş senelerde kullanmış olduğunuz eski pasaportunuzu da beyan etmeniz talep edilebilir.

Sadece vize almak bir kişinin ülkede çalışma izni alması için yeterli değildir. Çalışma izni alınması için eğitim durumu da dahil olmak üzere iş tecrübelerine kadar detaylı bir analiz yapılmalı ve daha sonrasında onay verilip verilmeyeceğine dair karar sunulmalıdır.

Erasmus programı ile Romanya’ya giriş yapan kişilerin kısmi zamanlı olarak çalışabilmeleri için de onay almaları gerekir. Kısmi zamanlı çalışmak ve staj yapmak için ayrıca bir çalışma izini için başvuruda bulunulmalıdır.

Romanya Vizesi İle Almanya’ya Gidebilir Miyim?

Romanya bir Schengen ülkesi olmadığı için Schengen vizesi ile Almanya’ya giriş yapılmasına imkan verilmeyecektir. Almanya’ya giriş yapmak için ayrıca bir vize başvuru adımlarında bulunmanız gerekir. Ülkelere giriş koşulları ve vize talep adımlarına dair sorunlar meydana gelmemesi için uzman kadromuzdan yardım almak sizin için çok daha verimli olacaktır.

Romanya vize talep adımlarında size bir referans numarası verilecektir. Bu referans numarası üzerinden kişilerin en kısa sürede vize başvuru adımının ne yönde ilerlediğine dair bilgi sahibi olması mümkün kılınır. Pandemi nedeni ile kişilerin özellikle konsolosluk işlemlerinin büyük bir kısmını dijital olarak tamamlamasına imkan tanınmaktadır. Takip adımları için verilen referans numarası da bunun bir parçasıdır.

Romanya Vizesi Ücreti

Vize alım adımlarında başvurunuzun onaylanması için ödeme adımını tamamlamalısınız. Ödeme aşamasında kişilerin diledikleri yöntemi kullanmalarına imkan verilmektedir. Dilerseniz IBAN numarasına havale dilerseniz de kredi kartı seçeneklerinden istifade etmenize fırsat verilmektedir. Vize başvuru adımlarının reddedilmesi durumunda başvuru süreci için yatırmış olduğunuz tutarın size iade edilmesi mümkün olmayacaktır. Vizenizin ret yanıtı alması durumunda atabileceğiniz tek adım reddi itiraz başvurusunun yapılmasıdır. Reddi itiraz başvurusu konsolosluğun bu amaç için belirlemiş olduğu özel zaman aralıklarında tamamlanabilmektedir.

Romanya’ya Gitmek İçin Ne Gerekiyor?

Romanya Schengen vizesine dahil mi; Schengen kapsamında olmayan Romanya ülkemize görece daha kolay şekilde vize veren ülkelerden bir tanesidir. Vize alma sürecinde şu hususların yakından takip edilmesi gerekir;

  • Romanya’ya gidebilmek için sabıka kaydınızın ve tam tekmil nüfus kayıt örneğinin sunulması gerekir.
  • Aile birleşimi üzerinden de giriş talep edebilirsiniz. Eşinizin Romanya vatandaşı olması durumunda ülkede oturum izni almak sizin için oldukça kolay şekilde tamamlanacaktır. Bu adımda evliliğin resmi şekilde onaylanması ve kanıtlanması gerekir.

Bu detaylara dikkat ederek Romanya’ya giriş için gerekli olan izinlerin alınması mümkün kılınacaktır. Romanya vizesi alırken 90 günden kısa kalacak olan kişilerin C grubu, 90 günden uzun kalacak olan kişilerin ise D grubu vize talep etmesi yeterli olacaktır.

Oyla! post
0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.