Romanya Vize Başvuru İşlemleri
Şahıslar evraklarda yer alan bilgilerin doğruluğunu kontrol etmelidir. Aksi halde yalan beyan bulunmasından kaynaklı vize reddi gerçekleşebilir. Bu da şahısların ileriki dönemlerde vize almasını güçleştirebilir. Romanya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından çok tercih edilen bir ülkedir.
Turistik açıdan gezilecek birçok noktasının bulunması Romanya turistik vizesinin alınması için de cazibe ülkesi durumuna geliyor. Romanya turistik vizesi için şahıslar evraklarını hazırlayarak konsolosluk yetkililerine sunabilir.
Romanya Turistik Vize için gerekli evraklar arasında yer alması gereken seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösteren belgeler; vize başvuru sahibinin banka hesabında EURO/TL veya USD karşılığı teminat olarak gösterilmelidir.
Romanya Konsolosluğu’nun belirlediği asgari miktar; her kalış günü için 50 EURO; minimum toplam 500 EURO. Romanya turistik vizesi almak isteyen ve Romanya Konsolosluğu’na müracaat edecek olan şahıslar Romanya’ya seyahatinin tarihlerini kapsayan; ulaşım ve konaklama planını konfirme eden rezervasyon evraklarını sunması gereklidir.
Romanya’da konaklayacağı otelin kesin rezervasyonunu gösteren belgeler. Romanya’ya seyahatin uçak/tren/otobüs ile yapılması durumunda bilet rezervasyon belgelerinin sunulması mecburidir.
Romanya ticari vize işlemleri için gerekli evrakları hazırlayan şahıslar Romanya konsolosluğuna gerekli evrakları sunabilirler. Sunduktan sonra kısa süre sürede Romanya ticari vizesi çıkacaktır. Ancak evrakların eksiksiz ve doğru olarak hazırlanması gerekmektedir.
Şahısların hazırladıkları evraklarda yalan beyan bulunması halinde şahısların Romanya ticari vizesi ret ile sonuçlanacaktır. İş ortaklığı ya da fuar amacıyla ticari vizesi alınmak istenebilir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Romanya ticari vizesi almak istiyor ise aşağıda yer alan evrakları eksiksiz ve doğru şekilde hazırlamalıdır.
Romanya ticari vizesi için başvuru yapan şahıslar evraklarını istenildiği gibi hazırlandığı taktirde kısa sürede ticari vize sahip olabilirler. Ancak Romanya Konsolosluk yetkilileri gerekli gördüğü taktirde şahısları konsolosluk binasına çağırarak mülakat yapmak isteyebilirler.
Romanya Konsolosluğu gerekli gördüğü durumlarda başvuru sahibini görüşmeye çağırabilir ya da ek evrak talebinde bulunabilir. Bu durumlar şahısların ticari vize işlemlerinin sonuçlanma süresini bir iki gün uzatabilir. 2014 yılından itibaren Romanya ticari vizesi almak isteyen şahıslar online vize müracaatında bulunabiliyorlar.
E- vize portalı üzerinden başvuru formunu doldurarak resmi Romanya ticari vizesi başvurusu yapmak mümkündür. Şahıslar online olarak doldurdukları vize başvuru formunda ıslak imza ile bilgilerini doğrulamalıdır.
Romanya aile ve arkadaş ziyareti vize işlemleri Romanya’da yer alan aile ve arkadaşları ziyaret etme amaçlı alınacak bir vize türüdür.
Kısa sürelidir ve vize merkezi aracılığı ile alınabilecek bir vize türüdür. Uzun süreli vize türleri Romanya Konsolosluğu’ndan alınır ancak kısa süreli Romanya aile ve arkadaş ziyareti gibi vize türleri yetkilendirilmiş vize acenteleri aracılığı ile başvuru yapılıp alınabilir vize türüdür.
Kısa sürede başvuru işlemleri yapılıp konsolosluğun istediği evraklar randevu saatinde teslim edildiği takdirde Romanya aile ve arkadaş ziyareti vizesi alınabilinir.
Şahıslar sadece teslim ettiği evraklarda yer alan bilgilerin doğruluğundan emin olmalıdır. Bunun dışında da bazı evrakların aslını teslim etmek gerekir. Aslı yerine fotokopisi teslim edilen evraklar konsolosluk yetkileri tarafından kabul edilmez.
Bu da Romanya aile ve arkadaş ziyareti vize işlemleri sonucunun olumsuz olmasına sebep olabilir. Romanya aile ve arkadaş ziyareti vize işlemlerine ilişkin gerekli evraklar aşağıda belirtildiği gibidir.
Romanya Aile/Arkadaş Ziyareti Vize için gerekli evraklar arasında seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösteren belgeler; vize başvuru sahibinin banka hesabında EURO/TL veya USD karşılığı teminat olarak gösterilmelidir. Romanya Konsolosluğu’nun belirlediği asgari miktar; her kalış günü için 50 EURO; minimum toplam 500 EURO.
Romanya transit vize işlemleri Romanya’dan başka bir ülkeye transit geçişlerde kullanılacak vize türüdür. Şahıslara ülkede seyahat etme hakkı tanımaz. Bu yüzden de şahıslar transit vizesi aldığı taktirde sadece Romanya’nın havaalanından geçiş sağlayabilirler ve 5 gün konaklama yapabilirler.
Belarus, Ukrayna, Bulgaristan, Moldovya gibi ülkelere seyahat ederken Romanya üzerinden aktarma yapmak gerekecektir. B sembolü olan Romanya transit vizesi şahıslara ülkede 5 gün konaklama hakkı tanımaktadır. Romanya transit vizesi çok girişli ya da çok girişli olarak bulunabilir. Her geçişte şahıslara 5 güne kadar kalış hakkı tanımaktadır. Seyahatten en geç 15 gün önce başvuru yapılmalıdır. Aksi halde başvuru süresinde sıkıntı çıkabileceği gibi seyahat sekteye uğrayacaktır.
Romanya vatandaşlık işlemleri için gerekli olan bazı prosedürler bulunmaktadır. Şahıslar bu prosedürleri uyguladığı taktirde Romanya vatandaşlığına hak kazanabilir. Başvuru süreci bir dizi evrağın incelenmesinden oluşmaktadır. Konsolosluk yetkileri şahısların durumunu inceleyerek Romanya vatandaşlığı için uygun olup olmadığına dair incelemeleri yapmaktadır. Sonucunda da şahısların Romanya vatandaşı olup olmayacağına dair onayı vereceklerdir.
Romanya vatandaşlığı avantajı bol olan bir vatandaşlıktır. Çünkü şahıslara AB ile doğrudan bağlantı kurmayı sağlamaktadır. Ancak vatandaşlık için bulunan şartları diğer ülkelere göre daha ağırdır. Belgeler hazırlanırken neden Romanya vatandaşı olmak istendiği açıkça belirtilmelidir. Bu sayede izlenecek yol da belirlenmiş olacaktır.
Kan bağı ile vatandaşlık talep etmek en çok talep açılan vatandaşlık nedenidir. Anne ya da babadan biri Romanya vatandaşı ise bu durumda çocukları da Romanya vatandaşı olma hakkına sahiptir.
Anne ya da babası bir arada olan çocuk 18 yaşına gelene kadar farklı ülkelerde yaşamış olabilir. 18 yaşından önce vatandaşlık talebinin onay alması mümkündür. Dolayısıyla 18 yaşından küçük olan çocuklar için vatandaşlık almak oldukça kolaydır. Aynı durum annesi ve babası boşanmış çocuklar için de geçerlidir.
Romanya vatandaşı olmak için bir başka sebep ise doğum yoludur. Annesi ve babası farklı ülkelerin vatandaşı olan kendisi de Romanya’da dünyaya gelen çocuklar da Romanya vatandaşı olma hakkına sahiptir. Bebek, dünyaya geldiğinde Romanya’da doğum yapılan hastaneden doğum belgesi alınmalı ve resmi kuruma bu şekilde belge sunulmalıdır. Bebeğinizin doğumunu Romanya’da yapıp vatandaşlık almasını isterseniz döndükten sonra Türkiye’de nüfus müdürlüğüne bu durumu bildirmeniz gerekmektedir.
Romanya öğrenci vizesi almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gerekli evrakları hazırlayarak Romanya Konsolosluğu’na teslim edebilirler. Romanya’da lise, üniversite, yükseklisans, doktora gibi eğitimlerden yararlanmak isteyen şahıslar Romanya öğrenci vizesi almak durumundadır. Alınacak olan öğrenci vizesi Romanya’da kalınacak süreyi kapsamalıdır.
Romanya üniversitelerine kayıt olmak için Türkiye’deki sınavlardan bir yeri kazanmış olma şartı aranmıyor. Adaylar başvurularını lise diploması ile yapabilirler. Lisede alınana ağırlıklı eğitim paralel olarak istenilen bölümde okuma fırsatı bulunuyor. Romanya’da lisans eğitimi 3 yıl ( bazı mühendislik bölümlerinde 3.5 yıl), Master eğitimi ise 2 yıl sürer. Tıp eğitimi 6 yıl, Diş Hekimliği ve Eczacılık ise 5 yıldır. Romanya’da birçok bölümü İngilizce olarak okuyabilirsiniz.
Romence dil eğitimi alması gereken öğrenciler ilk yıl Bükreş Üniversitesinde dil hazırlık programına alınırlar. Dil eğitiminin ardından şahıslar bölüme başlayabilirler. Bunun için de Romanya öğrenci vizesinin alınması şarttır. Öğrenci vizesi Romanya’da kalınacak süre boyunca şahıslara verilmektedir. İstenildiği taktirde bu süreyi uzatmak üzere başvuru yapılabilinir.
1- Pasaport (seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
2- 2 adet biometrik yeni fotoğraf (güncel, 35X45mm, beyaz fon üzeri)
3- Öğrenci belgesi
4- Muvafakatname (18 yaşından küçük ise, noter onaylı aslı)
5- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve kimlik fotokopisi
Şahısların aile bireylerinden en az biri Romanya’da ikamet ediyor ise ve öğrenim amaçlı ya da iş amaçlı ikamet etmeye devam edecek ise şahıslar Romanya Konsoloslukları’na müracaat ederek Romanya aile birleşimi vizesi alabilirler.
Diğer vize türlerinde olduğu gibi bu vize türünde de şahısların ayarlaması gereken bir takım evraklar bulunmaktadır. Bu evraklar sadece Türkiye’den Romanya’ya gidecek şahısları kapsamaz. Romanya’da ikamet eden ve aile birleşimi yapılacak şâhısı da kapsamaktadır. Romanya’da ikamet eden şahıs da bir takım evrakları orada bulunan yetkililere telsim etmelidir.
Şahıslar aile birleşimi vizesine başvuru yaparak Romanya oturum iznine de sahip olabilirler. Bunun için evrakları doğru ve eksiksiz olarak hazırlamak gerekmektedir. Ayrıca da evraklar kesinlikle güncel bilgiler içermeli şahıslar hakkında 3 aylık bilgileri içermelidir.
Romanya oturum ve çalışma izni alabilmek için bir çok kriter bulunmaktadır. Bu kriterleri yerine getirecek olan şahıslar oturum ve çalışma izni sahibi olabilirler. Romanya oturum ve çalışma izni sahibi olabilmek için gereken durumlar birçok şekilde sağlanabilmektedir.
Romanya vatandaşlı olan bir şahısla evlenen kişiler Romanya oturum iznine sahip olabilirler. Romanya çalışma izni almak isteyen şahısların ise izleyeceği bir takım yollar bulunmaktadır. Romanya çalışma iznine ait bazı bilgiler şöyledir;
Çalışma izinleri A ve B türü olarak bulunmaktadır.
Eğer yerel çalışma sözleşmesi şahıs ve Romanya şirketi arasında imzalanmış ise bu durumda şahısların Romanya’da vergi ödemesi gerekmektedir. Maaş vergisi ve sosyal vergiler işveren şirket tarafından bordroda kesilecektir.
Romanya çalışma izni alacak olan şahıslar Romanya’daki kurularda bir yıl için görev alabilirler. Yabancı şahıslar Romanya ekonomisine katkıda bulunacak yatırım yapan Romen şirketlerinde 3 yıl boyunca görevlendirilebilirler. Yabancı şahısların kurumlarda yer alması Romanya’nın taraf olduğu ikili sosyal sigorta anlaşmaları çerçevesinde uzatılabilir.
Romanya oturma izni Romanya’da ilk altı ay içerisinde 90 günden fazla kalacak şahıslar geçici oturma iznine başvuru yapmak durumundadır. Geçici oturma iznine başvuru yapmadan önce, Romanya elçiliklerinden ya da konsolosluklarından vize alınması gereklidir.
1.Vize ücreti yaklaşık 40 USD dir.
2.Vizenin ücreti, vizenin ret edilmesi halinde iade edilmemektedir
3.Müracaat anında müracaat sekline göre başka evraklar talep edebilirler.
4.İmzasız pasaportlar geçerli değildir.
5.Nüfus Cüzdanınızı pasaport ile birlikte gereklidir.
Romanya vize reddi bazı durumlarda ortaya çıkabilir. Romanya vize reddi gerçekleşmesi için şahısların evraklarda bazı kritikleri yerine getirmemiş olması gerekmektedir.
Romanya Konsolosluğu evraklarda eksiklik olması durumunda şahısların Romanya vize başvurusu ret ile sonuçlandırmaktadır. Evraklarda yanlış bilgi bulunması halinde de şahısların Romanya vize başvurusu ret ile sonuçlanabilir.
Vize reddi oluşmasının bir başka durumu ise şahısların evraklar içerisinde seyahat amacını net belirtmemesi olabilir. Seyahat amacını net belirtmeyen şahıslar için Romanya Konsolosluk yetkileri yeniden görüşme gerçekleştirebilir ya da vize reddi kararını verebilirler.
Vize reddi kararının sebebi net öğrenilmeli ve şahıslar ikinci vize başvurusunda bu noktalara dikkat etmelidir. Aynı zamanda şahısların seyahat bitiminde ülkesine döneceğine ilişkin uçak bileti otel rezervasyonu bilgi bilgileri de konsolosluk yetkilerine sunması esastır. Bu bilgiler şahısların vize reddini almaması için önemlidir.
Ancak bunar diğer vize başvurularında sorun teşkil etmez. Yalan beyanda bulunmak sorun teşkil edecektir. Şahısların bütün belgelerdeki bilgileri diğer sistemlerde yer alan bilgiler ile karşılaştırılmaktadır.
Romanya vize ücretleri aşağıda belirtilen vize türlerine göre değişiklik göstermektedir. Her vize başvurusu için şahıslar ayrı başvuru işlemi gerçekleştirmelidir. Romanya Havaalanı transit vizesi (A Tipi Vize), Romanya Transit vizesi (B Tipi vize), Romanya Kısa süreli oturum vizesi (C Tipi Vize)
Romanya Uzun süreli oturum vizesi (D Tipi Vize), Romanya uzun süreli oturum vizesi gibi kısa süreli ve uzun süreli vize türleri için ücret değişmektedir. Şahısların vize reddi aldığı durumlarda vize ücretleri taraflarına geri ödenmez. Bu yüzden evraklarda yer alan belgeler son derece önemlidir. Şahıslar vize ücretlerini net belirleyemez. Vize ücretleri konsolosluk tarafından belirlenir ve vize merkezi, seyahat acenteleri rehberlik ücreti de konsolosluk harcı ile beraber ödenmelidir.
Romanya vizesi için yapılan başvurularda ülkeye yapılacak seyahatin amacı açıkça ifade edilmeli ve bu amaca uygun evraklar ibraz edilmelidir. Kişi ayrıca başvuru yaptığı Romanya vize tipinin şartlarını yerine getirecek durumda olduğunu kanıtlayan belgeler ibraz etmelidir.
Örneğin; kişi Romanya’ya Aile ziyareti amacıyla seyahat ediyorsa Romanya’da ikamet eden yakınlarına ve yapacağı seyahatin şekline ilişkin belgeler sunmalıdır.
Romanya vize politikası yıllar içerisinde değişkenlik gösteren bir durumdur. 2002 yılında acil hükümet kararıyla vize işlemleri sıkıntılı duruma gelmişti. Ancak acil hükümet kararı 2011 yılında değiştirildi ve Romanya vizesiyle alakalı durum, ülkeye gelecek olan ziyaretçiler için olumlu hale geldi. 2011 yılında alınan karara göre, vize işlemleri Romanya’nın diplomatik misyonları ve Romanya Konsolosluk birimleri tarafından tanzim edilmeye başlanmıştır.
Romanya vizesi ekşi hakkındaki yorumlarda, Romanya vizesinin eskiye nazaran daha zorlayıcı bir şekilde alındığı belirtilmektedir. Romanya’nın Schengen Vize Topluluğuna üye olması, Schengen üyesi olmayan ülke vatandaşlarına vize başvurularında zorluklar çıkartmalarına sebep olduğu yorumlar içerisinde görülmektedir.
Romanya vize ücreti, başvurulan vizenin türüne ve zamanına göre değişiklik göstermektedir. Vize harç ücretini belirleyen en net değişken ise, vizenin hangi türde olduğudur. Vize harç bedellerinin ödenmesi sırasında mutlaka ama mutlaka Romanya’ya yapılacak olan seyahatin amacına göre vize türü seçilmeli ve buna göre vize harç bedeli ödenmelidir. Yanlış bir şekilde yapılacak olan ödemeler, hem vize başvuru işlemlerinin olumsuz sonuçlanmasına, hem de ödenen vize harcının boşa gitmesine sebep olacaktır.
Romanya Schengen vize topluluğuna üye olan ülkelerden biridir. Ancak, Schengen topluluğunun dışında olan ülkeler için vize uygulaması gerçekleştirmektedir. Türk vatandaşlarından Romanya’ya gitmek isteyenler ilk olarak Romanya vizeli mi konusunu araştırmaktadırlar. Romanya vize politikası sebebiyle, bordo renkli Türk vatandaşlarına vize uygulaması yapmaktadır.
Romanya Konsolosluğu vize başvuruları için online olarak randevu alımını zorunlu tuttuğundan dolayı, Romanya vize randevu işleminin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Vize randevusu gerçekleştirilmeden herhangi bir Romanya vizesine başvuru işlemi yapılamayacaktır. Bu sebeple Romanya vizesi almak isteyenlerin bu konuya önem vermeleri gerekmektedir.
Romanya vize için başvuru formu, yetkili olan Romanya Konsolosluğu tarafından hazırlanmaktadır. Vize başvuru formunun hazırlanmasındaki temel sebep, Romanya Konsolosluğunun Romanya vizesi için talepte bulunan kişiler hakkında detaylı bilgiler edinebilmelerini sağlamaktadır. Bu durumdan dolayı da, Romanya vize başvuru formunun büyük bir titizlikle ve doğru, güncel bilgilerle doldurulmasına dikkat edilmelidir.
Eğer ki Schengen topluluğuna üye olan ülkeler dışında yer alıyorsanız, Romanya vize istiyor mu 2025 yılı için size verilecek olan cevap, evettir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız ve pasaportunuz umuma mahsus yani bordo renkteyse o zaman Romanya vizesi için, Romanya Konsolosluğuna vize başvurusunda bulunulmalıdır. Yapılacak olan vize başvurusunun da aynı zamanda online randevu alarak gerçekleştirilmesi, konsolosluk yetkilileri tarafından istenmektedir.
Romanya vize almak için Schengen topluluğuna dahil olduğundan dolayı, avantajlı ülkelerden biridir. Ancak Romanya vizesi alma işlemleri büyük zorluklarla olmaktadır. Çünkü Schengen bölgesi dışındaki ülkelere, Romanya Konsolosluğu yetkilileri zorlayıcı süreçlerden geçirmektedir. Bundan dolayı Romanya vizesi almadan önce tüm belgelerinizi eksiksiz bir şekilde hazırlamalısınız.
Romanya’da çalışmak isteyen kişilerin alması gereken vize türü Romanya çalışma vizesi olmalıdır. Çalışma izni ile çalışma vizesi birbirine sık karıştırılan terimler olup aralarında temel bir fark vardır: Çalışma izni, çalışma vizesi alabilmek için gereklidir. Vize ile ülkeye sadece giriş yapabilirsiniz ancak çalışma izniniz olmadığı sürece bu ülke içerisinde herhangi bir işe giremezsiniz.
Romanya’ya dair merak edilen diğer bir soru da Romanya vizesi kalktı mı sorusudur. Bu tür haberler sürekli gündeme gelmekte olup, Türkiye ile bu ülke arasında vize muafiyeti bulunmamakta yani Romanya’ya olan ziyaretler için vize alınması gerekmektedir.
Ülkeye vize almak için Romanya e- vize uygulamasından yararlanabilirsiniz. Ancak bu esnada sizden talep edilecek olan başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurmanız ve sizden istenen vize harç bedelini yatırmanız gerekecektir.
Romanya’ya işçi olarak nasıl gidilir sorusu için ise yanıt aslında son derece basit. Eğer bu ülkeden bir iş teklifi almışsanız o zaman işiniz kolay. Sizi işe alacak olan iş verenin imzaladığı iş davet mektubu sayesinde çalışma vizenizi alabilir ve böylece ülkede çalışmaya başlayabilirsiniz.
Romanya çalışma izni ile hangi ülkelere gidilir sorusuna karşılık verilecek yanıt sadece Romanya olacaktır. Çünkü çalışma izni ile herhangi bir ülkenin seyahat izni farklılık gösterecektir. Dolayısıyla bu ülkeden farklı bir ülkeye geçiş yapmak için öncelikle diğer ülkenin vize prosedürüne uygun bir vize almanız şarttır.
Romanya’ya giriş yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından bordo pasaport sahibi olanlar vizeye tabidir.
Romanya vize başvurusu ikamet adresine yakın konsolosluk ya da büyükelçiliğe evrakları ibraz ederek yapılır, parmak izi vermek zorunludur.
Uzun süreli ulusal vize olan D tipi Romanya vize başvurusu gerekli olan evrakların eksiksiz teslim edilmesi halinde ortalama 15 gün içerisinde sonuçlanır.
ROMANYAVİZE DİLEKÇE VE BAŞVURU FORMLARI | |
Vize Dilekçe Örnekleri Aşağıdaki Gibidir. Tabloda listelenen formları indirerek lütfen bizimle 0850 307 96 81 numaradan ücretsiz iletişime geçiniz. | |
ROMANYA TİCARİ BELGELER | ROMANYA TURİSTİK BELGELER |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Vize almak istediğiniz ülke için Vize Rejim Tablosuna bakınız. Duyuru! Pasaportunuzu kullanabilmeniz için geçerlilik süreniz, seyahat süreniz artı 6 ay olmalıdır. E-Pasaport sitesinden de bilgi alabilirsiniz. |
]]>
Gerekli belgeler güncel koşullara göre farklılık gösterebilmektedir. Sizlerle şu an paylaşacağımız dosyalar en güncel dosyalardır. Vize türleri turistik vize, ticaret vizesi, Öğrenci vizesi ve şoför vizesi olarak amaçlarına göre ayrılmaktadır.
Eğer turistik bir Romanya tatili hayal ediyorsanız. Romanya turist vizesi için evraklar hakkında bilgi sahibi olmanız gereklidir. Doğru evraklarla ve hızlı bir şekilde Romanya vizesi almak isterseniz herhangi bir vize merkezi ile anlaşabilirsiniz. Turist vizesi için gerekli evraklar:
Romanya Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2025>>> visacenter.com.tr/vize-basvurusu-ucus-rezervasyonu
>>> visacenter.com.tr/vize-basvurusu-konaklama-belgesiTuristik vize belgeleri kişinin mesleği ve statüsüne göre değişmektedir. Yukardakiler herkesten istenen evraklardır. Şimdi meslek veya statünüze göre düzenlemeniz gereken evraklara gelelim.
Eğer başvuru yapan kişi 18 yaşından küçükse ve anne ve babası ile birlikte yolculuk yapmayacaksa ebeveynlerin bu yolculuğa rızası olduğunu kanıtlayan bir Muvafakatname imzalamalıdırlar.
Romanya’ya ticari bir amaç için gitmek gibi niyetiniz varsa bu bölümü okumalısınız. Sizler için Romanya ticari vizesi için gerekli evraklar hakkındaki tüm bilgileri bir araya getirdik. Romanya konsolosluğundan ticari vize alabilmek için gerekli belgeler:
Bir öğrenciyseniz ve Romanya’ya gitmek gibi bir hayaliniz varsa eğer Romanya öğrenci vizesi için gerekli evraklar listesini göz ardı etmemelisiniz. Romanya öğrenci vizesi için gerekenler:
Öğrenciler kendi kazançlarını sağlayamadıkları için bir tane sponsora ihtiyaç duyarlar. Sponsor için de bazı belgelerin ibrazı şarttır. Eğer ki sponsor olan kişi işverense sunulması gereken belgeler:
Romanya’ya taşımacılık, kargo gibi işler yapanların alması uygun olan vize türüdür. Sizin de mesleğiniz bu tür bir şeyse ve Romanya’ya sefer yapıyorsanız Romanya şoför vizesi için gerekli evraklar listesine göz atmanız sizin için faydalı olacaktır. Şoför vizesi için gerekli evraklar:
Bir şoförün bir yıllık vize alabilmesi için pasaportunun en az 18 aylık olması gereklidir. Bu süreyi kapsayan bir sağlık sigortası da gerekmektedir.
Vize evraklarının uyumu başvuru için çok önemlidir. Bu bölümde sizlere vize evrakları ile ilgili dikkat etmeniz gereken püf noktaları anlatmaya çalışacağız.
Romanya’ya gitmek isteyenlerin merak ettiği bir konudur. Bu yazıda sizlere Romanya vize ücreti hakkında bazı önemli bilgiler sunacağız.
Romanya vizesi ücretlendirme her yıl başında Romanya Büyükelçiliği tarafından yapılmaktadır. Vize süresi, kategori, özel durumlar direk olarak vize harç ücretinize yansıyacağından net bir miktar vermek doğru olmaz.
Bu ücreti öğrenmek için herhangi bir vize merkezine giderek sadece danışmanlık alarak uzmanlarla bu hesaplamayı yapmanız faydanıza olacaktır. Başvurular özenle yapılmalıdır. Başvurudan vazgeçmeniz veya reddedilmeniz halinde ücrette herhangi bir iade talebinde bulunamazsınız.
Eğer işleminizi hızlıca halletmek istiyorsanız veya aceleniz varsa belli bir miktar para ödeyerek vize merkezlerine başvuruda bulunmanızı öneririz. Romanya vize işlemleri belli kuralı ve kriterleri olan bir işlemdir. Ufak ayrıntılar sizin gözünüzden kaçsa bile bu işin uzmanlarının gözünden kaçmayacaktır.
Romanya vize başvurusu için ödemeler genellikle Euro para türünde yapılmaktadır. Yaş ve diğer kriterlere göre ücret sürekli değişse de kısa süreli vizeler genellikle 60 Euro uzun süreli vizeler ise 120 Euro olurlar. Romanya vize ücretler 2025 halini sizlerle paylaştık.
Aşağıda sıraladığımız maddelerden en az bir tanesi sizinle uyuşuyorsa vize harcından muaf olanlar listesindesiniz demektir. Ülkeye giriş için vize harcı ödemeyeceğiniz anlamına gelir.
Romanya vizesini çok hızlı alabilmek için bu işte profesyonel olanlarla yani vize merkezlerinin hizmetleri doğrultusunda almalısınız. Vize merkezlerinde bulunan uzmanlar bu işi en az hata ile yapabilir. Vize merkezlerinin hizmetleri konusunu inceleyeceğiz.
Vize merkezlerinde yukarda bulunan tüm hizmetler 30 Euro’dur. Ödeme o günün güncel kur bilgisinden hesaplanır.
Verilen ek hizmetler:
Bu hizmetler vize merkezlerinin ekstra sunduğu hizmetlerdir. Hepsi farklı farklı ücretlere tabiidir. Hizmetlerin ücretleri hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için vize merkezini aramanızı önerebiliriz.
Romanya vizesine başvuru yaptıktan sonra merakla beklenen sorulardan bir tanesidir. Bu yazıda sizler için Romanya vizesi kaç günde çıkar? Sorusunu yanıtlayacağız. Romanya vizesinin ortalama çıkma süresi 10 iş günüdür. Bugün sayısı şartlar tamamen doğru ise veya yanlış bilgi yoksa olan süredir.
Vize başvurusu yaparken dönemsel yoğunlukları da hesaba katmak gereklidir. Türkiye ve Romanya’nın resmî tatil günlerinde konsolosluklar hiçbir iş yapmamaktadır. Sistem arızaları, diplomatik değişiklikler başvuruların süresini uzatabilmektedir.
Ayrıca olarak yanlış belge sunulursa yerine yenisi istenir veya konsolosluk herhangi bir şeyden şüphelenişe ekstra belge isteme hakkına sahiptir. Bunları göz önünde bulundurarak başvurunuzu tamamlamanız en mantıklı karar olur.
Eğer Romanya’ya kendi aracınız ile gidecekseniz “Rovignette” ismi verilen otoyol geçiş kartlarını sınır kapısından temin edebilirsiniz. Bu kart olmadan otoyola giremeyeceğiniz için ülkeye girişte alınması çok faydalı olacaktır.
Romanya konsolosluğu tarafından vize başvurusu yapanlar için ülkede her kalış günü için 50 Euro şeklinde banka hesap bakiyesini bulunması şartını arar.
Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportuna sahip olan vatandaşların 90 günlük Romanya seyahatinde vize gerekli değildir, bordo pasaport vizeye tabidir.
90 güne kadar olan turistik amaçlı seyahatlerde gri, yeşil ve siyah pasaport için vize muafiyeti bulunmaktadır.
ROMANYAVİZE DİLEKÇE VE BAŞVURU FORMLARI | |
Vize Dilekçe Örnekleri Aşağıdaki Gibidir. Tabloda listelenen formları indirerek lütfen bizimle 0850 307 96 81 numaradan ücretsiz iletişime geçiniz. | |
ROMANYA TİCARİ BELGELER | ROMANYA TURİSTİK BELGELER |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Vize almak istediğiniz ülke için Vize Rejim Tablosuna bakınız. Duyuru! Pasaportunuzu kullanabilmeniz için geçerlilik süreniz, seyahat süreniz artı 6 ay olmalıdır. E-Pasaport sitesinden de bilgi alabilirsiniz. |
]]>
Romanya vize talep adımlarında birçok farklı kategoride vize çeşitleri arasından seçim yapma hakkınız bulunmaktadır. Bu noktada asıl önem arz eden husus ülkeye giriş gerekçesi olarak belirtmiş olduğunuz hususlar ile daha sonrasında içinde bulunduğunuz etkinliklerin uyum içerisinde olmasıdır. Romanya vize başvuru adımlarını yaşanan son güvenlik önlemleri sebebi ile çok daha sıkı bir biçimde kontrol etmektedir. Özellikle sabıka kaydı olan kişilerin başvurularının büyük ölçüde kabul edilmediğinin de vurgulanması gerekir.
Romanya vizesi 2025 talep işlemlerinde alanında lider olan danışmanlık firmalarından destek almak sizin için sürecin büyük ölçüde sorunsuz şekilde tamamlanmasını sağlayacaktır. Danışmanlık firmalarından yardım almanız durumunda vize harç tutarının yanı sıra, danışmanlık firmasına da komisyon tutarını ödemeniz gerekmektedir. Almış olduğunuz, talep ettiğiniz ek hizmetlere bağlı olarak firmalara ödemenizi gereken komisyon tutarında da değişim olacaktır. Oldukça cüzi biri tutar ile vize başvuru adımının sizin için olabildiğince pratik bir hale gelmesini mümkün kılabilirsiniz.
Romanya vizesi gerekli evraklar 2025 arasında başvuru formu başı çekmektedir. Başvuru formunu konsolosluğun internet sitesi üzerinden başvuru adımını tamamlamanıza imkan verilmektedir. Başvuru formunda sizden temel olarak kimlik ve adres bilgileriniz talep edilecektir. Başvuru formunun yanı sıra sunulması gereken belgelerden bazıları;
Romanya vizesi gerekli evraklar 2025 derlenirken bir eksiklik olması durumunda ya da başvuru formunda bir sorun meydana gelirse, başvurunuzun anında ret yanıtı alacağının da iletilmesi gerekmektedir. Başvuru aşamasına dair bir evrakın eksikliği dahi ret yanıtı almanız için yeterli bir sebeptir. Romanya vizesi 2025 başvuru adımlarınızın akabinde size iletilen referans numarası üzerinden başvurunuzun hangi aşamada olduğunu kontrol etme hakkınız da olacaktır. Ayrıca kişiler başvuru sonuçlanmasının akabinde verilen iletişim adresleri aracılığıyla da haberdar edilecektir.
Romanya aile birleşimi gerekli evraklar derlenirken kişilerin evliliğin resmi zeminde tamamlandığına ilişkin tüm bilgileri sunması gerekmektedir. Uluslar arası geçerliliği olan evlenme belgelerini ülkenin diline tercüme ettirerek sunmalısınız. Tam tekmil nüfus kayıt örneğiniz de talep edilecektir. Bu nüfus kayıt örneği kapsamında kişilerin daha öncesinde evlilik yapmış olduğu görünüyorsa, öncesinde yapılan evliliklerin resmi şekilde boşanma ile sonuçlandığının da iletilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu nihayete ermiş olan evliliklerden olan çocukların kimlik bilgileri ve velayet durumlarına ilişkin de bilgilendirmenin sunulması istenmektedir.
Romanya aile birleşimi gerekli evraklar arasında oturum talep eden eşin yanı sıra Romanya vatandaşı olan eşin de kimlik bilgilerinin ve hatta Romanya vatandaşlığını nasıl elde ettiğine varana kadar bilgilerin iletilmesi gerekmektedir. Romanya vizesi 2025 kategorisinde aile birleşimi gibi daha detaylı olan versiyonlar ile uğraşmadan başvurunuzu tamamlamak isterseniz turistik ziyaretler için hazırlanmış olan vizeleri tercih etmeniz çok daha mantıklı olacaktır. Bu şekilde başvuru sürecinin ortalama 4 hafta içerisinde tamamlanması mümkün kılınır.
Romanya çalışma vizesi gerekli evraklar arasında davet mektubu en temel öneme sahiptir. Kurumsal bir Romanya firmasından iş teklifi aldığınızı ve kabul ettiğinizi yansıtan davet mektubu sayesinde ülkeye giriş aşamasında sorun yaşamadan başvuru adımının tamamlanması mümkün kılınmaktadır. Romanya çalışma vizesi gerekli evraklar derlenirken, hangi alanda yetkinliğiniz olduğunu da kanıtlamanız gerekmektedir. Sahip olduğunuz ön lisans, lisans, yüksek lisans diplomalarını da eksiksiz bir biçimde sunmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra sahip olunan sertifikaları da sunabilirsiniz. Bu belgeleri sunarken noter onaylı şekilde tercüme edilmiş versiyonlarını iletmeniz gerekecektir. Romanya vizesi 2025 talep adımlarını yerine getirirken başvuru sürecine dair işlemlerin eksiksiz tamamlanması danışmanlık firmalarının yardımları ile de mümkün kılınmaktadır. Çalışma izni olmadan ülkede istihdam edilen kişilerin tespiti durumunda anında sınır dışı edilmesine karar verilecektir. Bu durum kişilerin pasaportuna da yansıyacaktır. Daha sonrasında farklı ülkelere seyahat aşamasında sorun yaşamanız söz konusu olabilir.
Romanya öğrenci vizesi gerekli evraklar arasında hangi okuldan onay aldığınıza ilişkin eksiksiz bir bilgilendirmenin sunulması gerekmektedir. Bu eksiksiz bilgilendirme ile beraber kişilerin özellikle okul üzerinden hak ettikleri kalacak yer ve hibe tutarı gibi detayları da sunmaları istenmektedir. 90 gün bu aşamada kıstas olarak belirlenmiştir. Kısa eğitimler için 90 günden az olmak kaydı ile giriş yapan kişilerin işlemleri daha kısa sürede tamamlanacaktır. Genellikle dil okulları bu şekilde hizmet vermektedir. 90 günden uzun kalacak olan kişilerin eğitim amacı ile giriş yapmaları durumunda Türkiye’deki eğitim bilgilerinden Romanya’da onay aldıkları okula kadar tüm bilgileri sunmaları gerekir. Onay alınan okulun eğitim diline hakim olup olmadığınıza ilişkin de bilgilendirme talep edilmektedir.
Romanya öğrenci vizesi gerekli evraklar arasında kişilerin eğitim masraflarının hangi kaynak aracılığı ile karşılanacağına ilişkin de bilgilendirme sunulması mümkün kılınmaktadır. Romanya vizesi 2025 maddi durumu yetersiz olan ve ülkeye giriş yaptıktan sonra kamuya yük olacak kişilerin vize almasına imkan vermemektedir. Öğrenci olarak Romanya’da eğitiminin bir bölümünü tamamlamış olan kişilerin ülkede çalışma izni almasının oldukça kolay olduğunun da ayrıca iletilmesi gerekmektedir. Bilhassa Romanya’nın katma değerine teorik ya da uygulamalı alanda katkı sağlayacak kişilerin onay alması daha kolay bir hal almaktadır.
Romanya vizesi ne kadar; ödeme adımında aktarmanız gereken tutar her sene değişim arz etmektedir. Romanya vizesi kaç günde çıkar; ortalama 4 hafta içerisinde başvurunun sonuçlanması beklenmektedir. Başvurunun dikkate alınması ve değerlendirilmesi için her sene değişim gösteren vize harcının eksiksiz ödenmesi gerekir. Ödeme yapıldığınız yansıtan ve size iletilen makbuzu da sorunsuz şekilde saklamanız gerekir. İşlemler dijital olarak da kayıt altına alınsa dahi, makbuzun da korunması istenebilmektedir.
Romanya vizesi ücreti 2025 ödemesinin sonrasında vize başvurusunun ret yanıtı alması durumunda iade söz konusu olmayacaktır. Romanya vizesi ücreti 2025 ret durumunda yanmış sayılacaktır. Bir sonraki Romanya vizesi 2025 başvurunuzda da aynı şekilde vize harcını ödemeniz gerekmektedir. Pasaport için aynı durum söz konusu değildir. Pasaport almak için yatırmış olduğunuz defter bedeli ve vize harcının, pasaport almaktan vazgeçmeniz durumunda tarafınıza iade edileceğinin de ayrıca iletilmesi gerekir. Başvuru sürecine dair sorun yaşanmaması adına tüm önlemleri alan ve prosedürleri takip eden danışmanlık firmaları ile çalışmak ret yanıtı alma olasılığını düşürmektedir.
Romanya vizesi aile birleşimi 2025 talep işlemlerinde kişilerin vatandaşlık talebi ile bu süreci karıştırmaması gerekmektedir. Sizin Romanya vatandaşı ile evlenmeniz Romanya vatandaşı olmanız manasına gelmeyecektir. Öncelikli olarak aile birleşimi kategorisi üzerinden ülkede oturum talep etmeniz gerekir. Romanya vizesi aile birleşimi 2025 izni ile oturumu almanızın hemen sonrasında, 5 sene kadar ülkede ikamet eden kişilerin, süresiz oturum talep etmesine de imkan verilmektedir. Başvuru süreçleri tamamlanırken pandemi nedeni ile sürecin uzayabileceğini de unutmamalısınız. Başvurunuzu yapmanızın öncesinde kesinlikle ülkede alınan Covid 19 tedbirlerine de dikkat etmelisiniz. Bu salgının belirli dönemlerinde ülkeler arası seyahatin durma noktasına geldiği de görülmektedir. Bu nedenle seyahat akışında bir sorun meydana gelmemesi için Romanya pandemi önlemlerine dair fikir sahibi olmalısınız.
Romanya vizesi 2025 5 sene boyunca kesintisiz kullanılırsa ve oturum hakkı yenilenirse vatandaşlık başvurusunda da bulunabilirsiniz. Vatandaşlık başvurusunda bulunacak olan kişilerin ülkenin diline ve ülkenin temel kültürel niteliklerine aşina olması gerekmektedir. Bu tür taleplerin iletilmesinin asıl sebebi ülkeye giriş yapan kişilerin kültürel entegrasyon gibi bir sorun ile karşılaşmamalarıdır. Hatta vatandaşlık için başvuran ve onay alan kişilerin devlet tarafından sunulan dil kurslarına katılım sağlamaları da mümkündür. Bu şekilde dil alanında kendinizi para harcamadan geliştirme fırsatını elde edebilirsiniz. Başvuru adımlarının aile birleşimi ve vatandaşlık başvurusu gibi adımlarda 3 aya kadar uzayabildiğinin de ayrıca bildirilmesi gerekmektedir. Başvuru sürecinin daha kısa sürede tamamlamasını isteyen kişilerin turistik ya da öğrenci vizesi gibi seçenekler üzerinden başvurularını iletmeleri gerekmektedir.
Romanya çalışma vizesi 2025 talep işlemlerinde davet mektubu büyük önem arz etmektedir. Davet mektubunun bulunmaması durumunda kişilerin ülkeye girerek iş aramaları için izin almaları gerekir. Bu da iş arama vizesi kapsamında değerlendirmeye alınacaktır. Çalışma vizesi için kurumsal bir firmadan alınan davetiyeyi sunan kişilerin onay alması çok kolay olacaktır. Vize talep adımlarına dair sorun meydana gelmemesi adına geçmiş senelerde sahip olduğunuz iş deneyimlerini de iletmeniz gerekmektedir. Daha öncesinde Avrupa ülkelerinden birinde çalışma izni çerçevesinde iş tecrübeniz olduysa Romanya’da kabul almanız da kolaylaşacaktır.
Romanya çalışma vizesi 2025 olmadan ülkede istihdam edilen kişilerin kendi özlük haklarını koruma alanında dahi sorun yaşayacakları belirtilmelidir. Örneğin normal koşullarda işten atılmanız durumunda devletin sunmuş olduğu sosyal yardımlardan faydalanmanıza imkan verilmektedir. Fakat izinsiz bir biçimde istihdam edilmeniz durumunda bu sosyal desteklerden istifade edilmesine imkan verilmeyecektir. Romanya vizesi 2025 çalışma izni olmayan kişileri istihdam eden kurumların da anında yasal ve idari yaptırımlar ile karşı karşıya kalacağının da bildirilmesi gerekmektedir.
Romanya iş arama vizesi 2025 almak çalışma vizesini bir kurumsal davetiye ışığında almaktan daha zor olacaktır. Bu süreç içerisinde yetkinliğinizi kanıtlayan belgeleri ve daha önceki iş deneyimleriniz üzerinden elde ettiğiniz referans mektuplarınızı da sunmanız mantıklı olacaktır. Bu şekilde Romanya’da katma değere katkı yapacağınızı da garantilemiş olursunuz. Romanya iş arama vizesi 2025 talep adımlarında kişilerin bu iş arama sürecinde maddi ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklarına ilişkin de bilgi vermek zorundadır. Romanya vizesi 2025 almak için kamuya herhangi bir boyutta yük olmayacağınızı kanıtlamış olmanız gerekmektedir.
Romanya eğitim & Erasmus vizesi 2025 almak isteyen kişilerin öğrenci değişim programından onay alması gerekmektedir. Erasmus başvuru sürecini kaçırmamalısınız. Hem yapılan dil puanından yeterli puanı almalı hem de lisans not ortalamanızın bu süreç için uygun olması gerekmektedir. Romanya eğitim & Erasmus vizesi 2025 talep adımları tamamlanırken kişilerin hangi okuldan onay aldıkları, okulun eğitim dilinde yetkinliklerinin olup olmadığı gibi hususlarda da veri sunmaları gerekir. İstenen bir diğer bilgi de maddi durum ile alakalıdır. Maddi duruma ilişkin bilgilendirmelerin eksiksiz sunulması istenir. Ülkeye giriş adımının sonrasında kişilerin eğitim masraflarının hangi kaynak ile karşılanacağına dair bilgilendirme istenmektedir. Hibe tutarının sunulmasının yanı sıra banka hesabınızın 6 haftalık özetini de iletmeniz gerekmektedir.
Romanya vizesi 2025 talep edilirken maddi duruma ilişkin bu derece detaylı bilgilerin talep edilmesinin asıl sebebi giriş yapan kişilerin daha sonrasında kamuya yük haline gelmemesidir. Aynı sebepler ile sağlık ve seyahat sigortasının da aktif olması talep edilmektedir. Bu şekilde sorun yaşasanız dahi sigortanın sunmuş olduğu imkanlardan kusursuz bir biçimde istifade etmeniz mümkün kılınacaktır. Öğrenci değişim programlarına dair sorun yaşamamak adına üniversitenizde mevcut olan Erasmus Ofisi ile de iş birliği içerisinde olmanız gerekmektedir.
Romanya vize reddi 2025 alan kişilerin bu aşamada yatırmış oldukları vize harcının iadesini istemeleri mümkün olmayacaktır. Vize başvuru adımlarının reddedilmesinin hemen sonrasında hangi gerekçe ile ret yanıtı alındığına dair de bilgilendirmenin yapılması gerekmektedir. Vize reddi gerekçesi açık bir şekilde belirtildiği için bir sonraki başvuruda aynı hatanın meydana gelmesi de engellenmektedir. Kişilerin vize reddi almasının en temel sebebi başvuru belgelerinde eksiklik olmasıdır. Romanya vize reddi 2025 yanıtı alan kişilerin özellikle konsolosluğun belirtmiş olduğu zaman aralıklarında vize başvurularının yeniden değerlendirilmesi için reddi itiraz başvurusunda bulunmasına da imkan verilmektedir. Reddi itiraz başvurusu sayesinde ret yanıtı alan kişilerin başvurularının yeniden gözden geçirilmesi mümkün kılınacaktır.
ROMANYAVİZE DİLEKÇE VE BAŞVURU FORMLARI | |
Vize Dilekçe Örnekleri Aşağıdaki Gibidir. Tabloda listelenen formları indirerek lütfen bizimle 0850 307 96 81 numaradan ücretsiz iletişime geçiniz. |
|
ROMANYA TİCARİ BELGELER | ROMANYA TURİSTİK BELGELER |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Vize almak istediğiniz ülke için Vize Rejim Tablosuna bakınız. Duyuru! Pasaportunuzu kullanabilmeniz için geçerlilik süreniz, seyahat süreniz artı 6 ay olmalıdır. E-Pasaport sitesinden de bilgi alabilirsiniz. |
Romanya vize başvurusunun iletilmesinin sonrasında ortalama 4 hafta içerisinde yanıtlanması beklenmektedir.
Romanya vize başvurusu sırasında başvurunuzun dikkate alınması için ödeme yapıldığına ilişkin belgelerin de eksiksiz sunulması gerekmektedir.
Romanya vatandaşı ile evli olmanız durumunda aile birleşimi talep etme imkanınız bulunmaktadır. Evliliğin resmi olarak gerçekleştiğine ilişkin belgelerin eklenmesi şarttır.
Romanya’ya yapılacak olan seyahatler için 90 güne kadar olan süreli bir ikamet aralığında vize alınması zorunlu değildir. 91 gün ve daha üzerinde bir süre boyunca Romanya’da kalacağınız durumlar için vize alınması zorunludur. An itibariyle 90 günden daha kısa süreli turistik veya ticari amaçlı seyahatlerde herhangi bir vize şartı bulunmamaktadır.
Pasaportunuz, gerekli evraklarınız aracılığıyla Romanya’ya geçebilir, isterseniz diğer Avrupa ülkelerine yönelik Schengen vizesini buradan alabilirsiniz. Yetişkin ve çocuklar tarafından Romanya vizesi için ücret ödeme durumu sadece 3 aydan uzun süreli olan ikamet durumlarında geçerliliğe sahiptir.
Romanya, Güney Kıbrıs gibi ülkeler tarafından özel olarak vize talep edilmektedir. Bu ülkelerin vizeleri kendilerine özeldir ve direkt olarak Schengen vizesine sahip olan herkes tarafından sadece pasaportla seyahat edilemez. 90 güne kadar olan yolculuklarda Romanya, Türkiye ile yapılan anlaşma doğrultusunda vize talep etmemektedir. Schengen vizesine sahip olduğunuzda gidebileceğiniz ülkeler şunlardır;
3 aydan uzun süre boyunca Romanya’da konaklamak, çok seferli giriş çıkış yapmak için gerekli olan başvurularda belgeler konsolosluğa teslim edilmelidir. Yapılacak olan incelemelerin ardından, belirttiğiniz amaçlar doğrultusunda Romanya’da ikamet etmeye başlamanıza izin verilecektir.
Vize süreniz sona ermeden tüm gerekli düzenlemeleri gerçekleştirmeli, eğer ikametinizin sürmesini istiyorsanız başvuruyu yinelemelisiniz. Romanya’da 3 aya kadar olan ikametlerde vize istenmediği açıklanmıştır.
Daha uzun süreli ikametler için verilecek vizede ise şu belgeler talep edilmektedir;
Romanya vizesine sahip olmanız durumunda, 91 gün ve daha uzun süre boyunca Romanya’da ikamet etme hakkına sahip olursunuz. Romanya Schengen bölgesi mi? Romanya’nın Schengen bölgesinde olmamasından ötürü, Romanya vizesine sahip olmanız halinde Norveç, İsveç, Finlandiya, Almanya gibi ülkelere geçiş yapamazsınız.
Türkiye’de yaşayan vatandaşlar gibi, Romanya vatandaşları da Avrupa’nın diğer ülkelerine geçebilmek için Schengen vizesi almak zorundadır. Bu vizeyle ilgili başvurularınızı, gideceğiniz ülkelerin konsoloslukları aracılığıyla yapabilirsiniz. Bizimle görüşerek her türlü başvuruyu gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye’de ortalama 2 hafta sonunda Schengen vizesine sahip olabilirsiniz. Personellerimiz hem ülkelere yönelik vizeler hem de birçok ülkeyi kapsayan Schengen gibi vize türleri için gerekli işlemleri gerçekleştirmektedir.
]]>Vize talep adımlarının daha kolay şekilde tamamlanması için kişilerin özellikle firmamız ile iletişime geçmesi yeterli olacaktır. Firmamız ile iletişim adımının hemen sonrasında hem başvuru hem de başvurunun takip adımlarına dair gerekli olan tüm bilgilendirme tarafınıza iletilecektir.
Romanya Schengen bölgesine dahil olması ile alakalı çalışmalar devam ederken bu konuda net bir tarih vermek doğru olmayacaktır. İlerleyen senelerde ülkenin Schengen hattına dahil olmasına yönelik çalışmalar büyük bir hızla devam etmektedir. Schengen bir ortak vize programı olarak da tanımlanabilmektedir. Schengen vizesi alan kişilerin, bu ortak vize programına dahil olan ülkelere kolaylıkla giriş çıkış yapmasına izin verilir. Ayrıca kısa süreli bir vize programı olduğunun da belirtilmesi gerekir. 180 günlük sürenin sadece 90ında aktif olarak kullanılmasına imkan tanınmaktadır.
Schengen vizesi almak için başvuru formu kapsamında adınız, soyadınız, uyruğunuz, doğum tarihiniz gibi temel bilgilerin sunulması gerekir. Ayrıca başvuru aşamasında hali hazırda geçerliliği devam eden pasaportunuzun da sunulması gerekir. pasaportunuzun geçerlilik tarihi ile alakalı sorun bulunuyorsa vize başvurunuzun ret yanıtı ile karşılaşabileceğinin de ayrıca belirtilmesi gerekmektedir. Vize alma adımlarının öncesinde pasaport yenileme adımlarının tamamlanması sizin için daha verimli olacaktır. eğer ülkeler talep ederse geçmiş senelerde kullanmış olduğunuz eski pasaportunuzu da beyan etmeniz talep edilebilir.
Sadece vize almak bir kişinin ülkede çalışma izni alması için yeterli değildir. Çalışma izni alınması için eğitim durumu da dahil olmak üzere iş tecrübelerine kadar detaylı bir analiz yapılmalı ve daha sonrasında onay verilip verilmeyeceğine dair karar sunulmalıdır.
Erasmus programı ile Romanya’ya giriş yapan kişilerin kısmi zamanlı olarak çalışabilmeleri için de onay almaları gerekir. Kısmi zamanlı çalışmak ve staj yapmak için ayrıca bir çalışma izini için başvuruda bulunulmalıdır.
Romanya bir Schengen ülkesi olmadığı için Schengen vizesi ile Almanya’ya giriş yapılmasına imkan verilmeyecektir. Almanya’ya giriş yapmak için ayrıca bir vize başvuru adımlarında bulunmanız gerekir. Ülkelere giriş koşulları ve vize talep adımlarına dair sorunlar meydana gelmemesi için uzman kadromuzdan yardım almak sizin için çok daha verimli olacaktır.
Romanya vize talep adımlarında size bir referans numarası verilecektir. Bu referans numarası üzerinden kişilerin en kısa sürede vize başvuru adımının ne yönde ilerlediğine dair bilgi sahibi olması mümkün kılınır. Pandemi nedeni ile kişilerin özellikle konsolosluk işlemlerinin büyük bir kısmını dijital olarak tamamlamasına imkan tanınmaktadır. Takip adımları için verilen referans numarası da bunun bir parçasıdır.
Vize alım adımlarında başvurunuzun onaylanması için ödeme adımını tamamlamalısınız. Ödeme aşamasında kişilerin diledikleri yöntemi kullanmalarına imkan verilmektedir. Dilerseniz IBAN numarasına havale dilerseniz de kredi kartı seçeneklerinden istifade etmenize fırsat verilmektedir. Vize başvuru adımlarının reddedilmesi durumunda başvuru süreci için yatırmış olduğunuz tutarın size iade edilmesi mümkün olmayacaktır. Vizenizin ret yanıtı alması durumunda atabileceğiniz tek adım reddi itiraz başvurusunun yapılmasıdır. Reddi itiraz başvurusu konsolosluğun bu amaç için belirlemiş olduğu özel zaman aralıklarında tamamlanabilmektedir.
Romanya Schengen vizesine dahil mi; Schengen kapsamında olmayan Romanya ülkemize görece daha kolay şekilde vize veren ülkelerden bir tanesidir. Vize alma sürecinde şu hususların yakından takip edilmesi gerekir;
Bu detaylara dikkat ederek Romanya’ya giriş için gerekli olan izinlerin alınması mümkün kılınacaktır. Romanya vizesi alırken 90 günden kısa kalacak olan kişilerin C grubu, 90 günden uzun kalacak olan kişilerin ise D grubu vize talep etmesi yeterli olacaktır.
]]> Romanya Vize Başvuru İşlemleri
Romanya vize başvurusu için gerekli olan evraklar;
Romanya vize başvurusu için gerekli olan belgeleri eksiksiz olarak yetkili personellere verdiğiniz taktir de gerekli incelemeler yapılarak başvuru onayı ve ya iptali yapılacaktır. Romanya vize başvurusu – visa center yaklaşık olarak 8 ila 10 iş günü içerisinde açıklanır.
Romanya ziyaretinde bulunmak için vize başvurusunda bulunmalısınız. Romanya Konsolosluğunun hazırladığı başvuru formu online olarak erişime açıktır. Romanya başvuru formu Türkçe ve İngilizce olarak doldurulmaktadır.
Kişisel bilgiler ve seyahat amacınızı yazarak konsolosluğun istediği bilgileri sağlamış olursunuz. Başvuru formunu doldururken en alt sağda yer alan imzanız pasaportunuzda yer alan imzanız ile aynı olmalıdır.
Formda 35×45 boyutundaki fotoğrafınızda yer almalıdır. Başvuru formları Romanya Konsolosluklarından, resmi internet sitesinden veya yetki verilen vize merkezlerinden sağlanabilmektedir.
Romanya Vize Başvuru Formu
Romanya Schengen vizesine üye ülkeler arasında yer almadığı için, Romanya Büyükelçiliği’nin belirlediği şartlar doğrultusunda vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Başvuru formunu doldururken kişisel bilgileriniz sorulmaktadır. Bu bilgilerin doğru ve net bir şekilde verilmesi gerekmektedir.
Romanya’ya gitmek isteyen bordo pasaporta sahip Türk vatandaşlarının mutlaka vize alması gerekmektedir. Romanya vize başvuru formunda seyahat amacına bağlı olarak vize türü belirtilmelidir.
Romanya vizesi alabilmek için tamamladığınız belgeler yetkili kişiler tarafından incelenmekte ve kişisel bilgilerinizin doğruluğu teyit edilmektedir.
Bu yüzden evraklarınızın hepsini eksiksiz ve doğru bilgileri içeren belgeler ile tamamlamanız gerekmektedir. Tamamlamanız gereken evraklar aşağıda listelenmiştir.
Romanya vize başvurusunda evraklarınızın eksiksiz bir şekilde toplanması ve yanlış bilgiler içermemesi durumunda başvuru sonuçlarınız ortalama 10 iş gününde çıkacaktır. Bu süre Romanya Konsolosluğuna bağlı sebeplerden uzayabilmektedir.
Romanya vizesi için olumlu sonuç almanız ülkeye kesin olarak gidebileceğiniz anlamına gelmemektedir. Romanya’ya girişiniz sırasında havaalanında bulunan sınır görevlileri tarafından evraklarınız tekrar kontrol edilecektir.
ROMANYAVİZE DİLEKÇE VE BAŞVURU FORMLARI | |
Vize Dilekçe Örnekleri Aşağıdaki Gibidir. Tabloda listelenen formları indirerek lütfen bizimle 0850 307 96 81 numaradan ücretsiz iletişime geçiniz. |
|
ROMANYA TİCARİ BELGELER | ROMANYA TURİSTİK BELGELER |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Vize almak istediğiniz ülke için Vize Rejim Tablosuna bakınız. Duyuru! Pasaportunuzu kullanabilmeniz için geçerlilik süreniz, seyahat süreniz artı 6 ay olmalıdır. E-Pasaport sitesinden de bilgi alabilirsiniz. |
Romanya’ya turistik ve ticari amaçla yapılacak seyahatlerde öncelikle Romanya vize dilekçe örneği – visa center araştırılır. Hem turistik hem de ticari vize dilekçe örneği araştırıldığında vizenin olumsuz sonuçlanabilmesi en aza indirilir. Dosyanızda birbiriyle çelişen belgeler bulunmamalıdır.
Romanya Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2025
Turistik amaçla yapılacak seyahatlerde öncelikle seyahat etme nedeninden bahsedilir. Aynı zamanda seyahat yapılacak tarihler giriş ve çıkış olmak üzere detaylı bir şekilde ifade edilir. Seyahat tarihleri esnasında başka ülkeye geçiş yapılacaksa bu da dilekçede belirtilir. Seyahat edildiğinde masrafların nasıl karşılanacağı ifade edilmelidir.
Ticari amaçla yapılacak seyahatte, turistik amaçla yapılacak olan seyahatte yazılması gerekenler aynen yazılır. Buna ek olarak şirkette hangi pozisyonda olduğunuzu belirtmeli, gerekli kaşe ve imzaları attırmalısınız.
Romanya Vize Dilekçe Örneği
Romanya’ya vize almak için yazmanız gereken en önemli belgelerden bir tanesidir. Sizler için Romanya Turistik vize dilekçesi nasıl yazılır? Bu yazıda değineceğiz.
Yapmanız gerekenler:
Ticari vize ile turistik vize dilekçelerini yazarken aynı şeyleri yazabilirsiniz. Romanya ticari vize dilekçesi yazarken ekstra belirtmeniz gereken bilgiler vardır. Bu bilgiler:
Romanya Ankara büyükelçiliği konsolosluk bölümü, İstanbul ve İzmir başkonsolosluklarında şu an Türk vatandaşlarına vize vermektedir.
Romanya vize başvurusu konsolosluklar ya da büyükelçiliğe şahsen yapıldığı gibi aynı zamanda vize danışma merkezi ile acentelara da yapılmaktadır.
Romanya vize başvurusunun başlatılması için en erken tarih seyahatten önce 90 gün, en geç ise 45 gün önce olarak belirtilmektedir.
ROMANYAVİZE DİLEKÇE VE BAŞVURU FORMLARI | |
Vize Dilekçe Örnekleri Aşağıdaki Gibidir. Tabloda listelenen formları indirerek lütfen bizimle 0850 307 96 81 numaradan ücretsiz iletişime geçiniz. |
|
ROMANYA TİCARİ BELGELER | ROMANYA TURİSTİK BELGELER |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Vize almak istediğiniz ülke için Vize Rejim Tablosuna bakınız. Duyuru! Pasaportunuzu kullanabilmeniz için geçerlilik süreniz, seyahat süreniz artı 6 ay olmalıdır. E-Pasaport sitesinden de bilgi alabilirsiniz. |
Türkiye’den yapılan aile birleşimi başvurusunun kabulü için Romanya’da yaşayan aile ferdinin de başvuru yapması ve davette bulunması gerekecektir. Ayrıca konaklanacak yer ve gelir durumu ile ilgili bilgi ve belgeler de hazırlanacaktır. Romanya Aile Birleşimi Vizesi – Visa Center hizmetleriyle belgelerin hazırlanmasında ve sürecin takibinde yardım alınabilir. Her iki taraftan yapılan başvurular birlikte değerlendirilerek kalıcı olarak Romanya’da kalma izni verilebilir.
Romanya Aile Birleşimi İçin Gerekli Evraklar
Romanya aile birleşim işlemleri için gerekli olan evrakların tamamını metnimizde sizlere sunacağız. Romanya aile birleşimi için gerekli evraklar hakkında bütün bilgiyi yazımızda bulabilirsiniz.
Romanya’dan aile birleşimi almanız için gerekli evraklar listesi;
Romanya Aile Birleşimi Vizesi
Romanya aile birleşimi için bu evrakları eksiksiz bir biçimde teslim etmeniz gerekmektedir. Teslim etme işlemleri sırasında, sorunsuz, hızlı, güvenilir ve işlem kolaylığı sağlamak adına bizlerden danışmanlık alabilirsiniz. Romanya aile birleşim vizesi için gerekli evraklar ile ek olarak birkaç belge daha istenilmekte.
Romanya’da yaşamak isteyen aileler için, belirli miktarlarda ödemeler söz konusu olmaktadır. Bu ödemeler harç ve vize tipine bağlı olarak ekstradan çıkabilecek ücretlendirmelerdir. Romanya aile birleşim ücreti harç ücreti içerisine danışmanlık hizmetlerimiz dâhil değildir. Danışmanlık hizmetlerimiz ile birlikte total ücret öğrenmesi yapmak için bizleri arayabilirsiniz.
Vize ücretleri Romanya içinde düzenli olarak değişmektedir. Bu değişimin en büyük nedeni ise, paraların sürekli değerlerinin artıp, azalmasıdır. 2020 yılında Romanya aile birleşimi için tahmini olarak 150 ila 200 Euro arası bir ücret ödemesi yapmanız gerekebilir.
Hayır, Romanya’da ikamet etmeye başlamanız için dil şart değil. Fakat kültürel açıdan uzun süre sorunsuz bir biçimde yaşamak ve yaşadığınız ortama adapte olmak adına, dil öğrenmenizde fayda olacaktır.
Romanya aile birleşimi için dil şart mı? Sorusunun net cevabı, hayır değil.
Romanya aile birleşim mülakatının yapılmasında ki temel amaç, bireylerin gerçek mi, yoksa sahte evlilik içerisinde olup, olmadığını anlayabilmektir. Romanya aile birleşim mülakatı soruları neler olabilir?
Bu işlemler sırasında pek çok kez uzman desteğe ihtiyaç duyacağınız zamanlar olabilir.
ROMANYAVİZE DİLEKÇE VE BAŞVURU FORMLARI | |
Vize Dilekçe Örnekleri Aşağıdaki Gibidir. Tabloda listelenen formları indirerek lütfen bizimle 0850 307 96 81 numaradan ücretsiz iletişime geçiniz. | |
ROMANYA TİCARİ BELGELER | ROMANYA TURİSTİK BELGELER |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Vize almak istediğiniz ülke için Vize Rejim Tablosuna bakınız. Duyuru! Pasaportunuzu kullanabilmeniz için geçerlilik süreniz, seyahat süreniz artı 6 ay olmalıdır. E-Pasaport sitesinden de bilgi alabilirsiniz. |
İstanbul’da bulunan Romanya Konsolosluğu İstanbul ili ve çevre illerin vize işlemleriyle ilgilenir. İzmir’de bulunan Romanya Konsolosluğundan ise Ege Bölgesi’nde ikamet eden vatandaşlar yararlanabilir. Romanya Konsolosluğu – Visa Center sitesinde vatandaşlar için çok faydalı bilgileri içerecek şekilde açıklanmıştır. Romanya Konsolosluğunun vize ile ilgili hizmetlerine online olarak da ulaşılabiliyor. Romanya Konsolosluğundan randevu almak isteyen vatandaşlar e-vize uygulamasını kullanarak kolaylıkla alabilirler. Romanya Konsolosluğundan vize almak isteyen 6 yaş ve altındaki vatandaşlardan herhangi bir ücret alınmıyor.
ROMANYA BÜYÜKELÇİLİĞİ
Kançılarya: Bükreş Sok.No.4, 06680 Çankaya, Ankara
Telefon: 466 37 06, 427 12 43
Faks: 427 15 30
E-Posta: [email protected],[email protected]
URL: http://www.ankara.mae.ro
Çalışma Saatleri: Pazartesi-Cuma 09.00-18.30
Konsolosluk Bölümü
Adres: Kızkulesi sok. No.7, GOP, Ankara
Telefon: 447 79 40, 447 79 45, 447 79 18
Faks: 447 79 20
Kançılarya: Yanarsu Sok. No:42, Narin Sitesi, Etiler- Beşiktaş, İstanbul
Telefon: (212) 358 05 35
Faks: (212) 358 05 18-19
E-Posta: [email protected]
Çalışma Saatleri: Pazartesi-Perşembe: 09.00-13.00/15.00-17.00 Cuma: 09.00-13.00/15.00-17.00
Görev Bölgesi:Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Sakarya, Tekirdağ, Yalova.
Romanya Konsolosluğu
Kançılarya: 1479 Sok., No.9, Alsancak, İzmir
Telefon: (232) 465 0463
Faks: (232) 465 0938
E-Posta: [email protected]
Çalışma Saatleri: 09.00 – 17.00
Görev Bölgesi: Afyon, Aydın, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Denizli, Isparta, İçel, İzmir, Manisa, Muğla, Uşak.
Ankara’da hizmet veren Romanya konsolosluğu Ankara görev alanları oldukça geniştir. T.C vatandaşlarının ve yabancıları vize süreçleriyle alakalı bilgilendirmektedir. Ayrıca iki devlet arasındaki birçok ilişkiyi inceler.
İstanbul ve çevre iller için 3. Ülke vatandaşları ve T.C vatandaşları için vize işlemlerini uygulayan, onların hak ve menfaatlerini her yönden koruyan hizmetler sunar. İstanbul’da Beşiktaş’ta konsolosluktan hizmet alınabilir.
Türkiye’de yaşayan yabancı vatandaşlar, konsolosluktan herhangi bir bilgi alabilmek için iletişim hattından bilgi alabilir. Romanya konsolosluğu iletişim numarası 0212 358 35 41’dir. Bu numaradan çeşitli konularda yabancı vatandaşlar bilgi alabilirler.
İzmir’de ve Ege bölgesinde ikamet eden vatandaşlar için konsolosluk binasına başvuruda bulunulabilir. Çünkü Romanya konsolosluğu İzmir hizmetleri, yabancıların nüfus ile alakalı işlemleri, pasaport ve benzeri hizmetleri için yardımcı olunmaktadır.
Romanya vizesine başvuru yapacak olan gurbetçiler, 6 yaş üstü olmak üzere ücrete tabidir. Vize harç bedeli ücreti, başvuru tarihi yapılan dolar kuru üzerinden uygulanmaktadır. Ayrıca 6 yaşın altında olan kişilerin vize harç bedelinden muaf olduğu da söylenebilir.
Romanya vizesine sahip olmak isteyen vatandaşlar, Romanya başkonsolosluğu üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilirler. Romanya konsolosluğu vatandaş başvurusu, Başkonsolosluk, büyükelçilik ve Fahri konsolosluğuna gidilerek şahsen yapılabilmektedir.
Ankara, Romanya konsolosluğu hizmetleri için 0312 466 37 06 numarasından bilgi alınabilir. Faks numarası ise; 0312 427 15 30’dur. Her iki numaradan istenilen konu hakkında iletişime geçilebilir.
Türkiye’deki Romenlerin, hizmet alabilmeleri için Türkiye sınırları içerisinde birçok büyükelçilik ve konsolosluk bulunmaktadır. Romanya konsolosluğu pasaport işlemleri, vize işlemleri ve benzeri uygulamalar hakkında hizmet alınabilmektedir.
Başkonsolosluğun bulunduğu il İstanbul ve yer aldığı semt ise Beşiktaş’tır. Ayrıca kurumun yer aldığı mevki İstanbul’un işlek yerlerinden bir tanesidir.
]]>