Rusya Aile Birleşimi Vizesi

Rusya Aile Birleşimi Vizesi

Rusya aile birleşimi vizesi – Visa Center başvurusunu Türk vatandaşların talep edebilmesi için, yakın akrabası olan herhangi bir aile ferdinin Rusya da ikamet ediyor olması gerekmektedir.

Rusya Konsolosluğu İletişim Bilgileri

Rusya da yaşamakta olan yakın akrabalarınız varsa eğer siz de uzun süreli oturma izni için vize başvurusu yapabilirsiniz. Bir Türk vatandaşı ile bir Rusya vatandaşı evlenmek istiyorsa ve Rusya da ikamet etmeyi sürdürmeye karar vermişlerse aile birleşimi vize başvurusunu yaptırabilirler.

Rusya aile birleşimi vize başvurusu yaptırılabilmesi için gerekli evraklar şu şekildedir:

  • Başvuru yapacak olan kişinin 1 tane biyometrik fotoğrafı
  • Güncel pasaport
  • Başvuracak kişinin Rusya da yaşamakta olan akrabasının pasaportunun aslı ve fotokopisi
Rusya Aile Birleşimi Vizesi

Rusya Aile Birleşimi Vizesi

Rusya Aile Birleşimi Hakkında

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Rusya aile birleşimi vizesi talep edebilmesi için yakın akraba konumunda bir aile ferdinin veya birkaç aile ferdinin Rusya’da ikamet etmesi gerekmektedir. Örnek olarak eşiniz, anneniz, babanız veya kardeşiniz gibi bir yakın akrabanız Rusya’da ikamet ediyorsa, siz de uzun süreli oturma izni amacı ile Rusya aile birleşimi vizesi talep edebilirsiniz.

Farklı bir durum olarak bir Rusya vatandaşı ile evlilik gerçekleştirmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Rusya’da ikametini sürdürmeye karar verdiğinde de bu vizeyi talep edebilirler. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları aile birleşimi açısından Rusya konsolosluğunun talep ettiği evrakları hazırladıktan sonra bu evrakları Rusya konsolosluğuna teslim eder ve başvuru gerçekleştirir.

Başvuran kişilerin hem Türkiye açısından belirtilen kurallara uygun olarak hem de Rusya tarafından istenen kurallara uygun olarak tüm prosedürleri yerine getirmesi ve eksiksiz olarak tüm evrakları hazırlaması önemlidir. Bu kapsamda Rusya konsolosluğu inceleme gerçekleştirdikten sonra oturma izni için onay verdiğinde, öncelikle geçici sıfat ile size aile birleşimi vizesi sağlayacaktır. Çünkü eşiniz, anneniz ve babanız gibi bir yakın akrabanız Rusya’da sürekli oturuyor veya Rusya vatandaşı olsa dahi direkt olarak uzun süreli oturma izni verilmemektedir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Rusya’da ikamet etmek istediklerinde ne kadar uzun bir süre oturmak istediklerine bağlı olarak geçici dönemlerde yeniden başvuru gerçekleştirmeli ve daha sonraki süreçte sürekli oturma izni almalıdır. Çünkü Rusya sağlanan aile bağlarının kopmamasını sağlamak için aile birleşimi vizesi ile geçici oturma izin sunmaktadır.

Rus aile birleşimi için gereken evraklar arasında temel olarak

  • Başvuran kişinin 1 adet biometrik vesikalık fotoğrafı,
  • Başvuran kişinin eksiksiz ve güncel
  • pasaportu,
  • Başvuran kişinin Rusya vatandaşı konumunda bulunan eşi, annesi veya babası gibi bir kişi bulunuyorsa, bu kişinin pasaportunun aslı ve fotokopisi,
  • Başvuru gerçekleştirecek kişinin eşi Rusya vatandaşı ise eşinin aile cüzdanı ve evlilik belgesinin noter tasdikli tercümesi,
  • Eğer bir Rus vatandaşının 18 yaş altındaki çocuğu başvuru gerçekleştiriyorsa, başvuran kişinin doğum belgesi ve noter tasdikli tercümesi,
  • Eğer başvuran kişi bir Rusya vatandaşının iş göremez yetişkin çocuğu ise başvuran kişinin iş göremez olduğunu belirleyen sağlık raporu, doğum belgesi ve noter tasdikli çevresi
  • Son olarak Rusya Dışişleri Bakanlığı konsolosluğu üzerinden alınmış, eksiksiz hazırlanmış ve imzalanmış vize başvuru formu gerekmektedir.
Rusya Vizesi hakkında gerekli tüm bilgilendirme için https://www.visacenter.com.tr/iletisim/ adresini ziyaret ederek bize ulaşabilirsiniz.

 

Rusya için vize gerekiyor mu?

Rusya’ya ziyaret gerçekleştirmek isteyen Türk vatandaşlarından bordo pasaport sahipleri vizeye tabidir, gri ve yeşil pasaport 30 gün, siyah pasaport iste 90 gün vizeden muaftır.

Rusya ile vize kalktı mı?

2019 tarihinden bu yana Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Rusya’ya 30 günlük seyahat için vizesiz giriş gerçekleştirebilir.

Rusya için vize nasıl alınır?

Rusya vizesini iki şekilde almak mümkündür ya direkt olarak konsolosluğa başvuru yapılır ya da konsolosluğun yetkilendirdiği merkezlere başvuru gerçekleşir.

Oyla! post