Rusya Vizesi Şartları
Rusya Vizesi, Schengen ve diğer birçok vize tipi ile kıyaslandığı zaman çok kısa süre içerisinde ve az evrakla alınabilmektedir. Aracı olarak ifade edilmiş olan kurumlar sayesinde süreç boyunca hiçbir olumsuzluk ortaya çıkmaz. Dikkat edilecek husus ise belgelerin eksiksiz şekilde hazırlanmasıdır.
Rusya Ne Kadar / Fiyatları
- Rusya Vizesi ücretleri tekli giriş yapmak isteyen kişilere özel şekilde 80 dolardır.
- Çoklu olması durumunda bunun 128 dolar olduğunu görmekteyiz.
Aracı kurumlar, vize başvurusu konusunda yetkilendirilmişlerdir. Bundan dolayı sunmuş oldukları hizmet çerçevesinde yukarıda bahsedilen fiyata ek olarak yine ödeme yapılmalıdır.
Rusya ziyareti gerçekleştirecek olan vatandaşlar için vize kesinlikle gerekir.
Rusya vize işlemleri Rusya Konsolosluğu ya da Rusya Büyükelçiliği tarafından alınır.
Rusya vize ücreti her yıl konsolosluk bünyesinde güncelleme gösterir. Ücret ile ilgili detaylı bilgiyi konsoloslukla iletişime geçerek edinebilirsiniz.
Rusya Vizesi Nasıl Alınır?
Rusya Vizesi almak aracı kurumlarla kolaydır. Üstelik konsolosluğa hiçbir şekilde gitmeye gerek yoktur. Ücreti online internet şubesi üzerinden yatırdıktan sonra pasaport ve diğer belgeleri yollamanız yeterlidir. Aracı kurum kısa süre içinde vizenizi yollayacaktır.
Rusya Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Rusya Vizesi için gerekli evraklar, özellikle Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığı zaman çok daha az olması ile dikkat çekmektedir. Bu durum seyahat edecek olan kişiler için büyük bir kolaylık anlamına gelir. Herhangi bir şekilde banka hesap bilgilerinin verilmesi, hesapta para tutulmasına gerek yoktur. Burada dikkat çeken evrak ise Voucher adıyla bilinmektedir. Acente Rusya’da yer almaktadır. Türkiye’de beraber çalıştığı kurumlar mevcuttur. Gönderim bu şekilde yapılır. Aracı kurum üzerinden bunun hemen sahibi olabilirsiniz.
Rusya Vizesi için aynı zamanda klasik olarak tanımlanmış;
- 6 aylık en az süreye sahip olan pasaport,
- Vize başvuru formu,
- 2 tane biyometrik fotoğrafın hazırlanması ve sunulması gerekmektedir.
Rusya Vize Tipleri
Rusya Vize tipleri şöyledir;
- 30 günlük bir tatil ya da seyahat için turistik vize alınmalıdır. Hem tek hem de çift girişli olması söz konusudur. Rusya Vizesi alınması sonrasında bununla ülke içinde maksimum 30 gün boyunca kalabilirsiniz.
- Ticari iş ve fuar ziyareti için verilen özel bir vize daha vardır. Bunun süresi ise 90 günden çoklu girişli olduğu zaman 1 seneye kadar farklılık göstermektedir.
- Aile, akraba, arkadaş ziyaretlerinde ise 45 günlük bir zaman dilimi dikkat çekmektedir. Rusya’da yaşayan arkadaş veya akrabanızdan bu noktada bir davet almanız şarttır.
- Öğrenci vizesi ise Rusya sınırları içinde yer alan bir okulda eğitim almak isteyen kişilerin başvuracağı izin türü olarak karşımıza çıkar. En az 90 en çok ise 1 yıl şeklindedir.
- İnsani vize türünde ise süre maksimum 90 gündür. Çok girişlilerde ise 1 sene olduğunu hemen ifade etmek lazım.
- Aynı zamanda Rusya Vizesi çalışma izni şeklinde de alınabilmektedir.
Rusya Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Rusya Vizesi hazır olma zamanı en az 4 gündür. Zaman zaman bunun 10 güne kadar çıkması söz konusu olabilmektedir. Evrakların mutlaka tam bir şekilde tamamlanması gerekmektedir. Rusya Ekspres vize ise daha hızlı olması ile dikkat çekmektedir. En fazla 2 günde hazırdır.
Rusya Vizesi Red Sebepleri
- Eksik evrak ya da belge Rusya vizesi red nedenlerinden birisi olarak dikkat çeker.
- Gerek hatalı gerekse yanlış bir biçimde belgelerin doldurulması da bunlardan bir diğer gerekçe olarak tanımlanır.
- Seyahatin bitmesinden sonra ülkesine döneceğine dair güvencenin verilmemiş olmaması, ret sebebidir.
- Sağlık sigortasının belirtilmiş süre ve fiyat üzerinden düzenlenmemiş olması durumunda başvuru kabul edilmez.
Rusya Oturum Vizesi
Rusya Oturum Vizesi, bu ülkede çalışmak ya da yaşamak isteyen kişilerin alması gereken bir belgedir. Rusya her yıl eyalet başına en az 1500 en çok 3000 insana oturum vermektedir. Bunun alınabilmesi için mutlaka klasik vize prosedürlerine ek olarak daha farklı kuralları da bilmek ve ona göre tüm belgeleri hazırlamak şarttır.
3 tip oturum izni söz konusudur. Bunlar; geçici oturum alanlar, yine belli bir zaman dilimi için gelen kişiler ve son olarak kalıcı oturum elde etmiş olanlardır. Geçici oturumun süresi 3 senedir. Zamanı dolduğu zaman yenilenmek zorundadır.Rusya Vizesi Şartları Videosu;
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!