Rusya’da Evlenmek

,
Rusya’da Evlenmek

Rusya’da evlenmek için kişinin ilk olarak bir vizeye sahip olması gereklidir. Bu vize ile beraber kişiler, oturma iznini de yetkili müdürlükler tarafından almalı. Hem Rusya hem de Türkiye açısından her türlü işlem, yasal olarak onaylandığı takdirde Rusya’da evlenmek isteyen çiftler isteklerini gerçekleştirebilir.

Rusya’da Evlenmek

Rusya’da evlenmek isteyen kişilerin her ikisinin de Türk ya da her ikisinin de Rus olmasına gerek yoktur. Burada Rusya’da evlenebilmek için Rusya’nın yasal olarak ülke şartları içerisinde sunulan niteliklerin karşılanması önemlidir. Yalnızca Türk-Rus vatandaşın Rusya’da evleneceği gibi bir prosedür, ülke sınırları içerisinde bulunmaz. Burada 2 Türk ya da 2 Rus, Rusya’da evlenmek istedikleri takdirde belirli evrakları konsolosluğa sunarak, bir başvuruda bulunabilirler. Bu evraklar şu şekildedir;

  • Evlilik beyannamesi
  • Kişilerin evlenme ehliyet belgesi, bu belge önceden bir evlilik yapılmadığına dair şartlı olarak bulunur.
  • Uluslararası açıdan önem sarf eden doğum ve nüfus kayıt örneği
  • Çiftin nüfus cüzdanı ve pasaportları
  • Biyometrik fotoğraf
  • Sağlık raporu
  • Nikah esnasında çifte şahitlik edecek kişilerin nüfus cüzdanı
  • Rusya’da evlendikten sonra kadın kendi soyadını tekrardan kullanmak istediği takdirde bunu belirten bir dilekçe ve buna dair çeşitli belgeler eklenmelidir.

Bütün belgeler istenilen doğrultuda temin edildikten sonra konsolosluk ya da konu ile ilgilenen belirli danışmanlara, evraklar onaylatılmalıdır.

Evrakların onaylatılması, herhangi bir eksik olup olmadığının kontrolüdür. Teslim alındıktan sonra konsolosluk tarafından evliliğin ülke şartları içerisinde herhangi bir problem oluşturulmayacağı uygun görülmüş ise Rusya’da evlenmek isteyen çiftler, hayallerini gerçekleştirebilir.

Rusya Vatandaşı İle Evlenmek

Rusya vatandaşı ile evlenmek isteyen Türk vatandaşı, Rusya Konsolosluğu tarafından kendisine sunulan çeşitli evrakları hazırlanmalıdır. Rusya vatandaşı da ülkesi içerisinde bulunan Türk konsolosluğu ile irtibata geçip, başvuru bulunmalı. Burada bulunan başvuru, evlilik üzerine gerçekleşmelidir. Yani her iki çift önceden bir evlilik yapmışsa, bu evliliğin bittiğine dair bir belge kesinlikle dosya içerisinde bulunmalı Rusya’da evlenmek isteyen kişiler, evlilik işlemlerini Türkiye’de gerçekleştireceklerse Türkiye Cumhuriyeti evlenme dairesiyle iletişime geçmelidir. Burada Rusya vatandaşının hazırlaması gereken belirli evraklar bulunur. Bunlar;

  • Rusya’da yaşadığına dair İkametgah belgesi
  • Rusya’da önceden bir evliliği olmuşsa bunun bittiğine dair belge
  • Oturma izni
  • Ya da pasaport ekibi belgelerde eklenmelidir.

Bu belgelerin tamamı, konsolosluğa iletilir. Konsolosluk belgeleri kontrol edip onaydan geçirir. Onaydan geçmediği sırada herhangi bir problem oluşmuşsa tekrardan aynı süreç yaşanır. Bu sebepten dolayı, özenli bir evrak süreci hazırlanmalıdır. Aksi takdirde belirli bir düğün tarihi oluşturulmuşsa, aksamasına sebep olur.

Rusyalı Biriyle Evlenmek

Rusyalı biriyle evlenmek isteyen kişiler, Rusya içerisinde Rusya yasa şartlarına uygun olarak evliliklerini gerçekleştirebilirler. Burada aile birleşimi vizesi ya da evlilik için geçerli olan evlilik vizesi önerilir. Aile birleşimi vizesi içerisinde evlilik vizesi de yer edinir. Kişilerin Rusya konsolosluğu, Rusya büyükelçilik ya da Rusya’da bulunan diplomatik müdürlükler ile iletişime geçip çeşitli evrakları hazırlaması gerekir. Bu evraklar hem Rusya vizesi, hem de Rusya’da evlendirdikten sonra ikametgah edileceğine dair oturum izni için istenilen belgelerdir.

  • Vize başvuru formu belgesi
  • Rusya’da önceden bir evlilik yaşanılmışsa buna dair belge
  • Ortada evlilik öncesi bir çocuk varsa doğum kayıt örneği
  • Tam vukuatlı nüfus örneği
  • Ve son olarak nüfus kimlik fotokopisi bulunmalıdır.

Bu belgeler Rusyalı biriyle evlenmek isteyen kişiden, göçmenlik başvurusu sırasında da istenir. Oturma izni ise uzun süreli ya da kısa süreli olarak farklılık gözetir.

Rusya’da yalnızca evlenilip, tekrardan ülkeye dönülecekse aile birleşimi vizesi ile kısa süreli oturum izni yeterli olur. Ancak Rusya’da hem evlenip, ardından da yaşamını burada devam etmek isteyen kişiler uzun süreli oturma iznini hazırlamalıdır.

Rusya Vatandaşı İle Evlilik

Rusya vatandaşı ile evlilik için oturum izni ve Rusya vatandaşının hazırlaması gereken evraklar bulunur. Burada hem Rusya şartlarına hem de Türkiye’deki yasal şartlara uygun prosedürler, uygunluk göstermelidir. Gerek Rusya Konsolosluğu gerekse Türk konsolosluğu ile irtibata geçip, Rusya vatandaşı ile evlilik için gerekli olan her türlü işlem istenilen düzeyde hazırlanmalıdır. Rusya’da evlilik sonrasında hayatına devam edecek olan kişiler, oturum izni hazırlamalı.

  • En az 3 yıl geçerliliği olan bir pasaport önemlidir.
  • Türkiye Cumhuriyeti’nden alınmış ve Rusya’da kullanılabilecek sabıka kaydı
  • Sağlık belgesi ve bunun gibi belgeler istenir.

Bu belgeler hem Türk konsolosluğu, hem de Rusya Konsolosluğu tarafından her iki vatandaş içinde ayrı ayrı önem taşır. Geçerli belgeler olmalıdır. Aynı zamanda ıslak imza gerektiren belgelerin fotokopi şeklinde temin edilmesi, yasal olarak önerilmez. Burada istenilen her türlü evrak, konsolosluğun şartlarına uygun olarak hazırlanmalı. Böylelikle herhangi bir aksilik yaşanılmaz.

Turist Vizesi İle Rusya’da Evlilik

Turist vizesi ile Rusya’da evlilik gerçekleştirmek isteyen kişiler, ilk olarak geçici oturum izni için başvuruda bulunulmalı. Turist vizesi sınırda evrak bakımından sorun oluşturabilir. Turist vizesi ile evlilik amaçlı bir vizenin hazırlanması, farklılık sağlar. Evlilik vizesi ya da diğer bilinen ismiyle aile birleşimi vizesi için hazırlanan evraklar amaçlara göre değişkenlik gözetir. Rusya Konsolosluğu tarafından kabul görmez. Doğrudan turist vizesi ile evliliğin gerçekleştirilebilmesi için kişinin evlilik sonrasında Rusya’da herhangi bir seyahat beldesinde balayını yapabilmeleri önerilir. Ancak evlilik amaçlı gidilip tekrardan ülkeye dönülecekse, aile birleşimi vizesi kullanılmalıdır. Böylelikle hem Rusya sınırları içerisinde bir sorun oluşmaz. Hem de çiftler yetkili müdürlüklere müracaatta bulunduğu takdirde işlerini halledebilir.

Rusya Evlilik Vizesi

Rusya evlilik vizesi Rusya Konsolosluğu, Rusya büyükelçiliği ya da Rusya Konsolosluğu tarafından görevlendirilmiş diplomatik müdürlüklere yapılan başvuru sonucunda alınabilir. Bu başvuruda kişilerden belirli belgeler istenir. Aynı zamanda geçici oturum izninin alınması da önemlidir. Geçici oturum izni alındıktan sonra başvurudan sonra bir randevu talep edilmelidir. Randevu sürecine kadar vize işlemlerinin istenilen doğrultuda hazırlanması önemlidir. Vize işlemlerinde her iki vatandaş için de ayrı ayrı evraklar farklılık gözetir. Burada önemli olan evrak, Rusya vatandaşının Rusya’da yaşadığına dair bir ispattır. Aynı zamanda evlilik vizesinin alınabilmesi için ispat taşıyan belirli belgelerde, evrak dosyası içerisinde bulundurmalıdır. Böylelikle konsolosluğun vize belgeleri adına yaptığı değerlendirmeler sonucunda, evlenme işlemleri de hem Rusya hem de Türkiye için tamamlanabilir.

Rusya’da Düğün

Rusya’da düğün yapılmak istendiği takdirde, Rusya düğün törenine göre belirli prosedürler uygulanır. Buradan düğüne Türkiye’den katılacak olan misafirler kendi vizeleri var ise bununla davetli olarak katılabilir. Fakat bir pasaport ya da vizeye sahip olmayan kişiler, aile birleşim vizesini tercih edebilir. Ancak düğün davetiyesi misafirlere gönderildiği takdirde bu davetiye ile birlikte aile arkadaş ziyareti vizesi de alınabilir. Turist vizesi ile birlikte düğün davetiyesi kullanıldığı takdirde vize işlemleri esnasında herhangi bir problem olmadan da yine davetliler rahatlıkla uçuş gerçekleştirip, düğün törenine katılabilir. Katılımcılar içerisinde gri, yeşil ya da siyah pasaporta sahip olan misafirler, yalnızca pasaport ve kimliklerini kullanarak da Rusya’da bulunan düğüne problemsiz bir şekilde katılabilir.

4.7/5 - (3 votes)
0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.