Suudi Arabistan Vize Başvuru Formu – Visa Center |
Suudi Arabistan Yolcu-Bilgi-Formu
Suudi Arabistan’ı ziyaret etmek ve vize başvurusu yapmak isteyen bordo, yeşil ve gri pasaporta sahip olan Türk vatandaşlarının vize alması gerekmektedir. Diplomatik pasaporta sahip olan vatandaşlar Suudi Arabistan ziyaretlerini 3 ayı geçmemek şartı ile vizesiz olarak gerçekleştirebilmektedir. Vize başvurusunda bulunmadan önce seyahat etme amacınızı belirlemeniz gerekmektedir.
Suudi Arabistan Vize Başvurusu
Suudi Arabistan vize türleri seyahat etme amacınıza göre değişiklik göstermektedir. Turistik vize, ziyaretçi vizesi, hac vizesi, umre vizesi (en fazla otuz günlük alınabilmektedir) ve son olarak ticari vize (Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen davetiye mektubunun alınması gerekmektedir) çeşitleri arasından size uygun olanı seçmeniz gerekmektedir.
Suudi Arabistan’a vize alabilmek için öncelikle başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Başvuru formu, konsolosluk tarafından yetki verilen bir vize acentesi yardımı ile doldurulmalıdır. Vize başvuru formunda istenen bilgiler doğru ve eksiksiz bir şekilde tamamlanmalıdır. Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, seyahat amacınız, gidiş ve dönüş tarihiniz, mesleğiniz ve çalıştığınız yer, iletişim adresleriniz ve gitmek istediğiniz şehir Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından sorulmaktadır.
Suudi Arabistan vizesi alabilmek için gerekli olan belgeler seçtiğiniz vize türüne göre farklılık göstermektedir. Ancak tüm vize türlerinde ortak olarak istenen belgeler aşağıda listelenmiştir.
Suudi Arabistan vize başvuru aşamalarını tamamladıktan sonra konsolosluk başvuru sonuçlarını ortalama 7 ila 10 gün içinde açıklamaktadır. Bu süre evraklarınızın durumu ve konsolosluktan kaynaklanan durumlardan dolayı uzayabilmektedir.
Suudi Arabistan Türk vatandaşlarına vize vermesidir diplomatik pasaporta sahip olanlar vizeden muaf tutulmaktadır.
Suudi Arabistan hac, umre ve ticari vize için pazartesi ile perşembe günleri başvuru yapmak gerekmektedir.
3 farklı kategoriye sahip olan Suudi Arabistan vizesi başvuru sonuçları için ortalama süre 3 ila 7 iş günü aralığıdır.
Suudi Arabistan Vize Dilekçe Örneği
Belgede eksikliğin olması ya da bilgilerde yanlışlığın olması, vize başvurunuzun reddedilmesini neden olabilir. Bilgilerin doğru olması, vize başvurunuzu hızlandırır. Bu nedenle bilgilerinizi doldururken dikkatli olmanız gerekir. Kimlik bilgileriniz ve gidiş dönüş tarihleriniz gibi sorular size Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından sizlere sorulur.
Özellikle de dini açıdan son derece değerli olan Suudi Arabistan’a gitmek için ilk olarak pasaport çıkarmanız gerekir. Vize işlemlerinizi Büyük Elçilikten ya da Konsolosluktan yapabilirsiniz. Ancak öncelikle randevu almanız gerekir.
Suudi Arabistan vize başvurusu – Visa Center için gerekli olan belgeler, size yetkililer tarafından bildirilir. Gerekli belgeleri tamamlamak, vize başvurusu için son derece önemlidir. Bu bakımdan sizden talep edilen belgeleri, eksiksiz bir şekilde teslim etmeniz gerekir.
Evrakların tam olarak hazırlanması, vize işlemlerinizin hızlanmasına etki eder. Eğer vize işlemleri ile uzun süre uğraşmak istemiyorsanız, gerekli olan evrakları doğru bir şekilde teslim etmeniz son derece büyük önem taşır.
Arap Yarımada’ sının en büyük ülkesi Suudi Arabistan, yıl içinde önemli ölçüde bir turist hareketliliğine sahne olmaktadır. Bu giriş-çıkış hareketliliğinde hac vazifesi ve umre ziyaretleri de etkilidir. Başkenti Riyad olan ülkenin nüfusu 30 milyonu geçmiş bulunmaktadır.
Siyah cipli pasaport sahipleri dolayısıyla da diplomatik pasaport hamilleri, Suudi Arabistan ziyaretleri 90 günü aşmamak kaydıyla ülkede vizesiz serbest dolaşım hakkına sahiptir. Suudi Arabistan ziyaretleri için bordo pasaport sahiplerinin yanı sıra gri ve yeşil pasaport hamilleri de vize almak zorundadırlar.
Suudi Arabistan vize türleri Suudi Arabistan’ da yapılacak seyahat nedenine göre şu şekilde gruplandırılmıştır:
Suudi Arabistan konsolosluğu vize işlemlerini başvuru merkezleri aracılığı ile almaktadır. Dolayısıyla Suudi Arabistan vizesi başvurularının başvuru nedeni ve kişisel duruma uygun belgeler hazırlanarak ve Suudi Arabistan vize başvuru formu eksiksiz doldurularak konsolosluğun yetkilendirdiği resmi bir acenta aracılığı ile yapılması gerekmektedir.
Suudi Arabistan vizesi başvurusu için başvuru evraklarının titizlikle ve doğru beyanla, konsolosluğun istediği nitelikte teslim edilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde Suudi Arabistan vize başvuru işlemleri olumsuz sonuçlanacaktır. Suudi Arabistan vizesi başvuru evrakları
Birleşik Arap Emirlikleri , Kuveyt, Bahreyn ve Umman vatandaşları Suudi Arabistan vizesinden muaf tutulmuştur.
Suudi Arabistan vizesi 2025 ücretleri hakkında konsolosluktan ya da yetkili başvuru
Suudi Arabistan tarafından umuma mahsus, hizmet ve hususi pasaport için vize verilmektedir.
Suudi Arabistan vize ücreti 3 farklı kategoriye alan ayrılan vize türlerine göre değişmektedir. Başvuru yapılacak vize türüne göre belirlenen ücret aracı kurumlardan öğrenilir.
Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından vize başvuruları pazartesi ve perşembe günleri gerçekleştirilmektedir.
Tacikistan Aile Birleşimi
Osmanlı Devleti’nin de bir dönem hakim olduğu Arabistan toprakları özellikle Müslüman ülkelerden çok fazla sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor. Seyahat için gerekli olan vize başvuruları Arabistan’ın yetki verdiği vize başvuru merkezlerinden yapılıyor. Vatandaşların yazdığı turistik amaçlı ve ticari amaçlı vize talep dilekçeleri Suudi Arabistan Konsolosluğuna iletilmelidir. Vatandaşlar turist vizesi için yazılan dilekçede seyahat amacını belirtmelidirler. Ayrıca ülkeye giriş çıkış zamanlarının da belirtilmesi gerekiyor. Ticari vize dilekçesinde ise şirket çalışanı olan vatandaşların şirketlerinin kaşesi ve yetkili birinin imzası bulunmalıdır.
Suudi Arabistan İngilizce Dilekçe Örneği
Suudi Arabistan Türkçe Dilekçe Örneği
Suudi Arabistan turistik vize ihtiyaçlarınız için Suudi Arabistan turistik vize talep dilekçesi, Suudi Arabistan ticari vize ihtiyaçlarınız için ise Suudi Arabistanticari vize talep dilekçesi doldurmalısınız.
Arabistan Yarımadası üzerinde yer alan devletler arasında en büyük yüzölçümü, Suudi Arabistan’a aittir. Tarih boyunca göçebe kabilelerin yaşam sürdüğü Arabistan, özellikle de İslamiyet’in doğmasından sonra önemli bir yer haline geldi. Osmanlı İmparatorluğu’nun büyüdüğü yıllarda ise Yarımada tamamen Osmanlı’nın eline geçti. Birinci Dünya Savaşı öncesinde İngilizlerin bölge halkını ve yönetimini kışkırtması sonucu birçok Osmanlı toprağı gibi Arabistan’da yarı bağımsız bir ülke haline geldi. Gerçek bağımsızlığını ise 1932 yılında Suudi Arabistan Krallığı olarak ilan etti. Bugün İslam âlemi ve Türk tarihi adına oldukça önemli eserlere ev sahipliği yapan Suudi Arabistan, en çok da bu münasebetle turist çekmekte. Ülkeye turist olarak gitmek isteyenler Arabistan turistik vize almak durumundalar. Vize başvuruları ise Arabistan tarafından yetkilendirilmiş Vize Başvuru Merkezleri ile yapılabiliyor. Ayrıca Suudi Arabistan turistik vize talep dilekçesi yazmanız ve yine başvuru merkezlerinden Suudi Arabistan Konsolosluğu’na iletmeniz gerek. Dilekçede şu hususlar yer almalıdır:
Suudi Arabistan ticari vize başvuruları, Suudi Arabistan Konsolosluklarına yapılıyor. Ancak, ilgili başvurular için bireyler direkt olarak başvuru gerçekleştiremiyorlar.
Dilekçede şu hususlara yer vermelisiniz:
Suudi Arabistan için vize almak isteyen Türk vatandaşları konsolosluk ve büyükelçilik ile birlikte akredite turizm seyahat acentaları ve yetkili başvuru merkezlerine müracaat edebilir.
Suudi Arabistan bordo, gri ve yeşil Türk pasaportları için vize vermektedir, pasaportlar 180 gün içerisinde 90 günü geçmemek şartı ile vizeden muaftır.
Suudi Arabistan vize ücreti hakkında bilgi sahibi olmak için konsolosluk ve büyükelçilik ile birlikte aracı kurumlardan bilgi almak mümkündür.
Şanlıurfa Vize Merkezi-Vize İşlemleri
Suudi Arabistan vizesi işlemleri nezdinde olumsuz sonuçlar almamak adına bu denli bir yol izlemeleri kendileri açısından oldukça kolay bir halde de bulunabilecektir. Bu sayede de seyahatlerinin planlamalarına uygun bir şekilde hareket etmeleri ve en uygun şekilde bu süreci tamamlamaları gibi bir durum da görülebilecek türde olacaktır.
Suudi Arabistan odaklı vize işlemlerini gerçekleştirecek olan kişileri evraklar doğrultusunda etkili bir yol izlemeleri gerekmektedir. Bazı vize türleri arasında da evrakların içerisinde devatiye mektubu de yer almak zorunludur. Vize başvuru işlemleri esnasında her bir evrakın eksiksiz ve doğru bir biçimde sunulması gerekmektedir.
S. Arabistan Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2025
Bir dosya halinde sunulması durumu görülebilecek ve her bir evrakın detaylı bir şekilde incelenmesiyle beraber de bu sürecin tamamlanması durumu görülebilecektir. Suudi Arabistan odaklı olan vizelere dayalı evrak seçenekleri, vize türlerine göre değişkenlik gösterebilecek yapıda yer alacaktır. Hac, umre, ticari, aile ziyareti ya da eğitim odaklı olarak bu ülkeye gidecek olan kişilerin bu belgeleri toparlamaları önem arz eden bir konudurç
Suudi Arabistan Umre ve Hac Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2025
Umre ve hac ziyaretleri esnasında 8 yaşından küçük kişilerin yanında annelerinin bulunması durumu zorunludur. 9-18 yaş aralığında olacak olan kişilerin yanında ailesinin olmasına gerek yoktur. Ancak birinci dereceden bir akrabasının olması gerekmektedir. 18 ile 45 yaş aralığında bulunan kadınların tek başlarına hac vizesi almaları söz konusu olmamaktadır. Yanlarında birinci dereceden akrabaları olması şartı aranmaktadır.
Evrakların Suudi Arabistan Konsolosluğu’na sunulmasından sonra 7 ile 10 gün içinde olumlu ya da olumsuz dönüş yapılacaktır. Bu sürenin de seyahat planlamalarına dahil edilmesi gerektiği ifade edilmektedir. Herhangi bir aksama olmaması adına da bu zaman dilimini programlarına eklemeleri gerekmektedir. Ancak herhangi bir belgede eksiklik ya da yanlış bilgilendirilme durumu söz konusu olması halinde ret yanıtı almak olasıdır. Kişilerin her bir ihtimali göz önünde tutarak hareket etmeleri, Suudi Arabistan vizeleri konusunda almış oldukları en doğru karar olacaktır.
Suudi Arabistan vize ücretleri yıldan yıla farklılık gösterebilecektir. Aynı zamanda da yolculuk amaçlarına ve kalınacak süreye bağlı olarak da Suudi Arabistan vize ücretlerinde farklılık görülebilmektedir.
Bu konuda detaylı bir bilgi almak isteyen kişilerin seyahat amaçlarını ve planlamalarını bilmek gerekecektir. Bu yöndeki vize harçlarının içerisinde konsolosluk ücretleri, başvuru merkezi harçları ve bazı durumlarda da seyahat sağlık sigortaları bbaz alınabilmektedir.
Suudi Arabistan vizeleri hakkında fiyat konusunda net bir rakam ortaya çıkmamaktadır. Kişilerin oldukça detaylı bir tavır takınan vize merkezimiz doğrultusunda bu konuda bilgi alabilmek de söz konusudur. Vize merkezimiz kapsamında bulunan hizmetlerimiz doğrultusunda en kesin sonuca ulaşmak da söz konusu olabilecektir.
Evrak listesinin teslim edilmesi evresinde aynı zamanda da fiyatlara air bilgilendirme işlemleri de gerçekleştirilebilecek türde olacaktır. Bu sayede de vize şartlarını yerine getirmeden önce vize işlemlerine dair ödemelerin gerçekleştirilmesi de gerekmektedir. Herkesin bu yönde hareket etme biçimi kusursuz ve titizlik gerektiren bir halde olmalıdır.
Vize başvurularını yapmadan önce Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından belirlenen meblağların ödenmesi gerekmektedir. Böylelikle konsolosluk randevusunu alabilmek ve bu tarihe belgeleri sunabilmek söz konusu olabilecektir.
Konsolosluğa yapılacak olan herhangi bir Suudi Arabistan vizesi işlemlerinin iptal edilmesi ya da olumsuz dönüş yapılması söz konusu olduğunda para iadesi olmamaktadır. Her bir kullanıcının bunun bilincinde hareket etmesi gerektiği ifade edilmektedir.
Ödemelerin elektronik ortamlardan gerçekleştirilmesi sonrasında kişilerin evraklarını en titiz biçimde tamamlamaları halinde herhangi bir ret işlemi söz konusu olmayacaktır. İstedikleri süre zarfııında Suudi Arabistan faaliyetlerini yürütebilmeleri adına da bu yönde faaliyetlerini gösterebilecekleri sonuçlarla karşı karşıya kalmaları mümkün bir durum olacaktır.
Suudi Arabistan doğrultusunda vize işlemlerini gerçekleştirecek olan kişilerin planlamalarını bu doğrultuda yaptıkları bilinen bir gerçektir. Suudi Arabistan vizesinin verilip verilmeyeceğinin belirlenmesi süreci bir nevi kişilerin elinde olan bir durumdur. En doğru biçimde evrakların gerekli yerlere ulaştırılması durumunda 7 ile 10 gün içerisinde Suudi Arabistan vizesine dair sonuçlara ulaşmak mümkün olabilmektedir.
Resmi tatillerin ya da bayramların araya girmesiyle beraber Suudi Arabistan vizesi işlemleri değişkenlik gösterebilmektedir. Kişilerin bu doğrultuda planlamalarını yaparak, vize işlemlerine dair süreçlerin içerisine girmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde olumsuz sonuçlar görülebilecek ve vize işlemlerine dair süreçlerin uzamasıyla karşı karşıya kalmaları durumu da görülebilecektir.
Bu yüzden her ülkede olduğu gibi Suudi Arabistan vizesi kapsamında da bu yönde bir araştırma yapmaları gerekebilecektir. Kişilerin bu denli bir hareket etmeleri sayesinde de vize işlemlerini bekledikleri süre zarfında tamamlayabilmeleri gibi bir durum görülebilecektir. Kaç günde çıkacağı tamamen konsoloslukların işleyişine bağlı bir durum olacağından ötürü kişilerin bu konuyu da ele almaları gerekmektedir. Aksi takdirde planlamadıkları bir seyahat sorunu görülebilecek ve bu sürecin daha da uzun vadede tamamlanması mümkün olacaktır.
Her yıl hac ve umre vazifelerini yerine getirmek isteyen Türk vatandaşları, Suudi Arabistan vize başvurularını yerine getirmektedir. Suudi Arabistan vizesi alınabilmesi için, diğer ülkelerde olduğu gibi pasaport rengine bakılmamaktadır. Her Türk vatandaşı için, Suudi Arabistan tarafından vize alınması zorunlu tutulmaktadır. Resmi görevleri nedeniyle Suudi Arabistan’a gitme durumunda olan görevlilerden ise herhangi bir vize ücreti Suudi Arabistan tarafından talep edilmemektedir.
Suudi Arabistan vizesi alınabilmesi için, 1 Haziran 2011 tarihinde yürürlüğe konulan çipli pasaporta sahip olunması gerekmektedir. Yürürlüğe konulan bu uygulama sonrasında ise, sahip olunan çipli pasaportların en az 1 yıllık geçerliliğe sahip olması istenmektedir. Ayrıca alınacak olan Suudi Arabistan vizesi için pasaport içerisinde en az 2 sayfalık boş sayfa bulunması da beklenmektedir.
Suudi Arabistan vize başvurusu yapacak olan kişiler, Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş olan vize başvuru merkezleri ve seyahat acentaları aracılığıyla vizelerini alabilirler. Türkiye Cumhuriyeti üzerinden Suudi Arabistan’a hac ve umre için gidecek olan Türk vatandaşları, Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla vize başvurularını yapabilmektedirler. Suudi Arabistan dış temsilciliklerinin Türkiye’de bulunan temsilcilikleri tarafından yetkilendirilen seyahat acentaları tarafından da vize başvuru işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.
Suudi Arabistan vize başvurularında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, vize başvurularının kişisel olarak yapılamayacağıdır. Yapılan protokoller neticesinde hac vizeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Suudi Arabistan arasında yapılan protokol ile belirlenmektedir. Bundan dolayı da, Suudi Arabistan Türkiye Büyükelçiliğinin hac kontenjanı konusunda herhangi bir müdahalede bulunma şansı yoktur.
Suudi Arabistan’a giderek hac veya umre yapmak isteyen kişilerin merak ettikleri konulardan en önemlisi, Suudi Arabistan vize var mı konusudur. Çünkü vizeyle alakalı herhangi bir olumsuz durum, hac ve umre yapma isteğinde olan kişilerin bu isteklerini yerine getirememelerine sebep olacaktır. Ancak, iki ülke arasında ciddi politik krizler çıkmadığı sürece Suudi Arabistan Türkiye’ye gidilebilmesi için gerekli olan vize bulunmaktadır.
Suudi Arabistan vize şartları dünya genelindeki en zorlayıcı vizelerden biri olma konumundadır. Çünkü pasaport rengi fark etmeksizin Suudi Arabistan’a girmek isteyen herkes için zorunlu kılınmıştır. Sadece resmi bir görev neticesinde Suudi Arabistan’a gidecek olan devlet görevlileri için vize ücreti alınmamaktadır. Ancak yine de vize alma zorunluluğu, resmi görevliler içinde gerekmektedir.
Suudi Arabistan vize şartlarından bir diğeri ise, kişilerin yurt dışı kimlikleri olarak da geçen pasaportlarının çipli olması gerekliliğidir. Çipli pasaport uygulaması 2011 yılında faaliyete geçmiştir. 2011 yılında faaliyete geçen çipli pasaport uygulaması için kullanılacak pasaportların en az 12 aylık bir geçerlilik süresine ve içerisinde vize için 2 sayfa boş olması gerekmektedir.
Suudi Arabistan vizesi için yapılacak olan vize başvurularının hac ve umre seyahatleri zamanı yaşanılacak yoğunluklar, resmi tatil günleri denk gelme ihtimali göz önüne alınarak seyahat tarihinden en az 15 gün önce yapılması yetkili makamlarca tavsiye edilmektedir.
Suudi Arabistan vize ücreti 2025 senesinde yapılan güncellemenin ardından 180 dolar olarak belirlenmiştir. Bunun ödenebilmesi adına banka havalesi kullanılır. Aynı zamanda TL şeklinde de ödeme gerçekleştirilmesi önünde hiçbir engel yoktur.
Suudi Arabistan Hac vize ücreti 2020 yılında 420 dolar şeklindedir. Dini vazifesini yerine getirmek isteyen kişilerin, gerekli başvurular çerçevesinde bu meblağı ödemeleri temel bir kural olarak dikkat çekmektedir.
Umre Vizesi Kaç TL 2025 yılında SAR üzerinden ifade edilir ve bunun miktarı da 500’dür. Suudi Arabistan Riyalı şeklindeki bu meblağın mutlaka belirtilmiş yöntemler üzerinden ödenmesi esastır. Böylelikle gerekli diğer işlemleri rahatlıkla başlatabilirsiniz.
Suudi Arabistan vize fiyatları 180 dolardır. Banka havalesi şeklinde bunun ödenmesi esastır. Türk Lirası ile paranın aktarımının sağlanması kolaydır.
Umre vizesi kaç TL 2020 yılında 500 SAR iken bu sene için de aynı miktar üzerinden işlemler yapılır. Hem istenen belgelerin tamamlanması hem de bu paranın ödenmesi çok büyük bir önem arz eder.
Suudi Arabistan çalışma vizesi alabilmek için bir davetiyeniz olmalıdır. Bunun haricinde ise firma şahadetnamesi, fotoğraf, geçici olarak tanımlanmış sözleşme, sertifika, diploma, meslek yeterlilik belgesi, sabıka kaydı, sağlık raporu, pasaport ve bunun fotokopisi, SGK giriş tarihini gösteren resmi evrakların hazırlanması gerekmektedir. Ücretin ödenmesi bir diğer dikkat çeken işlem olarak karşımıza çıkar.
Suudi Arabistan vize sorgulama sürecinde iki farklı opsiyon söz konusudur. Bunlardan birisi konsolosluğun resmi olarak hizmet veren sitesidir. Diğeri ise aracı kurum üzerinden yapılacak olan işlemlerdir. Size özel tanımlanmış olan bir kod mevcuttur. İlgili kısma dikkatli şekilde girdikten sonra enter ile süreç yerine getirilir.
Suudi Arabistan vizesi almak için öncelikle Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından davetiye olması gerekmektedir.
Suudi Arabistan vize ücretleri başvuru yapan kişinin yaşına ve bize türüne göre farklılık göstermektedir.
Suudi Arabistan’a seyahat planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları pasaport ayrımı yapılmaksızın vizeye tabidir.
Suudi Arabistan Vize Başvuru Formu
Suudi Arabistan’a gidebilmek için gerekli olan vize evraklarına diğer yazılarımızdan erişim sağlayarak hazırlık yapabilirsiniz. Daha sonrasında bu başlık altında sizlerle paylaştığımız Suudi Arabistan konsolosluğu iletişim bilgileri üzerinden randevu almanız gerekecektir. Suudi Arabistan seyahatiniz için konsolosluğa bizzat kendiniz giderek başvurunuzu yapmalısınız. Başvurunuz işleme alındıktan sonra size olumlu ya da olumsuz geri dönüş yetkililer tarafından sağlanır. Suudi Arabistan Konsolosluğu iletişim ve adres bilgileri için Suudi Arabistan Konsolosluğu – Visa Center başlığında yer alan yazımızı okuyabilirsiniz.
SUUDİ ARABİSTAN KRALLIĞI BÜYÜKELÇİLİĞİ
Kançılarya: Turan Emeksiz Sok No:6, 06700 G.O.P., Ankara
Telefon: 468 55 40 – 468 55 41 – 468 55 42
Faks: 427 48 86
E-Posta: [email protected]
SUUDİ ARABİSTAN KRALLIĞI İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU
Kançılarya: Konaklar Mah. Çamlık Cad. Akasyalı Sok. No. 6, 4. Levent, İstanbul
Telefon: (212) 281 91 40
Faks: (212) 281 91 41
E-Posta: [email protected]
Çalışma Saatleri: Pazartesi-Cuma: 09:00 – 15.00
Görev Bölgesi: İstanbul
Suudi Arabistan İstanbul konsolosluğu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ve Türkiye de yaşamakta bulunan yabancı uyruklu vatandaşlara seyahatleri sürecinde vize işlemlerinin yanında ortaya çıkan acil durumlarda yardım etmek ve pasaport ile ilgili tüm sorunlara çözüm sağlamak için çalışmaktadır. İstanbul ve çevre şehirlerde yaşamakta olan Türk vatandaşlarına ve diğer vatandaşlara görev yerleri dahilinde konsolosluk hizmeti vermektedir.
Suudi Arabistan konsolosluğu telefon numarası (0212) 281 91 40’dır. Bu telefon numarası Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğuna bağlıdır. Suudi Arabistan konsolosluğu telefon numarası üzerinden birçok bilgi ve sorularınızı sorabilirsiniz.
Suudi Arabistan Konsolosluğu, İstanbul ilinde bulunan Beşiktaş ilçesinde bulunmaktadır. Açık adresi, Konaklar Mah. Çamlık Cad. Akasyalı Sok. No.6 Beşiktaş/İstanbul’dur. Suudi Arabistan vatandaşlarının ve Suudi Arabistan’ı ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımız işlemleri bu adreste yapılmaktadır. Ayrıca Türkiye de yaşayan Suudi Arabistan vatandaşlarının yeni kimlik kartı, pasaport, evlilik, doğum ve ölüm gibi evraklar içinde bu adreste bulunan Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğundan yardım alabilirsiniz.
Suudi Arabistan Ankara Konsolosluğu, Suudi Arabistan devletinin çıkarlarını ve bunun yanında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının haklarını korur. Suudi Arabistan’ın Türkiye ye uzanan bir koludur. Ayrıca Türkiye Cumhuriyetin de yaşamını sürdürmekte olan Suudi Arabistan vatandaşlarının evlenme, doğum ve ölüm, nüfus cüzdanı, boşanma, vize, pasaport gibi resmi evrak işlemlerini Suudi Arabistan Ankara Konsolosluğunda yaptırabilirler.
Ayrıca Türkiye de yaşayan Suudi Arabistan vatandaşlarının yeni kimlik kartı, pasaport, evlilik, doğum ve ölüm gibi evraklar içinde bu adreste bulunan Suudi Arabistan Ankara Konsolosluğundan yardım alabilirsiniz.
Suudi Arabistan konsolosluğu telefon numarası (0312) 963 05 08’dir. Bu telefon numarası Suudi Arabistan Ankara Konsolosluğuna bağlıdır. Suudi Arabistan konsolosluğu telefon numarası üzerinden birçok bilgi ve sorularınızı sorabilirsiniz.
Suudi Arabistan’ın İstanbul’da bulunan Başkonsolosluğu hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde vatandaşlara hizmet vermektedir.
Suudi Arabistan diplomatik pasaport dışında tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına pasaport sahibinin yapmaksızın vize uygulamaktadır.
Suudi Arabistan turist vizesi için büyükelçilik ve konsolosluk dışında aynı zamanda yetkilendirilen vize başvuru merkezleri ile turizm seyahat acentalarından alınır.
Türk vatandaşları için suudi arabistan aile birleşimi – visa center tarafından verilen bilgiler arasında yer alır. Bu bilgileri alanlar aile birleşimi için yapmaları gereken tüm detayları öğrenebilirler. Bu detaylar arasında aile birleşimi başvurularını yaparak eşlerinin ve aile bireylerinin yanlarında Suudi Arabistan’da kalabilirler. Aile birleşiminden yararlanmak istiyorsanız eğer aşağıda paylaştığımız bilgileri inceleyerek işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Ayrıca ekibimizle iletişim kurarak destek alabilirsiniz.
Birçok ülkede aile birleşimi vizesi talep edildiğinde, verilen vize ile sürekli oturma izni elde edilebilir. Ancak Suudi Arabistan bu konuda daha hassas bir yaklaşım sergiler ve ülke içerisindeki belirli bölgelerde ofisler üzerinden değerlendirme yaparak, farklı ülke vatandaşlarına oturma izni verir. Aile birleşimi sağlayacak oturma izninin verilmesi için her 2 yılda bir yabancı vatandaşların yeniden vize talep etmesi gerekmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Suudi Arabistan vatandaşları ile birlikte aile birleşimi gerçekleştirmesi için bazı yasal prosedürler bulunmaktadır. Bu kapsamda
Ayrıca bu belgeler dışında yasal prosedür olarak başvuru yapacak kişi reşit yani 18 yaşını doldurmuş olmalıdır. Bu durumda başvuran kişi gereken tüm belgeleri hazırladıktan sonra Suudi Arabistan konsolosluğu bazı ek evraklar da talep edebilir.
Ayrıca aile birleşimi gerçekleştirilirken, Suudi Arabistan yasalarına göre erkekler ve kadınlar için ayrı haklar ve prosedürler yer almaktadır.
Suudi Arabistan vizesi büyükelçilik, konsolosluk ya da yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri ve acenteler aracılığı ile alınmaktadır.
Suudi Arabistan vize ücreti umre ve hac vizeleri dışında başvuru yapılan türe göre değişmektedir, Türkiye’den Suudi Arabistan için en çok başvuru yapılan ticari vizedir.
Suudi Arabistan vizeleri, Umre, Hac ve ticari olmak üzere üç kategoridedir, Suudi Arabistan’a gitmek isteyen Türk vatandaşları vizeye tabidir.
]]>