Schengen Vizesine Hangi Ülkeler Dahil?
Schengen vizesine hangi ülkeler dahil; Fransa, İsviçre, Çekya, Almanya, Hollanda, Avusturya Schengene dahil olan ülkelerden sadece bazılarıdır. Bu noktada dahil olan ülkeler arasında ayrıca vize teamüllerine tabi olmadan kısa bir süre içerisinde geçiş adımını tamamlayabilirsiniz. Vize talep adımının yanıtlanması için en kısa süre içerisinde başvuruları yerine getirmelisiniz. Başvuru adımları ile birebir ilgilenmek istemeyen kişilerin firmamız ile iş birliği yapmasına da imkan verilmektedir. Bu başvuru süreci içerisinde firmamız sizin için tüm aşamaları takip edecek ve gerekli olan bilgilendirmeleri tamamlayacaktır.
Schengen Vizesi
Avrupa Seyahat Bilgileri ve Yetkilendirme Sistemi üzerinden Schengen vizesi kullanarak ülkelere giriş yapan kişilerin kontrol adımları tamamlanmaktadır. Schengen vize adımlarının tamamlanma sürecinde bir sorun meydana gelmemesi için önlemler eksiksiz şekilde alınmaya devam etmektedir. ETIAS olarak da tanımlanan bu sistemde ülkelere giriş yapan kişilerin güvenlik denetimleri elektronik olarak yapılacaktır. Kişilerin ülkelerde bir sorun çıkartmaları durumunda abu adım anında VIS sitemi üzerinden yetkililere bildirilecektir. VIS sitemi tüm Schengen ortağı olan ülkelerin anında haberdar olmasını mümkün kılacaktır.
Vize talep ederken bu vizenin sadece kısa süreli kullanım ile sınırlı olduğunun da belirtilmesi gerekir. 180 günlük bir periyotta sadece 90 gün boyunca aktif olarak kullanılmasına izin verilmektedir. Kişilerin daha uzun süre kalmayı planlamaları durumunda D türü vizeyi talep etmeleri daha makul olacaktır. Bu aşamada D türü vizeye ek olarak oturum ya da çalışma izni talep edilmesine de imkan verilmektedir. C türü vizede ise kişilerin ülkelerde 90 günden kısa bir zaman dilinde ayrılması gerekir.
Schengen Vizesi Hangi Ülkeler
Schengen vizesi ile giriş yapabileceğiniz ülkelerden bazıları; Estonya, Finlandiya, Macaristan ve Letonya şeklinde sıralanmaktadır. Bu ülkelere giriş adımında Schengen vizesini kullanabilir ve giriş adımını sorunsuz tamamlayabilirsiniz.
Giriş adımlarında aksaklık meydana gelmemesi için vize ve pasaportunuzun geçerlilik tarihini yakından kontrol etmeniz gerektiği de unutulmamalıdır. Bu tür detaylar ile yakından ilgilenmek istemeyen kişiler firmamızdan yardım alabilir. Firmamız gerekli olan bilgilendirme adımlarının sorunsuz şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacaktır.
Schengen Vizesi Nereden Alınır?
Schengen vizesi alırken birçok farklı ülkede seyahat etmeyi planlıyorsanız hangi ülkede daha çok kalacaksanız o ülkenin vizesini almanız sizin için daha verimli olacaktır. Vize alma adımlarında kişilerin özellikle kolay vize veren ülkeyi değil uzun kalacakları ülkeyi tercih etmesi giriş adımlarının pratik şekilde tamamlanması için daha verimli olacaktır.
Vize talep adımlarının yerine getirilmesi ve başvurunun dikkate alınması için ücret de ödenmelidir. Vize harcı olarak belirlenen ücret 80 Eurodur. Bu ücretin istediğiniz metot ile hatta kredi kartı üzerinden dahi ödenmesine imkan verilir. Vize başvurunuzun ret yanıtı alması durumunda yatırmış olduğunuz bu tutarın hesabınıza yeniden tanımlanmasını talep etmenize imkan verilmeyecektir. Vize başvurunuz reddedilirse yatırmış olduğunuz tutar da yanmış olacaktır. Yeni bir başvuru yapmak isterseniz yeniden yatırım adımının tamamlanması gerekir.
Schengen Vizesi Nasıl Alınır 2020?
Vize talep adımlarını tamamlarken ilk adımınız başvuru formunun eksiksiz bir biçimde doldurulması olmalıdır. Vize başvuru adımında kişilerin dikkate alınması gereken hususlardan bazıları;
- Giriş çıkış adımlarının kanıtı niteliğinde olan uçak biletlerinizi sunmalısınız. Nerede kalacağınızın tespit edilmesi için de otel rezervasyon bilgilerinin hazırlanması gerekir.
- Kişilerin ülkelere giriş yapmasının sonrasında ihtiyaçlarını hangi maddi kaynak üzerinden tamamlayacaklarına dair de bilgilendirme sunması gerekmektedir. Bu aşamada hesap özeti talep edilebilmektedir. Bu durum sadece Schengen vizesine özel bir durum değildir. Örneğin öğrencilerin ülkeye giriş yapmak istemeleri durumunda alacakları eğitim masraflarının hangi kaynak ile karşılanacağına dair de bir belge istenecektir.
Form doldurma ya da istenen belgelerin sunulması ile alakalı olarak kişilerin yanıltıcı ya da yanlış bir bilgi sunması durumunda başvuru adımının ret yanıtı ile sonuçlanacağının da ayrıca farkında olmalısınız.
Schengen Anlaşması Ülkeleri
Schengen vizesine hangi ülkeler dahil olan ülkeler kadar dahil olmaması şaşkınlık uyandıran ülkeler de mevcuttur. Örneğin İngiltere bu aşamada kendini göstermektedir. Avrupa’da yönlendirici biri etkiye sahip olmasına rağmen Schengen ortak vize sistemine dahil değildir. Schengen vize sistemi ile alakalı olarak henüz ortaklığın dışında olan çalışmaların sürdürüldüğü bir diğer Avrupa ülkesi de Romanya’dır.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!