Schengen Vizesini Başka Ülkeden Almak

Schengen Vizesini Başka Ülkeden Almak

Schengen bölgesi üye ülkelerine uygun bir ülkenin vatandaşı olabilir ancak kendi ülkenizin büyükelçiliği Schengen bölgesinde bulunmuyorsa Schengen vizesini başka ülkeden almak için, başka bir ülkenin konsolosluğuna, vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

Schengen Vizesi Nereden Alınır?

Schengen vizesi almak için; ilk olarak başvuru yapacağınız elçiliği belirlemek gerekir. Çünkü ilk defa Schengen vizesi alacak kişiler, ilk defa Schengen vizesi yapılan ülkeyi ziyaret etmek zorundadır. Bu yüzden Schengen vizesi almadan önce, vize alınacak ülke konsolosluğu iyice belirlenmelidir.

  • Başvuru yapan kişi; sadece bir Schengen ülkesini ziyaret ediyorsa, başvuru o ülkenin elçilik ya da konsolosluğuna yapılır.
  • Başvuru sahibi kişi; iki ya da ikiden fazla Schengen ülkesine gidecekse; en çok bulunulacak ülkenin elçilik ya da konsolosluğuna başvuru yapılır.
  • Başvuru sahibinin herhangi bir Schengen ülkesine gitme durumu varsa, uçuş programı dahilinde ilk gideceği Schengen ülkesinin elçilik ya da konsolosluğuna başvuru yapılır.

Schengen bölgesine gidiş rotası belirlendikten sonra, başvuru yapacak kişi, ikametinin bulunduğu yerdeki ülkenin yetkisi dahilindeki elçilik ya da konsolosluğa başvurusunu gerçekleştirir.

Schengen Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Schengen bölgesi 26 üye ülkeden oluşur. Schengen vizesi başvurusu yapacak kişiler, istedikleri Schengen bölgesi elçiliği ya da konsolosluğuna başvuru yapabilir. Ancak ilk defa Schengen vizesi alıyorsanız, hangi ülke konsolosluğundan alınıyorsa, ilk girişiniz o ülkeye olmalıdır.

Vize randevuları;

  • Schengen vize başvuruları istisnai durumların dışında randevu alınarak yapılır.
  • Evrakların teslim edilmesi, mülakat yapılması gibi işlemler, ülke konsolosluklarında değişkenlik gösterir.
  • Bazı durumlarda; başvuru formunu doldurduktan sonra, pasaport numarasıyla randevu sisteminden ya da online hesap açarak vize randevuları alınır.

Bunun yanında Schengen vizesi başvuruları, bazı ülke konsolosluklarında şahsen yapılabilirken; bazı ülke konsolosluklarına şahsen yapılmamakta ve konsoloslukların anlaşmalı oldukları vize ofisi merkezleri aracılığıyla gerçekleştirilir.

Schengen Vizesi İçin Banka Hesabında Ne Kadar Para olmalı 2025?

Her ülkenin kendine has özellikleri bulunur ve bu ülkelerde kalacağınız gün sayısına göre, hesabınızda bulunması gereken para miktarı da değişir.

  • Kısa süreli 3-5 gün süren turistik vizeli seyahatlerinizde, en az 6bin TL ile 7bin TL arasında bir miktarın hesabınızda bulunması gerekir.
  • Uzun süreli yani 2 hafta ve üzeri seyahatlerinizde, banka hesabınızda en az 9bin TL ile 10bin TL arası bir miktar bulunmalıdır.
  • Eğer uçak bileti ya da rezervasyon yaptırmadan turistik vize başvurusu yaptıysanız banka hesabınızda en az 10bin TL miktar olması gerekir.

Vize başvurularında konsolosluklar bu miktarlara dikkat eder ve seyahat edecek kişinin, gideceği ülkede, kendisini idame ettirebileceğine dair kanıt ister.

Schengen Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Schengen vizesi başvuru formu, 2 sayfadan oluşur. Form ücretsizdir. Başvuru yapan kişinin adı ve soyadı, doğum yeri ve tarihi, doğmuş olunan ülke ve uyruk bölümleri doldurulur.

Cinsiyet, medeni hal durumu da belirtilir. Çocuğun reşit olmaması ve başvuru sahibinin adresinden farklı bir adreste bulunması durumu varsa bu belirtilir. Pasaport türü, T.C. kimlik numarası, kimlik belgesi, numarası, seyahat belgesi numarası, veriliş tarihi, geçerlilik süresi gibi bilgiler doldurulur.

AB, AEA üyesi ülke vatandaşı ve İsviçre vatandaşlarıyla olan aile ilişkisi varsa bu belirtilir. Başvuru sahibinin kendi ülkesinde ya da başka bir ülkede ikamet edip etmediği, çalışıyorsa işverenin adı ve soyadı, iletişim bilgileri verilir. Öğrenci için ise öğrenim gördüğü kurumun adı ve adresi verilir.

Seyahat amacı, asıl gidilecek ülke adı, talep edilen giriş sayısı, parmak izi alınıp alınmadığı, farklı bir ülkeye giriş yapılacaksa, o ülkeye giriş izni alınıp alınmadığı belirtilmelidir.

Başvuru sahibi kişi; davetiye aldıysa nereden alındığına dair bilgiler, şahıslardan davetiye mektubu alındıysa, bu kişilerin bilgileri ve en son seyahat süresi boyunca kimin masrafları karşılayacağı belirtilir.

Başvuru formları dijital ortamda dikkatli şekilde doldurulur. Yapılacak en ufak bir hata, vize tarihinin yanlış olmasına neden olur. Formlar İngilizce, Fransızca, Almanca ve gidilecek ülkenin kendi ana dilinde olması gerekir.

Schengen Vizesi ile Kaç Ülkeye Gidilir?

Schengen bölgesi 26 üye ülkeden oluşur. İlk defa Schengen vizesi alan kişiler, hangi üye ülkeden Schengen vizesi aldıysa, ilk defa o ülkeyi ziyaret etmek zorundadır. Buradan istediğiniz diğer Schengen bölgesi üye ülkelerine gidebilirsiniz.

Schengen vizesi ile; Avusturya, Belçika, Danimarka, Çekya, Finlandiya, Estonya, Almanya, Fransa, Macaristan, Yunanistan, İzlanda, Letonya, İtalya, Litvanya, Malta, Lüksemburg, Norveç, Hollanda, Polonya, Slovakya, Portekiz, İspanya, Slovenya, İsviçre ve İsveç’e gidilir.

Schengen vizesini başka ülkeden almak ve vize başvurunuzu doğru şekilde gerçekleştirmek için; uzman danışmanlardan oluşan ekibimizle iletişime geçebilir, her türlü vize işlemlerinizin başvuru sürecini başlatabilirsiniz.

Oyla! post
0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.