Slobvenya – Visa Center https://www.visacenter.com.tr Tue, 22 Nov 2022 17:49:23 +0000 tr hourly 1 https://www.visacenter.com.tr/wp-content/uploads/2017/12/cropped-visa-center-vize-basvuru-merkezi-yetkili-acente-logo2-32x32.png Slobvenya – Visa Center https://www.visacenter.com.tr 32 32 Slovenya Vize Başvurusu https://www.visacenter.com.tr/slovenya-vize-basvurusu/ Tue, 05 Jul 2022 19:22:12 +0000 http://www.visacenter.com.tr/?page_id=13913 Schengen vizesi, Schengen üye ülkeler arasında seyahat etme imkanı sağlayan geniş çaplı bir vize olmaktadır. Schengen vizesi bulunan bir kişi 26 farklı ülkede seyahat imkanına sahip olur. Schengen üye ülkeler arasından 22’si Avrupa Birliği üye ülkeleridir.

Slovenya Vize Dilekçe Örneği

Schengen vizesi sahibi olan bir kişi Norveç, İzlanda, İsviçre, Lihtenştayn, Belçika, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ülkelerini vizesi ile birlikte gezebilir.

Bilindiği üzere Slovenya vize için bir zorunluluk tutuyor. Schengen üyesi ülkeler arasında Slovenya da yer almaktadır. Bu sayede Slovenya’ya gitmek isteyen vatandaşlar Slovenya’da 5 yıla kadar vize sahibi olacak, bununla birlikte Schengen üyesi 26 ülkeyi de rahatlıkla gezebilecek. Şu sıralar;

Schengen üye ülkeler arasında vize ile seyahat edilebilmesini sağlayan Schengen vizesi, 2020’de güncellenmiş fiyat listesine göre 80 Euro karşılığında alınabilir. 6-12 yaş arası çocuklar için ise 40 Euro olarak belirlenmiş durumda. Bunun yanı sıra kişiler Türk Lirası karşılığı ücreti ödeyerek de Schengen vizesi alabilir.

Slovenya Schengen vizesi almak isteyen bir kişi Türkiye’de yer alan 5 noktada vize başvurusu yapabilir. Ek olarak hangi ülkede yaşamak istiyorsanız o ülkenin konsolosluğundan Schengen vizesi başvurusu yapılması gerektiğini de bilmelisiniz. Türkiye’de bulunan 5 şehirden birinde vize başvurusu yaptıktan sonra başvuru süreci başlamış olur. Başvuru yapılan şehirler arasında Ankara, İzmir, Gaziantep, Antalya, İstanbul ve Bursa yer alır.

Başvuru yapmak isteyen kullanıcıların bilmesi gereken bir diğer konu ise koronavirüs salgını sebebiyle Slovenya hükümeti, vize başvurularını askıya almış durumda. Salgın 2019 yılının sonundan beri birçok ülkede etkisini gösteriyor. Bundan dolayı Slovenya vize başvurularını salgının yayılmasını önlemek amacıyla bir süre onaylamıyor. Vize başvurularının tekrardan ne zaman onaylanacağı konusunda da bir açıklama yapılmadı.

Slovenya Vize Başvurusu

Slovenya Vize Başvurusu

Slovenya Vize Başvurusu Hakkında Bilgi

Bazı insanlar farklı ülkelere kısa veya uzun dönem olarak gitmek amaçlı vize alır. Slovenya ülkesi de vize veren ülkeler arasında yer almaktadır. Slovenya Schengen üye bir ülke olduğu için Schengen vizesi alarak hem Slovenya hemde diğer 25 ülkeyi gezmek mümkün olur. Slovenya için vizeler pandemi nedeniyle şimdilik askıya alınsa da gelecekte tekrar hizmete açılması planlanıyor.

Slovenya’da kısa dönem olarak turistik, iş amaçlı, kültürel, sportif, aile ve arkadaş ziyareti gibi çeşitli nedenlerden dolayı vize almak mümkündür. Slovenya turistik vize sağlayarak kısa dönem amaçlı bir ülke gezisi yapmanıza olanak tanıyor. Turistik vize, diğer ülkelerden gelen vatandaşlar için bir süreliğine tanınan geçici bir vizedir. Turistik bir vize alan kişiler seyahat acentesi ile birlikte tura katılarak veya bilet ve otelin fiyatlarını karşılayarak bu şekilde kısa süreli bir ziyaret yapabilir.

Slovenya Vizesi Schengen mi?

“Slovenya’ya vize var mı?” veya “Slovenya’ya vize gerekli mi?” sorusunun cevabını bulan birçok kişi bu ülkenin Schengen üyesi olup olmadığını da merak eder. Evet, Slovenya Schengen üyesi olup bu vizeyi vermektedir. Slovenya’nın 5 yıla kadar geçerli olmak üzere verdiği Schengen vizesi, 26 ayrı ülkede geçerli olmaktadır. Schengen vizesine sahip olan insanlar 26 ülkeye bu vize ile rahatlıkla seyahat edebilir.

Slovenya Vizesine Başvururken Hangi Belgeler Gerekir?

Slovenya’ya gitmek isteyenler vize alırken birçok evrakı yanında taşımalıdır. Başvuru yaparken yetkililerin seyahat amacınızı bilmesi gerekir. Bunun dışında seyahat masraflarını karşılayabilecek bütçenizin de bulunması gereklidir. Eğer ki bunları sağlayabiliyorsanız devamında vize için birçok belge istenmektedir. Birçok vize türü bulunur ve her vize için farklı belgeler gerekebilir.

Vize alırken yetkililerin bilmesi istediği bir diğer durum gelir durumunuz olmaktadır. Bölgede geçinebilecek misiniz ve geri dönebilecek misiniz? Bu gibi soruların cevabını arayan yetkililer gelir durumunuz hakkında çeşitli belgeler isteyebilir. Bu belgeler arasında maaş bordrosu, SGK dökümü, gelir belgesi, hesap cüzdanı gibi çeşitli belgeler istenebilir. Eğer ki gelir durumunuz yeterince iyiyse vizenizin başvuru süreci daha hızlı bir şekilde işleme konulabilir.

Vize almak isteyen müşterilerin vize alırken yanında taşıması gereken diğer belgeler arasında kimlik ve pasaport yer alır. Pasaport sayesinde uluslararası giriş çıkış işlemleri yapıp yapamayacağınız kontrol edilirken aynı zamanda gerekli incelemeler de yapılır. Vize başvurusu yaparken gerekli diğer belgeler arasında başvuru formu ve konsolosluğun istediği ek belgeler yer alır. Bu belgeler istenilen vizeye göre çeşitlilik göstermektedir.

Slovenya vizesi için güncel gerekli belgeler  visacenter.com.tr/slovenya-vizesi-icin-gerekli-evrak-listesi/ adresin de yayımlanmıştır.

Slovenya Erasmus Vize Nasıl Alınır?

Slovenya’ya gidip burada bir süre yaşamak ve eğitim görmek isteyen öğrenciler, Slovenya’nın Erasmus vizesine başvurabilir. Erasmus vizesi için alınması gereken birçok belge bulunur. Bu belgeler arasında öncelikli olarak başvuru formu yer alır. Başvuru formunu dolduran kişi eğer ki 18 yaşın altında ise ebeveyni ile birlikte formu imzalaması gerekir. Eğer 18 yaşın üzerinde ise tek başına imza atıp formu tamamlamalıdır.

Erasmus vize başvurusu kapsamında biometrik fotoğraf gerekli olan bir diğer malzeme olmaktadır. Bunun yanı sıra pasaport, seyahat sağlık sigortası, burs belgesinin gerçeği ve 2 adet fotokopisi, üniversiteden alınmış belge, Slovenya’da yer alan üniversiteden bir dilekçe yazısı ve fotokopisi, Slovenya’daki üniversitede öğrencinin eğitim göreceğine dair belgeler, nüfus cüzdanı fotokopisi, pasaport fotokopisi gerekir.

Slovenya’da Erasmus için başvuru yaparken en son aşamada ebeveynler tarafından düzenlenen noter onaylı bir taahhütname gerekir. Bu belgenin aslı ile birlikte 2 fotokopisi ve yeminli tercümandan Sloven dilinde tercümesi şart konur. Gerekli olan bu belgeler tamamlandığında öğrenci artık Erasmus için hazır olmaktadır.

Erasmus eğitimi için bilinmesi gereken bir diğer detay ise ebeveynlerin ücreti karşılayabileceklerini garanti etmesidir. Masrafların karşılanacağına dair gelir belgesi, mal varlığı, hesap cüzdanları gibi belgelerin gerçeği ve 2 fotokopisi belirtilmelidir. Bu işlem için noter onaylı bir belge yeterli olmaktadır, tercüme edilmesine gerek bulunmuyor.

 

Slovenya Vize Ücreti

Herhangi bir sebepten dolayı Slovenya’da vize almak ve bu vizeyi kullanmak istiyorsanız Schengen vizesi alınmalıdır. Bunun yanı sıra kısa dönem vizeler bulunur. Öncelikli olarak Schengen vizesi hakkında detaylı bilgi vermek istiyoruz. Schengen üyesi olan 26 ülkeye seyahat imkanı tanıyan Schengen vizesi, Slovenya dahil birçok ülkede hem gezebilmeyi hemde 5 yıla kadar vize almayı sağlıyor. Schengen vizesi yetişkin bir birey için 80 Euro iken 6-12 yaş arası çocuklar için 40 Euro bir ücret ile alınabilir. Euro karşılığı yerel para birimi üzerinden de ücret ödenebilir.

Slovenya’da Schengen vizesinin yanı sıra kısa dönem vizeler de bulunur. Bu tür vizelerin ücretleri türüne göre değişmektedir. En fazla 90 günlüğüne verilen bu vizeler için yapılması gereken bazı şartlar vardır. Gerekli evrakların verilmesi durumunda kısa dönem vize almak mümkündür. Kısa dönem alınabilen vizeler arasında turistik, iş vizesi, kültürel, sportif etkinlik veya eğitim, aile veya arkadaş ziyareti ve havalimanı transit geçiş vizeleri bulunur. Müşteri kendine en uygun vizeyi seçerek kendi için kısa dönem seyahat yapma hakkı sağlayabilir.

Slovenya Vizesi Almak Zor mu?

Slovenya vizesi almak o kadar zor değildir fakat günümüz döneminde vize almak mümkün olmamakta. Bilindiği üzere koronavirüs salgını birçok ülkede olduğu gibi Slovenya hükümetinin de önlemler almasına sebep oldu. Virüsün ülkede daha hızlı yayılmasını önlemek amacıyla vize alımlarının kabulünün kısa bir süreliğine askıya alınmasına karar verildi. Henüz ne zaman tam olarak açılacağı konusunda bir bilgi paylaşılmadı.

Vize başvurusu yapmadan önce hangi kategoride vize türüne başvuracağınızı belirtmelisiniz. Bu konuda yetkililer bir destek sağlamadığı için buna hazırlıklı olmalı ve önceden araştırma yapmalısınız. Sonrasında vize merkezine giderek gerekli başvuru için çalışmalara başlamalısınız.

Slovenya’ya başvuru yapmak için öncelikli olarak en yakın vize başvuru merkezine gidilmelidir. Vize merkezine gitmeden önce gerekli belgelerin hazır olması sizin açınızdan daha hızlı bir işlem sağlar. Tatil günlerinin dışında vize merkezine giderek Slovenya vize başvuru formu doldurabilir ve gerekli belgeleri merkeze getirdikten sonra imzaları atarak başvuruyu tamamlayabilirsiniz.

Slovenya için Schengen vizesi alan kişiler VIP hizmet, seyahat sigortası, kurye teslimat hizmetleri gibi çeşitli hizmetlerden yararlanarak daha çok fırsattan da yararlanabilmektedir. Eğer ki başvuru yaptıysanız artık sonucu beklemelisiniz. Resmî internet sitesi üzerinden başvuru takibi yapabilir ve gerekli bilgileri alabilirsiniz. Başvurunun sonuçlanma süresi yoğunluğa bağlı olmakla birlikte birçok faktöre göre gecikme gösterebilir. Bu konuda net olarak bir bilgi sağlanmıyor.

Ne Zaman Başvuru Yapılmalı?

Slovenya için vize başvurusu yaparken geçerli bir sebebiniz olmalıdır. Turistik amaçlı, eğitim amaçlı, sportif nedenlerden dolayı, iş amaçlı, kargo sebebiyle veya herhangi sebepten dolayı vize başvurusu yapıyor iseniz bu sebebin konsolosluk tarafından bilinmesi gerekir. Genellikle seyahat etmeden 2 hafta ile 1 ay öncesinden vize başvurularına başlanılması gerekir. Vize başvurusunun onaylanma süreci uzayabilir.

Bu doğrultuda erken başvuru Slovenya’ya tam zamanında gidiş sağlar. İster randevu alarak ister randevu almadan başvuru yapılabilmektedir. Bu konuda özet geçmek gerekirse en doğru başvuru zamanı 2 hafta ile 1 ay öncesinde yapmaktır. Başvuru süresinin uzama ihtimaline karşın erken başvuru yapmak işinize zamanında yetişmeyi sağlar. Eğer ki bu konuda bir aceleniz yoksa, ziyaret için gidiyorsanız daha rahat bir şekilde başvuru yapabilirsiniz.

Slovenya Aile Birleşimi

Slovenya turistik vize dışında aile birleşimi vizesi de sağlıyor. Yabancı ülkede aileniz olabilir. Bu durumda yabancı ülkeye giderken konsolosluğa buna göre bilgi verilmesi gerekir. Aile birleşimi, yabancı ülkeye giden bir kişinin aile bireyleri ile birlikte yaşayabilmesi için alınan vize olmaktadır. Eğer Slovenya’da aileniz bulunuyor ise en doğru işlemler için bu vizeden yararlanmanız gerekir.

Ailesi ile yaşamak isteyenler konsolosluğa başvururken yanına birçok belge alması gerekir. Bu belgeler arasında binilecek araca ilişkin kanıtlayıcı evraklar yer alır. Bunun yanı sıra finansal durum ile ilgili belgeler de gereklidir. Bu belgeler arasında son 3 aylık banka hesapları dökümü, son 3 aylık maaş makbuzu veya buna benzer evraklar ile başvuru yapılmalıdır.

Eğer çalışan bir başvuran iseniz çalıştığınız kurum ile ilgili izin yazısı, SGK hizmet dökümü ve giriş bildirgesi gerekir. Bir çiftçi iseniz Tarım Bakanlığı’nın verdiği çiftçilik belgesi, özel bir şirkette çalışıyor iseniz meslek odası sicil kaydı, ticaret gazetesi kaydı ve vergi levhası, emekli olarak gidiyorsanız emeklilik belgesi veya emekli banka cüzdanı gerekir.

Uzaktaki ailenize öğrenci olarak katılacaksanız öğrenci belgenizi alarak başvuru yapmalısınız. 18 yaşın altındaysanız bu konuda yapmanız gereken ailenizden noter onaylı bir beyanname almanızdır.

Slovenya aile birleşimi için gerekli güncel evraklar ve hızlı randevu için http://www.visacenter.com.tr/slovenya-aile-birlesimi/ adresini hemen ziyaret edin.

Schengen Vizesi Hakkında Bilgi

Schengen bölgesi olarak bilinen bölge, 1985 yılında Lüksemburg’un Schengen kasabasında imzalanan bir anlaşma olmaktadır. Bu anlaşma ile birlikte Avrupa’nın birçok ülkesi birleşerek Schengen bölgesi olarak tanınmıştır. Avrupa Birliği üye ülkelerinin yanı sıra farklı ülkelerden de bu bölgeye katılım sağlanmıştır. Günümüzde Schengen bölgesinde yer alan 26 ülkeye 90 gün boyunca vizesiz girebilen ülkeler arasında Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Gürcistan Kanada gibi birçok ülke yer alıyor. Bunun yanı sıra Türkiye, Çin, Hindistan, Rusya gibi birçok ülke vize ile giriş sağlayabilmekte.

Avrupa Birliği’nden yakın zamanda ayrılan İngiltere ve Avrupa Birliği üyesi İrlanda, kendi istekleri doğrultusunda Schengen ülkeleri arasına katılmadı. Schengen anlaşmasının amacı, bu bölgede yer alan ülkelerin tek bir devlet gibi görünmeleri ve yalnızca bu bölgelerin sınırın dışında uluslararası sınır kontrollerinin yapılmasını sağlamaktır. Bu sayede Schengen üye ülkeler arasından geçiş yaparken tekrar sınır kontrolüne takılmak zorunda kalınmaz. Bunun için geliştirilmiş olan Schengen vizesi bu konuda büyük bir ayrıcalık sunmaktadır.

Schengen bölgesi zamanla büyüyerek yeni üye ülkeleri kendi içine eklemiştir. Anlaşmayı imzalayan ilk 4 ülke Belçika, Fransa, Almanya ve Hollanda oldu. Zamanla birçok ülke bu sınırlara katılarak geniş bir Schengen bölgesi oluşturuldu.

Schengen Vizesi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Slovenya gibi birçok ülkede Schengen vizesi kullanırken dikkat edilmesi gereken birçok detay bulunur. Bunlardan birisi vizenin doğru kullanımıdır. Doğru kullanım, hangi ülkeye gidecekseniz vizenin bu bölgeden alınmasıdır. Eğer bu şekilde vize alımı yaparsanız Schengen vizesi sürecinin kabul edilmesi daha hızlı bir şekilde gerçekleşir.

Slovenya Schengen vize sağlayan ülkeler arasında yer almaktadır. Schengen vizesi alırken bilinmesi gereken bir diğer detay ise ziyaret nedeninin belli olmasıdır. Vize veren ülkeler bu duruma dikkat eder ve ziyaret nedenine göre çeşitli şekillerde vize verir. Bundan dolayı turistik amaçlı mı, Schengen vizesi için mi yoksa farklı nedenlerden dolayı mı vize alıyorsunuz bunu gerekli kuruma belirtmelisiniz.

Vize alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer durum ise pasaportunuzun olup olmadığı ve güncelliğini yitirmediğidir. Vize merkezleri birçok duruma dikkat ettiği gibi bu durumu da detaylı bir şekilde incelemektedir. Bundan dolayı pasaportunuzun güncel bir yapıda olması gerekir.

Schengen Vizesi Avantajları

Birçok kişi Avrupa’nın pek çok tarihi kentini ve turistik bölgelerini rahatlıkla gezmek ister. Bundan ötürü birçok ülkeden vize almadan bunu kolay bir şekilde halletmek ister. Schengen vizesi bu konuda büyük bir fırsat sunuyor. Slovenya veya diğer 25 ülkeden alınan Schengen vizesi sayesinde vize sahibi olan kişiler 26 ülkeyi seyahat edebiliyor. Schengen vizesinin en büyük avantajları arasında yer alan bu durum birçok kişinin Schengen vizesi almasını sağlıyor.

Slovenya vize başvurusu günümüzde daha kolay olmakta. Bazıları vize alırken kısa süreli veya bir süreliğine vize almak isteyebilir. Bu durum sık sık vize almaya yol açabilir. Schengen vizesinin bir diğer avantajı da 5 yıl boyunca tekrar vize alma durumunun olmamasıdır. 5 yıllığına geçerli bir vize veren vize merkezi, 5 yıl boyunca tekrar vize almadan diğer ülkeleri rahat bir şekilde seyahat edebilmenizi sağlar.

Schengen vizesi, bilindiği üzere birçok Avrupa ülkesinin tek bir devlet gibi görünmesini sağlayan önemli bir bölgeye ev sahipliği yapıyor. Bu da tek bir vize ile 26 ülkeye farklı bir vize gerektirmeden gidebilme imkanı sunuyor. Normalde farklı bir ülkeye girildiğinde pasaport ve vize kontrolünün yanı sıra uluslararası kontroller de yapılır. Schengen bölgesinde farklı bir ülkeye geçiş yapıldığında tekrar vize kontrolüne ve çeşitli kontrollere gerek kalmaz. Bu sayede bir ülkeden diğer bir ülkeye geçiş rahat bir şekilde sağlanır

Slovenya Vizesi Sık Sorulan Sorular

Orta Avrupa’ nın güneyinde konuşlanmış olan Slovenya, yeşil şehirleri ile tanınmaktadır. Ülke nüfusu 2 milyonun biraz üzerindedir. Barok ve Roma etkisinin görüldüğü şehir dokuları ile kültürel turizm için önemli bir ülkedir.

Slovenya Vizesiz Girilir Mi?

Slovenya’ ya kısa süreli seyahat gerçekleştirmek, Slovenya Schengen vizesi ile mümkündür ve bordo pasaport hamillerinin kısa ya da uzun sürekli Slovenya seyahatleri için vize almaları şarttır. Slovenya’ ya gerçekleştirecekleri 90 günü aşmayan (6 ay içinde) seyahatlerini siyah, gri ve yeşil pasaport sahipleri vizesiz yapabilirler.

Slovenya Vizesi Türleri Nelerdir?

Slovenya vizesi Slovenya C tipi vize ve Slovenya D tipi vize olmak üzere ikiye ayrılır.

  1. Slovenya C tipi vize

Slovenya Schengen vizesidir. Seyahat nedenine göre Slovenya turistik vize, Slovenya kültürel ve sportif vize, Slovenya ticari vize, Slovenya arkadaş ve aile ziyareti vizesi olarak ayrılır.

  1. Slovenya D tipi vize

Slovenya ulusal vizedir ve tüm pasaport hamili vatandaşlarımız Slovenya’ ya çeşitli nedenlerle gerçekleştirecekleri 90 günden fazla ziyaretlerde ulusal vize almakla yükümlüdür. Slovenya ulusal vizesi, Slovenya aile birleşimi vizesi, Slovenya öğrenci vizesi, Slovenya çalışma vizesi gibi türlere ayrılır.

Slovenya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Slovenya Schengen vizesi almak isteyenler, vize başvurularını konsolosluğun yetkili kıldığı başvuru merkezleri aracılığı ile gerçekleştirirken, Slovenya ulusal vize ancak şahsen konsolosluğa müracaat edilerek alınabilir. 

Slovenya kısa süreli vize başvurularında seyahat planı detayları kesin biçimde ortaya çıkartılarak süreç başlatılmalıdır. Daha sonra seyahat planına ve kişinin evraklarına uygun, doğru bilgilerle, boşluk ve eksik bırakılmaksızın Slovenya Schengen başvuru formu doldurularak başvuru merkezinden randevu alınmalı ve başvuru evrakları randevu günnünde teslim edilmeli, biyometrik işlemler gerçekleştirilmelidir.

Slovenya Vizesi Başvuru Evrakları Nelerdir?

Slovenya vize başvuru belgeleri:

  • Pasaport (Slovenya’ dan dönüş gününden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalı)
  • Biyometrik fotoğraf (iki adet)
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Slovenya’ da kalınacak otelin rezervasyonları
  • Slovenya’ ya gidilecek uçak bileti rezervasyonları (dönüş de olmalıdır)
  • Kişisel duruma uygun finansal durumu kanıtlayan belgeler,
  • Slovenya vizesi başvuru formu

Slovenya vizesi güncel evrak listesi için http://www.visacenter.com.tr/slovenya-vizesi-icin-gerekli-evrak-listesi/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Slovenya Hangi Ülke Vatandaşları Vizesiz Girebilir?

Slovenya, Avrupa Birliği vize politikaları çizgisinde hareket etmektedir. Schengen üye ülkesi, AB  vatandaşlarından vize talep etmez.

Slovenya vize veriyor mu?

2007 yılında Schengen sistemine dahil olan Slovenya’da sınır kapısında vize uygulaması yoktur bu yüzden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize alması zorunludur.

Slovenya vizesi almak zor mu?

Slovenya Schengen vizesi almanın koşulları bulunmaktadır, belirlenmiş olan gerekliliklerin ve şartların yerine getirilmesi halinde Slovenya vizesi almak zor değildir.

Slovenya vize ne kadar?

Slovenya vize ücretleri başvuru yapılan vize kategorisine ve başvuru yapan kişinin uyruğu ile yaşına göre farklılık göstermektedir.

]]>
Slovenya Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2025 https://www.visacenter.com.tr/slovenya-vizesi-icin-gerekli-evrak-listesi/ Tue, 05 Jul 2022 16:49:58 +0000 http://www.visacenter.com.tr/?page_id=3629 Slovenya vizesi için gerekli evrak listesi 2025 – visa center aracılığıyla bu ülkeye giriş yapmadan önce hazırlanması ve iletilmesi gereken evrakları listeleyebilirsiniz. Bununla birlikte evrak listesinde de belirtileceği üzere vize alımı öncesinde pasaport çıkartılması zorunludur. Pasaport ile ilgili işlemleri tamamladıktan sonra vize için başvuru alınabiliyor.

Soloman Adaları Konsolosluğu

Slovenya vizesi için gereken evraklar gidiş amacı ve kişinin mesleki durumuna göre farklılık gösteriyor. Ayrıca bu vizenin sonuçlanması da diğer vizelerden farklı olarak gidiş tarihinden yaklaşık 2 gün önce sonuçlanabiliyor. Bu anlamda vize için başvuracakların tüm evrakları eksiksiz tamamlamaları olası bir olumsuz durumun da önüne geçecektir.

Slovenya Vize Evrakları

Slovenya’ya yapılmak istenen seyahat bakımından vize almak zorunludur. Vize başvurusu esnasında istenen Slovenya vize evrak listesini standart evraklar ve mesleki evraklar olarak iki ayrı grupta toplamak mümkündür. Vize başvurusu sırasında hazırlanması gereken Slovenya vize evraklarından standart evraklar kısaca şu şekildedir:

Slovenya Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2025
Slovenya Vizesi Icin Gerekli Evrak Listesi
  • Kimlik Fotokopisi,
  • Pasaport,
  • 2 Adet Fotoğraf,
  • Slovenya Vize Başvuru Formu,
  • Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Biletler – Rezervasyonlar,
  • Seyahat Sağlık Sigortası,
  • Davetiye
  • Finansal Duruma İlişkin Belgeler’dir.

Vize başvurusu sırasında hazırlanması gereken Slovenya vize evraklarından standart evraklar dışında mesleki evraklar da bulunmaktadır. İşveren, işçi, çalışan, serbest meslek grubu, çiftçi, devlet memuru, şoför gibi çeşitli meslek gruplarına ilişkin olarak vize türüne göre temin edilmesi gereken evraklar bulunmaktadır. Bunlara ilişkin olarak Slovenya vize evraklarına dair detaylı açıklamalar kısmında ayrıntılı bilgi verilecektir.

  • Kimlik Fotokopisi

Slovenya vize evrakları içerisinde standart evraklar arasında kimlik fotokopisi de yer almaktadır. Kimlik fotokopisinin arka ve ön olmak üzere her iki tarafının da fotokopisinin çekilmiş olması gerekmektedir.

  • Pasaport,

Slovenya vize evrakları bakımından pasaport da aranan evraklar arasındadır. Turistik vize türü adına başvuru yapılacak olan evraklara eklenecek olan pasaportun 10 yıldan eski olmaması gerekmektedir. Pasaportun 10 yıldan eski olması durumunda yenilenmesine ihtiyaç vardır. Kişinin pasaportunun Slovenya için alınan vizenin bitiminden itibaren en az 3 ay süreyle daha geçerli olması şartı da aranmaktadır. Ayrıca Slovenya vize başvurusu için teslim edilecek evraklar arasında bulunan pasaporta, vizenin işlenebilmesi için en az 2 sayfa boş bölümün olması da gerekmektedir. Ek olarak, varsa eski pasaportun ve hâlihazırda kullanılan pasaportun vize işlenmiş olan sayfalarının fotokopisinin de vize başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir.

  • 2 Adet Fotoğraf

Slovenya vize başvuruları için gerekli olan evraklar arasında 2 adet fotoğraf da bulunmalıdır. Fotoğrafların arka fonunun beyaz olması ve biyometrik nitelikte olması gerekmektedir. Ek olarak ilgili fotoğrafların güncel olması yani genel olarak son 3 ay içerisinde çekilmiş olması gerekmektedir.

  • Slovenya Vize Başvuru Formu

Her vize başvurusunda olduğu gibi Slovenya vize başvurusu için de vize başvuru formu, gerekli evraklar arasındadır. Slovenya, bir Schengen ülkesidir. Dolayısıyla doldurulması gerekli olan vize başvuru formunun da Schengen vize başvuru formu olması gerekmektedir. Vize başvuru formunun doldurulması sırasında belirtilen yerlerin en doğru şekilde ve eksiksiz olarak doldurulmasına dikkat edilmelidir.

Schengen vize başvuru formu bölümlerden oluşmaktadır. Örnek vermek gerekirse formun 21. bölümünde seyahat maksadı, 22. bölümde ise seyahat edilmesi planlanan diğer Schengen ülkelerine dair bilgiler istenmektedir. Vize başvuru formunun 23. Bölümünde ise ilk giriş yapılacak olan Schengen ülkesi sorulmaktadır. Formun eksiksiz biçimde doldurulmasının ardından 37. bölümde, formun en sonunda imza alanına imza atılması gerekmektedir. Vize başvurusu yapan kişinin reşit olmaması durumunda, imzanın anne – baba ya da yasal temsilci tarafından atılması gerekmektedir.

  • Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Biletler – Rezervasyonlar

Slovenya’ya yapılmak istenen seyahate ilişkin olarak ulaşım ve konaklamaya ilişkin biletlerin alınmış olması, rezervasyonların yapılmış olması gerekmektedir. Söz konusu rezervasyon ve gidiş geliş biletleri, bütün seyahati kapsayıcı nitelikte olmalıdır. Ulaşım tarihleri ile konaklamaya ilişkin rezervasyon tarihlerinin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Slovenya dışında başkaca Schengen ülkesine yolculuk planlanıyorsa, ara geçişlerin detaylı şekilde anlatıldığı bir dilekçe yazılmalıdır. Söz konusu dilekçede hangi Schengen ülkesine hangi tarihler arasında geçiş yapılacağı belirtilmelidir. Ara geçişler için kullanılacak olan ulaşım ve konaklama dokümanlarına da ayrıntılı şekilde yer verilmelidir.

  • Seyahat Sağlık Sigortası

Tüm seyahati kapsayacak şekilde bir seyahat sağlık sigortası yaptırılması gerekmektedir. Söz konusu seyahat sağlık sigortasının Schengen ülkelerinde geçerli olduğundan ve en az 30 bin Euro teminat içerdiğinden emin olunmalıdır.

  • Davetiye

Aile – arkadaş – akraba ziyaretleri bakımından sıklıkla rastlanan uygulamalardan biri davetiyedir. Slovenya’dan gönderilmiş olan davetiyenin de Slovenya vize evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.

  • Finansal Duruma İlişkin Belgeler

Kişinin finansal durumunun yeterli seviyede olduğunu gösteren belgeler ile banka hesaplarına ilişkin son 3 aylık dökümü içeren belgelerdir.

Mesleki Evraklara İlişkin ayrıntılı bilgiler şu şekildedir:

  • Öğrenciler:

Öğrenciler bakımından öğrenim görülen okuldan alınan onaylı örenci belgesinin, vize başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir.

  • Devlet Memurları:

Devlet memurları bakımından çalışılmakta olan kurumdan imza ve kaşe bulunan yazı ile beraber maaş bordrosunun ibraz edilmesi gerekmektedir.

  • Çiftçiler:

Çiftçiler bakımından çiftçilik belgesinin, bağlı olduğu ziraat odasından alınan oda kaydının, varsa araç ve havyan bilgilerine ilişkin belgelerin sunulması gerekmektedir.

  • İşverenler:

İşverenler bakımından şirket evraklarının, 4B hizmet dökümünün, vize talep dilekçesinin ve ek gelir bilgilerinin dosyaya eklenmesi gerekmektedir.

  • Geliri Olmayan Kişiler:

Geliri olmayan kişiler bakımından, sponsor olan kişinin çalışma ve gelirine ilişkin evrakların, banka dokümanları ve ek gelir bilgilerinin sunulması gerekmektedir.

  • Emekliler:

Emekliler bakımından emekli maaşının işlem gördüğü bankadan alınan onaylı belgenin ya da emeklilik belgesinin sunulması gerekmektedir.

Slovenya Vize Ücreti

Slovenya vize ücreti, vize başvurusu sırasında tahsil edilmektedir. Önemle belirtmek gerekir ki, vize başvurusunun geri çekilmesi ya da süreç sonunda reddedilmesi durumunda vize ücreti iade edilmemektedir. 2025 yılına ilişkin olarak Slovenya vize ücreti miktarları şu şekildedir:

  • Turistik Vize: 80 Euro
  • Ticari Vize: 80 Euro
  • Aile – Arkadaş Ziyareti Vizesi: 80 Euro
  • Tır Şoförü Vizesi: 80 Euro
  • Eğitim maksadıyla ziyaret düşünen öğrenciler, yüksek lisans öğrencileri, doktora öğrencileri ve onlara eşlik etmekte olan öğretmenleri ( 25 yaşına kadar ) : Ücretsiz
  • Kültürel – Bilimsel Araştırma – Spor – Konferans Etkinlikleri: 80 Euro
  • Eşi AET ya da AB aile üyesi olup Slovenya’da oturumunun olması durumunda: Ücretsiz
  • Bilimsel Araştırma Yapmak Maksatlı AB’de Ziyaretlerde Bulunan Üçüncü Ülkelerden Araştırmacılar: Ücretsiz
  • Avrupa Birliği Vize Kolaylaştırma Anlaşmaları gereğince; Ermenistan, Arnavutluk, BIH, Azerbaycan, Kuzey Makedonya, Gürcistan, Karadağ, Moldova, Sırbistan, Kuzey Makedonya, Ukrayna ve Rusya vatandaşları: 35 Euro
  • Diğer Üçüncü Ülke Vatandaşları: 80 Euro
  • 0 – 6 Yaş Arası Küçük Çocuklar: Ücretsiz
  • 6 – 12 Yaş Arasındaki Çocuklar: 40 Euro
  • Kar amacı gütmeyen kuruluşlarca düzenlenen konferans, seminer, spor, kültürel ya da eğitimsel faaliyetlere katılan kar amacı gütmeyen kuruluşların 25 yaş ve altındaki, temsilcileri: Ücretsiz
  • Hizmet ve Diplomatik Pasaporta Sahip Kişiler: Ücretsiz
  • 2004/38 / EC sayılı Direktif kapsamındaki AB vatandaşları ya da İsviçre vatandaşlarının aile üyeleri: Ücretsiz

Bunların dışında vize evraklarının hazırlanması ve diğer vize işlemlerinin bir vize danışmanlık merkezi ile birlikte yapılması görülebilmektedir. Bu durumda ilgili merkezin de ücret alması muhtemeldir. Genel olarak Slovenya vize ücreti, başvurulmak istenen vize türüne, kişinin yaşına ve uyruğuna göre değişkenlik göstermektedir. Tüm bunlara bağlı olarak aynı şekilde vize başvurularında istenen evraklar ve prosedürlerin de farklılık arz etmesi mümkündür.

Slovenya Vizesi Önemli Notlar 2025

Slovenya Vize Kimler Almalıdır?

Slovenya’ya seyahat etme planları olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve yine Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu üçüncü ülke vatandaşları Slovenya vize politikasına tabidirler. Bordo renkli pasaporta sahip olan kişiler, Slovenya tarafından verilen Schengen vizesini alarak Slovenya’ya girişlerini rahat bir şekilde gerçekleştirebilirler. Diğer renkte olan yeşil, gri ve siyah renkli pasaport sahipleri ise, Slovenya ve diğer ülkeler arasındaki anlaşmalar gereğince 180 günlük süre zarfı içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde Slovenya’ya vizesiz girebilirler.

Slovenya Vizesi

Slovenya vizesi başvuru işlemlerinde tek yetkili merci, Slovenya Konsolosluğudur. Vize işlemleri sırasında yapılan başvuru sonucunu, vizenin kapsamış olduğu tarihi ve vizeyle kaç giriş yapılabileceğine karar verebilecek olan tek yerde yine konsolosluktur.

Slovenya Vize İşlemleri

Slovenya vize işlemleri Schengen Vizesi kapsamı olduğundan AB vatandaşı ülkeler için oldukça kolaydır. Ancak Schengen Vize anlaşmasına dahil olmayan ülkeler için, başvuru işlemlerinin doğru bir şekilde yapılması oldukça önemlidir. Bu noktada Slovenya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen danışman firmalara danışılması, vize işlemlerinin rahat bir şekilde gerçekleştirilebilmesi açısından önemlidir.

Slovenya Vize Başvuru Nedir?

Slovenya vize başvuru işlemlerinde en önemli kriterlerden biri, hangi vize türüne başvurulacağının belirlenmesidir. Slovenya seyahatleri için yapılacak vize başvurularında 11 farklı vize türü bulunmaktadır. Bu vizeler şu şekildedir: Turistik, ticari, ziyaret, kültürel amaç, eğitim, transit, sağlık sebepleri, sportif amaç, resmi ziyaret, şoför vizesi ve AEA ve AB vatandaşıyla evli veya aile olan kişiler için vize.

Slovenya Vize Başvurusu Nasıl yapılır?

Slovenya vize başvurusu işlemlerine başlamadan önce hangi vizeye başvurulacağı karar verildikten sonra, sıra bir diğer önemli konu olan vize başvuru evraklarının hazırlanmasına gelmektedir. Vize başvuru evraklarının Konsolosluk tarafından yayınlanan şekilde ve eksiksiz hazırlanması başarılı bir vize başvurusu için önem arz eden konulardan biridir.

Slovenya Vize Almak Kolay mı?

Slovenya vize almak kolay mı sorusunu soran kişiler, Slovenya seyahatleri öncesinde farklı bir sorunla karşılaşmak istemeyen kişilerdir. Çünkü herhangi bir zorluk, onların vize umutlarını da söndürebilme ihtimalindedir. Ancak, Avrupa Birliği üyesi olması ve Schengen vize topluluğuna dahil olmaları, özellikle diğer AB ülkeleri için bir kolaylıktır. AB dışı ülkelerde Slovenya ile vize kolaylığı anlaşmaları yaparak ülkelerine gelecek olan turistlerin, rahat bir şekilde dolaşmalarına olanak sağlamaktadır.

Slovenya Vizesi Ekşi

Ülkemizde sosyal platformlar içerisinde en çok yorumların yapıldığı oluşumlardan biri, ekşi sözlüktür. Aklınıza gelebilecek her konuyla ilgili olarak ekşi sözlükte yorumlar bulabilirsiniz. Slovenya vizesiyle alakalı olarak da ekşi sözlük üzerinde yorumlar görülebilmektedir.

Slovenya vizesi ekşi yorumlarına bakıldığında sadece bu konuyla ilgili olarak 2 yorumun yapıldığı görülebilmektedir. Slovenya vizesiyle alakalı ekşi sözlük yorumlarında, vize alabilmek için hangi kuruma başvurulması gerektiği ve eski yıllarda Slovenya vizesiyle alakalı bir durumdan bahsedilmektedir. Ekşi sözlükte yazılana göre, Slovenya vizesinin 90’lı yıllarda olmadığı yazmaktadır.

Slovenya vizesi nasıl alınır? Tüm detayları incelemek için http://www.visacenter.com.tr/slovenya-vize-basvurusu/ bağlantısını inceleyebilirsiniz.
Slovenya Vize

Slovenya vize istiyor mu: Slovenya vize isteyen bir ülkedir. Avrupa sınırları içerisinde yer alan bu ülke aynı zamanda Schengen bölgesi içinde bulunur. Bundan dolayı ilgili evrakların tamamlanması ve sunulması esastır.

Slovenya vizesi almak zor mu: Slovenya vize alımı konusunda hiçbir sorun söz konusu değildir. Önemli olan nokta ise hem başvuruyu başarılı bir biçimde tamamlamak hem de sizden istenen dokümanların tümünü kısa sürede, tek bir hata olmadan sunmaktır. 80 Euro olarak tanımlanmış bir ücrete tabidir.

Slovenya turist kabul ediyor mu: Slovenya turist kabul eden bir ülkedir. Bunun için pasaport, kimlik kartının fotokopisi, dilekçe, vize ücreti ödendi belgesi, seyahat rezervasyonu, otel veya hotel kalış belgesi, banka hesap döküm belgesi, mesleği açık bir biçimde gösteren evrakların hazırlanması gerekmektedir. Aynı zamanda sizde 2 adet de fotoğraf istenir. Bunun biyometrik olması şarttır.

Slovenya vize veriyor mu: Slovenya, başvuru yapan ve süreci doğru bir biçimde gerçekleştiren Türk vatandaşlarının tümüne vize vermektedir. Bunun çıkış süresi çok uzun değildir. Sorun olmaması halinde en fazla 7 günlük yani bir haftalık zaman dilimi içerisinde vize de hazırlanmış olur. Daha sonra seyahatinizi problemsiz bir biçimde yapmaya başlayabilirsiniz.

Slovenya Büyükelçiliği birçok ülkenin büyükelçiliği gibi Ankara ilinde yer alır. Açık adresi ise Büyükesat, 06700 Çankaya Ankara şeklindedir. Telefon numarası da vardır. Sadece mesai saatleri arasında olmak şartı ile 0 312 405 42 21 üzerinden iletişimi sağlayabilirsiniz.

Slovenya D tipi vize uzun süreli olarak tanımlanmış olan bir vize türüdür. Bunun bir diğer adı ise ulusal vize olarak karşımıza çıkar. Çalışma ya da aile birleşimi vizesi bunun en güzel örneğidir.

Slovenya vizesi almak zor mu?

Slovenya Schengen ülkesi olduğundan dolayı gereklilikler ve şartlar Schengen Anlaşması uygun şekilde belirlenmiştir, şartları yerine getirenler için vize almak kolaydır.

Slovenya turist kabul ediyor mu?

Slovenya tarafından turistik vize 180 gün içinde en fazla 90 günü kapsayacak şekilde verilir, başvurular akredite edilen acentalar aracılığı ile yapılır.

Slovenya pasaport gerekli mi?

Slovenya vizesi alırken pasaport şarttır çünkü gri, yeşil ve siyah pasaport sahibi Türk vatandaşları vizeden muaftır.

]]>
Slovenya Konsolosluğu https://www.visacenter.com.tr/slovenya-konsoloslugu/ Tue, 05 Jul 2022 14:24:03 +0000 http://www.visacenter.com.tr/?page_id=1381 Slovenya seyahati için gerekli olan pasaport alımı ile beraber vize işlemleri ile ilgili de bazı adımları takip etmeniz gerekir.

Slovenya Aile Birleşimi
Slovenya ülkesine yapacağınız ziyaret için konsolosluk üzerinden vize başvurusunda bulunmalısınız. Slovenya konsolosluğu – Visa Center başlığı altında sizlere sunulmuş olan bilgileri okuyarak başvurunuzu hangi adrese yapacağınız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Konsolosluk bilgileri doğrultusunda yanınızda bulunması gereken evraklar hakkında da geniş bir bilgi alabilmeniz mümkün olur. Slovenya vizesi ve vize için gerekli olan evraklar diğer yazılarda sizlere sunulmuştur.

Slovenya konsolosluğu İstanbul’da yer alan fahri konsolosluk bilgileri ile vize işlemleri konusunda bireylerin başvurularını incelemektedir. Slovenya ülkesine yapacağınız seyahatten 1 ay önce başvurularınızı tamamlamanız gerekir.

SLOVENYA KONSOLOSLUK BİLGİLERİ

SLOVENYA CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİLİĞİ

Kançılarya: Kırlangıç sokak, No: 36, 06700 G.O.P., Ankara
Telefon: 405 42 21, 405 42 22
Faks: 426 02 16
E-Posta: [email protected]
Çalışma Saatleri: Pazartesi-Perşembe: 09.00-17.00, Cuma: 09.00-16.30

Slovenya Konsolosluğu

Slovenya Konsolosluğu

Slovenya Konsolosluğu

Slovenya Konsolosluğu vize başvuruları, vatandaşlık işlemleri ve hususi işlemlerin yapılmasını sağlayan bir kurumdur. Slovenya vizesi ve ülke vatandaşları için hizmet veren konsolosluklar İstanbul, İzmir, Antalya, Gaziantep ve Kayseri illerinde bulunur. Bu konsolosluklar bulundukları il ve çevre illerinden gelen başvuruların kabulünü gerçekleştirirler.

Slovenya Konsolosluklarına Vize Başvurusu

Slovenya konsolosluklarına vize başvurusunda bulunmak mümkündür. Başvuru için öncelikle Slovenya vize başvuru formunun konsolosluk sitelerinden indirilip doldurulması gerekir. Sonrasında randevu alınır ve vize belgeleriyle birlikte randevuya katılma sonrasında başvuru gerçekleştirilir.

Slovenya Konsolosluğu’nun İletişim Bilgileri

Slovenya İstanbul Konsolosluğu

Konsolosluk adresi: Hacı Reşit Paşa Sokak No:4 Üsküdar/İstanbul

Telefon: 0 216 321 90 00

Slovenya Antalya Konsolosluğu

Konsolosluk adresi: Fevzi Çakmak Caddesi 1305 Sokak No:1 Peker Apt. Kat: 1 Antalya

Telefon: 0 242 242 45 26 – 242 247 91 40

Slovenya Gaziantep Konsolosluğu

Konsolosluk adresi: Bey Mahallesi Kayacık Ara Sokak No:16 Gaziantep

Telefon: 0 342 231 10 84

Slovenya Kayseri Konsolosluğu

Konsolosluk adresi: İzober Rock Wool Organize Sanayi Bölgesi 20.Cadde No:54 Melikgazi/Kayseri

Telefon: 0 352 322 20 15

Slovenya İzmir Konsolosluğu

Konsolosluk adresi: İzmiroğlu İş Merkezi 857.Sokak No:6 Konak İzmir

Telefon: 0 232 425 99 83

Konsoloslukların Çalışma Saatleri

İstanbul, İzmir, Antalya, Kayseri ve Gaziantep’te bulunan Slovenya Konsolosluklarının çalışma saatleri 09.00-17.00 arasındadır.

Slovenya vize veriyor mu?

2007 yılından bu yana Schengen ülkesi olan Slovenya vizesi almak için Türk vatandaşlarının Schengen vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.

Slovenya vize ne kadar?

Slovenya vize ücreti başvuru yapılan vize kategorisine göre değişiklik göstermektedir, 6 yaşından küçük çocuklar için vize ücreti bulunmaz.

Slovenya vizesi ne kadar sürede çıkar?

Slovenya vizesinin sonuçlanma süresi Slovenya ve Macaristan konsoloslukları ve büyükelçiliğin kapalı olduğu günler dikkate alınmadan ortalama 15 iş günüdür.

]]>
Slovenya Vize Başvuru Formu https://www.visacenter.com.tr/slovenya-vize-basvuru-formu/ Wed, 18 Nov 2020 11:00:05 +0000 http://www.visacenter.com.tr/?page_id=12114 Slovenya Schengen ülkeleri arasında yer alır. Bunun için Slovenya vizesi alabilmeniz için ilk olarak Schengen vize başvuru formunu doldurmalısınız. Schengen başvuru formunu online olarak doldurabilmeniz mümkün. Bilgilerinizin doğru olduğundan emin olun.

Slovenya Vize Başvurusu
Slovenya vize başvuru formu – visa center için başvuru sürecinde sizlere mail adresiniz üzerinden vize başvurusu için lazım olan belgeler istenir. Slovenya konsolosluğunun belirtiği belgeler seçeceğiniz vize türüne göre değişecektir.

Seçtiğiniz vize türü ile istenilen evraklar tam, eksiksiz ve doğru bir biçimde elinizde hazır olmalıdır. Slovenya vize başvuru formu – visa center ile Schengen başvuru formu arasında çelişen bilgiler olmamalıdır. Herhangi bir uyumsuzlukta başvurunuz reddedilecektir.

Slovenya Yolcu Bilgi Formu

Slovenya Vizesi Nasıl Alınır?

2007 yılı itibari ile Slovenya Schengen vizesi isteyen ülkeler arasına dâhil edilmiştir. Yani Slovenya ziyaretleri için Schengen vizesi başvurusu yapılmalıdır. Schengen vizesi için online olarak başvuru yapılabilmektedir.

Slovenya Vize Başvuru Formu (1)

Slovenya Vize Başvuru Formu

Resmi, diplomatik, hizmet ya da hususi pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Slovenya ziyaretleri için vize almalarına gerek yoktur. Ancak vize almadan seyahat edebilme süreniz 6 ay içinde 90 gün ile sınırlıdır. Bordo pasaport sahibi vatandaşların ise Schengen vizesine başvuru yapmaları gerekmektedir.

Slovenya Schengen Vize Başvuru Formu

Slovenya vizesi alabilmek için öncelikle Schengen vize başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Başvuru formu internet üzerinde bulunmaktadır. Formda yer alan kişisel bilgilerinizin doğruluğu oldukça önemlidir.

Schengen vizesine başvuru sürecinde vatandaşlara gönderilen mailde yer alan evrakları hazırlamak gerekmektedir. Slovenya Konsolosluğu tarafından istenen evraklar seçilen vize türüne göre farklılık gösterecektir. Seçilen vize türü ile evraklar doğru bir şekilde tamamlanmalıdır. Hazırlanan evraklar ile Schengen vize başvuru formunda doldurulan bilgiler arasında uyumsuzluk olmamalıdır. Birbiri ile çelişen bilgiler başvurunun kabul edilememesine sebep olacaktır.

Slovenya Vize Türleri

Slovenya Schengen vize başvurusu yapılırken vize türü seçilmelidir. Turist vizesi, ticari vize ve aile ziyareti vizesi seçilebilecek vize türleri arasında yer almaktadır. Vize türlerine göre talep edilen vize ücreti farklılık gösterebilmektedir. Ücreti yatırdığınıza dair banka hesap belgenizi istenen evraklar arasına eklemeyi unutmamanız gerekmektedir.

Slovenya Vizesi için İstenen Belgeler

Slovenya’ya gidebilmek için başvuru formunu doldurduktan sonra tamamlamanız gereken farklı evraklar da bulunmaktadır. Ancak evraklarınızda ki tarihlerin güncel olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

  • Slovenya Schengen vizesi başvuru formu.
  • Pasaport ve fotokopisi (Pasaportunuz on yıldan eski bir tarihte alınmış olmamalıdır)
  • Nüfus cüzdanı ve nüfus cüzdanınızın bir adet fotokopisi
  • Uçak biletleri dokümanları ve seyahat belgeleriniz
  • Vize başvuru ücretinin ödendiğine dair banka hesap belgeleri
  • Seyahat masraflarının nasıl ödendiğini gösteren belgeler
  • Seyahat sağlık sigortası
  • 6 ay önce çekilmemiş olma şartı ile biyometrik fotoğraf

Slovenya vizesi başvuru süreci duruma bağlı olarak değişmektedir. Başvurunuzun sonuçlanması ortalama olarak 15 gün sürebilmektedir.

Slovenya vizesi güncel evrak listesi için http://www.visacenter.com.tr/slovenya-vizesi-icin-gerekli-evrak-listesi/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Slovenya vizesi nereden alınır?

Slovenya vizesi başvurusu Ankara’da bulunan büyükelçiliğe yapılmaktadır aynı zamanda İstanbul Macaristan Konsolosluğu da bize vermektedir.

Slovenya vize veriyor mu?

Slovenya tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Schengen vizesi verilmektedir. Vatandaşların Schengen vize başvurusu yapması gerekmektedir.

Slovenya vizesi almak zor mu?

Schengen vize şartlarının yerine getirilmesi halinde Slovenya vizesi almak oldukça kolaydır, başvurularda sorun yaşanması halinde vize almak söz konusu değildir.

]]>
Slovenya Vize Dilekçe Örneği https://www.visacenter.com.tr/slovenya-vize-dilekce-ornegi/ Fri, 30 Nov 2018 09:28:39 +0000 http://www.visacenter.com.tr/?page_id=3755 Slovenya vize evrakları arasında vize dilekçesi de bulunur. Bu dilekçe Slovenya’ya gerçekleştirilecek ziyaretin amacını konsolosluğa anlatacak detaylara sahip olması gereken bir dilekçedir. Vize dilekçesi seyahat için almak istediğiniz vize türüne uygun olarak hazırlamanız gerekir.

Slovenya Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2025
Yani turistik vize alacaksanız dilekçenizde turizm için Slovenya’ya gitmek istediğinizi belirtmeniz gerekir. Daha önce vize dilekçesi yazmadıysanız slovenya vize dilekçe örneği – visa center vize dilekçe örneklerini inceleyebilirsiniz. Bu örnekleri bilgisayarınıza indirerek kendi seyahatinize uygun olarak benzerini hazırlayabilirsiniz.

Vize dilekçe örneğini Visa Center sayfasından edinebileceğiniz gibi yazacağınız dilekçelerde vize türüne göre hangi bilgilere yer vermeniz gerektiğinin de bilgisini alabilirsiniz. Bu sayede dilekçenizi doğru bilgilerle birlikte hazırlayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Slovenya Turistik Vize Dilekçe Örneği

Slovenya İngilizce Dilekçe Örneği

Slovenya Türkçe Dilekçe Örneği

Slovenya turistik vize ihtiyaçlarınız için Slovenya turistik vize talep dilekçesi, Slovenya ticari vize ihtiyaçlarınız için ise Slovenya ticari vize talep dilekçesi doldurmalısınız.

Slovenya, Avrupa Birliği’nin kalkınma düzeyi yüksek ülkelerinden biri olmakla birlikte, ülkede turistik pek çok nokta yer almaktadır. Kış turizmi ile Alplerde bulunmak isteyenler için ilgi çekici olan Slovenya, dünya kültürel miras listesinde bulunan mağaralardan kumar turizmine, Orta Çağ’dan kalan tarihi yapılardan spor faaliyetlerine pek çok alanda çeşitli turizm manzaraları sunmaktadır. Slovenya’ya turist olarak gitmek isteyenler, Slovenya turistik vize talep dilekçesi doldurmalı ve bu dilekçeyi Slovenya Başkonsolosluğu’na iletmelidirler. Dilekçede şu unsurlar mutlaka yer almalıdır:

Slovenya Vize Dilekçe Örneği

Slovenya Vize Dilekçe Örneği

  • Slovenya’ya seyahatinizin amacı
  • Slovenya’ya yapacağınız seyahatin başlangıç ve bitiş tarihleri
  • Slovenya’ya yapacağınız seyahat esnasında doğmuş, doğacak veya doğabilecek tüm masrafların nasıl karşılanacağının bilgisi
  • Ev hanımı ve öğrenci gibi kendi masraflarını karşılayamayacak ya da belgeleyemeyecek olan bireyler için sponsor dilekçesi
  • SGK’lı çalışanlar için şirket yetkilisi ve kaşesi taşıyan, antetli kâğıda hazırlanmış dilekçe

Slovenya Ticari Vize Dilekçe Örneği

Slovenya yüksek gelişmişlik, istikrar ve refah ürünü, son derece önemli ekonomilerden biridir. Avrupa Birliği üyesi olan Slovenya 2 milyonun üzerinde nüfus ve 26 bin USD üzeri yıllık kişi başına düşen milli gelir düzeyine göre yüksek kazançlı toplumlar arasında yer alır. Ülkede ticaret, Avrupa Birliği üyesi olunmasından mütevellit Euro ile yapılmaktadır.

Orman ürünleri, tarım, hayvancılık ve balıkçılık ülkenin önemli gelir kalemleri arasındadır. Ayrıca katma değeri yüksek eşya, makine, kimyasal ve gıda ürünleri de Slovenya iç piyasasından ihraç edilen ürünler arasında yer alır. Bu piyasada yer almak isteyen yatırımcıların, yatırım ağlarını kurmak, genişletmek, pazar araştırması yapmak, hatta uluslararası iş birliği kurmak adına ticari faaliyetlerde bulunması muhtemeldir.

Türkiye’den de Slovenya’ya olan ticari talepler gün geçtikçe artmaktadır. Eğer Slovenya’ya bu amaçla seyahat edecekseniz, yapmanız gereken tek şey ticari vize almaktır. Slovenya ticari vize talep dilekçesi, başvuru sürecinizi başlatmak için yeterlidir. Slovenya Başkonsolosluğu’na hitaben yazmanız gereken dilekçede şu hususlar yer almalıdır:

  • Seyahate çıkacak personel için Slovenya vize talep dilekçesi şirket antetli kâğıdına hazırlanmalı
  • Slovenya vize talep dilekçesinde şirket kaşesi ile şirket yetkili imzası bulunmalı
  • Slovenya seyahat sebebiniz ve Slovenya seyahat tarihleriniz dilekçede belirtilmeli
  • Seyahat öncesinde bağlı bulunduğunuz şirketteki göreviniz dilekçede yer almalı
  • Masraflarınızın seyahat süresince nasıl karşılanacağı bildirilmeli
  • İş toplantısı gibi organizasyonlar için şirket bilgileri, kongre, fuar, seminer, konferans gibi durumlar için ilgili organizasyon bilgisi paylaşılmalıdır.

Slovenya vize formu nasıl doldurulur? Doldurulmuş Slovenya vize form örneklerine http://www.visacenter.com.tr/slovenya-vize-basvuru-formu/ bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Slovenya vizesi almak zor mu?

Slovenya vizesi almak zor değildir, işlemleri kolaylaştıran en önemli unsur belirli gerekliliklerin ve şartların yerine getirilmesidir.

Slovenya pasaport gerekli mi?

Slovenya vizesi almak için pasaport gereklidir bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarına vize zorunludur.

]]>
Slovenya Aile Birleşimi https://www.visacenter.com.tr/slovenya-aile-birlesimi/ Tue, 26 Dec 2017 13:47:48 +0000 http://www.visacenter.com.tr/?page_id=1174
Slovenya Aile Birleşimi – Visa Center

Yurt dışı seyahatler için birçok ülke vize ya da farklı belgeler talep eder. Schengen ülkelerinden biri olan Slovenya, ülkesine yapılacak girişler için bazı anlaşmalar gereğince Schengen Bölgesi ülkeleri ile aynı belgeleri ister.

Slovenya Vize Başvuru Formu

Aile Birleşimi nedeniyle Slovenya’ya gitmek isteyenler için diğer başvurulardan farklı bir süreç işler. Uluslararası bir hak olan aile bütünlüğünün sağlanması hakkı nedeniyle eğer bu ülkede yaşayan birinci dereceden bir yakın varsa aile birleşimi sağlanır. Ancak bunun için gerekli belgelerin hazırlanıp teslim edilmesi şarttır.

Aile birleşimi nedeniyle bu ülkeye giriş izni alanlar kalıcı olarak Slovenya’ya giriş yapar. Bu haktan faydalanabilecek kişiler eş ve belli bir yaşa kadar olan çocuklardır.

Slovenya Aile Birleşimi

Slovenya Aile Birleşimi

Slovenya Aile Birleşimi Vizesi

Avrupa Birliği kapsamında Schengen bölgesine dahil olan Slovenya, bugün bir Schengen ülkesi olarak vize verme açısından bu bölgenin kurallarına dahil olarak işlem gerçekleştirmektedir. Bu nedenle Schengen vizesi kapsamında geçerli olan kurallar göz önünde bulundurularak, Slovenya aile birleşimi vizesi talepleri de gerçekleştirilebilir.

Aile vizesi talebi gerçekleştirmeden önce Slovenya konsolosluğu tarafından talep edilmiş olan bütün evrakların eksiksiz şekilde hazırlanması gerekmektedir.

Slovenya aile birleşimi gerçekleştirmek için öncelikle sağlık ve seyahat sigortaları hazırlanmalı, konaklama rezervasyonu yapılmalı ve hangi akrabanız ile aile birleşimi yapacağınız net olarak belirlenmelidir. Bu konuda genellikle Slovenya vatandaşı ile evlilik ya da Slovenya’da sürekli oturma izni olan bir kişiyle evlilik gibi imkanlar bulunmaktadır.

Bu önemli koşullar yerine getirildikten sonra öncelikle Slovenya’da ikamet edeceğiniz adresin net olarak belirtilmesi ve başvuru formu hazırlanırken dilekçe ile beraber bu durumun ibraz edilmesi önemlidir.

Almanya aile birleşimi gerçekleştirmek için başvuru gerçekleştirecek Türk vatandaşları;

  • Vize talep dilekçesi,
  • Güncel 3 adet biometrik fotoğraf,
  • Bir yıl daha geçerli pasaport,
  • Yabancı eşinizin bilgilerini de bulunduran şekilde uluslararası geçerlilik belgesi,
  • 18 yaş altındaki başvurular için anne-baba tarafından verilmiş muvafakatname,
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • Slovenya’da bulunan eşin Slovenya doğumlu olduğunu veya sürekli oturma iznine sahip olduğunu gösteren belge,
  • Slovenya’da aile birleşimi için daha önceden boşanmış kişilerin sunacağı mahkeme kararı,
  • Slovenya’da bulunan eşin oturma izni, pasaportu ve kimlik fotokopisi,
  • Başvuran kişinin geçerli dil bilgisine sahip olduğunu gösteren belge,
  • Her iki eş için uluslararası geçerli doğum belgesi,
  • Her iki eş için uluslararası geçerli evlilik belgesi hazırlamalıdır.
Slovenya Vizesi hakkında gerekli tüm bilgilendirme için http://www.visacenter.com.tr/iletisim/ adresini ziyaret ederek bize ulaşabilirsiniz.

 

Slovenya vize istiyor mu?

Schengen Ülkesi olmasından dolayı Slovenya’ya seyahat planla yap Türk vatandaşlarının vize alması gerekmektedir.

Slovenya vizesi almak zor mu?

Schengen vize şartlarını yerine getirenler için Slovenya vizesi almak zor değildir, koşulların yerine getirilmemesi halinde Slovenya Schengen vizesi alınamaz.

Slovenya vizesi nereden alınır?

Seyahat öncesi vize başvurusu Ankara’da bulunan Slovenya Cumhuriyeti büyükelçiliğine yapılır. Ege ve Marmara’dan yapılacak olan başvurular ise İstanbul Macaristan Konsolosluğuna yapılır.

 

 

 

]]>