Slovakya’ya gidecek olan her Türk vatandaşı başvurularını schengen vizesi olarak yapmakta ve evraklarını ona göre hazırlamaktadır.
Slovakya vizesi için başvurular doğrudan, Slovakya Konsolosluğuna yapılmaktadır. Vize başvurularında, seyahat amacına göre farklı evrak türleri ile başvurular yapılabilecektir.
Slovakya vizesi alabilmek için aşağıdaki belgeleri hazırlamalısınız;
Slovakya schengen vizesi alan Türk vatandaşları, Slovakya’ya giriş yaptıktan sonra diğer schengen ülkelerini ziyaret edebilecektir.
Slovakya Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında gerçekleştirilen vize uyum anlaşması neticesinde, iki ülke vatandaşları bu iki ülkeye yapacakları seyahatler için vize uygulamasına tabi tutulmaktadırlar.
T.C. vatandaşlarının Slovakya vize uygulamalarından geçerek güvenli ve rahat bir şekilde Slovakya ziyaretlerini gerçekleştirebilirler. Slovakya ziyaretleri için alınan vizenin genel adı, Slovakya Schengen vizesidir.
Slovakya vize ücreti yukarıdaki paragrafta bahsedilen vize türleri için farklı miktarlarda olabilmektedir. Ancak, turistik, ticari, ziyaret, öğrenci ve kültürel konulardaki ziyaretler için tek bir ücret belirlenmiştir. Slovakya Schengen vizesinde yer alan bu vize türleri için istenen vize harç ücreti, 100€’dur.
Geriye kalan şoför vizesi için herhangi bir belirlenen vize ücreti yer almamaktadır. Çünkü şoför vizeleri kısa süreli olduklarından dolayı ücreti de vizenin kaç gün içerisinde kullanılacağına göre belirlenmektedir.
Slovakya vize başvurusu direkt olarak Slovakya Konsolosluğuna veya sınırlı kontenjanlar dahilinde doğrudan veya kontenjan sınırı olmadan bu amaç için hizmet veren bir danışman vize firması aracılığıyla yapılabilmektedir. Unutulmamalıdır ki, Slovakya Cumhuriyetine ziyaret yapacak olan Türk vatandaşları Slovakya vizesi almakla yükümlüdürler.
Her AB ve Schengen vize topluluğuna dahil olan ülkelerde olduğu gibi, Slovakya’da vize isteyen bir ülkedir. Slovakya vize istiyor mu sorusu daha çok Türk vatandaşları tarafından sorulmaktadır. Çünkü Slovakya ile Türkiye arasında yapılan vize protokolü gereği Türk vatandaşlarının Slovakya vizesi alması zorunlu bir hale gelmiştir.
Slovakya ziyaretleri için vize başvurusu yapacak olan Türk vatandaşlarının en çok dikkat etmeleri gereken konulardan ilki, Slovakya vizesi için gerekli belgeler listesini eksiksiz bir şekilde hazırlamaktır. Çünkü eksiksiz bir şekilde hazırlanan belgeler, vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasını etkilemektedir.
Slovakya vize başvuru formu, Slovakya Konsolosluğu tarafından bizzat hazırlanmaktadır. Vize başvuru formunun hazırlanmasındaki en önemli neden, vizeye başvuran Türk vatandaşlarının hakkında bilgiler edinilmesinin amaçlanmasıdır. Slovakya vizesi almak isteyen kişilerin bu başvuru formunu doldurmaları zorunlu tutulmaktadır. Slovakya vizesi almak isteyenler ilk adım olarak bu başvuru formunu doldurmalıdırlar.
İnterneti aktif bir şekilde kullananların bir şekilde içerisine girip baktığı bir platform olan ekşi sözlük içerisinde, Slovakya vizesi ekşi yorumlarını da görebilmek mümkündür. Slovakya vizesiyle alakalı olarak yapılan yorumlara bakıldığında, Schengen vize topluluğunda olduklarından dolayı vize almanın kolay olduğu belirtilmiştir. Ayrıca, acenta aracılığıyla değil de, direkt şahsi bir şekilde konsolosluklara yapılan vize başvurularının daha olumlu sonuçlandığı açıklanmıştır.
Slovakya Türkiye’de sadece bordo pasaporta sahip olan vatandaşlar için vize istemektedir, diğer pasaportlar için 3 ay vize muafiyeti uygulanmaktadır.
Slovakya vizesinin ücretini belirleyen konsolosluk ve büyükelçiliktir, Schengen vizesi ve ulusal vize arasında harç ücreti farklılık göstermektedir.
Slovakya gri, yeşil ve siyah pasaporta sahip olan Türk vatandaşlarından 3 ay süre ile vize talep etmez ancak bordo pasaport sahipleri vizeye tabidir.
Başvuru için gereken evraklar tüm detaylarıyla aşağıda yer alıyor. Evrakların doğru ve eksiksiz olması için en güncel paylaşımlara yer veriyoruz. Ev hanımı, işçi, emekli, çalışan veya öğrenci olup Slovakya’ya gitmek istiyorsanız aşağıdaki belgelerle başvuru yapmalısınız. Vize başvuru merkezi ile işlemi sorunsuz bir şekilde tamamlamak için firmamızdan 7/24 danışmanlık alabilirsiniz.
Slovakya’ya düzenlenmesi planlanan seyahatler bakımından vize alınması gerekmektedir. Slovakya vizesi almak üzere hazırlanması gereken Slovakya vize evrakları şu şekildedir:
Yukarıdaki belgeler, her vize türüne ilişkin başvurularda istenen standart belgelerdir. Slovakya vize evrakları, başvurulacak vizenin türüne, süresine ve kişinin özelliklerine göre farklılık arz etmektedir.
Dolayısıyla aşağıda ayrıntılı şekilde inceleneceği üzere, Slovakya vize evraklarına ilişkin detaylı açıklamalar şöyledir:
Kişinin uluslar arası anlamda kimliği niteliğinde olan pasaport, Slovakya vize evraklarının başında gelmektedir. Uluslar arası yolculuklarda pasaport kişinin yanından ayırmaması gereken önemli bir belgedir. Vizeden muaf tutulmuş olan bölgelere yapılacak girişlerde dahi pasaport aranmaktadır. Vize evrakları arasında konulacak olan pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması gerekmektedir.
10 yıldan daha eski olan pasaportlar ile yapılacak vize başvuruları dikkate alınmamaktadır. Pasaportun, Slovakya seyahatinin ardından 3 ay daha geçerliliğini koruması gerekmektedir. Slovakya vizesinin pasaporta işlenebilmesi için en az 2 sayfa boş alanın da bulunması gerekmektedir.
Geçerlilik tarihi, boş sayfa gibi konularda sorun oluşturabilecek pasaportların yenilenmesi gerekmektedir. Ayrıca pasaportun aşırı yıpranmış, sayfalarının yırtılmış olması yolculuk boyunca sıkıntı yaratabilecek bir konudur. Herhangi bir soruna mahal vermemek adına yıpranmış pasaportun yenilenmesinde fayda bulunmaktadır.
Kişinin önceden kullanmış olduğu eski pasaportunun olması durumunda, belirli yerlerinin fotokopisinin de Slovakya vize evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir. Eski pasaportta, kişinin bilgilerinin yer aldığı bölüm ile eskiden alınmış vizelerin işlendiği sayfaların fotokopisinin çekilmesi gerekmektedir. İlgili fotokopilerinin de başvuru dosyasına eklenmesinde fayda bulunmaktadır.
Kişinin banka hesap dökümüne ilişkin belgelerin de Slovakya vize evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir. Banka hesap dökümü belgeleri, son 3 aya ilişkin hareketleri kapsamalıdır.
Vize başvuru formları her vize başvurusu açısından önemli bir konumdadır. Slovakya vize evrakları arasındaki vize başvuru formu, titizlikle doldurulması gereken bir belgedir. Slovakya vize başvuru formunu doldururken, yanlış bilgi vermemeye özen gösterilmelidir.
Eksik ya da yanlış bilgi verilmiş ise, vize başvurusunun sonuçlanma süresi gecikebilecek ve hatta olumsuz sonuçlanabilecektir. Vize başvuru formundaki iletişim bilgi ve adreslerinin de doğru bir şekilde verildiğinden emin olunmalıdır. Konsolosluk görevlilerinin, vize başvurusunun değerlendirilmesi esnasında kişiye ulaşması gerekebilmektedir.
Dolayısıyla başvuru formunda verilen iletişim bilgilerinin, e-posta ve telefon numaralarının güncel olduğuna dikkat etmek gerekmektedir. Slovakya vize başvuru formu, bölümlerden oluşmaktadır. Her bir bölümde kişinin gidiş amacından süresine kadar pek çok konuda bilgi alınmaktadır. Bu anlamda başvuru formundaki her soruya doğru bir şekilde yanıt verilmeli ve eksik – cevaplanmamış bölüm bırakılmamalıdır.
Vize başvuru formunun doldurulmasının ardından 37. bölümde formun alt kısmında belirtilen bölgeye kişinin imza atması gerekmektedir. İmzasız başvuru formu dikkate alınamayacaktır. Başvuru sahibinin reşit olmaması durumunda imza, anne – babası ya da yasal temsilcisi tarafından atılmalıdır.
Slovakya vize evrakları bakımından, kimliğin hem ön hem arka tarafının fotokopisinin çekilmiş olduğuna dikkat edilmelidir. TC kimlik numarası bulunmayan kimliklere ilişkin fotokopiler kabul edilmemektedir.
Fotoğraflar, biyometrik nitelikte olmak zorundadır. Ek olarak boyut ya da arka fon rengi gibi hususlara değinmeye gerek olmayıp biyometrik fotoğrafların boyutu ve arka fon rengi standarttır. Slovakya vize evrakları arasında olan fotoğrafların son 6 ay içerisinde çekilmiş güncel nitelikte olması gerekmektedir.
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aile üyelerini ve adres bilgilerini içermesi gerekmektedir.
Vize talep dilekçesi vizeye başvuru yapan kişi tarafından bizzat hazırlanmalı ve imzalanmalıdır. Çalışanlar için şirketler ya da çalıştığı kurum tarafından verilen vize talep dilekçelerinin ise imzaya yetkili kişiler tarafından ıslak imzalı olması ve kaşeli olması gerekmektedir.
Seyahat sağlık sigortası diğer Schengen vizelerinde olduğu gibi Slovakya vizesi almak için de geçerlidir. Seyahat sağlık sigortası, esas itibariyle seyahat sırasında meydana gelebilecek acil durumlara ilişkin masrafların giderilmesi ve mağduriyetler yaşanmaması adına istenmektedir. Seyahat sağlık sigortasının seyahat süresinin tümünü kapsaması gerekmektedir. Teminat anlamında seyahat sağlık sigortasının en az 30 bin TL teminatı bulunması gerekmektedir. Ayrıca söz konusu sigorta, tüm Schengen bölgesi ülkeleri içerisinde geçerli olmalıdır.
Slovakya vize evrakları arasında konaklamaya ilişkin rezervasyonlar da yer almaktadır. Slovakya Schengen vizesi almaya hak kazanabilmek adına mutlaka ulaşım ve konaklamaya ilişkin rezervasyonların yaptırılması gerekmektedir. Konaklamaya ilişkin rezervasyon bilgilerinde; otel adı, adresi, iletişim bilgileri de bulunmalıdır.
Gidiş – geliş rezervasyonlarının yaptırılmış olması ya da biletlerin alınmış olması vize almak açısından önemlidir. Slovakya’nın ardından diğer Schengen bölgesi ülkelerine geçiş yapılacak olması durumunda, buna ilişkin ulaşım ve konaklama bilgilerinin de yer alması gerekmektedir. Gidiş geliş rezervasyon bilgileri, tercih edilecek araca göre farklılık arz etmektedir. Uçak ile seyahat edecek kişilerin PNR kodlu rezervasyon bilgilerini eklemesi gerekmektedir. Gemi ile seyahat edecek kişiler ise gidilecek rotaya ilişkin bilgileri eklemelidir. Konaklamaya ilişkin rezervasyon tarihleri ile ulaşıma dair bilgilerin uyumlu olması gerekmektedir. Kişinin özel aracıyla seyahat edecek olması durumunda; araca ilişkin yeşil sigortanın ve uluslar arası ehliyet belgesinin de başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir.
Slovakya vize başvurusunda, hazırlanması gereken standart Slovakya vize evraklarının yanı sıra kişinin mesleğine ilişkin belgeler de yer almaktadır.
Emeklilerin, Slovakya vize evrakları arasına emekli olduklarına ilişkin belgeleri de eklemesi gerekmektedir. Bu belgeler; e-devletten alınabilen emeklilik belgesi ya da emekli maaşının işlem gördüğü bankadan alınan onaylı belge olabilmektedir.
Slovakya Schengen vizesi almak isteyen öğrenciler, başvuru evrakları arasına e-devletten ya da öğrenim gördükleri okuldan alabildikleri öğrenci belgesini de eklemelidir.
Çalışanların, vize başvuru evrakları arasına SGK işe giriş bildirgesini, SGK hizmet dökümünü, maaş bordrosunu ve işyerinden izin belgesini eklemesi gerekmektedir.
Çiftçilik yapan kişilerin Slovakya vize evrakları arasına, bağlı oldukları ziraat odasından alabildikleri çiftçilik belgesini eklemesi gerekmektedir. Ayrıca varsa, üzerlerine kayıtlı araçların ve hayvanların bilgilerinin de sunulmasında fayda bulunmaktadır.
Slovakya vize ücreti, vize başvuruna ilişkin işlemler adına Konsolosluk ya da Büyükelçilik tarafından tahsil edilmektedir. Konsolosluk harcı ve dış sağlayıcı harcı bağlamında, Slovakya vize ücreti miktarları şöyledir:
Slovakya vize ücreti, zaman içerisinde yetkili kurumlarca güncellenmektedir. Dolayısıyla güncel miktarlar hakkında net bilgiler elde etmek adına başvuru sırasında Konsolosluk ile iletişime geçilmelidir.
Kançılarya: Atatürk Bulvarı No. 245, 06692 Kavaklıdere, Ankara
Telefon: 467 50 75 – 76
Faks: 468 26 89
E-Posta: [email protected]
Çalışma Saatleri: Pazartesi-Cuma: 08.00 – 16.00 Vize bölümü: Pazartesi-Cuma: 10.00 – 12.00
Slovakya Aile Birleşimi
SLOVAK CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU
Kançılarya: Bambu Sok. No: 6, 3 Levent, 34330 İstanbul
Telefon: (212) 317 94 30 , 317 94 31
Faks: (212) 317 94 29
E-Posta: [email protected]
Görev Bölgesi: Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Zonguldak.
Slovakya konsolosluğu – visa center Türkiye’den Slovakya’ya seyahat etmek isteyen kişilerin başvuracakları merkezdir. Türkiye’de Slovakya Konsolosluğu, İstanbul’un Avrupa yakasındadır. Slovakya, Schengen Bölgesi’ne dahildir. İlk olarak yapılması gereken şey, konsolosluğa başvuruda bulunmaktır. Seyahat edilmek isteniyorsa, seyahat amacını bildiren ve tarihlerin yer aldığı bir belge teslim edilmelidir.
Beraberinde bazı gerekli evraklar istenmektedir. Pasaport, kimlik fotokopisi, biyometrik fotoğraf ve diğer belgeler eksik olmaksızın teslim edilmelidir. Aile birleşimi için gidilecek ise, bunun için de gerekeli olan başka evraklar vardır. Tüm belgeler teslim edildikten sonra başvuru sonucu için belli bir süre geçtikten sonra açıklama, ilgili kişiye bildirilir. Vize reddi oluşmaması için istenen tüm belgeler doğru bilgileri içermelidir.
Slovakya Başkonsolosluğu Türkiye’deki Slovakya vatandaşlarını, T.C. vatandaşlarını ve Türkiye’de oturma izni olan yabancı vatandaşların vize işlemleri, vatandaşlık işlemleri, oturma izni gibi resmi işlerin yapıldığı kurumdur.
Slovakya Cumhuriyeti Schengen Bölgesi’ne dahil üye ülkeler arasındadır. Kişiler Slovakya Schengen Vizesi sahibi olduklarında seyahatleri Slovakya’dan başlamak şartıyla diğer Schengen ülkelerine bu vize ile seyahat edebilirler.
Schengen vizesi seyahat edilen üye ülkelerde en fazla 90 gün konaklama şansı vardır.
Türkiye’den ulaşmak isteyen kişiler konsolosluktan herhangi bir bilgi almak için için iletişim numarasını arayabilirler. Slovakya başkonsolosluğu iletişim numarası (0212) 317 94 30 ‘dur.
Gerekirse e- posta adresleri olan [email protected] adresine e- posta atılabilir.
Konsolosluğun bulunduğu ile İstanbul’da olmakla birlikte Avrupa yakasının Levent ilçesindedir. Ayrıca kuruma ulaşım sağlanabilecek altı adet otobüs hattı bulunmaktadır.
Slovak vatandaşı olma üç şekilde olabilir; birincisi doğum ile Slovak vatandaşı olma, ikincisi seçme yoluyla Slovak vatandaşı olma, üçüncüsü takdir yoluyla Slovak vatandaşı olmadır.
Burada bizim için önemli olan Takdir yolu ile Slovak vatandaşı olma hakkıdır. Bunun için gerekli bazı şartlar vardır.
Bu şartlar sağlandıktan sonra anayasaya bağlı kalacağına dair dilekçe yazılmalıdır. Sonra da Slovakya bilgi testi yapılır. Sonrasında Slovak Vatandaşlığına alınma belgesine sahip olunursa vatandaşlık hakkı kazanılmış demektir.
Slovakya Büyükelçiliği ve İstanbul başkonsolosluğundan yapılan vize işlemleri de bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarına 180 günde 90 gün geçerli vize verilmektedir.
İstanbul’da bulunan Slovakya Başkonsolosluğu hafta içi her gün resmi çalışma saatlerinde hizmet vermektedir.
Türkiye’den Slovakya’nın başkenti Bratislava’ya direkt uçuş bulunmaktadır. Ülkeye Bulgaristan üzerinden karayolu ile gitme şansı da bulunmaktadır.
Slovakya seyahatleri planlayan siyah, yeşil ve gri pasaportu bulunan Türk vatandaşları, kısa süreli seyahatler için vize almasına gerek yoktur. Sadece umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi olanlar vize almak zorunda kalmaktadır.
Slovakya Vize Başvurusu
Slovakya vize başvuru formu – Visa Center schengen vize başvuru şartlarına göre doldurulmalıdır. Schengen vize başvuru formu, belirlenen kurallara göre dikkatli doldurulması gerekiyor. Başvuru formunda yer alan tüm bölümler istenen gerçek bilgiler ile doldurulmalıdır. Slovakya vize başvuru formu ile birlikte sunacağınız diğer belgeler şunlardır.
Vize başvuru işlemlerinde, tüm belgelerin güncel tarihli olması gerekiyor ve 10 gün içerisinde vize işlemleri sonuçlanıyor.
Slovakya’ya gitmek isteyen bordo pasaporta sahip Türk vatandaşlarının mutlaka vize almaları gerekmektedir.
Bununla birlikte gri, yeşil ya da siyah pasaporta sahip Türk vatandaşlarının kısa süreli ziyaretleri için vize başvurusu yapmalarına gerek duyulmamaktadır. Slovakya Schengen ülkesi olduğundan dolayı Schengen vizesi alarak Slovakya’ya seyahat edilebilmektedir.
Slovakya Schengen ülkelerinin diğer ülkelerle olan anlaşmaları doğrultusunda Türkiye vatandaşlarından istenen belgeleri hazırlamanız gerekmektedir.
Öncelikle Slovakya Schengen vize başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. İstenen belgeler, başvuru formunda sorulan vize türü cevabınız doğrultusunda değişmektedir. Evraklar vize türüne bağlı olarak dikkatli bir şekilde hazırlanmalıdır.
Evraklardaki bilgiler ile başvuru formunda yer alan bilgiler arasında çelişen bilgiler olmamalıdır. Vize başvurusunun kabul edilmesi için başvuru dosyanızda yanlış bilgi olmaması gerekmektedir.
Slovakya Schengen vize başvurusu yapılırken vize çeşidi seçilmelidir. Seyahat amacınıza göre vize türünüzü seçebilirsiniz.
Aile ziyareti, turist gezisi, kültürel seyahat, spor faaliyetleri ya da eğitim gibi türlerden sizin amacınıza uygun olanını seçmeniz gerekmektedir.
Vize türlerine göre vize ücreti de değişkenlik gösterebilmektedir. Yatırılan ücretin ödendiğine dair banka dekontu başvuru dosyasının içine konulmalıdır.
Slovakya Schengen vize başvuru formunu oldurduktan sonra tüm vize çeşitlerinde ortak olarak istenen evrakların tamamlanması gerekmektedir.
Bu pasaport sahipleri 180 gün periyodunda 90 güne kadar kalış süresi geçerlidir. Özel, diplomatik veya hizmet pasaportlarına sahip Türk vatandaşları Shengen Vizesi almadan Slovakya’yı ziyaret edebilmektedir.
Slovakya vizesi için sürenin ne kadar olacağı konusunda yetkili olan konsolosluktur ancak sonuçlanma süresi genel olarak 7 iş günüdür.
Resmi pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 3 aya kadar Slovakya’da vizesiz geçiş hakkına sahiptir.
Bordo pasaporta sahip olan Türk vatandaşlarının büyükelçilik ya da konsolosluktan Slovakya vizesi alması gerekmektedir.
Slovenya Konsolosluğu
Dilekçenin örneği Slovakya vize dilekçe örneği – Visa Center başlığı altında sizlere sunulmuştur. Örneği baz alarak Slovakya vize başvuru formunu eksiksiz bir şekilde tamamlayabilir ve konsolosluğa teslim edebilirsiniz. Vize alım işlemleriniz için gerekli olan tüm evraklar Slovakya vizesi başlığı altında yer alır.
Slovakya İngilizce Dilekçe Örneği
Slovakya Türkçe Dilekçe Örneği
Slovakya turistik vize ihtiyaçlarınız için Slovakya turistik vize talep dilekçesi, Slovakya ticari vize ihtiyaçlarınız için ise Slovakyaticari vize talep dilekçesi doldurmalısınız.
Slovakya’da turizm Tatra dağı çevresinde şekillenmeye başlamıştır. Yaklaşık 200 yıllık bir turist ağırlama geleneği bulunan Slovakya, turizm anlamında kendini coğrafi yapısı, tarihi kaleleri ve doğal güzellikleri ile pazarlamaya devam ediyor. Slovakya’ya turist olarak gitmek isteyenler, bir Avrupa Birliği üyesi olan Slovakya için Schengen turist vizesi almak durumundalar.
Slovakya turistik vize talep dilekçesi doldurmak ve Slovakya İstanbul Başkonsolosluğu’na iletmek sureti ile vize başvurularınızı başlatabilirsiniz. Vize başvuru merkezi olarak, kesinlikle hataya yer olmayan bu önemli dilekçeyi hazırlamanızda ve başvurularınızı yönetmekte yardımınıza koşuyoruz. Dilekçede bulunması gereken detaylar:
Avrupa Birliği’nin genişleme politikası çerçevesinde AB sınırlarına dâhil olan ve bunun dışında da yıllık 35 bin dolar bandında kişisel yıllık gelir ortalamasına sahip olan Slovakya, eski Çekoslovakya’nın Çekya ve Slovakya olarak ikiye ayrılmış halidir. Slovakya’nın ekonomisi sanayi, bankacılık, sigortacılık ve perakende ile toptan ticaret işlemlerine dayalıdır.
Slovakya ticari vize talep dilekçesi yazarak ülkeye seyahat etmek isteyenler, dilekçede şu noktaları belirtmelidirler:
Slovakya ile Türkiye arasında imzalanmış vize muafiyeti anlaşması yoktur buna rağmen bordo pasaport sahibi vatandaşlar vizeye tabidir.
Slovakya vizesi almak için başvuru yapılan tarihten itibaren 7 iş günü aralığında işlemler sonuçlanmaktadır.
Slovakya’ya gidebilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bordo pasaportu bulunması halinde vize alma zorunluluğu vardır.
Slovakya aile birleşimi vizesi alınabilmesi için gerekli evraklar şunlardır:
Birçok Avrupa ülkesinde sağlandığı gibi D tipi vize kategorisinde olarak Slovakya aile birleşimi yani evlilik vizesi talep edilebilir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının talep edebileceği bu vize, turistik Schengen vizesine göre daha zor uzun ve kapsamlı bir şekilde inceleme gerçekleştirilerek verilir. Slovakya konsolosluğu tarafından talep edilen belgeler teslim edildikten sonra hem göç bürosu hem de polis tarafından belge incelemeleri sağlanır.
Slovakya vize başvuruları gerçekleştirirken öncelikle evraklarınızı eksiksiz bir şekilde hazırlamanız gerekmektedir. Bu başvuruyu gerçekleştirirken ise Slovak vatandaşı ile evli olmanız ve ailenizin orada yerleşik olması gerekmektedir. Bu durumda eşi Slovakya’da bulunan bir kişi veya ailesi Slovakya’da bulunan Türk vatandaşları ailesinin yanında yaşamak için başvuru yapabilir.
Sayılan bu belgeler başvurucu kişi tarafından Türkiye’de hazırlanır ve daha sonrasında Slovakya’da aile birleşimi gerçekleştireceğiniz kişinin de Slovakya’da hazırlaması gereken belgeler bulunmaktadır. Slovakya’da eşiniz ve birleşim sağlayacağınız akrabanız tarafından hazırlanacak belgeler arasında ise
Eski Çekoslovakya’nın bir parçası olan Slovakya Orta Avrupa’da bir ülkedir. Birbirinden etkileyici şehirlere sahip olan ülkede tarihi doku ve kültürel zenginlik dikkat çekiyor.
Slovakya’da egemen din Hristiyanlıktır, nüfusun çok büyük bir bölümü Latin katolik kilisesine bağlıdır, Protestonlar ise Lüteran ya da Kalvinist’tir.
Slovakya’da tarihi ve kültürel mirasın yanı sıra oldukça zengin bir mutfak vardır. Sarımsak çorbası ile gulaş en meşhur yemekleridir.