Slovenya Aile Birleşimi
Slovenya Aile Birleşimi – Visa Center |
Yurt dışı seyahatler için birçok ülke vize ya da farklı belgeler talep eder. Schengen ülkelerinden biri olan Slovenya, ülkesine yapılacak girişler için bazı anlaşmalar gereğince Schengen Bölgesi ülkeleri ile aynı belgeleri ister.
Aile Birleşimi nedeniyle Slovenya’ya gitmek isteyenler için diğer başvurulardan farklı bir süreç işler. Uluslararası bir hak olan aile bütünlüğünün sağlanması hakkı nedeniyle eğer bu ülkede yaşayan birinci dereceden bir yakın varsa aile birleşimi sağlanır. Ancak bunun için gerekli belgelerin hazırlanıp teslim edilmesi şarttır.
Aile birleşimi nedeniyle bu ülkeye giriş izni alanlar kalıcı olarak Slovenya’ya giriş yapar. Bu haktan faydalanabilecek kişiler eş ve belli bir yaşa kadar olan çocuklardır.
Slovenya Aile Birleşimi Vizesi
Avrupa Birliği kapsamında Schengen bölgesine dahil olan Slovenya, bugün bir Schengen ülkesi olarak vize verme açısından bu bölgenin kurallarına dahil olarak işlem gerçekleştirmektedir. Bu nedenle Schengen vizesi kapsamında geçerli olan kurallar göz önünde bulundurularak, Slovenya aile birleşimi vizesi talepleri de gerçekleştirilebilir.
Aile vizesi talebi gerçekleştirmeden önce Slovenya konsolosluğu tarafından talep edilmiş olan bütün evrakların eksiksiz şekilde hazırlanması gerekmektedir.
Bu önemli koşullar yerine getirildikten sonra öncelikle Slovenya’da ikamet edeceğiniz adresin net olarak belirtilmesi ve başvuru formu hazırlanırken dilekçe ile beraber bu durumun ibraz edilmesi önemlidir.
Almanya aile birleşimi gerçekleştirmek için başvuru gerçekleştirecek Türk vatandaşları;
- Vize talep dilekçesi,
- Güncel 3 adet biometrik fotoğraf,
- Bir yıl daha geçerli pasaport,
- Yabancı eşinizin bilgilerini de bulunduran şekilde uluslararası geçerlilik belgesi,
- 18 yaş altındaki başvurular için anne-baba tarafından verilmiş muvafakatname,
- Nüfus cüzdanı fotokopisi,
- Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği,
- Slovenya’da bulunan eşin Slovenya doğumlu olduğunu veya sürekli oturma iznine sahip olduğunu gösteren belge,
- Slovenya’da aile birleşimi için daha önceden boşanmış kişilerin sunacağı mahkeme kararı,
- Slovenya’da bulunan eşin oturma izni, pasaportu ve kimlik fotokopisi,
- Başvuran kişinin geçerli dil bilgisine sahip olduğunu gösteren belge,
- Her iki eş için uluslararası geçerli doğum belgesi,
- Her iki eş için uluslararası geçerli evlilik belgesi hazırlamalıdır.
Schengen Ülkesi olmasından dolayı Slovenya’ya seyahat planla yap Türk vatandaşlarının vize alması gerekmektedir.
Schengen vize şartlarını yerine getirenler için Slovenya vizesi almak zor değildir, koşulların yerine getirilmemesi halinde Slovenya Schengen vizesi alınamaz.
Seyahat öncesi vize başvurusu Ankara’da bulunan Slovenya Cumhuriyeti büyükelçiliğine yapılır. Ege ve Marmara’dan yapılacak olan başvurular ise İstanbul Macaristan Konsolosluğuna yapılır.