Sudan Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2025
2025 yılı itibari ile normal vize başvurusunun prosedürü haricinde, Sudan kapı vizesi uygulaması da yapılmaya başlamıştır. Sudan’a yapılacak olan seyahatler için vize alınması gerekmektedir.
Vize başvurusunun iyi sonuçlanması için vize evraklarını eksiksiz bir şekilde hazırlamanız gerekmektedir. Pasaport kişilerin uluslararası kimliği olarak bilinmektedir. Bu sebeple Sudan vize evraklarında pasaport çok önemlidir.
Sudan vizesi için gerekli evrak listesi 2025 – Visa Center şu şekildedir:
- Pasaport
- Kimlik belgesi fotokopisi
- Vize başvuru formu
- Konaklamaya ait olan rezervasyonlar
- 2 tane biyometrik fotoğraf
- Vize ücretinin yatırıldığını kanıtlayan belge
- Gidiş ve dönüş için alınan ulaşım biletleri
- Meslek belgesi
Sudan Vize Başvurusu
2025 yılından itibaren normal vize başvuru prosedürünün dışında Sudan kapı vizesi / kapıda vize uygulaması başlamaktadır. Kapıda vize uygulaması ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Sudan’a girişlerde Hartum Uluslar arası Havaalanı’nda tek girişli ve 30 güne kadar 105 Dolar karşılığında vize alabilmektedir.
Bu uygulamaya kapıda vize uygulaması adı verilmektedir. Sudan kapı vizesi uygulaması ile bandrol vasıtasıyla 30 güne kadar tek girişlik vize alınması mümkün olmaktadır.
Umuma mahsus pasaport ( bordo ) , hususi pasaport (yeşil ) ve hizmet pasaportuna ( gri ) sahip olan kişilerin Sudan’a seyahatlerinde vize almaları gerekmektedir. Onun dışında diplomatik pasaporta ( siyah ) sahip olan kişilere ise Sudan tarafından 90 güne kadar herhangi bir vize uygulaması söz konusu değildir. Vize ealacaklar için ise Sudan vizesi için gerekli evraklar aşağıdaki gibidir.
Sudan Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2025
Sudan Vize Evrakları
Sudan’a yapılacak olan turistik veya başkaca amaçlı seyahatler için vize alınması gerekmektedir. Sudan vize evrakları kısaca şu şekildedir:
- Pasaport,
- Kimlik Fotokopisi
- Davetiye,
- Sudan Vize Başvuru Formu,
- Ulaşım, Gidiş – Geliş Biletleri ve Rezervasyonları,
- Konaklamaya Dair Rezervasyonlar,
- 2 Adet Fotoğraf,
- Mesleki Belgeler,
- Vize Ücretinin Yatırıldığına Dair Belge’dir.
Vize başvurusunun başarıyla sonuçlanması adına Sudan vize evraklarının doğru ve eksiksiz hazırlanması önemlidir. Dolayısıyla vize evraklarına ilişkin detaylı açıklamalar yapılması gerekmektedir.
- Pasaport
Pasaport, kişinin uluslar arası kimliği konumundadır. Kişiye ait pek çok bilgi pasaportlar vasıtasıyla elde edilebilmektedir. Dolayısıyla Sudan vize evrakları arasında pasaport önemlidir. Vize başvuru dosyasına eklenecek olan pasaportun, geçerlilik tarihinin geçmemiş olması gerekmektedir. Bu anlamda pasaportun 10 yıl içinde alınmış olması gerekmektedir. Ayrıca Sudan seyahatinin ardından en az 6 daha geçerli olması, pasaport için gereken şartlardandır. Dolayısıyla geçerlilik tarihi itibariyle sorun oluşturabilecek pasaport sahipleri, yenilemelidir. Ek olarak kişinin vizesinin onaylanması durumunda pasaporta işlenebilmesi için en az iki sayfalık boş alanın da olması gerekmektedir. Sudan vize başvurusu bakımından gerekli olan pasaportun yıpranmış, sayfaları yırtılmış ve deforme olmuş olması durumunda sorunlar çıkması muhtemeldir. Dolayısıyla bu gibi durumlarda pasaportun yenilenmesinde fayda bulunmaktadır. Ayrıca pasaportun imza bölümünün, sahibi tarafından imzalanmalı ya da imza atamaz ibaresi geçmelidir.
- Kimlik Fotokopisi
Kimliğin hem arka hem ön tarafının fotokopisinin çekilmiş olması gerekmektedir. Ayrıca kimlikte TC kimlik numarası bulunmalıdır.
- Davetiye
Turistik gezilerde ya da aile üyelerinin, arkadaş ve akrabaların ziyaretinde Sudan’dan bir davetiye alınması mümkündür. Sudan’dan gönderilmiş bir davet mektubu alınması halinde, davetiyenin de Sudan vize evrakları arasında yer bulması gerekmektedir. Davetiye uygulaması, turistik ve ziyaret maksatlı vize başvurularının yanı sıra ticari vizelerde de yaygın olan bir uygulamadır.
- Sudan Vize Başvuru Formu
Her vize başvurusunda olduğu gibi Sudan’a yapılacak vize başvuruların da vize başvuru formu doldurulması istenmektedir. Sudan vize başvuru formu, vize evrakları arasında oldukça önemli bir yere sahiptir. Vize başvuru formu kişilerin Sudan’a gidiş amacı, hangi vize türünü istedikleri gibi hususlara cevap bulunması için doldurulmaktadır. Sudan vize başvuru formuna ilişkin dikkat edilmesi gereken nokta ilgili formun doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulmasıdır. Formda bulunan her soruya yanıt verilmelidir. Vize formunda eksik ya da yanlış bilgi verilmesi, vize başvurusunun sonuçlanmasını geciktirebilecek hatta olumsuz sonuçlanmasına sebep olabilecektir.
- Ulaşım, Gidiş – Geliş Biletleri ve Rezervasyonları,
Sudan vize evrakları arasında gidiş ve dönüşe ilişkin ulaşım bilgileri de gerekmektedir. Gidiş ve dönüş için biletler alınmış ya da rezervasyon yapılmış ise ilgili belgelerin de başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir. Seyahatlerini uçak ile yapmayı planlayan kişilerin PNR kodunun bulunmasına dikkat etmesi gerekmektedir. Seyahatlerini gemi ve tur organizasyonu ile yapmayı planlayan kişiler, bütün güzergaha ilişkin yazıları ve rezervasyonları eklemelidir. Seyahatlerini kendi araçları ile yapacak kişiler ise araçlarının ruhsatını, yeşil sigortasını, trafik sigortasını, ehliyetlerinin ön ve arka fotokopisini eklemesi gerekmektedir.
- Konaklamaya Dair Rezervasyonlar,
Konaklamaya dair rezervasyonlar, özellikle turistik veya ziyaret amaçlı Sudan’a gidenler için önemlidir. Sudan’dan bir davetiye alınmış olması durumunda, konaklamaya ilişkin ayrı bir rezervasyon yapılması pek görülen bir uygulama değildir. Ancak herhangi bir davetiye söz konusu değilse, Sudan vize evrakları arasına konaklamaya ilişkin otel rezervasyonları eklenmelidir. Ulaşıma ilişkin gidiş – geliş biletleri ile konaklamaya ilişkin rezervasyon bilgilerinin uyumlu olması gerekmektedir.
- 2 Adet Fotoğraf
Sudan vize evrakları arasında istenen 2 adet fotoğraf, arka fonu beyaz, biyometrik nitelikte olmalıdır. Biyometrik fotoğrafların ölçüsü 45 mm yükseklik ve 35 mm genişlik ile standarttır. Fotoğrafların güncel nitelikte olması gerekmektedir.
- Mesleki Belgeler
Vize başvurularında alınacak vize türünün niteliğine göre çeşitli mesleki belgelerin de evraklar arasında yer alması gerekmektedir. Sudan vize evrakları arasında mesleki belgeler, her mesleğe göre farklılık arz etmektedir. Örnek vermek gerekirse bir çiftçi tarafından hazırlanması gereken mesleki belgeler vardır. Bağlı olunun ziraat odasından son 3 ay içinde alınan çiftçilik belgesi ve mesleki onay belgesi söz konusu belgeler arasındadır. Var ise araç ruhsatları ve tapu fotokopileri, SGK tescil ve hizmet dökümü belgeleri de mesleki belgeler arasındadır.
- Vize Ücretinin Yatırıldığına Dair Belge
Vize ücretleri çoğunlukla vize başvuruları sırasında yatırılmaktadır. Vize evrakları arasında da vize ücretinin yatırıldığına ilişkin belge / dekont aranmaktadır. Vize ücreti genel anlamda başvurunun değerlendirilmesi, incelenmesi ve onaylanması durumunda stiker basılması gibi vize işlemleri için alınmaktadır.
Sudan Vize Ücreti
Sudan vize başvurusu sırasında çoğu vize işlemlerinde olduğu gibi vize ücreti ödenmektedir. 2025 yılına ilişkin Sudan vize ücreti şu şekildedir:
- Turistik Vize: 105 – 155 Dolar
- Ticari Vize: 105 – 155 Dolar
Sudan hükümeti tarafından turistik vize ve ticari vize kategorileri için yukarıda belirtilen vize ücretleri belirlenmiştir. Sudan vize ücreti ilgili kurumlar tarafından dönemsel olarak değişiklik göstermektedir. Dolayısıyla vize başvurularında sorun yaşamamak adına Sudan Büyükelçiliği ya da konsolosluğundan güncel Sudan vize ücreti miktarları hakkında bilgi edinilmelidir. Sudan vize ücreti, genel olarak vizenin türü, süresi ve seyahate ilişkin diğer etmenlere göre değişiklik göstermektedir. Dövizdeki değişmeler de Sudan vize ücretinin değişmesi üzerinde etkili olmaktadır.
Sudan Vize Kaç Günde Çıkar?
Sudan vize kaç günde çıkar sorusunu net bir şekilde cevaplamak pek mümkün değildir. Vize başvuruları Sudan Konsolosluğu’nun yoğunluğuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Alınmak istenen vizenin türü, Sudan vize evraklarındaki eksiklikler ve benzeri etmenler de süre üzerinde etkilidir. Genel olarak Sudan vize başvurusunun sonuçlanma süresi ortalama 15 gündür. Denildiği gibi bu süre çeşitli etmenlere bağlı olarak azalıp artabilmektedir.
Sudan vizesinin onaylanması adına teslim edilen evrakların eksiksiz ve doğru olması gerekmektedir. Sudan vize evrakları içinde yanlış ve eksik bilgiler olması durumunda, vize başvuru süresi uzayabilmektedir. Hatta başvurunun olumsuz sonuçlanması da muhtemeldir. Sudan konsolosluğu takdiri neticesinde vize başvurularını olumlu ya da olumsuz olarak değerlendirebilmektedir. Vize başvurusu olumsuz sonuçlanan kişiler, tamamlanabilir bir eksiklik olması durumunda ilgili eksikliği tamamlayıp tekrar başvuru yapabilmektedir. Ayrıca olumsuz sonuçlanan kişilerin itiraz ve diğer yasal yollara başvurma haklarına ilişkin olarak Sudan Konsolosluğu ve ilgili kurumların resmi internet sitelerini ziyaret etmesi faydalıdır.
Sudan Vizesi Önemli Notlar 2025
Kuzey Afrika’da yer alan ülkelerden bir diğer olan Sudan, ülkesi sınırları içerisine girecek olan Türk vatandaşlarından Sudan vizesi talep etmektedir. Sudan’a turistik gezi yapacak olanlar, 30 güne kadar ve tek giriş olacak şekilde düzenlenen vizelerini Sudan’daki Hartum Uluslararası Havaalanı sınır kapısından bandrol uygulamasıyla alabilmektedirler. Bu sayede vize alabilmek için ekstra işlemler yapmalarına gerek yoktur.
Sudan Vizesi Nasıl Alınır?
Ülkemizde yer alan farklı ülkelerin konsoloslukları ve büyükelçilikleri, Türk vatandaşlarının vize işlemlerinde en yetkili mercilerdir. Sudan Vizesi nasıl alınır konusunun çözümü için, Sudan Konsolosluk ve Büyükelçiliklerin yerinin bilinmesi gereklidir. Sudan Başkonsolosluğu İstanbul’da, Büyükelçiliği ise Ankara’da yer almaktadır. Bu iki farklı resmi temsilciliğe başvurularak Sudan vizesi alım işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.
Sudan Vize Fotoğraf Ölçüsü
Sudan vizesi için yapılacak başvuru işlemlerinde gerekli olan evraklardan biri de, fotoğraftır. Sudan vizesi başvurularında istenen fotoğraf, biometrik özellikte olmalıdır. Sudan vize fotoğraf ölçüsü ise, 45×60 mm boyutunda olması gerekmektedir. Biometrik fotoğrafların ölçüsü standart olduğundan dolayı, herhangi bir fotoğrafçıda biometrik fotoğraf çekinmek istediğinizi söylediğinizde bu ölçüde fotoğraf verilmektedir.
Sudan Vize Başvuru Formu
Sudan’a turistik açıdan ziyaret olan Türk vatandaşlarının rahat bir şekilde Sudan sınırları içerisinde gezebilmeleri için gerekli olan vize başvurularında doldurulması gereken en önemli belgeler, Sudan vize başvuru formu ve seyahat amacı dilekçesidir. Başvuru formunda ülkeyi ziyaret edecek kişinin tanınması için doğru ve güncel olan bilgilerin form içerisinde olması gerekmektedir.
Sudan Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Kuzey Afrika’nın en büyük yüzölçümlü ülkelerinden biri olan Sudan’a turistik ve diğer amaçlı geziler için kullanılacak olan vizenin alınabilmesi için, vize başvurusu yapacak olan kişi tarafından edinilmesi gereken evraklar bulunmaktadır. Sudan vizesi için gerekli evraklar listesi şu şekildedir:
Vize için en az 2 sayfası boş olan ve geçerlilik tarihi Sudan ziyaretinin 6 ay sonrasına kadar olan pasaport, turistik geziler için mümkünse alınması gereken davetiye, Sudan’da kalınacak olan ulaşım ve konaklama rezervasyonları, seyahat amacını açıklayan İngilizce dilekçe, biometrik fotoğraf ve vize başvuru formu.
Sudan Vize 2025
Sudan vize 2025 yılından itibaren Türk vatandaşları için yapılan anlaşma neticesinde kapıda vize uygulaması başlatılmıştır. Bu sayede Türk vatandaşı olanlar, Sudan’a vardıklarında Hartum Uluslararası Havalimanında 105$ karşılığında tek girişli ve 30 güne kadar vize alabilmektedirler.
Sudan a Vize İstiyor mu
Arap Baharı zamanı oldukça karışan ve ciddi güvenlik problemleriyle karşılaşan Sudan, geçen süre zarfında eskisine nazaran daha güvenli bir konumdadır. Bu durumdan dolayı, eski dönemlerde ortaya çıkan Sudan a vize varmı sorusu, bu dönem için olumlu bir cevap almaktadır.
Sudana vize varmı: Sudan kapıda vize veren bir ülke olduğu için Türk vatandaşlarının buraya gitmesi konusunda hiçbir engel ya da izin talebi yoktur. İstenen evrakların bu ülkeye varılmasının sonrasında beyan edilmesi yeterli olacaktır.
Sudan kapıda vize uygulaması çok uzun bir zamandan beri devam etmektedir. Buna göre istenen birtakım belgelerin ve aynı zamanda resmi evrakların olduğunu unutmamak lazım. Pasaport bunlardan birisidir. Ulaşım konusunda yapılmış olan rezervasyon bilgilerinin mutlaka sunulması gerekmektedir. Salgın ve benzeri hastalıklar ülkede sık görüldüğü için bunun öncesinde ilgili aşıların da yapılması önemli bir detay olarak karşımıza çıkar. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve fotoğraf istenmektedir.
Sudan vatandaşlarına Türkiye Vizesi yoktur. İki ülke bu konuda yapmış oldukları çalışmalar ve aldıkları kararın ardından vizeleri kaldırmışlardır. Sudan vatandaşları, 90 günü aşmamak kaydıyla Türkiye seyahatlerini hiçbir vize olmadan rahatlıkla yapabilirler. Sudan Yeşil pasaporta Vize istiyor mu: Sudan, yeşil pasaportu olan kişiler için vize istemektedir. Bu yüzden gerekli olan ve resmi bir biçimde talep edilmiş evrakların tümünün hiçbir hata, sorun, eksik olmadan hazırlanması gerekmektedir. Ardından hem konsolosluk hem de farklı bir opsiyon olan aracı acente üzerinden vize başvurusu yapılabilir.
Sudan pasaport ve ayrımı yapmadan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vize uygulamaktadır sadece diplomatik pasaport sahipleri 90 gün vizeden muaftır.
Sudan için giriş yapabilmek vize şartına bağlıdır, vizesiz ülkeye giriş söz konusu değildir.
Sudan vizesinin ne kadar olduğu konusunda merak edenler ülkedeki diplomatik temsilciliklerden ya da vize başvuru merkezlerinden öğrenebilir.