Suudi Arabistan Aile Birleşimi
Suudi Arabistan yabancı ülke vatandaşları tarafından kısa süreli veya uzun süreli vize alınarak gidebilecek ülkelerden birisidir. Ülkede uzun süreli kalış aile birleşimi ile mümkün olabilir. Ancak aile birleşiminden yararlanmak için gerekli şartların sağlanması ve bunun kanıtlanarak aile birleşimi hakkının elde edilmesi gerekir.
Türk vatandaşları için suudi arabistan aile birleşimi – visa center tarafından verilen bilgiler arasında yer alır. Bu bilgileri alanlar aile birleşimi için yapmaları gereken tüm detayları öğrenebilirler. Bu detaylar arasında aile birleşimi başvurularını yaparak eşlerinin ve aile bireylerinin yanlarında Suudi Arabistan’da kalabilirler. Aile birleşiminden yararlanmak istiyorsanız eğer aşağıda paylaştığımız bilgileri inceleyerek işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Ayrıca ekibimizle iletişim kurarak destek alabilirsiniz.
Suudi Arabistan Aile Birleşimi Vizesi
Birçok ülkede aile birleşimi vizesi talep edildiğinde, verilen vize ile sürekli oturma izni elde edilebilir. Ancak Suudi Arabistan bu konuda daha hassas bir yaklaşım sergiler ve ülke içerisindeki belirli bölgelerde ofisler üzerinden değerlendirme yaparak, farklı ülke vatandaşlarına oturma izni verir. Aile birleşimi sağlayacak oturma izninin verilmesi için her 2 yılda bir yabancı vatandaşların yeniden vize talep etmesi gerekmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Suudi Arabistan vatandaşları ile birlikte aile birleşimi gerçekleştirmesi için bazı yasal prosedürler bulunmaktadır. Bu kapsamda
Suudi Arabistan Aile Birleşimi istenilen belgeler arasında;
- Türkçe olarak doldurulmuş ve imzalanmış 2 adet başvuru formu,
- 3 adet güncel biometrik fotoğraf,
- Güncel şekilde hazırlanmış, yeni, çipli ve en az 1 yıl daha geçerli pasaport,
- Evli kişiler için evlilik yerini gösterecek şekilde evlenme kayıt örneği,
- Uluslararası evlenme cüzdanı fotokopisi,
- Yine evli kişiler için nüfus müdürlüğünden alınmış şekilde tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
- 18 yaşın altındaki kişiler evlilik gerçekleştirecek ise anne ve babaları tarafından verilen yazılı muvafakatname,
- Başvuran kişinin eşi Suudi Arabistan vatandaşı ise eşinin nüfus kayıt örneği ve doğum belgesi,
- Eşlerden herhangi birinin veya ikisinin daha önce yaşadığı evlilikler bulunuyorsa, bu evliliklerle ilgili boşanma kararları veya eşinin ölüm belgesi ve tercümesi sunulmalıdır.
Ayrıca bu belgeler dışında yasal prosedür olarak başvuru yapacak kişi reşit yani 18 yaşını doldurmuş olmalıdır. Bu durumda başvuran kişi gereken tüm belgeleri hazırladıktan sonra Suudi Arabistan konsolosluğu bazı ek evraklar da talep edebilir.
Ayrıca aile birleşimi gerçekleştirilirken, Suudi Arabistan yasalarına göre erkekler ve kadınlar için ayrı haklar ve prosedürler yer almaktadır.
Suudi Arabistan vizesi büyükelçilik, konsolosluk ya da yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri ve acenteler aracılığı ile alınmaktadır.
Suudi Arabistan vize ücreti umre ve hac vizeleri dışında başvuru yapılan türe göre değişmektedir, Türkiye’den Suudi Arabistan için en çok başvuru yapılan ticari vizedir.
Suudi Arabistan vizeleri, Umre, Hac ve ticari olmak üzere üç kategoridedir, Suudi Arabistan’a gitmek isteyen Türk vatandaşları vizeye tabidir.