S. Arabistan Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2023
Suudi Arabistan odaklı vize işlemlerini gerçekleştirmek isteyen kişilerin konsolosluk tarafından belirtilen şartlara uymaları gerekmektedir. Kişilerin bu noktada temel olarak baz alacağı kriter de pasaportlarının en az bir yıl daha geçerli olması yönünde olacaktır. Vize işlemlerine dair gerekli evrakları temin etme sürecinde profesyonel bir yardım da alabileceklerdir.
Şanlıurfa Vize Merkezi-Vize İşlemleri
Suudi Arabistan vizesi işlemleri nezdinde olumsuz sonuçlar almamak adına bu denli bir yol izlemeleri kendileri açısından oldukça kolay bir halde de bulunabilecektir. Bu sayede de seyahatlerinin planlamalarına uygun bir şekilde hareket etmeleri ve en uygun şekilde bu süreci tamamlamaları gibi bir durum da görülebilecek türde olacaktır.
Suudi Arabistan Vizesi Evrakları 2023
Suudi Arabistan odaklı vize işlemlerini gerçekleştirecek olan kişileri evraklar doğrultusunda etkili bir yol izlemeleri gerekmektedir. Bazı vize türleri arasında da evrakların içerisinde devatiye mektubu de yer almak zorunludur. Vize başvuru işlemleri esnasında her bir evrakın eksiksiz ve doğru bir biçimde sunulması gerekmektedir.
S. Arabistan Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2023
Bir dosya halinde sunulması durumu görülebilecek ve her bir evrakın detaylı bir şekilde incelenmesiyle beraber de bu sürecin tamamlanması durumu görülebilecektir. Suudi Arabistan odaklı olan vizelere dayalı evrak seçenekleri, vize türlerine göre değişkenlik gösterebilecek yapıda yer alacaktır. Hac, umre, ticari, aile ziyareti ya da eğitim odaklı olarak bu ülkeye gidecek olan kişilerin bu belgeleri toparlamaları önem arz eden bir konudurç
Suudi Arabistan Umre ve Hac Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2023
- Eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu.
- En az 1 yıl daha geçerlilik süresi olan pasaport
- TC kimlik numarasını barındıran nüfus cüzdanının fotokopisi
- 2 adet biyometrik fotoğraf
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği
Umre ve hac ziyaretleri esnasında 8 yaşından küçük kişilerin yanında annelerinin bulunması durumu zorunludur. 9-18 yaş aralığında olacak olan kişilerin yanında ailesinin olmasına gerek yoktur. Ancak birinci dereceden bir akrabasının olması gerekmektedir. 18 ile 45 yaş aralığında bulunan kadınların tek başlarına hac vizesi almaları söz konusu olmamaktadır. Yanlarında birinci dereceden akrabaları olması şartı aranmaktadır.
Suudi Arabistan Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar
- Bilgisayar ortamında doldurularak imzalanan vize başvuru formu.
- Şirket bilgilerini içeren ve İstanbul Suudi Arabistan Konsolosluğu’na ithaf edilen vize başvuru dilekçesi >>> visacenter.com.tr/suudi-arabistan-vize-dilekce-ornegi/
- En az 1 yıl geçerliliği ve 2 boş sayfası olan pasaport
- Pasaportun renkli fotokopisi
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- 2 adet byometrik fotoğraf
- Vize merkezleri tarafından verilen barkodlar
- Suudi Arabistan Ticari Odası’ndan ya da Dışişleri Bakanlığı’ndan verilen onaylı davetiyenin fotokopisi
- Şirketin ticari sicil belgesi.
- Diplomaların aslı ya da fotokopisi
- Şirketlerin faaliyetlerini gösteren İngilizce belgenin aslı.
- Ticari sicil gazetesi fotokopisi
- İmza sirküleri fotokopisi
- Vergi levhası fotokopisi
- Şirket personelleri için SGK giriş belgesi ve 4 aylık maaş bordrosu
Suudi Arabistan Çalışma Vizesi
- Şirket logolu kağıda konsolosluğa dair belirtilen vize talep dilekçeleri.
- En az 1 yıl geçerli olan pasaport
- Pasaportun renkş fotokopisi
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- 2 adet biyometrik fotoğraf
- Vize merkzi tarafından verilen barkod
- Suudi Arabistan’da aktif olan firmalardan gelen davetiye
- Davet eden firmanın şehadetnamesi
- Suudi Arabistan’da olan firmayla yapılan iş sözleşmesi
- Teknisyen olanlar için tecrübelerini ve eğitimini belirten iş sözleşmesi
- Mühendisler için noter onaylı diploma fotokopisi
- SGK iş girişini gösteren evraklar
- Sabıka kaydı
- Sağlık raporu
Suudi Arabistan Aile ve Arkadaş Ziyaret Vizesi
- Vize başvuru formu.
- 1 yıl geçerliliği ve 2 boş sayfası olan pasaport
- Pasaportun renkli haldeki fotokopisi
- 2 adet biyometrik fotoğraf
- Davetiye fotokopisi>>> visacenter.com.tr/vize-basvurusu-davetiye-mektubu
- Davetiyeyi gönderen kişinin ikametgah fotokopisi.
- Nüfus kayıt örneği.
- Vize merkezlerinden alınacak olan barkod.
Suudi Arabistan Eğitim Vizesi
- 1 yıl geçerliliği olan pasaport
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- 2 adet biyometrik fotoğraf
- Suudi Arabistan’da bulunan eğitim kurumlarına kabul edildiğine dair evraklar.
- Mezun olunan okula dair diplomalar
- Sağlık raporu
- Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınan eğitim görmesine engel olunmayacağına dair yazı.
- Yabancı uyruklu kişiler için ikametgah belgesi aslı.
- Tasdik işlemleri için gerekli evrakların aslı.
Evrakların Suudi Arabistan Konsolosluğu’na sunulmasından sonra 7 ile 10 gün içinde olumlu ya da olumsuz dönüş yapılacaktır. Bu sürenin de seyahat planlamalarına dahil edilmesi gerektiği ifade edilmektedir. Herhangi bir aksama olmaması adına da bu zaman dilimini programlarına eklemeleri gerekmektedir. Ancak herhangi bir belgede eksiklik ya da yanlış bilgilendirilme durumu söz konusu olması halinde ret yanıtı almak olasıdır. Kişilerin her bir ihtimali göz önünde tutarak hareket etmeleri, Suudi Arabistan vizeleri konusunda almış oldukları en doğru karar olacaktır.
Suudi Arabistan Vize Ücreti
Suudi Arabistan vize ücretleri yıldan yıla farklılık gösterebilecektir. Aynı zamanda da yolculuk amaçlarına ve kalınacak süreye bağlı olarak da Suudi Arabistan vize ücretlerinde farklılık görülebilmektedir.
Bu konuda detaylı bir bilgi almak isteyen kişilerin seyahat amaçlarını ve planlamalarını bilmek gerekecektir. Bu yöndeki vize harçlarının içerisinde konsolosluk ücretleri, başvuru merkezi harçları ve bazı durumlarda da seyahat sağlık sigortaları bbaz alınabilmektedir.
Suudi Arabistan vizeleri hakkında fiyat konusunda net bir rakam ortaya çıkmamaktadır. Kişilerin oldukça detaylı bir tavır takınan vize merkezimiz doğrultusunda bu konuda bilgi alabilmek de söz konusudur. Vize merkezimiz kapsamında bulunan hizmetlerimiz doğrultusunda en kesin sonuca ulaşmak da söz konusu olabilecektir.
Evrak listesinin teslim edilmesi evresinde aynı zamanda da fiyatlara air bilgilendirme işlemleri de gerçekleştirilebilecek türde olacaktır. Bu sayede de vize şartlarını yerine getirmeden önce vize işlemlerine dair ödemelerin gerçekleştirilmesi de gerekmektedir. Herkesin bu yönde hareket etme biçimi kusursuz ve titizlik gerektiren bir halde olmalıdır.
Vize başvurularını yapmadan önce Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından belirlenen meblağların ödenmesi gerekmektedir. Böylelikle konsolosluk randevusunu alabilmek ve bu tarihe belgeleri sunabilmek söz konusu olabilecektir.
Konsolosluğa yapılacak olan herhangi bir Suudi Arabistan vizesi işlemlerinin iptal edilmesi ya da olumsuz dönüş yapılması söz konusu olduğunda para iadesi olmamaktadır. Her bir kullanıcının bunun bilincinde hareket etmesi gerektiği ifade edilmektedir.
Ödemelerin elektronik ortamlardan gerçekleştirilmesi sonrasında kişilerin evraklarını en titiz biçimde tamamlamaları halinde herhangi bir ret işlemi söz konusu olmayacaktır. İstedikleri süre zarfııında Suudi Arabistan faaliyetlerini yürütebilmeleri adına da bu yönde faaliyetlerini gösterebilecekleri sonuçlarla karşı karşıya kalmaları mümkün bir durum olacaktır.
Suudi Arabistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Suudi Arabistan doğrultusunda vize işlemlerini gerçekleştirecek olan kişilerin planlamalarını bu doğrultuda yaptıkları bilinen bir gerçektir. Suudi Arabistan vizesinin verilip verilmeyeceğinin belirlenmesi süreci bir nevi kişilerin elinde olan bir durumdur. En doğru biçimde evrakların gerekli yerlere ulaştırılması durumunda 7 ile 10 gün içerisinde Suudi Arabistan vizesine dair sonuçlara ulaşmak mümkün olabilmektedir.
Resmi tatillerin ya da bayramların araya girmesiyle beraber Suudi Arabistan vizesi işlemleri değişkenlik gösterebilmektedir. Kişilerin bu doğrultuda planlamalarını yaparak, vize işlemlerine dair süreçlerin içerisine girmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde olumsuz sonuçlar görülebilecek ve vize işlemlerine dair süreçlerin uzamasıyla karşı karşıya kalmaları durumu da görülebilecektir.
Bu yüzden her ülkede olduğu gibi Suudi Arabistan vizesi kapsamında da bu yönde bir araştırma yapmaları gerekebilecektir. Kişilerin bu denli bir hareket etmeleri sayesinde de vize işlemlerini bekledikleri süre zarfında tamamlayabilmeleri gibi bir durum görülebilecektir. Kaç günde çıkacağı tamamen konsoloslukların işleyişine bağlı bir durum olacağından ötürü kişilerin bu konuyu da ele almaları gerekmektedir. Aksi takdirde planlamadıkları bir seyahat sorunu görülebilecek ve bu sürecin daha da uzun vadede tamamlanması mümkün olacaktır.
Suudi Arabistan Vizesi Önemli Notlar 2023
Her yıl hac ve umre vazifelerini yerine getirmek isteyen Türk vatandaşları, Suudi Arabistan vize başvurularını yerine getirmektedir. Suudi Arabistan vizesi alınabilmesi için, diğer ülkelerde olduğu gibi pasaport rengine bakılmamaktadır. Her Türk vatandaşı için, Suudi Arabistan tarafından vize alınması zorunlu tutulmaktadır. Resmi görevleri nedeniyle Suudi Arabistan’a gitme durumunda olan görevlilerden ise herhangi bir vize ücreti Suudi Arabistan tarafından talep edilmemektedir.
Suudi Arabistan vizesi alınabilmesi için, 1 Haziran 2011 tarihinde yürürlüğe konulan çipli pasaporta sahip olunması gerekmektedir. Yürürlüğe konulan bu uygulama sonrasında ise, sahip olunan çipli pasaportların en az 1 yıllık geçerliliğe sahip olması istenmektedir. Ayrıca alınacak olan Suudi Arabistan vizesi için pasaport içerisinde en az 2 sayfalık boş sayfa bulunması da beklenmektedir.
Suudi Arabistan Vize Başvurusu
Suudi Arabistan vize başvurusu yapacak olan kişiler, Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş olan vize başvuru merkezleri ve seyahat acentaları aracılığıyla vizelerini alabilirler. Türkiye Cumhuriyeti üzerinden Suudi Arabistan’a hac ve umre için gidecek olan Türk vatandaşları, Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla vize başvurularını yapabilmektedirler. Suudi Arabistan dış temsilciliklerinin Türkiye’de bulunan temsilcilikleri tarafından yetkilendirilen seyahat acentaları tarafından da vize başvuru işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.
Suudi Arabistan vize başvurularında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, vize başvurularının kişisel olarak yapılamayacağıdır. Yapılan protokoller neticesinde hac vizeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Suudi Arabistan arasında yapılan protokol ile belirlenmektedir. Bundan dolayı da, Suudi Arabistan Türkiye Büyükelçiliğinin hac kontenjanı konusunda herhangi bir müdahalede bulunma şansı yoktur.
Suudi Arabistan Vize Var mı?
Suudi Arabistan’a giderek hac veya umre yapmak isteyen kişilerin merak ettikleri konulardan en önemlisi, Suudi Arabistan vize var mı konusudur. Çünkü vizeyle alakalı herhangi bir olumsuz durum, hac ve umre yapma isteğinde olan kişilerin bu isteklerini yerine getirememelerine sebep olacaktır. Ancak, iki ülke arasında ciddi politik krizler çıkmadığı sürece Suudi Arabistan Türkiye’ye gidilebilmesi için gerekli olan vize bulunmaktadır.
Suudi Arabistan Vize Şartları
Suudi Arabistan vize şartları dünya genelindeki en zorlayıcı vizelerden biri olma konumundadır. Çünkü pasaport rengi fark etmeksizin Suudi Arabistan’a girmek isteyen herkes için zorunlu kılınmıştır. Sadece resmi bir görev neticesinde Suudi Arabistan’a gidecek olan devlet görevlileri için vize ücreti alınmamaktadır. Ancak yine de vize alma zorunluluğu, resmi görevliler içinde gerekmektedir.
Suudi Arabistan vize şartlarından bir diğeri ise, kişilerin yurt dışı kimlikleri olarak da geçen pasaportlarının çipli olması gerekliliğidir. Çipli pasaport uygulaması 2011 yılında faaliyete geçmiştir. 2011 yılında faaliyete geçen çipli pasaport uygulaması için kullanılacak pasaportların en az 12 aylık bir geçerlilik süresine ve içerisinde vize için 2 sayfa boş olması gerekmektedir.
Suudi Arabistan vizesi için yapılacak olan vize başvurularının hac ve umre seyahatleri zamanı yaşanılacak yoğunluklar, resmi tatil günleri denk gelme ihtimali göz önüne alınarak seyahat tarihinden en az 15 gün önce yapılması yetkili makamlarca tavsiye edilmektedir.
Suudi Arabistan vize ücreti 2023 senesinde yapılan güncellemenin ardından 180 dolar olarak belirlenmiştir. Bunun ödenebilmesi adına banka havalesi kullanılır. Aynı zamanda TL şeklinde de ödeme gerçekleştirilmesi önünde hiçbir engel yoktur.
Suudi Arabistan Hac vize ücreti 2020 yılında 420 dolar şeklindedir. Dini vazifesini yerine getirmek isteyen kişilerin, gerekli başvurular çerçevesinde bu meblağı ödemeleri temel bir kural olarak dikkat çekmektedir.
Umre Vizesi Kaç TL 2023 yılında SAR üzerinden ifade edilir ve bunun miktarı da 500’dür. Suudi Arabistan Riyalı şeklindeki bu meblağın mutlaka belirtilmiş yöntemler üzerinden ödenmesi esastır. Böylelikle gerekli diğer işlemleri rahatlıkla başlatabilirsiniz.
Suudi Arabistan vize fiyatları 180 dolardır. Banka havalesi şeklinde bunun ödenmesi esastır. Türk Lirası ile paranın aktarımının sağlanması kolaydır.
Umre vizesi kaç TL 2020 yılında 500 SAR iken bu sene için de aynı miktar üzerinden işlemler yapılır. Hem istenen belgelerin tamamlanması hem de bu paranın ödenmesi çok büyük bir önem arz eder.
Suudi Arabistan çalışma vizesi alabilmek için bir davetiyeniz olmalıdır. Bunun haricinde ise firma şahadetnamesi, fotoğraf, geçici olarak tanımlanmış sözleşme, sertifika, diploma, meslek yeterlilik belgesi, sabıka kaydı, sağlık raporu, pasaport ve bunun fotokopisi, SGK giriş tarihini gösteren resmi evrakların hazırlanması gerekmektedir. Ücretin ödenmesi bir diğer dikkat çeken işlem olarak karşımıza çıkar.
Suudi Arabistan vize sorgulama sürecinde iki farklı opsiyon söz konusudur. Bunlardan birisi konsolosluğun resmi olarak hizmet veren sitesidir. Diğeri ise aracı kurum üzerinden yapılacak olan işlemlerdir. Size özel tanımlanmış olan bir kod mevcuttur. İlgili kısma dikkatli şekilde girdikten sonra enter ile süreç yerine getirilir.
Suudi Arabistan vizesi almak için öncelikle Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından davetiye olması gerekmektedir.
Suudi Arabistan vize ücretleri başvuru yapan kişinin yaşına ve bize türüne göre farklılık göstermektedir.
Suudi Arabistan’a seyahat planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları pasaport ayrımı yapılmaksızın vizeye tabidir.