Ukrayna Schengen Ülkesi Mi?
Ukrayna Schengen ülkesi mi: Ukrayna bir Schengen ülkesi değildir. Aynı zamanda Türklerin en kolay şekilde gidebileceği ülkelerden birisi olarak dikkat çekiyor. Yapılan anlaşmaların ardından vize kaldırılmıştır. Bu durum karşılıklıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize alımına ve buna dair prosedüre gerek kalmadan Ukrayna seyahatlerini yapabilirler. Bunun süresi ise 90 gün ile sınırlı tutulmuştur.
Schengen Anlaşması Ülkeleri
Schengen anlaşması ülkeleri, Avrupa’da yer alan birçok farklı devletten oluşuyor. Bunlar 26 tanedir. 26 Mart 1985 senesinde imzalanmıştır. Yürürlülük tarihi ise 1995 yılıdır. Yani tam 26 seneden beri vardır. İmzalamış olan ülkeler ise şöyledir; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya ve İsveç şeklindedir.
Schengen Haritası
Schengen haritası, Avrupa kıtasını kapsar. Bahsedilen ülkeler arasında her türlü gidiş ve geliş süreci sorunsuz bir biçimde yapılır. Örneğin Almanya vatandaşı bir kişi, Belçika, Finlandiya başta olmak üzere birçok ülkeye hem vize olmadan hem de yanında sadece kimlik kartıyla seyahat edebilme hakkına sahiptir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise bu kapsamda yer almazlar. Onların mutlaka kurallara uygun bir biçimde Schengen vizelerini almaları gerekmektedir. Bunun için tanımlanmış olan belli bir prosedür söz konusudur. Ukrayna ise hiçbir şekilde bu kapsam içerisinde yer almaz. Pasaportla gidiş mümkündür. Bu noktada TC vatandaşlarının herhangi bir vize almasına da gerek kalmamıştır.
Schengen Ülkeleri 2020
Schengen ülkeleri seyahatlerini yapabilmek için vize almak şarttır. Bu ülkeler şöyledir; Portekiz, Slovakya, Almanya, Avusturya, Finlandiya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Belçika, Estonya, Polonya, , Slovenya, İspanya, İsveç, Lichtenstein, İzlanda, Norveç, Hollanda, İtalya, Lüksemburg, Malta, Yunanistan, İsviçre, Letonya, Litvanya, Macaristan’dır. Bu ülkelere giriş için Schengen vizesinin elde edilmiş olması gerekmektedir. Bu sayede multi vize üzerinden serbest dolaşım hemen sağlanabilir.
Ukrayna Vizesi
Ukrayna vizesi olmadığından dolayı bu ülkeye giriş yapmak da her zaman çok kolay olmasıyla dikkat çeker. Bunun yanı sıra bazı evrakların olması gerekmektedir. Ancak bunlar klasik vize belgeleriyle kıyaslandığı zaman çok değildir ve şu şekildedir;
- Vize olmadan bu ülkeyi ziyaret etmek her daim mümkündür. Buna göre hem Türk hem de Ukrayna vatandaşları, karşılıklı olacak şekilde 180 günlük zaman dilimi içerisinde 90 gün maksimum olacak biçimde seyahat edebilirler.
- Bunun için uçak bileti almak gerekmektedir. Giriş sırasında bu konuda genellikle bir soru sorulmaz. Normal şartlar altında hem dönüş hem de giriş tarihinin belirtilmesi ve bunun evrak üzerinden gösterilmesi şarttır. Ancak Ukrayna vizesi olmadığından buna lüzum yoktur. Fakat işinizi şansa bırakmamak için yanınızda bunun olması sizin için tavsiye edilir.
- Aynı zamanda Ukrayna sizden bir pasaportu ister. Her ne kadar pasaport olmadan karşılıklı seyahatin önünün açılması konusunda girişimler söz konusu olsa da, bu aşamaya daha geçilmemiştir. Bu yüzden yanınızda pasaport olmalıdır.
- Bu ülke istemese de, hotel rezervasyonunu yaptırmak önemli bir süreç olarak dikkat çeker. Bunun bilgileri de her ihtimale karşılık yanınızda olmalıdır.
- Son olarak, yine istenmeyen fakat sorun çıkmasının önüne geçebilmek için kimlik kartınızı da almayı unutmayın.
Giriş işlemleri çok hızlı ve kolaydır. Pasaportunuza bakılır ve bunun ardından geçişinize hemen izin verilir. Zaman kaybı gibi bir durum yoktur.
Ukrayna Schengen Ülkesi Mi?
Ukrayna Schengen ülkesi mi: Ukrayna, Schengen üye ülkeleri içerisinde bulunmaz. Zaten bunun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları açısından hiçbir önemi yoktur. Çünkü bu ülke, Türklerden vize istemiyor. Böylelikle seyahatlerinizi çok kolay şekilde sağlayabilirsiniz. Her ne kadar pasaportsuz gidileceği söylenmiş olsa da, bunu yapmamak sizin adınıza mantıklı olacaktır. Ülkeye giriş için yanınızda olması gereken bazı evraklar vardır.
Pasaport bunların başında gelir. Aynı zamanda her ihtimale karşılık kimlik kartının da sunulması esastır. Uçak gidiş ve dönüş biletinizin çıktısını yanınızda bulundurmalısınız. Tüm bunlara ek olarak her ne kadar bu yönde bir talep söz konusu olmasa da, seyahat sağlık sigortası olası hastalık durumlarına karşılık size avantaj sağlar. Firmamızı bu konuda arayarak nasıl gidileceğini ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenmeniz mümkündür.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!