Vize Başvurusu için Gereken Evraklar 2023
Schengen Vize Başvuru Şartları
Avrupa’ya vize başvurusu yapmak için Schengen Vize başvurusu sürecinden bir parça olan bazı gerekli belgelerin toparlayarak bu belgeleri sunmanız gerekmektedir. Bu devletler, başvuru yapan kişiler için gerekli olan belgelerin listesini çıkarır. Şartlara bakacak olursak, her biri için kalış yaklaşık olarak aynıdır.
Vize Başvurusu İçin Dilekçe Yazısı
Bu makalemizde, Schengen Vizesini almak için gerekli belgelerin yanı sıra her vize türünü içeren özel ve gerekli olan belgelerin bir kontrol listesini bulabilirsiniz. Ayrıca her gereksinim ve özelliklerini içeren bir özette bulacaksınız.
Vize ücretlendirmesi ülkeye ya da ülkede bulunma amacına göre değişir.
Türkiye’den Almanya’ya gitmek için ilk olarak vize gereklidir. Vize işlemleri Almanya Konsolosluğu bünyesinde uygulanır.
Vize başvurusu seyahati planından yaklaşık bir buçuk ay öncesinde yapılmalıdır.
Başvuracağınız Schengen Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler
Kısa süreli olarak almak istediğiniz Schengen Vize başvuruları için gerekli olan evrak listesi aşağıdaki gibidir:
- Vize başvuru formunu tamamen onaylayıp imzalamanız gerekmektedir.
- Vize dilekçesi>>> visacenter.com.tr/vize-basvurusu-dilekce-yazisi
- Yakın zamanda çektiğiniz iki fotoğrafı dosyaya eklemelisiniz. (Vize fotoğrafı gerekliliklerine göre çekindiğiniz fotoğraflar en az 3 aylık olmalıdır.)
- Geçerli olan bir pasaport 10 yıldan eski olmamalıdır ve ayrılmak istediğiniz Schengen bölgesindeki planladığınız tarihten sonra en az 3 ay geçmesi gerekmektedir. Bu bir kuraldır. (Üzerinde vize bulunan eski pasaportlar bulunuyorsa bu geçerlidir.)
- Geçerli ve güncel uçak rezervasyonu>>> visacenter.com.tr/vize-basvurusu-ucus-rezervasyonu
- Planlanmış yani gidiş ve dönüş tarihleri belli olan Schengen Vizelerinde belirtilen tarih ve uçuş numaralarını içermelidir. Bunun gibi vize danışmanlığının hizmetini kullanabilirsiniz. Bu danışmanlıkta uçuş güzergahları, otellere yaptığınız rezervasyonların yanı sıra e-posta yoluyla ücretsiz bir biçimde size danışmanlık sağlar ve aklınızdaki soruları yanıtlayarak size yön verirler.
- Seyahat Sigortası Poliçesi hakkında bilgi verecek olursak, tüm Schengen bölgesinde bulunan vizeli kişilerin herhangi bir hastalık, kaza, hatta ölüm durumlarında ülkesine geri gönderilme gibi bir tıbbi durum müdahalesi durumu için en az 30.000 Euro verileceğini kanıtlayan bir seyahat sağlık sigortasına sahip olduğunuzu kanıtlayan bir belge gereklidir. Bu sigorta poliçesi AXA Schengen veya Europ Assistance’tan çevrimiçi bir şekilde kolay bir biçimde satın alınabilir.
- Schengen Vizesine sahip olmak için bir diğer gerekli olan belge ise, gideceğiniz yerde konaklayacağınız yeri gösteren bir belgedir. Bu belge konaklama kanıtıdır. Bu konaklama yerlerine örnek olarak; bir otel / pansiyon rezervasyonu, kira sözleşmesi veya evinde kalacağınız birinin davet mektubu gösterilebilir. Bu verdiğimiz örnekler gibi kanıt cinsinden sunacağınız belgeler gereklidir.>>> visacenter.com.tr/vize-basvurusu-konaklama-belgesi
- Schengen’de kaldığınız süre boyunca finansal desteğinizi sağlayacağınız bir paranın sizde bulunduğuna dair kanıttır yani finansal destek kanıtı istenmektedir. Bu finansal destek kanıtı için örnek verecek olursak; banka hesap özetinizin hesabınızda yolculuk için yeterli paranın bulunduğuna dair kanıttır. Bu banka özeti 3 aydan eski olmamalı yenilenmiş bir biçimde kanıt olarak gösterilmelidir. Schengen’de kalabileceğinizi finansal yönden sponsor olacak biçimde kanıtlayan bir sponsor belgesidir. Bu 3 aydan eski olmamalıdır. Banka hesap özetiniz ve bir sponsorunuzun olduğuna dair belgenin birleşimi. Bu verdiğimiz örneklere göre kendinizi finansal olarak kanıtlamış olursunuz.
- Ödediğiniz vize ücretinin ödendiğine dair kanıt yani bir belge gereklidir. Yetişkinler için 80 Euro ve 6-12 yaş arası çocuklar için 45 Euro’dur. >>> https://www.visacenter.com.tr/schengen-vize-ucretleri/
Yukarıda belirtiğimiz Schengen vizesi için gerekli olan kanıt niteliğinde sunduğumuz belgeler vize için gereklidir. Bazı durumlarda vize için özel belgeler de istenmektedir. Bu belgeleri olumlu bir biçimde sunduğumuz müddetçe vizemiz kabul olur.
Çalışma Durumuna Göre Başvuruda Bulunan Kişi İçin Schengen Vizesi Gereksinimleri
Çalışma durumuna göre vize başvurusunda bulunan bir kişini için ihtiyaç duyulan özel belgeler aşağıdaki gibidir;
Çalışanlar İçin:
- İş sözleşmesi.
- Son 6 ayın güncel olan banka ekstresi.
- İşverenin verdiği izin.>>> visacenter.com.tr/calisma-belgesi-ornegi-ve-izin-dilekcesi-ornegi
- Gelir Vergisi Beyannamesi (ITR) formu veya maaş kaynağından kesilen Gelir Vergisi Belgesi.
Serbest Meslek Sahibi Kişiler İçin:
- İşletme ruhsatınızın kopyası.
- Son 6 ayı içeren şirket banka ekstresi.
- Gelir vergisi Beyannamesi(ITR).
Öğrenciler için:
- Okul veya üniversiteden gelecek olan itiraz yazısı olmamalıdır.
- Kaydına dair kanıt gereklidir.
Emekliler İçin:
- En son 6 ayı içeren Emeklilik Beyannamesi
İşsiz olup bir AB vatandaşı ile evli ise:
- Eşinin işvereninden aldığı, şirkette pozisyonu ve başlangıç tarihini belirten, 3 aydan eski olmaksızın çalışma onay mektubu gereklidir.
- Eşinin geçerli pasaportu.
- Resmi olan bir evlilik cüzdanı.
Küçüklere Schengen Vizesi Almak İçin Hangi Belgeler Gereklidir?
Schengen Vizesinde reşit olmayanlar için ebeveynleri/yasal vasilerinin bazı ekstra belgeler sunarak vize alınmasını sağlaması gerekmektedir.
Bunlar;
- Küçüklerin yani reşit olmayan kişilerin doğum belgesi.
- Her iki ebeveyn tarafından imzalanan bir başvuru formu.
- Aile mahkemesinin kararı. (Bu madde sadece bir ebeveynin çocuk üzerinde tam velayet sahibi olduğu davalarda dikkate alınması gereken maddedir.)
- Her iki ebeveynin de onaylı kimlik ve pasaport kopyaları.
- Reşit olmayan biri tek başına seyahat edecek ise her iki ebeveynin imzaladığı noter tasdikli izin belgesi gereklidir.
Schengen Vizesine Sahip Olabilmek İçin Gerekli Olan Özel Belgeler
Yukarıda belirtilen gerekli olan belgelerin dışında, başvuruda bulunduğunuz Schengen Vize belgesine bağlı olarak birkaç ek olan belgeye de ihtiyaç vardır.
Aşağıda yazdığımız bilgilere göre Schengen Vizesi için gerekli olan belgeleri ek olarak ayrı ayrı incelenmiş bir biçimde bulacaksınız.
Havaalanı Transit Vize Başvurusu Yapmak İçin Gerekli Olan Belgeler
Schengen Havaalanı Transit Vizesi almak için gerekli olan özel ek belgeler şu şekilde sıralanabilir;
- Kişinin seyahat edeceği son ülke için geçerli olacak bir vize. (Gerekirse)
- Seyahat edeceğiniz son ülke için gerekli olan uçak bileti.
Akraba Veya Arkadaşlarını Ziyaret Etmek İçin Vize Başvurusunda Bulunurken Gerekli Belgeler
Akraba/arkadaşları ziyaret etmek için Schengen Vizesi almak için gerekli olan özel ek belgeler şu şekilde sıralanabilir;
- Destek Beyanı; Bu seyahat yaparken o sırada banka hesabının olmaması veya masraflarını karşılayacak kadar maddi bir boyutunun olmaması durumunda, ziyaret eden arkadaş veya akrabalardan, kendine ait ofisinde “Resmi Destek Beyannamesi” imzalamaları istenmelidir. İkamet ettiği yer. Vize başvurusunda bulunurken orijinal olarak sizde bulunan belgeyi yanınızda bulundurduğunuzdan emin olun.
- Seyahat güzergahı; Başvuru sahibinin seyahatine neden çıktığı gibi açıklamalarda bulunması, seyahat amacı, zaman çerçevesi ve bir mektupta yazılı tüm kişisel tarihlerin bulunduğu bir belgedir.
- Geçim Araçları; Başvuru sahibi tüm seyahat masraflarını karşılayacağını bildirmesi gerekmektedir. Aksi takdirde akrabası/arkadaşı başvuru sahibinin masraflarını karşılayacağı durumlarda, kişinin mali durumunun kanıtlanması istenir. Yetkili makamlar tarafından yasal bir biçimde bir Schengen mukimine düzenlenmiş resmi bir belge ülkede ibraz edilecektir.
- Davet Mektubu; Bir Schengen ülkesinde ikamet etmiş olan akraba/arkadaş tarafından başvuruda bulunan kişi masraflarını kendi, tek başına karşılayacaksa sadece akraba/arkadaşının adı, adresi ve pasaport fotokopisi yeterli olacaktır. Arkadaşın/akrabanın bu Schengen ülkesinin vatandaşı olmaması durumunda, oturma izninin kopyasını almak ve kanıt olarak sunmak gerekmektedir.>>> visacenter.com.tr/vize-basvurusu-davetiye-mektubu
Turist Vizesine Başvururken Gerekli Belgeler
Turizm amaçlı olarak Schengen Vizesi Almak İçin Gerekli Olan Ek Belgeler Şunlardır:
Hesap durumunu gösteren belge. Tercihen son 6 ay içerisinde olmamalı eski bir tarihin belgesi sunulmamalıdır.
- Destek Beyanı; Bu seyahat ettiği sırada kendi banka hesabına sahip olmaması durumunda, ziyaret eden arkadaş veya akrabalardan, kendi ofisinde “Resmi Destek Beyannamesi” adlı bir rapor imzalamaları istenmelidir. İkamet ettiği yer. Vize başvurusunda bulunurken orijinal belgeyi yanınıza almanız gerekmektedir. Bu yüzden yanınızda bulundurduğunuzdan emin olun.
- Seyahat güzergahı; Başvuru sahibinin seyahatine ilişkin açıklamada bulunması anlamına gelmektedir, yaptığı seyahatin amacı, zaman çerçevesi ve bir mektupta yazılı tüm kişisel tarihlerin yazılmasının yanı sıra otel rezervasyonları veya bir Schengen ülkesinde ikamet eden bir kişide kalacağını kanıtlamak üzere yazılan resmi bir davet mektubu.
Ticari Vize Başvurusu Yapılırken Gerekli Belgeler
Ticari Schengen Vizesi-İş Amaçlı Avrupa’ya Seyahat
İş vizesi, yalnızca Schengen bölgesinde iş yapmak isteyen kişiler için, Schengen Bölgesi’nden zorunlu vize alımı gereksinimi duyan ülkelerin vatandaşlarına, Schengen Bölgesi içinde belirlenen varış ülkesi/ülkeleri için kullanılan bir yetkidir.
Detaylı imceleme yapacak olursak;
Bu tür vize sahibinin kendi iş gündemini takip edebilmesi için ülkenin vatandaşlığına gerek duyulmaz. Ayrıcalıklı özellikleri olsa da böyle bir zorunluluk içermezler. Ancak böyle bir yetkinin de sınırlamaları olacaktır.
Ticari Schengen Vizesine Başvururken Hangi Belgeler Gereklidir?
Ticari olarak vize başvurusunda bulunmanın da elbet bir getirisi yani ihtiyaç duyulan belgelere sahip olmamız gerekmektedir.
Business Schengen Vize başvurusu için aşağıdaki yazmış olduğumuz belgeler gerekmektedir;
- Vize başvuru formu; Tamamen tamamlanmış ve imzalanmış bir biçimde olması gerekmektedir.
- Yakın zamanda çekilmiş iki fotoğraf eklenmelidir. Her iki fotoğrafın da Schengen Vizesi fotoğraf gerekliliklerine göre son üç ay içinde çekilmiş olması gerekiyor.
- Geçerli bir pasaport; Schengen bölgesinden ayrılacağınız yani ayrılmayı planladığınız tarihten sonra en az üç ay daha geçerli olmalıdır. Üzerinde vize bulunan daha eski pasaportlar varsa bu madde geçerli olmaktadır.
- Gidiş-dönüş rezervasyonu veya seyahat programı; Schengen alanına giriş ve çıkışı belirten tarih ve uçuş numaralarını içermelidir. Bunun gibi vize danışmanlık hizmetlerini kullanabilirsiniz . Bu kişiler, uçuş güzergahları, otel rezervasyonları gibi iş vizesi zorunlu gerekliliklerinin çoğunu ve e-posta yoluyla ücretsiz danışmanlık hizmetlerini yerine getirebilirler.
- Seyahat sigortası poliçesi hakkında bilgi verecek olursak, tüm Schengen bölgesinde bulunan vizeli kişilerin herhangi bir hastalık, kaza, hatta ölüm durumlarında ülkesine geri gönderilme gibi bir tıbbi durum müdahalesi durumu için en az 30.000 Euro verileceğini kanıtlayabilir belge olması gerekir. Kısacası sağlık sigortanızı kanıtlayan bir belge gereklidir.
- Konaklama kanıtı; Schengen’de kaldığınız süre boyunca nerede kalacağınızı gösteren bir belge. Bu bir otel rezervasyonu, kira sözleşmesi veya evinde kalacağınız ev sahibinden bir davet mektubu olabilir.
- Finansal araçların kanıtı; Avrupa’da iş seyahatiniz sırasında kendinizi finansal olarak desteklemek için yeterli paranız olduğuna dair kanıt. Bu kanıtı şu şekilde sağlayabilirsiniz;
- Banka hesap özeti-hesabınızda yolculuk için yeterli paranız olduğunu gösterir.( 3 aydan eski olamaz, yenilenmesi gerekir.) Bunu sunduğunuz takdirde finansal acıdan kendinizi kanıtlamış olursunuz.
- Sponsorluk Mektubu; Schengen seyahatinizi mali olarak destekleyeceğini onaylayacak yani başka bir kişi bir marka tarafından ödeneceğine dair mektuptur. Bu mektubun geçerli olabilmesi için yanında üç aydan eski olmamak kaydıyla destekleyicinin banka ekstresi bulunmalıdır.
- Banka hesap özetiniz ile bir sponsorluk mektubunun birleşimi finansal açıdan kanıt niteleyicisinde olur.
- Ödenen vize ücretinin kanıtı sağlanması istenir.
- Ön Yazı; Schengen ülke ziyaretine hangi amaçla gittiğinizi neler yapmak istediğiniz açıkladığını bir belgedir.
- İşverenden mektup; Seyahatin amacını ve Schengen bölgesinde geçirilen günlerin güzergahını titizlikle ve detay çerçevesinde hazırladığı belgedir. Bu belge oldukça önem arz eder.
Bu maddeler ile ticari açıdan belgeleri sunarak vize sahibi olabilirsiniz.
Ticari işlemlerde şirketlerin ortaklığı ya da birlikte yürüttükleri işler devreye girince parayı karşılayacakları bir finansal kanıt belgesi gerekmektedir. İki şirket arasında daha önce ticari ilişkiler varsa böyle bir olayın kanıtı;
Çalışanlar İçin:
- İş sözleşmesi.
- Son 6 aylık güncel banka ekstresi.
- İşverenden izin bırakın.
- Gelir Vergisi Beyannamesi formu veya maaş kaynağında kesilen Gelir Vergisi Belgesi.
Serbest Meslek Sahipleri İçin:
- İşletme ruhsatınızın bir kopyası.
- En son 6 aylık şirket banka ekstresi.
- Gelir Vergisi Beyannamesi.
Business Schengen Vize Başvurusu Nereye Yapılır?
Ticari Schengen Vizesi başvurunuzu, iş seyahatiniz sırasında en çok gideceğiniz veya ikamet edeceğiniz ülkenin konsolosluğuna veya büyükelçiliğine göndermelisiniz. Bu yerlerden bir tanesi bile eksik olmamalıdır.
- Yalnızca bir ülkeyi ziyaret etmeyi planlıyorsanız yalnızca o bölgeye ait konsolosluklara başvurmanız gerekmektedir.
- Birden fazla ülkeyi ziyaret etmeyi planlıyorsanız hangi yerde kaç gün kalacağınıza bağlı olarak başvuru yapmanız gerekir.
- Her birinde eşit sayıda gün geçirirken o zaman konsolosluktan buna dair izin çıkarmanız gerekmektedir.
- Her birinde eşit olmayan sayıda gün geçirirseniz bu bilgiye göre başvurmanız gerekmektedir.
Ticari Schengen Vizesine Başvuru Nasıl Yapılır?
İşletme Schengen vizesine başvururken takip etmeniz gereken birkaç adım söz konusudur.
Bunlar;
- Hangi Büyükelçiliğe, Konsolosluğa başvurmanız gerektiğini kontrol etmeniz gerekmektedir. Yaptığınız ufak bir yanlışlık seyahatinizi engelleyebilir. Birden fazla Schengen bölgesinde olacaksanız iş vizesi başvurunuzu doğru yerde yapabilmek için, hangi ülkenin size iş vizesi vermesi gerektiğini bilmeniz gerekir. Daha sonra, size başka bir kurumdan vize sunulup sunulmadığına bakmanız gerekir.
- Büyükelçilik, konsolosluk, vize merkezinde bir randevu ayarlamanız gerekmektedir.
- Vize görüşmesine katılın ve iş başvurusu için bütün belgeleri yanınızda bulundurun.
- Son olarak bir yanıt bekleyin. Sizlere onaylandığında ya da kabul görmediğinde bir yazı gönderilecektir.
Ticari Schengen Vizesine Ne Zaman Başvurulur?
İş için alacağınız vize başvurusu için en geç 1 ay, en erken ise 15 gün içerisinde başvuracağınızı bildirmeniz gerekmektedir. Business Schengen vizesine başvurmak için en verimli yani iyi zaman 3 hafta öncesidir.
Business Schengen Vizesi Ne Kadar Süreyle Geçerlidir?
İş vizesi genellikle 90 günden fazla olmayan konaklamalar için geçerlidir. Sadece bir Schengen ülkesinde değil, çok seyahat edecekseniz, başvuru formundaki “çoklu giriş” boşluğunu doldurmanız tavsiye edilir. Bu şekilde, verilen vizenizde izin verilen süre boyunca istediğiniz gibi Schengen Bölgesine girip çıkabileceksiniz.
Avrupa’da kalmanıza izin verdiği süre de dahil olmak üzere iş vizesi etiketinin üzerindeki etiketleri dikkatlice anladığınızdan emin olun, bu konu çok önemli ve dikkate alınması gereken bilgilerdir. Aksi takdirde Business Schengen vizesinin fazla kalmasının sonuçları olabilir.
Ticari Schengen Vizesi Almak Ne Kadar Sürer?
Bir Business Schengen vizesi için süren işlem 10 iş gününe eş değerdir. Bu süre içinde, başvuru sahibine Business Schengen vizesinin çıkıp çıkmadığı öğrenilebilir.
Bununla birlikte, duruma bağlı olarak, bireysel davada farklı bir durum söz konusu ise bir durum varsa veya hareket halindeyken herhangi bir siyasi durumu içeriyorsa, Avrupa’ya İş Vizesi için işlem süresi daha uzun sürebilir ve detay içerdiği için inceleme yapılması gerekir.
Eğitim Vizesi İçin Başvuru Yaparken Gerekli Olan Belgeler
Schengen Eğitim vizesi almak için gerekli olan ek belgeler şunlardır:
- Kayıt sertifikası; Schengen bölgesinden uygun bir kişi katılım gösterecektir.
- İtiraz mektubu yok; Vize başvurusunun halihazırda kayıtlı olduğu eğitim kurumundan bir itiraz söz konusu olmamalıdır.
Tıbbi Vize Başvurusu Yapılırken Gerekli Belgeler
Schengen Medical vizesi almak için gerekli ek belgeler şunlardır:
- Vize adayının ülkesindeki bir doktor, klinik, hastaneden tıbbi tedaviye ihtiyacı olduğuna dair bir mektup.
- AB’de kabul eden tıbbi kurum tarafından tedavi, randevunun resmi onayı gereklidir. Bu belgenin alımı en önemli başvuru aşamasıdır.
- Finansal araçların kanıtı; Başvuruda bulunan kişinin tıbbi ve tedavi sürecinde karşılayacağı miktarda paraya sahip olduğunu bildiren belgedir. Bu, aşağıdakilerden biri olabilir:
- Banka ekstreleri.
- Sponsorluk mektubu veya sponsorun banka ekstreleri.
- Tedavinin avans ödemelerinin kanıtı veya diğer ilgili masraflar için banka ekstresi.
- Başvuranın kendi ülkesinin Sağlık Bakanlığı’ndan alınan sözlü not. (Başvuranın kendi ülkesindeki ilgili hükümetinin kendi tıbbi tedavisini karşılayacağına dair bir belge sunulmalıdır.)
Diğer Seyahat Amaçları
Vizenizin amacı yukarıda listelenenlerden farklıysa, Avrupa’ya seyahat etme amacınıza göre aşağıda listelediğimiz ve detaylı açıkladığımız ek belgeler kullanılmalıdır.
Eğitim Amaçlı Avrupa’ya Seyahat Ederken Gerekli Belgeler
Schengen Öğrenci Vizesi almak için gerekli ek belgeler şunlardır:
- Bir yerine iki başvuru formu.
- Bir AB Üniversitesinde, Kolejinde veya Okulundan kabul mektubu gösterilmelidir.
- Finansal araçların kanıtı. Yani orada kaldığı süre boyunca geçimini kanıtlayacağı bir finansal belge gereklidir.
İstihdam Amacıyla Avrupa’ya Seyahat Ederken Gerekli Olan Belgeler
Schengen Çalışma vizesi almak için gerekli olan ek belgeler şunlardır:
- Bir yerine iki başvuru formu.
- İş sözleşmesi. Başvuru sahibi ile Schengen bölgesinde ikamet eden gelecekteki işveren arasında anlaşılan sözleşme gerekir.
AB’de İkamet Eden Bir Eşe Katılmak İstendiğinden Seyahat Etmek İçin Gerekli Belgeler
AB’de ikamet eden bir Eşe katılmak üzere Schengen vizesi almak için gerekli ek belgeler şunlardır:
- Bir yerine iki başvuru formu gereklidir.
- Evlilik belgesinin onaylı kanıtı istenir,
- AB vatandaşı ise eşin olduğuna dair fotoğraf. Eş AB vatandaşı değilse, ancak yalnızca bir Schengen ülkesinde yaşıyorsa, ikamet izninin olduğuna dair kanıt sunulmalıdır.
Avrupa’da Kültür, Spor veya Dini Etkinliklere Katılmak Amacıyla Seyahat Ederken Gerekli Belgeler
Kültürel, Spor veya Dini etkinliklere katılmak için almak istediğiniz Schengen Vizesi için ihtiyaç duyulan başvuru belgeleri şunlardır;
- Etkinlik bilgisi; Katılacağınız etkinlik hakkında detaylı bilgileri kapsayan bir belgedir.
- Önceki performansların kanıtı; Önceki festivallere ve törenlere yaptığınız katılım, spor yarışmaları, kazanan sertifikalar, dünya/uluslararası sıralama kanıtı anlamında sunulacak belgelere ihtiyaç vardır.
Visa application centre bir aracı kurumdur. Türk vatandaşlarının, değişik birçok ülke vize başvuru sürecinde, konsolosluğun verdiği yetki çerçevesinde işlem yapmaktadır. Eksik evrak temininin önüne geçerken, aynı zamanda olumsuz geri dönüşler de söz konusu olmaz.
Visa application centre başvuru nasıl olur: Visa application centre başvuru işlemleri her zaman resmi site üzerinden yapılır. Bunun için giriş sürecinin tamamlanması gerekmektedir. Hemen ardından ise vize tipinin seçilmesi esastır. Bunu telefon numarası üzerinden de yerine getirme konusunda bir sorun yoktur.
Visa application centre İstanbul: Visa application centre İstanbul’da, Profilo alışveriş merkezi, Gülbahar Mahallesi, 34394 Şişli İstanbul adresinde yer almaktadır. Firmanın aynı zamanda bir telefon numarası da vardır. 0 212 370 31 00 ile iletişimi hiçbir şekilde süre kaybetmeden sağlayabilirsiniz.
Visa application centre çalışıyor mu: Visa application centre firması faaliyetlerine devam etmektedir. Ancak şu an için yabancı ülkelerin çok büyük bir kısmının vize başvurusu kapalı olmasından dolayı sadece belli yerlere vize almak adına tercih edilebilmektedir.
Visa application centre hangi ülkelere vize başvurusu kabul eder: Visa application centre birden çok ülke vizesi konusunda hem deneyim hem de yetki sahibi olmasından dolayı Schengen ülkeleri başta olmak üzere çok sayıda ülkeye vize almak için buranın tercih edilmesi mümkündür. İletişim kurarak gerekli olan ayrıntıların tümünü en kısa sürede edinebilirsiniz.
Visa application centre vize türleri nelerdir: Vize türleri içerisinde en çok başvurulanlardan birisi turistik olarak dikkat çekmektedir. Ayrıca aile birleşimi vizesine dair tüm süreci bu aracı kurum üzerinden yürütebilirsiniz. Ticari vize, öğrenci vizesi gibi opsiyonları unutmamak lazım. İletişim sonrasında işlemler başlatılır.
Vize acentası olarak bilinen kurumlar, ülkemiz vatandaşlarına vize koymuş olan ülkelere giriş yapabilmek için alınması gereken belgenin tedarik sürecinde aracı işletme olarak hizmet vermektedirler. Bu noktada sürecin daha basit bir hale gelmesi mümkündür.
En iyi vize danışmanlık şirketi konusunda birçok farklı firmanın olduğunu görmekteyiz. Bu anlamda önemli olan ise firmalara dair yapılmış yorumlardır. Bunun yanı sıra hizmet kalitesini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu sayede en doğru seçimi yapmak mümkündür.
Vize danışmanlık sayesinde İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin her kentinden işlem yapmak mümkündür. Özellikle hangi evrakların istendiği ve bunların nasıl tedarik edileceği gibi iki farklı konuda bilgi alabilirsiniz. Parmak izinin verilmesi, randevu ve buna benzer daha değişik süreçler de söz konusudur.
VFS Global, birçok farklı ülkeye vize alımı konusunda aracılık etmektedir. Bunların başında Fransa gelir. Son yıllarda hizmet skalasını genişletmiştir. Başvuru ise resmi olarak tanımlanmış online site üzerinden tamamlanır.
Vize merkezi Türkiye’nin değişik şehirlerinde bulunur. Bunların büyük bir kısmı Ankara ve İstanbul şehirlerinde toplanmıştır.
Vize danışmanlık şirketleri, bu iznin alınma sürecinin en başından en sonuna kadar gerekli olan tüm desteği başarılı bir biçimde vermektedir. Sizin yerinize evrakların bir kısmını toplar. Bunların uygun olup olmadığını kontrol eder. Aynı zamanda konsolosluğa belgelerin teslim sürecinde de yine öne çıktığını ifade etmek lazım. Böylelikle vize reddi gibi durumlarla karşılaşmazsınız.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!