Vize Başvurularında Red
Vize isteyen bir ülkeye seyahat edecek olan kişiler vize başvuru formunu doldurarak gerekli evraklarla birlikte ilgili konsolosluk ve büyükelçiliklere teslim eder. Bu kişiler bir ön inceleme sonrasında mülakat için davet edilir. Mülakat yapıldıktan sonra vize hakkında bir karar verilerek başvurucuya tebliğ edilir.
Aile Birleşimi Dil Bilme Zorunluluğu
Başvuruya olumlu bir yanıt verilebileceği gibi red kararı da alınabilir. Red kararında red sebebi de belirtilecektir. Burada gösterilen sebep başvurucu tarafından iyi incelenmeli, kararın yanlış verildiği düşünülüyorsa belirtilen süre içinde itiraz edilmelidir.
Bazen başvurucu gerekli tüm şartları sağladığı halde bir sebeple red kararı verilmiş olabilir. Böyle durumlarda yapılan itiraz olumlu sonuçlanabilir. Eğer itiraz da red alırsa yeniden başvuru yapılması mümkündür.
Vize Reddi
Vize birçoğumuzun ihtiyaç duyduğu ve almamızın zor bir sürece dayandığı bir durumla karşılaşıyoruz. Hangi ülkeye gitmemiz gerekiyorsa o ülke temsilcileri tarafı ile bizden istenen bütün belgeleri eksiksiz götürmeliyiz. Hazırladığımız belgelerden sonra samimiyet ölçmek adına bir mülakata giriyoruz.
Başvurumuzun kabul edilmeyeceği ihtimalini de düşünmeliyiz. Başvurularımızın herhangi bir sebepten veya yanlışlıkla da olsa reddedileceği konusunu aklımızda bulundurmalıyız. Vize başvurumuzun reddedilse de tekrar yeni bir başvuru yapabiliyoruz.
Vize Reddi İtiraz Mektubu Nasıl Yazılır?
Bu vize reddi itiraz mektubu yazmamızın asıl amacı ret gerekçesini tamamen ortadan kaldırılması adına onlara bilgi sunmamızdır. Duygusal bir mektup yazmamalıyız.
Her vize reddi itiraz mektubunda mutlaka bulunması gereken bilgileri yazmalıyız. Kesinlikle ad ve soyadımız, pasaport numarası, açık adresimizi, doğum yerimizi ve tarihimizi, kullandığımız bir e-posta adresinizi, kullanımda olan bir telefon numaramızı kesinlikle vize reddi itiraz mektubumuzda belirtmeliyiz.
Aynı zamanda zorun olmasa bile bazı bilgileri vize reddi itiraz mektubuna ekleyebiliriz. Vizeye başvuru yaptığımız zamanı, seyahat etmemizin amacını, vize reddinin gerekçeleri gibi bilgilere bu vize reddi itiraz mektubunda mutlaka yer vermeliyiz.
Vize reddi almanız durumunda ilk yapmanız gereken açıklamalı vize reddi açıklamasını okumak ve neden vize reddi alındığını bilmektir.
Eksik veya hatalı bir sebeple ret almış iseniz bu eksiklik veya hatayı gidererek yeniden vize başvurusunda bulunabilirsiniz.
Eğer sizden kaynaklanan bir durumdan dolayı ret almadığınızı düşünüyorsanız Konsoloslukların Vize reddine itiraz bilgilerine bakarak nasıl itiraz edebileceğinizi araştırabilir ve vize reddine itiraz edebilirsiniz.
Örneğin Almanya vize başvurunuzun ret olması durumunda sonucun elinize ulaşasından sonraki 7 gün içeresinde Almanca Bir dilekçe ile redde sebep olan durumları taşımadığınızı detaylı bir şekilde anlatabilir ve ilgili evraklarınızı tekrar hazırlayarak neden vize almanız gerektiğini belirterek bu evrakları Almanya Konsolosluğuna ulaştırabilirsiniz. Almanya Konsolosluğu gerekli değerlendirmeleri yaptıran sonra ya itirazınızı kabul etmeyecek yâda sizi haklı bulursa pasaportunuzu isteyerek size yeniden vize verebilecektir