Yunanistan Aile Birleşimi
Yunanistan aile birleşimi – Visa Center vizesi sadece evli olan kişiler için geçerli olmaktadır. Kişiler evli değillerse eğer, Yunanistan’dan aile birleşimi vizesi alamamaktadırlar. Ancak bir Türk vatandaşı ile bir Yunanistan vatandaşı, Yunanistan sınırları içerisinde evlenmek istiyorlarsa eğer Yunanistan da bulunan başkonsolosluğa bu taleple ilgili olarak detaylı bir şekilde müracaat etmeleri gerekmektedir.
Yunanistan aile birleşimi vizesi başvurusu yapılabilmesi için gerekli evraklar şunlardır:
- Başvuru yapacak olan kişilerin evlenmelerinde bir sakınca görülmediğine dair ispatlanmış bir belge
- 10 seneyi aşmamış bir adet pasaport
- Son 6 ay içerisinde çektirilmiş olan 2 tane biyometrik fotoğraf
- Aile Birleşimi Vizesi başvuru formu
- Uluslararası geçerliliği olan evlilik belgesi için gerekli evraklar
Yunanistan Aile Birleşimi İçin Gerekli Evraklar
Yunanistan aile birleşim vizesi yalnızca evli olan kimseler için geçerli olmaktadır. Kişiler evli değilse, örneğin sevgiliyseler Yunanistan’dan aile birleşim vizesi alamayacaklardır. Eğer Türk vatandaşları, Yunanistan sınırları içerisinde evlenmek istiyorlar ise, Yunanistan Başkonsolosluğu’na bunun ile ilgili detaylı bir biçimde müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu işlem için iki adet belge gereklidir.
- Birden fazla dilde, Yunanca ve Türkçe olmak suretiyle, doğum belgeleri.
- Başvuran kişilerin evlenmelerinde herhangi bir sakınca olmadığının net bir isapatı.
Yunanistan aile birleşimi için gerekli evrakları 2020 yılı için aşağıdaki gibidir;
- On yılı aşmamış bir adet pasaport ve kişinin son 6 ay içerisinde ücret ödeyip çektirdiği biyometrik fotoğrafının 2 adet baskısı gerekenler arasındadır.
- Yunanistan’ın resmi dilinde yazılmış ve doldurulmuş başvuru talep formu da gerekenler arasında yer alan bir diğer evraktır.
- Uluslararası alanlarda da geçerliliğini koruyan evlilik belgesi de teslim edilmesi gereken evraklar arasında yer almaktadır.
- Çalışan kimseler için SGK kayıtları Yunanistan için aile birleşimi işlemlerini gerçekleştirmek için talep edilen bir diğer belgedir.
- İşveren kimseler Yunanistan için aile birleşim vizesi talebinde bulunuyorlar ise, SGK’dan belge almaları ve de şirketi hakkında vergi levhası gibi bazı bilgileri, Yunanistan aile birleşimi için gerekli evraklar arasına koymaları gerekmektedir.
- Başvuruda bulunan her iki kişinin de detaylı ve Sağlık Bakanlığı onaylı, sağlık raporu da bir diğer gereksinimdir.
- Nüfusa kayıtlı oldukları ülkelerden almaları gereken, ülkemiz için Nüfus Müdürlükleri’nden temin edilebilen, nüfus kayıt belgeleri.
- Varsa üniversite diplomasının bir örneği de gereken evraklar arasında eğitim durumunuzu belli etmek için koyabileceklerinizden bir tanesidir.
- Apostil mührü, Yunanistan aile birleşim vizesi konusunda belki de en önemli ve atlanmaması gereken detaylardan bir tanesidir. Apostil mührü olmadan Yunan yetkilileri sizlerin vize başvurunuzu kesinlikle onaylamayacaklardır.
- Apostil belgesi noter tarafından temin edilmekte olup, bir belgenin diğer ülkelerde de geçerli olmasını sağlayan mühürlü belgedir. Evraklarınızı yurtdışına çıkarmadan önce mutlaka apostil tastikli tercüme ettirmeniz gerekenler arasındadır. Evlilik belgesi de bu belgelerden bir tanesidir. Evlilik belgenizin, diğer ülkeler tarafından kabul görmesi için, noterden apostil işlemlerinizi gerçekleştirmeyi unutmayınız.
Yunanistan Aile Birleşimi Ücretleri
Pandemi sonrasında bütün ülkeler içerisinde olduğu gibi Yunanistan’da da vize ücretleri konusunda bazı karışıklıklar yaşanmaktadır. Herhangi bir yanlış bilgilendirme de bulunmamak adına sizlere net bir Yunanistan aile birleşim ücreti rakamı veremiyoruz. Fakat güncel tutarı öğrenmeniz için yapmanız gereken tek şey, sitemizde bulunan irtibat numaramızdan bizlere ulaşmak olacaktır.
Genellikle Euro üzerinden fiyatlandırılan bir ücrete sahip olan, Yunanistan aile birleşim vizesi ile ilgili danışmanlık ücretlerimiz içinde bizleri arayabilirsiniz. Kaliteli danışmanlık hizmetleri almanız, Yunanistan aile birleşim vizesi onayı almanız konusunda sizlere yardımcı olabilmekte olup, detaylı bilgilendirme için bizleri arayınız.
Yunanistan Aile Birleşimi İçin Dil Şart mıdır?
Bazı ülkeler aile birleşimi işlemlerine ön koşul olarak dil şartı koymaktadırlar. Yunanistan aile birleşimi için dil şart mıdır? Sorusunun cevabı hayır gerekli değildir. Fakat Yunanistan da uzun süre yaşamayı planladıysanız, dilini öğrenmeniz alışma sürecinize olumlu yönde katkıda bulunacaktır.
Yunanistan Aile Birleşimi Randevusu Nasıl Alınır?
Yunanistan Başkonsoloslukları veya Yunanistan Büyükelçilikleri tarafından randevu alabilirsiniz. Fakat buralarda yoğunluk ve işlemlerde bilmeniz gerekli olan dil tecrübeniz bulunmuyor ise, bizlerden kolaylıkla danışmanlık alabilirsiniz. Yunanistan aile birleşimi randevusu nasıl alınır? Sorusunun net cevabı budur.
Aile birleşim randevuları bazen gereksiz süreler uzayabilmekte olup, sürenin minumuma inmesi için uzman desteğine ihtiyaç duyabilirsiniz. Uzman desteği almak için bizleri tercih etmeniz halinde, süreyi minimuma indirme imkanını elde edebilirsiniz.
Yunanistan Aile Birleşimi Mülakatı Soruları Neler Olabilir?
Yunanistan da diğer Avrupa ülkeleri gibi, aile birleşimine izin vermeden önce bir mülakat yapmaktadır. Yunanistan aile birleşimi mülakatı soruları neler olabilir?
- İki tarafa da eşiyle ilgili çok fazla kişisel olmamak kaydıyla sorular yöneltilmektedir.
- Bu sorular kimi zaman direkt kimlik bilgilerini bilip, bilmediğinizi teyit etmek amaçlı olsa bile, bazen de sorular daha detaylı şekillerde sorulabilmektedir.
- Sorular eşinizin aile bireyleri ve yaşantısı hakkında yöneltilebilirken. Bazen de eşlerin aynı evde sıklık ile yaptıkları davranışlar teyit amaçlı sorulmaktadır.
Yunanistan aile birleşimi mülakatı soruları 2020 bu şekilde olabilir. Yunan yetkililerin soruları yöneltirken ki amaçları, evliliğinizin gerçek mi yoksa sadece vize almak amaçlı mı olduğunun tespitini yapmaktır. Bu tarz durumlar ile daha detaylı bilgi sahibi olmak ve sürprize yer bırakmamak için, Yunanistan aile vizesi başvurunuzu yaparken bizlerden danışmanlık hizmetleri alabilir, güvenli, hızlı ve rahat bir biçimde vize başvurularınızı gerçekleştirme fırsatı edinebilirsiniz.
Web sitemizin iletişim bölümündeki numarayı aradıktan sonra, Yunanistan aile birleşim vizesi ile ilgili bilgi ve danışmanlık almak istediğinizi belirtirseniz, yetkili personelimiz sizlere yardımcı olacaktır.
Yunan vatandaşı ile evlenmek isteyen kişilerin, bunun ardından oturum alması gerekmektedir. Bu noktada sizden talep edilen evrakların içinde pasaport, 3 tane fotoğraf, vize işlem ücretinin ödendiğini gösteren dekont, nüfus kayıt örneği, evlenme belgesi, başvuru formu olmak zorundadır.
Yunanistan vizesi kolay alınır mi: Yunanistan vizesi çok zor bir biçimde alınmaz. Her daim dikkat edilmesi gereken temel nokta sizden istenmiş olan evrakların tümünü hazırlamak ve bunları sunmaktır.
Yunanistan aile birleşimi yoluyla vize almak kolaydır. Burada istenen tüm evrakların ve resmi dokümanların hiçbir eksik olmadan verilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra bazı belgelerde apostil şartının bulunduğunu eklemek lazım. Bunların içinde ise sağlık raporu, ticari olarak tanımlanmış tüm evraklar bulunur.
Yunanistan’da evlilik ile oturum alınır mı: Yunanistan vatandaşı ile evlenmek suretiyle vize alımı konusunda bir sorun olmamakla beraber, buna dair ifade edilmiş olan sürecin başarılı bir biçimde tamamlanması gerekmektedir. Evrakların sunulmasının sonrasında 5 aylık bir sürenin sonrasında sonuç belli olur. Size en fazla 5 yıllık bir oturum verilmektedir. Yunan vatandaşlığı başvuru işlemlerinde belli bir süre boyunca bu ülkede yaşamış olmak gerekmektedir. Bunun süresi ise en az 10 yıl olarak belirtilmiştir. Burada iş sahibi olma, geliri getiren bir yerde çalışma şarttır. Başvuru işlemleri konsolosluk üzerinden tamamlanır.
Umuma mahsus pasaportu bulunan kişilerin vize alması zorunludur. Diplomatik, hususi ya da hizmet pasaportuna sahip olan kişilerin ise 90 günden uzun olacak seyahatleri için vize alması gerekir.
Yunanistan vize ücreti 80 Euro harç ve 30 Euro başvuru merkezi ücreti şeklindedir.
Günümüzde vize başvuruları kabul edilmekte olup 09:00 – 16:00 saatleri arasında konsolosluğa vize başvurusunda bulunabilirsiniz.